Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за....../

Featured Replies

преди 11 минути, _ramus_ написа:

Така че напъните ти за 'износ' на фантазии... са пълен провал и няма как да минат.

Той великият палячо бди, а великият модератор е зад гърба му. Целият се треса от страх.

• Отговори 10,1k
  • Прегледи 518,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А, като започнат да пускат само ваксинирани да пишат и в раздела за мистика и езотерика, проблемът ще се оправи. Тогава ще си все сред нормални хора. Иначе няма да мирясаш, докато не изгониш и не опра

• Śūnyatā
    Śūnyatā

Ако можете поне малко да осъзнаете емоциите си в момента на тяхното възникване, вие ограничавате тяхната активност и те стават подобни на тийнейджъри, които са под надзора на бдителен възпитател. Вие

• Реджеп Иведик
    Реджеп Иведик

Добре дошла ! Къде беше като те нямаше ?

Публикувани изображения

преди 4 минути, Just a Stranger написа:

Целият се треса от страх.

да, да... щом го пишеш - значи е истина :)

Палячовците са някъде там... но Живота не е събран в малката ти фантазна черупка, само защото на теб така ти харесва и си влачиш ползите.

Така, че ти си я списвай, напъвай се... , пък който може ще се смее, ще му е досадно или ще те съжалява... . Това не зависи от теб по никакъв начин, и да мрънкаш или да се тръшкаш... или да "се тресеш". :)

• Автор
преди 2 часа, _ramus_ написа:

според фантазиите ти - няма "оригинално аз", следователно - няма как да е налице "имитация".

Но и да се приеме абсурдността на фейка, няма как дадено "аз" да прочете каквото и да било. "Аз" е обикновен човешка абстракция на група от явления и процеси, ти първо й придаваш обективно значение, пълнеж и роля, после бориш това същото че било 'заблуда' и будизма... бла-бла-бла.

Колко пъти да повтарям, че за да се коментира нещо трябва да се знаят значенията на думите. imitation: a thing intended to simulate or copy something else; нещо, предназначено да симулира или копира нещо друго.

Но нека се фокусираме върху фактите. "Аз" не е само обикновена човешка абстракция или фикция, а чувство, което е субективно, но повечето му придават значение на обективна реалност и оттам идва вкопчването в собственото мнение и кавгите вследствие на неразбирателствата. 

Дали човекът има оригинал или няма, няма как да знаем, но при всички положения сме копие на копието на копието и т.н. От ДНК до думите които използваме всичко е копие или копие на образ или копие на симулация. Питах те какво не е имитация, какво не е копие, но ти не отговори. Може да се каже, че всеки човек е уникална и неповторима комбинация от имитации, но нищо повече...

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Всъщност нишката следва налудностите ти сред блога ти, които веднага след като ги налееш там, ги напускаш тук и им гледащ сеира на калдатските колеги по празнодумстване. Те вече доста се поизчистиха и сред раздела останаха само няколко дежурни психотични автори на никове, които принципно с фантазии си екзистенцират.

Така си и с всички останали "анализи". Неразбрал, недоразбрал, но да твърдим, да хулим, да лъжем. Вече писах, че ако трябва да отговарям на всяка щуротия която пишеш и която претендира да е истина, щях да имам поне двойно повече постове.

Всъщност е точно обратното. Коментарите, които публикувам тук, после ги качвам, леко обработени, в последния си пост (на тема имитации) в блога, за да има някаква смислова линия, която да не се накъсва от неадекватни и не по темата коментари. Но датата е от регистрацията на поста, затова се объркваш. Добавеното (edit) е първоначалната, задна дата.

преди 2 часа, Just a Stranger написа:

Ново ли ти и целта? Каза си го директно. Каквото на великия рамус не му харесва - вън. С всички долни и по-долни средства...

Нищо не можеш да направиш, ако му позволяват да се опитва да саботира темите, държейки се в разрез с правилата на форума. Това какви ни нарича няма никакво значение, но остава факта, че сам се дискредитира.

За мен не си глупав, а мъдър човек с който могат да се водят смислени разговори и се водят.

Ако Рамус имитира, че е дразнеща и пошла личност, значи е дразнеща и пошла личност.

Ако тичаш по улиците, имитирайки че си луд, значи си луд. Ако убиеш човек, имитирайки че си зъл, ти си зъл. Кон, който се преструва на бързоходен, трябва да бъде причислен към кавалерията; човек, който имитира светия император Шун, със сигурност ще стане един от неговите хора. Дори една измамна имитация на мъдрост, ще те причисли сред мъдрите.

Йошида Кенко (1283 - 1350г.) японски писател и будистки монах

преди 22 минути, _ramus_ написа:

Така, че ти си я списвай

Списвам си я. И ще си я списвам. Колкото и да ти е гадно и да се противиш. Аз се противя на нисшето в мене си, ти на светлото и чистото - разбираемо е, че се дразниш. Тези опити да избягаш от мизерията си обаче, с нищо няма да ти помогнат. Тя е в теб, а не в тези, които "анализираш".

преди 10 минути, Śūnyatā написа:

Може да се каже, че всеки човек е уникална и неповторима комбинация от имитации, но нищо повече...

Но това вече не е имитация. Уникалното и неповторимото е различно и в крайна сметка дали то не определя индивидуалността. Пътят на всеки е различен и уникален. "Аз съм Пътя".

преди 56 минути, Śūnyatā написа:

Нищо не можеш да направиш

Мога и го направих. Посочих им в каква посока (приблизително) са действията им. Дали ще се вслушат не зависи от мен, но отговорността за бездействието, поне според мен, вече ще е по-голяма. Наистина много участници напуснаха поради "толерантността" (безотговорността) на ръководството. И сега вече се е стигнало до положение някои да се тупат гордо в гърдите с това. И това ако не е падение...

преди 3 часа, Just a Stranger написа:

Така ти се явяваш един вид лъжец и предател на гласуваното ти доверие и на форума.

Пак са те напънали някакви страдания.Нито съм ти искал доверието, нито се явяваш лице, което може да изразява мнението на форума.

Но ако това облекчава  тия твои терзания то може да ме смяташ за какъвто пожелаеш.

• Автор
преди 1 час, Just a Stranger написа:

Уникалното и неповторимото е различно и в крайна сметка дали то не определя индивидуалността. 

Може да се каже, че я определя, но само като човешка мярка, не като същност. Когато един човек комбинира имитации в характера, които мерим като благородни, можем да кажем, че е благородна личност. Когато друг комбинира имитации на егоистична, неспазваща общоприетите норми личност, можем да кажем, че е с антисоциален дух и т.н.

В никакъв шок не сме изпаднали. Тия причини са известни много много отдавна и ти меляш тука вече 10 години. Ти докъде стигна с проблема в привързването? Как няма да делиме на мое и твое? Отиваш на гости на @Just a Stranger ти сложи софрата да видиш жена му и убава да я минеш защото всичко е общо. Той няма да ревнува защото така било редно После отиди на гости на Рамус да видиш как се е устроил щото там има и твои работи нали всичко е общо. Обясни му как го обичаш без да си привързан към него защото това е картинката на използвача. Понеже всичко е общо тука взимаме решение да продадеме Пернишката панелка за да ти купиме билет за Делхи. Там да се срещнеш с учители и да се запишеш в университета. Разбираш ли че да обичаш без да си склонен да се лишиш да дадеш не е никаква обич. Така че ти не обичаш Будизма. Ти просто си го ползваш за лични нужди.

Има много пословици и поговорки на база опита на база на човешката психология които са валидни и работят. А твоите красиви будистки приказки не стават за нищо.

преди 8 минути, shishmanovp861 написа:

В никакъв шок не сме изпаднали. Тия причини са известни много много отдавна и ти меляш тука вече 10 години. Ти докъде стигна с проблема в привързването? Как няма да делиме на мое и твое? Отиваш на гости на @Just a Stranger ти сложи софрата да видиш жена му и убава да я минеш защото всичко е общо. Той няма да ревнува защото така било редно После отиди на гости на Рамус да видиш как се е устроил щото там има и твои работи нали всичко е общо. Обясни му как го обичаш без да си привързан към него защото това е картинката на използвача. Понеже всичко е общо тука взимаме решение да продадеме Пернишката панелка за да ти купиме билет за Делхи. Там да се срещнеш с учители и да се запишеш в университета. Разбираш ли че да обичаш без да си склонен да се лишиш да дадеш не е никаква обич. Така че ти не обичаш Будизма. Ти просто си го ползваш за лични нужди.

Има много пословици и поговорки на база опита на база на човешката психология които са валидни и работят. А твоите красиви будистки приказки не стават за нищо.

Съвсем практично и логично -частната собственност е проблемна, трябва да бъде изоставена. Никой не бива да притежава нищо. Индивидуалния личностнострмителен материален и  ценностен модел съсздава трудна свързаност в Обществото, пречка е за колективната ни съдба и нашата еволюция на следващи нива.

Маскирания будист иска да каже моето си е мое а чуждото е общо. Никога няма да спрат да му харесват красивите жени, хубавите и скъпи коли, луксозните имоти! Наистина изнасилва форума вече 10 години. Човек е създаден като чустващо същество и се привързва към хора, към животни и т.н.Трябва да приеме реалността такава каквато е. Безсилен е да направи каквото и да е! Затова тика че всичко е илюзия, имитация, симулация да го понесе по леко.

Собствеността е илюзия, освен опита на духа, изразяващ се в знания, способност за разбиране и духовни качества. Това е което може да се каже, че притежаваме. Другото не е наше, но това не значи, че можем да го използваме произволно, не по право и без да се съобразяваме с другите. А човешките закони са това, което имаме към момента и докато няма осъзнатост за и докато не е намерено нещо по-добро, те са на място.

Нищо материално и обективно съществуващо не е илюзия!

И не само материалното. Едно право на строеж право на собственост и т.н. е нематериално но също обективно съществуващо и не е илюзия.

преди 7 минути, shishmanovp861 написа:

Нищо материално и обективно съществуващо не е илюзия!

И не само материалното. Едно право на строеж право на собственост и т.н. е нематериално но също обективно съществуващо и не е илюзия.

Аз имам друго виждане........... примерно за <конструкта> право на строеж -това е в <съзнание> и функция на материален носител на интелект и по този  начин са от нашия Материален Свят. 

За да е наистина не-материално , би означавало свързани и , или принадлежащо на Непознати за нас форми - <частици> на материя  без характеристики като маса, импулс, енергия и съществуващи при <други свързаност-физични закони> Такива форми са допускани, дори има предложения за хипотетични модели.

В дуалния свят е или материално или нематериално. в Икономиката и Правото които са науки ти казвам какво е нематериално. Философията за мен не е наука с това можело да се каже, според мен и т.н. В математиката във физиката и т.н. трябва законът,теоремата да бъде изведена. Има резултат!Точка. Неспирното беседване и носенето от 9 кладанеца вода не води до нищо. Всичко там е субективно. Според тебе, според Мадхямика и така нататък. Колкото хора толкова и гледни точки.

преди 27 минути, shishmanovp861 написа:

,,,,,,,,Трябва да приеме реалността такава каквато е. Безсилен е да направи каквото и да е! Затова тика че всичко е илюзия, имитация, симулация да го понесе по леко.

Ти май не разбираш, дори и сега с нашата примитивност, ние таим Сила, отглеждаме силата на Ума, а тя съществува и Расте , като онова което усещаме -има афинитет да прави ( освен другите неща) е да Променя Реалност.............да Променя Материя, създава нови Материални Светове и нови Космоси, както и .................. да обрича други на <изчезване> т.е промени къмто Несъществуване. Такива <копнежи> са в природата на човека, .......... днес си го помисля, утре го рафинира, в други ден  е времето на Новите орди, след хилядолетия .................... нещо ще съществува основно чрез и с <промяна на реалността>..........

преди 4 минути, shishmanovp861 написа:

В дуалния свят е или материално или нематериално. в Икономиката и Правото които са науки ти казвам какво е нематериално. Философията за мен не е наука с това можело да се каже, според мен и т.н. В математиката във физиката и т.н. трябва законът,теоремата да бъде изведена. Има резултат!Точка. Неспирното беседване и носенето от 9 кладанеца вода не води до нищо. Всичко там е субективно. Според тебе, според Мадхямика и така нататък. Колкото хора толкова и гледни точки.

Аз говоря в област <физика> т.е. наука и имам в предвид научни хипотези, не философия в сегашния и обхват, по скоро е като а,научна философия> Не са мои мисли, в случая само препредавам <мисли> на вече покойници физици.

Познатият ни и сега материален свят изучаван от <физика> не е дуален, а нешо Друго.................какво друго? аз незнам , според мен тепърва ще следват невъобразими за мен, теб, нас- <стъпки>  Моделиране( съсздаване научни модели) на Невъзможното- Материя, Космос, Вселена..........

След като гледахте филма Матрицата, явно има голямо въздействие тази нечия фантазия почнаха много хора да говорят.

преди 10 минути, laplandetza написа:

Ти май не разбираш, дори и сега с нашата примитивност, ние таим Сила, отглеждаме силата на Ума, а тя съществува и Расте , като онова което усещаме -има афинитет да прави ( освен другите неща) е да Променя Реалност.............да Променя Материя, създава нови Материални Светове и нови Космоси, както и .................. да обрича други на <изчезване> т.е промени къмто Несъществуване. Такива <копнежи> са в природата на човека, .......... днес си го помисля, утре го рафинира, в други ден  е времето на Новите орди, след хилядолетия .................... нещо ще съществува основно чрез и с <промяна на реалността>..........

Ти ли имаш тази сила? Той и мадхямика така си мисли. Ще създаде нов свят, нови закони. Това е типично допускане можела да се каже. Но докато се осъществи е в сферата на илюзиите. Така, че неговия будизъм е имитация защото е чист фалш и неговите идеи са илюзорни защото са неприложими!

преди 2 минути, shishmanovp861 написа:

След като гледахте филма Матрицата, явно има голямо въздействие тази нечия фантазия почнаха много хора да говорят.

Ти ли имаш тази сила? Той и мадхямика така си мисли. Ще създаде нов свят, нови закони. Това е типично допускане можела да се каже. Но докато се осъществи е в сферата на илюзиите. Така, че неговия будизъм е имитация защото е чист фалш и неговите идеи са илюзорни защото са неприложими!

Какъв е тоя филм? , не съм гледал, само съм чувал коментари, и веднъж погледнах по някоя тв., но не ми грабна окото. Говоря за хипотези и научни спекулации от преди повече от 30 години.

Още никой известен не може, но не сме в илюзии , а в <прогностика> и вероятности.............. нали това ни влиза в работата, да пробваме да <виждаме> бъдещето, това ни прави <умни>...............

• Автор
преди 58 минути, shishmanovp861 написа:

Маскирания будист иска да каже моето си е мое а чуждото е общо. Никога няма да спрат да му харесват красивите жени, хубавите и скъпи коли, луксозните имоти! 

преди 1 час, shishmanovp861 написа:

Обясни му как го обичаш без да си привързан към него защото това е картинката на използвача. 

Колко повече имитираш завист и злоба, толкова по-лесно те се превръщат в част от теб.

преди 17 минути, Śūnyatā написа:

Колко повече имитираш завист и злоба, толкова по-лесно те се превръщат в част от теб.

Злоба или обективна откровенна истина? Да не отидеш до Индия да не се докоснеш до културата да не научиш езика?! Ти сериозно ли?

Твоята идея за блаженство е близо до дебилността, мазно да капе от устата,разредено с бира и благодатна послушна робиня вкъщи!

Не ти завиждам. Съответно няма омраза и злоба. Виж Рамус е разочарован, че не се съгласяваш да се лекуваш. Коктейлче антипсихотици и лечебна класическа музика. Има и други пътища към Ниирвана.

преди 1 час, shishmanovp861 написа:

Злоба или обективна откровенна истина? Да не отидеш до Индия да не се докоснеш до културата да не научиш езика?! Ти сериозно ли?

Твоята идея за блаженство е близо до дебилността, мазно да капе от устата,разредено с бира и благодатна послушна робиня вкъщи!

Има <отговори> дълбоко излечени , заличени в тъмната история. Древните хора на предарийската цивилизация от хАрапа, инд .............. са избегнали дългите години на свирепи войни, просто са напуснали, оцелялото ядро от  <привелигированото население> е тръгнало на <походи> по вода и суша. Древните арийци, за онова време добре развити, организирани и доста многобройни  са били страшен противник, страшен, жилав, жизнен  , но са били <културно> по - назад от древните.Остава масово <черното>, мургавото население и по останалото от легендарното минало, арийците никак не са били милостиви, наложили са и свой ред , променили са <религиозната организация> , наложили са кастово общество и пр. Род на Буда е от по-късни завоеватели, покорили тези преди тях, той не е ариец. Вероятно не е бил подръжник на заварените порядки и духовно-културен живот.

Походи, преселения, изселения на развити народи и държавоформиращи групи има в историята, много интересни и забулени в тайнство са тези на онези в америките......

Жените на разположение за удоволствия и комфорт не са пречка за <духовно израстване> , могат да бъдат само полезни .

преди 8 часа, Śūnyatā написа:

Но нека се фокусираме върху фактите.

преди 8 часа, Śūnyatā написа:

Дали човекът има оригинал или няма, няма как да знаем, но при всички положения сме копие на копието на копието и т.н.

От ДНК до думите които използваме всичко е копие или копие на образ или копие на симулация.

:) Това ли са "фактите"?

Копие, на копието... е носенс, при положение че дори според английското ти малоумие, дето си го изкопал, е малоумно и не е никакъв "факт", а е просто твоят пореден фейк.

преди 8 часа, Just a Stranger написа:

Колкото и да ти е гадно

ма много ми е "гадно", докато се смея на простотиите ти. :)

А иначе - "ниското" в теб си е там - затова и се налага да го "бориш", притискаш неглижираш или криеш с "възвишен театър"... И всъщност - докато му се "противиш" го наливаш с "живот", защото то си е там... докато се стремиш да го неглижираш, то си работи и си е в теб.

Глупостите с "подбора" на възвишените мисли" е само поредната нахъсвация от мераци да си нещо друго, от това "което си". Заради това са и фантазиите - заради самоотричането и комплексите.

преди 22 минути, Just a Stranger написа:

Гадини до мозъка на костити си - за съжаление има и такива хора.

Докато главицата ти е на бебчо, :baby4: единственото, което ти остава е именно "мозъчето в костите".

Всички ще изчакаме да мине поредната криза и на всеки се налага да търпи "болните другарчета". Докато те се дерат с "реторични въпроси" и лични обръщения пред огледалото на екрана пред тях.

преди 22 минути, Just a Stranger написа:

Цитирай го цалото. Така е крайно некоректно.

Понеже от възвишени театри още не си докарал до "костния си мозък", че си никой тук. Нито си в положение да изискваш, нито да посочваш... :)

Призраците сред виртуала са просто дигитални сенки. Затова и никой не те приема сериозно за каквото и да било, докато се вживяваш колко си стабилен емоционално, колко осъзнат, премерен или обмислен. 

Лъжите не са заради кривите огледала, а заради Кривия малчо, дето се мъчи да се види като голям, важен и значим. 

преди 5 минути, _ramus_ написа:

Докато главицата ти е на бебчо

И хиляда пъти да го повториш това "бебчо" точно ти и оня другия се държите по детски. Само претенциите са ви за порастналост и зрялост, но покритието нещо не се вижда. Точно обратното. 

преди 7 минути, _ramus_ написа:

единственото, което ти остава е именно "мозъчето в костите".

Аха, с подкрепата свише си много отворен. Без нея отдавна да са те смачкали останалите участници. Комплексар отвсякъде. Само приказки.

преди 10 минути, _ramus_ написа:

Всички ще изчакаме да мине поредната криза и на всеки се налага да търпи "болните другарчета

Кои всички? Колко сте в главата ти? Само при теб има нетърпимост. Не можеш да я контролираш, но пък изразявайки я напрежението спада. Това се нарича зависимост, но страхливецът няма да посмее да се вгледа искренно в себе си. Той "анализира" само останалите. Всъщност повтаря едни и същи отработени фразички, които му носят илюзорно усещане за спокойствие и контрол. "Деца", "фантазьори" и др., изказани под маската на анализ са единствено формула за самоуспокоение. 

преди 13 минути, Just a Stranger написа:

Само при теб има нетърпимост.

Тц, фейк! :) Точно търпимост е, макар че се налага и понякога е повече от досадно.

Иначе гледам как висшите ти помисли са те отвели отново до някакво "мачкане", етикети като "страхливец" и кое как ти било изглеждало. Както  поредното огледално папагалене на глупости - точно с имитации :)

Имитаторите, бебчо... ама не ми се губи време с истерици... Наливай си там - не ми пречиш, докато се гледаш в екрана и си рисуваш сянката с етикет "рамус".

Дали изтрещелият че се вживява на "добър" или на възвишен, на хамелеон или на крокожабел, на корабен магнат или на едноокия пират - артиста е изтрещял в момента в който той вече не може да разпознае границата между театъра и извън него. Ама той си бил ок - ми ок, мен защо трябва да ме интересува някой си как се бил "чувствал", какво му било отвътре, какво усещал...

Виж коя е темата и че в нея ти си пълен абориген. Да се плюнчиш и ревеш дигитално е ехо от детските ти травми, и ви търпим няколкото ранени комплесара да си дрънкате, докато всеки си реди неговия си сън. При това - форумът не е нито на психиатри, нито е за психични девиации. Но девиантите си бродят и се "лекуват" с фантазии... и другите се налага да търпят. Не че нещо... но понякога става тегаво...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.