Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

преди 4 минути, by_chechi написа:

:lol6:Аз да не живея в Калдата бре ! :lol6:

Това беше за Чепа бе Чечи, не за теб. Той да живее, тук и когато оцъства 9 часа от форума, изпаднхме в паника тук всички. Да не би да му се е случило нещо. Ама сега съм спокоен и се радвам да го видя, жив и здрав. 

• Отговори 16k
  • Прегледи 919,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

преди 21 минути, König написа:

Това беше за Чепа бе Чечи, не за теб. Той да живее, тук и когато оцъства 9 часа от форума, изпаднхме в паника тук всички. Да не би да му се е случило нещо. Ама сега съм спокоен и се радвам да го видя, жив и здрав. 

Той да не е луд да скочи в морето бре ! На него Реджеп му викат ! Ако има някой да не скочи в морето - Той Е ! Макар ако ти пуши главата - трябва ! Дето се казва : " Вода гази - жаден ходи ! ". И той будист си пада , просветлен даже (сам си го казва !) !.... :lol6:.......даваш пример за само емоционална , неиздържана субективна оценка ! Съвсем по будистки - форми без съдържание ! :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Аве тука става нещо в този форум, някакъв бъг. Шшшш Чеп, да не прийш някви вуду магии.

преди 7 минути, König написа:

Аве тука става нещо в този форум, някакъв бъг. Шшшш Чеп, да не прийш някви вуду магии.

" Магия " значи недостъпно за мислене от другите - чатят си по чата или Скайп даже , може би....никавмо вуду няма...или си имат друга работа....и аз сега излизам . :)

преди 19 минути, by_chechi написа:

Той да не е луд да скочи в морето бре ! На него Реджеп му викат ! Ако има някой да не скочи в морето - Той Е ! Макар ако ти пуши главата - трябва ! Дето се казва : " Вода гази - жаден ходи ! ". И той будист си пада , просветлен даже (сам си го казва !) !.... :lol6:.......даваш пример за само емоционална , неиздържана субективна оценка ! Съвсем по будистки - форми без съдържание ! :)

Речепа, е един много добър пример,за един морски лаф. Рибатите го използват много често, сети се сам за какви хора го употребяват. 

"Акъл море, глава шамандура."

преди 5 минути, by_chechi написа:

" Магия " значи недостъпно за мислене от другите - чатят си по чата или Скайп даже , може би.... :)

Не ве, нещо ми се бъгна Калдата, опрай са вече.

преди 44 минути, Реджеп Иведик написа:

...........

Ко стана е, разлигави ли са вече от воайорсто? Онанист гаден. Хахаха :laughing4:

преди 3 часа, König написа:

Мухлини, гледам малко по малко интересът ти към мен пак се възбужда, аз знам защо. Не можеш да издъриш, не можеш да са стискаш. По силно е от теб, рови те, чакърта те. Ех тоз Кьониг бе, голяма изгора ти се оказа. Ма та разбирам, то на такъв кат мен, може ли да му устии накоя жена. Особено пък ко е някоя дето мъж не е виждала отдавана, ма взима като куци пиле домат. Нали бейби :-)

Ти ся кажи успокой ли се? Премина ли бурята от разтройство? От тая криза ся ко научи? Хуваво че се появява Юпитер, че да има къде да гравитираш. Радвам се за теб, ще видим колко ще устискаш до следващата криза. Като то подгонят истинските мъже пак из форума и всички теми, и да са чудиш къде да са скриеш. И довтаса в тзи тема да са скриеш от тях, от мизериите които си забъркала с тях. Ма те пък как хубу ти са раздадаоха, истинки момчета евала. Васко се оказа наистина много по мъж, от колкоти ти жена. Смятай, бейби.

Май все по ясно става, че от теб нищо не става. И вместо да са прайш на голяма, си стой по юргана. Малко поезия за теб. :wink12::mark::cheers::lol6:

Пък ти. :angry22:    

Ти напомням ли пак. Бейби :laughing4:

Жените са "жени"…само в умовете на "мъжете".

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Шлифер в храстите имат ексхибиционистите, а воайорите имат бинокъл. Ся, или воайор и ексхибиционист е едно и също, или съм с раздвоение на личността. Рицаря на шлифера и бинокъла !

Един монах се явил пред Учителя си с две саксии цветя в ръцете: 

— Пусни! — наредил Учителят. 

Монахът пуснал едната саксия: 

— Пусни! — отново наредил Учителят. 

Монахът пуснал и втората саксия. 

— Пусни! — изревал този път Учителят. 

— Ами вече няма какво да пусна! — заекнал монахът. 

— Носи си го тогава — кимнал Учителят.

преди 2 часа, by_chechi написа:

Не се увличай по будизъм ! Той отговори не дава.... :)

Жив е Живота ! Не като на книга !....

Точно така, будизмът отговори не дава, дори представата за отговор я няма, точно за да си жив, без представи или отговори на това защо си жив. Отговори има в Библията. 

Псалом 102
15. Дните на човека са като трева; като полски цвят - тъй цъфти той:
16. понесе се над него вятърът, и няма го, и мястото му вече го не познава.

преди 22 минути, Мо_хи_ни написа:

Един монах се явил пред Учителя си с две саксии цветя в ръцете: 

— Пусни! — наредил Учителят. 

Монахът пуснал едната саксия: 

— Пусни! — отново наредил Учителят. 

Монахът пуснал и втората саксия. 

— Пусни! — изревал този път Учителят. 

— Ами вече няма какво да пусна! — заекнал монахът. 

— Носи си го тогава — кимнал Учителят.

Става въпрос за човешкостта. Човешкостта да пусне.

И квантовата механика е обусловена от човешкостта. Те дори не се и прикриват, а си признават на ачика.

Хайзенберг казва така:

"Не е смислено, по отношение на науката, да обсъждаме какво би било, ако бяхме други същества, а не хора."

преди 52 минути, Мо_хи_ни написа:

Жените са "жени"…само в умовете на "мъжете".

Глупости, и ти го знаеш много добре. Аз не говоря за "жените" аз оворя за "жената", има разлика, А като гледам "жената" в теб, направо ми става много ясно, много работи. Ма спокойно това са само образи в моята глава, едва ли ти имаш нещо общо с тях. Нали,да си просто отржение в моя ум напримр, и на теб това ти харесва. да се оглеждаш в мъжкото поведение, като провокираш, да можеш да научиш нещо за себе си. Ми с тоя твой собствен метод, само така може.

Редактирано от König (преглед на промените)

преди 9 минути, Реджеп Иведик написа:

И квантовата механика е обусловена от човешкостта. Те дори не се и прикриват, а си признават на ачика.

Хайзенберг казва така:

"Не е смислено, по отношение на науката, да обсъждаме какво би било, ако бяхме други същества, а не хора."

А хората едни и същи ли са? Не са. Какво е човешкостта тогава и дали е разбираща се от само себе си. И какво или кой й е мярката. 

преди 45 минути, Śūnyatā написа:

Точно така, будизмът отговори не дава, дори представата за отговор я няма, точно за да си жив, без представи или отговори на това защо си жив. Отговори има в Библията. 

Псалом 102
15. Дните на човека са като трева; като полски цвят - тъй цъфти той:
16. понесе се над него вятърът, и няма го, и мястото му вече го не познава.

Отвеяни приказки може колкото искаш да си четеш, с тях само ще си помогнеш да си отвеян от вятъра. Вече толкова си извисен, че някави от много висша инстанция, инструкции ни диктуваш. Брех....:eek:

преди 31 минути, Реджеп Иведик написа:

Хайзенберг казва така:

То като става въпрос за това, и ни го тълкуваш тука толкова ударно. Ти от човешкото, отърва ли са? Пусна ли го? Докато минаваше покрай острова на просветлението.

Редактирано от König (преглед на промените)

За някого мярка може да са Сталин

преди 4 минути, König написа:

отвеян от вятъра.

Вятъра в случая е руах, ще рече не просто движение на въздуха. Дух. 

Ще проверя пак, мисля че това беше. Абе не ми обръщай внимание )

преди 4 минути, witness написа:

За някого мярка може да са Сталин

Вятъра в случая е руах, ще рече не просто движение на въздуха. Дух. 

Ми да, точно Дух. От сферата на духовете. Но интересното е че може да са комбинации от различни сфери на съществуване. Например може да е и в животинската сфера и в сферата на гладните духове едновремено. Или може да си в сферата на полу боговете, а да си и в сферата на ада едновремено. Така че това е много относително и строго индивидулано. 

преди 12 минути, witness написа:

А хората едни и същи ли са? Не са. Какво е човешкостта тогава и дали е разбираща се от само себе си. И какво или кой й е мярката. 

И всички хора не са едни и същи, но фунционират по един и същ начин. Както принципа на един автомобил, функционира по един и същ начин, във всички марки автомобили. Трябва да се пусне, вкопчването, то е присъщо на всички и работи по един и същ принип. А то трябва да се осъзнае първо, защо е вкопчен човек? И после да намери начин и метод, да го отслаби това вкопчване. Ама трябва да се пусне идеята са "съм" за "аз", ма как като това му е най важното на един човек. Много малко хора са готови за такава саможертва, защото насладата блазни повече.

преди 15 минути, witness написа:

Едни и същи са и не са едни и същи. То е ясно. Човешкостта няма себеприрода. 

Сега, по въпроса за мярата. Протагор казва така:

"Човекът е мярката за всички неща, за съществуващите защото съществуват и за не съществуващите защото не съществуват."

Идеята на великия софист е, че и мярката няма себеприрода. Протагор не обожествява човека, а обяснява, че не може мярката да се разглежда като самостойно съществуваща.

на 5/18/2017 в 20:56, sound написа:

Истинското пътешествие започва едва, когато стигнеш до момента, в който всички карти станат безполезни - тогава ще трябва да скочиш в пълния мрак, със завързани очи, 

Пълен си с готови речи, ама не е като да не съм им попадала. Значи ми предлагаш сляпа вяра, защо не знам. Може би знам, защото все още се усещаш като кацнал или хванат за нещо. "Истинското пътешествие" започва като усещаш непрекъснато, че висиш. Къде да се хвърляш, като си затрит и без това. А точно онова с картата е възможно, както опитах да обясня, едва след въпросното чувство. Хората не че не знаем за бездната, в която живеем, ами не я чувстваме. Номерът е в чувството. Проблемът е, че то не идва по желание, ами със своето време. 

преди 7 минути, Реджеп Иведик написа:

Едни и същи са и не са едни и същи. То е ясно. Човешкостта няма себеприрода. 

Сега, по въпроса за мярата. Протагор казва така:

"Човекът е мярката за всички неща, за съществуващите защото съществуват и за не съществуващите защото не съществуват."

Идеята на великия софист е, че и мярката няма себеприрода. Протагор не обожествява човека, а обяснява, че не може мярката да се разглежда като самостойно съществуваща.

Оффффф аре сектир еее, с тия работи вече Чеп честно, ма боли направо е. Може ли само едно и също да дрункаш с таква констаност. Баси, отврат направо.

После се чудиш що ти казват че си нагъл. Ми щот си. Не са виновни тези дето ти го казват, а ти че го правиш. И това го обясни и на фатмака, да го знае също. 

преди 5 минути, König написа:

Оффффф аре сектир еее, с тия работи вече Чеп честно, ма боли направо е. Може ли само едно и също да дрункаш с таква констаност. Баси, отврат направо.

Аз предизвиках тоя завой, виноват. Обаче трябва да се оттеглям и без това. 

преди 13 минути, witness написа:

Значи ми предлагаш сляпа вяра, защо не знам.

Значи и ти си забелязала. По скоро ти предлага сляпо неверие. Въри после обяснявай, че вяра и неверие е едно и също.

преди 5 минути, witness написа:

Аз предизвиках тоя завой, виноват. Обаче трябва да се оттеглям и без това. 

Не ти нямаш никава вина за нищо, че той е какво е. Прай го докат писне просто. Аре секти е.

преди 11 минути, Реджеп Иведик написа:

Значи и ти си забелязала. По скоро ти предлага сляпо неверие. Въри после обяснявай, че вяра и неверие е едно и също.

Пълни глупости пак, как вярата ще е пълно неверие е?

Знам ко си мислиш, тоя е толкова прост че не може да разбере чистотата на нивото на което говоря. Само хора с правелен възглед за теб могат да та разберат.

И въобще не ми дреме че ти си мислиш подобни работи. Аз си седя и от тук и гледам само мене си, и гледам това което виждам. И просто го коментирам. 

п.п ако ти хареса нещо може пак да го постеш в темичката за бисерите. Кичи са там са чуждата слава. С моята. Хаха :laughing4:

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Въри после обяснявай, че вяра и неверие е едно и също.

В Алмазной сутре используется образ мыльного пузыря для выражения непостоянства и неопределенности.

Это собрание людей, я и вы, этот дом – все это напоминает мыльный пузырь. Он может лопнуть в любой момент. Вы можете надеяться, что этого не произойдет, но истина заключается в том, что это неизбежно произойдет.

Дзонгсар Кхенце Ринпоче

преди 6 часа, by_chechi написа:

Това е твоя оценка ! От теб произлиза и за теб говори....! За евентуални корекции питай другите ! Не им даваш възможност сами да се изкажат...

Твоята библия - едва ли ! Малка ми се чини ! Но за това пък напълно се вмества ....:)

Но щом настояваш . Като за начало от тук  https://bg.wikipedia.org/wiki/Хегелова_диалектика  може да започнеш , но на мен лично не ми се вярва да го направиш . :lol6:

Несъстоятелно ! 

Да ми "напасваш" Библията с Хегел. :ohmy:

Бях убедена , че няма откъде да ми изведеш факти , иначе нямаше да залагам моминската си ръка .:)

Ето Погледни - някой , който е внимавал по време на "лекциите ми " :halloween9:

http://webstage.bg/li-ri-chni-otkloneniya/1211-d-r-cheri-kartar-skot-ako-zhivotat-e-igra-tova-sa-pravilata.html

....................................

Сега сериозно :

На тази страница попаднах случайно преди 2-3 дни и определено получих Импулс да се запозная с книгите на тази авторка.

Чисто любопитство . Макар да усещам , че не тя е "първоизточникът " на този материал.

По-ВЕРОЯТНО е да неин "синтез" от прочита й през годините , но няма значение моят скептицизъм в случая .

Ще се поинтересувам какво е "съобщила" на света в тези книги.

Но това , което прочетох в тези "правила" ме развълнува определено . Това вече , може да се оприличи с Моята Библия !

И нямам възражения.

преди 4 часа, witness написа:

не я чувстваме.

По- скоро не искаме това - предпочитаме да свием към знания и вярвания (: ... , именно защото ни дават усещането, като за хванат/ кацнал, колкото повече знае и/ или вярва човек, толкова е по- солиден, азът е по- силно изразен и подкрепен. 

В това е и една от причините, фактически да караме на самообучение, а не да потърсим съдействие от компетентните по темата хора - защото съществува риска, всичките ни знания да се окажат сляпа вяра пред очите на учителя ...... всъщност едвали е риск дори, ами си е направо сигурно. :Д   А така сега човек може съвсем необезпокоявано да си вярва, че е просветлен, че на будизма е разбрал какво и що, а психоанализите ги прави за добро утро, преди кафенце.

преди 1 час, _sirena_ написа:

Несъстоятелно ! 

Да ми "напасваш" Библията с Хегел. :ohmy:

Ти помниш ли какво си писала ?

".... Това , което Никога няма да Прочетеш Никъде е Механизмът за Преминаване в следващо Измерение . ...."

Първото което е , че Никъде никак не значи само твоята Библия . Обратното е Навсякъде !

Второто е , че това което търсиш в никоя Библия няма да намериш (тук си абсолютно права) ! Това в библиите е забранено да се казва ! Подменят го с измислици ! Целта на всяка Библия е друга ! А аз ти посочвам къде можеш да намериш Механизмът за Преминаване в следващо Измерение....

Сега ! Ако ти питаш , пък отговор не искаш - това е съвсем друга работа ! Значи да не ти обръщам внимание....Съжалявам ! Не съм те разбрал ! 

:lol6:

Отделно , че твоята Библия изцяло и без остатък се вмества , представлява малка част от това което ти посочих.....нали търсиш Високите Етажи ! Библиите са за най-ниските етажи - и баба ми от Горно Надолнище да може нещо да зацепи...!

Аз тук всеки ден пиша Библия без измислици - "...И Човек сътвори Бог..." ! Питаш ли дали ми е лесно , що боклук има за изриване !? На един Херкулес съм се превърнал в Авгиевите обори..... :lol6:

5-herk.jpg

преди 6 часа, witness написа:

Хората са едни и същи ! Различават се само в подробностите ! :)

През Ум не ти ли минава , че Мярата може да е някъде вън , а не вътре в теб ? Намери я ! Един лакът , една педя ...Казано е : " Педя човек - лакът брада ! " - всичко е от ясно , по-ясно ! Няма измислица !.....Колко е ясно , по-после ще уточняваме - това са подробности ! Един мери в сантиметри , друг в инчове .....обяснимо е ! Първи закон на живото , кратичко се нарича Лакомия  - усвоява околната среда за целите на собственото си съществуване ! :)

Не щеш обаче през Ум да ти мине ! Това е обяснимо ! Втори закон на живото , на кратко се нарича Мързел.......! :)

Понеже съм го писал на по-висок етаж и на друго място , ето ти разновидност на закона под формата на Божия заповед : " Не свършвай днешната работа утре , ако можеш да я свършиш в други ден ! " - всеки на нея се подчинява !.....:)

Така пише в Моята Библия , библия без измислици , свързано с поста горе..... ! :)

преди 18 часа, Śūnyatā написа:

Приеми възможността не всички да са тъпи колкото теб.

Добре бе човек ти какво искаш и какво да си помислиме? Къде ти е коментара? Това и аз мога да го правя копи пейст!

Далай Лама ми казва една сутра и аз го питам за неговия коментар а той ми отвръща по твоя начин???!!! Божке!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.