Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 1 час, Shiniasu написа:

Твърдостта е относителна. Има вълни, които минават "необезпокоявано" през изглеждащите ни плътни тела. Ако Бог е дух, то откъде си сигурен кое за Него е "твърд" и кое не е? Или съдиш по собствените си представи.

Да, аз съдя по думите на човеците. Ако те наричат твърд земята и смятат, че небето е твърд, но не казват, че въздухът и водата са твърд, това ми изяснява какво са мислели за твърд човеците... което и си цитирал: 

преди 5 часа, Търсещ истини написа: На времето хората са си представяли небето като твърд  и някъде там Господ.

Съждението "Ако Бог е дух" не се различава от което и да е съждение, започващо с "ако". До сега НИКОЙ  не се наема във форума да даде определение що е то бог. Така че ... ако Бог няма, ако Бог е умрял,ако Бог е брадат старец, имат еднаква сила като "ако Бог е дух". Игри на въображението

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 309,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

Най-компрометиращата идея за бог е - защо заедно със света е създал глупостта и простотията. И е посветил толкова много хора в нея.

Ако вярващите бяхте по-хитри и съобразителни, щяхте да оставите това на Дарвин - да се блъска над това човешко "проклятие", но не - твореца, та твореца. Сигурно заради това сте измислили и дявола - в опит да оставят на бог само праведните и добри намерения. Обаче бог е създал и дявола - все пак.

ако има бог бих му се помолил да спре навсякъде и сред всичко глупостта и простотията. Обаче... нъц. И други са опитвали - пак нищо. Значи няма  бог, щото воя и миризмата на глупост не спира нито миг... При това - се самовъзхвалява, умножава, тръбите и тръбачите надуват - напук на законите на ТД. Напук и на "вечността".

между другото - Принципът на суперсиметрията... не е валиден сред когнитивните възможности  в човешкия свят. Глупавите и прости хора винаги надвишават умните, и то в порядъци. Не говоря за варващи-невярващи, а за глупавите и мързеливите хора, които добиха възможността да се приобщят към лелеяните си мечти - да се изживеят като еднакво значими на тия дето са по-умни от тях. Това е една от тъмните страни на демокрацията и плурализма - възможността всеки невеж кукундрелник да има правото на глас за положения сред света, които той никога няма да схване, разбере и осмисли. И всичкото само защото той също имал лична карта, има документ че се е трудил и плаща такси и данъци. Нека има правата си... но да се издига в култ простия и глупавия... понеже той също бил важен. Може би - важен, но с глупостта си ли?

преди 11 минути, _ramus_ написа:

Обаче... нъц. И други са опитвали - пак нищо.

Сещай се колко си вярваш и дали въобще може да измолиш нещо ... :) 

п.п. Сетих се един вулгарен виц .... ей така се раждат изроди .... и хоп с едни патерици заобиколил предпазното средство ... 

Определено си привърженик на мнението, че инвалидите не заслужават да живеят ... = Показва само и единствено твоята омраза, а не вярата в Бог. 

Хм ... интересен начин да се докаже, че няма Бог ... не му изпълнявал молитвите и значи нямало ... :) 

Аз какво да направя, че моите ги уважава?! Затова и вярвам в него! Благодарение на това съм жив и успях в тоя свят! :) 

п.п. Не става с негативна молитва!!! 

преди 3 минути, dioib написа:

Затова и вярвам в него! Благодарение на това съм живи и успях в тоя свят!

:olympicflag2:всички четат в какво си "успял"... Браво!

Интересно още колко имаш от "божията" помия да лееш. Ама давай, там... ние сме търпеливи. Пък има и услугата "игнор", докато ти си грухтиш сред кочинката си "колко си успял"

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Правят се опити да се елиминира сингуларността в теорията, за да може да се хвърли светлина на процеса и причината за Големият взрив.

Ами не са опити, ами направо си се наричат пертубационни модели за апроксимиране. Кат "излезне" резултат 0/0 или ○○/0 или па 0/безкрайност, които се наричат "сингулярност"(а не "Бог"), тогаз "закръглят". И всъщност въображението може да роди аналогия с рел.понятия, но "Сингулярност" означава безкрайно количество енергия в безкрайно малко пространство.

Те от тва се е пръкнала "струнната теория", ама и от нещо друго!

Те таман този квантов ефект на мигновенното взаимодействие, дето принципно като термин е ERP- корелация, ама по-широко известен е като "тунелен преход", "червеева дупка". И хипотезата на Айнщайн(Е), доразвита от Роузън(R) и Подолски(Р), която опитва да опровергае "принципа на неопределеността", изказан от Вернер Хайзенберг и защитаван от Нилс Бор, т.е. квантовата механика, а пък постига това, че открива доказателство в подкрепа на това, което опитва да опровергае.

"Проблемът" всъщност се състои в това, че между две ел.частици, синхронизирани откъм спин, се осъществява мигновено взаимодействие(въздействаш на едната,  а другата проявява същото "поведение" сякаш въздействаш и на нея), независимо от разстоянието, на което ги отдалечим!( те И за тва се работи за квантов компютър с квантов чип И за други ползи И за трети и т.н...за да може да се репликират обекти  на далечни разстояния, телепортация, което азисква огромна изчислителна мощ).

Това от своя страна "говори" за осъществяване на влияние, взаимодействие със скорост отвъд светлинната!

За това влиза в сила при моделирането концепта, че това взаимодействие се осъществява през "тунел в пространство-времето", дефиниран от "разтеглена" едномерна "струна". ...за да се обясни фактът, че има вид взаимодействие със скорост превишаваща светлинната.... и последствие в четирите математически модела, опериращи с 10 измерни пространства(или накратко "измерения", а не "светове" както бълнуват някои хора), и тези модели "състезаващи" се за Единна теория на полето, става нещо странно. Роджър Пенроуз, май беше или Уигън, пробват и четирите математически "теории за полето", като добавят и 11-измерение и така се стига до резултата, че всъщност става въпрос за "едно и също", но в четири независими математически "описания"! Тва е М-теорията, ама има и Y-теория с 12-измерения, па има май и с 26измерни пространства, ама тва вече са вариации дет не съм запознат щото изискуемата простота е още в прехода до 10мерния модел и от него до 11мерния.

преди 13 минути, Търсещ истини написа:

До сега НИКОЙ  не се наема във форума да даде определение що е то бог.

Той е всичко! По-кратко от това не мога да го опиша. Христос е Материалния облик. Свития дух прави така, че този който изповядва Любовта в Бог да е праведен. 

Има само една молитва, която е свързана с теб:

Отче наш, Който си на небесата!

Да се свети Твоето име,

да дойде Твоето Царство,

да бъде Твоята воля,

както на небето, тъй и на земята;

насъщния ни хляб дай ни днес,

и прости нам дълговете ни,

както и ние прощаваме на нашите длъжници,

и не въведи нас в изкушение,

но избави ни от Лукавия;

защото Твое е царството

и силата и славата вовеки.

Амин.

Останалото е молитви друг да бъде добре. 

Друго не може да измолиш за себе си. Молейки се да махне простотията и т.н. в другите, то определено не ще чуе твоята молитва. 

Достатъчно е = Ако разпознаваш в мен лукавия не да спориш с мен. Да да се молиш за себе си. 

Не търси Бог извън себе си. Осъзнай, че си част от него. Ти си бледо подобие. Именно той е вдъхнал в теб живота и те е направил различен от животното, растението и т.н. Това е тайнство и не ще го разбереш чрез твоите налични сетива. 

В действителност не е проблем, че не го приемаш. Ще се възнесеш при него така или иначе. Там, където няма болка и т.н. Там където дори какво си мислил за него ще е без значение, а какво си направил и оставил зад себе си. Тук ще остане само този образ който ти си направил за себе си "Търсещ истината". Безличен, невярващ, но за сметка на това имащ потребостта да се изявиш като човек който отрича Бог и божественото. 

Всеки вярващ ще различи истината от лъжата! Амин 

преди 4 минути, kipen написа:

Те таман този квантов ефект на мигновенното взаимодействие, дето принципно като термин е ERP- корелация, ама по-широко известен е като "тунелен преход", "червеева дупка".

отново нашляпа думички в стил "бързам-дъра-бъра". :) Поне вземи че си прочети ей това изречение... Реториката и изказа са ти спрели някъде към букварите за трети клас, бе човек. Освен това - много популярни статии четеш, обаче ти си събираш съвсем своеволно и с огромни дози лична стъкмистика. Накрая става ето това. 

преди 34 минути, _ramus_ написа:

Най-компрометиращата идея за бог е - защо заедно със света е създал глупостта и простотията.

Точно в светлината на тази идея, може да се идведе доказателство, че "Бог" е направил "нещо някога", но "развитието" го правим ние, а вече "тоз Бог" го няма!

Еднократното "създаване" говори за лимитиран "обем". "Бог създал човек", "дал му доста разум", ама хората "оттогаз" доста са се размножили и за някои не "остава"...

преди 21 минути, _ramus_ написа:

Пък има и услугата "игнор", докато ти си грухтиш сред кочинката си "колко си успял"

:offtopic_s:Дано владееш въпросната, че се установява, че някой не умеят да я приложат на определена програма под определена ОС и дори през VPN ... :) 

п.п. Някой не с такъв богат ИИ-опит като твоя я ползва.

Успех в търпението ...  

преди 4 минути, _ramus_ написа:

доказателство??? :)

Да :)..забравих да сложа кавички...

дет да дава директен и неоспорим отговор на маса в кръчма! Хихи

преди 4 минути, dioib написа:

Всеки вярващ ще различи истината от лъжата! Амин 

Теорията, вярата, променят реалността, която описват или представят, затова много трудно можеш да убедиш някой, който не вярва в същото, а още по-малко човек, чиято "реалност" е изкривена от психично отклонение и който няма морална и етическа позиция. 

преди 3 минути, kipen написа:

на маса в кръчма

ти остави, но масата от народ, явно много харесва масата - в кръчмата, вкъщи... Голем свет пропускам, ей... като не одъ в кръчмъ и не пия сутрин ритуалното кафе/чай, в дебрите на "сънуването наживо".

Дедовската гилдия бая са натрупали седмичната си доза от помия. Вероятно в кръчмата е място за изхождане, но явно не само. Форумът - като кръчма и кенеф, едновременно - това е очевидно мото за мнозина.

Ми да ходиш, бре! :)... те хората по кръчмите си правят разни нещица, но при по-продължително наблюдаване се "виждат" едни зависимости, модели на поведение.

Тва и от големата кръчма Земя, независимо че извършваме ЛОКАЛно наблюдение(в крайна сметка всичко наблюдавано е частен случай), обичаме да придаваме значимост на наблюденията ни върху всичко, дет можем да наблюдаваме...

И ми е странно, според теб как може всичко да е продукт на движение, промяна, а пък да се проявяват статични принципи, описани като закони?!

Па били и те под формата на ТД или квантовия ефект, дето е И тук И там, докат не го "осветиш".

преди 49 минути, _ramus_ написа:

Реториката и изказа са ти спрели някъде към букварите за трети клас, бе човек.

Е и?! Нали все някак трябва да започна да описвам, за да се "натрупа" контекст... колко човека биха ме разбрали та да стане дискусия, ако направо напиша, че при елементарно променяне на перспективата може целия "натрупан изследователски материал" да даде съвсем друга картина...и директно да напиша за характеристиките на Хиперсферата или Платоновите тела в по-високите от тримерни пространства..еле па за хомеоморфността на многообразията, че се "свеждат" до сфера?!

Чак ся се сетих за визуален пример за "ограниченията" при "локалността" и че "хаотичното", наблюдавано от различна позиция всъщност е "подредено"! ...ама ти вече спомена за симетриите ...

преди 1 час, Търсещ истини написа:

До сега НИКОЙ  не се наема във форума да даде определение що е то бог.

Това не е вярно. Ти обаче искаш някакво окончателно определение, което да закове веднъж завинаги представата за Бог. Само че, тази представа е твърде отвлечена (в една своя част), комплексна и обвързана с други представи, за да може да бъде систематизирана по начина по който ти се иска. Давал съм не едно частично определение, разглеждащи Бог под един или друг ъгъл. Общата картина обаче всеки сам трябва да си я сглоби. А това е процес. Аз също продължавам да разширявам представата си за Бог, за божественото и за света (а трите в крайна сметка са едно) и всъщност ако се окаже, че съм стигнал до няакъв окончателен модел, който да не може да се задълбочи, то за мен това би било проблем. 

Начинът по който ми се поднасят на мен различни идеи в определени учения, е и начинът по който аз от своя страна мога да споделя същите идеи (доколкото ги разбирам естествено), а именно на части, разпръснати по текстовете (а основните теософски текстове плюс тези на агни йога са близо 50 тома), които всеки сам следва да събере и намери мястото им в общата картина и взаимовръзките между самите тях. Това е проблем за тези, които са свикнали изводите да им се поднасят наготово, както и за тези, които от частта съдят за цялото. Както и за тези бързащи да имат окончателен отговор на въпросите си. Представата ми за Бог се е променяла не веднъж през годините. Но не съм допускал грешката виждайки, че една представа е проблемна, да я отхвърля изцяло. Винаги съм търсил начин за съвместяване на съществуващите на пръв поглед противоречия и винаги се е оказвало, че това е възможно. 

преди 1 час, kipen написа:

"Сингулярност" означава безкрайно количество енергия в безкрайно малко пространство

Малко и голямо по отношение на какво? "Безкрайно малко пространство" не е с нищо по-различно от "малко пространство" или просто от "пространство", ако няма обект с който да се съпоставят. При сингулярността не може да има измерения. Точката в геометрията съдържа абстрактна представа за безизмерност, затова и сингулярността се разглежда като точка, но забележи, че тази точка е погрешно да се разглежда като намираща се в някакво празно пространство, било то едно, две, три, четири, седем, десет или т.н. измерно. Извън сингулярността няма нищо. Няма как изобщо да се говори за нещо "извън".

А като пишеш разни съотношения с нули и безкрайности правиш ли разлика между 1/0 и 1/бм, където бм е безкрайно-малка величина. И двете би могло да се каже, че изразяват безкрайността, но можеш ли да направиш разликата. 

преди 1 час, kipen написа:

и последствие в четирите математически модела, опериращи с 10 измерни пространства

Математиката може да борави с неограничен брой измерения. Предполагам и че могат да се разработват теоретични "физични" модели по същия начин. Но дали тези измерения не се въвеждат само за удобство на физиците за да могат да излязат теориите им възможни? Май пак опираме до вярата. 

Като стана въпрос за измерения, то вместо да се търси в 15, 50, 1500 и т.н. измерения, може да се разгледат по-простите варианти, защото простото е в основата на сложното. (Това дава и подсказка, защо Бог е създал хората глупави). Та двумерното пространство, е най-простото, в което може да се прояви числото пи, в случая посредством окръжност. Около една окръжност в равнина могат да се подредят шест други окръжности при което се получава фигура с максимална плътност. Така че имаме седмица, която е геометрично определена и която изразява едно неизменно съотношение. В така получената фигура лесно може да се забележи звездата на Давид, както и шестоъгълник. Ако заменим окръжностите със сфери, то над седемте сфери, можем да поставим само три сфери, но възможните позиции на които да бъдат поставени тези сфери са две. Т.е. имаме алтернатива. А алтернативата е необходима за да може да се говори за избор.

Начинът по който ми се поднасят на мен различни идеи в определени учения, е и начинът по който аз от своя страна мога да споделя същите идеи

Не ти се "поднасят" идеите, а ти достигаш до тях съобразно нивото ти на развитие на когницията! Те са си налични...ти "достигаш до тях", освен ако не си случая с "Мохамед и планината"! Обаче това, че вярваш, че ти се "поднасят" е обусловено от специфичения модел на "подредба"(конструиране) на системата ти от убеждения и условията, в които си го правил(вкл. и наличието на Теософските трактати по пътя ти, които ама изобщо НЕ СЛЕДВА всеки "да събере", особено в случай, че изобщо не са му "ценни", колкото на теб

които всеки сам следва да събере и намери мястото им в общата картина и взаимовръзките между самите тях.

...и вече на база риториката на "писанията", които са структуроопределящи за изградената ти система от убеждения, си се самоограничил и до собствената ти риторика при възпроизвеждането на съжденията ти!

Малко и голямо по отношение на какво?

Ето и това! Ми много ясно, че спрямо позицията ти, в дадените настоящи условия, и от времева позиция "вътре" в "разширяващата се Вселена"!! За кво се опитваш да "търсиш теле под вола"? Елементарни опити за подвеждащи въпроси?!?! Не вервам, по-скоро ми прилича на навик да се търси "нещо извън"...примерно "духовни йерархии"...

Определението за "сингулярност" идва от физиката, а не от Ведите!!! 

А и кво следва да ме вълнува, че от определението за "сингулярност" "прескочи" към 1цата и фракталността?!При положение, че според наблюденията ми, на повлияните от теософията им е най-трудно да "надскочат" 1цата и да "погледнат" 0-та. Требе и аз да "зацикля" на "проявеното, 1цата" и "Овърсоула" ли?!

преди 26 минути, Shiniasu написа:

забележи звездата на Давид

Поне го сложи в кавички, щото не е "на Давид", а е доста по-стар символ! А иначе, си го използвал в контекст за методи на построения, които са изследвани като материално проявление и са описани като структури с термина "кристална решетка" с определена симетрия.

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Теорията, вярата, променят реалността, която описват или представят, затова много трудно можеш да убедиш някой, който не вярва в същото, а още по-малко човек, чиято "реалност" е изкривена от психично отклонение и който няма морална и етическа позиция. 

Първо, няма начин да разбереш в какво вярва другия, ако той не сподели. 

Второ, до момента теорията не е успяла да покаже как нещо може да сътвори себе си. По хипотеза, че човек е произлязъл от маймуната, то би следвало, че и сега е възможно да стане този процес. До момента не съм видял някой човек поставяйки дадена маймуна в необходимите условия да е станала човешко същество, което да може да комуникира посредством реч с човек. Нещо му убягват някакви познания явно на човек, защото в противен случай би доказал въпросната теория. Да, но ... нещо опитите не довеждат до резултат. Тук се пука "теорията на Дарвин". Да, известни са случаите на от човек да придобие животински навици, но обратното не е постигнато. 

Реалността се променя, но не в следствие на познавателната способност на човек, а на друго нещо. В случая дори психологическите изменения доказват, че човек може да се обезвери, но не и да стане културен. Самия морал и етична позиция определено не прави човек, а друго. То е на база твоите вярвания за добро или лошо. Същото може да е в полза на целия свят или на някакъв кръг от хора. 

По-лесно може да се "докаже", че човек е животно, постъпвайки спрямо към него като такова. Да, човек може да бъде дрисиран, но въпреки това се раждат човеци които не подлежат на дресиране. Това към момента не съм срещал някаква теория, която да обяснява как точно са се появили тези човеци. Все пак преди 2021 години се е родил човек, който е успял да стане "цяла религия" в негово име. Това, че някои отричат въпросния феномен, не означава, че към момента няма много вярващи в него, в неговия баща и светия дух.  

Църква е възникнала. По нататък се увеличила, до толкова, че на някои управници им е било непонятно, защо дори подложени на годения и безброй ликвидации на въпросната вяра, тя вярата се е увеличавала. Това, ако не е чудо, то на какво се дължи?! О, на манипулация върху човешкия мозък. Да, де, някои се поддават на въпросната, но други не. 

Дори се е стигнало велика империя да приеме въпросната религия, само и само да може някакви техни наследници да властват над други човешки същества. Не живеем ли в момента в някакви откровения?! Не се ли появиха Лъже-Христосовци?!  

И тук идва идеята да се въведе "НеБог" като какво?! Какво замества?! 

преди 25 минути, dioib написа:

Второ, до момента теорията не е успяла да покаже как нещо може да сътвори себе си.

В голема грешка си! Просто не познаваш тороидалното "построение"!!! И съответно самовъзпроизвеждането и самопозоваването като "механика"...

Те нещо, в което става въпрос и за практика 

"Физика на процеса

Експериментите с магнитно задържане на плазмата основно се делят на тороидални и такива с открити магнитни полета. "

П.п. все още ми е странно защо, при положение, че преди няколко месеца излезна само като отбелязване по новините, че във Франция започна работа нов тип централа, на извличането на енергия от плазма, която се поддържа в "стени" чрез магнетизъм, а пък не срещам отзиви?!? И то при положение, че 30 и няколко страни участват в проекта и че се изказва твърдението, че централата има потенциала да захранва нуждите от електричество на всички икономики?!?

преди 30 минути, dioib написа:

Второ, до момента теорията не е успяла да покаже как нещо може да сътвори себе си.

Ти не си ли раждан?

300px-Dollyscotland.JPG

преди 30 минути, dioib написа:

. Не живеем ли в момента в някакви откровения?! Не се ли появиха Лъже-Христосовци?!  

Самото християнство и всичко свързано с него е лъжа ,защото няма нито едно доказателство за съществуването на личност като Исус Христос.

Ало, теолозите, темата е защо няма бог, не защо има. Вярно, че като ви гледам малоумните разсъждения, това подкрепя фундамента, че само хора без образование и трезв ум могат да вярват в богове, но си има и други форми на диалог - с аргументи. Не се изненадвам, че се коментира всичко друго, но не и научните факти, които споделих и доказват ОПИТНО, че живот може да се синтезира.

Боговете ви мълчат засрамено, само устите ви много знаят и нямат затваряне, защото сте като на женския пазар и се надкудкудяквате от нямане какво да правите.

преди 3 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Самото християнство и всичко свързано с него е лъжа ,защото няма нито едно доказателство за съществуването на личност като Исус Христос.

Анжелистоооо, ква си муцункаааа!

Малко да се "разиграе въображението" в темата, "освободено" от "оковите на догмите"....и започват "да валят оферти" за "посвещение в некви други догми"... нема такава личност, илайте кай анжелизмо... ийзи кредит ти вземи'нидей чак толкоз го мисли...кхи'' хи' хи,

преди 36 минути, Shiniasu написа:

прояви числото пи

Твоята мисъл е нещо от типа:

Събрали се учените да обяснят защо влака като се движи се чува тракане. Накрая стигнали до извода, че е заради квадрата във формулата за лице на окръжността. Сега го приложи към сфера. :) Та колко сфери могат да са ... хм ... по плътност да са максимални, при положение, че имаме еластичност?! :) Да, при зъбните предавки минималния брой зъби на вид зъбно колело е 7, но защо?! :) 

В действителност имаме четно число и нечетно. Само където при четни числа не би се получило нещо повече ... Самото число пи е безкрайно ... ;) Някъде е достатъчно да е с точност 3.14, но на друго ниво трябва точност 3.1416, а на друго .... 3.141593 и т.н. Знае се лицето на окръжността, но не може да се определи квадратурата на същата. 

Това по отношение на пространството. Така, че някъде в човек има и друго освен материално ... то не е в пространството което ни е известно. В религиозен аспект това е вярата в Бог. ;) Човек е неделим! Той или носи божественото в себе си или не. По този начин има вярващи в Бог и такива които не вярват. тези които не вярват в него, могат само и единствено да отрекът Бог, но не и да докажат, че няма. ;) 

преди 21 минути, kipen написа:

В голема грешка си!

Човек владее ли го?! Не мисля ... Мислиш, че някъде в близко бъдеще нещо създадено от човек ще може само да се възпроизвежда ли?! 

Някъде другаде ще си говорим. :) Определено не в този форум ... :) или в този свят ... :) 

Знаех си аз, че ако не е колектива, то на кой Бог е казвал да стане този свят и т.н. ... то ей тъй от нищо всичко се е появило ... :) Само де ... обяснението било елементарно .... магнетизъм ... :) Доообле ... :) 

След като човек е в състояние да го ползва и сам да се възпроизвежда ... не възразявам да съм в грешка ... :) 

преди 23 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Значи какво .... хм .... събра ли се някакви хора навремето и са го измислили ... дооообле ... :) Заменили са вярата в Бог с вярата в Христос ... доообле ... :) 

По тази логика и ти не си бил в отвъдното ... :) Е, как така си възкръснал?! О, чудо ... Христос няма, но ето ме мен ... аз съм истинския възкръснал ... :) 

Доообле ... Хм ... и кой ти каза, че не е съществувал?! О, самия Бог ... хм ... странно на мен каза различно нещо ... що ли?! :) 

преди 29 минути, Myanmar написа:

Ти не си ли раждан?

Определено нямам спомен ... :) Сигурно пак съм бил пиян и съм направил някаква глупост и те мъ ... тука съм се появил ... :) Но, за Вас остава незнание ... тук само виждате някакъв ИИ, който прави образ ... о ... фалшив при това ... :) Определено не съм клониран обаче ... :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.