Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

преди 9 минути, König написа:

WTF?!?!?.... Хаха. Чеп, каква е тази глупост бе пич. :no-no:

Не е глупост бе ! Подобни неща под път и над път се случват . Не се увличай по будизъм ! Той отговори не дава.... :)

Жив е Живота ! Не като на книга !....:)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Отговори 16k
  • Прегледи 919,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

преди 4 минути, by_chechi написа:

Не е глупост бе ! Не се увличай по будизъм ! :)

Аз не се увличам по нищо приятелю ако не си забелязъл. Ма тия корабни водоласки лафове, да си ги приказва на просвеТлениет дружки на кораба. Мен тия бози, честно не ме интересуват.

преди 5 минути, by_chechi написа:

Не е глупост бе ! Не се увличай по будизъм ! :)

Живота, приятелю ако видиж как аз го живея, ще си спестиш такива призиви към мен. Повярвай ми.

преди 8 минути, König написа:

Аз не се увличам по нищо приятелю ако не си забелязъл. Ма тия корабни водоласки лафове, да си ги приказва на просвеТлениет дружки на кораба. Мен тия бози, честно не ме интересуват.

Формата на проява може да е разнообразна , различна ! Същността е една ! :nono:Това не влиза в компетенциите на будизма...:)

Те за това на разкриването смисъла на същността го наричат просветление - я го постигнеш някога , я не ! Ама как да стигнеш до нещо което формално го няма ?....:angry:

Формата на проява може да е разнообразна , различна ! Същността е една ! :nono:Това не влиза в компетенциите на будизма...:)

Ти ся на мен ли говориш, или на Будизма? Че мако съм объркан. Аз будизма ли съм? Хубаво е човек да прецежда малко собствената си преценка, че да не звучи чак токова налудничаво. 

преди 9 минути, König написа:

Ти ся на мен ли говориш, или на Будизма? Че мако съм объркан. Аз будизма ли съм? Хубаво е човек да прецежда малко собствената си преценка, че да не звучи чак токова налудничаво. 

Хората обсъждам само ако ми е поискано !

Обсъждам Начините на Мислене ! Няма нищо налудничаво ! На ограничените така им се вижда , когато се окаже отвъд техните граници....:nono:

Налудничаво е когато няма връзки на мислене ! Най-често като шизофрения се проявява.... :nono:

Хората обсъждам само ако ми е поискано !

Обсъждам Начините на Мислене ! :nono:

Това ми е някакво дежаву. Ти си имаш готови фразички, и ги използваш. Ама шаблона ти не за всички пасва, а пък и няма как да имашм шаблон за веки начин на мислен. Не ми ги говори ти на мен тия работи. А и човека няма да е такъв ако няма такъв начин на мислен, и да обсъждаш начина на мислене е същото като да обсъждаш човека. Разлика има май само за теб, ма може и да се усетиш след някой игра на бридж. :cheers:

Реджеп какво седиш и гледаш острани като някой надървен воайор със шлифер в харстите. Кажи нещо. Или си с водолаския костум и онанираш отстрани гледайки ни с Чечи? :laughing4:

König

Реджеп Иведик

by_chechi

Разглеждащи в момента   3 потребители

преди 8 минути, König написа:

Това ми е някакво дежаву.

Нищо чудно да имаш дежавю , породено и от много други места на изживяване .

Това което пиша не е нито от днес , нито от вчера мислено и писано . От различни места на практика е взето . Закономерно е дежавю да ти се появява ....! :)

:lol6:

Нищо чудно да имаш дежавю , породено и от много други места на изживяване .

Това което пиша не е нито от днес , нито от вчера писано . От различни места на практика е взето . Закономерно е дужавю да ти се появява ! 

Или ти си зациклил и повтаряш едно и също, и това може. Тия твоите практики ги видяхме, срамота е да ги наричаш даже така. Защото не са нищо повече от едни най нормални измишльотини на един средно статистически издухан гражданин на България. Абсолютно нормално, е.

Чувствам , че ви Напира да ги раздадете тези карти и да заложите кой каквото има . :D

..........................

Чечи , я ми представи източник , който да отговори на този "въпрос " , който си цитирал .

Ако ми предоставиш такъв -  Който да описва Индентично с Моята Библия  - Ставам и се омъжвам за него ! :clown:

преди 18 минути, König написа:

:lol6:

Или ти си зациклил и повтаряш едно и също, и това може. Тия твоите практики ги видяхме, срамота е да ги наричаш даже така. Защото не са нищо повече от едни най нормални измишльотини на един средно статистически издухан гражданин на България. Абсолютно нормално, е.

Това е твоя оценка ! От теб произлиза и за теб говори....! За евентуални корекции питай другите ! Не им даваш възможност сами да се изкажат...

преди 15 минути, _sirena_ написа:

Чечи , я ми представи източник , който да отговори на този "въпрос " , който си цитирал .

Ако ми предоставиш такъв -  Който да описва Индентично с Моята Библия  - Ставам и се омъжвам за него ! :clown:

Твоята библия - едва ли ! Малка ми се чини ! Но за това пък напълно се вмества ....:)

Но щом настояваш . Като за начало от тук  https://bg.wikipedia.org/wiki/Хегелова_диалектика  може да започнеш , но на мен лично не ми се вярва да го направиш . :lol6:

Това е твоя оценка ! От теб произлиза и за теб говори....! За евентуални корекции питай другите ! Не им даваш възможност сами да се изкажат...

Стига е, това не е ли твоя оценка също? Ти можеш да даваш оценки аз не, що? Не ми трябва да питам никой за нищо, защото не съм тук да обирам лаври. 

Гледм тука и оценям начина на мислене, не обсъждам човека, аре щом така ти отърва повече.

преди 7 минути, by_chechi написа:

Не им даваш възможност сами да се изкажат...

Или да си докоригират постовете, по скоро имаш оредвид. Това изкаване ли е? Чечи, голям мъж си, недей.

преди 7 минути, König написа:

Стига е, това не е ли твоя оценка също? Ти можеш да даваш оценки аз не, що? Не ми трябва да питам никой за нищо, защото не съм тук да обирам лаври. 

Гледм тука и оценям начина на мислене, не обсъждам човека, аре щом така ти отърва повече.

Покажи с копи от мой пост къде те оценявам ! Моля ! 

В същност , че най-много с теб си пиша - това до някъде е оценка ! Оценявам те ! :)

преди 10 минути, _sirena_ написа:

Я виж тука, каква обективна оценка само. 

Ох не ми се рови да ти вадя хронология и от вчерашния разговор. Дето само на будизъм ма оценяше накрая. Казах ти, недей така. Не са оставяй да са зайграваш. Това не бридж, тука правила няма. Тука има само способности, и неспособности. 

преди 5 минути, König написа:

Я виж тука, каква обективна оценка само. 

Никакъв шанс няма - късно се е родила за този ! Пък и той едва би я забелязал....

Никакъв шанс няма - късно се е родила за този ! Пък и той едва би я забелязал....

А недей така, жественоста няма възраст, а тя лъха толкова много от нея. Кавото и да е трябва да се оцени, нали така. А мухинито, може само да се почи от нея, има един верен подход на жените, само ако знаят как да го използват. 

преди 9 минути, by_chechi написа:

В същност , че най-много с теб си пиша - това до някъде е оценка ! Оценявам те ! :)

Ето пак с корекцията, промени смисъла. Ма нали та знам, и знам да та оценям и аз, та провеявам. Хахах 

Мерси за оценката, това внимание което ми отделяш е много показно за мен. Но ние в крайна сметка сме си полезни един на друг, вместо да играем карти да си отбиваме времето, си говорим празни риказки. Но няма значение, важното е че времето е убито. Нали така. :cheers:

преди 12 минути, by_chechi написа:

Оценявам не теб , а как протича играта . Никъде няма оценка към теб това добро ли е или лошо ! Оценките сам си ги сътворяваш.....Аз правя същото за себе си - мои си оценки , за мен си .

преди 12 минути, by_chechi написа:

Оценявам не теб , а как протича играта . Никъде няма оценка към теб това добро ли е или лошо ! .....

Това е каквото ти си го направиш да бъде, и както си го правиш да бъде. Това си е изцяло твоя работа, аз там не мога да повлияя. И погледни вчерашния разговр пак, там може да намериш бая оценки. Ма на мен не ми пречи, както ти казах не съм тук за да бъда оценяван. Така че не виждам какъв ти е проблема и да си ме оценил по някакъв начин.

Кво толкова, няма сташно. :cheers:

преди 13 минути, König написа:

погледни вчерашния разговр пак, там може да намериш бая оценки

Пак ти казвам , обърни внимание ! Това не е лично към теб оценка , а е оценка на начин на мислене на много хора едновременно , хора които мислят по същия начин - т.е. оценка по принцип за модел на мислене ! Такъв един от многото модели , примерно е будизмът , хиндуизмът , християнството , исляма , комунизма ако искаш....такъв модел по настоящем гради сциентологията...

Шлифер в храстите имат ексхибиционистите, а воайорите имат бинокъл. Ся, или воайор и ексхибиционист е едно и също, или съм с раздвоение на личността. Рицаря на шлифера и бинокъла !

Пак ти казвам , обърни внимание ! Това не е лично към теб оценка , а е оценка на начин на мислене на много хора едновременно , хора които мислят по същия начин - т.е. оценка по принцип !

Ясно разбрах, спокойно. Но го казваш като чили начина на мислине е отделно от човека, и като че ли може да се оцня начина на мислене,но е и човека. Дори и това да е оценка по принцип. Но не разбирам защо говорим за това, маловажно е.

Дай днес да видим как да смекчим старданието, какво да направя? Ако сега отворя буквара днес, дали ще успея да се освободя от страданието до края на деня?

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Шлифер в храстите имат ексхибиционистите, а воайорите имат бинокъл. Ся, или воайор и ексхибиционист е едно и също, или съм с раздвоение на личността. Рицаря на шлифера и бинокъла !

Ми де да знам аз бе, да не съм из храстите. Ти и това ли знаеш с подробности, как се прави? Не ме съмнява. 

Но честно радвам се чи си пак тук, наистина се притеснихме вчера за теб. 

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Не, задръж си го !

:lol6:Това , че нямате съвместимост по между си го знаем не от вчера , но го има ! :lol6:

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Не, задръж си го !

Къв ти е на теб проблема с комунизма е? Не знаеш ли кво хубаво ни беше тогава на всички. 

преди 7 минути, König написа:

Ми де да знам аз бе, да не съм из храстите. Ти и това ли знаеш с подробности, как се прави? Не ме съмнява. 

Но честно радвам се чи си пак тук, наистина се притеснихме вчера за теб. 

:lol6:Аз да не живея в Калдата бре ! :lol6:

Макар , че ако си направя обективно , критична оценка - прекалявам с присъствие....:)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.