Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 30 минути, Śūnyatā написа:

Постоянно е това, което не се мени, променя, не е непостоянно. Постоянни неща могат ли да си взаимодействат? Не. Затова такова взаимодействие не се наблюдава. Тогава как ще го определиш? 

Това как да го разбирам. Ти го определяш. После ме питаш това как ще го определя. Нали вече сам си го определил.

А за постоянните неща, имаш предвид, че при взаимодействие се променят ли ?

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 308,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Това как да го разбирам.

Е нали рече, че който както си искал. 😂

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Четеш ли се изобщо? Как ще се променят, ако са постоянни? 

Посочи ми един постоянен феномен. Понеже твърдиш, че такива има. Както твърдиш, че има Бог, понеже го пишело в библията и той там нещо казвал. 

преди 1 минута, Śūnyatā написа:

Четеш ли се изобщо?

Прави впечатление, че от вчера нещо е спрял - те питам теб, че аз нещо не схващам: да разбираш за какво въобще спори?

преди 2 минути, Śūnyatā написа:

Както твърдиш, че има Бог

Това кога ?

преди 3 минути, Śūnyatā написа:

Как ще се променят, ако са постоянни? 

Как се регистрира промяна ?

Промяна, ако няма застой, постоянна промяна ли да я наречем ?

Защо държиш да намериш контрапример на Зависимия произход ? 

преди 6 минути, sound написа:

разбираш за какво въобще спори?

Аз не споря. Обяснявам неща и търся обратна връзка, да видя има ли някой да ме е разбрал.

Ако не разбираш какво казвам, защо държиш да опонираш ?

преди 17 минути, Śūnyatā написа:

Посочи ми един постоянен феномен.

Навикът.....випасаната с години.... сутрешното кафе....и т.н.

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

Аз не споря.

А не ич - за туй се чудиш как да се изкараш неразбран. Днес направи едно от най- слабите си представяния, до сега не те бях виждал да отричаш непостоянството, откъде ти щукна се опитвам да разбера и за това питам Шунята, че ти очевидно си прекалено неадекватен в момента.

преди 10 минути, Реджеп Иведик написа:

Аз не споря. Обяснявам неща и търся обратна връзка, да видя има ли някой да ме е разбрал.

Аз се опитвам да си наложа мнението....също и желанието да "помогна" къдет не се изпитва подобна нужда....послушай разума...недей да надценяваш способностите си и тези на другите...

преди 29 минути, Реджеп Иведик написа:

Само при подходящи взиаимодействия и условия за реализирането им! ... и време ....

Има твърди вещества, които не могат да взаимодействат, ама при определена температура вече са в плазма и не се знае кое с кое е взаимодействало  и кое къде се намира(граници).

Всеки требе да се попече в собствен сос, та да стане вкусна копърка.

преди 32 минути, sound написа:

Прави впечатление, че от вчера нещо е спрял - те питам теб, че аз нещо не схващам: да разбираш за какво въобще спори?

Спорът е полезен за този който е отворен за нови знания или просто да си опресниш паметта, защото много ценни неща се забравят. 

Ако се води нечистоплътно, със стремеж да се разводни дискусията, за да не си потъпче някой егото - полза няма. 

преди 23 минути, kipen написа:

Те ще си отидат много скоро с мен. Какво им е постоянното?

На съдник ли се правиш или пак играеш подлога на онзи, да не споменавам името му напразно :D

преди 35 минути, Реджеп Иведик написа:

Как се регистрира промяна ?

Играй честно бе човек. На въпросите отговаряш с въпрос. Как се регистрира постоянство? Не знаеш. 

преди 4 минути, Śūnyatā написа:

Посей действие, за да пожънеш навик. Посей навик, за да пожънеш характер. Посей характер, за да пожънеш съдба.

Екзистенциалните въпроси, които си задаваме са в постоянен диапазон от характеристики!

току-що, kipen написа:

Посей действие, за да пожънеш навик. Посей навик, за да пожънеш характер. Посей характер, за да пожънеш съдба.

Много оригинално. Просълзих се :D

Ми забършай се!

Още по-наизток от "любимото ти" са разбрали "кръговрата, а ти се просълзяваш пред "постоянното непостоянство"!

преди 12 минути, Śūnyatā написа:

Как се регистрира постоянство?

Като липса на промяна.

Какво се променя, ако не е нещо постоянно.

Ако не се е променило нещо, което е относително постоянно, какво се е променило ?

преди 44 минути, kipen написа:

:lol6:Сладури са, и се вживяват. Това са то - днешните "буди", исусовци, би-блее-вци, нагарджуни...  какъв размах само... :lol6:

"...циркът отново е нашия град..."

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Като липса на промяна.

Заблуждаваш се. Това, че регистрираш с несъвършените си сетива липса на промяна, не значи че такава е налице. Разумът и науката са го доказали. Няма такъв феномен, който да е постоянен. Отделният атом и той не е постоянен, какво да кажем за сложните феномени, съставени от много атоми. 

преди 26 минути, Śūnyatā написа:

Точно това е де - за теб - ще си останат "постоянни". Какво значение има извън теб как ще са?

От друга страна капитана няма как да срещне разбиране. Думите му са като феномени, които са постоянно-непостоянни. :) ( и просветлени, разбира се)

преди 16 минути, Śūnyatā написа:

Заблуждаваш се. Това, че регистрираш с несъвършените си сетива липса на промяна, не значи че такава е налице. Разумът и науката са го доказали. Няма такъв феномен, който да е постоянен. Отделният атом и той не е постоянен, какво да кажем за сложните феномени, съставени от много атоми. 

Да речем. Какво следва от това ?

Ако твърдиш, че промяната е абсолютно вярна, а постоянството абсолютно невярно, това е диалектиката на Хегел, а не Философия на Средния път

преди 11 минути, Реджеп Иведик написа:

Да речем. Какво следва от това ?

Ако твърдиш, че промяната е абсолютно вярна, а постоянството абсолютно невярно, това е диалектиката на Хегел, а не Философия на Средния път

Лека нощ :)

преди 25 минути, Shiniasu написа:

Ами хайде и времето да замесим. Постоянното е извън времето. 

преди 22 минути, Реджеп Иведик написа:

Ако не се е променило нещо, което е относително постоянно, какво се е променило ?

Времевият прозорец на наблюдаването!

преди 12 минути, Реджеп Иведик написа:

Това не е диалектиката на който и да е! Това е дуалността на категоризациите! Или сис диалектиката на Хегел ...или си по Среднио пат....

преди 2 минути, kipen написа:

Времевият прозорец на наблюдаването!

Това каква връзка има с въпроса дали Бог е съзнание подобно на човешкото ?

преди 5 минути, _ramus_ написа:

не е ли "НАБЛЮДАТЕЛЯ"?

Ние живеем във времето....и то живее със нас......

Едно и също ли е възприятието на детето и на възрасния.....ми баш "Наблюдателя" Е  (бъденето), и неговия субективизъм определят изключителността на несъвършеното...щото се случва веднъж...

"Панта рей"....и "Битието е неизменно" имат общо сечение....у тимбата на наблюдатело ...поне синтезиращият, де

току-що, kipen написа:

Или сис диалектиката на Хегел ...или си по Среднио пат....

Не казвам това. Има и други възгледи. 

Казвам, че Средния път не е метафизика, докато диалектиката на Хегел е.

Това съотнесено към въпроса дали Бог е съзнание подобно на човешкото означава, че метафизическите възгледи, един от които е диалектиката на Хегел, предпоставят, че Бог е съзнание подобно на човещкото, докато съгласно Философията на средния път няма как да разберем дали това е вярно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.