Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

преди 1 час, sound написа:

Ето ти например - непросветен, неинформиран, малообразован, попаднал в ръцете на евангелисти ли са какви са не ги знам и не стига, че си бил наивничък и глуповатичък, ами взели, че направили от тебе .... я кажи ръсят ли те парички? :Д Е тука имам една комшийка стана евангелистка, кола, апартамент, сичко и зеха братче, и она па вярва.

Като забравиш, че аз съм го написал, защото съм вярващ, а за теб е нещо скверно и неприемливо, какво мислиш по въпроса? Твоето мнение различно ли е от това, което съм написал: "Истината трябва да се казва, защото иначе лъжата ще надделее." Отговори ми или ще го приема просто за заяждане. 

преди 4 минути, dagpo19 написа:

Втори път питам. Дефинирай понятието „любов”.  

Това може би най - трудното определение, което може да се даде. Ще бъда максимално кратък:

1. Ерос - между съпрузи

2.сторге - семейна любов -  привързаност на родители към техните деца и на деца към техните родители и привързаност на децата в семейството едно към друго.

3.филия -приятелска любов - любовта на дълбокото приятелство

4. агапе - Божията любов - Тя обича, дори тогава, когато няма причина за това. Безусловна любов.

А това определение от Новия Завет: 

1 Кор 13:4 Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее, space.gif
5 не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло, space.gif
6 не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината, space.gif
7 всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи.

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 410,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

преди 20 минути, realno написа:

"Истината трябва да се казва, защото иначе лъжата ще надделее."

Има такива текстове при ап.Павел, те са илюзорната основа на християнския фундаментализъм. Я да видим християнският фундаментализъм спазва ли го това? Знае ли значението на Словото?

Първо Коринтяни 13:4-8 1940 Bulgarian Bible (BG1940)

4 Любовта дълго търпи <и> е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее,

5 не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло,

6 не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината,

7 всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи.

8 Любовта никога не отпада; <другите дарби>, обаче, пророчества ли са, ще се прекратят; езици ли са, ще престанат; знание ли е, ще се прекрати.

току-що, Śūnyatā написа:

Има такива текстове при ап.Павел, те са илюзорната основа на християнския фундаментализъм.

И да има и да няма, това е принцип, който важи за всяка сфера на човешкия живот. За семейството, работата, училището, науката и т.н. В това няма нищо религиозно. Но някои са готови по дефолт и от това да се отрекат, защото аз съм го казал. Това си е техен проблем. Дано не им се наложи да опитат този принцип в живота си. 

преди 34 минути, realno написа:

Твоето мнение различно ли е от това, което съм написал.

Да различно е и те ти самата разлика - аз не се чувствам задължен абсолютно винаги, всякога, навсякъде и на всеки да му обяснявам, настоявам, отстоявам, доказвам и защитавам мнението си, и истината, и в каквото още съм се филмирал там. Но ти си задължен - Бог така ти е наредил :Д, тъй че .......... а къщата, колата, внесе ли ги по божията сметка, кажи сега?

п.п. едните дърпат за краката обратно в казана, други пък те дърпат за ръцете към рая - нема оправия братче, а населението се увеличава, всеки дърпа, после що Исус бил разпнат.

преди 10 часа, dagpo19 написа:

Почни със себе си.

:) почнах отдавна, но други не можете да се справите с инерцията си и продължават игрите на интелигентни "въпроси" и "диалози" с отраженията. А диалог няма... и няма как да има - толкова много вече е написано... и повтаряно... и пак... А това  е точно неговата игра.. и тя си върви... и се чете сценария.  Може би не е достатъчно само да се декларира, в играта на "контра" - само предположение...

преди 16 часа, badr написа:

Ръсят ги и още как.Всеки евангелист плаща десятък.

Питам отново "любителю на истината" защо използва лъжесвидетелство и фалшива информация? Защо, след като ти бе посочен автентичния източник ти не се извини.Вместо това ти отново не просто премълчаваш истината, а настояваш на лъжата.Но ти си слуга на дявола.И той е като теб - обича лъжата и лъже.

Но първо трябва да обясниш клипа, а не да ми пи пускаш противоречиви неща. Май вие не сте наясно да ли земята е плоска или не , дали се движи или не. Пускам ти 2 мин клип. , в който се обясня точно и ясно, че земята е неподвижна / не става въпрос да ли е плоска или не/ , че и пример се дава,а ти ми обясняваш , че еди какво си искал да каже. Какво е имал да го каже то се вижда и чува с надлежен пример.  

На всичко от горе,  в текста  от долу / от сайта който ми посочи лично ти/ се казва, че планините били неподвижни. Научно ли е това според теб?  Или  ще ми обясняваш с другата  гледна точка,   емпиричния опит, метапознавателна гледна точка или теоремата на Гьодел? И тук ли има нещо, което не разбирам? Чакам и за това да пуснеш опровержение, че еди кой си искал да каже нещо друго. И за това ли трябва да се извинявам? 

"Според познатите, Земята е сферична.Ибн Хазм и много други учени вече предадоха единодушното мнение на собствениците на знанието, че Земята е кръгла, т.е., някои от нейните ръбове се сближават с други под формата на топка. за нас и създадохме неподвижни планини върху него и създадохме животните и моретата върху него от благодатта към нас. Затова Той каза: "[Не виждат ли те] Земята, как се разпростря?" (Коран, 88:20) Тоест, повърхността на Земята изглежда плоска, така че хората да могат да живеят върху нея и сетивата Сферичната форма на Земята не пречи на видимата й повърхност да бъде плоска, защото ако се отвори голямо, дори огромно нещо, повърхността й ще бъде широка "

Така, че не аз, а вие трябва да се извините , че и прошка да поискате от милиардите хора, които заблуждавате ежедневно. Не съм аз, който да ви съди, а Бог, за това го оставям на вашата съвест, ако все още имате такава. 

преди 13 часа, _ramus_ написа:

:) почнах отдавна, но други не можете да се справите с инерцията си и продължават игрите на интелигентни "въпроси" и "диалози" с отраженията. А диалог няма... и няма как да има - толкова много вече е написано... и повтаряно... и пак... А това  е точно неговата игра.. и тя си върви... и се чете сценария.  Може би не е достатъчно само да се декларира, в играта на "контра" - само предположение...

Неприятно когато нямате аргументи, срещу Библията и се налага да защитавате загубена кауза. Но за поред път виждам съюз между хора, които иначе спорят за глупости, да се обединят срещу Исус и словото Му. Не съм учуден и дори го очаквах, защото това е духа на антихрист, за кого се говори в Библията и който е действа чрез вас. Дори има примери в Н.Завет как групи от хора, които са врагове в живота се обединяват срещу Исус и се наговарят да го убият. Като познавач на Библията, Бадр ще го потвърди. Но това е нормално. Дори чрез вас се потвърждава казаното от Исус е Библията. Само каква ирония. :cantbelieve::bubblegum:

преди 2 часа, realno написа:

Но първо трябва да обясниш клипа, а не да ми пи пускаш противоречиви неща. Май вие не сте наясно да ли земята е плоска или не , дали се движи или не. Пускам ти 2 мин клип. , в който се обясня точно и ясно, че земята е неподвижна / не става въпрос да ли е плоска или не/ , че и пример се дава,а ти ми обясняваш , че еди какво си искал да каже. Какво е имал да го каже то се вижда и чува с надлежен пример.

Аз ли трябва да обяснявам клипове, които са монтажи и са пуснати от християнска телевизия с цел да очернят Исляма..Не трябва ли ти сам да провериш.

Не трябва ли ти сам да се усетиш, че тук нещо не е наред.Нали там откъдето взе и двата клипа изрично е споменато, че в Курана е записано, че земята е като яйце при това щраусово яйце.

На всичко от горе,  в текста  от долу / от сайта който ми посочи лично ти/ се казва, че планините били неподвижни. Научно ли е това според теб?

Глупчето ми, научи се най-после: Един инженер знае десетки пъти по-добре от вас невежите кое е научно и кое не.В конкретния случай това е и строго научно.Колкото и да не ти харесва дали нещо е неподвижно винаги зависи именно от Отправната Система, в която се разглежда.Когато седиш във автобус или друго превозно средство, спрямо него ти си неподвижен, а спрямо пътя се движиш.Така и планините, спрямо земята те са непоклатими, това се казва в текста, а не неподвижни.Но когато човек ги гледа са неподвижни.Ако ти обаче се намираш на Луната, ще виждаш че спрямо теб са подвижни.

Според познатите, Земята е сферична.Ибн Хазм и много други учени вече предадоха единодушното мнение на собствениците на знанието, че Земята е кръгла, т.е.,

Този превод си го правил с Гугъла.По точно е да се прведе така.Според единодушното мнение на ислямските учени, а такова единодушно мнение се нарича иджима.Та именно според иджима на ислямските учени е, че земята е кръгла.

Няма как при решаващо единодушие на Улама, един Алим да твърди нещо друго.

преди 18 часа, realno написа:

Преди да си се скрил за дълго да те питам още нещо, Мека съществувал ли е по времето на Авраам?  

Предполагам, че е съществувал.Щом го пише в Курана значи е така без всякакво съмнение.Признавам не съм чел или търсил исторически сведения за древната история на Мека.Иначе само в една доста разпостранена  книга, съм чел, че е съществувал, но само няколко кратки думи по въпроса.

Това  обаче в каква връзка е с темата?   

Но за поред път виждам съюз между хора, които иначе спорят за глупости, да се обединят срещу Исус и словото Му.

A! Исусе - ти ли си бил бре човек. (:

преди 3 часа, realno написа:

Не съм учуден и дори го очаквах, защото това е духа на антихрист, за кого се говори в Библията и който е действа чрез вас.

Дори чрез вас се потвърждава казаното от Исус е Библията. Само каква ирония.

„от сърцето излизат зли помисли“ (Мат. 15:19).

преди 49 минути, sound написа:

A! Исусе - ти ли си бил бре човек. (:

Не е Исус това. Няма общо с християнството, защото истинските християни се познават по плодовете и пътя който следват. Християнин в днешно време е синоним на лицемерие най-малкото, да не изброявам по-натам. Затова се отказах навремето, защото и духовенството и паството масово беше прогнило отвътре.

Мерило за качеството на един християнин се явява любовта, която изповядва и показва. Ако пътя по който е поел човек, практикуваш духовно учение, го води до състрадание, смирение, жертвоготовност и любов - то пътя му е истински. А ако не води до тези истини, вярата му не струва и пукната пара...

преди 1 час, Śūnyatā написа:

......

Той пътя си е истински, ама пича нещо не се движи - помислил си е, че вече е стигнал финала и ей го на сега: решил да спре насред кръстовището и да регулира движението на другите. Добре, че поне не е голям трафик, да хване час пик, направо го виждам как ще получи трайни психични изменения - пък не, че е лошо момчето, ама намерил и той късмет на какви да попадне, да му напълнят главата с божи откровения: ходи брой крачетата на калинките, за да доказваш Библията ...... този бисер сефте го срещам, 20 века минаха и още се раждат уникални идеи, те глупави нали, ама то чак гениално глупави идеи, как да ти дойде на акъла такава щуротия.

преди 5 часа, badr написа:

Аз ли трябва да обяснявам клипове, които са монтажи и са пуснати от християнска телевизия с цел да очернят Исляма..Не трябва ли ти сам да провериш.

Не трябва ли ти сам да се усетиш, че тук нещо не е наред.Нали там откъдето взе и двата клипа изрично е споменато, че в Курана е записано, че земята е като яйце при това щраусово яйце.

Глупчето ми, научи се най-после: Един инженер знае десетки пъти по-добре от вас невежите кое е научно и кое не.В конкретния случай това е и строго научно.Колкото и да не ти харесва дали нещо е неподвижно винаги зависи именно от Отправната Система, в която се разглежда.Когато седиш във автобус или друго превозно средство, спрямо него ти си неподвижен, а спрямо пътя се движиш.Така и планините, спрямо земята те са непоклатими, това се казва в текста, а не неподвижни.Но когато човек ги гледа са неподвижни.Ако ти обаче се намираш на Луната, ще виждаш че спрямо теб са подвижни.

Този превод си го правил с Гугъла.По точно е да се прведе така.Според единодушното мнение на ислямските учени, а такова единодушно мнение се нарича иджима.Та именно според иджима на ислямските учени е, че земята е кръгла.

Няма как при решаващо единодушие на Улама, един Алим да твърди нещо друго.

Предполагам, че е съществувал.Щом го пише в Курана значи е така без всякакво съмнение.Признавам не съм чел или търсил исторически сведения за древната история на Мека.Иначе само в една доста разпостранена  книга, съм чел, че е съществувал, но само няколко кратки думи по въпроса.

"Нали там откъдето взе и двата клипа изрично е споменато, че в Курана е записано, че земята е като яйце при това щраусово яйце."

Бадр, вече не знам за кой път отбелязвам, че в клипа с Арабския проповедник се говори, че земята е неподвижна, а ти продължаваш да ми говориш, за формата й. Кажи земята подвижна ли е или не според Корана?

Но като споменаваш, че Корана казва, че земята имал а форма на яйце, били ми посочил къде го пише? 

"Когато седиш във автобус или друго превозно средство, спрямо него ти си неподвижен..."

Ако другите автобуси и тели са неподвижни? Обърни внимание, че се говори в множествено число " неподвижни планини" т.е. няма се предвид това, което ти ми казваш, а че планините са наистина неподвижни според Корана, независимо от гледната точка /да ли си върху тях или до тях/.

"Предполагам, че е съществувал.Щом го пише в Курана значи е така без всякакво съмнение. "

Разбирам, че не знаеш. Но по интересното е че малко се пише по този въпрос в ислямската литература. Археологията казва, че по времето на Авраам Мека не е съществувал. Това постава под съмнение казаното от Аллах в Корана. 

Темата е за исляма. Коментираме неща свързани с него. 

А за Авраам и Исмаил/Исак да кажеш?    

преди 3 часа, sound написа:

Той пътя си е истински, ама пича нещо не се движи...

Пътя към Истината с появата на Исус се превърнал в най-прекия път, в сравнение с най-преките езически или по-стари монотеистични пътища (тук изключваме източните религии и учения, понеже не сме имали регулярен контакт с тях в онова време).

Но и на този път му липсва прямота... Препъни камъка в християнството не е липсата на любов или егото (изпълняващо природните си функции), а вярата във вечна и неизменна душа, от която вяра логично следва, че душата не може да се "загуби", в добавка се вярва че може да страда вечно, ако не постъпва правилно (за което пък ще има хипотетична награда). Какво е правилно обаче за една такава "вечна скъпоценност" - "душата"? Тук е втория препъни камък - морала. Правилно е всичко водещо до целта, всички средствата са оправдани за постигане Божието царство на Земята. Така се създава почва за появата на хипер-егоизма, нещо непознато досега на планетата. Хипер-егоизъм който унищожава себе си, близките си, цели нации, може да унищожи вероятно и цялата планета. Добре дошли в царството на Негово Величество "небесният" и "вечен" Ум. 

Само малка част от будистите са успели да постигнат (постигнат защото всеки човек се ражда хипер-егоист, възприемайки се първоначално "естествено" за център на вселената) "Златната Среда", която се явява отвъд крайностите на хипер-реализма и нихилизма. Негативните последици на хипер-реализма мисля че са видими достатъчно ясно. А негативните последици на нихилизма се отстраняват с осъзнаване причинно-следствените връзки, което поражда мотивация в нас да помагаме и да не вредим на другите.

Понеже темата е за ислям, трябва да се споменат в позитивна светлина някои практики в суфизма, от които православното християнство гради своя исихазъм - възприятието на Абсолюта, представящ се пред нас в Безмълвието...

преди 1 час, Śūnyatā написа:

.......

На мен ми е особено да говоря за християнството, защото не го виждам, като религия, която някога се е осъществявала. Каквото и да е било християнството, то ще е било преди Константин - след него ....... Е това, което говори за Скепс за приемствеността - в християнството няма такава, ако и да кажа, че има, то това е объркания ум на някакъв император; политическа приемственост има, даже солидна.

п.п. да подчертая, че разбирам и хората, за които приемствеността се изчерпва с едната книга - щом така са си решили.

преди 23 часа, Śūnyatā написа:

Християнин в днешно време е синоним на лицемерие най-малкото, да не изброявам по-натам.

А не мислиш ли, че прекаляваш?

на 10.11.2018 г. в 18:59, realno написа:

Бадр, вече не знам за кой път отбелязвам, че в клипа с Арабския проповедник се говори, че земята е неподвижна, а ти продължаваш да ми говориш, за формата й. Кажи земята подвижна ли е или не според Корана?

Но като споменаваш, че Корана казва, че земята имал а форма на яйце, били ми посочил къде го пише? 

"Когато седиш във автобус или друго превозно средство, спрямо него ти си неподвижен..."

Ако другите автобуси и тели са неподвижни? Обърни внимание, че се говори в множествено число " неподвижни планини" т.е. няма се предвид това, което ти ми казваш, а че планините са наистина неподвижни според Корана, независимо от гледната точка /да ли си върху тях или до тях/.

Простотията ти моето момче е по-голяма от цялата земя.Много по-голяма.Милион пъти ли трябва да ти се обеснява.Ако стоиш на едно място тук на земята, то  тя, Земята спрямо  теб е неподвижна.Но ако си на Луната Земята ще е подвижна спрямо теб.Това казват и науката, и Курана.Подвижни са  също и слънцето, и луната за които се казва, че следват своя път предначертан

В Курана пише не за неподвижни. а непоклатими планини.В предния си пост го уточних, но до такава степен обичаш лъжата, че я повтаряш отново.Така е понеже служиш на лукавия.С Исус ти нямаш нищо обща.Исус не обича лъжата и лъжците.

на 10.11.2018 г. в 18:59, realno написа:

Разбирам, че не знаеш. Но по интересното е че малко се пише по този въпрос в ислямската литература. Археологията казва, че по времето на Авраам Мека не е съществувал. Това постава под съмнение казаното от Аллах в Корана. 

Беше ми много интересно каква простотия ще съчини твоята кратунка.Археологията нищо такова не казва за съществуването на Мека по времето на Авраам.По една твърде проста причина.Няма как в Кааба да се извършват археологически разкопки.А по времето на Авраам всъщност Мека е била само изоставен  храм наречен Божий Дом,ремонтиран  от Авраам и Исмаил. Тогава там  е нямало селище.

Разбира се има описание в друга литература, в която направо се споменава и името. но аз не мога да твърдя с лека ръка дали сведенията от въпросната книга са достоверни, както и обратното - не мога да твърдя с лека, че конкретно тези сведения са неверни.

преди 9 часа, M.Николов написа:

А не мислиш ли, че прекаляваш?

Ако наблюденията ми са погрешни, според теб, моля за извинение. Но ако Лукавия чрез егоизма царства в сърцата на вярващите...?

преди 37 минути, M.Николов написа:

Ми, да сложиш под общ знаменател 2,2 милиарда човека, мисля че е неправилно.

То това важи и за общия знаменател "християнство" - например християнството на мормоните има толкова общо с православието, колкото чалгията, къде официално я наричат "поп- фолк" с фолклорната музика. Християните все имат претенция за числеността си, но де факто помежду си имат буквално фундаментални разминавания,  в някои отношения, дори по- големи отколкото спрямо исляма.

Ми те ти тука имаме евангелист според, който цялото християнство основаващо се на съборите е погрешно. Съвсем не са единствените християни, които мислят по същия начин. И постоянни разпри, кои от всичките са баш християните. Всяка църква претендира, че точно тя, а не другите е църквата христова. Пък за самосиндикалистите да не говорим - само из форума не можеш им хвана края. И накрая ме убеждаваш, че сте били от един отбор? Освен едната книга, кое друго ви е единното и общото, че не се сещам?

преди 1 час, M.Николов написа:

Чак пък фундаментални.:)

Я дай пример.

Великата схизма.

преди 18 минути, A.com написа:

Великата схизма. 

При схизмата имаме разделяне на вече съществуваща църква т.е. имаме най- общо казано историческа последователност, така че разликите все пак остават в рамките на един общ контекст. Но има църкви, които са се пръкнали от .... нищото, от свободните съчинения на някой си там.

преди 3 минути, sound написа:

При схизмата имаме разделяне на вече съществуваща църква т.е. имаме най- общо казано историческа последователност, така че разликите все пак остават в рамките на един общ контекст. Но има църкви, които са се пръкнали от .... нищото, от свободните съчинения на някой си там.

Великата схизма се случва и заради някои фундаментални разлики. Нали М.Николов такива разлики искаше. Чистилището си е фундаментална разлика от всякъде, макар че като такава съществува от преди схизмата. Иконоборци и иконопочитатели.

преди 8 часа, M.Николов написа:

Ми, да сложиш под общ знаменател 2,2 милиарда човека, мисля че е неправилно.

преди 7 часа, M.Николов написа:

Чак пък фундаментални.:)

Я дай пример.

Общия знаменател е вярата във вечността на душата и егото. Вярата в съзнателен (личностен) принцип, който продължава съществуването си след разпада на тялото. Вярата че този принцип е постоянен и вечен, а не променлив и непостоянен, какъвто се явява в действителност е фундаментална грешка от която следват всички други грешки и изобщо злото в този свят.

Тази грешка я правят не само вярващите в монотеистичните религии, огромна маса будисти също, както и невярващи в Бог, но вярващи в себе си, във вселенско съзнание и редица други системи за самообожествяване. Сгреших, май са повече от 2.2 милиарда.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.