Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Препоръчан отговор

преди 1 час, A.com написа:

Имам един въпрос към теб - насик?

Прощавай, че на въпроса отговарям с въпрос, но какво е насик?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 4,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 1 час, badr написа:

Прощавай, че на въпроса отговарям с въпрос, но какво е насик?

Аброгация.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, badr написа:

Нищо подобно не проявяваш.Проявяваш невежество, простотия и най-вече глупост.Само на глупост може да отдадем предния ти пост.Но свикнали сме ти вече.Бъди здрав и само една молба: Смени репертоара за да има интерес, този малко се поизтърка.

След като съм "невеж" и проявявам "глупост" да задавам неудобни въпроси, отговори ми на въпроса, че да се просветя. Нали знаеш, че отговорите най - добре оборват твърдението на невежите, а не квалификациите? Така, че ще ми е любопитно да науча къде греша и в какво съм невеж по отношение на зададените ми въпроси?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, realno написа:

След като съм "невеж" и проявявам "глупост" да задавам неудобни въпроси, отговори ми на въпроса, че да се просветя. Нали знаеш, че отговорите най - добре оборват твърдението на невежите, а не квалификациите? Така, че ще ми е любопитно да науча къде греша и в какво съм невеж по отношение на зададените ми въпроси?

Като първа крачка ,вземи да научиш имената на бог. Така всеки твой пост няма да се превръща в безсъдържателен шум.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 часа, A.com написа:

Доктрината насх и мансух е всепризната в сунитския школи в Исляма.

Дискусионни са типовете и методология.По тях има различия.Това е високо специализирана материя.

Трудно ми е да твърдя как е застъпена тази тема в шиитските школи, а те са и многобройни със значителни доктринални различия.

Редактирано от badr (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, badr написа:

Доктрината насх и мансух е всепризната в сунитския школи в Исляма.

Дискусионни са типовете и методология.По тях има различия.Това е високо специализирана материя.

Трудно ми е да твърдя как е застъпена тази тема в шиитските школи, а те са и многобройни със значителни доктринални различия.

Благодаря.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 5.01.2021 г. в 18:46, valkiria1 написа:

Като първа крачка ,вземи да научиш имената на бог. Така всеки твой пост няма да се превръща в безсъдържателен шум.

Това, че си еврейка и познаваш наизуст имената на Бог/ако въобще имаш предвид Него, защото пишеш "бог",  а не "Бог"/, не те прави нещо повече, защото точно Бога на Библията изобличава Лунния бог Аллах.   Вместо да се чудиш как оправдаеш исляма и да го изкараш хуманен, миролюбив, красив и привлекателен и екзотичен  по - добре се осведоми за последните думи на Мохамед, докато е бил на смъртното си легло. Ако не знаеш, питай Бадр, на който си фен. Той ще те просвети и няма да те излъже.   

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеца по-късно...

Мдаааа, поредния, който е разочарован от исляма. Защо? Какво става, че толкова много образовани мюсюлмани напускат исляма? Има ли причини? Любопитен съм да чуя. 

Това е морала в исляма? Това ли е морала на най- големия и обичан пророк в исляма Мохамед? И по - важното, това ли е морала на Аллах? Как учението на Аллах в конкретния скучай е в съгласие с неговите 99 имена? https://bg.wikipedia.org/wiki/99-те_имена_на_Аллах

И в тоя контекст, с какво морала проповядван от Аллах, Мохамед и корана превъзхождат учението на Библията, Бога на Библията и Исус? 

Дано мюсюлманите имат честни отговори на тези въпроси, а не оправдания и шикалкавения, защото ако нямат, просто погиват и то завинаги.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...
на 11.03.2021 г. в 14:55, realno написа:

И в тоя контекст, с какво морала проповядван от Аллах, Мохамед и корана превъзхождат учението на Библията, Бога на Библията и Исус? 

Алах не проповядва ,а Мохамед предава посланията от ангелите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Имам въпрос към запознатите с исляма: кога Аллах и корана ще направят лош човек да стане добър? Има ли в цялата история на исляма подобен пример? Кога Аллах ще направи поне едно чудо или ще каже пророчество? Има ли пример за нещо подобно в историята на исляма? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеца по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...