Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

преди 8 минути, valkiria1 написа:

Изход глава 11

5 и всеки първороден в Египетската земя ще умре, от първородния на Фараона, който седи на престола си, до първородния на слугинята, която е зад воденицата, и до всяко първородно от добитъка.

източник https://wordproject.org/bibles/bg/02/11.htm#0

тоест никъде не виждам това, което твърдиш ти.

Е, именно де, ще убие всеки първороден в Египет, освен тези на евреите намазали като знак с кръв прага и вратата на дома си.

" 2 Защото в оная нощ ще мина през Египетската земя, и ще поразя всяко първородно в Египетската земя, и човек и животно; и ще извърша съдби против всичките египетски богове; Аз съм Иеова.
13 И кръвта на къщите, гдето сте, ще ви служи за белег, така че, като видя кръвта, ще ви отмина, и когато поразя Египетската земя, няма да нападне върху вас погубителна язва. "

" 35 А израилтяните бяха постъпили според както Моисей беше казал, като бяха поискали от египтяните сребърни и златни вещи и дрехи;
36 и Господ беше дал на людете да придобият благоволението на египтяните, тъй щото те бяха им дали колкото искаха. Така те обраха египтяните. "

https://wordproject.org/bibles/bg/02/12.htm#0

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 410,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

преди 12 минути, M.Николов написа:

Е, именно де, ще убие всеки първороден в Египет, освен тези на евреите намазали като знак с кръв прага и вратата на дома си.

Върху евреите не лежи кръвта на тези деца, както се мъчехте да изтикате  обвинението в тази посока, затова и Бадр напоително ви обясняваше.

Като прочетеш за оцелелия първороден ще разбереш  защо  и по чия вина са умрели децата. Ако ти го напиша за трети път , не звучи добре за теб.

преди 6 минути, valkiria1 написа:

Върху евреите не лежи кръвта на тези деца, както се мъчехте да изтикате  обвинението в тази посока, затова и Бадр напоително ви обясняваше.

Не съм и твърдял, че имате вина за станалото в Египет.

преди 16 часа, Aumi написа:

темите обсъждайки не самите теми по същество, а пишещите в тях!

Писаното е отражение на пишещите го и няма значение кое писано и коя е темата и повода. Маниера, целите, нуждите - всичко е едно и също и е повторяемо и зациклено. Това може да продължи (поне) още 5 хилядолетия, за повечето хора

Темата - вече е достатъчно обсъдена. Позициите вече са отдавна ясни, мненията се повтарят за кой ли път. Реалния има предварително мнение и всичкото му хоро е само да го изкара "истина". Останалите - правят същото. Нищо не се променя вече пета година, откакто чета КАЛдата. Темите се менят, основното - не. И няма как - заради "пишещите".

На теб ти е нужно да повтаряш едно и също, нужна ти е играта на повторенията, именно заради това в тази игра аз няма как да заиграя под предлога че " трябва да пиша по темата". А темата... е "ислям", а повечето ти коментари - твоите лични - също не са по темата. :)

преди 5 часа, _ramus_ написа:

Писаното е отражение на пишещите

Вярно е.

Цитат

Реалния има предварително мнение и всичкото му хоро е само да го изкара "истина". Останалите - правят същото.

Също е вярно.

Цитат

На теб ти е нужно да повтаряш едно и също, нужна ти е играта на повторенията,

А на теб защо ти е нужна играта на повторенията?!

Цитат

а повечето ти коментари - твоите лични - също не са по темата.

...само тези, в които отговарям на твоите.

преди 8 часа, M.Николов написа:

....

Най-странното от цялата концепция на СЗ, е избирателността на библейския Бог!

Защо той толкова намразва египтяните и останалите народи, и защо избира точно евреите, или народа на Израил, за свой народ?!

И наистина, възможно ли е Творецът на света, да бъде пристрастен към даден народ, а да мрази останалите народи и да ги избива и поразява.

Ако се рамкирате само в една религия или в една "свещена" книга, разбира се, ще приемете нещата пристрастно, особено ако сте слепи последователи на дадената религия или учение, без значение дали е Юдаизъм, Християнство, Ислям, или Будизъм...

Но, ако излезете извън тях, и погледнете безпристрастно на писанията, ще осъзнаете, че това са само концепции на дадения народ, от който са произлезли тези писания.

Или както обича да казва нашият форумен философ Рамус:

преди 5 часа, _ramus_ написа:
Цитат

Писаното е отражение на пишещите 

Това се отнася и до самите писания, и за тези които са ги писали!

преди 24 минути, Anjel Dimitrov написа:

Мен ако питате можете да ме считате за светия,защото ,аз съм бил в отвъдното и съм говорил с Господ и сега отвреме на време сънувам и раговарям с Господ.Ако искате да видите жив пророк,,аз съм вашия човек" и много други в днешно време.

А след като си говориш с Господ, защо не го питаш по въпросите които спорим тук, да ти отговори кое е истина и кое лъжа? ;)

А можеш и да го питаш за числата от тотото... и още купища въпроси, на които добрият Дядо Господ, би следвало да знае отговора.

преди 1 час, Anjel Dimitrov написа:

...

А този твой Господ, само за Библията и Корана ли ти говори?
Кажи какво казва за другите писания, на източните и северните народи.
Какво мисли за техните учения, които доста противоречат на авраамските, които отричат Кармата и Прераждането?

преди 4 часа, Aumi написа:

А след като си говориш с Господ, защо не го питаш по въпросите които спорим тук, да ти отговори кое е истина и кое лъжа? ;)

А можеш и да го питаш за числата от тотото... и още купища въпроси, на които добрият Дядо Господ, би следвало да знае отговора.

А този твой Господ, само за Библията и Корана ли ти говори?
Кажи какво казва за другите писания, на източните и северните народи.
Какво мисли за техните учения, които доста противоречат на авраамските, които отричат Кармата и Прераждането?

Всеки друг може да му говори, но не и Господ. 

2 Кор 13 Защото такива човеци са лъжеапостоли, лукави работници, които се преправят на Христови апостоли. space.gif
14 И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел; space.gif
15 тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им.

Това разбира се важи и за Мохамед. И той казва, че е говорил с Бог или поне така е вярвал.

Галатяни 1:6 Чудя се как вие оставяте Онзи, Който ви призова чрез Христовата благодат, и така скоро преминавате към друго благовестие; space.gif
7 което не е друго благовестие, но е дело на неколцината, които ви смущават и искат да изопачат Христовото благовестие. space.gif
8 Но ако и сами ние, или ангел от небето ви проповядва друго благовестие освен онова, което ви проповядвахме, нека бъде проклет.

Апостол Павел казва още подбуден от Святия Дух:

Галатяни 1:11 Защото ви известявам, братя, че проповядваното от мене благовестие не е човешко; space.gif
12 понеже аз нито от човек съм го приел, нито съм го научил от човек, но чрез откровение от Исуса Христа.

Така, че на Анжел, "истина" е лъжа. Този, който му се представя не е Господ, а демоничен дух. Защото  в 1 Йоан 2:22 се казва: "...той е антихрист, който се отрича от Отца и от Сина." 

Това, което съм написал за Анжел в пълна сила пак казвам важи и за "благовестието" на Мохамед. 

преди 15 часа, Anjel Dimitrov написа:

Мен ако питате можете да ме считате за светия,защото ,аз съм бил в отвъдното и съм говорил с Господ и сега отвреме на време сънувам и раговарям с Господ.Ако искате да видите жив пророк,,аз съм вашия човек" и много други в днешно време. 

А едно време се грижеха за вас в лечебни заведения.

преди 16 часа, Anjel Dimitrov написа:

и в това отношение Ислямистите са толерантни (примерно в Ислямистки държави разрешават да се строят християнски храмове ,но в християнски държави,за джамиите има проблем).

Бега бе!Я иди и построй сега църква в СА, ОАЕ или Турция.

преди 15 часа, realno написа:

Всеки друг може да му говори, но не и Господ. 

2 Кор 13 Защото такива човеци са лъжеапостоли, лукави работници, които се преправят на Христови апостоли. space.gif
14 И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел; space.gif
15 тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им.

Това разбира се важи и за Мохамед. И той казва, че е говорил с Бог или поне така е вярвал.

Галатяни 1:6 Чудя се как вие оставяте Онзи, Който ви призова чрез Христовата благодат, и така скоро преминавате към друго благовестие; space.gif
7 което не е друго благовестие, но е дело на неколцината, които ви смущават и искат да изопачат Христовото благовестие. space.gif
8 Но ако и сами ние, или ангел от небето ви проповядва друго благовестие освен онова, което ви проповядвахме, нека бъде проклет.

Апостол Павел казва още подбуден от Святия Дух:

Галатяни 1:11 Защото ви известявам, братя, че проповядваното от мене благовестие не е човешко; space.gif
12 понеже аз нито от човек съм го приел, нито съм го научил от човек, но чрез откровение от Исуса Христа.

Така, че на Анжел, "истина" е лъжа. Този, който му се представя не е Господ, а демоничен дух. Защото  в 1 Йоан 2:22 се казва: "...той е антихрист, който се отрича от Отца и от Сина." 

Това, което съм написал за Анжел в пълна сила пак казвам важи и за "благовестието" на Мохамед. 

И как ще докажеш, че това което казва ап. Павел е от Светият дух, а другите - от духът на Сатана?

преди 7 минути, Anjel Dimitrov написа:

Аз съм написал,но наскоро сънувах,какво трябва да правя и напътствието беше,че трябва да оставя щафетата на другите(моите изпитания свършиха и сега е време да се наслаждавам на плодовете на моя труд)

Мога да го попитам но моето свърши,време е да започна да си живея живота,както преди.

То аврамското учение е най-лесно(изпълняваш кво ти каже Господ,независимо какво е и след това получаваш),и за кармата съм написал някъде обстойно и нашироко,а за прераждането по скоро се бърка с астрала и паралелните вселени.

Отговорите ти са много уклончиви и неясни. С една дума, нямаш никакви конкретни отговори.
Не знам къде и какво си писал, но ако имаше конкретните отговори от Бог, би трябвало да отговориш ясно и конкретно.
Защото едва ли Бог отговаря като теб със заобикалки.

Та, имаш ли ясни отговори от самият Бог, по зададените въпроси, или не?

А ако не отговориш ясно и конкретно, следва, че ни лъжеш и си фантазираш...

на 18.11.2018 г. в 5:59, Aumi написа:

Или както обича да казва нашият форумен философ Рамус:

може би обича... може би не - но форумния философ, изглежда е удобен някому и вече се ползва за личните цели на нуждаещите се.

Което байдъуей е чудесен пример за механизма по който си нагласяш всичко което докопаш - само да ти създава удобство и да ти угажда на щенията и нуждите.

И няма смисъл да си играеш на играта на "дискусия". Ти си напълно некомпетентна и невежа по въпроси които само имитираш като ползваш готови популярни думички и мисли на някого. Играеш играта на реалния, щото никой друг не ти се вързва на нелепиците които донасяш и постваш тук под предлога че "разискваш" нещо си. А реалния просто си търси мегдан за пропагандата си в тема, която няма нищо общо с това, което пропагандира. Той това търси да прави, това му е целта. Цял живот живее именно сред доказване на вярата си и никакви "аргументи" за него нямат значение. Никакво значение. Както и за теб... караш си в каручката, тя си върви по нанадолнището и имитираш интелигентност с повтаряне на чужди думички и фейк-писания, минаващи за 'новини и информация'.

Ето така - две деца се ползват взаимно в играта си на това, дето им е нужно. Една игра на ползи и взаимни начесвания на сърбежи. Това дори не е и сътрудничество, а е просто взаимно подпиране на двама куци, в опита да се държат прави, като всеки ползва за патерица другия.

преди 6 часа, _ramus_ написа:

...

Разбрахме какво прави той, какво правя аз...Но не разбрахме ти какво правиш тук?! :magnifier: :computer8:  :cool:

преди 14 часа, Aumi написа:

Но не разбрахме

Тия, дето не разбрахТЕ, така и така нищо не разбираТЕ. Така, че  неразбрали ще си останете. Точно затова е смешно да претендираш за "разисквания" - ако не е нещичко да си копираш, да прочетеш, да видиш, да подочуеш от народната чалгичка - все едно че за теб не съществува.

Та, милоооо - ти точно на кои ВИЕ - си говорителка и изразителка на груповото им "неразбиране"? :) Ти дори не се усещаш колко "си русичка" бе мило. Нямаш идея защо имаш усещането "че сте много"... пък е очевидно. тук множество дечица живеете именно заради множеството, от него сте, неговата храничка дишате, неговото изхождане консумирате... Интернет ви е като класната стая, великите идоли - са ви липсващите детски учители, във вид на бащици и майчици. И си чуруликаТЕ общата плява от вечния 3 клас.

А е толкова весел опита да се опишеш като "различна"  - като мислеща, като разискваща...  

преди 27 минути, Anjel Dimitrov написа:

Като последно не карма

мисля си че още от днес ще започнат масови народни безредици в опит да се протестира новия месия да не се връща към народния живот...

И петиция може би ще тръгне - към господ. Дано е демократичен че да чуе "народния глас", който ще моли да не изгуби истинския си божи спасител сред хората... Моля те боже, дай му друг сън!!! И да се спрат всички телевизии... И особено - РАДИОновелите по БНТ :)

преди 28 минути, Anjel Dimitrov написа:

Ясно и конкретно съм отговорил някъде из нета

Да, но след като пишеш тук, следва да не ни пращаш за зелен хайвер, а след като участваш в темата и заявяваш, че говориш с Господ, да ни ги поясниш ясно и конкретно отговорите.  А не да ни пращаш да ги  търсим някъде из  нета...

преди 1 час, _ramus_ написа:

Тия, дето не разбрахТЕ, така и така нищо не разбираТЕ. Така, че  неразбрали ще си останете. Точно затова е смешно да претендираш за "разисквания" - ако не е нещичко да си копираш, да прочетеш, да видиш, да подочуеш от народната чалгичка - все едно че за теб не съществува.

Та, милоооо - ти точно на кои ВИЕ - си говорителка и изразителка на груповото им "неразбиране"? :) Ти дори не се усещаш колко "си русичка" бе мило. Нямаш идея защо имаш усещането "че сте много"... пък е очевидно. тук множество дечица живеете именно заради множеството, от него сте, неговата храничка дишате, неговото изхождане консумирате... Интернет ви е като класната стая, великите идоли - са ви липсващите детски учители, във вид на бащици и майчици. И си чуруликаТЕ общата плява от вечния 3 клас.

А е толкова весел опита да се опишеш като "различна"  - като мислеща, като разискваща...  

Изобщо не ми дреме за твоите опити да ме обрисуваш.
При всяко писане, не забравяй, че първо отразяваш себе си.

А всичко което пишеш, против другите, е отражение на твоя вътрешен свят.

преди 7 минути, Aumi написа:

но след като пишеш тук, следва да не ни пращаш

Милооо - от какво точно "следва" горното?... Ти логична бе... браво. малко е недоумение... ма карай.

И ти си пишеш тук, а си ходила вече за хайвера и си го събирала от всеки гьол. Момчето е месия - ти кво му се бъркаш в божиите дела. Той получава заповеди от господ, сънува си... просто вече е освободен от тегобите на божественостите и ще си хапне, пийне и посекси на свобода. А ти си оставаш само с хайвера... Ей затва му завиждаш и се правиш че "следвало нещо си".

Ти шъ видиш как господ може и ОШО да изкара от гроба да види сред каква плява му се редят и цитират думичките. Горкия ОШО...

преди 9 минути, Aumi написа:

не забравяй, че първо отразяваш себе си.

милооо - ти пак ги "подреди " по твой си начин бе. Ти тия думички познай от кого си ги папагалиш. Ама пък - така, за парлама, стават, да се издокараш на умница... Браво!

Ама главицата ти как да смели какво е "отражение", като тия неща ги няма в трети клас... Да ти позадам малко въпросчета... така - да разясниш, с твои думички? Да видим как си усвоила учебния матрял...

на 19.11.2018 г. в 6:26, Aumi написа:

И как ще докажеш, че това което казва ап. Павел е от Светият дух, а другите - от духът на Сатана?

Както се доказват думите на пророците, на Исус, така ще се докажат и доказват думите на апостол Павел. Времето ги доказва и живота му. Както времето и живота на Мохамед доказаха, че думите му не са от Бога на Библията.  

на 19.11.2018 г. в 9:11, Anjel Dimitrov написа:

Аз съм написал,но наскоро сънувах,какво трябва да правя и напътствието беше,че трябва да оставя щафетата на другите(моите изпитания свършиха и сега е време да се наслаждавам на плодовете на моя труд)

Мога да го попитам но моето свърши,време е да започна да си живея живота,както преди.

То аврамското учение е най-лесно(изпълняваш кво ти каже Господ,независимо какво е и след това получаваш),и за кармата съм написал някъде обстойно и нашироко,а за прераждането по скоро се бърка с астрала и паралелните вселени.

"...но моето свърши,време е да започна да си живея живота,както преди..."

Кога някой от Стария та ако щеш и от Новия Завет след като е повярвал в Бог е казал след време, че времето му е свършило и ще живее като преди?  Голям, си шарлатанин. Язък за хората, които  си успял да излъжеш и заблудиш. Но те са за твоя сметка: Матей 18:7  Горко на света поради съблазните, защото е неизбежно да дойдат съблазните; но горко на онзи човек, чрез когото съблазънта дохожда!

преди 3 часа, Anjel Dimitrov написа:

Пак повтарям, моите изпитания свършиха и сега следва както спортистите излизат от спорта ,така и аз да изляза от религиозните спорове(писна ми да се бъхтам за нищо,и това напразно бъхтане ми беше по заповед от Господ,но наскоро сънувах и бях освободен от отговорност.Време е пак да се върна към любимите ми занимания,,Алкохол,Жени,Игри").Като последно не карма а съдба ,тя се гради от предшествениците ти ,както ти я градиш за наследниците ти,един вид Господ не е виновен на никой за нищо,защото дава винаги повече от заслуженото.Ако разчиташ знаците умело,няма да ти трябват сънища или общение с Господ.А за прераждането вече отговорих.

Шарлатанска работа. Твоя "господ" жив дявол.

Виж какво е казал моя Господ от Библията:   Марк 13:13 И ще бъдете мразени от всички заради Моето име; но който устои до край, той ще бъде спасен.

на 19.11.2018 г. в 1:42, M.Николов написа:

А едно време се грижеха за вас в лечебни заведения.

Инфлацията е повсеместна. :Д

преди 11 часа, Anjel Dimitrov написа:

Е ,аз съм аврамист такаче там е записано ,,,

Битие 12:3 Библия, ревизирано издание (BPB)

Ще благословя онези, които те благославят, а ще прокълна всеки, който те кълне"

И това го казва Господ ,а не такива като Павел или Исус щото Исус не е никакъв Господ,а още по малко Павле(поне чети библията ,както трябва щом се уповаваш на отделни изречения.)

Не ми се повтаря просто ,а и темата е за ,,Исляма",като стигна до кармите ще поспоря и там...

И ти не знаеш какъв си. 

Но за да разбереш, че Исус е преди Авраам  да не говорим за Мохамед, ето какво казва Исус за Себе си:

Йоан 8:58 Исус им рече: Истина, истина ви казвам, преди да се е родил Авраам, Аз съм.

Нещо повече. Според Новия Завет, Авраамово потомство са не тези, които са по плът родени / а ти даже не си такъв/, а тези, които са повярвали в Исус като Господ и Спасител. Галатяни 3:29  И ако сте Христови, то сте Авраамово потомство, наследници по обещание.

И да те питам, като си Аврамист, как Авраам ще ти прости греховете, като самият той е бил грешен?  

преди 5 часа, realno написа:

Йоан 8:58 Исус им рече: Истина, истина ви казвам, преди да се е родил Авраам, Аз съм.

Забележи, че не казва, преди Адам, аз съм, а преди Авраам, аз съм.

Защо?

От кое поколение е Авраам, и от кое Адам?

Кога е създаден единия, и кога е роден другия?

преди 4 часа, Aumi написа:

Забележи, че не казва, преди Адам, аз съм, а преди Авраам, аз съм.

Защо?

От кое поколение е Авраам, и от кое Адам?

Кога е създаден единия, и кога е роден другия?

Ако прочетеш целия текст, ще разбереш, че темата на разговора не е Адам, а Авраам - Йоан 8:33  Отговориха Му: Ние сме Авраамово потомство и никога никому не сме били слуги; как казваш Ти: Ще станете свободни.

Юдеите се гордееха с това потекло. Но Исус използвайки темата за Авраам, която юдеите започнаха, обясни, че е повече от него.  Казвайки "преди Авраам аз съм" означава още преди Адам и преди сътворението на земята, от вечността -  Михей 5:2  А ти, Витлеем Ефратов, Макар и да си малък за да бъдеш между Юдовите родове, От тебе ще излезе за Мене Един, Който ще бъде владетел в Израиля, Чийто произход е от начало, от вечността.

преди 2 минути, realno написа:

Ако прочетеш целия текст, ще разбереш, че темата на разговора не е Адам, а Авраам - Йоан 8:33  Отговориха Му: Ние сме Авраамово потомство и никога никому не сме били слуги; как казваш Ти: Ще станете свободни.

Юдеите се гордееха с това потекло. Но Исус използвайки темата за Авраам, която юдеите започнаха, обясни, че е повече от него.  Казвайки "преди Авраам аз съм" означава още преди Адам и преди сътворението на земята, от вечността -  Михей 5:2  А ти, Витлеем Ефратов, Макар и да си малък за да бъдеш между Юдовите родове, От тебе ще излезе за Мене Един, Който ще бъде владетел в Израиля, Чийто произход е от начало, от вечността.

Само че, преди Авраам, е имало родени много поколения.
Авраам, е роден след потопа.
Така че...помисли добре!
Защо Исус не е казал, че е роден преди Адам, първият човек създаден на Земята, според Библията.

преди 1 час, Aumi написа:

Така че...помисли добре!
Защо Исус не е казал, че е роден преди Адам, първият човек създаден на Земята, според Библията.

Никъде Исус не е казва, че РОДЕН преди Авраам, а че е съществувал преди него. Има голяма разлика.  

Откровение 22:13  Аз съм Алфа и Омегапървият и последният, началото и краят.

Като Бог, Исус е преди всяко създание появило се някога на земята. Той няма начало, няма и край. Той е от вечността. 

space.gifВиж какво казва Исус: Йоан 17:5 И сега прослави Ме, Отче, у Себе Си със славата, която имах у Тебе преди създанието на света.

деца, в игрите си отново сте сбъркали мястото.

Да обърна ли внимание на модератор - че сте в пореден тотален спам. Има си тема за християнство, за любящи бащи и какво ли още не.

преди 5 часа, Aumi написа:

Така че...помисли добре!

Защото говори на евреи, а за тях Авраам е по-важен от Адам.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.