Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

преди 7 минути, Мо_хи_ни написа:

...Пътят към нова равновесна точка, минава винаги през дисбаланс. Баланс и дисбаланс взаимно се обуславят.

Пътят минава през качествено превръщане . Така се предотвратява дисбаланса....Дисбаланс означава лошо управление на ресурса...

• Отговори 16k
  • Прегледи 919,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

преди 3 часа, sound написа:

В това е и една от причините, фактически да караме на самообучение, а не да потърсим съдействие от компетентните по темата хора защото съществува риска, всичките ни знания да се окажат сляпа вяра пред очите на учителя ......

Писах писах и изведнъж ми омръзна. :D С какво се занимавам, да убеждавам Саунд в нещо си, което и без това му е безполезно, даже да е светата истина, и аз го знам. Ей Сирена гледам раздава "собствени библии". В днешно време се харчат като топъл хляб.

преди 9 минути, _sirena_ написа:

Ясно ! Легай ! 

:D

преди 6 минути, by_chechi написа:

Пътят минава през качествено превръщане . Така се предотвратява дисбаланса....Дисбаланс означава лошо управление на ресурса...

Дисбаланс означава пренареждане, преподреждане, хаос и безтегловност, необходими за растежа. До следващата опорна точка или патерица по спиралата на развитието, за която временно да се хванем. И която да бъде пусната, когато му дойде времето. Докато човек не осъзнае илюзорността на нуждата и от баланс, и от контрол над процеси, над които нито има контрол, нито пък се намират в статично равновесие.

Но ако си продължа мисълта, ще стане още по-абстрактно за разбиране, а повечето хора са свикнали да свързват дисбаланса само с негативната му страна, а баланса само с положителната му.

Байче, незнам на колко си години ама и да наливаш на младите нищо няма да стане! И ти бил млад и ся се чудиш на много работи нали?

преди 6 минути, Мо_хи_ни написа:

Но ако си продължа мисълта, ще стане още по-абстрактно за разбиране, а повечето хора са свикнали да свързват дисбаланса само с негативната му страна, а баланса само с положителната му.

...няма сложно.:) Получава се ''пълен ред и безредие''!!! Някъде там в този ........хаос е истината:D

преди 7 минути, 121212 написа:

...няма сложно.:) Получава се ''пълен ред и безредие''!!! Някъде там в този ........хаос е истината:D

Никой не ходи със зимните си дрехи през лятото. Но колко хора мъкнат стари, дори овехтели привързаности със себе си, независимо от сезона?…

преди 18 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Байче, незнам на колко си години ама и да наливаш на младите нищо няма да стане! И ти бил млад и ся се чудиш на много работи нали?

Въобще не се чудя ! Не съм се родил научен и можещ . Забавно ми е да гледам , как сами се осукват и вързват на възел , в упорството си да не би да научат нещо повече ! Малко нещо като садизъм от моя страна...От такава гледна точка не съм коректен , но нищо повече не мога да направя .:)

Като МО примерно ! В нейни ръце бойлер не бих оставил . Ще го изгърми като едното нищо....:)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Истината е в адекватността.

преди 4 минути, by_chechi написа:

Като МО примерно ! В нейни ръце бойлер не бих оставил . Ще го изгърми като едното нищо....:)

Моят е на слънчеви батерии. :P

Последен писък на технологичната адекватност.

преди 8 минути, Мо_хи_ни написа:

привързаности със себе си,

...това е....''разковничето'':D,ама не ми се обяснява:clown:

преди 10 минути, Мо_хи_ни написа:

Да не си се вкопчила в него? Я го изхвърли или гръмни и се кефи!:lol6:

преди 10 минути, Мо_хи_ни написа:

Тцъ..тцъ.. Стога че събра калдарините. :laughing4:

преди 16 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Да не си се вкопчила в него? Я го изхвърли или гръмни и се кефи!:lol6:

Мога и без бойлер. Но по-адекватно и практично е със.

преди 21 минути, Мо_хи_ни написа:

Разбира се , че твоят е на слънчеви....!

И ти си слънчева......когато не се впрягаш ! (тук е редно "благодаря" да кажеш !):cheers:

преди 5 минути, Мо_хи_ни написа:

Мога и без бойлер. Но по-адекватно и практично е със.

А да са фалиш с придобивки обичаш ли мила?:*

преди 4 минути, by_chechi написа:

Разбира се , че твоят е на слънчеви....!

И ти си слънчева......когато не се впрягаш ! (тук е редно "благодаря" да кажеш !):cheers:

Слънчевите изригвания са неразделна част от природата на слънцето.:D

Благодаря, байко, за твое здраве със собственоръчно направена лимонада, че мен ме чака тренировка след малко. :cheers:

Да кака, тренировката и хубаво тяло! Вкопчване ли е това, фикс идея или?:P

Некви утопии ми говорите тука!

преди 6 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Хайде стига с тъпи въпроси ! Коя жена не обича ?.....А аз имам мръсни чинии за миене от една седмица и не ми пука ! :lol6:

преди 4 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Ами, чудех се дали да се похваля с "талянско бельо и обзавеждане в стил талянски винтидж", но вместо това реших да утрепя "конкуренцията" и да изпъкна с екологичен, слънчев бойлер. :lol6:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 11 минути, by_chechi написа:

А аз имам мръсни чинии за миене от една седмица и не ми пука ! :lol6:

Ами, подходи практично към въпроса - или се обзаведи със съдомиялна машина, или хапвай от екологични картонени чинии за еднократна употреба. :D

преди 14 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Да кака, тренировката и хубаво тяло! Вкопчване ли е това, фикс идея или?:P

Това са си твоите фантазии относно моето тяло. 

Иначе съм на принципа, че човек е хубаво да се грижи холистично за себе си, но адекватно, без да изпада в крайности.

Чакам да си унищожите егото аз! Много декларации тука и медитиране върху думички ама ефект няма! Шунята опознал пустотата не ми подава ръка?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.