Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бисери от форума версия 2!

Featured Replies

Публикувано изображение

:D  :D

Темата.

Редактирано от Stoyannnov (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 150,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Без да искам скрих работните плотове от работния плот и не знам как да ги възтановя? http://www.kaldata.com/forums/topic/220369-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%89-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5/#entry2725633

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Здравейте !

Купих си нов компютър и имам проблем с харддиска на процесора. Процесора е FX-8320 и по данни на сайтовете трябва да има три харддиска

Level 1 cache size 4 x 64 KB shared instruction caches8 x 16 KB data cachesLevel 2 cache size 4 x 2 MB shared exclusive cachesLevel 3 cache size 8 MB shared cache

първия 288 килобайта, втория 8мегабайта, третия и той 8 мегабайта. Но странното тук е, че от "my computer" виждам само харддисковете закачени на дънната платка, а не харддисковете вградени в процесора. Изобщо никъде не ги виждам. Пробвах през disk management и сумати подобни програми - никъде нищо не се вижда. Пробвах през уин8, уин7, уин хп, уин 98 даже и пак нищо и нищо, включително и през убунту не могат да ми тръгнат харддисковете в процесора. Почистих го, правих какво ли не и не става. Има ли някакъв начин да ги подкарам и да мога в тях да си съхранявам текстови документи ? Или просто АМД са пълни боклуци ?

• Автор

Ти себе си ли почна да цитираш? И всички твои клонинги се банват. Както и главния акаунт ще ги последва ако продължаваш така!!!

Просто някои хора търсят внимание и се правят на интересни.

Ти себе си ли почна да цитираш? И всички твои клонинги се банват. Както и главния акаунт ще ги последва ако продължаваш така!!!

Я погледни хубаво ! Никъде не съм се самоцитирал. Клонинги и главни акаунти ?

Процесора е FX-8320 и по данни на сайтовете трябва да има три харддиска

Да не повярваш до къде стигна техниката, навремето процесора беше цял шкаф с платки и нямаше хардискове, а сега е някакво си чипче ама с цели три хардиска.

Малко надхвърля бюджета, но мисля че си струва:

• ASUS R9 270-DC2OC-2GD5

А, ако държиш на Nvidia:

• Sapphire HD7850 1G GDDR5 OC LITE

Макар, че първата е "по-добра" относително казано.

Ето и темата :)

таа тема май требва да се премести само у хардуерния тим....щото само там е неистовия смях  ;)

:offtopic_s:  ....из хипотетичен форум:

Въпрос: Изтеглих един файл от интернет и си го използвах. Сега вече не ми трябва, опитвам се да го върна обратно и не се получава. Какво трябва да направя?

Отговор: Ето заради такива чукундури като теб не останаха файлове в интернет.....

:offtopic_s:  ....из хипотетичен форум:

Въпрос: Изтеглих един файл от интернет и си го използвах. Сега вече не ми трябва, опитвам се да го върна обратно и не се получава. Какво трябва да направя?

Отговор: Ето заради такива чукундури като теб не останаха файлове в интернет.....

Ха,ха,ха... :lol6: :lol6: :lol6:

Не знам дали е точно бисер, но доста ме развесели коментара към този статус.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Смешното е, че Омар Хаям е живял около 700 (седемстотин) години преди Дж. Кук да открие Австралия - мястото от където е донесен бумерангът. С други думи, някой псевдо умник е сложил думи в устата на Хаям, за които той дори не е и подозирал...

Смешното е, че Омар Хаям е живял около 700 (седемстотин) години преди Дж. Кук да открие Австралия - мястото от където е донесен бумерангът. С други думи, някой псевдо умник е сложил думи в устата на Хаям, за които той дори не е и подозирал...

Публикувано изображение

:)

Оръжия подобни на бумеранга са използавали в Древен Египет

Публикувано изображение

Моя три годишен лаптоп, никога не съм му махал батерията. Винаги си карам с нея. От Windows 7 и нагоре, е направен така, че като се зареди батерията, да се спре да подава ток. За това като сложите мишката на иконката с батерията, пише Fully charged, демек напълно заредена(и вече не подава ток). Та да се върна на лаптопа ми. На 3 години и 4 месеца е и батерията кара 1 час с максимална яркост и включен WiFi, което според мен е ОК. И за тока, ако сте без батерия и ви спре тока има голяма вероятност да умре харддиска. А това не се оправя.

Исках да ми пепоръчате някой процесор, който да е от най-обикновените, но да подържа максималните параметри на най-тежките игри.Смисъл такъв ако бяс писал искам процесор който да подържа максималните параметри на най-тежките игри вие можеше да препоръчате и някой от 2000лв. просто да е от най-обикновените, но да подържа максималните параметри на на днешните най-тежки игри.Искам този процесор да е някой модел на Intel.

:)Тук давайте съвети :)

и още :D

Може ли да ми препоръчате някоя видеокарта която да е от най-обикновенните, но да подържа максималните параметри на най-тежките игрите.Смисъл, ако бях писал да подържа макималните параметри можеше и някоя от 1000лв. да дадете, просто да е най-обикновенната от тези които подържат максималните параметри на най-тежките днешни игри, ако ме разбирате.Искам тази видеокарта да е някой модел на NVIDIA.Ако меже да ми кажете моята как е дали бива.Тя е: NVIDIA GeForce GT 630-не съм проверявал за подробности.

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Исках да ми пепоръчате някой процесор, който да е от най-обикновените, но да подържа максималните параметри на най-тежките игри.Смисъл такъв ако бяс писал искам процесор който да подържа максималните параметри на най-тежките игри вие можеше да препоръчате и някой от 2000лв. просто да е от най-обикновените, но да подържа максималните параметри на на днешните най-тежки игри.Искам този процесор да е някой модел на Intel.

Разбрахме де .. :)

Тоя е зациклил малко :)

България търси талант,ама чичо ви Киро го намери !! :)

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZYCRYD6eQcY

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

ОК! Ти си създателя на Имодиум. Ти си и първия му тестер. Продъжавай да го го усъвършенстваш и няма да се чувстваш толкова спечен.

:D

Смешното е, че Омар Хаям е живял около 700 (седемстотин) години преди Дж. Кук да открие Австралия ...

За протокола - капитан Кук не е откривател на Австралия, а нейн изследовател - един от многото. Пръв до Австралия е стигнал Вилем Янсзон, това се е случило на 26.02.1606 г, т.е. 164 г преди славният капитан Кук да стигне до там.

Стига с този бумеранг на Хайям! Погледнахте ли оригиналния стих дали пише "бумеранг"? Сигурно някои преводач е сложил тази дума, за да постигне рима или поетично звучене, без да го е грижа за историческия парадокс, а то излиза, че Хайям е виждал бъдещето.

За протокола - капитан Кук не е откривател на Австралия, а нейн изследовател - един от многото. Пръв до Австралия е стигнал Вилем Янсзон, това се е случило на 26.02.1606 г, т.е. 164 г преди славният капитан Кук да стигне до там.

В протокола внесено, в делото подшито, като не променящ състава факт. 

Стига с този бумеранг на Хайям! Погледнахте ли оригиналния стих дали пише "бумеранг"? Сигурно някои преводач е сложил тази дума, за да постигне рима или поетично звучене, без да го е грижа за историческия парадокс, а то излиза, че Хайям е виждал бъдещето.

За Хайям е характерно, че е писал в много специфичен стил (систематизиран като ал-аруд, моден по това време в персийската и арабската поезии), а пък този дето му е приписал онзи смешен бумеранг явно не го е било еня за никаква метрика (защото такава в цитата отсъства като цяло), нито за историческа правдоподобност, нито за битово съответствие, нито за... прости ме Господи...

прости ме Господи...

Простеното ти е чадо, но другия път внимавай! Търпението ми си има граници!

Това от коя тема е? Кук и Хайям - интересен паралел...

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.