Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

Не ума а сърцето какво ти говори?

• Отговори 16k
  • Прегледи 919,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

преди 2 часа, by_chechi написа:

След това идва въпросът с мисленето , имат ли мислене или нямат.....:)

Това, според мен, дори във форум си личи - имането или недостигът на мисъл. Но си е природно предпоставено и е като доказателство, че свободата съществува, щом има място за всякакви версии на съзнанието.

преди 14 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Не ума а сърцето какво ти говори?

Мойто сърце не говори ! Тупа , тупа - работа върши , кръвообращение прави .:)

Ако питаш за Душата (така подозирам:)) , и тя ти е у мозъка , като Ума и Разума .

Аман му е работата на този без мозък , да търси Душата в сърцето и/или по разни други места - тук или "горе"...:lol6:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 3 часа, Shiniasu написа:

Да, извън съзнанието ни няма да имаме планета, а нещо друго, неопределено, но съзнанието нищо не създава, а просто осъзнава определени аспекти от съществуващото извън него, които облича в думи и концепции.

Напротив, създава собствена, многомерна версия за заобикалящата го среда. За това не може да се има 100 процентова вяра на сетивата, тъй като са конструирани и работят в пряка връзка с оцеляването ни в заобикалящата ни среда.  Но поставени в други условия, е съмнително дали ще бъдат адекватни в същата степен. 

преди 6 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Ми аз като общувам с някой искам да имам представа за него кака?!

Представа е едно, реалното познаване на човека е нещо съвсем друго.

преди 9 минути, Мо_хи_ни написа:

Да знам че реално си съвсем друга от описаното тук! Това са извинения.

преди 11 минути, Мо_хи_ни написа:

Хахаха :laughing4:

18519528_743427419169757_1521189981111204456_n.jpg

преди 4 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Да знам че реално си съвсем друга от описаното тук! Това са извинения.

Не, не става дума за това. Дори и в реалността може да не виждаш реалния човек, а представата си за него.

преди 8 минути, Мо_хи_ни написа:

Не, не става дума за това. Дори и в реалността може да не виждаш реалния човек, а представата си за него.

18447533_743397169172782_8557603412513356772_n.jpg

Ма то тука няма никакъв етикет! Всеки да се представи да напише нещо за себе си и задружно/задруга/ и приятелски да обсъждаме. То за това е почва на омраза тука!

преди 1 час, _Alex&Vanko_ написа:

С една бутилка и меча на кой беше решавам проблемите! 

(((((((: 

като пияният майстор баце :Д

Оня Карабойчев ще си мечтае тука да стане фейсбук!

Дискутираме тука вече толкова време и аз нямам представа от никой? Може би с гласове от отвъдното общувам? Работата е ненормална.

И затова има проблеми форума глупости! Това към екипа!

преди 13 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Ма то тука няма никакъв етикет! Всеки да се представи да напише нещо за себе си и задружно/задруга/ и приятелски да обсъждаме. То за това е почва на омраза тука!

Онези, които умеят да мразят, страдат винаги повече от онези, които са мразени. Мразеният минава и заминава, не го носи в себе си. Мразещият обаче е непрекъснато в плен на чувството си и то го води до вътрешна деградация.

преди 26 минути, Мо_хи_ни написа:

Онези, които умеят да мразят, страдат винаги повече от онези, които са мразени. Мразеният минава и заминава, не го носи в себе си. Мразещият обаче е непрекъснато в плен на чувството си и то го води до вътрешна деградация.

Намери си някой за, недей да.....:laughing4:

18519488_742475269264972_7015726081100732557_n.jpg

преди 26 минути, Мо_хи_ни написа:

Ежедневието на мухлини, и на Кьониг. Кой си къде си. Там стой си. :wink12:

18342163_740940449418454_8323071688554492728_n.jpg

Редактирано от König (преглед на промените)

преди 2 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Дискутираме тука вече толкова време и аз нямам представа от никой? Може би с гласове от отвъдното общувам? Работата е ненормална.

Душица.  :)

За какво ти е да ги познаваш ?

Има ли значение в какви тела са облечени , с какъв статус са ?

Това ли очакваш да промени отношението ти , да намести "картинките " в образите ? 

По-сладко е Предизвикателството да "пипаш" в Незримото .

Когато четеш не ти ли "изплуват' някакви образи ? 

Физическият Носител често е сходен с Мелодията - Словесната ..

Освен , когато "Мелодията" е присвоена и "крадена" !

Защото често се срещат и такива - стържат ми в Съзнанието като тенекия на покрив . :clown:

Тренирай си Сетивата ... Вълнуващо занимание е .. Ако знаеш колко неща Изплуват ..

Ама бавничко ще четеш и ще вникваш .. Словата имат Характерна Вибрация на Притежателят си .

На мен например , ако ми подадат текст и 20 снимки на хора , като из тях се намира и авторът , мога да разпозная кой е ..

Почти в 98 % , освен ако няма няколко със сходни прилики в "характерните белези" . :)

Както и случаи съм имала - пиша си известно време с някого и изграждам образ .. след време му искам снимка .

Праща и виждам , че не е Той ! 

Директно му заявявам , че не общувам с човека от снимката и той : ама как позна ?

Ми не Съвпадат Вибрациите ! 

И така ... Всичко е Закономерно .. 

Та тренирай де .. стига си търсил компания на по бира .. :)

Повечето са асоциални по форумите или крайно самотни , готови на всичко , ама едва ли ще ти задоволят очакванията .

преди 8 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Или вие го асоциирате как си прекарвате времето и оттам връзката със съзнанието. Ми нали се движите променя се картината.Местите едно друго се е материя и движение.

Хах твърде бързо отричаш реално всичко което имаме! Това е единствената ни връзка - как си прекарваме "времето" и връзката му със "съзнанието".

преди 8 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Влизам си в стаята сядам на компютъра, ставам отивам до кухнята.Ям и така.После да гледам телевизия сядам.

Според теорията на относителността например е също толкова правилно да кажеш че "ябълката пада на земята" както и че "земята пада върху ябълката"

Сигурен ли си че ти не стоиш неподвижен докато под краката ти се приплъзват кухнята, хола и т.н.?

Като за начало:

- Само тези обекти които съществуват в "това което възприемаме като сега" ли съществуват?

- Когато преминат през "сега" - те продължават ли да съществуват - или изчезват?

- Моето възприятие за "сега" единствения момент на съществуване ли е??? 

Разбираш ли че като казваш  "има време извън съзнанието" че трябва да уточниш за "едно общо време" ли говориш? 

Проблема е че не се знае има ли едно сега, едно време (отделно че има ли изобщо време извън съзнанието). Всяка гледна точка може да има свое сега. Във физиката има модели в които два наблюдателя гледат едно и също - но виждат съвсем различни неща и събития - даже гледат един друг - и взаимно се виждат различно.

"Едновременността" според теорията на относителността е съвсем илюзорна. И е доказано неведнъж. Когато са изобретявали GPS мрежата не са отчели че движението им в орбита ще ги изпрати в друго "времево" състояние спрямо наблюдателите от земята. Те се движат далеч от скоростта на светлината естествено - но е достатъчно часовниците им на борда да престанат да са верни с тези на земята... За да функционират правилно сателитите софтуер на борда се налага да компенсира "времето" допълнително - да лъже??? за да е правилно за другата гледна точка - наблюдателите от земята. 

От друга страна - не знаем дали бъдещето и миналото не съществуват във вид на продължение на пространството, тоест няма просто "сега" - а имаме нещо като времева структура (4 тото измерение) - в което влиза и бъдещето и миналото а ние просто се приплъзваме по формата.

От там пък куп въпроси - детерминистично ли е, не е ли, има ли свободна воля. Твоята напълно материалистична престава не е хич проста както ти се иска - и е пълна със същите тези понякога смешни задънени улици - а изходите водят с формата си съвсем естествено в другата посока.

Редактирано от Любомир Ико (преглед на промените)

преди 10 часа, Реджеп Иведик написа:

Това е краен възглед. Може би вие сте паднали прекалено ниско

Някои никога не са се издигали за да паднат. Напълно неграмотни са, какъв диалог очакваш? Или да ги учим как да се държат сред хора или да минат трети клас. Животът е твърде кратък за да обръщаме внимание на всички неудачници в темата. По-добре да прочетем, преведем някоя строфа, да медитираме и разсъждаваме, отколкото да наливаме от пусто в празно.

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

преди 6 часа, Любомир Ико написа:

Според теорията на относителността например е също толкова правилно да кажеш че "ябълката пада на земята" както и че "земята пада върху ябълката"

Сигурен ли си че ти не стоиш неподвижен докато под краката ти се приплъзват кухнята, хола и т.н.?

към коя ябълка земята пада едната на северния полюс а другата на южния ....

преди 11 минути, Yvan Sergeev написа:

към коя ябълка земята пада едната на северния полюс а другата на южния ....

Пространството няма себеприрода. Ти предпоставяш присъщо съществуване на пространството. 

Тук и сетивността на наблюдателя следва да се отчита. Наблюдателя бог ли е или не е бог. Когато скоча, докато не съм паднал какво усещам, не усещам сила, дето ме дърпа надолу към земята. Усещам, като се сблъскам с земята. Усещанията ми не могат да определят аз ли блъскам земята или тя мене. Когато стоя на земята, усещам, че тя ме бута нагоре, и ме ускорява в посока нагоре.

Да разгледаме, двете ябълки, когато са паднали. Едната на северния полюс, другата на южния. Всяка една от тях се ускорява с 10 метра за квадратна секунда в посока нагоре. 

Разбира се нагоре и нагоре не е едно и също, ако приемем, че земята е кръгла. Или, ако земята е кръгла ябълките се ускоряват в противоположни посоки, обаче разстоянието между тях се запазва. Ами ако всичко се разширява ?

Или пък, може да не се разширява, а земята да е плоска. Е да ама, сякаш по лесно ни излизат някои сметки, ако допуснем, че земята е кръгла. Е, да ама, други сметки излизат по лесно, ако допуснем, че е плоска.

Сега, ако допуснем, че това са сметки без кръчмаря, възниква въпроса, кой е кръчмаря. Има ли кръчмар, няма ли.

разширява се само стомаха като се  наям.

преди 16 минути, Реджеп Иведик написа:

Когато стоя на земята, усещам, че тя ме бута нагоре, и ме ускорява в посока нагоре.

аз усещам че земята  иска да ме завлече навътре даже ако е разредена с вода и съм с ботуши вътре   не иска да ми пукска ботуша и го иска за себе си .

преди 55 минути, Śūnyatā написа:

Някои никога не са се издигали за да паднат. Напълно неграмотни са, какъв диалог очакваш? Или да ги учим как да се държат сред хора или да минат трети клас. Животът е твърде кратък за да обръщаме внимание на всички неудачници в темата. По-добре да прочетем, преведем някоя строфа, да медитираме и разсъждаваме, отколкото да наливаме от пусто в празно.

Аве смешник, ти на къв ми са прайш е? На много еродиран? Самия факт че един ограничен фатмак, ми е тръгнал тука да ми са прай на извисен е достатъчна причина, да обираш луфта. Ти ко ся, като самарянин ли ми се изживяваш, ще учиш вече? На кво ще ма научиш ти е, село? Как да гледам кой е мека китка ли е, или как да са наслаждавам на екстри? А е , смешник. Хахаха няма думи просто, и как нямаш даже и малко срама, да се покаяш или нещо такова. Пак неудачниците му пречат, на калпавия уй, нали знаеш кво му пречи. Изтъкан си от ненавист, а това много ме радва, защото това ще наруши и разружи съда в който се намира, твоето елементарно его.

преди 9 минути, Yvan Sergeev написа:

разширява се само стомаха като се  наям.

аз усещам че земята  иска да ме завлече навътре даже ако е разредена с вода и съм с ботуши вътре   не иска да ми пукска ботуша и го иска за себе си .

И кой е оторизиран да отсъди, кой от двама ни е прав ?

Има ли шанс да се разберем, ако не се договорим, кое как да разбираме ?

аз съм прав и мога да направя видео как земята  ми завлича ботуша а ти не можеш да направиш видео как земята те отблъсква и привлича нагоре без прилагане на собствена сила   :)

преди 12 минути, Yvan Sergeev написа:

аз съм прав и мога да направя видео как земята  ми завлича ботуша

Водата ти завлича ботуша. Затуй и се вика вода. Риба барем фана ли ?

Е, по принцип бутане и дърпане имат зависим произход. Но ако решим да ги разграничаваме като противоположности, тогава следва да дадем определение, по какво се различават бутане от дърпане и да видим тогава, съгласно дефинициите, които сме договорили, земята бута ли ни нагоре, или ни дърпа надолу.

Щото, да папагали от тезисите на Ленин, дори и бай Чечи може.

ето признаваш

водата ми завлича ботуша

земята завлича по-силно и от  водата

ако ни буташе нагоре нямаше да има тор за растенията .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.