Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Юдеизъм /за любопитни/

Featured Replies

Да.

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 314,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сидхартха
    Сидхартха

Я да изпробвам чувството за хумор на Божия народ в лицето на Валкирия ... Събрали се евреите от местна общност и равинът им казал: - Слушайте сега... Знам аз, че нас, евреите, никак не ни харесв

• valkiria1
    valkiria1

Дълбоко в Синайския полуостров ,на територията на Египет се намира Синай-известна още като: планината Хорив, планината на Моше, Джебел Муса/според бедуинската традиция/, планината ,която равинската ли

• Философ?!!   Душица... Нито четеш, нито знаеш, нито мислиш... но предиряш кой на какъв (ти се ) правил, като че целия свят е един безкраен вариант на мъжки моабет и състезание по надпиране кой

Публикувани изображения

току що, M.Николов написа:

Да.

о.О Сигурен ли си?

преди 3 минути, valkiria1 написа:

Това ли е въпроса на който не съм ти отговорила?

Да.

преди 1 минута, M.Николов написа:

Как определяш в такъв случай неговите последователи?

И кои от неговите последователи са образовани и ти правят някакво особено впечатление, като интелект?

преди 40 минути, valkiria1 написа:

Много интересна гледна точка имаш.Сякаш коментираш поведението на трамваен джебчия. Хайде кажи ми сега честно на едната гола дума и среща ще дадеш ли пари на непознат и то в чужда страна.

Доста емоционално, ниво много по високо от трамваен джебчия. Човекът ми разказа тази история, която се е случила с него преди 9.IX.44 година. Получил е бележка(документ), която е представил.  Иначе е имало ниша, която е била използвана. Преводите в  банките тогава може би са се движели по бавно, а може би е било по скъпо. Явно интересът е бил двустранен.

Това не променя отношението ми към начина по който е извършвано.

преди 2 часа, sound написа:

ако ще и Бог да си, то подобна проява е достатъчно грозна и унизителна, за да не ти търпят хората магариите. Това определено не е начина, да докажеш правотата на претенциите си - изключително показателно е, че свитата на Исус са хора слабо образовани, хора от простолюдието, подръжниците, които е спечелил са все от ниските слоеве на социалната йерархия. Пред интелектуалните среди, пред елита на юдейското общество, не е успял да докаже нищо

Той не се приема за бог, а пратеник на Бог.Искаш да кажеш, как така не е успял да убеди елита на евреите, че са забравили това което Бог им е поръчал, и очакваш те да го приемат?

преди 17 минути, sound написа:

Да.

И кои от неговите последователи са образовани и ти правят някакво особено впечатление, като интелект?

Да уточним първо за кои последователи говорим, въобще за всички или само за живелите по-негово време?Защото аз говоря за всички, но ти май си имал в предвид тези по негово време.

Та от милиард, все да се намерят няколко умни.:)

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

преди 55 минути, valkiria1 написа:

Защо това да е странно  и учудващо ? Защото се прави от евреи ли ?

Не, а защото създава конфликт с останалите неевреи. В крайна сметка рефлектира в създателите.

Ако светът се състоеше само от евреи - ОК. Има много затворени общества с елитарно поведение. Тяхното поведение рано или късно предизвиква напрежение и последствията за тези общества са исторически известни.

преди 1 час, valkiria1 написа:

Винаги гледате какво другите печелят ,но винаги забравяте своята изгода. Колко документа и гаранции трябва да представиш за да ти се отпусне дори мизерна сума от порядъка на 3-4 хиляди лева.

Това според наказателния кодекс се води лихварство и е забранено без съответното разрешение от държавата!

преди 31 минути, M.Николов написа:

Той не се приема за бог, а пратеник на Бог.Искаш да кажеш, как така не е успял да убеди елита на евреите, че са забравили това което Бог им е поръчал, и очакваш те да го приемат?

Нито един християнин не приема Исус като пратеник на Бог, а като Бог или част от някаква измислена Троица.

преди 19 часа, sound написа:

Е името, което би ти подходждало най- добре.

п.п. понеже виждам, че все се колебаеш, кой ник би отговарял най- точно на твоите - както сам го измъдри - "интелектуални данни" :Д

Ех, Саунде, Саунде... Ако никът/името правеше човека... Даже и тази банална истина още не си прозрял, а си сигурно някой презрял пергиш. Нали знаеш кои ползват ефектни никове и аватари? Тези, които компенсират липсата на съдържание. А самоиронията, драги ми невеж събеседнико, е приоритет на интелигентите. Докъде се принизих - да обяснявам на поклонник на Елиш Шафак очеизвадни истини. Ама тъй де - няма да се наложи да ги обяснявам на почитател на Лермонтов, я!

току що, M.Николов написа:

Чети по-внимателно, написал съм "той не се приема", не християните го приемат!

Явно и тези които са го разпънали, са го разбрали погрешно.

33 Юдеите Му отговориха: Не за добро дело искаме да Те убием с камъни, а за богохулство, и защото Ти, бидейки човек, правиш Себе Си Бог.

преди 14 минути, M.Николов написа:

Къде той сам се нарича Бог?

Според мен - никъде, но виж християните как виждат нещата:

Ученикът Тома заявява по отношение на Исус: “Господ Бог и Бог Мой! (Йоан 20:28). Исус не го поправя. Тит 2:13 ни насърчава да очакваме идването на нашия Господ и Спасител – Исус Христос (вж. също II Петрово 1:1). В Евреи 1:8 Бог Отец заявява за Исус: “А за Сина казва: ‘Твоят престол, Боже, е до вечни векове и скиптърът на Твоето царство е скиптър на правота.”

В Откровение един ангел наставлява апостол Йоан да се покланя само на Бога (Откровение 19:10). На няколко пъти в Писанието е записано как Исус приема поклонение (Матей 2:11; 14:33; 28:9, 17; Лука 24:52; Йоан 9:38). Той никога не изобличава хората за това, че Му се покланят. Ако Исус не беше Бог, Той щеше да каже на хората да не Му се покланят, точно както ангелът в Откровение направи. Има много други стихове и пасажи в Писанието, в които се потвърждава божествеността на Исус.

Най-важната причина, поради която Исус би трябвало да е Бог, е, че ако не беше Бог, тогава смъртта му не би била достатъчна да се плати наказанието за греховете на целия свят (I Йоан 2:2). Единствено Бог може да плати за това толкова безкрайно голямо наказание. Единствено Бог може да поеме греховете на света (II Коринтяни 5:21), да умре и след това да възкръсне – и така да докаже победата Си над греха и смъртта.

http://www.gotquestions.org/Bulgarian/Bulgarian-is-Jesus-God.html

преди 3 часа, Sleda написа:

Пак си съчинил нещо много дълго, сигурно също така банално.

Ами, преразказва Ошо както го е разбрал и донагласил, както винаги. В една тема в раздел психология беше направо прехвърлил няколко страници от "златното детство" или другаде не помня. Но познавам стила на Ошо. Какво да се връзва някой, не е негово на Саунд мнение. Карай да върви, да е жив и здрав :)

Може Ошо да му се радва от оня свят. И искам да предупредя всички, които не са Ауми, че харесвайки мненията на Саунд, всъщност харесват мненията на Ошо.

Редактирано от witness (преглед на промените)

преди 54 минути, M.Николов написа:

тези по негово време.

E нали говоря за хората, с които лично Исус е контактувал - тези, които той самия е убеждавал, защото обсъждам неговата дейност, как се е справил.

преди 33 минути, Разгонен пръч написа:

......

Ако самоиронията правеше човека интелигентен ..... нататък явно си научил урока.

преди 2 минути, M.Николов написа:

Не забравяй, че евангелията са писани по-късно.

А имаш ли някакво друго доказателство, факти или нещо записано от Исус или от някой очевидец, друга база на която да стъпим за сравнение?
Хората приемат за истина казаното в Библията и на тази основа се крепи тяхната вяра.

На мен лично най-много ми допада Евангелието на есеите, и мисля, че там се описва истинският Исус, но кой може да потвърди, че това е самата истина?

Всеки приема за истина това, което е най-близо до неговата истина.

Ми, представи си да отидеш в момента в Израел и да се опитваш да им проповядваш, че не следват правилно съветите на Бог.Представи си, че трябва да убедиш в това стотици като Валкория!Ми в този бастион на юдаизма ще е трудно, каквито и аргументи да ползваш!И все пак той е успял да посее семето от което след време на други места се заражда нова религия.

преди 7 минути, witness написа:

............

"Като не мога да измисля друго, чакай да повхърлям малко камъни по него" - чест ти прави, да знаеш. Като нямаш мнение - или не можеш да го изразиш - а аз имам и мога да го изразя, то да завиждаш ....... си е за твоя сметка, та не, че ти се меся, ала само губиш от това.

Да можеш така умело да преразкаваш със свои думи, казаното от Ошо, се иска голям талант.

Това дори и на Рамус, колкото и да се пъне, не му се отдава.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

преди 1 минута, valkiria1 написа:

Евангелието е фалшификат. Ако си го чела  ,веднага ще разбереш

Затова казах, че всеки приема за истина това, което съвпада с неговата истина.

току що, valkiria1 написа:

Фалшификат  създаден по една или друга причина никога не се прави от чисти подбуди. Човек трябва да бъде критичен по отношение на избора си. Дори и това да наруши негови представи за нещо. Заблудата не е от полза за никой. Така както оспорваш нещата за Исус. Те ,могат да звучат красиво-но са измама.

Добре, дай да видим, защо според теб са фалшификат и измама.

И как определяш кое евангелие е истинско и кое не?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.