Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Юдеизъм /за любопитни/

Featured Replies

няма ли спирка тази безкрайна проповед? Гледам че още има да се излива - колко още?

Към коя публика е насочено това, кога се очаква ръкопляскане и викове "браво", да взема да го изиграя и да стане по сценария. Може да настъпи смирение, че тая любовна проповед, с тия "сърца", стават вече маниакални с повторенията си в няколко теми. Нали се твърди че духовното било вътрешен мир - мир никъде не се прочита, след като толкова вой за нещо си, дето според проповедника било несправедливо и обещава наказания със смърт и кое как било, кое как щяло да стане...  Как можеш да наричаш някой си "нацист" при положение че "не бил те допускал да си като него. Е, кое и къде е проблема в това?

Нещо човърка отвътре някого, че според някои си обяснения той бил ГОЙ - и какво от това, какво значение толкова има, за да се лее толкова пропаганда и обяснения, толкова картинки, толкова "доказателства" за правдивостта на изразяващия се? На два пъти ме обявяваха за сатана и ми спретваха клетви и ритуали за смърт и анатема... И какво от това, къде е толкова проблема, че за някои хора нещо си е като трън в очите им. Ама в очите има трън по принцип. Не е ли по-добре някой да се опита да се самопогледне какво го дращи там, та е толкова важно да го привиди сред образите и сенките си за живота, хората и света?

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 309,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сидхартха
    Сидхартха

Я да изпробвам чувството за хумор на Божия народ в лицето на Валкирия ... Събрали се евреите от местна общност и равинът им казал: - Слушайте сега... Знам аз, че нас, евреите, никак не ни харесв

• valkiria1
    valkiria1

Дълбоко в Синайския полуостров ,на територията на Египет се намира Синай-известна още като: планината Хорив, планината на Моше, Джебел Муса/според бедуинската традиция/, планината ,която равинската ли

• Философ?!!   Душица... Нито четеш, нито знаеш, нито мислиш... но предиряш кой на какъв (ти се ) правил, като че целия свят е един безкраен вариант на мъжки моабет и състезание по надпиране кой

Публикувани изображения

на 9/17/2016 в 8:04, rurk написа:

Бог ще се погрижи и за това. Ще бъдат избити достатъчно евреи от ислямистите, докато този възглед не стане на пух и прах.

Такава е Божията Воля. :-)

Може и "Карма" да го наричате.

http://www.lechaim.ru/ARHIV/240/elkin.htm

Ти каква идеология изповядваш..уахабизъм,такфиризъм?!?
На чий Бог е тая воля?

ПС:То май по-добре някой модератор да прекръсти темата на ''Анти-семитизъм за любопитни''...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Вал аз видях снимките на 13-годишното момиче намушкано в спалнята си....та око за око зъб за зъб си е в пълна сила

hqdefault.jpg

Аз оня Рурк искам да се яви и да изясни какво имаше впредвид с това:

Цитат

Бог ще се погрижи и за това. Ще бъдат избити достатъчно евреи от ислямистите, докато този възглед не стане на пух и прах.

Такава е Божията Воля. :-)

ПС:Прощавай че те разстройвам,но понякога няма как

преди 14 минути, rurk написа:

20 Шмот 25:8 Построй Храм

Поясни ако обичаш,аз не съм юдеин
http://mesto.org.il/факты-и-материалы/rmbb171

ПС:А и без такива картинки като интегрални схеми

Ааа повече не пиша тука-аз питам за ежедневни неща,те ми отговарят с цитати отпреди 2000 години.
Мноо ама много ще ми е интересно ако на някой дъщеря му/жена му бъде намушкана на спирката чакайки автобуса...
И като ми ревнат Интифада...ми идете до Брюксел/там последно бях/ и ше се осъзнаете-има да се маете в столицата на Европа или в Техеран сте попаднали...

Много интересно, как ще коментират християните тези думи на Исус, в които се казва, че спасението е от юдеите:

22 Вие се покланяте на онова, което не знаете; ние се покланяме на онова, което знаем; защото спасението е от юдеите.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

преди 12 часа, rurk написа:

Най-характерното за Юдаизма е неговия фанатизъм и нацизъм.

Няма друга религия, която да е етнически обособена.

Според евреите вие сте по-долно племе, ако вашия майчин език не е еврейски, вие сте Гои.

Второ качество хора сте. Неспособни сте на връзка с Бога, на отрезвяване в духа.

А и евреите* в техните си очи, се имат за първа класа, за арии.

В грешка си RURK, ама в голяма грешка. Ще си позволя критика, колкото и да не ти допада. И изобщо, кой си ти? Защо на критичен отговор на твой пост, поста ми бива изтрит и получавам предупреждение от собствениците на сайта в лицето на Калин Карабойчев (едва ли Калинчо е седнал да чете стотиците постове писани всеки ден и да се прави на цензур). Значи критиката ми засяга някого на високо ниво. С оглед на помията, агресията и прочие мерзост, която се лее свободно в тоя форум, някак си критиката към твоите постове да е санкционирана от високо ниво - намирисва на нещо гнило. Вземи се в ръце пич и почни, да приемаш критика. Не са длъжни всички да споделят твоята визия за света. Много е странно...ако напиша нещо антиеврейско (по мнението на VALKIRIA1), няма проблем, но ако критикувам твоята визия за света, следва предупреждение от високо ниво. Кво по дяволите става с тоя сайт? Избирателна цензура? Не, ме е*е, ако ще да ме баннат. Свободата на мисълта и словото и съвестта са над всяка над всяка власт и цензура. Така, че си запазвам правото на свободно изразяване независимо от  цензурите.

По същество...Както казах в голяма грешка си...

1. Не разбираш Юдаизма... Тората има социални функции. Мойсей създава държава. Естествено е един народ да отстоява своите интереси. В наши дни имаме възстановяване на Израел като държава. Нещата са идентични с времето на Мойсей. И изобщо, ако не беше тоя инат на евреите да да отстояват своята самобитност, отдавна да ги няма като народ. Другите народи само могат да се поучат от евреите...

2. Юдаизма не е единствената етнически обособена религия...има и други...и да не ти правя списък... само за пример - езидите - много по-древен народ и религия от евреите и юдаизма, но и много по-етнически обособена религия.

3. Относно високото самочувствие на евреите..., ми и другите народи имат високо самочувствие за себе си..., а между другото има и основателни причини евреите да са с високо самочувствие. Еврейството е наистина много специален феномен. Евреите са повлияли необратимо върху човешката визия за света. Влияли са, влияят и ще влияят - факт, може да го харесваш, можеш да не го харесваш, но е факт - даденост. Западната култура има юдейска основа. Исторически и културен факт. Самият факт, че спрягаш някакви кабалистични теории (между другото...не те знам де си се учил на кабала, ама не си я научил и меко казано пишеш глупости) значи, че си индоктриниран вече от юдейството и еврейството...

4. Наистина много от днешните евреи генетично не са семити, така че защо да не се имат за арии? И изобщо еврейството е въпрос повече на принадлежност към уникалната юдейската култура и светоглед отколкото въпрос на генетично наследство...И изобщо образът на "злите евреи", който се тиражира за да обслужва нечии интереси е много пресилен. Пич, става въпрос за политика...не се хлъзгай по пързалката по-която елитите искат да подхлъзнат всички. Евреите,...та евреите...ми, евреите са хора като всички други...Това, че една шепа хора експлоатират някаква превратно представена идея свързана с юдаизма, не значи непременно, че трябва да им се вярва. Не еврейство и юдаизма са виновни...Проблема е в сектата ХАБАД и в тяхната интерпретация на ционистката идея. Но, ХАБАД не са цялото еврейство, нито юдаизма сам по себе си, а само една малка част и интерпретация обслужваща интересите им...При това ХАБАД отдавна отдавна е обвързана със световните елити и те са не само еврейски...И на практика еврейството и юдаизма се явяват инструмент в ръцете на световния елит за постигането на определени негови интереси и цели. И в тоя смисъл евреите са също толкова прецакани (дори ако не и повече), колкото и останалите народи играещи по свирката на елитите.

преди 12 часа, koldun написа:

Не разбираш Юдаизма... Тората има социални функции. Мойсей създава държава. Естествено е един народ да отстоява своите интереси. В наши дни имаме възстановяване на Израел като държава.

Израел никога не е съществувал.

Никъде никога не се е споменавало име като Израел.

Споменава се за евреи които били в египетско робство, но на египетските стенописи от стария завет никъде нищо не се споменава за Израел и за евреи. Но пък многократно е споменавана Палестина, явно защото винаги си е била там още от древни времена. Израел е просто една ционистка измислица на Херцел и западно европейските държави.

И най-малката опитност струва повече от много философски трактати. В какво се заключава стойността на Библията? Тя е ценна за това, че изразява живота на един народ във всички негови прояви. И досега още християните не са достигнали до висотата на еврейския народ. И Евангелието, и животът на апостолите пак изнасят живота на евреите. Има ли нещо лошо в това? Някои не обичат евреите. Може да не обичаш дрехата на един човек, но ако той ти донесе хляб, ще му благодариш. Дрехата му не е хубава, но хлябът е хубав. Това, което е хубаво у евреите, не може да им се откаже. Бъдете справедливи!

http://www.beinsadouno.com/old/lectures.php?id=497

преди 21 часа, Aumi написа:

Много интересно, как ще коментират християните тези думи на Исус, в които се казва, че спасението е от юдеите:

22 Вие се покланяте на онова, което не знаете; ние се покланяме на онова, което знаем; защото спасението е от юдеите.

До идването на Христос. Христос дава алтернатива на еврейската религия и начин на спасение извън нейните догми. В същата глава на Йоан пише:

19. Казва Му жената: господине, виждам, че Ти си пророк.
20. Нашите бащи се покланяха в тая планина, а вие казвате, че в Иерусалим е мястото, дето трябва да се покланяме.
21. Иисус й казва: жено, повярвай Ми, че настъпва час, когато нито в тая планина, нито в Иерусалим ще се поклоните на Отца.

преди 27 минути, Shiniasu написа:

До идването на Христос. Христос дава алтернатива на еврейската религия и начин на спасение извън нейните догми. В същата глава на Йоан пише:

19. Казва Му жената: господине, виждам, че Ти си пророк.
20. Нашите бащи се покланяха в тая планина, а вие казвате, че в Иерусалим е мястото, дето трябва да се покланяме.
21. Иисус й казва: жено, повярвай Ми, че настъпва час, когато нито в тая планина, нито в Иерусалим ще се поклоните на Отца.

Казва и още нещо:

23 Но иде час, и сега е, когато истинските поклонници ще се покланят на Отца с дух и истина; защото такива иска Отец да бъдат поклонниците Му. space.gif
24 Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят.
преди 1 час, valkiria1 написа:

Каква алтернатива...става въпрос кой от храмовете , този в Йерушалаим или този в Гаризим е легитимен...Знаеш ли какво пише за Иеошуа в Талмуд-а ?

Не и честно казано, не ме интересува. Нито ме интересува настоящата тема (пиша това без намерение да обидя когото и да е). Участието ми в темата беше провокирано от желанието да отговоря на един точно-определен въпрос.

Редактирано от Shiniasu (преглед на промените)

преди 2 часа, valkiria1 написа:

може би първо трябва да зададеш въпроса ..какво общо има Иеошуа с християните ? 

Той няма нищо общо с тях.

Християните си въобразяват, че следват неговите заръки и заповеди, но не мисля, че успяват.

Стига писахте за Исус Христос а.ка. Йешу. Актуалността му в тази тема е равносилно Рудолф Хес, да даде думата за откриване на поредния конгрес на НСДАП на главния равин на Третия рейх ( по-вярно е Четвърти рейх, но това друга тема). Тъпо е. Има посветена тема за него. За евреите в днешен Израел тази персона е безлична и е не повече от туристически бизнес на държавно ниво. На последната среща Нетаняху заяви на папата, че Йешу не е евреин. На свой ред папата се съгласи и го обяви за "палестинец", а това наля вода в воденицата на Рамала.

Най-близко до учението на Йешу е евангелието от Матей. Е хайде вземете и прочете някое тълкование, за да прозрете какво е проповядвал. Например, не-формалното учение на Абрахам или прозренията на Мърфи.
Йешу е бил милионер. На 13г с еврейските кервани заминава за Индия и се устройва в Хималайте до 29г. Там става ученик по йога и будизъм, след което се връща обратно в родината си. Стига се до разпятието и наученото от йога го привежда в състояние на самадхи. Неговият ментор в същото време медитирал и чрез вътрешния си взор вижда страшната картина около своя ученик. Решава да помогне и свежда тялото на Исус в безтегловност, като по този начин го телепортира обратно на Хималаите. Тук го извежда от самадхи. Това е отговора на възкресението. Хитлер печели доверието на тибетци. Притежавал е подарък от ламата - тръба, чрез която е участвал в видеоконферентна връзка с Тибет. Охраната на берлинския бункер е била посветена на тибетци, а не на SS! Такива умения поразяват и е нормално да се привеждат като примери, учения, ревизии.

Нафтали Бенет е религиозен ционист и от нищото стана хавер-кнесет. Заряза собствен-бизнес за милиони и се премести на работа в кнесета. Наскоро той рече: "Изучаването на юдаизма е по-важно от природо-математическите предмети в училище, то трябва да стане приоритетно". В същото време равините настояват природо-математическите предмети да се спрат изцяло от учебните програмии и да се дъвчи единствено тора. Нищо ново под слънцето от времето на Йешу. Матрица за дебили. Средното образование в Израел е подобие на реална гимназия и е на 68 място в световната класация. Химия и физика не се изучава. Идея си нямат какво е таблицата на Менделеев. Но, тора и танах са задължителни. И за да продължиш висше държиш багрут (задължителна матура). Висшето образование в Израел се свежда до няколко университета, но те не влизат в ТОP-100 на световните елитни вузове. Обаче тук се изучава задължителен предмет "Термини на юдаизма", което е айсберг на въображението от клиентите на колумбийските наркокартели. Например, евреин не може да напуска своя дом в шабат по-далече от 900м. Ако му се налага да отиде на разстояние 1800м, то предварително трябва да се уговори с друг евреин. Другият трябва да го подслони и нахрани и едва тогава главният герой може да измине нужните 1800м в шабат. Логично, че за следващите 900м следва ново гости и нова хапка.

Расизъм е идеология, заявяваща о разделението на хората по строго диферинциални групи или връзки между наследени физически черти, или такива на характера, интелекта, морала, културата, и най-вече за враждебното превъзходство на един етнос над друг.

Евреин не е етнос, не е нация, а религиозна принадлежност. Запомнете го. Израел разглежда света на евреи, мюсулмани и християни. Вие не сте българин, руснак, украинец и след като не сте посочили, че сте евреин ви приемат за християнин. Друг е въпроса дали изобщо сте покръстен, атеист, агностик, будист. За евреите вие сте християнин. Картата за самоличност в Израел се нарича теудат зеут. Преди години там отрито пишеше вашата религиозна принадлежност. Усетиха се и замазаха този расизъм. Днес, ако вие сте евреин - никакъв намек, но три звездички подсказват, че вие сте неевреин. Незапознатият приема трите звездички като елемент на художествено оформление. При получаване на  теудат зеут попълвате в формуляра въпрос за религиозна принадлежност. Имате право, да я оставите празна. Един вид дава ви се възможност за самоопределение. При кандидатсване за престижна работа, задължително попълвате формуляр  за религиозна принадлежност в отдел кадри (гиус).

Фалашмура се наричат етиопските евреи. Но и тук някакъв нонсенс. Етиопки с татуирани кръстове на челото. Всеки етиопец ползва държавни субсидии при покупка на жилище. Става дума за стотици хиляди долари. Всеки етиопец ползва право за безплатно висше образование, става за дума за 20 000 шекела на година (курс 3.76 шек за US $1 ). Познайте колко са се възползвали от тази облага. Всеки ортодокс ползва специални субсидии при покупка на жилище. Познайте какво е положението при "хазарите". Един среден пръст, защото са смръдливи руски свинеяди.

Русия се настани трайно в Сирия и това стана трън за следеното на бабаитите на насралата. Нетаняху доста често прави метани на Путинката и на поредния такъв призна една историческа истина, че именно голямата алия на хазарите от 1992г даде онзи прогресивен тласък в технологическо отношение, с което днес Израел парадира. Логично, 90% от тези хора са висшисти, за което статистика обявява, че всеки шести израелски гражданин е с висше образование. Хубаво, ама на готово.). Какво може да се очаква от йеменци етиопци, мароканци, иранци, пък били те по-евреи от Мелябович. Какво ли - един афро-азиатски кенеф. В резултат на циничното отношение към хазарите от 2008г до днес напуснаха 360 000 съветски евреи, пардон, хазари. В Канада има място за всички, от което израелските хай-тек фирми бият тревога, че тенденцията ще доведе до внос на мозъци. Хазарите, които не стегнаха куфарите наближават пенсия, а в тора не пише как се направи меркава 5 или амос 10. Там пише за мистър Ел Шадай, как се явил като горящ храст и как избрал определени хора с изразен героически вид. И да, исторически тора е пренаписвана шест пъти до днес и всеки автор е тургал по-нещо ново.

Прочетеното ще ви направи свободни!
Надпис над входната врата на темата.

Редактирано от Profruit
орфография (преглед на промените)

преди 3 часа, valkiria1 написа:

я виж ти ..тоя Дънов май е разбирал нещата 

Има две книги "Учителя за библията", където са дадени негови думи във връзка със стария и новия завет. И това беше според мен най-положителното нещо, което е казано за евреите.

......................................................................................................

Първото нещо, което се иска от вас, е да възстановите връзката си с Първата Причина на нещата, да чуете гласа на Онзи, Който ви изпратил. Ще кажете като евреите, че този глас е страшен. Евреите се уплашиха от гласа на Господа и пожелаха Мойсей да се разговаря с Него и да предаде думите Му. Те не искаха да бъдат направо свързани с Бога, затова си послужиха с посредник. Като не пожелаха да слушат направо гласа на Бога, евреите не послушаха и Мойсея, вследствие на което и до днес страдат.

https://triangle.bg/books/1930-02-28-06.1998/1930-04-18-06.html

Целта на живота е да реализира човек нещо безсмъртно на земята, което да остане за вечността. В този смисъл всеки човек, всеки народ може да остави нещо безсмъртно. Кое е забележителното в еврейския народ? Кои евреи минават за видни, за знаменити хора? Това са еврейските пророци, както и някои от учениците – кабалисти. Всъщност те представляват еврейския народ. Вън от тях еврейският народ нищо не представлява. Който е готов да работи по този начин, той ще се насърчи; който не е готов, който не разбира законите, той ще се обезсърчи.

http://www.beinsadouno.com/old/lectures.php?id=973

Едва сега започва да се пробужда съзнанието на евреите. Аз не говоря за евреите по плът, но имам предвид духовния Израил. Това пробуждане на съзнанието, т.е. този преврат в душите на хората, може да се постигне само по Божествен начин. Никакви други начини, никаква друга култура не е в състояние да прероди човека освен Божествената. Тази култура носи Любовта в себе си. Без Любов нищо не може да се постигне.

http://www.beinsadouno.com/wiki/index.php/Равни_страни

Мойсей каза на евреите, като отидат в Обетованата земя, да не закачат хората, които са в тази земя. Евреите не послушали тая Божия заповед, дадена чрез Мойсея, и пострадаха.

https://triangle.bg/books/1920-02-12-19.1995/1920-06-13-10-30.html

Мойсей даде много разрешения на евреите, но те притуриха към неговото учение много работи, които той не е казал. И ако той дойде един ден, ще се чуди на гениалността, с която евреите можаха така да изопачат неговото учение. И ако Христос днес дойде и види как поучават в съвременните християнски църкви, и Той ще се чуди на гениалността на тия хора, които са могли така да изопачат Неговите думи!

http://www.beinsadouno.com/old/lectures.php?id=1548

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

преди 33 минути, Profruit написа:

...

Господин @Profruit, :yanim:

преди 6 минути, Aumi написа:

Не знам защо г-н Карабойчев би трябвало да се заяжда

И аз не знам ...ама бесен "вещер милиардер" как ти звучи .... дали не мога да преподам няколко урока на Калинчо...А?

преди 51 минути, Aumi написа:

Но ти посочих начина как да се срещнеш на живо с г-н Карабойчев, за да обсъдите отношенията във форума.

И - да, много интересно би било дали ще можеш да придобиеш .kaldata.com

Няма кво да обсъждам с госпидина ти Карабойчева...стартирал съм процедура за придобиването на собственост на .kaldata.com. Нещата са в ръцете на адвокактите  и финансовите ми съветници. Ще се вслушам в техните съвети. Ако .kaldata.com е печеливша инвестиция-сделка, аз съм новия собственик, ако не е ще съсипя сайта както аз си знам...Карабойъчев ще го докарам до просешка тояга...Бъди сигурна КОLDUN-ите са много злопаметни. И помним дълго...Карабойчев натрупа много отрицателна карма за 0 (нула) време - следва да се разплаща..  Знай тоя човек и рода му са прокълнати на 3 поколения най малко. И изобщо не се шегувам. Ще си платят с лихвите...само стой - та гледай. Ха познай... най много мога да бъда баннат,  Обаче един вещер това не го спира, ама изобщо не го спира...особено, ако е приел нещата лично като мене...

RURK-и четеш ли, четеш ли? И да не четеш не мисли че съм те забравил. Солидарно ще си платиш с господина Карабойчева. Не е заплаха -обещание е... не знайш вещерите кво знаят и могат...въх малей...

преди 44 минути, Profruit написа:

Смени си дилъра, пич! 'Щото ми звучиш като  пиздобол. Калин не веднъж е обявявал открито kaldata.com на тезгяха и условията за това. На негово място ти тегля една пиздюлина по IP и те слагам завинаги в фризера, пък ти купувай и amazon.com. И нещо информативно. Ако ти е свършил Primolut-а и бял равнец ще те успокои.

Мда, де kaldata.com е на тезгяха, чакам съветите на финасистите и адвокатите дали си струва да се харчат пари за мижавия сайт... за белия равнвец не знам аз го карам на канабис...

Редактирано от koldun (преглед на промените)

преди 59 минути, rurk написа:

Само глупаците сами рекламират себе си.
Все едно да имам магазин и да поставям рекламни табелки по улици и сгради, че моят магазин е най-добре зареден, продавачите най-честни и стоката най-прясна и разнообразна.
Сиреч, ако си купувате от моя магазин, вие не ще усещате глад

Хубо, че прочетох тоя пост. Тва момче не е у ред. Явно и Карабойчев е същия шемет. Отменям злите си намерения. Само бих им навредил повече, ако уйдисвам на злобата си. Прощавам им - момчетата не са у ред липсва им някоя сигнална система...

преди 8 минути, rurk написа:

Аре въ, спри са, дали да не те чета все пак на 3 безимени гроба? Ъ?

Редактирано от koldun (преглед на промените)

И наистина, уж всичко тръгва от Сирия, но преди това бе Ливан, Ирак, Либия, Египет...
На ред е Турция. На нейното падение ще бъде дадено рамо, от най-верния и съюзник САЩ.
Може би до края на годината това ще бъде факт.

Турция си няма и представа какво и готвят, но не може да се отрече, че нещо все пак надушват турците. Нещо им намирисва, но още не знаят какво и от де се прокрадва вонята.

Разпалването на светът

Разпалването на светът

Не, не става дума за нефт и газ, нито за световния икономически пазар. То, тези не са трохи, но Израел ползва трети страни като псета, особено НАТО И САЩ, за много по-скрита цел.

Какво общо има това с темата "Юдаизъм за любопитни"?
Общото е Юдаизма, Храма и еврейския възглед на избраност и висшепоставеност, които са същинското високомерие.

Хубаво е да се разгледа това мислене, което е нескрито в Ортодоксалния и Кансервативния Юдаизъм.
Не е описано само в Танах, а е разяснено и в Талмуда и Мишна.

Фактът обаче е факт  както църковността в Християнството (без значение деноминацията) е изопачена, така и Юдаизмът се е изопачил вътре в себе си.

Дяволът си няма работа.

Реално истинските евреи са в сянка, а със света опитват да се разпореждат фарисеите и садукеите.
Те не са истински евреи, нищо че се имат за такива. Нямат нищо общо с преминаването отвъд егоизма.

А, ве пичове и..:shy11: дами , тоя rurk, кво - е зомби, изкуствен интелект или човек? Някой има ли отговор на въпроса?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.