Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

преди 9 часа, valkiria1 написа:

Прекалено  разчиташ на чичо  ти Гошо , вестниците и конспирациите  за да се образоваш и информираш. Действителността е съвсем друга. Само дето трябва да я видиш и преживееш лично. Иначе бля..бля

Египет е "друга бира" посочи ми църква построена в последните 50 години в СА, ОАЕ?

Построена, не реставрирана!

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 410,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

преди 29 минути, M.Николов написа:

Египет е "друга бира" посочи ми църква построена в последните 50 години в СА, ОАЕ?

Построена, не реставрирана!

https://www.vesti.bg/sviat/balkani/v-istanbul-shte-postroiat-nova-cyrkva-6029667

В Истанбул ще построят нова църква

По думите на турския премиер Турция и занапред ще продължи неотклонно да следва политика на равнопоставеност на всички граждани от всички вероизповедания

https://www.bnt.bg/bg/a/otnoshenieto-na-obedinenite-arabski-emirstva-km-khristiyanite

Picture

За първи път в историята Саудитска Арабия навлезе в съвместно споразумение с Ватикана за построяване на църкви за християни, които живеят в официално мюсюлманската страна.

Историческо споразумение позволява на Католическата църква да строи църкви в Саудитска Арабия

https://www.pravoslavie.bg/Светът/Православен-храм-в-Дубай/

" Това ще бъде първата църква, която ще бъде построена със съдействието на турското правителство от 91 години насам, откакто Турция е светска република. "

https://www.vesti.bg/sviat/balkani/v-istanbul-shte-postroiat-nova-cyrkva-6029667

Иначе благодаря за връзките, хубаво е, че има развитие в отношението към другите религии в арабските страни.

преди 15 часа, Aumi написа:

предпочитам сама да разсъждавам

малииии... Тва логиката... е голяма сила.

преди 15 часа, Aumi написа:

О, не

преди 7 часа, _ramus_ написа:

малииии... Тва логиката... е голяма сила.

...до тук ли можа да стигнеш с твоите лични разсъждения?:question: :basketball3:

Само и само да смапиш темата...както винаги! :offtopic_s:

искаш да кажеш че емотиконите са ти съжденията в темата... щото имат логика ли? :)

Как въобще можеш да си припишеш че "разсъждаваш сама". Че и "логика"... Нали се виждат "резултатите" от това... :) 

И точно ти да правиш забележки относно 'спама', милооо - недей, не ти подхожда на стила...

преди 32 минути, _ramus_ написа:

искаш да кажеш че емотиконите са ти съжденията в темата... щото имат логика ли? :)

Как въобще можеш да си припишеш че "разсъждаваш сама". Че и "логика"... Нали се виждат "резултатите" от това... :) 

И точно ти да правиш забележки относно 'спама', милооо - недей, не ти подхожда на стила...

Хайде стига с претенциите и празнословието!
Всеки един твой пост, във всяка една тема, е спам!

:offtopic_s:

на 24.11.2018 г. в 23:10, badr написа:

Аз да ти отговоря.Божи син е титла на юдейския цар и разбира се не е съществувал преди Адам. просто християнина те лъже.Но го прави от простотия и незнание.Забележи :

В НЗ се твърди че при разпъването на Иисус на кръста са поставили табелка с подигравателен надпис - юдейски цар.Това е  крайно компрометиращо християнските твърдения.

На съборите, когато са утвърждавани троичния догмат е нямало хора, които да познават юдейските писания и традиции.Затова и смело съчиняват.Не щеш ли, оказва се, че уж евреите осъдили Иисус защото се правил на  Бог.Да, ама не! На табелката не пишело Бог, а "юдейски цар" което пряко кореспондира с титлата  божий син.

Този нюанс тогавашните новоизлюпени християни просто не са знели.В комбинация с Логоса от Платонизма, чрез който всичко е станало и се е получил каламбур.Ето ти тебе Логоса, божия син, чрез който всичко е.

Съветника на император Константин  - Осий Кордовски  пряко натоварен с поръчението да прекара през събора догмата, преди смъртта си се разкайва, разкрива обстоятелствата при които му е бил гласуван догмата и приема полуаринско верую(това е според християнските автори).

Така троицата на Платон - Отец. Логос и Дух си остават пак Отец, Логос и Дух.Затова в Библията няма и помен от тр.догмат, но за сметка на това много преди Иисус е съществувала в съчиненията на Платон.

Не.Отговора ти  е съвсем глуповат, така  пише в  писанията.

.

"Аз да ти отговоря."

Трябваше да напишеш: аз да те излъжа. Пишеш глупости след глупости. Поне да пишеше за Корана, но  си мисля, че и него нагаждате според вашите интереси. Това си е ваш проблем. 

"Божи син е титла на юдейския цар..."

Докажи го след като го твърдиш толкова уверено.  

"...разбира се не е съществувал преди Адам."

Разбира се, че е съществувал. Не е съществувал за Бога на Луната,Аллах и неговия пророк Мохамед.

Йоан 17:5 И сега прослави Ме, Отче, у Себе Си със славата, която имах у Тебе преди създанието на света.

"В НЗ се твърди че при разпъването на Иисус на кръста са поставили табелка с подигравателен надпис - юдейски цар.Това е  крайно компрометиращо християнските твърдения."

Крайно компрометиращо е да си мюсюлманин, и да избягваш с месеци криейки се, да отговориш на зададените ми въпрос.

Това, което е било  написано  над главата на Исус когато беше разпънатна кръста е обвинението му /а не подигравателен надпис/ заради, което беше осъден от Пилат.  Матей 27:37 И поставиха над главата Му обвинението Му, написано така: Тоя е Исус, Юдейският Цар.  

И да не забравяме, че това "крайно компрометиращо крайно твърдение" е записано от евангелистите. В евангелията си  съобщават не само приятни неща, успехи и чудеса, но моменти на слабости и грешки от тяхна страна.  Били са честни и откровени при написването на евангелията. 

"Затова и смело съчиняват"

Това можеш да го кажеш за "наизустилите" Корана и със сигурност няма да сбъркаш, защото това, което са споделяли не е било наизустено, а някакви бегли спомени  от Корана 100г,   след смъртта на Мохамед. 

"Затова в Библията няма и помен от тр.догмат"

Исая 48:16 Приближете се при Мене, чуйте това; От начало не съм говорил скришно; Откак стана това, Аз бях там; И сега ме прати Господ Иеова и Духът Му.

Матей 3:16 И като се кръсти, Исус веднага излезе от водата; и, ето, отвориха Му се небесата, и видя Божият Дух, че слиза като гълъб и се спускаше на Него; space.gif
17 и ето глас от небесата, който казваше: Този е възлюбеният Ми Син, в Когото е Моето благоволение.

1 Кор 12:4 Дарбите са различни; но Духът е същият. space.gif
5 Службите са различни; но Господ е същият. space.gif
6 Различни са и действията; но Бог е същият, Който върши всичко във всичките човеци.

Троицата може да я няма в ума ти, но не и в Библията както манипулативно твърдиш.  

https://www.biblegateway.com/verse/en/Isaiah 48:16

Тук са дадени на английски всички версии на библията, Исая 48-16. Ами те разликите са колосални. Йехова е споменат 1-2 пъти, веднъж видях адонай елохим, веднъж духът беше руах... Но най-фрапиращото е, че в половината случаи бог и духът изпращат Христос, а в другата половина бог изпращо Христос и духа (си). А в най-новите преводи бог изпраща Христос, надарен с неговия дух...

преди 15 минути, Shiniasu написа:

https://www.biblegateway.com/verse/en/Isaiah 48:16

Тук са дадени на английски всички версии на библията, Исая 48-16. Ами те разликите са колосални. Йехова е споменат 1-2 пъти, веднъж видях адонай елохим, веднъж духът беше руах... Но най-фрапиращото е, че в половината случаи бог и духът изпращат Христос, а в другата половина бог изпращо Христос и духа (си). А в най-новите преводи бог изпраща Христос, надарен с неговия дух...

Протестантски 1940

Приближете се при Мене, чуйте това;
От начало не съм говорил скришно;
Откак стана това, Аз бях там;
И сега ме прати Господ Иеова и Духът Му.

Цариградски

Пристъпете при мене, чуйте това:
От начало не съм говорил скришно:
От когато стана това, аз бях там;
И сега ме проводи Господ Иеова и Духът му.

Православен

Пристъпете към Мене, слушайте това: Аз и отначало съм говорил не тайно; от онова време, откак това става, Аз бях там; и сега Ме проводи Господ Бог и Неговият Дух.

Верен 2002

Приближете се до Мен, чуйте това! Още отначало не съм говорил скришно; от времето, когато стана това, Аз съм там. И сега Господ БОГ ме изпрати и Неговият Дух.

Това са българските преводи, пред мен + моята библия, всички казва едно и също. Разбира се има други преводи, на други езици, в които може да има разместване местоположението на думи, но важното е, че се говори за Троицата, за Отец, Сина и Святия Дух. 

колеги, пишете в грешна тема - някой няма ли да погледне заглавието.

Ши - не се вързвай нямаш шанс да му обясниш, нито да му посочиш каквото и да било... Никой няма шанс, на него му трябва само неговото си и той си го движи, без оглед кой какво му пише. Кое прави това явление толкова магнетично и никой ли не помисля че това е неговото желание, неговата игра и че всичко е само симулация, защото каквато и да е форма на интелигентен диалог е напълно невъзможна и толкова пъти вече се опита това?

И само да напомня - на какво са признак повторенията...

преди 25 минути, _ramus_ написа:

Ши - не се вързвай нямаш шанс да му обясниш, нито да му посочиш каквото и да било... Никой няма шанс, на него му трябва само неговото си и той си го движи, без оглед кой какво му пише. Кое прави това явление толкова магнетично и никой ли не помисля че това е неговото желание, неговата игра и че всичко е само симулация, защото каквато и да е форма на интелигентен диалог е напълно невъзможна и толкова пъти вече се опита това?

Благодаря за милото напомняне, но философското празнословие за други теми  и  ако погледнеш , назад, ще се убедиш, че  нито веднъж не си писал по темета, но затова пък си с най - големи претенции. 

Но иначе всичко, което сме писали е по темата за исляма, защото Корана засяга темите, които коментираме, но за това пък никъде не засяга твоите аналитични празнословия. 

преди 1 час, _ramus_ написа:

Ама аз нищо не твърдя за да убеждавам някого в нещо. Просто представих различни версии на англ. да се види какви различия могат да възникнат вужедин и същ текст в течение на времето. Моето мнение съм го написал в друга тема.

преди 4 часа, realno написа:

аналитични празнословия

бебчо, не се напъвай толкова с непознати за теб думички, на които нямаш идея какво им е съдържанието. Бебетата раждат само едно нещо - чрез напъните си. Успокой се и викни "някоя от сестрите" да смени памперса.

Палячовските ти подрипвания са една превъртяна изтъркана плоча, отдавна омръзнала с повторенията на глупостите си. Ти нямаш идея в кой век живеем, сред какъв живот. Но не е като да не караш кола, да гледаш и ползваш компютър. Но в главичката си сънуваш сънища отпреди 15 века. Нямаш образование, нямаш качества, нямаш умения ... нищичко. Понякога се чудя как въобще живеят съществата като теб, но това е съвсем извън темата...

Вероятно прави впечатление един прост извод - от самата тема. Само един единствен ревящ последовател, е упорит в упражняването си на пропаганда на религията която изповядва. Само един, който дори не е в тема за неговата религия, че там му е скучно и не е забележим с каквото и да е. Затова търси поле за изява - в теми за други религии. само по себе си - през погледа на една религия за говориш за друга - е наивност от рационална гледна точка. Но нуждата от доказване на правота, в опит да изскочиш от незабележимостта и посредствеността си - това е вече маниакалност.

Никой друг не натрапва правотата си и е срам за християнството подобни "явления", с каквато и да е липса на образованост и поне основни когнитивни качества. Не че са само в християнството подобни... "последователи" нуждаещи се от огледалото на герои, на призовани от бог или 'истината'. Но точно тук, сред различния контекст от образовани хора, е трагично да се наблюдава ... този контраст. Ако неговите ... "колеги по религия" гледат всичко,. което става тук, то води до разочарование от християнството, защото подобни... "будители" са направо отчайващи с глупостта, наивността, но едновременно - с твърдост, упоритост, характерни за фанатичен маниак.

Глупостта е надрелигиозно явление и за него няма никакво значение кой какво "следва"... Маниите - са по същия начин.

преди 8 часа, realno написа:

"Божи син е титла на юдейския цар..."

Докажи го след като го твърдиш толкова уверено.  

Може да се докаже много лесно, но ти нямаш познания върху историята на иудаизма, за да го разбереш. Това е губене на време , което ти не заслужаваш.

преди 8 часа, realno написа:

".  

Това, което е било  написано  над главата на Исус когато беше разпънатна кръста е обвинението му /а не подигравателен надпис/ заради, което беше осъден от Пилат.

Точно подигравателен. Защото не е бил цар на Иудея.  Тъй като в един момент е имало съвпадение в длъжностите на царя и първожреца, за иудеите Исус е бил самозванец.

Ето  една моя снимка , поне да видиш как изглежда мястото на разпятието.

S]25083835468_8d8dfd40dc_c.jpg[

преди 2 минути, valkiria1 написа:

S]25083835468_8d8dfd40dc_c.jpg[

Наистина, не мога да разбера как може да се вярва, че Всесилният Творец на света, може да бъде унижаван, бит и разпънат на кръст...
Как може да се вярва, че Бог може да бъде толкова безпомощно същество! :weather1:

преди 7 минути, Aumi написа:

Наистина, не мога да разбера как може да се вярва, че Всесилният Творец на света, може да бъде унижаван, бит и разпънат на кръст...

Не може. Създателят и Безсмъртният не може да вкуси смърт. Убийството на един Бог е отсянка на езическите мистерии , които попиват в християнството . Това е.

преди 17 минути, valkiria1 написа:

Убийството на един Бог е отсянка на езическите мистерии , които попиват в християнството . Това е.

Точно. Соларните култове или мистерии като тези, които са свързани с Дионис напр. Христянството е крайно любопитен микс от какво ли не - иудаизъм, неоплатонизъм и езически вярвания.

Хаххаа
Бог може да прави каквото си поиска, дори да умре. Може да бъде и е всякакъв! Та това е Бог!

преди 7 минути, badr написа:

Има един термин - апофатика.Добре е да се знае значението му.Иначе се получават каламбури разни.

Забиваш във висините. Тука Бог е ограничен в рамките на немощния човешки ум. Затова и каламбурите.

преди 43 минути, rurk написа:

Хаххаа
Бог може да прави каквото си поиска, дори да умре. Може да бъде и е всякакъв! Та това е Бог!

Да, човешките фантазии раждат какви ли не щуротии...
Но Бог не ви е играчка, за да го принизявате толкова и да си играете с неговата същност, защото...

на 23.11.2018 г. в 20:28, rurk написа:

Библейския Бог скоро ще се появи и ще ви напердаши хубаво по дупетата! :-)))

:lol6:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.