Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

Цитат

Nirvana is the extinction of all concepts... even Buddhist ones

• Отговори 16k
  • Прегледи 919,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

преди 1 час, by_chechi написа:

Така пише в Моята Библия , библия без измислици , свързано с поста горе...

Със статични репрезентации няма как да бъде обективно обяснено нещо толкова динамично, каквото е съзнанието.

преди 7 часа, Реджеп Иведик написа:

Става въпрос за човешкостта. Човешкостта да пусне.

Или за което и да било статично разбиране. Държането за нещо - концепт, образ, учение и т.н. е статично, пускането от тях е динамичното.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 2 часа, by_chechi написа:

На един Херкулес съм се превърнал в Авгиевите обори..... :lol6:

5-herk.jpg

Чечи, това ти ли си бре? Ти ако можеш да направиш такова тяло, ела и ми се обади. Ти ко го беше направил, вложил всичко ноебходимо за да го постигнеш, нямаше да си с такива всестрано различни фантазии, така да го нарека. Щеше да си се научил на правилното, защото без правилното направено, никога няма да се има такова тяло. 

Ето ти чист будизъм, има само един път и той е правелния, няма друг. А да открие правилния път човек, е 50% от работата за постигането на просветление. 

преди 9 минути, Мо_хи_ни написа:

Със статични репрезентации няма как да бъде обективно обяснено нещо толкова динамично, каквото е съзнанието.

Вместо да се търсят всевъзможни източничи за информация за да се научи какво било съзнанието, защо не седнеш ей там където си, и не се опиташ сама да го разбереш по себе си? То това и най лесния начин да се разбере, защото си е там със теб през цялото време. Малко осъзнатост с насочен вектор, както вика Чепа. И ще си го рзпознаеш сама, и тогава цялата агония поневротичното търсене, ще си я спестиш.

Фатмака не ще да ходи с мен на фитнес! Сам не ми се ходи. А там само епилирани мъже само аз бех космат и се замислям.

преди 31 минути, Мо_хи_ни написа:

Да ама след като с помаща на нея си преминал по пътя. А не да се отича всякаква концепция, без да се знае или използва нито една. А само някви измислени свой методи.

Редактирано от König (преглед на промените)

Вуная колкото и да ти харесва тази идея, тя въобще не се отнася нито за теб, нито за които и да било в самсара. Кавзва се че, в Нирвана се изоставят тези концепции, не в Самсара. Пак си в греда пич, щот ти още преди да си тръгнал за някъде, си отказал просто.

п.п И правописната неволна грешка в изписване на името ти, ще я запазя, щот някак много ти оптива. Повече от досегашното.

Никой маймун не виси вкопчен в един и същи клон цял живот. Маймун е естествено динамичен. 

преди 5 минути, Мо_хи_ни написа:

Никой маймун не виси вкопчен в един и същи клон цял живот. Маймун е естествено динамичен. 

Да точно, Умът е като бясна маймунка, скача от клон на клон. И то точно в това е проблема, в укротяването на тази маймунка, да се научи да си седи на клона. Където и е мястото.

Механизмът на привързаностите не е хич лесен за схващане. А когато не разбираш механизма на едно явление, то те управлява.

Да имам мъж и да ме управлява или да нямам такъв? Да си намеря някой когото аз да управлявам ама няма ми е интересен. Механизма на кака е ясен но се чуди какво да прави!:P

преди 28 минути, Мо_хи_ни написа:

Чета аз, слушам и не вярвам на ушите си.

32438403.gif

преди 7 минути, Мо_хи_ни написа:

Механизмът на привързаностите не е хич лесен за схващане. А когато не разбираш механизма на едно явление, то те управлява.

Колкото и да не е лесен, няма друг начин. Разликата е в усърдието което е положено, и то в правилната посока осъзнато. Защото ако това се прави неосъзнато, или без начин или метод, се нетъпква неосъзнато в несъзнатото, както го наричаш. И от там вътре безконтролно, защото ние нямаме достъп до подсъзнанието, започва да работи до момента във който отново при първия дразнител, изплува на повърхноста. Това е процеса, по който се случват. И единственото което може да се напрви в такъв случай е,да се внимава в осъзнатата част на съзнанито, с какво се ангажира. Защото резултат винаги има, но не винаги е желан. 

Ако страдаш, потърси в какво умствено си се вкопчил и отказваш да "пуснеш". Намери го и го пусни да си отиде.

Spoiler

В детето си, в дома си, в кариерата си? Аз го казах, от тоя работа клошар да станеш или да хванеш гората! И това го казва Будизма?

преди 1 час, Мо_хи_ни написа:

Или за което и да било статично разбиране. Държането за нещо - концепт, образ, учение и т.н. е статично, пускането от тях е динамичното.

Топло , ама не съвсем ! :)

Пускането е ралативно ! 

Динамично е да "жонглираш" с тях , Да ги държиш в стационарно равновесие , в съответствие със законите на изменение и развитие . Диалектическите (в частност -  динамичните) закони ! Ти за такива закони чувала ли си ? Не случайно посочих Хегел !....

преди 3 часа, by_chechi написа:

Ти помниш ли какво си писала ?

".... Това , което Никога няма да Прочетеш Никъде е Механизмът за Преминаване в следващо Измерение . ...."

Първото което е , че Никъде никак не значи само твоята Библия . Обратното е Навсякъде !

Второто е , че това което търсиш в никоя Библия няма да намериш (тук си абсолютно права) ! Това в библиите е забранено да се казва ! Подменят го с измислици ! Целта на всяка Библия е друга ! А аз ти посочвам къде можеш да намериш Механизмът за Преминаване в следващо Измерение....

Сега ! Ако ти питаш , пък отговор не искаш - това е съвсем друга работа ! Значи да не ти обръщам внимание....Съжалявам ! Не съм те разбрал ! 

:lol6:

Отделно , че твоята Библия изцяло и без остатък се вмества , представлява малка част от това което ти посочих.....нали търсиш Високите Етажи ! Библиите са за най-ниските етажи - и баба ми от Горно Надолнище да може нещо да зацепи...!

Аз тук всеки ден пиша Библия без измислици - "...И Човек сътвори Бог..." ! Питаш ли дали ми е лесно , що боклук има за изриване !? На един Херкулес съм се превърнал в Авгиевите обори..... :lol6:

5-herk.jpg

Бе , Чечи , чети Бавничко бе , сладурче !

Не ме въвличай във семпли спорове , щото като споря сеее ....:shy11: , нали ?!? Споделяла съм ти ! 

Кое от всичко не разбра ?

Пожелах да ми Посочиш къде някой друг е РАЗВИЛ Механизмът за Преминаване в Следващо Измерение !

Подаде ми "Хегел" !  Информирах те , че  е Несъстоятелно ! 

Посочи ми къде Хегел декларира и манифестира в Идея за Механизмът за Преминаване в Следващо Измерение ?

Не ме пращай да "бера гъби , ако обичаш " :D

Ще се Възбудя и ще те КОНСУМИРАМ  ! И  ни бриджа , ни шаха , ни канадската ще те помогнат да избягаш. :D

"АВГИЕВИТЕ ОБОРИ " пак от мен взаимства , ама там няма да събуждам "акцент" .

Престани с тези "лакомия , аз искам , мързел " - тва е Житието и Битието на НЕУДАЧНИКА ! 

Мисли , ако имаш Ресурс , ако не - ЛЕГАЙ ! :D

и МЪЛЧАЛИВО ме гледай .

Иначе си прав - И Човека създаде Бог ! 

Аха , така е по писаните библии ! 

И в БИБЛИЯ полагам - СЪДЪРЖАНИЕТО , УБЕЖДЕНИЯТА И ВЯРАТА , които нося в себе си .

Затова ги наричам БИБЛИЯ , за да се асоциира понятието .

Сега чувствам как ще се опиташ да ми пренеш неколко копита от твои постове и избегаш по "цвички" ..

Затова ЛЕГАЙ , направо ! :D

преди 7 часа, Реджеп Иведик написа:

Значи и ти си забелязала. По скоро ти предлага сляпо неверие. Въри после обяснявай, че вяра и неверие е едно и също.

В случая да, едно и също е. Сляпата вяра е същото като сляпото неверие и съответно правилната вяра предполага правилно неверие. Вървят заедно.  

преди 11 минути, by_chechi написа:

Топло , ама не съвсем ! :)

Пускането е ралативно ! 

Динамично е да "жонглираш" с тях , Да ги държиш в стационарно равновесие , в съответствие със законите на изменение и развитие . Диалектическите (в частност -  динамичните) закони ! Ти за такива закони чувала ли си ? Не случайно посочих Хегел !....

Живея сред природата, за това ще дам съвсем простичък, леко аграрен пример, съжалявам, че няма да е толкова елегантен, като този на Хегел, но съм сигурна, че няма да е труден за разбиране.

Представи си вече узрял плод, който се съпротивлява с всички сили на гравитацията и отказва да се пусне от дървото и решава, че е по-добре да "жонглира", но все така да си стои захванат на клона. За щастие, плодът не разполага с подобен избор, докато ние, хората, го имаме. 

Пускането хем е релативно, хем не е. Поради природата на вкопчването - да, физически може да не се наблюдава вкопчване, но в ума е друго. 

Кофти зодия са везните понякога, вкопчени са в равновесието, а то има своите положителни и отрицателни ефекти, както всичко в бинарния свят. Пътят към нова равновесна точка, минава винаги през дисбаланс. Баланс и дисбаланс взаимно се обуславят.

преди 9 минути, _sirena_ написа:

Кое от всичко не разбра ?

Пожелах да ми Посочиш къде някой друг е РАЗВИЛ Механизмът за Преминаване в Следващо Измерение !

Ти кое на разбра ? Това което ти ли си писала ? Не е учудващо поне за мен ! :)

....Всеки го има в себе си , ама не знае ! За това те пратих на Хегел ! Да знаеш ! :)

....Освен ако не можеш да направиш разлика между сливи и компот от сливи ! Там това е следващото измерение - чиста наука , няма измислици !.... :)

преди 9 минути, by_chechi написа:

Ти кое на разбра ? Това което ти ли си писала ? Не е учудващо поне за мен ! :)

....Всеки го има в себе си , ама не знае ! За това те пратих на Хегел ! Да знаеш ! :)

....Освен ако не можеш да направиш разлика между сливи и компот от сливи ! Там това е следващото измерение - чиста наука , няма измислици !.... :)

Ясно ! Легай ! 

:D

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.