Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

преди 41 минути, König написа:

Ми кво по хубаво от това искаш, къде ще намериш по хубава работа от тази. Само да не та види и хване шефа, щот на него хич няма да му хареса да дава заплата на някой, който си няма работа, докато е на работа. :wink12:

Ето още един пример , че на разбираш това което говоря , въпреки че ясно(според мен) го обясних . Ще повторя - дано дикиш хване :

Моята работа е така да си върша работата , че да нямам рябота . Взема ли много да работя , значи не е добре работата .

За това шефа като ме види , че нямам работа се кефи ! 

Хайде да подскажа ! Нещо като дежурен оператор поддръжса съм....Каква работа ? Имаш ли работа , значи не си гледаш както трябва работата....

Пффф ! Аман от будисти....формално мислене - съдържание никакво ~:lol6:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Отговори 16k
  • Прегледи 919,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

преди 14 минути, by_chechi написа:

Ето още един пример , че на разбираш това което говоря , въпреки че ясно(според мен) го обясних . Ще повторя - дано дикиш хване :

Моята работа е така да си върша работата , че да нямам рябота . Взема ли много да работя , значи не е добре работата .

За това шефа като ме види , че нямам работа се кефи ! 

Хайде да подскажа ! Нещо като дежурен оператор поддръжса съм....Каква работа ? Имаш ли работа , значи не си гледаш както трябва работата....

Пффф ! Аман от будисти....:lol6:

Пич ,аз да не съм ясновидец бе, да та знам кво бачкаш и ква ти е работата. И това какво общо има пак с будизма. 

Пфууу, аман от нереалистични очаквания. :lol6:

Ти знаеш ли аз кво бачкам и ква ми е работата? И дали бачкам въобще, не знаеш. Ми ко тогава искаш. :wink12:

Редактирано от König (преглед на промените)

преди 27 минути, König написа:

Пич ,аз да не съм ясновидец бе, да та знам кво бачкаш и ква ти е работата. И това какво общо има пак с бдизма. 

Пфууу, аман от нереслистични очаквания. :lol6:

Точно ! Оказаха се нереалистични ! 

Ако разбираше какво е будизъм (те и будистите не знаят) , щеше да запълниш формата която съм дал със съдържание , което ще рече че на са много професиите с такава форма . Сега не е нужно да си ясновидец за да познаеш до 2-3 пъти което е съвсем приемливо !

Сега вече лесно ли е ? Когато се знае и разбира е лесно !

Само на незнаещите им изглежда като ясновидство - не са вътре в играта......играят си на будизъм !

преди 19 минути, by_chechi написа:

Точно ! Оказаха се нереалистични ! 

Ако разбираше какво е будизъм (те и будистите не знаят) , щеше да запълниш формата която съм дал със съдържание , което ще рече че на са много професиите с такава форма . Сега не е нужно да си ясновидец за да познаеш до 2-3 пъти което е съвсем приемливо ! Само на незнаещите им изглежда като ясновидство - не са вътре в играта......играят си на будизъм !

Чечи, стига е човек. ти сериозно ли ги мислиш тия работи? Самия факт че съдиш по някой за нещо е много показателен. По скоро съди по нещото за някой. Защото като погледна твоето нещо, по скоро ми прилича на нищо. А и гарнирано със доза ненавист, става отровно напаво, за теб самия разбира се само. Ма хубу че се има антиотрова в будизма срещу нещо такова, и се казва състрадание. 

Аз лично не съм никакъв пример за будист, нито за човек развил състрадание. Ама нищо не ми пречи да съм разбрал принципа и за какво става въпрос, както и за други неща съм разбрал. 

преди 26 минути, König написа:

Чечи, стига е човек. ти сериозно ли ги мислиш тия работи? Самия факт че съдиш по някой за нещо е много показателен. По скоро съди по нещото за някой. Защото като погледна твоето нещо, по скоро ми прилича на нищо. А и гарнирано със доза ненавист, става отровно напаво, за теб самия разбира се само. Ма хубу че се има антиотрова в будизма срещу нещо такова, и се казва състрадане. 

Значи , да се облегна на рамото ти и да се разцивря заедно с теб ли ? Да ти състрадавам ? Кому е потребно ? Гледам ти аватара и се питам - на кой боец му е нужно ? Каква ефайдата ? Дела са нужни - не попски пения .....

Когато бях на 30 си вадих сливиците - доста е болезнено на тази възраст , вече са сраснали . Не щеш ли таман ги махнаха , а аз душа бера - пристига жена ми .Не че има работа или с нещо да помогне - то няма какво , работата вече станала . Аз не мога въздух да си взема - тя сладолед ми дава . Идва кокошката да ми циври , един вид да ми състрадава....Изгоних я ! Садоледа тъй си остана...

преди 16 минути, by_chechi написа:

Значи , да се облегна на рамото ти и да се разцивря заедно с теб ли ? Да ти състрадавам ? Кому е потребно ? Гледам ти аватара и се питам - на кой боец му е нужно ? Каква ефайдата ? Дела са нужни - не попски пения .....

Когато бях на 30 си вадих сливиците - доста е болезнено на тази възраст , вече са сраснали . Не щеш ли таман ги махнаха , а аз душа бера - пристига жена ми . Не че има работа или с нещо да помогне - то няма какво , работата вече станала . Идва кокошката да ми циври , един вид да ми състрадава....Изгоних я !...

А е Чечи, ти сериозно ли е? Честно, хахаха. Това ли е състрадание за теб бе, разбрали господине? Не честно, хахаха. Надявах се да си се напънал малко повече. Това не е състрадание, това е съчувствие или съжаление може би, което до накаква степен е породено от състрадание, но това са егоистични прояви на неозънат все още човек. Типично е много хора се отнасят по този начин, и е нормално. Ама това няма нищо общо със сътраданието или някакво циврене на някои. Напротив, ако се е разбрало и използва правилно състраданието, се реагира много по адекватно, защото състраданието е може би нещо близко до поставяне в положението на другия. И от негова гледна точка погледнеш ситуацията, това е много по добър метод от всеки друг. Но трябва да се научи на безспристрасно състрадание човек, да може да го прилага във всека ситуация. Така че дори на мен ми е явно, че имаш ощо какво да учиш. Не само, бридж. 

А, и аз съм си вадил сливиците на 30 години, знам много добре какво е. Ето виждаш ли че има хора дето знаят за какво говориш. 

преди 6 минути, König написа:

защото състраданието е може би нещо близко до поставяне в положението на другия. И от негова гледна точка погледнеш ситуацията

:lol6:И какво ако успее ? Вместо да страда един - страдат двама ! Чудесна аритметика ...Мразя болниците ! То пък там професионалистите едни състрадателни - като касапи , не трупат карма ...:lol6:

Влизането в "кожата" на другия има смисъл когато трябва да знаеш какво мисли , пък друг начин няма ....

За какво са ти болежките му ? От това неговите да не би да намаляват ? Единственото вярно е , ако можеш на дело да му помогнеш.....Иначе е като в казармата : " На реее.. (изпънал се се като струна , чакаш "мък" да добави)...Остави ! Има желание ! " . Ходил ли си в казарма , да видиш състрадание - заради един тъпак цалата рота страда . Това е състрадание . Така изкарахме 1 месец на стрелбището посред люта зима на палатки . Падни-легни докато идиота се научи да цели мишените....

Абе ти човешки истории не знаеш ли ? .....примерно го пребива от бой , други да не го убият - спасява му живота.......от Състрадание ? Бахти състраданието ! Тъкмо състрадание може да го убие....хайде лигавщини !

преди 12 минути, by_chechi написа:

:lol6:И какво ако успее ? Вместо да страда един - страдат двама ! Чудесна аритметика ...Мразя болниците ! То пък там професионалистите едни състрадателни - като касапи , не трупат карма ...:lol6:

Влизането в "кожата" на другия има смисъл когато трябва да знаеш какво мисли , пък друг начин няма ....

За какво са ти болежките му ? От това неговите да не би да намаляват ? Единственото вярно е , ако можеш на дело да му помогнеш.....Иначе е като в казармата : " На реее.. (изпънал се се като струна , чакаш "мък" да добави)...Остави ! Има желание ! " . Ходил ли си в казарма , да видиш състрадание - заради един тъпак цалата рота страда . Това е състрадание . Така изкарахме 1 месец на стрелбището посред люта зима на палатки . Падни-легни докато идиота се научи да цели мишените....

Абе ти човешки истории не знаеш ли ? .....примерно го пребива от бой , други да не го убият - спасява му живота.......от Състрадание ? Бахти състраданието ! Тъкмо състрадание може да го убие....хайде лигавщини !

Чечи, стига е, направо съм смаян. Какви обяснения само, виждаш ли че без метод трудна работа човек сам да разбере. И не става въпрос за някакво страдание, а за състрадание. Има огромна разлика. ма не съм аз човека дето трябва да ти обеснява това. И единствения начин да се разбере разликата межди всичките тези неща е осъзнатата реализация на индивида. Те после сами се разкриват, няма нижда от учене, след като осъзнатостта та е изкарала от делириума на неосъзнатоста. Чечи, много ми беше приятно да си побъбрим, ама ще те оставям. Аре един лек ден.  ;)

преди 6 минути, König написа:

единствения начин да се разбере разликата межди всичките тези неща е осъзнатата реализация на индивида.

Върви в Сирия днес - на момента ще се осъзнаеш...:)

преди 5 часа, by_chechi написа:

Може и да не знаеш (никак не си и длъжен) - в бриджа има и будизъм , и те са от лесните .Дали можеш да си предстанвиш какви Хищници има ? Какво ли не още - всичко що е идея , и богове всякакви , и в частност информация...Всичко е изучено и пробвано , включително летящи пепелници....:) Това трябва да ти е достатъчно да разбереш това което ти пиша , къде и какво е будизма...

В сравнение с шаха бриджът е детска игра.

c5a07db6f2087fef00602c84b40d1547.jpg

преди 6 часа, Shiniasu написа:

Пракрити се превежда като природа и означава също материята. Терминът се използва и в будизма. Ти спомена за подобие на екран, върху който се проектират всички образи. Именно нещо подобно е пракрити, която ние можем да забележим и почувстваме една когато приеме форма. Преди да приеме форма материята ние няма как да я възприемем. (Тук може би трябва да спомена, за да не възникне объркване, че безформените светове - арупа локите в будизма, където обитават някои класове деви и асури, не са съвсем лишени от форма, просто тези форми не са така конкретни и статични, каквито са формите, които познаваме). В няколко различни религии се използват символи като води на пространството и т.н.обозначаващи света преди началото на всяка нова манвантара. Защото ние можем най-много да се приближим да състонието на пракрити неорганизирано във форми чрез символа на водата. 

Не, няма смисъл. Не съм достатъчно запознат с теория на относителността за да я оспорвам. Просто посочвам някои абсурдни положения в интерпретацията. Ако се замести "пространство" с някаква форма на физически етер, то може би всички изчисления и наблюдения ще се потвърдят. На изток се говори за много форми на материя между първоматерията и познатата ни физическа материя, които изграждат съответните сфери (6 на брой в будизма). Според източните твърдения трябва да съществуват четири елемента плюс три вида етер отнасящи се за физическия свят, след което започва материята изграждаща кама лока, след това рупа лока, арупа лока и т.н.

Да смесваш будизъм с наука в опит да обясниш света е оксиморон. Науката е изкуството да поставяш нещата в квадрати. Будизъма е да прегърнеш обратното според мен.

JON5IKM.jpg

За собствената си карма ли само мисли един Будист? За кармата на друг? Шуня от един неудачник удачник направил ли си? Какво значи заслуга?От себе си към себе си? Егоистичното идва от българската жилка.

преди 16 минути, Любомир Ико написа:

Да смесваш будизъм с наука в опит да обясниш света е оксиморон. Науката е изкуството да поставяш нещата в квадрати. Будизъма е да прегърнеш обратното според мен.

JON5IKM.jpg

Бидизма е и за това също. Много трудна материя за работа ама само за силни хора.

15094927_1782971311941334_4280364670454304435_n.jpg

преди 1 час, Shiniasu написа:

В сравнение с шаха бриджът е детска игра.

:lol6:Нищо няма да коментирам ! Който му е смешно - да се смее ! На мен ми е тъжно....Само ще добавя факти :

DEEP BLUE (COMPUTER)
(born 1993) United States of America
[what is this?]

Deep Blue is a chess computer designed and produced by the computer company IBM. Deep Blue's programming code is written in C and runs under the AIX operating system. Its hardware architecture is somewhat based off of that of Chiptest (Computer). It won a game against Garry Kasparov on February 10, 1996, marking the first time a chess computer has ever beaten a reigning world champion under regular time controls. It was then upgraded and played a six-game match against Garry Kasparov in May of 1997. It won 3.5-2.5, marking the first time a chess computer has ever beaten a reigning world champion in a match under standard tournament rules and time controls. Garry Kasparov demanded a rematch which IBM did not accept and IBM retired Deep Blue. Its knowledge was fine-tuned by the Grandmaster Joel Benjamin, its opening book was supplied by Miguel Illescas Cordoba, John Fedorowicz and Nick DeFirmian, and Jerry Brodie and Murray Campbell were also part of the IBM team. Randy Moulic and C J Tan managed the team.

От тогава Гари Каспаров се занимава с политика (:)) . Шах-мат не играе ! :lol6:

За бридж , въпреки вложените пари , все още няма програма която да бие експерт - за световен шампион и дума да не става ! :lol6:

Това не е аргумент в полза на бриджа пред шахмата. В една шахматна партия е много по-лесно и вероятно да се допусне ход, който в бъдеще да доведе до загуба, поради наличието на далеч повече вариации и стратегии, в сравнение с една игра на бридж.

преди 17 минути, Shiniasu написа:

Това не е аргумент в полза на бриджа пред шахмата. В една шахматна партия е много по-лесно и вероятно да се допусне ход, който в бъдеще да доведе до загуба, поради наличието на далеч повече вариации и стратегии, в сравнение с една игра на бридж.

Спри се - не знаеш какво дърдориш....! Както не е трудно да видиш един , прост компютър бие световен шампион по шах . Такива са възможностите на играта .

За бридж се иска интелект......който даже тук е оскъден ...!

Причината е проста , но трябва да разбираш !

При шаха единственият сериозен проблем е "морето" от информация което залива играча , а това е единствената силна страна на всеки прост компютър .

Бриджът е игра в условия на недостиг на информация - също като в живота ....До края на играта все нещо не се знае !....

преди 15 минути, by_chechi написа:

Спри се - не знаеш какво дърдориш....! Както не е трудно да видиш един , прост компютър бие световен шампион по шах . Такива са възможностите на играта .

За бридж се иска интелект......който даже тук е оскъден ...!

Нито шаха, нито бриджа са за глупаци. Спорът ви е глупав обаче. 

Но щом и Кьонинг започна да цитира Юнг, има надежда за всики нас!:D

преди 25 минути, Мо_хи_ни написа:

Нито шаха, нито бриджа са за глупаци. Спорът ви е глупав обаче. 

Спорът не е глупав , а безсмислен .....то спор не може да има !

При това нека да отбележа ! Шах и глупак в Живота може да играе много силно , даже и кретен може да е - иска се само силна памет и изчисление  ....В действителност шахматистите по правило са умни хора , но с бриджа се справят не твърде успешно . Не се включват в онези 2-ма от 10 , които умеят да мислят динамично . Познавам лично такива......

Бриджа е като огледало - веднага се виждат сторените глупости и тъпотии дори от посредствени играчи , а има и зловредни кибици-зевзеци и други такива :)....Аз не съм виждал шахматисти да хвърлят пепелници (това изречение е за интелигентни !)....:)

преди 46 минути, Мо_хи_ни написа:

Но щом и Кьонинг започна да цитира Юнг, има надежда за всики нас!:D

Каква надежд има за теб, свързана с мен. А бейби?:mark:

преди 44 минути, by_chechi написа:

Спорът не е глупав , а безсмислен .....то спор не може да има !

Чечи, много си изпляскан. Наздраве. :cheers:

преди 44 минути, by_chechi написа:

Аз не съм виждал шахматисти да хвърлят пепелници (това изречение е за интелигентни !)....:)

Да не ти казвам аз какви съм виждал да хвърлят пепелнци, и защо. Ко ти кажа няма ми повярваш. 

преди 4 минути, Любомир Ико написа:

Не смея да питам...

Питай бре, що се стахуваш. Да не съм ти взел страха нещо? Спокойно, аз само такива изразни средстава използвам, иначе съм кротко агънце. Ангел направо. Хаха :angry22:

преди 6 минути, Любомир Ико написа:

Не смея да питам...

Да знеш собствената ги тъмна страна, е голямо преймущество за самия човек. А и така ще можеш да я виждаш във всеки после. Ама да успеш да, deal with that, трбва умения за боравене с тъмната енергия на ума, а тя е изпепеляваща, можеш много бързо да си изгори човек пръстите с нея. хаха 

преди 15 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Ай ся тъмната страна на Будистите? Кали ма шаттидей!:D

Тя не е на будистите бе Ванко, те на всеки човек. Просто има хора обичат да се занимават с нея, и с на хората тъмната страна в ума. Работа за екзорцисти, нещо такова. хахаха

преди 33 минути, König написа:

Каква надежд има за теб, свързана с мен. А бейби?:mark:

Чечи, много си изпляскан. Наздраве. :cheers:

Да не ти казвам аз какви съм виждал да хвърлят пепелни, и защо. Ко ти кажа няма ми повярваш. 

Всичко само така ти изглежда.....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.