Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

Хихи, как сам си противоречиш в темата за будизма. 50 страници по-напред пишеш съвсем други неща за влиянието на веданта над будизма.  :D

Знам, да си обективен е най-трудното нещо на света, затова разбирам затруднението ти. Все пак си мислиш, че водиш идеологическа война с мен. :ass:

Може и да съм писал. Не споря. Мненията ми се променят, според новопостъпващата информация. Инак, не водя такава война. Нямам нищо против Адвайта Веданта. Напротив. Считам, че това е много задълбочен възглед. Факт е, обаче, че Шанкара първоначално е бил будист, както и че е ползвал негативната диалектика на Мадхямака, за да развие своите тези. В това няма нищо неправилно.

• Отговори 16k
  • Прегледи 894,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

Може и да съм писал. Не споря. Мненията ми се променят, според новопостъпващата информация. Инак, не водя такава война. Нямам нищо против Адвайта Веданта. Напротив. Считам, че това е много задълбочен възглед. Факт е, обаче, че Шанкара първоначално е бил будист, както и че е ползвал негативната диалектика на Мадхямака, за да развие своите тези. В това няма нищо неправилно.

Както е факт и следното, което собственоръчно си написал в момент на неподправено просветление:

http://www.kaldata.com/forums/topic/26632-будизъм-за-любопитните/?p=1736996

Както е факт и следното, което собственоръчно си написал в момент на неподправено просветление:

http://www.kaldata.com/forums/topic/26632-будизъм-за-любопитните/?p=1736996

Едното не противоречи на другото. Идейният фон на учението на Будата, наистина е ведантизма. Това, обаче, не означава, че двете са едно и също. Инак, идеологическа война се води ТУК. По-забавни безумици отдавна не бях чел.

––––––––––

Между другото, тази година ни дадоха някои обяснения за връзката, приликите и разликите между будизма и ведантизма, но не знам дали има смисъл да пиша за тези неща тук.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Едното не противоречи на другото. Идейният фон на учението на Будата, наистина е ведантизма. Това, обаче, не означава, че двете са едно и също. Инак, идеологическа война се води ТУК. По-забавни безумици отдавна не бях чел.

––––––––––

Между другото, тази година ни дадоха някои обяснения за връзката, приликите и разликите между будизма и ведантизма, но не знам дали има смисъл да пиша за тези неща тук.

Отделно, че в Брихадараняка Упанишада също се натъкваме на следния любопитен факт, който е много близко до будисткото разбиране за взаимозависимия произход на нещата и отсъствието на Атман или душа: "Този Атман не притежава нищо отвътре, нито отвън, възниквайки от тези елементи, той изчезва в тях, няма след смъртта съзнание", - това казва Яджнавалкя в "Брихадараняка Упанишада", 5-та брахмана (13). 

Така, като ги четеш тези думи, можеш да си помислиш, че те са произнесени от будист, а не са думи на много известен герой от Упанишадите. 

Отсътствието на Атман или душа, както и учението за пустотата са централни понятия в будизма, но не са негов прерогатив, защото са почерпени от Веданта. В Упанишадите и в тантрическите текстове, заедно с термините Атман, Брахман, Пуруша, Ишвара, Пустотата също се описва като Шуня и Ашуня.

10. Не пусто оно, но видится пустым,

и превосходит пустоту,

не мысль, не мыслящий и не мыслимое,

но то, о чём только и следует мыслить. 

11. То - Всё, высочайшая пустота,

из высочайшего высшее,

состояние, нет которого выше,

несознаваемая, превосходящая понимание Истина,

неведомая ни мудрецам, постигшим суть, ни даже богам.  

От "Теджабинду Упанишада" (10, 11).

http://xn--1-7sbaipkia5auwiv.xn--p1ai/Induizm/Vedi/Upanishadi/48.html

Редактирано от дакини (преглед на промените)

Отсътствието на Атман или душа, както и учението за пустотата са централни понятия в будизма, но не са негов прерогатив, защото са почерпени от Веданта.

Да бе, баш от Веданта са извлечени... :D

Картината, Дакини, е далеч по-сложна. Това са остатъци от учения на предишен Буда, които са инкорпорирани във ведическите школи, заедно с множество методи.

Това, както казах, е полезно и облагодетелства съществата. Затова и не е важно кой откъде го е "почерпил". Но ако искаш да докажеш, че идва от Веданта, то няма да споря. Няма значение кой е източника.

Истинското разбиране идва в резултат на безпощадно и задълбочено изследване на собствената ни ситуация, на реакциите и отношението ни към нещата. Това изисква не само интелект, но и безпристрастност и кураж.

Това е трудно занимание, защото е разрушително за илюзиите за себе си и света, които сме си създали. Тези илюзии имат роля на защитен механизъм.

–––––––––––––––

Проблемът е, че този "защитен механизъм" не върши никаква истинска работа. Той не отстранява проблема, а само го прикрива. То е като да имаш някаква грозна, стара мебел и да я покриеш с някаква красива покривка...

В моето разбиране, този "защитен механизъм" върши чудесна, точно определена работа. Той , условно, е нещо като ИНКУБАТОР, докато се отработват някои аспекти от някои "етажи" на битието.  Няма как тия аспекти "да ги няма", Нито е възможно всички да станат просветлени излезнали от самсара същества. И отвън и отвътре на самсара са просто етапи. Но нека на някого не изглежда че говоря за прераждането като поредни последователни отработвания.

Да... Имаше една готина сцена в 1-та серия на "Матрицата", когато "лошият" герой вечеряше в един ресторант с агент Смит. И Смит му каза нещо в смисъл, че всичко е илюзорна проекция. И "лошият" отговори, че това няма значение след като ще се чувства добре, ще има власт и ще е удовлетворен. Нещо такова беше. И като гледах това си помислих, дали би имало истинско значение каква е истината, ако не съществуваше страдание. Според мен, не би имало. Ако невежеството не пораждаше страдание, а щастие, то всички тези учения биха изгубили значението си. Само че не е така и затова те са толкова скъпоценни. Имам предвид не само будизма, но и Йога, Веданта и даоизма, примерно.

–––––––––––––––––

"Защитен механизъм" на дуалното възприятие, който се поражда автоматично от 12-те звена на взаимозависимото възникване. За едно и също говорим, според мен.

В случая важното е един СУБЕКТ да изясни ясно спрямо себе си, според себе си къде е точно позициониран. Това също е израз на опит, на осмисляне. Откриването на точното ниво на отражение на един СУБЕКТ е много важна част от пътя. И за нея се искат доста качества. Само да напомня, че един от най-големите проблеми на пътя е липсата и грешката в идеята КЪДЕ СЪМ АЗ?

И ако някой си мисли че горния визиран филмов образ е просто аналог на новозаветния ЮДА, значи най-малкото че все още има доста за осмисляне.

Е, как по-различно като мислиш точно същото. Понеже:

Имено. Това е втория тип страдание, т.е. страданието от промяната или непостоянството на нещата, което се преживява като нещо приятно и желано. Това е толкова ясно, че няма накъде повече. Удивително е, че не се схваща от повечето същества. Примерно, раждането предпоставя болест, остаряване и смърт. Предпоставя раздяла с близките, както и с нещата, които харесваме или притежаваме. Това са толкова ясни неща, че единствената причина някой да не ги схваща, според мен, е че не му стига кураж да си отвори очите.

Да, за едно и също говорим.

Просто повечето хора не гледат на временните удоволствия като на причина и за страдание. Не виждат как страдание и удоволствие се съдържат едно в друго и взаимно се пораждат. Не ги свързват едно с друго, дори нещо повече - построяват живота си около стремежа за получаване на кратковременни удоволствия и по този начин се опитват да го осмислят.

Относно СТРАДАНИЕТО - дали случайно или не, но някак си за мен е малко странно, след като са налице задължителните дуални двойки в емоционалните реакции, на които, съответно усложнени и комплексирани се коренят и по-сложните "ЧУВСТВА" и "ИЗЖИВЯВАНИЯ", защо негативното СТРАДАНИЕ е общата дума между удоволствието и болката.

След като в основата си двата типа реакции са еднакви спрямо същината си, то тогава защо през цялото време се постулира с негативната конотация?

Може би да напомня (или уточня), че някак си говоренето за елементите на вътрешните психични аспекти не включва коректност. Например - СТРАДАНИЕ не значи БОЛКА. Както и ЩАСТИЕ не е УДОВОЛСТВИЕ.

Да не говорим и за "ОСМИСЛЯНЕТО ИМ". Защитен механизъм е направен за да защитава. Това, че от време на време го представям по един или друг начин, включително и като патологично разрастване, е само условно. Дори в тия си форми то има огромно значение за СУБЕКТА не само в конкретиката на сънуваното от него. Много е важно тук да се има предвид, че промяната на мащаба и переспективата променят цялата картина. А това не може да стане само с описания и осмисляния. Не може да стане без точно съответствен на широтата на картината "състояние на съзнание" и съответно реализиращ я СУБЕКТ...

В същата посока е и коментара на СКЕП - раждането предпоставя болест, остаряване и смърт, раздяла с близки, с харесваното и притежаваното... Според мен, тук има липса на разбиране за дълбочината на значението на всички етапи и етажи в света на съзнанието. Това не е просто израз на липса на кураж и като го има да си отвори някой очите. Както и че като се почнат мантри, техники и медитации и е това е гаранция за излизане от самсара и че това е израз на безкраен кураж.

------

ЧЕЦИ, възгледа, че будизма е психология, направена като религия, е доста повърхностен, макар че е естествено да го виждаш така. Причината е, че нямаш познания нито в психодисциплините, нито будизма и религиите. Това не прави думите ти обаче да са "грешни" - напротив. В много отношения всъщност прямотата ти е забележителна и това веднага излиза през буквичките. И не пречи тук там да има много точни и изведени неща. Но само там и сред тези положения, които вече са преминали осмисляне, обобщения, и особено - сред адекватния им контекст. Пак напомням - няма грешни или неверни неща. Въпроса е, щом са написани са точно такива в очите на пишещия ги.

Да бе, баш от Веданта са извлечени... :D

Картината, Дакини, е далеч по-сложна. Това са остатъци от учения на предишен Буда, които са инкорпорирани във ведическите школи, заедно с множество методи.

Това, както казах, е полезно и облагодетелства съществата. Затова и не е важно кой откъде го е "почерпил". Но ако искаш да докажеш, че идва от Веданта, то няма да споря. Няма значение кой е източника.

Мотивът ми е съвсем друг - не искам да доказвам нищо, а за пореден път акцентирам, че и будизъм, и веданта са свързани помежду си. И са оказвали влияние едни на други през различни периоди. Затова е нелепо един "будист" да отрича ведантичното влияние, както и обратното - "ведантиста" да отхвърля влиянието на будизма. Лично на мен и двете учения са ми еднакво скъпи - във веданта виждам основата, а в будизма - епогеят на философската мисъл.

Ако приемем вселената за чаша, то от гл.т. на веданта може да се каже, че чашата е пълна /с Брахман/ и ние сме малки негови части, а от гл.т. на будизма тя е пуста, но отново хората сме малка част от тази пустота и по нищо не се различаваме. И в двете учения основната идея е, че не сме различни и обособени. Очевидно и Буда е бил силно повлиян от ведантичните учения и може би причината да отрече Атман и да го замени с шунята/въпреки че никъде Буда не е говорил директно за нея, това прави по-късно Нигарджуна/ е, за да не се фиксират учениците на поредната представа - тази за Атман така, както се фиксират на тялото, егото и т.н. Буда отстранява и този капан.

Но е очевидна и приликата между Буда природата и идеята за Атман от упанишадите, не е ли? Тази Буда природа също е безмъртна и с нея е пронизано всичко? Затова за мен будистките учения са по-скоро продължение на ведантичната мисъл. Затова ще повторя - дали чашата е пълна или празна - е едно и също и всичко в чашата е част от същата тази "таковост". Не си ли съгласен?

Относно СТРАДАНИЕТО - дали случайно или не, но някак си за мен е малко странно, след като са налице задължителните дуални двойки в емоционалните реакции, на които, съответно усложнени и комплексирани се коренят и по-сложните "ЧУВСТВА" и "ИЗЖИВЯВАНИЯ", защо негативното СТРАДАНИЕ е общата дума между удоволствието и болката.

След като в основата си двата типа реакции са еднакви спрямо същината си, то тогава защо през цялото време се постулира с негативната конотация?

Погрешно си разбрал, Рамус. но и ние не сме се изразили особено точно, тъй като поне за мен това се подразбира. Но да се допълня за повече яснота. Не страданието е ключовата дума в тези учения, а привързаността. Тя е тази, която води и до страдания, и до удоволствие. Тя е причината, останалите са само следствия от нея.

Мотивът ми е съвсем друг - не искам да доказвам нищо

И аз... Няма как да знаем дали въпросното Ваджра-самадхи и Нирвикалпа (Нирвичара) самадхи са едно и също или не са. Мога само да кажа какво са ми обяснявали, но единственият начин за адекватно сравнение е ако ти постигнеш осъзнаване по пътя на веданта, а аз по пътя преподаван от Будата. Тогава ще можем да сравняваме, но подозирам, че тогава не бихме се занимавали с подобни детски игри като "моят татко е по-силен от твоя".

Според мен, тук има липса на разбиране за дълбочината на значението на всички етапи и етажи в света на съзнанието.

Добре. Според теб е така, а според преподаденото от Буда е инак.

Да живее свободата, както казваш. Все пак, ако искаш се аргументирай, но по възможност ясно, конкретно и сбито.

Не страданието е ключовата дума в тези учения, а привързаността.

По-скоро невежеството (авидя) е корена, а привързаността е първата му производна.

Още някое толкова неясно изречение ако напишеш, то ще се захвана сериозно с теб. :D

Прав си, Скепсис, невежеството е корена. Човек се привързва и изпитва желания именно поради невежество.

Затова толкова обичам тези учения - няма при тях "грях" по-голям от невежеството. И само знанието те освобождава - никакви Богове, ангели, духове, факсове свише, кундалинита и прочие не могат да ти помогнат. :D

Още някое толкова неясно изречение ако напишеш, то ще се захвана сериозно с теб. :D

Те тва вече сериозно ме стресна. Целия ми кураж направо се изпари... думите замлъкнаха в главата ми... и остана само ... Тишина. Бреййй - че аз съм медитирал бре... !

Преди доста време бях ти писал - никога в живота си не се захващай с хазартни игри . 

Обречен си да губиш ! Освен ако не поподнеш на съвсем баламурници....

Послушай съвета ми - имам богат опит в тези игри .

(създал съм трима републикански шампиони по спортен бридж , а на колко още съм повлиял положително с моите "повърхностни" знания  самият аз не знам . И сега се състезават по първите маси в света....)

Повечето обикновени хора изобщо не могат да си представят , пък камо ли да разбират за какво става дума в тези игри. Даже и такива които се имат за изпечени играчи....

В хазартните игри е съвсем същото както в живота.......

Неадекватната на действителността теория води до непрекъснати провали , а адекватната - трябва и да я можеш !....

Темата е будизъм, виж кви неща се разискват тук.

Какво ти носи това, че за пореден път ме съветваш учителски и бащински заедно със саморекламата си в кое колко и как ги "разбираш".

Те състезателите в игри и самите игри,  успехите са ти в кърпа вързани. Учил си много ученици, всички успешни... и все като извънземни - че да разбират от игрите. От това следва че ти самия направо си супер, ултра, инфра, мега -МОЖЕЩ и успяващ, защото си обективно абсолютно адекватен към действителността.

Какво друго може да се каже на такъв човек - поклон и браво! 

- ето, признах те.

Надявам се това да успокои суетата ти, поне дотолкова, че да вникнеш в теми, които нито са за играчи, нито са игри... но и да не го направиш не е беда.

Абсолютно адекватните към действителността "успешни учители" предположително би трябвало да могат да се усещат в кое са, или не са, компетентни. И ако е им е интересно - да четат, осмислят.

Едва ли има тема, сред която да не са изписани твои съвети, обръщения, апели и изяснявания, адресирани към останалите "слепи, невежи и заблудени" участници.

За човек, който толкова претендира за психо-разбирач, -познавач, -практик би трябвало други неща да се пишат и извеждат... Но кой съм аз да съдя Боговете... и демонстрациите и примерите за Его-центризъм, възрастовите печати на живота... - точно по темата в контекста на написаното в последните коментари между ДАКИНИ, СКЕПСИС и някои други...

И аз не разбирам от Будизъм, и чета или питам какво се говори от останалите по темата. Да, има много плява, но Скепсис и Дакини и няколко други, успяват да я задържат на нивото на сериозността на която подобава дълбочината й.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

Те тва вече сериозно ме стресна. Целия ми кураж направо се изпари... думите замлъкнаха в главата ми... и остана само ... Тишина. Бреййй - че аз съм медитирал бре... !

Аз съм бил велик Гуру, бе! Чак сега разбрах!  :ohmy:

(създал съм трима републикански шампиони по спортен бридж , а на колко още съм повлиял положително с моите "повърхностни" знания  самият аз не знам . И сега се състезават по първите маси в света....)

Това даже не  е за докладване. 

Поклон! :wors:

Аз съм бил велик Гуру, бе! Чак сега разбрах!  :ohmy:

Слагам ти съ да ми станеш учител, затва. Че както вече се разбра,  другите учители не мъ щът.

Тук е хамлетовския въпрос - аз "боклук" ли съм или съм "бисер" (според примерите в предишни описания и коментари)? :)

На мен нищо .

Но на теб би могло да донесе или поне да ти спести ! 

Ама като ти гледам поста - едва ли (и не само твоя) !....

Нали и на будизма това му е целта в крайна сметка - разбиране на света.

Така , че като видиш мой пост - прескачай !

Не че нямаш нужда ! Не ти помага !

За другите които тук четат  пиша .....

Или си въобразяваш , че само ти си тук ?! :)

На кого пишеш тогава ?..... :)

Ами прочети си пак твоя пост и хубаво се огледай в него !

Какво виждаш ? :)

бе мен... мен ми казват "мистър безнадеждност" - няма спасение за мен.

Но ме кефи че има кой да ме спасява. Винаги съм знаел че алтруизма е духовна сила, за духовни същества. Благодаря за истинската ти съпричастност и състрадание. Така и не съм разпознал Буда сред пишещите тук, извинявай, прости ми...

Понеже Скепса го цаня за учител - право ми каза следното - "стига си критикувал другите, ти и Буда да дойде при теб, и на него ще му намериш кусура". Те тва съм си - вечния хейтър. Нещо между МАЛВИНА и "смърфа Граучо". :)

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

Аз пък се питам,ако някой не е виждал бисер,като как ще го различи от стъкълце?

Вариантите не се много !  :)

Или някой добър ще му го покаже и добрият веднага ще стане неудобен по подозрение , или някой лош ще му размени бисера с по-шарено стъкълце и лошият ще бъде хвален подозрително..... . :)

Въпрос на шанс в живота ! .....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Слагам ти съ да ми станеш учител, затва. Че както вече се разбра,  другите учители не мъ щът.

Млади ми Падауане, говори ми в цифри, моля. Имам си ценоразпис. :D

....

Макар и карикатура , съдържаща в себе си определена шега , тя по чудесен начин илюстрира действителността - както обективна така и субективна !......

Най-малкото - всеки от тях има собствена теория за действителността , но нито една от тях не е съответна на нея....или съответства , но само от части ....  :)

Ето ! Това е абстракция илюстрираща ограничени начини на мислене , на която абстракция можете да имате доверие ! :)

.....при това може да се добави и трети на лодка в реката. Той каква ли теория ще има....и т.н. :)

Вярна е тази теория която се "вързва от всякъде" с практиката !

П.П. Малиии ! Разкошна , вдъхновяваща (като си говорим за духове :) ) карикатура по която може да се напише цяла книга !!!

Абсолютен бисер на тема философия и психология ! :yanim:

Благодаря за което Скепсис !!!!

Макар и карикатура , съдържаща в себе си определена шега , тя по чудесен начин илюстрира действителността - както обективна така и субективна !......

Най-малкото - всеки от тях има собствена теория за действителността , но нито една от тях не е съответна на нея....или съответства , но само от части ....  :)

Ето ! Това е абстракция илюстрираща ограничени начини на мислене , на която абстракция можете да имате доверие ! :)

.....при това може да се добави и трети на лодка в реката. Той каква ли теория ще има....и т.н. :)

Вярна е тази теория която се "вързва от всякъде" с практиката !

П.П. Малиии ! Разкошна , вдъхновяваща карикатура по която може да се напише цяла книга !!!

Абсолютен бисер на тема философия ! :yanim:

Благодаря за което Скепсис !!!!

Смисълът за мен от карикатурата е, че няма нужда човек да се напъва да отиде там, където е учителя. Той не е на по-различно или по-специално място.

Няма нищо за постигане, всичко е тук и сега. Тази и онази страна са само илюзия на егото.

Смисълът за мен от карикатурата е, че няма нужда човек да се напъва да отиде там, където е учителя. Той не е на по-различно или по-специално място.

Няма нищо за постигане, всичко е тук и сега. Тази и онази страна са само илюзия на егото.

Смисълът е , че когато има различни гледни точки , вярното решение е да се излезе на по-общо ниво на мислене (и гледна точка) обхващащо в себе си всяка една от тях ....Това обикновено е обективната действителност , тази която не зависи по никакъв начин от субекта .....защото обективно и субектът (човекът) е част от действителността .

Това разбира се няма как да стане ако поставяме себе си като "център на Вселената".....

Смисълът е , че когато има различни гледни точки , вярното решение е да се излезе на по-общо ниво на мислене (и гледна точка) обхващащо в себе си всяка една от тях ....Това обикновено е обективната действителност , тази която не зависи по никакъв начин от субекта .....защото обективно и субектът (човекът) е част от действителността .

Това разбира се няма как да стане ако поставяме себе си като "център на Вселената".....

И така може да се каже. Сетих се за поговорката, че тревата е винаги по-зелена от "другата" страна хълма. :D

Тази и онази страна са само илюзия на егото.

"Няма страдание, няма произход на страданието, няма прекратяване на страданието, няма път, няма мъдрост, няма постижение и няма не-постижение. Следователно, Шарипутра, тъй като бодхисатвите нямат постижение, те пребивават чрез Праджняпарамита. Тъй като няма заблуденост на ума, няма страх. Те преминават отвъд фалш и постигат пълна нирвана."  :rolleyes:

(Откъс от Праджняпарамита-хридая сутра. Преводът е на Лама Иво)

"Няма страдание, няма произход на страданието, няма прекратяване на страданието, няма път, няма мъдрост, няма постижение и няма не-постижение. Следователно, Шарипутра, тъй като бодхисатвите нямат постижение, те пребивават чрез Праджняпарамита. Тъй като няма заблуденост на ума, няма страх. Те преминават отвъд фалш и постигат пълна нирвана."  :rolleyes:

(Откъс от Праджняпарамита-хридая сутра. Преводът е на Лама Иво)

Дето се казва : 

" Той вече е умрял , ама още не го знае !".... :)

Не обратното - родил се е, но само той го знае. :ph34r:

Ако е така , значи дълъг път го чака.....докато дойде на себе си ! :)

А може и никога да не се случи.....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.