Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 6 минути, Aumi написа:

Според теб излиза, че хората които работят, и са се "издигнали" финансово, са по-лоши по презумпция от хората, които не се опитват да подобрят финансовото си състояние.

Не всички де. Казвам, че добрината позволява на "неуверени" да станат истински изроди. Т.е. добрите хора са генератор на формирането и процъфтяването на лошите хора.

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 309,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 4 часа, Myanmar написа:

Не знам колко пъти вече го повтаряш, но всички хора имат образно (обектно) и логическо мислене. Не виждам как може да ги разделиш.

Намирам въпроса за много смислен. Смятам, че в лабораторни условия с някакви съществуващи тестове бих могъл да ги разделя, но тук- на терен, евентуално по изобилието в речта на образи. Прим. "Ти вярваш в бог"  и "Ти се кланяш на Бога". Усещаш ли конкретността и сухотата на първото и образността на второто? Или оценка на събитието като "Там и тогава" от логиците и като "Полезно за подражание и днес" от образниците. Нещо такова...

Добър въпрос.

преди 11 часа, kipen написа:

Не знам дали си я чел, ала тази статия, според мен ще ти е интересна. 

Николай Козирев, " Времето като физическо явление"

Като стигнах до този текст

Цитат

Следва да се очаква, че някои процеси отслабват плътността на времето и го поглъщат, а други, обратно - увеличават неговата плътност и следователно излъчват време. Термините "излъчване" и "поглъщане" са оправдани от предаването на въздействията върху веществото-детектор. Така, действието на повишената плътност на времето отслабва с разстоянието по закона на обратните квадрати, екранира се от твърдо вещество с дебелина от порядъка на сантиметри и се отразява от огледало според обичайните закони на оптиката. Намаляването на плътността на времето около съответния процес предизвиква всмукване в него на време от околния свят. Действието на това явление върху детектора се екранира, но не се отразява от огледало. Специален опит показа, че процеси, предизвикващи ръст на ентропията, излъчват време. 

и разбрах, че авторът (Козирев) излага някакви неподплатени хипотези. Пореден случай идеите да се раждат преди фактите и да се измислят факти. Авторът "очаква" поглъщане на времето, отслабване и отслабване плътността на времето, екраниране на времето, отразяване на времето от огледало. Авторът има достъп до тайнствени "Специални опити", които, естествено, не цитира и чрез тайната им информация научава, че времето се излъчва.

Хайде, стига.

преди 11 часа, Myanmar написа:

казвам, че добрината позволява на "неуверени" да станат истински изроди. Т.е. добрите хора са генератор на формирането и процъфтяването на лошите хора.

Дано сам разбираш обърканите си мисли ... щото аз нищо не можах да разбера. :bighat:

преди 14 часа, Myanmar написа:

Когато говорим за бог като човешка концепция, тогава има само въображаеми способности.

Така е. Като човешка концепция не е по-различен от останалите въображаеми фигури.

Днес, на Бъднивечерната трапеза ще участваме в ритуала безразлично дали сме вярващи или атеисти. Може би смисълът ще е различен, но ритуалът ще е един.

За мен това е празник на почит към плодовете на земята- яде се постно. Почит към семейството- събираме се всички при старейшината. 

Същото биха извършили и тези, които изживяват езически вярвания, в които колективната трапеза и постно е култ към Деметра. Същото биха извършили и тези, които смятат, че това е денят на Рождество Христово. Ритуалът ще има някои особености: късче от храната ще бъде оставено пред иконата или може би нависоко- да стигне родитбата до там; може би ще има фолклорни песни и танци; може би ще се кади тамян или всеки трябва да си изяде всичко за да няма глад в бъдеще;може би ще има езическо гадание по нещо... знае ли човек...

Но всъщност този празник е на зимното слънцестоене и растящия ден, на благодарност и надежда за земното плодородие и радост, че като сме заедно, страховете минават. Като стана дума за благодарност- тя може да бъде персонифицирана в единственото или множеството божества, но може и да е едно преклонение пред природата... което си е някакво обожествяване, за жалост. :) . Може да е и само чувство на задоволство, че трапезата и стаята са пълни.

А ритуалът не е църковен или езически, а човешки. Въпреки че няма един бог или множество божества, отвъдно и светци, човек си прави и поддържа някакви ритуали, които укрепват общността- щом го правиш така, значи си от нашите и обратното- за да те смятам от нашите- прави го така.

Както и да е, весели празници. 

преди 2 минути, Търсещ истини написа:

късче от храната ще бъде оставено пред иконата 

значи и в домовете на атеистите се празнуват религиозни празници и се почитат икони

преди 17 часа, Търсещ истини написа:

Да вярваш в несъществуващо е едно, а да вярваш в научни изводи, доказани и проверени или поне преценени от авторитети преди издаването като верни е съвсем друго.

Ами ти малко по-нагоре отхвърляш казаното от един професор. И това е не за друго, а защото не повярва. Дали написаното е вярно или не е вярно няма значение и не влияе на това дали ти ще повярваш или няма да повярваш. По-важното е, че когато нещо е несъвместимо с възгледите и разбиранията ти, няма никакво значение, че е изказано от учен. Т.е. ти също както и религиозния последовател, подхождаш избирателно във връзка с вярванията си. В единин случай се позоваваш на авторитета на науката, а в друг - не. Като разбира се е налице и оправданието:

"Специални опити", които, естествено, не цитира и чрез тайната им информация научава, че времето се излъчва.

Хайде, стига.

А и в науката далеч не всичко е доказано, но за вярващите в науката самото свързване на дадена теория с науката вече едва ли не означава, че то е доказана истина. 

преди 2 часа, Търсещ истини написа:

ще участваме в ритуала безразлично дали сме вярващи или атеисти.

няма да участвам. Безразлично ми е и нито съм атеист, нито теист.

Не участвам в никакви ритуали, освен формално и подражателно - когато целта ми е друга. И не влагам нищичко когато това се случва.

Не празнувам каквото и да било - всеки ден ( и нощ ) е достатъчен празник, че го има... че съм жив, че имам възможността да случвам, това, което се случва - и да се случва това, което случвам.

Ако нещо си заслужава - то в моите очи е безсмислено да се "празнува", а да се "пълнува". Пък и в езика ни - думичката ИЗ=ПЪЛНЕ-ние - е достатъчно красноречива.

И други разни работи... но да не скандализирам социалните "празни-ци" и "Празну-ващи" :) За мен са вече странни и чужди тези социални инерции,,, още от времето на пещерите и танците на шамана около огъня. В допълнение към това - именно във времена на криза, като в момента, отново шаманските и племенните тенденции сякаш са спали и сега се събуждат с пълна сила...

Въобще тази мимикрия Хомо да е Сапиенс... но само на думи и на претенции - докато се надпира или тупа по гърдите като африканска горила, или трепери още от гръмотевици и светкавици. Добре че все пак има и... сапиенс-и - рядко, но и това е нещо... все пак. :)

Питам се - не са ли минали достатъчно хилядолетия вече... и колко ли още ще са нужни за да изживее човечеството своето "детство"?

преди 51 минути, Shiniasu написа:

А и в науката далеч не всичко е доказано

не е сериозно да обобщаваш как е в науката, ШИ. :) Ти гледаш на науката точно както и на религиозността. Така, че - гледната точка на някой, за нещо си... но според него.

Може би и това е важно... за теб, но не е сериозно. Ако можеше да обърнеш критичността и към личните си убеждения... Иначе всичко е чудесно и... ти иначе вярваш, защото си приел... :) В това е въпроса - че изразяването на мнение за религиозния човек има  утвърждаващо и защитно значение. Няма значение каква е основата - важното е да се пази, крепи, надгражда...  Няма как основата да е "кофти" щом от нея се поражда "полза", нали? И да - така е... за мнозина.

преди 1 час, Shiniasu написа:

Ами ти малко по-нагоре отхвърляш казаното от един професор. И това е не за друго, а защото не повярва

Махнах "блокирането" на "асистентчето", за да видя какво те е инспирирало да реагираш! 

Шиниацу, защо си губиш времето да влизаш във водовъртежа от посредственост на момчето? Та той "бил стигнал" до излагането на хипотезата, а по нататък, когато Козирев описва и резултатите от опитите в подкрепа на хипотезата, ....до там не му стига капацитета. Защото самата му посредствена същност е с ампутиран творчески потенциал. Цялата му самонадеяност се основава на илюзията за знание, придобито от повтаряне на неща, до които той самият не е достигнал, а ползва наготово. 

Много ясно, че ще отрече, таман в негов си стил инфото от статията! Щото му дисонира!!! Щото е извън дребно скроената му зона на комфорт.

Иначе самият факт, произтичащ и от развитието на математическия апарат, че на квантово ниво( под Планковата дължина) времето не е задължително "еднопосочно", вероятно е трудно за асимилиране. Да не посочвам пък математическият факт, че всъщност вълновата функция, описваща която и да е елем.частица е различна във всеки момент от времето...т.е. каузалността, този "човешки" фундамент за "поддържане на логичността на историята" няма никакво значение на това ниво в "структурата ва реалността".

Макар, че в случая на "асистентчето" е в пълна сила този "квантов феномен" - без да е разбрал се изказва, което е пълен фарс. Самочувствието му е една бутафория, която поддържа противно на научната логика( базирана на детерминизма, апропо на каузалността, причинно-следствеността).

преди 3 часа, Търсещ истини написа:

Но всъщност този празник е на зимното слънцестоене и растящия ден, на благодарност и надежда за земното плодородие и радост, че като сме заедно, страховете минават.

Това е езически празник. Християните празнуват Рождество Христово.

Иначе за времето на квантово ниво!

Ами точно този странен факт, за липсата на основание за каузалност, е причината да бъде аксиоматично приета хипотезата за защита на хронологията, първоначално изказана от Ст.Хокинг, която последствие развива до "хоризонтът на събитията" на "границата" на "черната дупка". (А пък това произтича от частното решение на уравненията на Айнщайн за полето, което е открил Гьодел, и съответно носи името "Гьоделова метрика" или "Гьоделова вселена", съобразно което е възможно пътуване назад във времето, при така описаната ни матечатически вселена с конкретна стойност на космологичната константа. Бай дъ уей от специфичната стойност на таз космол.константа, произтича и хипотезата за Интелигентния дизайн, щото и нищожна промяна в стойността дава като резултат съвсем различна Вселена, която не наблюдаваме на практика )

Цялата дандания е защото все още няма общоприета научна хипотеза защо събитията в "сетивно достъпния ни свят" са разположени в едномерна каузална хронологичност във "времето". 

Но това не "пречи" на някой да се изказва "солидно" при положение, че няма пълни основания за истинност, базирано на личен емпиричен опит. Единственото сигурно при "асистентчето" е, че пише грамотно - следователно не е отсъствал в часовете по "български и литература"...поне в гимназията...

преди 1 час, _ramus_ написа:

Ако нещо си заслужава - то в моите очи е безсмислено да се "празнува", а да се "пълнува". Пък и в езика ни - думичката ИЗ=ПЪЛНЕ-ние - е достатъчно красноречива

Евалла!

И нещо, поне за мен смущаващо - защо "пълненето" "трябва" да е единствено по "(из)ПРАЗНИците"....верно, че "заетостта" е наложателна за поддържането на стандарта, ама често и едно "телефонче без повод" е толкова "зареждащо".

Таман както е и "линията" със "св.валентинките" или "8ми март". Сякаш цялата останала година не съм се сещал за съпругата ми и това "трябва да ме подсеща"....ми кат съм забравил що е Уважение, те ти повод "за индулгенция"...

преди 18 часа, Myanmar написа:

Като се замисля, откривам, че хората са по-лоши и по-нечовечни заради тези по-добрите и по-човечните. Третират ги като балами и се издигат на техен гръб, жертвайки образа, който би се харесал на Господ.

Тази "история" и на мен ми е странна, щото до скоро ми беше нелогична!

Ама ако "позатърсиш" нещо за "манталитетът на жертва", вярвам, че ще ти излезнат доста продуктивни резултати като обяснение за соц.феномена, свързан с тази история.

От моя страна мога да ти споделя една кратка форма, която съм си сглобил като обяснение. Без да има "жертващи се", няма как да има "агресори"...във взаимнопораждаща се нужда са. Цикъл. Едното без другото не може.

В нашия край има лаф, че "Докато има овци, ще има и вълци"

преди 23 часа, _ramus_ написа:
преди 23 часа, Shiniasu написа:

Така аргументите срещу вярващия, колкото и да изглеждат неоспорими за техният изразител, то за този към който са отправени това може да не е така.

В такъв случай ролята на аргументите като "лакмус" отпада напълно. :)

преди 22 часа, Shiniasu написа:

Защо да отпада? Въпрос на подбор (или на улучване) на подходящите ...

Защото, според мен, не става въпрос за аргументи СРЕЩУ..!

Това е просто приемане на изказаните аргументи като "атака към личността"...или казано по друг начин - "приема се лично", "слага се на сърцето". 

А идеята на подобни аргументи е за даване на "страничен поглед". Ако има желание за "поглед отстрани".

Както примерно при Геодезията - "тригонометрирането" е когато на база 3 точки с известни координати и надм.височина и "отклонението" на визьора към точката от терена, за която не знаем местоположението й, можем да установим със сигурност параметрите на местоположението на 4тата точка и без да сме се намирали там!

Подадох примера, защото във взаимоотношенията с хората можем да "видим" неща за нас, които са ни извън "полезрението". Верно, че има известен проблем с определянето на проекциите, личната пристрастност на коментиращия, но това се отработва. По-важен е инфо потока...че все пак получава се неква обратна връзка.

...."Нищо научено не е излишно" разправяше дядо ми...ама не го разбирах навремето кво има предвид, щото не ми се учеше по някои предмети и мислех, че става въпрос за това...приемах го спрямо моментните ми нужди и етапът ми на развитие.

преди 5 часа, Aumi написа:

значи и в домовете на атеистите се празнуват религиозни празници и се почитат икони

Днес е празник с ритуал ще празнуват и такива и онакива, и трети. Едни така, други онака, третите по третому. Защо трябва атеистите да имат икона. Закачко :) 

преди 4 часа, Shiniasu написа:

Дали написаното е вярно или не е вярно няма значение и не влияе на това дали ти ще повярваш или няма да повярваш.

Ами, не е така. Написаното се подлага на сверяване с реалността. Онова имаше твърде много "възможно е" и "ала- бала". Не съответстваше на научните изисквания.

преди 3 часа, _ramus_ написа:

И други разни работи... но да не скандализирам социалните "празни-ци" и "Празну-ващи" :) За мен са вече странни и чужди тези социални инерции,,, още от времето на пещерите и танците на шамана около огъня.

Е, аз плащам "данък обществено мнение", все пак съм част от българския етнос, история, традиции и митове.

преди 2 часа, ncl написа:

Това е езически празник. Християните празнуват Рождество Христово.

Да, а пък за атеистите е ритуал за сплотяване на семейството и рода.

преди 2 часа, kipen написа:

самата му посредствена същност е с ампутиран творчески потенциал

Остави на мира личността на "асистентчето". Опитай да дискутираш с несъгласни или игнорирай. За да добиеш авторитет не е нужно да се занимаваш с всички, които те отричат. Обсъждай само написаното от най- важните. Това, че обсъждаш Търсещ истини е голям комплимент в т. см.

преди 1 час, Търсещ истини написа:

Остави на мира личността на "асистентчето".

Имаш късмет, че прочетох това, преди отново да те блокирам! А може и да не е късмет, а досаждане, твоя си работа!

Ще влезна в инцидентно противоречие и в уважението си към хората и традициите, ще проявя отново възпитано отношение към личността на "асистентчето"!

Недей да се самопоставяш отново в компенсационната поза за "повдигане на стойността" на личността ти. Занимах се с нея по повод на комуникацията ни с Шиниацу, а па ти ако искаш си мисли, че е лично отношение!

П.п. не знам защо "пропусна" прекрасния повод да ми "навреш в очите" глупостта, която извърших?!! В геодезията няма "тригонометриране"! При геодезическото "заснемане" се използва геодезична триангулация!  Ти пропусна,  ама преподавателя ми по геодезия, ако беше видял написаното щеше да съжали, че ме е пуснал на изпита, хихих😞

А и още нещо като за последно! 

@Търсещ истини прости ми за неточността! Написах, че е посредствена същността ти, а не личността ти! Това е глупост, изказана от моя страна, защото човешката ти същност не е посредствена!

ПРОЩАВАЙ!

преди 8 часа, Aumi написа:

Дано сам разбираш обърканите си мисли ... щото аз нищо не можах да разбера. :bighat:

Има телефонни измамници, защото има наивни хора, които вярват в доброто - например, че някой ще спаси внучката им от затвор или че изобщо е загрижен за нея.

преди 8 часа, Търсещ истини написа:

Днес, на Бъднивечерната трапеза ще участваме в ритуала безразлично дали сме вярващи или атеисти.

Шефът:
- Нали не си вярващ? Ще дойдеш ли на Коледа на работа?
- Съжалявам, шефе, на 25 декември е рождения ден на Нютон и ще го празнуваме семейно.

158944030175982.jpeg

преди 8 часа, Търсещ истини написа:

А ритуалът не е църковен или езически, а човешки.

Нищо не каза. Това, че ритуалът е човешки не променя факта, че е езически, асимилиран от християнството. Не може да се говори смислен разговор, преди да се научи значението на думите.

ПП: Аз не празнувам Коледа. Смятам, че обратното би било лицемерие.

преди 4 часа, Търсещ истини написа:

Днес е празник с ритуал ще празнуват и такива и онакива, и трети. Едни така, други онака, третите по третому. Защо трябва атеистите да имат икона. Закачко :) 

Не разбирам защо атеистите трябва да празнуват нещо, в което не вярват.

Особено пък да изпълняват разни смешни ритуали, както и да кичат стените си с икони. 

Цитат

може би ще се кади тамян 

Цитат

късче от храната ще бъде оставено пред иконата 

Цитат

Въпреки че няма един бог или множество божества, отвъдно и светци, човек си прави и поддържа някакви ритуали, 

преди 13 минути, Aumi написа:

Аз си мислех, че търсещият истини вече ги е намерил, а той се лута като частица с брауново движение.

преди 8 минути, Aumi написа:

Особено пък да изпълняват разни смешни ритуали, както и да кичат стените си с икони. 

Както стана дума, християните са взели този празник от езичниците. Денят е особен, Светлината става все повече. Така че, смисълът му е да се съберем, а преди е бил да не се страхуват предтечите ни, че тъмнината ще покрие света.

преди 15 минути, Търсещ истини написа:

християните са взели този празник от езичниците

Ааа, ти не празнуваш рождението на Христос, а някакъв друг, езически Бог. Кой? И защо?

Така че, смисълът му е да се съберем, а преди е бил да не се страхуват предтечите ни, че тъмнината ще покрие света.

Ти всеки ден можеш да се събереш с когото си поискаш. Защо го правиш на специална дата, посветена на почитането на езически Бог?

Още повече 5 дена преди Нова година, което също е официален празник, респективно всички са в отпуска/ваканция и събирането е супер удобно.

Денят е особен, Светлината става все повече.

Зимното слънцестоене, бележи най-дългата нощ в Северното полукълбо. През 2020 г. е на 21 декември. Не на 25 декември. И с астрономическо оправдание не можеш да минеш.

преди 29 минути, Myanmar написа:

Ти всеки ден можеш да се събереш с когото си поискаш. Защо го правиш на специална дата, посветена на почитането на езически Бог?

Защото това е традиция с която се съобразявам и намирам за добро събирането да става на "специален" ден. Както написах, плащам си данък "обществено мнение"

преди 32 минути, Myanmar написа:

5 дена преди Нова година, което също е официален празник, респективно всички са в отпуска/ваканция и събирането е супер удобно.

Бъдни вечер е семеен празник, а Нова година- приятелски.

преди 33 минути, Myanmar написа:

Зимното слънцестоене, бележи най-дългата нощ в Северното полукълбо. През 2020 г. е на 21 декември. Не на 25 декември. И с астрономическо оправдание не можеш да минеш.

Мислиш ли, че за учредителите точната дата е била точно измерена? Може пък "От Игнажден денят започва да расте с просено зърно, но от 24 вече става забележимо. Съответно "Летен Иван= Еньовден" на 24 юни, а не в деня на изчисленото от астрономи лятно слънцестоене. Пък може и зимното тогава да е било на 24.12, зная ли, но смисълът е този.

преди 37 минути, Търсещ истини написа:

Защото това е традиция с която се съобразявам

lucious lyon wtf GIF

Значи палиш свещи, купуваш икони, празнуваш Коледа защото се съобразяваш с традиции на християни? В България има и будисти и мюсюлмани. С тях какво се съобразяваш, обрязваш ли се и почиташ ли духовете на животните?

Като те питат "Христос воскресе" ти лъжеш ли "Воистина возкресе" от криворазбрано съобразяване?

Може пък "От Игнажден денят започва да расте с просено зърно, но от 24 вече става забележимо.

Не, не може. Това е равномерен процес, не може вчера да не е личал, а днес да личи повече.

Както написах, плащам си данък "обществено мнение"

Това са детски оправдания, осъзнаваш ли това? Не съществува такъв данък. Не си длъжен да се преструваш на нещо, което не си. Написа във форума няколко пъти, че няма бог, викам си тоя се осъзна, наясно е със себе си, и после разбирам, че празнуваш рождението на сина на Господ!??

Бъдни вечер е семеен празник

Бъдни вечер не е семеен празник, а семеен религиозен празник, т.е. не касае тези, които имат семейства, а тези, които тръпнат в очакване да отбележат годишнина от раждането на божият син.

преди 1 час, Търсещ истини написа:

Както стана дума, християните са взели този празник от езичниците. Денят е особен, Светлината става все повече. Така че, смисълът му е да се съберем, а преди е бил да не се страхуват предтечите ни, че тъмнината ще покрие света.

Разбрахме кой от къде какво е взел и какво са почитали предтечите, но не разбрахме ти защо почиташ икони и кадиш тамян?

Може би ти е интересно, или защото подсъзнателно вярваш, че тези ритуали биха могли да донесат щастие в семейството ти.

Повечето хора празнуват, защото е традиция, не че са толкова вярващи. Да не говорим, че малко хора изпълняват някакви ритуали.

Но за първи път чувам, атеист, да празнува с толкова ритуали религиозен празник, без значение откъде води началото си той.

преди 3 часа, Myanmar написа:

Значи палиш свещи, купуваш икони,

Не е вярно.

разбирам, че празнуваш рождението на сина на Господ!??

Чети по- нагоре какво празнувам

Бъдни вечер не е семеен празник, а семеен религиозен празник, т.е. не касае тези, които имат семейства, а тези, които тръпнат в очакване да отбележат годишнина от раждането на божият син.

Естествено, че не е както кажеш, а както си го направя. А си го направих много човешки и хубав. Може да завиждаш, ако в тази вечер не си бил с близките си.

преди 2 часа, Aumi написа:

ти защо почиташ икони и кадиш тамян?

Това не е вярно. Не искам да кажа, че го правиш за да клеветиш, а се надявам да ме закачаш, защото ме харесваш :) 

преди 2 часа, Aumi написа:

за първи път чувам, атеист, да празнува с толкова ритуали религиозен празник, без значение откъде води началото си той.

има някакво недоразумение, което няма да разобличавам, изразих се ясно защо, в предишния коментар. 

преди 7 минути, Търсещ истини написа:

Естествено, че не е както кажеш, а както си го направя.

Това не е както аз кажа. На 25 декември се празнува рождения ден на Христос, който непорочно е заченат от останалата девствена Марийка. Това, че аз ти го казвам не е защото аз съм си го измислил. Това е най-големият празник на християните. Ти пишеш, че техния бог не съществува, а сега го празнуваш и ритуалстваш!?

преди 15 минути, Myanmar написа:

На 25 декември се празнува рождения ден на Христос, който непорочно е заченат от останалата девствена Марийка.

Войнстващите атеисти мислят по- строго

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.