Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

преди 1 час, Aumi написа:

Ти живееш в своята приказка

може би... но достатъчно съм наясно с нея.

Както и заради това не я натрапвам на никого като "вселенска истина". И не изнасилвам никого да му показвам 'доказателства' от битката която да водя със света, за да делегирам личната си приказка като обща човешка истина.

Не подбирам и сортирам "доказателства" сред всичко и всеки - в нужната подкрепа, за да утвърдя приказката си и по този начин - личния си образ през нея, който наричам "аз". Защото ЛИЧЕН ОБРАЗ "аз", без нужния за него приказен контекст, сред който именно личният образ е изграден, съставен, конструиран и е задвижен като битие, сред конструирана нужна реалност... не би било възможно. Нищо че е илюзия, нищо че е фантастичен, но ми дава... "живот" - илюзорен и конструиран...

Въобще си нямаш на идея колко е сложен пъзела, а колко простички елементчета им трябват на повечето хора, само и само да нагласят усещането си за 'конструирано битие'. Може би - и това е приказка... Но да ме виждаш да ползвам 'свещено писание', да настоявам че в него е "истинската истина", да ползвам авторитети, които също са оставили личните си приказки, подбора на някои от които стават "групови приказки" на които да се осланям, да крада заемки от каквото докопам, като 'сортирам интернет" и да си събирам в колекция безкрайните писания, да ги ползвам за личната си кутийка..

Много добре си давам сметка че е жизнено важно за множеството от хора - да поддържат една лична илюзия чрез груповите си сънувания. И че това е етапност, то има значение, има своя смисъл и роля. И че... едно от най-големите мистерии на вселената е - какво е "света" и "човека" ако за последния въобще липсва каквато и да е приказка... кой би бил света, ако паднат всички заемки за неговото описание. Каква би била вселената отвъд ограниченията на човека - да я възприема, описва, интерпретира и търси личната си полза в нея, в нейното отражение в себе си...

Все пак определено "нов живот" не се съставя сред стари утроби. Нужно е да добиеш куража да я напуснеш... после - да скъсаш "пъпната връв", която дори и "отвън" не искаш да пускаш... После - да тръгнеш "начисто"... по етапите... нанякъде. Може би... кой да знае. Но нищо от това няма значение ако стоя сгушен сред утробата си, пропит от всичкото, което тя ми дава като защита, като генератор на сънища че съм "жив".

Вероятно - за вътре в утробата - това е 'живота', но вече се насочвам да надниквам към "оная врата", която ми е забранено да отварям по заплахата че "ще изгубя всичко - всяка определеност която съм измислил, която други са измислили, а аз ползвам да ме защитава, ситуира, ориентира...".  И... да изгубя всички защити... и всички приказки... и - "себе си" сред всички тях...

Може би... може и да не стигна, да не успея, може да се лъжа и самозаблуждавам - това е част от риска, така или иначе - то е част от 'цената', то е неминуема естественост... Никой не знае... точно в това е въпроса - НИЩО не може да се 'знае' - какво има зад "забранената врата"...

За живеещите по приказката (си) - това е просто "друга приказка"... За Напускащия приказката си - е съвсем друга работа...

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 410k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

преди 8 часа, Aumi написа:

Защо ли всички вкупом, се надпреварвате да обиждате момчето!
Вместо да му помогнете наистина да прозре Истината /ако и вие самите я знаете?!/, всички вкупом се надпреварвате да го обиждате и унижавате!

Проблемът е, че момчето не иска нищо да научи. Той вече всичко знае. Прави ли ти впечатление, че когато става въпрос за Библията момчето е единственото, което правилно разбира всичко написано - дали трябва да разбираме написаното буквално, или пък метафорично, или пък по някакъв друг начин. Той единствено знае кога какво да цитира и винаги е прав. Ако някой друг даде цитат от Библията е много вероятно този, другият, да не е разбрал какво точно пише, какво е цитирал, да е извадил от контекст и т.н. Момчето никога не допуска такива грешки. Момчето е тук да проповядва, не да научи нещо от някого.

Когато става въпрос за Курана, момчето пак знае  дали да четем буквално, или метафорично или по друг начин.

По-точно и Библията и Курана ги чете буквално или метафорично в зависимост от това кое му изнася. И винаги е прав.

Прави ли ти впечатление, че момчето не чете(по-лошото е ако не осмисля) какво му отговарят другите? badr няколко пъти му каза, че едно въпросно видео е манипулирано, даде му и линк до оригиналното видео, но момчето продължи да иска badr да му обяснява нещо за манипулираното видео.

При подобен род поведение се сещам за две поговорки:

- Като не искаш мира, на ти секира.

- Един път казва, втори път показвам, трети път наказвам.

Един човек отдавна е казал: "религията е като светулката, за да свети ѝ трябва тъмнина".

Ако се надпреварвахме да обиждаме момчето, то досега да е постъпило в клиника. Тъкмо напротив - като никога точно към него всички са изключително благосклонни ...... скоро не съм чел хороскопа, може да е от подредбата на звездите или нещо такова. :Д

преди 12 часа, Aumi написа:

Може би тази статия ще ти даде търсеният от теб отговор.

http://www.vestnikataka.bg/2013/01/свещеният-храм-кааба-в-мека-е-построен/

Ауми,

Тази статия от този източник е възможно най-неподходящия отговор на въпросите, които се дискутират. Оставям настрана ,че става въпрос за  източник като Атака.

Този " писател" от Ардино Христо Красин  е възможно най- неосведомен по въпросите на Исляма, отделно, че е абсолютен невежа по история и география на библиейските времена.

Ето един цитат от неговите свободни съчинения, дадени от теб в линка,препоръчан като едно надеждно средство за осведомяване.

"Агар. Тя е филистимка по произход (палестинка), "

"когато родоначалникът на евреи и палестинци общува с Бог почти ежедневно."

Значи от сътвореното от този " писател" от Ардино излиза, че  Авраам е родоначалник на евреи и филистимци, преди да вземе за наложница  Агар, която е филистимянка  по произход,  преди тя  да роди първия филистимянин от Авраам., тоест Исмаил. Звучи налудничаво, но това излиза от писанията на господина от Ардино. Да се надяваме неговото писание да не попадне в ръцете на  исмаелитите. Този господин Красин е сътворил ново чудо с което достойно конкурира писателите на новите евангелия.  Като оставим настрана и това , че господина въобще не е намирисвал Библията, където черно на бяло е написано :

Битие 16

1 А Сарайя, жената на Аврама, не му раждаше деца; но, като имаше слугиня, египтянка, на име Агар.

Филистимяните са  народ в древността, описан в Библията отделно от египтяните  и  сред тях имало  един Голиат, когото Давид бъдещия цар на Иудея побеждава. Пак в Библията ясно е посочено потомството на родения от Агар син и то е писано в Битие . 

В Битие 25  е описано и потомството на Авраам от другата му наложница  Хетура, която той взима след смъртта на Сарра. Нито от потомците на Агар, нито от тези на Хетура  се пръкват на бял свят филистимяните. 

Според  Алия, която тук  е най-добрата готвачка на етно тюрлюгювечи и древни  езикови ротации , филистимяните са едно от древните български племена.  Предполага се, че те са деца на Тангра . Както се знае Тангра  не е държал на обрязването и филистимяните си ходели непокътнати  откъм краекожия. Първи ги вкарва в пътя  Давид, който носи около 100-на бройки от артикула  като един вид подарък на бъдещия си тъст... 1 Царе 18.

преди 53 минути, Anjel Dimitrov написа:

Това ви го казвам от позицията на човек ,който се е върнал от отвъдното и е говорил с Господ,а и сега отвреме на време ми се случва по време на сън и Господ или Аллах ми каза преди и сега ми потвърждава ,че съм с най-правилно разбиране относно Него.Затова е добре да се замислите над всяко мое изречение,и съм тук в Калдата защото така ме кефи името ,,Калдата"-(магьосническа групировка правеща инвокации.Не знам дали още съществува,но преди около 23 години съществуваше,а нищо чудно да управляват в сянка,защото и тогава говорех с техен представител,но отказах поради глупоста на младоста ми).Една от целите ми беше да се разграничават нещата,че Христос е едно ,а Господ съвсем друго и постигнах успех надвишаващ очакванията ми и планираните резултати.Доста ме мислят за тъпанар ,защото изглежда ,че го правя безкористно,но не е така,щото Господ как плаща ,никой друг не може така,примерно посещения от астрала ,но не ми се обяснява... 

значиии, направо си се наобяснил достатъчно. По-достатъчно от всичко това - няма въобще нужда да го обясняваш... :) Ей сега ми тече "замислянето"... и то не какво да е - най-после да ми обърнат внимание на 'доброто замисляне'. Но най-важното е посоката - "над всяко мое изречение". Направо съм потресен от "измислянията".

Както вече казах - заразно е и понеже темата тече и поредния "говорил с господ" е налице... той че му говори - как да е. Но господ му отговорил, разграничил му нещата, дал му успехи в очакванията и планираните резултати.

И колеги - стига сте се крили зад тоя сайт, дето бил за техника няква си - господ вече ви разкри че сте магьосническа групировка" и нямате вече шанс да сте сред сенките...

И сега чак разбрах... защо господ не говори с мен - ми бил съм си "инвокиран"... Баси!!! Еврика направо... Олекна ми и плача от радост...

И нещо друго - може ли посланиците на бог да му предадат декларация от мен - заявявам че искам да си говоря с бог... Много искам и ще се откажа доброволно от инвокациите... в знак на добра воля.

преди 14 минути, Anjel Dimitrov написа:

Пак станах тема на разговор и Мохамед и забраните за алкохол отидоха на заден план

много просто - ти сам се задяваш като "тема". Виж колко малко приказки има относно 'казуса за "алкохола' Обаче виж колко много от приказката си, си разказал след това. Защо не си погледнеш и думичките - в частта " добре да се замислите над думите ми"... Не те свърта, а можеше с лекота да ги пропуснеш. Достатъчно са те зачели всички по другите теми, където си разказал всичко за себе си и приказката сред която живееш. Разговорите с бог... вече не са оригинални.

И що не вземете да се разберете тук - с "реалния" - той общува също с бог, пък в тия общения "неговия бог" му казва че аллах бил сатаната, умело прикрит зад писанията и всички мюсюлмани са заблудени и вярват в една долнопробна лъжа. И именно той е пратеника на бог - да им съобщи истинската истина...

А сега - за теб нямало разлика - щото бог и аллах били едно и също. Чудно - как така бог ви общава все неща които са удобни за нуждаещия се от "общение"... и потвърждение... А толкова много "посланици" на бог станахте... и всеки е от истинен, по-истинен... и от мъдър, по-мъдър.

преди 14 часа, Aumi написа:

Ами, като си толкова велик, защо не се намесиш и не промениш техните вярвания

по-невеж въпрос от цитирания, просто не е възможно да се измисли... Поне аз не мога . Нищичко не достига до главицата ти... Съвсем нищичко - минават тия буквички... и заминават. И остава само същия "бял шум". то не е и написано за теб де.

Душице мамина - каква майка ще му ставаш на реалния, като си по-малка от него самия... Две деца насред манеж...

преди 52 минути, Anjel Dimitrov написа:

На реалния...

За разлика от реалния ти кефиш максимално.Май наистина ще излезе, че ги разбираш тия работици.И си говориш с Аллах, което е още по ценно, а да не говорим пък че ти отговаря.

Въобще картината изглежда  някак си завършена и впечатляваща.Само един дребен недостатък изглежда малко не на място.В тема за Ислям цитираш два попа.Гледай следващия път това да е конференция от 20-на мюфтии.Защо се хабиш само с два попа.Евтино изглежда така.

на 12.11.2018 г. в 15:38, badr написа:

Простовати младежо.Тикво първобитна.Набий си здраво в чутурата.За всеки един човек земята е неподвижна.Подвижна е земята само за наблюдатели намиращ се на значително разстояние от земята.Представи си обаче всички хора живеят на земята и само Джедаите се разхождат из галактиката.

Че те повечето вадят с лека ръка наблюдателя от уравнението. 

преди 15 часа, A.com написа:

Проблемът е, че момчето не иска нищо да научи. Той вече всичко знае. Прави ли ти впечатление, че когато става въпрос за Библията момчето е единственото, което правилно разбира всичко написано - дали трябва да разбираме написаното буквално, или пък метафорично, или пък по някакъв друг начин. Той единствено знае кога какво да цитира и винаги е прав. Ако някой друг даде цитат от Библията е много вероятно този, другият, да не е разбрал какво точно пише, какво е цитирал, да е извадил от контекст и т.н. Момчето никога не допуска такива грешки. Момчето е тук да проповядва, не да научи нещо от някого.

Когато става въпрос за Курана, момчето пак знае  дали да четем буквално, или метафорично или по друг начин.

Да, прави ми впечатление, че е така.

Но, въпреки това, можем да бъдем по-толерантни към него, и към всеки един който иска да изрази вярата си, въпреки че вярва, че т е единствено правилната вяра. Но не вярват ли и другите, че техните вярвания, са най-истинските и най-правилните?!

Ти, например, се опитваш да обясняваш нещата много разбираемо и не го нападаш, не нагрубяваш и не обиждаш. Но, ако се извадят епитетите, с които другите го нападнаха, наистина ще се получи един много грозен миш-маш.

преди 9 часа, _ramus_ написа:

по-невеж въпрос от цитирания, просто не е възможно да се измисли... Поне аз не мога . Нищичко не достига до главицата ти... Съвсем нищичко - минават тия буквички... и заминават. И остава само същия "бял шум". то не е и написано за теб де.

Душице мамина - каква майка ще му ставаш на реалния, като си по-малка от него самия... Две деца насред манеж...

Че кой желае да става майка на някого бе, Рамусчо?
Наистина ставаш все по-забавен, затова те отблокирах.:wub:

Но, както винаги, не коментираш същността на проблема или темата, а хората!

Ако искаш да обориш въпросният потребител, посочи му къде и в какво греши, без да го нападаш персонално. Опитай се да промениш малко отношението си и реакциите си, които винаги са едни и същи.
Престани с личните квалификации, категоризации, анализи и нападки!

Не е ли по-важно да посочиш къде греши той, или къде греша аз, вместо да почваш за пореден път да анализираш и квалифицираш кой какъв бил!

Или търсиш признание?! Търсиш овации, аплодисменти - "Вижте колко съм велик! Вижте колко съм над вас!"

Ок, добре! Нека е така както желаеш! Но, обясни като човек, посочи къде са грешките на Реалния, покажи му къде точно греши, кое е истина и кое лъжа, в неговите вярвания!

преди 10 часа, Anjel Dimitrov написа:

Добре сте се заспорили тук.Та като стана на въпрос за Ислям,ето ви една тема за размишление,,Никъде Аллах не забранява алкохола"а го забранява Мохамед ,но религията ,,Ислям" или ,,Мохамеданин" го изкарват така ,че алкохола да се превърне в голям грях и то след осми век от новата ера

А защо на теб ти е толкова интересна темата за алкохола в Исляма, или в Корана?
Преди да твърдиш , че в Корана няма такава забрана, трябваше да провериш.

В Исляма, не само алкохолът, упойващите вещества, но и хазартът, са забранени. Не че някой спазва чак толкова тези забрани, но тук става въпрос защо са забранени, и дали има такива забрани в Корана.

И алкохолът, и наркотиците, и хазартът, всяват раздор между приятели и близки, и са вредни и не водят до нищо добро.

Така че, затова те се считат за пороци и са забранени, защото не носят полза , а вреда, и се счита, че са от Дявола, или от Шейтана/Сатана/.

„Питат те за виното и за играта на късмет. Кажи: „В тях има голям грях и изгода за хората, но грехът им е по-голям от изгодата“… Така Аллах ви обяснява знамение то за да размислите.“ (ел-Бакара, 2: 219)
„О, вярващи, виното, играта на късмет, кумирите и стрелите са мръсотия от делото на сатаната!
Странете от тях, за да сполучите! Сатаната цели именно да всее между вас вражда и ненавист, и да ви възпре от споменаването на Аллах и от молитвата.
Не ще ли престанете?“
(ел-Маиде, 5: 90-91)

https://www.grandmufti.bg/bg/home/news-room/novini/635-nepozvolenite-pitieta.html

преди 2 часа, Aumi написа:

Но, въпреки това, можеда бъдем по-толерантни към .   него, и към всеки един който иска да изрази вярата си, въпреки че вярва, че т е единствено правилната вяра. Но не вярват ли и другите, че техните вярвания, са най-истинските и най-правилните?!

Животът ще го научи, когато получи нещо съвсем различно от това, което очаква. И другия потребител, дето е получил всичко, което е пожелал, защото си е плащал. Рано или късно ще изпадне в ситуация да плати реалната цена и то получавайки не това, което иска.

Вече се убедих, че тук повечето хора не могат да бъдат променени от когото и да е. Всеки се е хванал за сламчицата си и дори не иска да се замисли над думите на другите. Рамус все повтаря една и съща приказка, която забелязва във всички останали, но не и в себе си. Шунята във всяко второ  мнение натяква как азът му бил нереален. ... Да, и аз може да се повтарям, въпреки че гледам много да не го правя. Защо се учудваме, че Реално не иска да излезе от коловоза си? Няма да го изкараме, каквито и аргументи да предложим.

преди 36 минути, Anjel Dimitrov написа:

в днешно време Исляма си няма нищо общо с това в началото,като например минаретата са затворени,а навремето вярващия ,когато е влизал в минарето и е поглеждал нагоре в слънчев ден и е виждал ,,как изглежда Аллах"-най представителната му форма Светлина.На днешно време получаваш само описание ,а навремето си могъл да го видиш,не че и сега не може но трябва да се търси висок комин,та тезата ми е ,че днешните религии всъщност са изопачени.

Няма нищо вярно в твоите писаници.  Не е лошо да излезете от сънищата си и да видите местата, които иначе така разпалено коментирате .Лично аз съм  заснела най-малко пет джамии с подвижен покрив и то на два континета  в Африка и в Азия. Ето ти мои снимки от най-голямата джамия на Африканския континент ..тази на крал Хасан Втори в Казабланка- Мароко. Голяма част от нея е построена върху платформа над Атлантическия океан. Това е хрумване на краля породено от стих в Курана, според който божия  престол е върху водата. Стъкления под показва водата на океана под джамията. Покрива над молитвената зала със стъкления под  е подвижен и вярващите имат възможност да наблюдават небето при молитвите си.

]26657276917_c1622bd371_c.jpg

]40633462255_91c4a9179a_c.jpg[

преди 5 часа, Aumi написа:

Търсиш овации, аплодисменти - "Вижте колко съм велик! Вижте колко съм над вас!"

душице, повтаряш го за пореден път. вероятно чудесна работа ти върши заради комплексите. Ако беше надхвърлила детската възраст никога няма да се сетиш да го напишеш. самата идея - че момчето трябвало да му се обясни търпеливо, внимателно, е смешна и напълно наивна и детска. Въобще не си в час, а си блееш някъде сред някакви романтични и любвеобвилни филми.

забавлявай се с блокирания и отблокирания, но етичните ти клишета - кое е добро, правилно, кое било жалко - са най-малкото неуместни, щото не сме в детската градина, нито тук са часове за поучения от рибния буквар, в неделно училище от преди два века.

Не си направила нито един уместен коментар. Цитираш си произволно от жълти сайтчета и където каквото ти харесва, без оглед нито на смисъл, нито на дълбочина, нито на широта - все неща които при теб просто са в тотален дефицит. не се знае до кой клас си завършила, но фалшивите новини и измишльотини на тоя или оня, за теб са станали образователна класна стая и резултатът се вижда през всяко твое участие тук.

преди 2 часа, Shiniasu написа:

Да, и аз може да се повтарям, въпреки че гледам много да не го правя.

Ааа - изненада... Гледай, гледай, Ши... Гледането... и правенето... са като земята и небето :) Имаше там алегория - за гредата в собственото око, дето не се вижда...

И да напомня - това с "приказките" вече го взехте доста хора за заемка в изказите си, но както всяка заемка си нямате дори идея за неговите основни положения и за динамиката му. Така, че - думички се заимстват лесно и лесно се репликират (дори и от папагалите) - но смисъла им - няма как.

преди 3 часа, Anjel Dimitrov написа:

,той притежава всички заблуди дето ги има в православието

от кога евенгалиста стана православен, бе 'ангеле небесен'? 

И си с претенции че бог ти говори и ти показва, и ти разказва и те учи... ама ти не можеш да учиш и пишеш нелепици бе човек. На кого ги пробутваш тия детски фантазии... таман тук си намери мищурия да си пренапишеш целия репертоар. та всичко е в тенекии дето дрънкат. Ако на теб ти вършат работа за личната си легента - ок. Но как въобще ти хрумва да излезеш с тях "на светло" сред масовия виртуал, сред грамотни и начетени хора...

преди 5 часа, Aumi написа:

Но, въпреки това, можем да бъдем по-толерантни към него, и към всеки един който иска да изрази вярата си

Не, не можем.Не може да бъдем толерантни към уроди, които смятат за допустимо и наредено от Бог да бъдат избити деца и бебета с острото на ножа.

Такъв тип е дотолкова долен, че е готов да  оправдава всяка низост и мерзост само защото е според неговите малоумия. Даже не си е дал труда да провери действително ли в СЗ се  има предвид подобно нещо.Но понеже, както вече се спомена тия евангелисти имат акъл, колкото коте, но от по-малките котета.Не може от тия да се очаква нещо смислено и адекватно.

И да предваря въпросът ти - не никъде в СЗ не е ставало, и не става дума за подобни неща.Знам това понеже за разлика  от тия съм проверил обстойно.Вярно е, че понякога цитирам тези пасажи от СЗ, но то е за да проверя доколко е сляпа вярата заслепила подобен човечец, че му позволява да оправдава подобни безумия.

Е реалния показа, че способен на тази низост.

преди 2 часа, Shiniasu написа:

Вече се убедих, че тук повечето хора не могат да бъдат променени от когото и да е.

А защо трябва да променяме някого? Промяната,  предполага и въпроса -А доколко човек искайки  промяна у другите си дава сметка в каква степен поставя себе си като критерий.

Това винаги ме е притеснявало.Така че нека всеки формира своите възгледи както намери за добре, но и да носи отгтоворността си за тях.

преди 33 минути, _ramus_ написа:

И да напомня - това с "приказките" вече го взехте доста хора за заемка в изказите си, но както всяка заемка си нямате дори идея за неговите основни положения и за динамиката му. Така, че - думички се заимстват лесно и лесно се репликират (дори и от папагалите) - но смисъла им - няма как.

Щом няма как, защо си правиш труда и то използвайки точно думи?

преди 10 минути, Shiniasu написа:

Щом няма как, защо си правиш труда и то използвайки точно думи?

Защото тук сред форума това са средствата. И това - че са думички заблуждават доста хора, защото ползването на думички за повечето е автоматичен акт в изразяването, а не осмислен и осъзнат. А особено за абстрактите - най-важното е значението, а не думичката.

Така, че аз ползвам думички, които съм изпълнил със свое съдържание, дето не е взето от буквари и читанки и именно него изразявам. Като се  ползват общо, дори и да се имитира и контекстуално - липсва осмислянето и вникването, които няма как да се заемат, нито репликират. И доста си личи... Понякога някои имитации са трудно отличими от оригинала си... особено на пръв поглед. Но не и за създателя на оригинала, в който са налице всички аспекти, етапи, търсения по неговото създаване, доста далеч от 'първия поглед'...

преди 16 минути, Anjel Dimitrov написа:

И евангелистите и православните дрънкат едно и също

а ти четеш ли какви ги "дрънкаш"? Или понеже бог ти говори, всички останали само трябва да слушат, да четат и да мислят мноооооого внимателно над мъдрите слова...

Според мен хората трябва да започнат да комуникират директно с образи, излъчени от съзнанието. Така като се каже къща, директно ще излиза малка схлупена или четириетажна,. Възможно е да се влиза в съзнанието и да се има представа за пълнежа, дали е систематизиран, осмислен, подреден като аптека или пък притежава хаоса на шкембе чорба смесена с бира. Те сега някои си правят заключения, техното е един огромен балон а на друг миниатура, дали го правят по предположения или вече навлизат в съзнанието на другите за да преценяват, безплодно ли е ако от тях не прелее нещо да запълни празнотите. Ако има една унифицирана система ограничена от модулите на сетивата - добре, но ако някой има повече сетива, и това да се прелее. Но ще се загуби всякаква уникалност и специалност, всички ще станат от богоизбрания народ, няма да го има делението "различни дарби", а може ли да се надскочи и отвъд "око не е видяло и ухо не е чуло".Уникалност, индивидуалност, важност и значимост или организираната система на всички създания да даде плод и роди, в мъки или блаженство, рая или ада, спора или единомислието. С какво ще си играят децата и възрастните тогава? Какви ще са им играчките? Друго си е да го играеш голям пред децата, компетентен пред невежата, силен пред слабия, умен пред глупавия.

преди 1 час, Anjel Dimitrov написа:

Не отворен покрив а ,минаре,иначе казано ,,Тъмна стая с висок комин" се търси ,а не ,,помещение без покрив".Визуализацията е с огромна разлика...

Опитваш се да спориш с мен, ли? Не си ли твърде слабичък в тая материя независимо от срещите ти с Бог? Първо : ти изобщо не знаеш какво означава думата минаре, нито за какво служи то. Показах най-високото такова в света. Произхода на думата е от арабската дума " нур " и означава светлина. В дълбока древност това съоръжение е било наблюдателна кула. В късните векове е мястото, откъдето мюезинът подканя вярващите към молитва. Той обикаля в кръг на балкона на минарето. Днес призива  езан звучи от високоговорител от молитвеното помещение  наречено мусала. Постарай се да прочетеш за структурата на минарето и тогава ще видиш, че това , което твърдиш е невъзможно, отделно и от това,че изграждането на този вид молитвени домове е  указано в Курана.  Според стилът и архитектурата минаретат биват няколко различни стила, но никога не са били това, което твърдиш ти.  Минаретата винаги завършват с купол.Не ме карай да напълня темата със снимки на минарета на вековни джамии  от цял свят. Хайде ето ти едно минаре на джамията  Селимийе на  няколко  века. Тази в Одрин.

]42610337671_f126e780a6_c.jpg[

Минаретата никога не са били част от молитвената зала за да могат молещите се да надничат от него към небето. Виж обаче в днешно време мароканския крал не е лишил молещите се да съзерцават небето, ако поискат и то директно от молитвената зала. На върха на минарето е   е поставена лазерна светлина, която през нощта свети и указва  посоката  на свещения  град Мека в Саудитска Арабия.

преди 11 минути, Anjel Dimitrov написа:

куполите са сложени в съвремието,а моята теза за минаретата ми я каза турчин почти фанатик,който е изследвал Исляма.Аз ти казах за какво е служело преди ,а съвремието му прецакват функцията ,както и исляма като цяло

я датирай това съвремие кой период обхваща ?

Защото мога да ти покажа и  Куббату-с- Сахра и   Месджид Ал- Кибли в Йерушалаим ..и тях  ли ще наречеш съвременни?.  В комплекса има и една подземна джамия  Мусалла ал-Маруани  и Месджид ал-Бурак. Някои са нямали даже минарета. Как ли са гледали молещите се небето изобщо не е ясно. Питай твоят знаещ как е ставала тогава връзката с Бог.

преди 20 минути, Anjel Dimitrov написа:

Това ,че се изобличаваме е добре защото стигаме до истината и тъй като моята истина е най-правилна наистина препоръчвам да се замисляте над нея

просто си скучен - клишета, претенции и декларации и никакво покритие. Плямпай си, на никого не пречиш и честито на човечеството с новата религия без забрана на алкохола, щото било приятно човек да си подпийва. Да говориш глупости, минаващи за мъдрости, не е оригинално с нищо -  по целия форум, а и извън него е пълно с говорещи си - едни с бога, други - със себе си, трети - с висши йерархии, учители, даже форума и представителка, която нейното вътрешно ДНК и нашепва мъдрости и тайни информации... тук малката вещица мина и замина с "изследванията " си. Разговори с бог водят няколко човека - всички имат нещо общо помежду си, но нямат общо с нищо от онова, за което им "говори бог". 

Така, че редиците на форума отдавна са цъфнали и вързали и може би е време заради това да се пръкне и новата религия. Ти вече си наясно с мирозданието, твоята истина е най-правилната и е добре че все пак препоръчваш да се замислят всички над нея... И да се заявя - предай на бог че ако не ми проговори няма да съм ти последовател. искам си моята полза от сделката

преди 4 часа, badr написа:

Не, не можем.Не може да бъдем толерантни към уроди, които смятат за допустимо и наредено от Бог да бъдат избити деца и бебета с острото на ножа.

Такъв тип е дотолкова долен, че е готов да  оправдава всяка низост и мерзост само защото е според неговите малоумия. Даже не си е дал труда да провери действително ли в СЗ се  има предвид подобно нещо.Но понеже, както вече се спомена тия евангелисти имат акъл, колкото коте, но от по-малките котета.Не може от тия да се очаква нещо смислено и адекватно.

И да предваря въпросът ти - не никъде в СЗ не е ставало, и не става дума за подобни неща.Знам това понеже за разлика  от тия съм проверил обстойно.Вярно е, че понякога цитирам тези пасажи от СЗ, но то е за да проверя доколко е сляпа вярата заслепила подобен човечец, че му позволява да оправдава подобни безумия.

Аз лично, никога не съм вярвала, че Бог, може да нареди това...Но наистина това са думи на Господа от Библията:

Езекиил

4 И Господ му рече: Мини през града, през Ерусалим, и тури белег върху челата на мъжете, които въздишат и плачат поради всичките мерзости, които стават всред него.

space.gif
5 А на другите рече, като слушах аз: Минете подир него през града, та поразете; окото ви да не пощади, нито да покажете милост; space.gif
6 старци, юноши и девици, младенци и жени избийте съвсем; но не се приближавайте при никого от ония, върху които е белегът; и започнете от светилището Ми. Прочее, те започнаха от старейшините, които бяха пред дома. space.gif
7 Тогава им рече: Осквернете дома и напълнете дворовете с убити; излезте. И излязоха та поразяваха в града.
преди 36 минути, Aumi написа:

Но наистина това са думи на Господа от Библията: 

Не, не са въпроса е на превод и разбиране.

Законът касаещ завладяваните територии е следния: Не се закачат деца, жени , старци, а също и финиковите дървета служещи за препитание на населението.

Това твърдят известни коментатори на Тората.По спомен това са Санчино и Раши.

Мдааа - ама това няма как да са го чували разни деца, дето уикипедията, видеоклипчета и цитатчета от сайтове  са им заместители на класната стая. И точно тия винаги са най-шумни и нахакани - както са всички деца.

И тогава как следва да се  разбират цитираните думи от Библията - това което твърдят коментаторите на Тора, изглежда тъкмо противоположното на това ,което пише в Библията?

преди 3 часа, badr написа:

Не, не са въпроса е на превод и разбиране.

Законът касаещ завладяваните територии е следния: Не се закачат деца, жени , старци, а също и финиковите дървета служещи за препитание на населението.

Това твърдят известни коментатори на Тората.По спомен това са Санчино и Раши.

Ако това е наистина грешно написано, или грешно преведено, не следва ли, специалистите по библейски въпроси, да поправят този текст в Библията, или да го премахнат?!

преди 45 минути, _ramus_ написа:

Мдааа - ама това няма как да са го чували разни деца, дето уикипедията, видеоклипчета и цитатчета от сайтове  са им заместители на класната стая. И точно тия винаги са най-шумни и нахакани - както са всички деца.

Леле къФ си подлизурко  и подмазвач!
И защо толкова се мазниш, и защо не говориш по същество, и не кажеш наистина какво мислиш по въпроса!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.