Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

преди 24 минути, Мо_хи_ни написа:

Ами, подходи практично към въпроса - или се обзаведи със съдомиялна машина, или хапвай от екологични картонени чинии за еднократна употреба. :D

Всичко каквото трябва определено имам - значи трябва и може ! Ама решително не искам ! Ъъъх ! Мразя с чинии да се занимавам ! :( Теорията не е като практиката . Трябва и да се прави ! За това говоря тук непрекъснато . Практиката е единственият критерий - чиниите си стоят мръсни....! :lol6:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Отговори 16k
  • Прегледи 919,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

Без да ме питате , сам ще си кажа ! Държа на класиката ! :nono:

Салатка от доммати и пресни краставици с лучец , 7-8 маслинки . Олио , сол и малко ябълков оцет на вкус . И да не забравя - 50 кайсиева....! :cheers:

преди 22 часа, _sirena_ написа:

Знаеш ли колко "чудаци" съм срещала по Пътят си ? 

Много.

Тясно ти е в 3-то Измерение , ама корените - Дълбоки .. :)

.................................................

Между другото да ти споделя една Тайна , която я имай в предвид , когато "изследваш" Светът :

Измеренията са като "матрьошки " . 

Това , което не се знае е , че всяко Измерение е със Различен "Квантов Изглед" и поради тази причина не могат да бъдат "засечени" .

Между всяко Измерение има Неутрално Междинно Поле  - Там Пребивават и Същностите , когато излязат от съответното Измерение .

"Изкривяването и Пречупването " се случват поради именно този "Предел" .

Онова , което наричат "Космос" е Междинното Поле .

Гравитацията "Държи " Този Квантов Изглед , който "смятате " , че познавате .

Онова , което "познаеш" в това Измерение - не ти носи "полза" в следващото .

Там Съдържанието навсякъде е Различно .

Това , което Никога няма да Прочетеш Никъде е Механизмът за Преминаване в следващо Измерение .

И това мога да ти споделя , Свързано е със самата Структура на Същността .

Можеш ли да се "досетиш" ...редът е Възходящ ... 

Пътувал съм свободно през матрьошките - всички са с еднаква големина и всяка съдържа себе си.

Само дето няма всички а има само една самотна която си играе на огледала със себе си и е малко жалко че е обречена да не успее да се види.

Иска да се разтвори и да види В себе си, но вижда само себе си вътре. Иска ми се да не е една, може би и на нея това и се иска но това е спекулация.

Гравитацията нищо не държи, просто страничен резултат от многото свои огледала в които трябва да се огледа.

За междинното поле го закова, там са същностите, но не може да си В междинното поле, ако минеш никога няма да разбереш, то е само ключ на преобразуване и билета е еднопосочен.

Не зная дали е възможно да се пренася информация от Междинни полета, а и да може - сигурно няма да разбереш.

Иначе не зная дали ми е тясно или не, даже не зная дали съм триизмерен.

преди 7 минути, Любомир Ико написа:

Защото не си носил тесни обувки (да видиш как обиват) и маркови дънки , от онези "ламаринените" , да ти стягат на корема и дупето....Тогава да видиш що е триизмерност !:lol6:

преди 11 минути, by_chechi написа:

Без да ме питате , сам ще си кажа ! Държа на класиката ! :nono:

Салатка от доммати и пресни краставици с лучец , 7-8 маслинки . Олио , сол и малко ябълков оцет на вкус . И да не забравя - 50 кайсиева....! :cheers:

Да ако всичките продукти са ти купени или набавени от бабите на село. И ти препоръчвам да ползваш зехтин, също хималайска сол. И на доматите не се слага оцет, по принцип. Да знаеш, а ракийката гледай да е само 50 грама, щот иначе кое повече, ще ти си случи несвяс. 

преди 26 минути, skalata_73 написа:

После що си бил ''Падал от кайсия"

пп. Реджеп пий на рогоската. Затуй не пада.

Не се срамувам - това е ценен опит . Може да ми се вярва ! С това се гордея ! :)

На рогозката които пият не са експерти ! Експерта трябва да разбира от падане . Иначе не е никакъв експерт . Прости пияници са...заспиват тъй както са полегнали , без да разбират ! Парцуца да им дадеш , и нея ще изпият ...!:angry:

преди 47 минути, Мо_хи_ни написа:

..............

Малко да ти дам налкон, що та гледам си тотално дезориентирана. На тИ, да знайш.

18556284_10210101420827124_5050720966398424527_n.jpg

преди 4 минути, by_chechi написа:

На рогозката които пият не са експерти ! Експерта трябва да разбира от падане . Иначе не е никакъв експерт . Прости пияници са....!:angry:

Явно е кой е извора на вдъхновението ти. От том които вдъхновение е почерпил, си е останал само почерпен. Хаха 

преди 50 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Шунята опознал пустотата не ми подава ръка?

А колко пъти на подадената ръка си отговарял с негативизъм, помниш ли? В будизма за да получиш правилно отношение трябва да имаш правилно поведение. Неправилната реч отравя отношението между хората. Ако говориш на един човек нещо отрицателно за него или нещо лошо (всеки знае какво е добро и лошо, освен психично болните с такава карма), в отговор ще получиш лоши приказки на квадрат. Правилно поведение на тялото, ума и речта, това е началото. 

От друга страна ако човек е достатъчно осъзнат приказките на друг не могат да го засегнат, защото негативизма си е кармичен отпечатък на изричащия го. Горещите въглени са в ума на хулещия, те изгарят само него. Всеки проектира вътрешния си свят, докато реалността отвъд кармата е непознаваема. Във външния свят не съществува нищо лошо, негативно и дразнещо. Нашият ум, "аз", концепции го оцветяват в краските на представите си за това което си мисли че знае или не знае. 

Самсара се прожектира на белия екран на Нирвана.

преди 18 минути, Śūnyatā написа:

А колко пъти на подадената ръка си отговарял с негативизъм, помниш ли? В будизма за да получиш правилно отношение трябва да имаш правилно поведение. Неправилната реч отравя отношението между хората. Ако говориш на един човек нещо отрицателно за него или нещо лошо (всеки знае какво е добро и лошо, освен психично болните с такава карма), в отговор ще получиш лоши приказки на квадрат. Правилно поведение на тялото, ума и речта, това е началото. 

Не, немога просто. Шуная ти да не си някакъв шизофреник бе? Нещо не ти е в час, честно. Защото ако не беше, нямаше да напишеш това. Ти как откликна на подадената ти рака бе? Ти с правилна реч ли отвори отношението е?  Ти ли ще говоришза правилно поведение, ум и реч бе? Да та цитирам ли пак малко, всичко си седи написано. Ти сериозно не си в час, баси, изък.

От друга страна ако човек е достатъчно осъзнат приказките на друг не могат да го засегнат, защото негативизма си е кармичен отпечатък на изричащия го. Горещите въглени са в ума на хулещия, те изгарят само него. Всеки проектира вътрешния си свят, докато реалността отвъд кармата е непознаваема. Във външния свят не съществува нищо лошо, негативно и дразнещо. Нашият ум, "аз", концепции го оцветяват в краските на представите си за това което си мисли че знае или не знае. 

Пък ако не обърна внимание на израстните ти средства, няма просто да е достатъчно. Освен глупостите които си написал, всичко е и омазано яката. Колко пъти съм ти казвал, да не са опитваш? Ти освен да си бот, да цитираш на руски, друго не можеш. Приеми го. 

Самсара се прожектира на белия екран на Нирвана.

Пък тва каква поезия е, направа може да смя човек. Направо ма озари и мен просветлението. Алелуя. 

Вуня, пълен прът си. От мен да го знаеш. Много си елеметарен още, ма ти сам си избрал да си такъв.

Чепе, онанираш ли отстрани. Онанирай, онанирай. Онаньор такъв. :laughing4:

И двамата сте пълен ташак. 

:lol6::laughing4:

Редактирано от König (преглед на промените)

За подадената ръка не съм разбрал ако е било по будистки казано! И много се вживяваш в Будизма и само с такъв аршин да мериш. Ние сме християни но не спазваме десетте божи заповеди или да живеем по Христовите повели. Света е доста различен и ти да се впишеш в него няма как да си само и единствено Будист. Ще си останеш неразбран и отхвърлен. Ма си викам не може си такъв братче.

Живота е много добър учител не само Будизма! Ти поучаваш ли се от грешки? Допускаш ли, че аз знам неща които ти незнаеш? За да съм ценен за теб? Или ме неглижираш като Реджепа, той е просветлен и всичко му е ясно?

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Във външния свят не съществува нищо лошо, негативно и дразнещо. Нашият ум, "аз", концепции го оцветяват в краските на представите си за това което си мисли че знае или не знае.

Хора, които издигат в най-висок идеал за духовност "липсата на психика или на ум", няма как да не бъдат критикувани. 
Защото кому е удобно един човек да не бъде мислещ?
Само на онзи, който има сметка от това. Мъни мейкс де уърълд гоу раунд.

Няма сила на света, която може да ме убеди, че блеенето и немисленето са символ на висше духовно израстване или пък на любов.
Нито ми е безразлично да наблюдавам как интелигентни хора пишат пълни глупости под влияние на своите "учители".

Да си чистосърдечен егоист не е лесно. Трябва да си на 100 процента откровен със себе си. Да не си затваряш очите за онези страни, за които са сложени щампи от рода на "неправилно и недуховно". Да видим какво ни предлагат всичките тези "високо нравствени и духовни учения":

Да съборим стените си, да отворим душата си, да пуснем всеки да нахълта вътре - цялата паплач от гости - канени и неканени. Да ги оставим, изпълнени от фалшиво състрадание, да плямпат наизустени глупости, да развяват плакатчето на хуманноста, на където им видят очите, а после с нагъл вид да ни заявяват, че да ги критикуваме е твърде нехуманно?! Какви ти граници! Край - принуден си да слугуваш на високо духовни щампи и да се усмихваш на всичките им маймунджулъци и лицемерие. В противен случай не си духовно извисен, завиждаш, не си в "майндфулнес", не си Човек, а животно.

А истината е, че имаме нужда и от гнева си, и от критика. Имаме нужда от границите си. Имаме нужда от това да критикуваме, да не се съгласяваме, дори да изпаднем в критично настроение поради нечия "велика мисъл" или "велика постъпка". И в това няма нищо погрешно, нито срамно.

Заливат ни "духовни, всеопрощаващи хора" с "възвишени" думи, с фалшива обич и престорени усмивки от всеки ъгъл. Забавно е да наблюдаваш как хората се силят да бъдат "всеопрощаващи и благи" пред публика, да демонстрират плакатно какви духовни висоти са достигнали. Но при най-малкото противоречие или критика към техния начин на мислене, започват да се държат като обидени деца, на които са им измъкнали захарното петле под носа.  

Толерантността в никакъв случай не изключва критика. Това също следва да се разбере, но с ума, не с бъбрека. 
Всичко мога да приема, само едно не - фалша и лъжата. Така и не успях да се науча на това, а и нямам и намерение.  

Dirty deeds done with sheep

If you're havin trouble with you barnyard friends 
You've got a thing for ewes 
Been countin sheep but you're not in bed 
Here is what you gotta do:
Get out the barn stay off the farm!
Go read a nursery rhyme.
Don't ring 976-BAAA 
That kind of love is a crime!

Аз неразбрах негативен, лош и дразнещ ли съм или ти ме оцвети?:)

И какви отношения сме имали та да се отровят?

преди 13 минути, Мо_хи_ни написа:

А истината е, че имаме нужда и от гнева си, и от критика. Имаме нужда от границите си. Имаме нужда от това да критикуваме, да не се съгласяваме, дори да изпаднем в критично настроение поради нечия "велика мисъл" или "велика постъпка". И в това няма нищо погрешно, нито срамно.

But....only if necessary!!!:D

преди 2 часа, Любомир Ико написа:

Пътувал съм свободно през матрьошките - всички са с еднаква големина и всяка съдържа себе си.

Само дето няма всички а има само една самотна която си играе на огледала със себе си и е малко жалко че е обречена да не успее да се види.

Иска да се разтвори и да види В себе си, но вижда само себе си вътре. Иска ми се да не е една, може би и на нея това и се иска но това е спекулация.

Гравитацията нищо не държи, просто страничен резултат от многото свои огледала в които трябва да се огледа.

За междинното поле го закова, там са същностите, но не може да си В междинното поле, ако минеш никога няма да разбереш, то е само ключ на преобразуване и билета е еднопосочен.

Не зная дали е възможно да се пренася информация от Междинни полета, а и да може - сигурно няма да разбереш.

Абстракция на художник. 

Оставям го без коментар.

Между другото снимките , които си поставил са много добри , тъй като съдържат в себе си Символиката , Идеята и Посланието - общо взето - Изкуство !

Искам да мога да рисувам - имам гениални "картини " в себе си , но не притежавам талант в това изкуство .

Може би , ако науча "техниката" ще успея да ги нарисувам някой ден .. Ако се роди достатъчно Силен Импулс да го направя ..

Може би .. защото за сметка на едното имам другото , което всъщност е Факторът - "Погледът" .

Но ми се иска Светът да види тези "картини" , които в себе си ..

Цитат

От друга страна ако човек е достатъчно осъзнат приказките на друг не могат да го засегнат, защото негативизма си е кармичен отпечатък на изричащия го. Горещите въглени са в ума на хулещия, те изгарят само него.

Значи не си засегнат а мене никакви въглени не са ме горили! Къде е проблема? Кармичен отпечатък къде отиде ти? На артистите в театъра.

преди 57 минути, 121212 написа:

But....only if necessary!!!:D

Критика на чистия разум. Тази книга положи началото на моя път.

"…Нещата, които си представяме нагледно, не са сами по себе си това, за което си ги представяме... Ако премахнем субекта, или дори само субективното свойство на сетивата изобщо, биха изчезнали... Ние не познаваме нищо друго, освен нашия начин да ги възприемаме, който ни е свойствен... Пространство и време са неговите чисти форми, усещането изобщо е материята.... Разликата между неясна и ясна представа е само логическа и не засяга съдържанието."

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 13 часа, witness написа:

"Истинското пътешествие" започва като усещаш непрекъснато, че висиш.

Както вече се каза от друга пишеща - висенето не е никакво пътешествие. Да висиш, означава че си вкопчен - в каквото свариш. Това е агония, а не пътешествие. С чувства пътешествия не се вървят, нито с емоции. Тия само придружават пътешествията, но придружават и агонията. Така че няма как да са критерии за пътуване - така или иначе са само придружаващи и изрази на реагиране.

Пътешествието започва когато се пуснеш. Това е проблема... но и решението, ако някой ще потегли към пътешествие. Вкопчването заради висене или усещане за изгубване, не е пътешествие в какъвто и да е смисъл, макар че поне теоретично и логично предшестват пътешествията.

Няма как да е налице пътешествие, ако го няма Пътешественика.

Няма как да нелице вкопчване, ако няма ВКОПЧЕН. Цялата работа е неговото "отвътре" - както е при всички ни.

преди 29 минути, Мо_хи_ни написа:

Тази книга положи началото на моя път.

Мо, линка ти е грешен - поправи го, ако те интересува - това е верния линк. https://bg.wikipedia.org/wiki/Критика_на_чистия_разум

Макар че - вече Реджи се завърна, макар вероятно да е в открито море. Та - вероятно според него - грешен е линка ... и не е грешен. Но ето че е налице прост критерий. едното води до нищо - другото - до информацията която е заложена в замисъла. :)

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

преди 1 час, _sirena_ написа:

Абстракция на художник. 

Оставям го без коментар.

Между другото снимките , които си поставил са много добри , тъй като съдържат в себе си Символиката , Идеята и Посланието - общо взето - Изкуство !

Искам да мога да рисувам - имам гениални "картини " в себе си , но не притежавам талант в това изкуство .

Може би , ако науча "техниката" ще успея да ги нарисувам някой ден .. Ако се роди достатъчно Силен Импулс да го направя ..

Може би .. защото за сметка на едното имам другото , което всъщност е Факторът - "Погледът" .

Но ми се иска Светът да види тези "картини" , които в себе си ..

Естетическите модулации за тези теми са много, особено ако са застъпени с реални изживявания. Описанията не са целта нито средството. Те могат да бъдат темата.

Ако наистина имаш картини това е по-важната половина. Но ако не пробваш изобщо да ги изкараш не зачитам че ги имаш хаха..

" - Можеш ли да свириш пиано - Е па мога и да мога, не съм пробвал."

Но да кажеш че не можеш да рисуваш - в грешка си. Гледай ги децата кви невероятни художници са - виждал съм наистина впечатляващи начини да изобразят теми и мислите си, пък възрастните трябва да са направо машини за рисуване... Това което няма да успееш от раз е да пресъздадеш определена естетика. Трудно е и да се справиш с вихъра на пълното безсмислие, и с голямата неопределеност и нуждата от пълната ти отдаденост. Когато създаваш творчески неща най-сложното е да не си случаен. В рисуването това е особено дразнещо тъй като може да нарисуваш едно нещо по 100 начина и все няма да е нито правилно нито грешно. А се и води че една творба никога не е завършена - а изоставена - защото може до безкрай да я подобряваш и циклиш.

Какви картини по-точно имаш там? Или са някакви еротически :helpwanted4:

преди 4 часа, Мо_хи_ни написа:

Разликата между неясна и ясна представа е само логическа и не засяга съдържанието

Никой не е фанал истината за шлифера. И за бинокъла не я е фанал. И я е фанал. Субективността на критерия е "Неизбежния бял", по Джек Лондон. Разбира се ако се абстрахираме от зависимия произход на обективно и субективно. Все трябва да се абстрахираме, за да разберем. И какво разбираме тогава. Абстракцията. А какво пропускаме. Допълнението, противоположността на  абстракцията. Има една дума интерфейс. Значи, що е интерфейс. Сичко е скрито, с изключение на това, което е лесно да се разбере в контекста на ползване от субекта. В контекста на производство на интерфейса обаче, интерфейс и контекст на ползване от субекта не са интерфейс и контекст на ползване от субекта, и са интерфейс и контекст на ползване от субекта. В контекста на производството потребяваш един интерфейс, за да произведеш друг. Производителя потребява едно за да произведе друго.

Потребителя на интерфейса иска ли да разбере, какво производителя е скрил от него. Иска и не иска, то е ясно.

Как ще реагира публиката в киното, ако някой се изтъпани отпред екрана и им заобяснява, че няма индианци и кумбойци, а Токайто не е Токайто, а е Гойко Митич.

Живота що е илюзия и не е илюзия. Щото искаме и не искаме да живейм. Що искаме и не искаме да живейм. Щото искаме и не искаме илюзията не илюзия да продължи и да се прекрати.

преди 6 часа, Мо_хи_ни написа:

"…Нещата, които си представяме нагледно, не са сами по себе си това, за което си ги представяме... Ако премахнем субекта, или дори само субективното свойство на сетивата изобщо, биха изчезнали... Ние не познаваме нищо друго, освен нашия начин да ги възприемаме, който ни е свойствен... Пространство и време са неговите чисти форми, усещането изобщо е материята.... Разликата между неясна и ясна представа е само логическа и не засяга съдържанието."

Положил началото на твоя път? Хахаха. Ма ти на това твойто път ли му викаш ма булка? Ти от много път си на туй диридже. Обща форумна, и хубу че пак Ремус тря дойде да ти оправи бакиите. Ремусе що не си я прибереш някъде там на топло и на кайшка, изгората ти. След последното разтройство и последвалите няколко дена на смирение, отново и се надига нагона, сърбежа. И така до следващата криза. Тоя сапунен сериал май ще го гледаме до безкарй, ама иначе била на пътя. Мухло, мухло ти можеш ли да си дадеш сметка къв смешен обрз си тук? И този разтроян образ, може само за едно да става. Мухло питай, щи го кажа. Праенето ти е просто толкова отвратителни и отблъскващо, ма ти си свикнала да рзочароваш и отблъскваш и да ти си просто парцала на някой. Ей тва ти истинския път, не онези измислени на нещо ставащата мухла. Не просто пародиия и разпад, пред очите ни. 

И не можа даже да излезеш от най голямото клише, а напротив потвърди го толкова убедително. Че, както казва и моя любимец,Чарли Харпът, в случия тази жена е просто енда говореща вагина. Нищо повече от това не си. А това трябва много да те притесни ако въобще ти е останало накаво достойнство. Ама едва ли.

Тъй че, юруш булка на мегдана

нагона си да задоволяваш. 

:laughing4:

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Никой не е фанал истината за шлифера. И за бинокъла не я е фанал. И я е фанал. Субективността на критерия е "Неизбежния бял", по Джек Лондон. Разбира се ако се абстрахираме от зависимия произход на обективно и субективно. Все трябва да се абстрахираме, за да разберем. И какво разбираме тогава. Абстракцията. А какво пропускаме. Допълнението, противоположността на  абстракцията. Има една дума интерфейс. Значи, що е интерфейс. Сичко е скрито, с изключение на това, което е лесно да се разбере в контекста на ползване от субекта. В контекста на производство на интерфейса обаче, интерфейс и контекст на ползване от субекта не са интерфейс и контекст на ползване от субекта, и са интерфейс и контекст на ползване от субекта. В контекста на производството потребяваш един интерфейс, за да произведеш друг. Производителя потребява едно за да произведе друго.

Потребителя на интерфейса иска ли да разбере, какво производителя е скрил от него. Иска и не иска, то е ясно.

Как ще реагира публиката в киното, ако някой се изтъпани отпред екрана и им заобяснява, че няма индианци и кумбойци, а Токайто не е Токайто, а е Гойко Митич.

Живота що е илюзия и не е илюзия. Щото искаме и не искаме да живейм. Що искаме и не искаме да живейм. Щото искаме и не искаме илюзията не илюзия да продължи и да се прекрати.

Важното е чи ти си се хванам яко за оная разбота и не пускаш. Обичаш да гледаш и онаннираш. И когато са разлигавиш и ти са...... Си правиш енда злобарка върху темата. Така ли е, болен? Твоята извратения може да се обясни само с някъв прверзен нагон от твоя старна, има нешо гнило. Или по храси ходиш или с бинокли гледаш, ама това при всички положения е накаво болно психично сексуално разтройство. Хахаха:laughing4:

преди 10 часа, Мо_хи_ни написа:

То хубаво ! Ама не е началото , ами е от средата нататък...така виси във въздуха ! :)

Преди да се занимаваш с явленията (това което прави Кант) , трябва да си на ясно със същността ! Проблемът тук е , че същността е предмет на изследване И на науката..... :nono:

"Същност-явление" е единство (не може да съществува едното без другото) , при което определяща е същността , а явлението е само решаващо . От това ясно ли е какво следва за мисленето ? Защото от всичко това се "произвежда" смисълът . Едното ако не е вярно или пък изобщо го няма -> на боклука !.......Знае се , от който му разбира !  :)

Главната заслуга на Кант за неговото време е , че развенчава измислицата (явлението) за Бог....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.