Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

преди 1 час, _ramus_ написа:

Всичко отмъкна, толкова незабележимо, като сянка или призрак. Бърза, пъргава и страшно красива с грацията на движенията си...

Сори за въпроса, ама сигурен ли си, че става въпрос за лисица?

• Отговори 16k
  • Прегледи 919,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

Е... :) няма как да се сбърка това животно - оранжево-кафявата мека козина, дебелата  и дълга опашка с бяло, й придава изключителна грация в движенията. Не се спря на едно място - непрекъснато подвижна. Опитахме дори да я доближим да я докоснем, погалим - чак толкова не даде. НОООО - като подуши надениците и... докато не ги открадна не миряса :) Беше семтември месец - няма как да е имала малки по това време. Запаления вече огън въобще не й направи видимо впечатление и предположително точно от туристите тя е набрала доста опит. Направи всичко възможно да ни заблуди и разсее, влиза в шубрака, излиза от друго място - докато всички се суетим допълнително около огъня и нагласяме палатки и чували... и отмъкна торбичката. Само найлона леко изшумоля - това беше. Дори не го намерихме на другия ден.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

А... прозвуча ми малко като любовна поезия, та затва.  :)

преди 5 часа, Shiniasu написа:

Наясно съм с повечето неща, които засягаш. Но така и не получих отговор на въпросите си.

Задай въпросите отново и по внимателно не зная как по-добре да ти отговоря.

Теория на относителността не зная как ще оспориш - (въпреки че естествено е теория) - но като такава напълно доказва че трябва да се гледа на гравитацията като кривина на четвърто-измерното време-пространството а не като линеарна сила както Нютон я поставя. Доказано е по множество начини но и експериментите са изключително не интуитивни - реално хора завършили физика често не могат да я разберат.

Но експериментите говорят сами за себе си.

Alfred Schild през 1960 прави това - слага два атомни часовника на небостъргач - един на покрива - другия на земята - като този на земята е свързан с лазер който свети на всеки 5 секунди.

Горната апаратура засича лазера.

Резултата е: Въпреки че лазера от земята свети на равни разстояния от 5 секунди - апаратурата горе отчита резултат повече от 5 секунди отстояние.

За да разбереш какви са изводите силно ти препоръчвам да гледаш нещата в youtube на PBS Space Time и Sixty Symbols  - защото предполагам едва ли ще запишеш да учиш физика и да четеш 1500 страници книга описваща само математиката зад това което описва Айнщайн и доказва Alfred Schild в такъв експеримент.

Но това което доказва на кратко е че с тези факти става въпрос за гравитацията като кривина на четвърто-измерното време-пространството а не като сила.

Гравитационното забавяне на времето е физично явление, заключаващо се в различния ход на часовниците в присъствието на гравитационен потенциал. Сложността на това възприятие идва от обстоятелството, че в теорията на гравитацията времевата координата обикновено не съвпада с физическото време, измервано със стандартен атомен часовник. При различни гравитационни потенциали времето протича различно. Алберт Айнщайн пръв предрича този ефект в своята теория на относителността през 1907 година.

преди 9 часа, Мо_хи_ни написа:

Не е ! :) Това е Нова Религия ! :nono:

".....Казано е : " Надеждата (за Безсмъртие) умира последна ! "....

От мен да го знаеш - надеждата поражда наивни очаквания ! Не е твърде умно на надежда да залагаш...От обратната страна - О-хааа ! Такива наивници ми дайте и аз ще ви кажа тогава какво е това келепир , както е казал Бай ти Ганя заставайки на Солунската Митница - демек на границата .

На границата са най-големите шашми - който ги владее кяри ! 

Или трябва луд късмет да те споходи - ама то това е Надежда !...Примери ли ? Колкото и каквито си искаш . За обратното няма !..."

Ако искаш ще пиша каква  е тук шашмата . Писах го преди време , ама или не се чете и разбира , или не се помни и прилага в мислене.....през едното влязло , през другото излязло - никъде не закачило ! :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 1 час, by_chechi написа:

Не е ! :) Това е Нова Религия ! :nono:

".....Казано е : " Надеждата (за Безсмъртие) умира последна ! "....

От мен да го знаеш - надеждата поражда наивни очаквания ! Не е твърде умно на надежда да залагаш...От обратната страна - О-хааа ! Такива наивници ми дайте и аз ще ви кажа тогава какво е това келепир , както е казал Бай ти Ганя заставайки на Солунската Митница - демек на границата .

На границата са най-големите шашми - който ги владее кяри ! 

Или трябва луд късмет да те споходи - ама то това е Надежда !...Примери ли ? Колкото и каквито си искаш . За обратното няма !..."

Статията е добра, от научна гледна точка, може би. Но според мен липсва основен момент. За това и не може всичко да се обясни само с наука, особено когато става въпрос за съзнание и смърт. Например с този цитат:

"Биоцентризмът твърди, че душата или съзнанието, след смъртта на биологичното тяло, имат възможност да се прехвърлят на множество различни светове."

Проблемът според мен е в това че, се поставя погрешно въпроса. "душта и съзнанието", "след смърта". Първо какво е душата? Тя ли се преражда? И съзнанието, какво е? И то ли се преражда? 

Липсва "душа" на това обяснение споерд мен. За това духовната практика, изпълнена правилно ще даде много по важна информация, за устройството първо на това какво е човек, и така евентуално разбере какво и как се преражда. Защото нито душа има, пък камоли да се преражда. Нито съзнанието се преражда, то се прекъсва след смърта, или поне се изключва от съзнанието, така да се каже. Буда е казал, че всички отговори са вътре в нас, разбирайки себе си ще разберем цялата вселена. 

Редактирано от König (преглед на промените)

преди 35 минути, König написа:

Статията е добра, от научна гледна точка, може би. Но според мен липсва основен момент. За това и не може всичко да се обясни само с наука, особено когато става въпрос за съзнание и смърт. Например с този цитат:

"Биоцентризмът твърди, че душата или съзнанието, след смъртта на биологичното тяло, имат възможност да се прехвърлят на множество различни светове."

Проблемът според мен е в това че, се поставя погрешно въпроса. "душта и съзнанието", "след смърта". Първо какво е душата? Тя ли се преражда? И съзнанието, какво е? И то ли се преражда? 

Липсва "душа" на това обяснение споерд мен. За това духовната практика, изпълнена правилно ще даде много по важна информация, за устройството първо на това какво е човек, и така евентуално разбере какво и как се преражда. Защото нито душа има, пък камоли да се прержда. Нито съзнанието се преражда, то се прекъсва след смърта, или поне се изключва от съзнанието, така да се каже. Буда е казал, че всички отговори са вътре в нас, разбирайки себе си ще разберем целата вселена. 

Всичко това са последващи измислици , в следствие произволно поставен модел , често и не разбран какво в същност се случва . От това се правят неверни изводи , които се поставят за истина в основата на друг модел....от който пък се правят други изводи , обявени за верни.  

Има два начина за наблюдение в мрака :

1. Обектът излъчва образ за себе си със собствена светлина(да кажем , може мириз , вкус ........)

2. Обектът няма собствена светлина и излъчва образ , чрез външно осветяване отразявайки чрез нея .

В първият случай наблюдаваш това което е .

Във втория , осветявайки обекта ти му въздействаш и той се променя в нещо друго - отражението е на другото , а не това което е било...

И като не се разбира , се започва с измислиците....

"Пример" : Когато Духът бива озарен от Знание , се появява Разум !  Какво наблюдаваме тогава - Дух или Разум ? Наблюдаваме Съзнание ! :)

преди 7 минути, by_chechi написа:

Всичко това са последващи измислици , в следствие произволно поставен модел , често и не разбран какво в същност се случва . От това се правят неверни изводи , които се поставят за истина в основата на друг модел....от който пък се правят други изводи , обявени за верни.  (изчакай- продължение)

Ок, чакам. Чечи, кефиш ма. хаха :wink12:

Ей тука ми е надеждата. в тази нова наука.

"С това се поставя началото на един нов дял в невробиологията – невроквантология. Невроквантологията си служи с интересни практични и теоритични експерименти за да докаже, че в мозъкът се извършват квантови процеси. Теорията гласи, че съзнанието, или поне прото-съзнанието, е фундаментално свойство на вселената, съществувало още преди появата на материалния свят."

преди 17 минути, König написа:

Ок, чакам. Чечи, кефиш ма. хаха :wink12:

Ей тука ми е надеждата. в тази нова наука.

"С това се поставя началото на един нов дял в невробиологията – невроквантология. Невроквантологията си служи с интересни практични и теоритични експерименти за да докаже, че в мозъкът се извършват квантови процеси. Теорията гласи, че съзнанието, или поне прото-съзнанието, е фундаментално свойство на вселената, съществувало още преди появата на материалния свят."

На вратите на Ада пише :" Надежда всякаква тук оставете ! " .......аз бих допълнил - от тук нататък е самата Истина ! :lol6:

преди 4 минути, by_chechi написа:

На вратите на Ада пише :" Надежда всякаква тук оставете ! " .......от тук нататък е самата Истина ! :lol6:

Като отидеш там на вратите на Ада, да им пратиш много поздрави от мен. 

Ада е тука на земята, тук и сега, не някъде там или след. За този ад тук не трябват порти и тук не пише нищо, това са приказки твоите. Как да се отървем от ада в момента в които се намираме ми е по важно, а не какво и след. Това там, мен тук и сега въобще не ме топли, кво пишело на вратите на ада. Аз гледам кво пише в главите на хората и в къв ад се намират, как са си сами дяволите които ги пържат на бавен огън.

Ей с тия дяволи ми кажи как да се справя, с този ад, тук и сега?

преди 27 минути, by_chechi написа:

Всичко това са последващи измислици , в следствие произволно поставен модел , често и не разбран какво в същност се случва . От това се правят неверни изводи , които се поставят за истина в основата на друг модел....от който пък се правят други изводи , обявени за верни.  

Има два начина за наблюдение в мрака :

1. Обектът излъчва образ за себе си със собствена светлина(да кажем , може мириз , вкус ........)

2. Обектът няма собствена светлина и излъчва образ , чрез външно осветяване отразявайки чрез нея .

В първият случай наблюдаваш това което е .

Във втория , осветявайки обекта ти му въздействаш и той се променя в нещо друго - отражението е на другото , а не това което е било...

И като не се разбира , се започва с измислиците....

И това какво трябва да ми докаже? 

преди 8 минути, König написа:

Като отидеш там на вратите на Ада, да им пратиш много поздрави от мен. 

Ада е тука на земята, тук и сега, не някъде там или след. За този ад тук не трябват порти и тук не пише нищо, това са приказки твоите. Как да се отървем от ада в момента в които се намираме ми е по важно, а не какво и след. Това там, мен тук и сега въобще не ме топли, кво пишело на вратите на ада. Аз гледам кво пише в главите на хората и в къв ад се намират, как са си сами дяволите които ги пържат на бавен огън.

Ей с тия дяволи ми кажи как да се справя, с този ад, тук и сега?

И това какво трябва да ми докаже? 

Че оня "професор" или ти пробутва измислици и сурогати , или не е никакъв професор......

преди 4 минути, by_chechi написа:

Че оня "професор" или ти пробутва измислици и сурогати , или не е никакъв професор......

Мани го професора, дай рецепта как да се отървем от страданието, тук и сега. Днес например, не искам да страдам, кажи ко да напрая? :wink12:

преди 5 минути, König написа:

Мани го професора, дай рецепта как да се отървем от страданието, тук и сега. Днес например, не искам да страдам, кажи ко да напрая? :wink12:

Самият Живот е Страдание . Приеми го със спокойствие и разбиране . Няма ли Страдание - няма Живот !

Сутрин като се събудиш , ако никъде не те боли - значи си умрял ! :lol6:

преди 6 минути, by_chechi написа:

Самият Живот е Страдание . Приеми го със спокойствие и разбиране . Няма ли Страдание - няма Живот !

Сутрин като се събудиш , ако никъде не те боли - значи си умрял ! :lol6:

То тези истини е ясно че животът е страдание, и ко не ма боли че съм умрял. Ама аз те попитах да кажеш, как да се опита да намали или смекчи това страдание, тук и сега. Дай някаква рецепта?

Ко да направя, да са напия от сутринта ли? :wink12:

преди 6 минути, König написа:

То тези истини е ясно че животът е страдание, и ко не ма боли че съм умрял. Ама аз те попитах да кажеш, как да се опита да намали или смекчи това страдание, тук и сега. Дай някаква рецепта?

Ко да направя, да са напия от сутринта ли? :wink12:

На първо място овладей собственото си "Аз Искам !" .

Ползвай си Разума по предназначение , а не да си измисляш !

За да постигнеш това как се прави , са необходими Знания , за които един пост обем е нищо.....

преди 29 минути, by_chechi написа:

На първо място овладей собственото си "Аз Искам !" .

На теория звучи правилно и лесно. Но как да го направя? Ей така си седя и си казвам, овладявам себе си и край, всичко става? Или има някакъв метод, някакъв начин да се направи това? Сподели ако има?

Ползвай си Разума по предназначение , а не да си измисляш !

Разума ще го ползва човек ако го има, ами ако го няма? Как да го ползва? Тогава значи всичко ще стане мазало в живота на такъв.

За да постигнеш това как се прави , са необходими Знания , за които един пост обем е нищо.....

Какви знания, за какво? Посочи моля, дай ми пример? 

преди 11 часа, Мо_хи_ни написа:

..................

Ох сега разбрх чак каво си имала предвид, със галеното ми именце. Ох колко мило, мерси много. :mark:

Beautiful Natural Lake Königssee In Germany

Познах ли? :lol6:

преди 41 минути, König написа:

Разума ще го ползва човек ако го има, ами ако го няма? Как да го ползва? Тогава значи всичко ще стане мазало в живота на такъв.

Какви знания, за какво? Посочи моля, дай ми пример? 

Споко ! :) Разумът има свойството да расте и развива . А това става с труд - в същност това е проблемът ! Колкото повече - толкова повече , както е казал Мечо Пух ! Граници няма ! :)

Има два пътя за личен избор - единият е "къс" , но е труден (от труд идва) . Другият е дълъг и по-лесен , но никак не е сигурен .

Първият е да се захванеш здраво с "букварите" - другото после само идва . Ама не само да четеш за сведение (и после забравяш) , ами и да разбираш - кое от къде идва , как се навързва с другите неща и как работят заедно . Какво следва от това да видиш на практика....

Вторият път е Животът да те научи , ама тук е въпрос на късмет какво ще ти се случи и пак не е сигурно . В добрият случай е - таман се научи , пък взе че умря...! :lol6:

преди 34 минути, by_chechi написа:

Споко ! :) Разумът има свойството да расте и развива . А това става с труд - в същност това е проблемът ! Колкото повече - толкова повече , както е казал Мечо Пух ! :)

Има два пътя за личен избор - единият е "къс" , но е труден (от труд идва) . Другият е дълъг и по-лесен , но никак не е сигурен .

Първият е да се захванеш здраво с "букварите" - другото после само идва . Ама не само да четеш за сведение (и после забравяш) , ами и да разбираш - кое от къде идва , как се навързва с другите неща и как работят заедно . Какво следва от това да видиш на практика....

Вторият път е Животът да те научи , ама тук е въпрос на късмет какво ще ти се случи и пак не е сигурно . В добрият случай е - таман се научи , пък взе че умря...! :lol6:

Ох, успокоих се, щом каваш че разума е свойство и то на ума, и че може да се развива. Вече тук идва логичния въпрос, как? Как се тренира и развива разума?

Но за изборите които ми предлагаш, не съм на пълно съгласен. Първия е чисто учене, от толкова много учене от а до я, се тава зубър само, нищо повече. Има толкова много учени хора, със огромно количество знание, пък не могат даже лична хигиена да подържат и животът им е пълн хаус. Да вземем за пример Чепа, той си мисли че е постигнал просветление щот много знае и много е чел. Само че неговото просветление идва от просвета, той не се е просветил, ами просветлил. Ако ма разбираш какво искам да ти кажа. Ама иначе, дребнав и нагъл.

А аз втория метод съм по съгласен. Животът е най добрия урок ако може и знае как да се пучи от него човек. Но за това се искат умения, качества, вътрешна зрялост и т. н. Но за това пак трябва метод, начин да се научи човек, от само себе си, не става. Но от себе си става.

Оценям съветите които ми даваш, но за мен са по скоро с пожелателна цел, но не и на практика приложими. Нито мога от сега да почна да отварям букварите, късно е вече. Нито мога да се правя на просветен. Мога само от това с което разполагам да започна да внимавам малко повече от обикновено, за това каквото ще ми се случи и това как ще реагирам. Това ще ми помогне много повече от всякакво научено знание. Това е мъдрост, а между мъдрост и знание има голяма разлика. 

преди 31 минути, König написа:

Оценям съветите които ми даваш, но за мен са по скоро с пожелателна цел, но не и на практика приложими.

Аз така съм правил , правя и ще правя . Става ! Колко става е друг въпрос , но така мен ме удовлетворява....

Каквото знам и мога го казвам , други да знаят и могат като мен . Ако това им се харесва и го искат , разбира се !

Ако някой знае и може друго - да го сподели ! А аз ще си взема това което ми се харесва и го искам , разбира се ! :)

Случвало се е да ме питат аз какво търся тук , в тази тема примерно , след като самият аз не съм будист .

Изяснявам си нещата сам за себе си , неща за които иначе и при други условия , едва ли бих седнал да мисля...:)

преди 22 минути, by_chechi написа:

Аз така съм правил , правя и ще правя .

Каквото знам и мога го казвам , други да знаят и могат като мен . Ако това им се харесва и го искат , разбира се !

Ако някой знае и може друго - да го сподели ! А аз ще си взема това което ми се харесва и го искам , разбира се ! :)

Случвало се е да ме питат аз какво търся тук , в тази тема примерно , след като самият аз не съм будист .

Изяснявам си нещата сам за себе си , неща за които иначе и при други условия , едва ли бих седнал да мисля...:)

Естествено, то всеки така прави. Според собствената си призма всеки приема и учи каквото му се види полезно и интересно. Но тази "призма" през която гледаме, какво е? Споерд ме е Карма, и по скоро нашите собствени действия. Само това до което сме се докаснали или ни се е случило ни е научило и позволило как да гледаме на живота, при всеки е разлино. Но начина на натрупване на "призмата" при всички е един и същ, но това е важно замо за да се разбере че това е просто един процес, процес на натрупване на "призмата". А след като се разбере че е процес тогава може докато върви и без това процесът, човек просто с малко внимание и осъзнатос, да му повлияе и така да подложи нещо което ще натрупа в "призмата" си за да може да види повече от това което вижда друг, без да е направил това. Дано разбираш какво искам да кажа, щот май аз сам не се разбрах. Хахах :lol6:

преди 20 минути, König написа:

.....

Без да усвоиш постигнатото от други през хилядолетията знание , ще ти трябват хилядолетия , че даже и повече , защото това знание не идва от случайни хора...

А толкова време никой смъртен няма !

Това е смисълът на постигнатото и запазено знание !

Тук е важно и какво можеш да усвоиш и какво искаш . За какво ти трябва , преди всичко друго ! 

Аз до там съм я докарал , че ми е забавно.... ! :)

преди 19 минути, by_chechi написа:

Без да усвоиш постигнатото от други през хилядолетията знание , ще ти трябват хилядолетия , че даже и повече , защото това знание не идва от случайни хора...

А толкова време никой смъртен няма ! 

Това е смисълът на постигнатото и запазено знание !

Точно това правя, опитвам се да постигна постигнатото от хилядолетия от много будисти знание. Знание което се съдържа в мен самия за всичко. Знание което може да се добие само от медитативните пректики преподавани от хилядолетия, кокото и страно да ти звучи това. Че това отнема голям преиод от време съм съгласен, ма не съм от скоро тръгнал да ставам човек, и докарам до тук. Ти мислиш ли че до сега не е имало хора които да са си блъскали главата за кво става въпрост във нас вътре, че е нямало хора които може би от просто любопитство са се захванали да го разберат. Ние вътре в нас сме цяла вселена, и да се опознае този човешки микрокосмос е може би най важната мислия на човек в живота. 

Тука вече опираме на най важния въпрос, как? Как да се направи това самоопознаване?

И по това кой какъв метод си е избрал за разбирането му, говори много за него смия и нивото му на осъзнаване. 

преди 20 минути, König написа:

Ние вътре в нас сме цяла вселена, и да се опознае този човешки микрокосмос е може би най важната мислия на човек в живота. 

Тука вече опираме на най важния въпрос, как? Как да се направи това самоопознаване?

За Разума вече споменахме , че се развива ....

Знанието също се развива , а будизмът е твърде древно знание , е психология на древността - както със своите знания , така и със своите заблуди .....Вехтите формули подлежат на преразглеждане от съвременни позиции.....Днес психологията , философията , а даже и религията , и не само - всички науки са къде , къде напред....Ако разбираме и уважаваме будизма , следва и той да се "размърда"...:)

преди 56 минути, by_chechi написа:

Ако това им се харесва и го искат , разбира се !

Ако някой знае и може друго - да го сподели !

А аз ще си взема това което ми се харесва и го искам , разбира се

Разбира се - важното е да искаш, да ти харесва... и воала - нема проблеми за "знанието и моженето"... :) Разбира се - мно'о ясно!

преди 56 минути, by_chechi написа:

Става ! Колко става е друг въпрос , но така мен ме удовлетворява....

"колко става - е друг въпрос", шшшт - тихо, те тва няма да го прочетат...  че в този "друг въпрос" жалко че в него не става въпрос за "харесване" и "искане". В него не става и с "казано е...", "писано е..." и не става за локуми по форуми, като интелектуална компонента към кафенцето и цигарката... :) Но пък става ясно защо "теб ТАКА те удовлетворява" - защото и "харесването и искането" - са си неизменно налице, заедно с множеството емотикони - щото и "то" си иска своето.

Онова, което не става за замисляне - сред всичко това, "дето става" - е въпроса като говориш в първо лице единствено число:

ТИ - кой си и кое си - желанията, харесването, знаЕнето, моженето... Не че нещо - ама така, на мохабет - ако ти се иска и ти е приятно можеш да опиташ да напишеш нещичко. Можеш да сипеш още едно кафенце - няма да заболи - ден голям, има време до довечера. Пък и да върви сладката приказка.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

преди 14 часа, König написа:

Какво значи това, аз ли нещо не разбирам?

Пракрити се превежда като природа и означава също материята. Терминът се използва и в будизма. Ти спомена за подобие на екран, върху който се проектират всички образи. Именно нещо подобно е пракрити, която ние можем да забележим и почувстваме една когато приеме форма. Преди да приеме форма материята ние няма как да я възприемем. (Тук може би трябва да спомена, за да не възникне объркване, че безформените светове - арупа локите в будизма, където обитават някои класове деви и асури, не са съвсем лишени от форма, просто тези форми не са така конкретни и статични, каквито са формите, които познаваме). В няколко различни религии се използват символи като води на пространството и т.н.обозначаващи света преди началото на всяка нова манвантара. Защото ние можем най-много да се приближим да състонието на пракрити неорганизирано във форми чрез символа на водата. 

преди 9 часа, Любомир Ико написа:

Задай въпросите отново и по внимателно не зная как по-добре да ти отговоря.

Теория на относителността не зная как ще оспориш ...

Не, няма смисъл. Не съм достатъчно запознат с теория на относителността за да я оспорвам. Просто посочвам някои абсурдни положения в интерпретацията. Ако се замести "пространство" с някаква форма на физически етер, то може би всички изчисления и наблюдения ще се потвърдят. На изток се говори за много форми на материя между първоматерията и познатата ни физическа материя, които изграждат съответните сфери (6 на брой в будизма). Според източните твърдения трябва да съществуват четири елемента плюс три вида етер отнасящи се за физическия свят, след което започва материята изграждаща кама лока, след това рупа лока, арупа лока и т.н.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.