Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

преди 3 часа, rurk написа:

Хахахаха! Глупаци!

Колев, таман навреме дофтаса - гледам сменяш си темите както ти е на кефче. Като пропада едната и почваш в другата. важното е някой да те забележи, нали? Иначе си толкова светнат, ама каквото и да нагласяш винаги си стигаш до бог... От една страна - там е началото и края... Но едновременно фантазията ти е, че е безкрайно... щото нали е "бог".

А мешаницата между будизъм, даоизъм и християнство... и още няколко други... Жалко че с няколко други потребители не можете да постигнете разбирателство, щото и те гонят същото, като миксират както им е угодно, да си нагласят дисонансите.

За бог не е важно дали и кое е "невъзможно", Колев. Важно е за теб кое е невъзможно - очевидно е, но точно това е когнитивния парадокс - за теб е невидимо. Именно - щото ролята ти е да играеш на светнат. Ама - най-светнатият от всички светнати. И именно от тия "светнати", дето знаят всичко за бог, дето знаят за всичко и всички... (истини)

Това твое изригване си е чист каламбур. Жалко и иронично - за опитите ти да си създаваш последователи, да лекуваш, да напъстваш или менторстваш. Вероятно - под предлога че помагаш, че имаш мисия, браво... Дано зачетат и тук - тия, дето им водиш лекции и тренировки...

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 410,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

преди 19 часа, Aumi написа:

Наистина, не мога да разбера как може да се вярва, че Всесилният Творец на света, може да бъде унижаван, бит и разпънат на кръст...
Как може да се вярва, че Бог може да бъде толкова безпомощно същество! :weather1:

Казах ти да потърсиш обяснение на точното място, но ти не го правиш и продължаваш да си задаваш тук въпросите.

Не дори в темата за християнството, а тук, е няма да получиш отговорите.

преди 20 часа, valkiria1 написа:

Не може. Създателят и Безсмъртният не може да вкуси смърт. Убийството на един Бог е отсянка на езическите мистерии , които попиват в християнството . Това е.

Приказвате глупости без да се осъзнавате.  Къде в Библията /СЗ и НЗ/  пише, че Бог е смъртен, че да може да бъде убит?  Къде в СЗ и НЗ се казва, че  Бог е убит и вече не живее и не съществува?  Покажете, че и аз да видя! Имам чувството, че четете някоя друга книга. 

преди 20 часа, valkiria1 написа:

Тука Бог е ограничен в рамките на немощния човешки ум. Затова и каламбурите.

Ами спрете да го ограничавате, че да не пишете каламбури. Защо Всемогъщия  Го ограничавате и казвате, че не може да се роди в човешко тяло ако реши, а хиляди години преди това се появи като горящ храст на Мойсей? Защо казвате, че  тялото, в което се е въплътил на земята не може да бъде убито и след това да възкръсне и да се възнесе? Защо  казвате, че Бог не може да опази Словото си и затова е необходимо да се даде ново такова /това е към мюсюлманите/, макар  ти като еврейка защитавайки Корана също го вярваш и по този начин казваш, че Бог не е всемогъщ ?  Да не говорим за чудесата в Библията или  сътворението  на живота на земята. 

Спрете да поставяте Бог в рамки и да Му казвате какво може и какво не може да направи.

Лука 24:44 И рече им: Тия са думите, които ви говорих, когато бях още с вас, че трябва да се изпълни всичко, което е писано за Мене в Моисеевия закон, в пророците и в псалмите. space.gif
45 Тогава им отвори ума, за да разберат писанията.

преди 1 час, realno написа:

Приказвате глупости без да се осъзнавате.  Къде в Библията /СЗ и НЗ/  пише, че Бог е смъртен, че да може да бъде убит?  Къде в СЗ и НЗ се казва, че  Бог е убит и вече не живее и не съществува?  Покажете, че и аз да видя! Имам чувството, че четете някоя друга книга. 

А

В СЗ категорично не пише, че бог може да бъде убит.

Кажи ни ти сега, кой и какъв е Исус,че да ти отговорим на въпроса касаещ НЗ.

преди 20 минути, valkiria1 написа:

В СЗ категорично не пише, че бог може да бъде убит.

Кажи ни ти сега, кой и какъв е Исус,че да ти отговорим на въпроса касаещ НЗ.

"Кажи ни ти сега, кой и какъв е Исус,че да ти отговорим на въпроса касаещ НЗ."

Зададох ти въпрос , но вместо да ми отговориш, ме питаш какъв бил  Исус, въпреки, че това сме коментирали безброй пъти. От друга страна,  ако не знаеш какъв е Исус според НЗ, защото коментираш теми свързани с Него?

преди 1 минута, realno написа:

От друга страна,  ако не знаеш какъв е Исус според НЗ, защото коментираш теми свързани с Него?

Че как защо?! За да пречи на хората да следват правата вяра, нали тъй?
Това е възлов въпрос, братле и всичко е въпрос на вяра, не че няма истина - ето труп на Иисус няма намерен, а има и множество свидетелства, а в последствие и огромен брой от хора, постигнали святост, доказана с чудеса, но хората от времето на Адам са все едни и същи дяволски чеда... :-)))
Те служат на своя господар.

преди 3 часа, M.Николов написа:

Казах ти да потърсиш обяснение на точното място, но ти не го правиш и продължаваш да си задаваш тук въпросите.

Не дори в темата за християнството, а тук, е няма да получиш отговорите.

Тя не търси отговорите. Тя мисли, че знае.

преди 32 минути, realno написа:

"Кажи ни ти сега, кой и какъв е Исус,че да ти отговорим на въпроса касаещ НЗ."

Зададох ти въпрос , но вместо да ми отговориш, ме питаш какъв бил  Исус, въпреки, че това сме коментирали безброй пъти. От друга страна,  ако не знаеш какъв е Исус според НЗ, защото коментираш теми свързани с Него?

Втори път : Кой и какъв е Исус в НЗ ?

Извън темата(ако не ви се гледа цялото, то гледайте между 02:05 - 2:50):

Цитат

Приказвате глупости без да се осъзнавате.  Къде в Библията /СЗ и НЗ/  пише, че Бог е смъртен, че да може да бъде убит?  Къде в СЗ и НЗ се казва, че  Бог е убит и вече не живее и не съществува? 

Никъде!
От което следва, че някой когото го бият, разпъват, унижават и убиват, не може да бъде Бог!

...

Иисус й каза: Не се вкопчвай в Мен, защото още не съм се възнесъл при Своя Отец; но иди при братята Ми и им кажй: Възнасям се при Моя Отец и вашия Отец, при Моя Бог и вашия Бог.

Както виждаш, Исус се разграничава от Бога-Отец! И нито се сравнява с Него, нито се приравнява на Него.

преди 41 минути, Aumi написа:

Никъде!
От което следва, че някой когото го бият, разпъват, унижават и убиват, не може да бъде Бог!

...

Иисус й каза: Не се вкопчвай в Мен, защото още не съм се възнесъл при Своя Отец; но иди при братята Ми и им кажй: Възнасям се при Моя Отец и вашия Отец, при Моя Бог и вашия Бог.

Както виждаш, Исус се разграничава от Бога-Отец! И нито се сравнява с Него, нито се приравнява на Него.

Ми те са колкото едно, толкова и различни, като ипостаси.
Йоан 10:30
Аз и Отец едно сме.

Йоан 14

8 Филип Му казва: Господи, покажи ни Отца, и достатъчно ни е.

9 Исус му казва: Толкова време съм с вас и не познаваш ли Ме Филипе? Който е видял Мене, видял е Отца; как казваш ти: Покажи ми Отца?

То не трябвна само частично да се цитира и частично да се познава.
Православната доктрина за троичността, може да бъде прочетена и осмислена от тук:
http://www.pravoslavieto.com/books/istinite/3_svTroica.htm

AncientTrinity.gif

преди 10 минути, rurk написа:

Ми те са колкото едно, толкова и различни, като ипостаси.
Йоан 10:30
Аз и Отец едно сме.

Йоан 14

8 Филип Му казва: Господи, покажи ни Отца, и достатъчно ни е.

9 Исус му казва: Толкова време съм с вас и не познаваш ли Ме Филипе? Който е видял Мене, видял е Отца; как казваш ти: Покажи ми Отца?

Това да станеш Едно с Бог, съвсем не означава, че ти си Бог!

Много суфи също са били неразбрани и жестоко убивани, поради твърдението им, че са станали Едно с Бога, или с Възлюбения,  както Го наричат те.

Цитат

То не трябвна само частично да се цитира и частично да се познава.
Православната доктрина за троичността, може да бъде прочетена и осмислена от тук:

Доктрините и догмите, са измислени и създадени, за да обслужват една група от хора, налагайки ги върху по-голяма група от хора.

не помниш ли твърдението си, че не познаваш цялата истина и че не е възможно да я познаеш, затова се съмнявай и в тези си убеждения, че нещо било създадено от група хора, че да си едно с Бога е различно от това да си Бог (главно относно положението на Сина спрямо Отец).

Йоан 1

1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог. space.gif
2 То в начало беше у Бога. space.gif
3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало. space.gif
4 В Него бе животът и животът бе светлина на човеците. space.gif
5 И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана. space.gif
6 Яви се човек изпратен от Бога, на име Иоан. space.gif
7 Той дойде за свидетелство, да свидетелствува за светлината, за да повярват всички чрез него. space.gif
8 Не беше той светлината, но дойде да свидетелствува за светлината. space.gif
9 Истинската светлина, която осветлява всеки човек, идеше на света. space.gif
10 Той бе в света; и светът чрез Него стана; но светът Го не позна. space.gif
11 У Своите Си дойде, но Своите Му Го не приеха.

Йоан 1:14
И словото стана плът и пребиваваше между нас; и видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина.

15 Иоан свидетелствува за Него, и викаше казвайки: Ето Онзи за Когото рекох, Който иде подир мене, достигна да бъде пред мене понеже спрямо мене беше пръв. space.gif
16 Защото ние всички приехме от Неговата пълнота, и благодат върху благодат; space.gif
17 понеже законът бе даден чрез Моисея, а благодатта и истината дойдоха чрез Исуса Христа. space.gif
18 Никой, кога да е, не е видял Бога; Единородният Син, който е в лоното на Отца, Той Го изяви. space.gif
19 И ето, свидетелството, което Иоан даде, когато юдеите пратиха до него свещеници и левити от Ерусалим да го попитат: Ти кой си? space.gif
20 Той изповяда, и не отрече, а изповяда: Не съм аз Христос. space.gif
21 И попитаха го: Тогава що? Илия ли си? И каза: Не съм. Пророк ли си? И отговори: Не съм. space.gif
22 На това му рекоха: Кой си? за да дадем отговор на ония, които са ни пратили. Що казваш за себе си? space.gif
23 Той рече: Аз съм "глас на едного, който вика в пустинята; Прав правете пътя за Господа", както рече пророк Исаия. space.gif
24 А изпратените бяха от фарисеите. space.gif
25 И попитаха го, като му рекоха: А защо кръщаваш, ако не си Христос, нито Илия, нито пророкът? space.gif
26 В отговор Иоан им рече: Аз кръщавам с вода. Посред вас стои Един, Когото вие не познавате, space.gif
27 Онзи, Който иде подир мене, [Който преден ми биде], Комуто аз не съм достоен да развържа ремика на обущата Му. space.gif
28 Това стана във Витавара отвъд Иордан, дето Иоан кръщаваше. space.gif
29 На следния ден Иоан вижда Исуса, че иде към него, и казва: Ето Божият Агнец, Който носи греха на света! space.gif
30 Тоя е за Когото рекох: Подир мене иде човек, Който достигна да бъде пред мене, защото спрямо мене беше пръв. space.gif
31 И аз Го не познавах; но дойдох и кръщавам с вода затова, за да бъде Той изявен на Израиля. space.gif
32 И Иоан свидетелствува, казвайки: Видях Духът да слиза като гълъб от небето и да почива върху Него. space.gif
33 И аз Го не познах; но Оня, Който ме прати да кръщавам с вода Той ми рече: Онзи, над Когото видиш да слиза Духът и да почива върху Него, Той е Който кръщава със Светия Дух. space.gif
34 И видях и свидетелствувам, че Тоя е Божият Син. space.gif
35 На следния ден Иоан пак стоеше с двама от учениците си. space.gif
36 И като съгледа Исуса когато минаваше каза: Ето Божият Агнец! space.gif
37 И двамата ученика го чуха да говори така, и отидоха подир Исуса. space.gif
38 И като се обърна Исус и видя, че идат подире Му, казва им: Що търсите? А те Му рекоха: Равви, (което значи, Учителю), где живееш? space.gif
39 Казва им: Дойдете и ще видите. Дойдоха, прочее, и видяха где живее, и останаха при Него тоя ден. Беше около десетият час. space.gif
40 Единият от двамата, които чуха от Иоана за Него и Го последваха, беше Андрей, брат на Симона Петра. space.gif
41 Той първо намира своя брат Симона и му казва: Намерихме Месия (което значи Христос). space.gif
42 Като го заведе при Исуса, Исус се вгледа в него и рече: Ти си Симон, син Ионов; ти ще се наричаш Кифа, (което значи Петър). space.gif
43 На другия ден Исус възнамери да отиде в Галилея; и намира Филипа и му казва: Дойди след Мене. space.gif
44 А Филип беше от Витсаида, от града на Андрея и Петра. space.gif
45 Филип намира Натанаила и му казва: Намерихме Онзи, за Когото писа Моисей в закона, и за Когото писаха пророците, Исуса, Иосифовия син, Който е от Назарет. space.gif
46 Натанаил му рече: От Назарет може ли да произлезе нещо добро? Филип му каза: Дойди и виж. space.gif
47 Исус видя Натанаила да дохожда към Него, и казва за него: Ето истински израилтянин, у когото няма лукавщина. space.gif
48 Натанаил му каза: Отгде ме познаваш? Исус в отговор му рече: Преди да те повика Филип, видях те като беше под смоковницата. space.gif
49 Натанаил му отговори: Учителю, Ти си Божи Син, Ти си Израилев цар. space.gif
50 Исус в отговор му каза: Понеже ти рекох видях те под смоковницата, вярваш ли? Повече от това ще видиш. space.gif
51 И рече му: Истина, истина ви казвам, [Отсега] ще видите небето отворено, и Божиите ангели да възлизат и слизат над Човешкия Син.

Ето и свидетелствата.
Писанието е категорично. Или го приема човек, или не.

А ти, в крайна сметка, в кой от многото богове вярваш - Йехова, Христос, Шива, Кришна, Зевс, Амон Ра, Аполон, Дионис...?!

Това, че Йоан е написал нещо, значи ли че трябва да го приема за единствената истина?!
А под термина "Слово" могат да се разбират много неща. Защо непременно Слово, трябва да означава Исус, а не примерно Божията Мъдрост, "въплътена" в хората?

А ти, а той, а тя...
Няма никакво значение за теб, овчицо. :-)

Не, не вярвай на Йона Предтеча, не вярвай и на апостол Йоан, може да вярваш в простотийте на кои да е други твари. :-))
Ето, вярвай на валкирия, дето се прави на еврейка.

Никой не те кара насила да вярваш в Писанието. Вярвай си във всякакви безбожни фантасмагории. Свободна си в това отношение. Не и от следствията обаче. :-)

преди 2 минути, rurk написа:

А ти, а той, а тя...
Няма никакво значение за теб, овчицо. :-)

Не, не вярвай на Йона Предтеча, не вярвай и на апостол Йоан, може да вярваш във простотийте на кои да е други твари. :-))
Ето, вярвай на валкирия, дето се прави на еврейка.

А не теб, защо ти е нужен посредник, и защо вярваш на Йоан?
Дори и да вярваш, имаш ли нужда от посредници, за да бъдеш Едно с Бога?!

Виж, колко добре е казано от ап- Павел:

В Теб се движа, в Теб съществувам, в Теб аз лягам, от Тебе ям, Ти приспиваш ме и Ти ме будиш, с нежни милувки... и мекота... На където и да гледам* - Ти Си там и това.

Ето това е да бъдеш Едно с Бог!
Исус си е Исус, ти си си ти!
Можеш и без него...
Но пък ако ти харесва, той да бъде между теб и Бог, вярвай си...нямам нищо против. Просто изразявам моето лично мнение.

И представа си нямаш от възгледа ми. :-))

За теб не е важно какво ми трябва на мен, или какво не ми е необходимо. Ти за това не си наясно. За теб е важно какво лично за теб е необходимо. Обаче! Едно реално е необходимо, а друга бира е онова, което ти считаш, че ти трябва.
Но, изборът си е твой! Никой не ти напъхва някаква вяра в тясната риза. Само ти се съобщава какво е посочено в Писанието.
Според Писанието, според новозаветните текстове, Иехошуа Мешиах е втория Божи ипостас - Сина.
Но такива като теб и това не знаят какво означава. :-)) 

Иначе много хора не вярват, че той е Божия Син, че той е Бог. Затова и няма да имат никога взимане-даване с него, освен накрая де, когато вече за някои ще е късно. :-)))
Евреите (особено фалшивите фанатични евреи, дето не познават човечността и считат себе си за арийска раса, са нацисти) още чакат Месията, а в Исляма Бог не е троица, не е троичен. За тях Йехошуа е само пророк и не се казва и дума за неговото Възкресение и Възнесение.
А победата над смъртта е основен Стълб на вярата в Християнството и че тази победа може бъде дар за всеки, който е приел Христос за свой Спасител.

Благата вест е Възкресението Христово, победата над смъртта. Труп няма.

5b8d8e5770df295f32dff66e670a47a0.jpg

Възкресението и Възнесението имат своя еквивалент във Ваджраяна Будизма, както и в Дао и в Хиндуизма.
Има множество човеци, които са го постигнали.
Е, да, не са ти се обаждали по телефона... Забравих!

преди 12 часа, valkiria1 написа:

Втори път : Кой и какъв е Исус в НЗ ?

Зададох ти въпрос, на който не ми отговори:  Къде в НЗ се казва, че  Бог е убит и вече не живее и не съществува?

А отговора на твоя въпрос е: 100 % Бог и 100 % човек. 

Те и будистите не вярват, че Исус е Бог.
Но това не им пречи да следват Пътя на Буда, който според тях, е единственият Път към Освобождението от Самсара.

току-що, realno написа:

Зададох ти въпрос, на който не ми отговори:  Къде в НЗ се казва, че  Бог е убит и вече не живее и не съществува?

А отговора на твоя въпрос е: 100 % Бог и 100 % човек. 

Значи, казваш, че Бог е 100% човек?!

преди 4 минути, Aumi написа:

Те и будистите не вярват, че Исус е Бог.
Но това не им пречи да следват Пътя на Буда, който според тях, е единственият Път към Освобождението от Самсара.

В Будизма няма Бог, но има други, напълно верни неща. Възгледът е друг, но е верен.
Никой не ги кара да бъдат християни. Нито теб някой те кара. Ако щеш вярвай. Будистите са си ок. Ти не си. :-)

Дали според будистите това е единствения път... Не. Някои от тях, включае Далай Лама, Норбу Ринпоче, Калу Ринпоче, прословутия напоследък Согиал Ринпоче, твърдят, че и останалите религии вършат тази работа, но ти не си запозната с това.

преди 2 минути, rurk написа:

В Будизма няма Бог, но има други, напълно верни неща. Възгледът е друг, но е верен.
Никой не ги кара да бъдат християни. Нито теб някой те кара. Ако щеш вярвай. Будистите са си ок. Ти не си. :-)

Дали според будистите това е единствения път... Не. Някои от тях, включае Далай Лама, Норбу Ринпоче, калу ринпоче, прословутия напоследък Согиал Ринпоче, твърдят, че и останалите религии вършат тази работа, но ти не си запозната с това.

аз, ти, той, тя, то....

Ти гледай своя път, не гледай пътя на другите!

Нека всеки върви по своя път, стига да е правият път!

овца, :-)) Никой не ти се бърка в пътя. Оди си как си знаяш по него, пък къде те отведе. Само ти посочвам какво казва Писанието за Иехошуа.

преди 10 минути, rurk написа:

овца, :-)) .

Фактът, че поставяш епитети на опонентите си, и нагрубяваш всички, които не са съгласни с мненията ти, говори красноречиво по кой път вървиш! :cheers:

преди 29 минути, Aumi написа:

Фактът, че поставяш епитети и нагрубяваш всички, които не са съгласни с мненията ти, говори красноречиво по ко път вървиш! :cheers:

ааа, ок, нека ти говори! :-)))
Папагалстваща овца! Хахах

Важен е въпроса, понеже темата за Исляма, на какво основание мюсюлманите не вярват във Възкресението и победата над смъртта?

Аз знам - те предпочитат да не вярват, защото ум не им го побира! А и не е тяхна "запазена марка".
Ако признаят, че Сина Божи, сиреч Бог, се е въплътил в този свят и е преминал срецифичен Път, с който да покаже/изяви Истината, бива убит и прави смъртта на пух и прах, ще трябва да се конфротнират с религията си, а това не им е по силите.
Така и всички останали хора, дето не вярват в Христос, в това, че Той е Бог (манифестация), че умира (тялото) и възкръсва от мъртвите, те не съумяват да разберат това поради ограниченията, в които собственият им ум ги държи.
Те не могат да разберат дори какво означава "Христос".

Те не вярват в Светлината, а вярват в тъмнината

6c09ca.jpg

преди 16 минути, rurk написа:

ааа, ок, нека ти говори! :-)))
Папагалстваща овца! Хахах

Ами говори...колкото и да се напъваш за четеш, практикуваш и миксираш различни теории и учения, пак не си постигнал смирение.
От което следва, че пътят ти е много криволичещ.
Първо се смири, пък тогава давай акъл на другите!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.