Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

2021 сл. хр. защо Исус не идва?

Featured Replies

преди 2 часа, Just a Stranger написа:

Всичко което съм и мога, съм го постигнал със съответните усилия, т.е. заплатил съм съответстващата цена.

Това върви само пред огледалото. Освен това - е обикновено клише.

Постигнал, усилия, цена... сигурно, на картинка, на уверения... Не че резултира нещо в думичките, но пък какво пречи някой да го вярва и да настоява че е 'така'... защото е така и той го казва.

От друга страна -  преднамерено не спомена "ползата", наградата. Фанатика търси да е герой, да преживее че е "пренесъл в жертва", като е платил "цена, някаква си"... Голямото геройство е нищо и никакво, защото се отнася до всичко и всеки. И всяка деятелност, в накаква посока, за всеки човек, се основава на преодоляване на съпротива.

преди 2 часа, Just a Stranger написа:

Мен не можеш да ме пречупиш, нито да ме смачкаш, както ти се иска.

Ето така говори фанатика. :) Вкопчен силно в неговото си "прешъс" битката е в главата му и филма филма върви - някой го натиска, някой го мачка, пречупва... А защо не и да го убива, унищожава... :) Ама разгърни по-смелно параноите - ти можеш още.... ти си във война и си герой, защото устояваш на огромния терор на злобните същества и сили...

За едното нищо и никакво... но било бисер, било диамант, било скъпоценност... дето само някой да е опитал да му го 'отнеме'... :) Не го давай да ти го "откраднат", щото без него си "нищо и никакво". Какво ще си без филма, без сънуването му "цял живот"...? 

Дааа - "дневникът на фанатика" се пише тук. Самостоятелно и доброволно се играе филмът... на живота му. И се разписва... всеки коментар... докато той е смел, силен, корав и "удържа огромния натиск в битката"... някъде в главата си. Няма лошо - чудесно е, и поучително - за който си позволи.

Все пак един се "жертва", да го опише и разкаже, защото от "трето лице" е по-лесно да се възприеме от останалите и така може да се заобиколят защитните сработвания - поне по-голямата и мощна част от тях. А това е много...

Всъщност - исус "няма да дойде"! Постепенно времето на този мит отминава. Ще се държат за него още милиони хора, но е обречен от времето. По-горе имаше снимка на плочка с клинопис - това е паметник на "митовете на ония хора"... Къде са сега - тия хора и тия митове... !!!

От друга страна - както се вижда "времето" ражда нови митове. Модерните варианти са микс, но днешните митологии са вече и без исус, без църквата и без бог. Един ден ще живеят хора, за които днешните митове ще са само в "паметниците", макар и не на "клинописни плочки".

Хората вкопчени в старите митове, ще си отидат , митовете им - заедно с тях. Пренасочването от един мит на друг е болезнена и твърде нежелателна процедура. Както се вижда форумният "мадхямик" само привидно е будист, но той носи в себе си християнските си фантазии. Нито е будист, нито християнин, но... пък си гради негови си фантазии какво е, кое е истината и как отново той е прозрял, провидял, извел и проникнал... в истината. Докато е бил християнин - пък в "оная истина"... После - друга...

Подобна е и "историята" на "странника" - , но понеже той е смел, силен и героичен никога няма да разкаже за 'отминалото' и ролята на това в 'сегашното'... Важното му е да си натиска неговите си неща... защото само там се върти животът му и той отдавна се е пренесъл в "тая стая".

Мита се ражда заради потребности - нужна е някаква поредна колективна "истина"... и се изфабрикува приказка за нея. Важното е да върви социалното колело, да носи ползи, пък инерциите... други да му мислят.

• Отговори 667
  • Прегледи 47,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Няма Зелен сертификат и не го пускат да дойде. 

• Това че не си християнин или религиозен, не е основание да простееш.

• Емил Костов
    Емил Костов

Никой няма да дойде и да те спаси. Сам трябва да го направиш. Колкото до Религията и Исус тук даже няма да влизам в никакви спорове. 

Публикувани изображения

преди 13 минути, _ramus_ написа:

Това върви само пред огледалото. Освен това - е обикновено клише.

Да, да, клише е всичко, което рамус каже, че е клише. И то обикновено - да не си помисли някой, че е специално. Рамус ги разбира нещата - вече всички са "наясно" с това. 

преди 17 минути, _ramus_ написа:

Постигнал, усилия, цена... сигурно, на картинка, на уверения...

Е това е - разобличи ме. Ъв корс. Няма как да е по друг начин, щото това все пак е рамус. Него не мой го заблуди.

преди 18 минути, _ramus_ написа:

Не че резултира нещо в думичките, но пък какво пречи някой да го вярва и да настоява че е 'така'... защото е така и той го казва.

Ах тези думички. Рамус обаче по тях може да каже всичко за автора им. Че и повече от всичко.

преди 20 минути, _ramus_ написа:

От друга страна -  преднамерено не спомена "ползата", наградата.

Мислех си, че съм я споменал или поне загатнал, но явно съм се объркал. Отново. 

преди 22 минути, _ramus_ написа:

Фанатика търси да е герой,

Да, какво ли друго да търся в един форум? Отново ме разобличи. То мъдрост ли е да я опишеш. Чудя се защо чакаме Христос, като си имаме рамус?

преди 25 минути, _ramus_ написа:

да преживее че е "пренесъл в жертва", като е платил "цена, някаква си"...

Мда. Така сме фанатиците и търтеите чакащи всичко наготово. Но пък рамус такива като нас винаги ги поставя на мястото. Чак се засрамих от допуснатата погрешка.

преди 29 минути, _ramus_ написа:

Голямото геройство е нищо и никакво, защото се отнася до всичко и всеки.

Да. А аз си мислех, че е много голямо. Не го написах, но в действителност си го представях като най-голямото геройство, а себе си като батман.

преди 30 минути, _ramus_ написа:

И всяка деятелност, в накаква посока, за всеки човек, се основава на преодоляване на съпротива.

Да, добре че е рамус да е в ролята на съпротивата. Той я играе за наше добро, за да можем да демонстрираме силата на нашата деятелност. Ето това е истинска жертва и упоритост - съпротива до смърт. Какво да правим вярващите, ще почакаме още малко.

преди 22 минути, ncl написа:

Всеки вярва различно. 

да, секи сам си преценя в кво да вярва и в кво да не вярва  🙂

преди 9 минути, Just a Stranger написа:

Какво да правим вярващите, ще почакаме още малко.

Така ли - пак послъгваш някъде насред ирониите си, защото ти не чакаш. Не можеш да чакаш, вече си подпалил ракетата и вече от моя страна не се изисква никакво усилие в нея, защото "в космоса" тя върви чудесно на инерция. :)

Познай колко човечета от форумните сте така - само няколко. Мадхямикът обикаля по темите да играе контра на рамус, пък и му омръзна вече в будистката, щото няма заигравка. Ти - си нещо подобно. Мечолари - е стар познайник, още от изворите.ком - въобще не ми се коментира там, щото е тежко положението...  Вселенската принцеса с розовия еднорог... Форумната козуначка със заветните мъдрости и фрази от рода "моята обективна реалност"...   Още двама-трима... и това е. Според теб - има ли някакъв общ елемент между 'точно тия няколко малчугана"? :) Тихо, не го пиши, нека остане в тайна.

А пък са налични вярващи, на които рамус не им пречи. Защо ли е така? Заради вярата ли или заради това че са "по-големи" като хора? :) 

преди 5 минути, _Aumi_ написа:

секи сам си преценя в кво да вярва и в кво да не вярва

не думай... !!! :lol6:

преди 12 минути, _ramus_ написа:

не думай... !!! :lol6:

що се смееш? нали това е фразата на годината! 

phpt7kqal_559x345.jpg

преди 16 минути, _ramus_ написа:

Мечолари - е стар познайник, още от изворите.ком - въобще не ми се коментира там, щото е тежко положението...  

Ей, и ти веднъж запек да получиш, че иначе ти се лее словесната диария.

преди 24 минути, _ramus_ написа:

Заради вярата ли или заради ...

или просто защото си един страхлив лицемер!🤣

ако не беше страхлив, щеше да критикуваш всички наред1

един-два пъти се опита, но като видя острието на меча и си прибра езика зад зъбите.:lol6:

Ако си толкова смел и обективен - давай наред ... защото според теб всички вярващи са в един кюп и всички са еднакво заблудени овце, без значение в какво вярват!

преди 1 час, _ramus_ написа:

Така ли - пак послъгваш някъде насред ирониите си, защото ти не чакаш. Не можеш да чакаш, вече си подпалил ракетата и вече от моя страна не се изисква никакво усилие в нея, защото "в космоса" тя върви чудесно на инерция.

Ще те дочакам, не се притеснявай.  Странно как ти, който се чувства едва ли не задължен винаги да отговаря на неудобните мнения (форумът е прекрасно доказателство за това) да прави подобна забележка. Но пък наглосрта на рамус е безгеанична. 

преди 1 час, _ramus_ написа:

Познай колко човечета от форумните сте така - само няколко.

А като теб няма други толкова зли, подли и нагли (не, не преувелучавам). Казвам го просто като констатация - нищо лично, ако не си ти, ще е друг, изроди винаги ще има. 

на 29.12.2021 г. в 17:10, _ramus_ написа:

Ма не пише за "Лаборатории сред калта в Африка". :)

Ако трябва да бъдем сериозни, за калта в Африка може да се пише много  и то все сериозни неща. Защото от черната тиня /кал/ на Нил се ражда препитанието на Египет до ден днешен. Преди векове пък от нилската кал примесена със сено са се строяли мастабите и пирамидите на фараоните от първите царства,които днес са чудесата на света.. Интересното е ,че това което било направено от кал също е оцеляло до ден днешен и така срещу каменната пирамида на Джосер стои малката пирамида на Унас с едно несметно богатство вътре,което съвсем не  включва   материални богатства.Цяла такава "лаборатория за кал " има в Саккара.Ако пък буквалистите решат да цитират Библията, ще посочат ,че и Адам е бил създаден от земна маса.Пиша буквалисти,защото тези,които са задълбочени в писанието знаят че Берешит описва сътворението на човека два пъти. ..но това е за напреднали.....

Зекария Сичин по негов си начин е бил един вид  Дан Браун . Той "пътешества" из световете на древните ,но ги познава повърхностно.Липсата на понякога свързващи артефакти е причина да се раждат фантазии, които носят касови успехи  и нищо съществено като принос към науката.

Повечето от личните писма на Айнщайн се намират в университета в Йерушалаим за чието основаване той е помогнал.

Та в едно от писмата пише така " в днешната епоха сериозните научни работници са единствените дълбоко религиозни хора "...ето ти нещо,върху което да се замислиш и да коментираш.

преди 11 часа, Just a Stranger написа:

"Не давайте светинята на псетата, нито хвърляйте бисерите си пред свинете, да не би да ги стъпчат с краката си и като се обърнат, да ви разкъсат."            /Матей 7:6/

И това, ти, го пишеш отнасяйки го към Валкирия.Ето ти малко храна за размисъл.

Форума има над 250 000 регистрирани потребителя.Има хора с по 2 и повече регистрации.

Да приемем, че зад цифрата сме поне 100 000 човека.

Всички ние, взети заедно - нямаме половината от снимковия материал, изложен тук из личния архив на Валкирия, събиран от най-известните, най- значимите религиозни паметници и обекти на поклонение, голямата част от които са християнски.Манастири, пещери, църкви, Йерусалим, Ватикана....

Изглежда тая, еврейка и гадина, обикаля тези места, само защото люто ги мрази и държи лично да ги оскверни.Смятай колко е зла, че харчи луди пари лично и непосредствено да изрази тази своя люта ненавист.

А после някой ти е виновен, задето смята, че преиграваш.

преди 14 минути, badr написа:

И това, ти, го пишеш отнасяйки го към Валкирия.Ето ти малко храна за размисъл

"Храната" ти за размисъл не извинява арогантността й. 

преди 17 минути, Just a Stranger написа:

"Храната" ти за размисъл не извинява арогантността й. 

Доколкото съм разбрал, ти, се отнасяш със симпатия и отчасти споделяш християнските доктрини и вероизповед.При това лично не си посетил и една десета от местата, които коментирах.

Разбира се това е въпрос първо на възможности, но едва ли някой, обиколил света за да се запознае лично и непосредствено с тези култове, традиции, история го прави без необходимия респект към тях.

Не звучи убедително.

Редактирано от badr (преглед на промените)

преди 46 минути, badr написа:

С кое точно преигравам? Или това че искам нормални дискусии е прекалено? Само че нормална дискусия тук няма да се получи не заради мен. По-добре погледни първо към себе си. Защото отрепки като рамус виреят само защото им се позволява. Или смяташ за нормално 95% от написаното да са обиди и офтопик. Отговори. 

преди 4 часа, _Aumi_ написа:

защото според теб всички вярващи са в един кюп и всички са еднакво заблудени овце, без значение в какво вярват!

никога не съм писал подобно нещо и не го мисля.

Но така си го четете 'дечицата'. Толкова си можете :) Подобно на простотията че 'управата на форума ми била плащала', колко бил нещастен, зъл, подъл и нагъл... .  

преди 3 часа, Just a Stranger написа:

Но пък наглосрта на рамус е безгеанична...като теб няма други толкова зли, подли и нагли .... ако не си ти, ще е друг, изроди винаги ще има. . 

преди 54 минути, badr написа:

Който и да му го напише, в какъвто и да е вид - е виновен и грешен. Все някой трябва да е виновен. Виновни бяха досега дори и админите на калдата, виновна е Валкирия и рамус... И който се намери да върши работа "да е виновен"... Оправданията и обясненията "защо нещо не можело" са повторителни вече толкова години. А защо трябва да може неговото си реди също повторително и упорито - същият срок.

Важното е, че момчето не е виновно, защото той е духовен експерт, той вярва че е последовател и носител на истината сред калдата и заедно с няколко подобни "колеги" на различни истини, той ще сподели изключителната истина от любимата му духовна книжка. Налива си свещените текстове където свари, отваря си теми, в които заглавията и мястото сред разделите нямат особено значение... защото мисията да напишеш свещената си истина напира отвътре... защото няма какво друго да напише. А и няма да е "по мисията" - да облагородява духовно нисшите и нещастните хорица, докато тренира да имитира и подражава на стила и чрез заемки от любимата си свещена анонимка...

Общата култура е нъц, ако не е за религия и учения, които са голяма нагласена миксирана мешавица, няма какво друго. Поучителните слова, проповедите и възвишените речи пред виртуална публика - са онова, заради което е целият театър от вживявания.

А има и един известен калдатски списвач... дето леееекичко ги подстрекава - и учителката, и странника, и... който му се върже. Той го прави така хитро още от изворите.ком - все със същия повторителен театрален номер - пишете и давайте ученията и истините тук, за да не губят време хората да ги търсят и ровят... И те наливат - той е такава хитра, "чиста и светла" душа, (психодиагностициран още от тийнейджър, на медикаменти и не е единственият сред калдата).  Как да не го спасят от дупката и блатото му... пък той си ги завлича там с лекота. Играе повторително на жертвичка или поучител, изразител, религиозен в една или друга посока... Това му е играта сред форумите и виртуала. Минал е през всички известни виртуални местенца, където да му мине номера и това тече вече над 20 години...

преди 24 минути, Just a Stranger написа:

Или това че искам нормални дискусии

Лицемер си.

Иначе сипеш духовните си благи слова и етикети, но фанатик в "нормални дискусии" никъде не се е видяло и чуло.

Тук има други религиозни хора за дискусии, а ти не си от тях. Те могат да са обрани, внимателни, мислещи и вникващи... без отношение към разликите в обектите за вярване... и това ги прави вече много над нивото на дечицата дето развяват пред  мониторите си религиозни знамена и надуват свещени фанфари, докато си играят на ментори, съветници, обяснители, говорители, изразители и защитници.

преди 29 минути, badr написа:

Доколкото съм разбрал, ти, се отнасяш със симпатия и отчасти споделяш християнските доктрини и вероизповед.При това лично не си посетил и една десета от местата, които коментирах.

Е и? Посетил съм според възможностите, които ми са се отдали. Ти сега обаче защитавайки Валкирия се опитваш да избегнеш основния проблем заради който си позволявам да изостря тона в последните си мнения. Да, по-лесно е така. По-неангажиращо. Той Just a Stranger си позволява да е по-остър, но след ден-два всичко ще отмине и всичко ще продължи в удобното старо русло. Е то удобното е пълен батак, ама защо да е друго. А проблемът е изцяло принципен. Не е дори в рамус, който просто се възползва. 

преди 20 минути, Just a Stranger написа:

Не е дори в рамус

мдааа - всеки друг е, всякак по друг начин е, само ти да си си ок... Ти не си проблем за никого и нищо... благия духовен образ струи, чиста и светла душа си и просто гадните и лоши хора само ти пречат да проявиш истинския ти блясък.

Пък той се вижда по друг начин - освен през фантазията ти какъв си и кой си. Тук ни го показваш чудесно, и ти го пишат хората - че има генерално разминаване. Но ти си упорит, защото няма да те пречупи или повали никой.... Няма да те победят, защото доброто и истината са твоят меч, твоят щит и нищо сред вселената няма да те срази.

Списваш "дневникът на фанатика" и няма спиране - както си е по схемата.

преди 20 минути, Just a Stranger написа:

основния проблем заради който си позволявам да изостря тона в последните си мнения.

всеки път като ти падне пердето - "изостряш тона". Колко ли вече пъти го списа "тоя остър тон" - само през последните два месеца? :) Всеки път при това "самопозволяване" ти потъва когнитивния кораб до дъното на блатото и ръсиш пълни глупости и недоумици. А негативните емоцийки ти се качват в главата - буквално и преносно....  Контрастът е толкова голям и заради това е толкова лесно да ти се отбележи.

На фона на това идват другите "защитни уверения и обяснения" - просто си си "позволил", ти преднамерено, планирано, ти си го решил, ти контролираш нещата... :) После започва да се запушва дупката, ама с думи и оправдания , вкл и как "някой е виновен"...

"...Колко пъти - един ли, сто ли..."

преди 10 часа, _ramus_ написа:

мдааа - всеки друг е, всякак по друг начин е, само ти да си си ок..

Аз съм си ок. Идиотщините ти и циркът допуснат в темите в подфорума с нищо не могат да ми повлияят. Но е жалко да се допускат подобни неща. Да, обвинявам много повече некакърността на модераторите, а ти си само използвач. Но пък очакванията ми за място където човек може да влезе и да води нормална дискусия по установени правила, явно са прекалени. Жалко наистина, че правиш на маймуни всички останали, но така да бъде. 

преди 10 часа, _ramus_ написа:

Пък той се вижда по друг начин - освен през фантазията ти какъв си и кой си.

Не ти ли омръзна да се повтаряш? Но това показва само едно - целта ти е очерняне на определена група потребители. Група с точно определени характеристики, които ти така упорито преследваш. Да, ще отречеш. А доста хора тук са слепи за това, което правиш и не им пука. Че защо да им пука - те са си ок. Е, някой ден ще си платиш. А и те, въпреки че не осъзнават какво правят. Невежеството само смекчава негативната карма, но то също поражда карма. 

Весели празници на всички, които ги празнуват.

на 30.12.2021 г. в 16:10, _ramus_ написа:

По-горе имаше снимка на плочка с клинопис - това е паметник на "митовете на ония хора"... Къде са сега - тия хора и тия митове... !!!

В колективно несъзнаваното и състоянието му към сегашния момент. От там ще си се възпроизвежда като мит чрез всеки и всички взаимодестващи си хора.

А "Христос" не е идвал, щото не си е "отивал"... хората идват и си отиват...спрямо наблюдаващия в даден момент.

на 30.12.2021 г. в 21:21, valkiria1 написа:

....личните писма на Айнщайн . ..

Та в едно от писмата пише така " в днешната епоха сериозните научни работници са единствените дълбоко религиозни хора "...ето ти нещо,върху което да се замислиш и да коментираш

Сего остава и "подхвърлилата" го, да сподели какво е имал предвид Айнщайн под "дълбоко религиозни хора". ...или "единствени". 

То митове, които възпроизвеждат и на които се осланят хората в поведенито им - колкот щеш. Поне като варианти на един-два основни.

Не знаех, че в Корана има обещание за девственици в рая.IMG-501d7e617ccdd648f0ef081fd689a50e-V.thumb.jpg.0eb9faf392fb62947e487920107145a1.jpg

Във Валхала поне очакват героични битки

на 31.12.2021 г. в 9:14, Just a Stranger написа:

Аз съм си ок.

Разбира се. :) Ти си ок.

Не ти ли омръзна да се повтаряш?

А де - не ти омръзва.

Е, някой ден ще си платиш. А и те, въпреки че не осъзнават какво правят. Невежеството само смекчава негативната карма, но то също поражда карма. 

Всички си "плащаме" - непрекъснато и за всичко. :) При това - всеки миг! 

Пееш ми реквиема и редиш религиозните си глупавини, като че касаят някой друг освен тоя, дето вярва в тях. Освен всичко - се пъчиш да вкарваш във военната ти фантазия и битки вече цяла редица, в дежурния елементарен папагализъм - враговете са вече много, щото единият е грешник ( и други имаше, но сега единия е на мерника, щото "ти си си ок" , но вече лошите са в "кофти карма" и тия, дето го оставят да е кофти, пък те са невежи и кармата също е кофти и за невежите. А за фантазьора е нужно да вярва в образа си на добър, на благ, на защитник и на отстоятел, и силите на злото не могат да го пречупят. :lol6:

Разбира се - ти отново се играеш на "говорител" на справедливостта, на духовността, вечността и на вселенското познание. Не за друго, а защото си вярващ във фантазиите си и си ги захранил с "правилните анонимки и нужните за тях информационни подборки".

Изглежда че и през новата 2022 година ще е така. И що да не - менят се само някакви цифри, докато хората си карат по тяхното си. Че напират да повтарят глупостите си даже и през вечността.

Бабините ти трънкини, момче! :)  Излагаш се с тия "тиквени буламачи". На моменти си правя гаргара и те засилвам, пропадаш емоционални и си списваш дежурните опорки и фантазни истории. Вече си 'засилен достатъчно" (докато ти си си ок :) , което е добре - за да не се притесняват добрите, духовните и мъдреците) .

Да, виждам, че и Мечолари е с изтрит профил. Каквото съм казал се случва. Ще се случи и останалото. Всеки да си направи сметка каква позиция поддържа, да не се окаже изненадан. В този подфорум проблемите се замитат под килима, но последствията няма да бъдат избегнати. 

Честита Нова Година 

преди 2 минути, Just a Stranger написа:

последствията няма да бъдат избегнати. 

Тенденцията ми изглежда глобална. Сигурно не само на мен..

преди 14 минути, witness написа:

Честита Нова Година

кое точно й е "новото", освен смяната на цифричките, според приетото да ги меним?

преди 10 минути, witness написа:

Честита Нова Година 

Тенденцията ми изглежда глобална. Сигурно не само на мен..

Да. Но тук нещата могат да бъдат подообрени с едно елементарно поставяне на определени граници. Тези оправдания, че се допуска повече свобода при спазването на същесвтвуващите на хартия правила са лъжа. Така не се получава свобода, а валидиране на законите на джунглата. Явно това удовлетворява някои. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.