Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За смисъла на живота...

Featured Replies

Животът има смисъл само в случай, че смъртта не слага край на всичко. А какъв е смисъла вече е съвсем отделен въпрос.

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 252,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Наистина много добре казано. За всеки, който живее в свой собствен свят, то смисъла на живота би било това, на което се гради тази негова измислена реалност. Дали ще са пари, власт и прочие, зависи от

• Един няколко клипа, който според мен отговарят много добре на темата :

• Има едно "нещо" над което мнго се замислям,защо !? :Повечето хора постоянно се оплакват,постоянно мрънкат:все нещо не им е угодно,все някои им е навредил,ВИНАГИ недоволни от всички и всичко ,вечните ж

Публикувани изображения

на ‎19‎.‎12‎.‎2017‎ г. в 1:18, TLK написа:

Начало/раждане/,промеждутък/живот/ и Край/смърт/

Принципно знаем началото и края, а функцията по която стигаме от началото до края е смисъла на живота.... Тази функция било субективна е апроксимирана от обективността в която сме родени, израснали и именно в това до каква степен индивидуално  допринасяме в развитието на обективното е смисъла... С нашите мисли и деяния ние или откриваме или преоткриваме начините на живот по който ние като субекти се чувстваме комфортно от това, че и ние участваме в реалността наречена свят, космос, вселена. Всяко едно същество било то растение, животно съществува и не си задава въпрос защо, докато човек осмисля заобикалящата го реалност и втъква смисъл в съществуването си. Той избира и/или сътворява обстоятелствата на своето съществуване. Водещото е мисълта какъв да му е живота.... Някой оставят след себе си единствено потомство, други потомство със заръка, а трети само заръка.... Глобалното развитие на вселената не касае човечеството и да се търси смисъл извън човешките простори е някак си безмислено... Та в този ред на мисли.... индивидуалния смисъл на живота е до колко човек има желание да изживява всеки миг от този живот така както го чувства и да догражда щастието на хората дали му първоначалния тласък в същия, :)

преди 2 часа, Диман Дюминич написа:

Глобалното развитие на вселената

не касае човечеството и да се търси смисъл извън човешките простори е някак си безмислено

Може да се предположи че махмурлука е още в ход и афишираното ранно ставане не е помогнало особено. От друга страна "вселенското развитие на глобала не касае смисъла на човешките простори на безсмислеността" :)

Та в този ред на мисли

Мисли?... Ред?  :) Тц, Тц,Тц. Ти да видиш!

Водещото е мисълта какъв да му е живота.... Някой оставят след себе си единствено потомство, други потомство със заръка, а трети само заръка....

Веселото идва и от факта, че виждам как Реджи го е лайкнал това. Вероятно е заради идващата 'коледа'... и някои изотвътре ги заливат бурни зашеметяващи пристъпи на благ алтруизъм. Не е изключено да е ефект от океанските вълни, които не пречат на корабите да си имат интернет...

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Изглежда си намериха смисъла на живота ..... Няма ги вече ..:rolleyes:

Цитат

И създаде Бог мъжа, после създаде жената. Стана му тъжно тогава за мъжа, и му показа как да си вари ракия.....

:) Тъй де ..... намерели са си занимавка..... :) 

на 23/12/2017 в 5:48, Диман Дюминич написа:

Та в този ред на мисли....

Ти на това мисли ли му викаш ?
Щото отстрани ми изглеждат доста безсмислени.

• 2 седмици по-късно...
на 20.02.2018 г. в 15:10, Белгиеца написа:

Ти на това мисли ли му викаш ?
Щото отстрани ми изглеждат доста безсмислени.

Самостоятелно мислене му се вика. Не го разбирате, щото не сте свикнали да мислите самостоятелно.

Не ми зимайте двайсе стотинки ама, един мъж и една жена се разминавали с колите си и жената извикала "Прасе". Мъжът докато я псува, сгазил едно прасе.

Не се имам за по-мъдър от Гьоте (би било твърде нахално и нагло , макар тук да се среща често ) . За това когато чета "д-р Фауст" , приемам го на вяра и колкото го разбирам .

Нещо повече ! Преживял съм подобно . 

Има смисъл ! :)

на 20.02.2018 г. в 5:08, Диман Дюминич написа:
Цитат

И създаде Бог мъжа, после създаде жената. Стана му тъжно тогава за мъжа, и му показа как да си вари ракия.....

:) Тъй де ..... намерели са си занимавка..... :) 

... а после изпрати жената да направи салата.

Щото не е добре да се пие без мезе!!!  :drunk:

• 3 месеца по-късно...

Самолечение и Еволюция е Смисълът на пребиваването на Същността в това Измерение .

Това е "кутията на Пандора" !

Половината Път е Осъзнаването , че сте открили именно Нея.

Втората половина от Пътят са Действията , които ще направите в нея и Промените и Опитът , които ще "консумирате".

преди 1 час, __Мимски__ написа:

Самолечение

И... какво означава това:

лечение - от какво? Кое точно ще се лекува и кой точно, кое точно - "лекува" ( за да се реализа "само-лечение")...

Предположително и логически би означавало че... за да се лекува "нещо", то остановява че има 'изменение', и програмата му за поддържане на хомеостаза (или психостаза) разпознава "вредни елементи, процеси, явления", които не са съответствени с нея или й се явяват деструктивни. Но такава програма е твърде ограничена, за да се разглежда ограничено и явлението "лечение"...

Я да видим пишещата доколко разбира сериозните казуси, а не само да се изживява

Куриозното ( и същевременно весело) е как се пишат общи приказки заради изживяването на Пишещия ги като дълбоко-познаващ, и с идеята че "е надниквал" в същините на битието... :) А и с идеята че предава посланията на "простолюдието"... Пък те... посланията... - като "посланичката"... Ама и изживяването на едно или друго - също са чудесен мегдан за 'смисъл' - макар "смислено" да е само на думички... 

преди 2 часа, _ramus_ написа:

И... какво означава това:

лечение - от какво? Кое точно ще се лекува и кой точно, кое точно - "лекува" ( за да се реализа "само-лечение")...

Предположително и логически би означавало че... за да се лекува "нещо", то остановява че има 'изменение', и програмата му за поддържане на хомеостаза (или психостаза) разпознава "вредни елементи, процеси, явления", които не са съответствени с нея или й се явяват деструктивни. Но такава програма е твърде ограничена, за да се разглежда ограничено и явлението "лечение"...

Я да видим пишещата доколко разбира сериозните казуси, а не само да се изживява

Куриозното ( и същевременно весело) е как се пишат общи приказки заради изживяването на Пишещия ги като дълбоко-познаващ, и с идеята че "е надниквал" в същините на битието... :) А и с идеята че предава посланията на "простолюдието"... Пък те... посланията... - като "посланичката"... Ама и изживяването на едно или друго - също са чудесен мегдан за 'смисъл' - макар "смислено" да е само на думички... 

Аз съм го описала отдавна , но е вероятно да не си го чел

Една Различна приказка за Сътворението на Земята

Последвано  1

Публикувано от __Мимски__ · 13 декември 2015

426 прегледа

Добави тагове

От как "свят светува" един от въпросите , вълнували човечеството крехко и чийто търсен отговор е родил много философии , учения и религии ,

мотивирал е по-еволюционно напредналите да "дълбаят " в "наука и изследвания" в търсене на "кутията на Пандора" , която да им "отвори ' очите

за Замисълът и Смисълът от Сътворението на Земята . Защото Случайности във Вселената и Космоса - Няма ! Никога не е Имало , няма и да Има !

Да се "пробудим " в една по-Различна приказка , от тези , които сте чели по книжки , учебници , учения , библии , свитъци и философия .

Една различна приказка за "статуса на Земята".

Земята била Създадена от своите "Автори" като зона на Свободната Воля , тоест всеки "влязъл" в нея е с протекцията да се развива , както му Повелява Волята .

В този ред на мисли , винаги е била "апетитна хапка" / като всяко нещо , което се "води" фрии зона/

И за това много Космични Енергии са насочвали "око и ръка" за надмощие в борбата за Контрол над тази синя планета .

Първоначалният Замисъл бил Земята да се превърне в център за обмен на информация на различни  Галактически системи .

И Изначалните Създатели не са се отказали от това , Но .. Както е описана една част от Истината във приказки , митове , легенди , дори 

идейно "нахвърляна " и 'разчоплена" във филми , фентази и документални предположения - Мракът бил много алчен , себелюбив и "решил'

че иска да Подчини тази "зона" само на собствената си Воля.

Да ! Правилно помислихте - Мрак и Светлина !

Вечната Битка между Доброто и Злото - метафорично казано , но с доза Истина .

Тя не е Родена тази Битка на Земята .. Тя е Родена във Вселената .

ПървоСъздателят беше "Инфектиран" от "Нещо" .  Кой е Той ли ? ЕДИНСТВЕНАТА Енергия  , която Съществуваше в ПРОСТРАНСТВОТО !

Енергия , Чието Съдържание не може да се Опише на нито един Земен език .

ПървоСъздателят сам "локализира' Заразата и я "изряза " , след което я Запрати в Дълбокия Космос.

Като след Нея Отдели и Частици Светла Енергия , на която бе поставена Цел да 'реши проблема' с Инфекцията и да се Възстанови Изначалното Състояние.

Така Започна Борбата между Мрака / Заразената част / и Светлината / Изначалната Енергия .

Светлите Частици беха наречени Войни на Светлината.

Те Носеха в себе си Цялата История на Вселената , Носеха Познанието , носеха Мъдростта , носеха Любовта като лекарство , за да лекуват 'раните" на Мрака .

Светлината искаше да даде Познанието , Мрака искаше да скрие тази информация и да Владее , Създава и Поробва еднолично и Вечно .

След пореден Сблъсък между Светлите и Мрачните Бе решено да се Създаде обща Материя , където Частици и от двете страни да се Развиват със равнопоставен 

старт . Започнаха да се Създават Вселени , Галактики , Планети , започнаха да се Създават форми на Живот от Материя и създания , в чиято Материя влизаха Частици 

Съзнания от двете страни .... и Така в Реката на Времето се роди и Земята ..

Най- привлекателната Материя и зона на "борба " за Двете Сили .

Няма Случайни Енергии сред Всички Вас !

Всички 'човеци" Започнаха много назад във Времето своето Настоящо Развитие - Тук .

Решиха да се Създаде Човешкият Род с ясната цел - САМОЛЕЧЕНИЕ !

Беше справедливо и още как ..

Най-Трудно беше да се съгласуват Условията и на двете Сили ..

Трябваше да има Равен Старт - най-трудно Постижимото ...

Светлите Частици искаха човешкото създание да носи Заряда на своето Изначалство ..с цялата си 'Библиотечна Информация"

Мрачните веднага опонираха , че това би било безпредметно и не би могло да се Създаде База на Избор и Воля !

Решиха :

Всяка Частица да Идва тук на Земята със своето Информационно Поле - НОООО , БЛОКИРАНО !

Блокирана ПАМЕТ , Блокирани Знания , Контрол над Сетивата - Но с ПРАВО НА ИЗБОР И ВОЛЯ !

На всеки бе Предоставена Възможността Сам да Открие "кутията на Пандора"  и да стигне до Онова Познание , което да го Върне обратно при ПървоСъздателят.

Справедливо !

Така започнаха Преражданията , Започна Цикълът , Започна КРЪГОВРАТА ..така Започна Спиралата .

Така Започнахте и Всички Вие  .. преди 300000 години ..

Така се Роди Пътят на Изцелението . Прераждане след Прераждане идвахте Тук със Заключени Стойности и 'Врати" , Учихте се , Развивахте се , Лекувахте се в 

рамките на Зададената Космична Програма /карма/ и зададен Откъс от Време и пак се прибирахте по местонахождение , за да се "измери" , Създаде и Програмира 

Новата ви Програма , с която да Продължите своята самолечение и Цел. 

Пратеници и от двете Сили , слизаха "долу" , да ви Ориентират , всеки от своята "позиция" .. тези Посещения обикновено прерастваха в човешката История 

в Митове , Легенди , според това Кой ги Пипаше в Историята през вековете ..

Изборът и Волята Оставяха на Вас .

Мракът влизаше в човешките създания и Подбуждаше към Анархия - анархия във чувствата , анархия в мислите , анархия в секса , анархия във взаимоотношенията , във всичко.

Защото това би довело до Хаос , Който Той Удобно Контролираше и Манипулираше .

Естествено и Логично. Това бе Маниер да 'Заглуши' Програмата на всеки , който се Поддадеше ..

Липсата на ЦЕЛ , водеше до Безпредметно Лутане и така желания Контрол над Познанието !

Войните на Светлината от своя страна слизаха за да "Отключат" онези Затворени Врати във Съзнанието и да Пробуждат Програмата да следва Зададения си Ход.

................................

Биологията , в своята Примитивна структура обслужва единствено ФН / Физ. Носител и играе ролята на "реципиент" за Същността , пребиваваща 

в 3-то Измерение.  А нашият "казус " е Съзнанието и онова , което се Развива в него като Идейна посока за Смисълът на Съществуване .

ФН и неговите параметри и здравословен статус не са обект на моята Мисъл , тъй щото не са централен фокус при Възприятията на Съзнанието ,

определящо Битието . 

преди 2 часа, _ramus_ написа:

С това съм Напълно Съгласна !  Значи правилно си отбелязал логически и сега съпоставено с онова , което ти цитирах по-горе вече ще придобиеш и по-пълноценна картина , какво споделям .

само да спомена че хубаво си изписала нещо от 2015 г. Щото тия филми нали вече сме ги играли и сценариите са повторяеми... както харесваш и повторенията... :)

И така - "съгласна" си, дали нещо е "правилно" да съм го отбелязал, но горното е чудесна приказка за лека нощ и книжки от нюейдж поп-среди, но не са сериозни. Не е сериозно да го пишеш сякаш си била там, сякаш големия бог ти шепне в ушенце и ти само играеш пророческата роля да отваряш очите на невежите, с идеята че си избраната да си "гласът на Същността"... Отгоре на всичкото - пишеш неща, за които нямаш каквото и да е сериозно и задълбочено разбиране и именно това издава театъра и игралния сценарий.

Не е сериозно, но ти харесва. Така, че... аз ще спра с повторенията - може би и след цялата вечност, ти отново ще си повтаряш каквото ти е нужно да се изживееш, с идеята че това е истинската абсолютна истина на която ти си свидетел(ка) и пряка участничка...

Отговорих пространствено на въпросът , който ми зададе и очаквах да подходиш сериозно към следващата си въпросителна крачка.

Тезата не е моята Личност , която извеждам в тази Отсечка  , нито Същността ми , която я движи по избраният маршрут.

Нюейдж , предполагам е някакво течение  , което не съм любопитна да познавам , както и религиите , създадени за да обслужват психичният

периметър от потребности и нужди на хомо сапиенса.   Другото касае някакви твои интерпретации , които си свободен да градиш , а аз свободна 

да не акцентирам , тъй щото твой е Изборът и Волята да съставяш собствена проекция за всичко , което те заобикаля и вдъхновява .

Ако си склонен да захвърлиш ' авторитети , религия и наука " и всичко , с което си запознат и си се докосвал ще можем да достигнем една приятна беседа по поставената тематика - Само Аз и ТИ  И ОНОВА  , що Носим в себе си .

Смятам си разбрал , че не са ми интересни чужди версии и повторения на чужди идеологии и размисли.

Искам Натурализъм и собствена Библия , когато общувам и беседвам.

Ако си готов да отстраним Философии , Психологии , религии , учения и течения - можем да пробваме диалогична форма на общуване.

Нека бъде сериозно , но държа и на Аргументи - пространствено , аргументирано , в мек , пастелен тон ...

Иначе пак можеш да си ме "рисуваш" с по няколко реда , обаче ... да не се разсейваш много ...

Не си способна да водиш беседи - по това което претендираш. Примера е дори само в едно от 'изреченията' - и то е:

преди 9 часа, __Мимски__ написа:

Искам Натурализъм и собствена Библия , когато общувам и беседвам.

искаш... ама сериозното не се иска. То се постига с труд и практика, а не с празни приказки от раздумки и раздувки.

Не си способна въобще да комуникираш с който и да е друг, освен пред огледалото - ако "отстраниш философии, психологии, религии, учения и течения"... няма как да водиш диалог с друг, защото е възможен по няколко начина, а ти не владееш нито един от тях. И нямаш дори представа как да го направиш.

Претенцията че си изключително оригинална, и думите ти са израз на нещо 'отвъд' социално постановеното... са само наивни. Не си способна да извеждаш нещо по тия си думи, не си в състояние да ги осмисляш, и всеки път, когато те приканя по това, ти си почваш повторителните готови рецитации на някакви твърдения "като говорителка на божествена истина".

На практика ти си лишена от смисъла на думичките които пишеш, не познаваш съдържанието им, нямаш идея за същностното им значение. В този смисъл си обикновена тяхна повторителка и нагласителка... чрез "собствени проекции" (цитат).

Само се усмихвам на "изискванията" и поканите за 'танго' в танц, който няма нищо общо с музиката, на която си представяш че "звучиш". Дори елементарни въпроси, които ти задавам, по твоите собствени думи, не си в състояние да разбереш - нито какво те питам, нито защо пишеш, това, което пишеш. А наивните оправдания и обяснения , в стил 'гласът на ДНК-то" са най-несериозното от всичко и малко смешно контрастира с претенцията и надутия нагласен тон на "последната и върховна истина" и описания на вселената, живота и битието... но пък игрите са си твоя работа. Разбира се - като всяка игра, и тая роля като ти поомръзне и налагаш другата маска - оная любовната, в търсене на самец, с духовни декори - все пак да хваща дикиш. Имаш си и други роли... и така си ги менкаш пред огледалото на форума, темите... Това само за теб, играещата, може да бъде "сериозно".

преди 1 час, Anjel Dimitrov написа:

а това се постига ,когато угодиме Богу

И как се разбира, че Богу е доволен от някакви си земни прости постъпки, които имаш нарцисцизма да смяташ, че му угаждат? Обажда ли ти се често, казва ли ти кое по му е кеф, кое не му носи угода?

преди 1 минута, аm-аm написа:

....

Проста аритметика е - когато ти се чувстваш добре, значи това е богоугодно. :Д

на 11.06.2018 г. в 14:26, __Мимски__ написа:

Аз съм го описала отдавна , но е вероятно да не си го чел

Една Различна приказка за Сътворението на Земята

Сектантството не бива да се чете, а да се игнорира. Той, ако е имал нужда да чете простотии да го беше потърсил и прочел. С бутане пред очите му отново и отново само ще разбере колко си отчаяна да получиш поддръжници там, където трезвомислещия просто отминава и те игнорва.

Затова и като те цитирах наскоро ти ми разви теория, че съм копнял да ме прочетеш ли, каква беше там глупостта. Дреме ми на оная работа дали някаква проповедничка, с неграмотен изказ и префърцунени Главни Букви Де Що Не Бива Да Има, ще ми оцени драснатото.

Интересно, че в последно време да реагирам основна причина е човешката простотия, а не нещо позитивно, градивно, смислено. Или е намаляла или е изчезнала смислената комуникация по интернет. Малко като развъдник на неудачници се е превърнала. Доказват се пред други неудачници и си осмислят Живота Беден.

преди 4 минути, sound написа:

Проста аритметика е - когато ти се чувстваш добре, значи това е богоугодно. :Д

Значи като сера и Бог получава оргазъм. Аритметиката ти не е проста, а просташка и елементарна.

преди 9 минути, аm-аm написа:

Значи като сера и Бог получава оргазъм. Аритметиката ти не е проста, а просташка и елементарна.

Което си е верно, верно е - Бог е елементарен простак, но ...... ти верно ли се чувстваш най- добре, когато сереш. :Д

Олеква ми на душата. Вероятно Бог най-обича хората като копулират и разтоварват самосвала. Ама само ако слушаме теб. Аз си имам други виждания.

преди 2 часа, аm-аm написа:

....

Това значи, ако на един човек по някаква причина му бъде скопено чувството за хумор, става егати задръстеното животно нещастно - прекалено насериозно си се взел драги и се опитваш да си придаваш толкова важност, че ставаш смешен. Отпущай малко парата, щото неадекватността ти прекъсва всякаква възможност за нормална комуникация.

преди 11 часа, _ramus_ написа:

Не си способна да водиш беседи - по това което претендираш. Примера е дори само в едно от 'изреченията' - и то е:

искаш... ама сериозното не се иска. То се постига с труд и практика, а не с празни приказки от раздумки и раздувки.

Не си способна въобще да комуникираш с който и да е друг, освен пред огледалото - ако "отстраниш философии, психологии, религии, учения и течения"... няма как да водиш диалог с друг, защото е възможен по няколко начина, а ти не владееш нито един от тях. И нямаш дори представа как да го направиш.

Претенцията че си изключително оригинална, и думите ти са израз на нещо 'отвъд' социално постановеното... са само наивни. Не си способна да извеждаш нещо по тия си думи, не си в състояние да ги осмисляш, и всеки път, когато те приканя по това, ти си почваш повторителните готови рецитации на някакви твърдения "като говорителка на божествена истина".

На практика ти си лишена от смисъла на думичките които пишеш, не познаваш съдържанието им, нямаш идея за същностното им значение. В този смисъл си обикновена тяхна повторителка и нагласителка... чрез "собствени проекции" (цитат).

Само се усмихвам на "изискванията" и поканите за 'танго' в танц, който няма нищо общо с музиката, на която си представяш че "звучиш". Дори елементарни въпроси, които ти задавам, по твоите собствени думи, не си в състояние да разбереш - нито какво те питам, нито защо пишеш, това, което пишеш. А наивните оправдания и обяснения , в стил 'гласът на ДНК-то" са най-несериозното от всичко и малко смешно контрастира с претенцията и надутия нагласен тон на "последната и върховна истина" и описания на вселената, живота и битието... но пък игрите са си твоя работа. Разбира се - като всяка игра, и тая роля като ти поомръзне и налагаш другата маска - оная любовната, в търсене на самец, с духовни декори - все пак да хваща дикиш. Имаш си и други роли... и така си ги менкаш пред огледалото на форума, темите... Това само за теб, играещата, може да бъде "сериозно".

Поисках да ти подам ръка и го направих , влизайки в тази тема и оставяйки онзи първи пост , след толкова мълчание , в тази , иначе вълнуваща тематика. 

Политиката не е твоята страст , по която олижеш поглед. "Религиите" са ти обща култура и по тях кръстосваш отношение , облечено във философски 

и психологични "одежди" .  "Силата " ти е във философията , но там няма с кого да размениш  задоволителна комуникация ..

Какво остава , Рам ?  Дойдох тук и съвсем преднамерено съживих тази тема , подавайки ти "ръка" за участие . Знаех , че ще дойдеш. Убедена бях !

Това не е ли "начин" и маниер да  - "няма как да водиш диалог с друг, защото е възможен по няколко начина, а ти не владееш нито един от тях. И нямаш дори представа как да го направиш. " ?

Дойдох , за да се срещна отново със твоята непоколебима Субективност към образът "Сирена" .

И за да не съм голословна ще се аргументирам :

Помниш ли , когато прописах като "Амели " ? 

Погледна ме с други очи и подаде Сигнал за комуникация с атрактивен апетит .  Само минути преди това беше направил снизходителен ,  унизителен

анонс на " клетата Сирена " , която си беше позволила да изрази мнение по зададената тематика ?

С какво Амели беше по-атрактивна в твоите очи ? 

С това , че бях Свила стила си на писане и не ползвах обичайният си речитатив ?

Не е ли това една типична субективност , изградена върху основите на лична интерпретация , пресята през призмата на егоцентризма и затихващите

ти мъжки пориви ?  Сирена ти дразнеше рецепторите със своята еротична освободена Мисъл и изказ , а Амели получи погледът ти със своята строго 

издържана форма и маниер ? 

Обръщаш Внимание на маниера на изказ , а пропускаш и не отчиташ Съдържанието в него.

За каква сериозност апелираш тогава ?  Казваш , че не съм отговорила на въпросите ти ?

Подадох ти "цитат " за какво споделям , но това не ти изнася ..защото цитатът е Мой ! 

Не е на някой авторитет , не е и Материя , която ти е позната.  Няма откъде да почерпиш информация за да бъдеш акуратен събеседник в излъчената 

тематика.  Няма и в нета ,  защото не съм си публикувала Библията.  Възможна е единствено беседа , но ти я отхвърли , като поредната приказка , която щях да разкажа ..

Целият ти пост Акцентира едно -  личната ти интерпретация и Възприятие на персонажа "Сирена " .

За мен това е по-скоро респект и завоалиран страх да общуваме и да обменяме мисли.

Ако отсъстваха тези причини вероятно щеше да подходиш по-сериозно и да изведеш елементи на разсъждения , по които можехме 

да поведем благопристоен диалог.  "Надутият ми тон " - така наречен ... е нищо друго освен превантивна дистанция , която спазвам за по-удобна 

комуникация .   Знаеш , че не общувам със всеки и това , което ми харесва в теб е същата тази дистанция , която спазваш и ти и подбора на участията си .

Не съм толкова страшна , колкото си ме представяш .... Блага , мила и добра съм ..

"Наказвам " само в краен случай , но и това пак е Дидактика.

Самото ми Проявление е Дидактика .  

Относно "думичките " , които честичко буташ като шаблон ..също не смятам , че си прав и отново ще се аргументирам с мой цитат , естествено ....

Смятам , че си забелязал , че не използвам чужди цитати . Никога и няма да видиш да цитирам някой друг , за да аргументирам тезата си.

Цитирам винаги себе си , за да не пиша отново онова , що вече съм споделяла ..

Ето ти и за "думичките" .... За да Осъзнаеш колко са важни за мен и какво определят , както и функцията им  и механизма , по който се "движат " :

преди 1 час, __Мимски__ написа:

Казваш , че не съм отговорила на въпросите ти ?

Подадох ти "цитат " за какво споделям ,

точно това написах - не отговаряш на въпросите ми. И то тия въпроси са насочени към съдържанието на собствените ти думи.

Цитирането на самата себе си не е отговор, а обикновено повторение. Ти затова го и правиш. Не си в състояние да минеш отвъд клишетата с готови мислоформи, които си нагласила и ги изразяваш като "послание" към невежите - един вид посредник между СЪЩНОСТТА и заслепените за нея... Но това е роля, която е изключително изтъркана и си я присвояват толкова патетично едни субекти, със разни "синдроми"... По същия начин - те също не могат да отговарят на внимателни аналитични въпроси - към собствените си иначе добре наредени думички, които те претендират че са "ПОЗНАНИЕ" от висок духовен порядък...

Така правя толкова обикновената проверка, и това е принципна проста техника. Всеки религиозен тип субект, заимства и наглася заетото като свое и чрез него намира котвите за идентификация. При теб е по-сложно от тази схема, защото ти имаш добре изразени повече от "едно лице-роля".

Това че си намерила начина да покриеш заемките в личен микс, не е оригинално с нищо, защото онова, което си взела и си миксирала - може да го направи всеки. И го прави - по свой начин. Но общото в нагласянето е - че се взима наготово и по този начин се прескача пътя към неговото цялостно осмисляне - това е цената на готовата заемка. Да, лесно е, когато е нужно - идва "навреме", но с това събекта се лишава сам от възможността да се "прекара сам" по откриването и личния си път към същото. Именно чрез личния си път и неговите практически взаимодействия със ЖИВОТА се постига екстракт, който се нарича ПОЗНАНИЕ - участва приоритетно към това самия СУБЕКТ - чрез нивото на индивидуалните си качества, дадености, овладености, постигнато, изминато... Ето това не се случва никога когато се "вземе" наготово... И проверката е сравнително проста, особено когато е извървян практически път, а някакъв говорещ реди просто празни думи, в които той няма как да са му налице лично вникване и съответно няма как да го прояви и... се плъзга по защити, отбягвания, повторения...

Дори не си способна да четеш какво пиша - а вече два пъти пледираш че ми предлагаш "танц" (подаване на ръка)... Ти си сама пред огледалото и никога няма как да дойде в тази ти театрална реалност който и да било друг човешки субект. За да влезне в театъра ти, същия субект ще получи от теб виртуален образен обобщено-нагласен театрален двойник, нещо както писателя състява нужния на сценария си "лиричен герой" -  само и само схемата да "върви", за да работи... Дори в собствените ти думи, това е заявено съвсем ясно... Проблемът е че ти не можеш да се четеш внимателно - защото иначе би се развалила постановката и няма да се стигне до нужното преживяване от тия думички.

Опитваш да имитираш духовност, чрез подражание. Личния микс който постваш не издава никакво разбиране. С въпросите си само правя своята "проверка". Казусите които засягаш не ги разбираш, нямаш яснотапо тях, нямаш дълбочина в разглеждането им, защото... няма и как да ги има тия, при положение че не е изминат път и е само имитацията, заради нуждата от изживяване. На фона на всичко това - дори "сериозността" за която говориш за теб е просто изживяване. Това е и целта на всичко останало.

За теб, зад всичкия маскарад смисълът на живота е в получаването на подходящо изживяване, според нуждата и потребностите. Така са и повечето от хората на планетата. дали ще чешат сърбежа с духовно лакирани нокти. Или пък - ще ползват друго чесане - това е без всякакво същностно значение

Не става въпрос че това е негативна критика - а че е налице когнитивна несъвместимост - между декларации и настоятелни повторения, а няма покритие на същото от Автора им. Може би в огледалото на театъра си, през тази "духовна маска" така изглежда твоя личен образ. През другата маска - друг "изглед"... Всъщност зад театъра стоят някои основни и сравнително прости принципни положения, но това не става с форумни раздувки и редене на словесни пасианси...

Ти си сама и винаги ще останеш такава. Това е лична форма на "заточение на самотен остров". И всичко това тръгва от детските години в опит да се самосъхраниш от дисонанси и конфликти. Да, имаш повече потенциал и вътрешна енергия и личните ти построения са по-изпъстрени, цветни и разнообразни - само и само да са съответствени. Но основната цел - всичко това да предлага възможност и да произвежда изживяване - си остава основно и това е тъканта на тази астрална гравитация... Съвсем типична, байдъуей...

Пред неподготвена публика всичкия този декор, може да докара илюзия. Но няма как да мине при други положения. Това при теб дори не е осъзнат избор, а като такъв се мимикрира в сценария. Ти нямаш избор, защото нямаш алтернатива.

Ти си много самотна още от дете и си израснала без нужното емоционално и подкрепящо поведение от хората които са били около теб - родители, близки, роднини... Никой така и не те е разбрал, и оттогава твоят "самотен остров" се е превърнал в твоята сякаш вечна "пещера"... Това ще продължава цял живот... ако не го израснеш и не го асимилираш и преживееш.

Но така или иначе - в настоящия момент, всички "покани" са само фикция и илюзия. По същия начин - са безкрайните игри на флиртове и мъжкоженски закачки . Еднорога е най-самотното същество сред цялата плеяда от символни образи и неслучайно е твоят избор на припознаване. На фона на това - мечтите на "единствения мъжкар" са обикновени фантазии, обречени да останат такива за ц ял живот.

И проблема не е в "Поканените" или натрапниците, а в тънкия момент на очакването за разочарование и усещането за предателство... ако някой му откриеш всичко, дето стои "отвътре"... Именно това те държи "далеч, на самотния ти остров" и чрез театъра си контролираш образи, светлини и сенки - всичко е заради страх и стари мнемопечати, още от детско време...

преди 5 часа, __Мимски__ написа:

Не е ли това една типична субективност , изградена върху основите на лична интерпретация

Много ясно. Друго какво имаме налично ? Нима светата Обективна Истина ти движи химикала ?

Амели си ти и не си ти. Недей чак толкоз да злословиш срещу нея. И на мен тя по ми харесва

преди 10 часа, __Мимски__ написа:

С това , че бях Свила стила си на писане и не ползвах обичайният си речитатив ?

С Рамус се конкурирате в словесния дебит. На вас ви е интересно, на страничните хора не - голяма скука е да четеш как всеки се занимава посредством другия със себе си. По-добре и по-учтиво към другите потребители е, поне според мен, да концентрирате съдържението на писанията си, но това е и до възможност, която понякога, в някакви моменти, липсва. Може би затова се появяват новите профили. И мултиплицирани потребители, които се цитират сами. Явлението е все по-разпространено, във форуми за философия и религия да пишат единствено самодури с непоносимост точно към чужда) мисъл. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.