Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

Oт свещения Коран, Сура 21. Ал-Анбиа

..........

Aз искам да попитам, тези, които са в Рая, богове ли са? Защото тези , които са в Ада не са богове. Т.е. в момента Мохамад, бог ли е?

П.П.:Умишлено го изписвам с малка буква. Все пак Христос е казал :"богове сте".

Не,не са.Богът е само един:Създателя на световете,Безначалния,Безкрайния,Единствения Творец.

Къде е казал Исус ,,богове сте,,?

Редактирано от Aliah (преглед на промените)

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 410,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

П.П.:Умишлено го изписвам с малка буква. Все пак Христос е казал :"богове сте".

Не,не са.Богът е само един:Създателя на световете,Безначалния,Безкрайния,Единствения Творец.

Исус НЕ Е казал подобно нещо. Той пита!

34 Исус им отговори: Не е ли писано във вашия закон: "Аз рекох, богове сте вие"?

35 Ако са наречени богове ония, към които дойде Божието слово, (и написаното не може да се наруши),

36 то на Този, Когото Бог освети и прати на света, казвате ли, богохулствуваш, защото рекох, Аз съм Божий Син?

Исус е казал, че е божи син, те пък го разбрали, че се мисли за Бог. :ph34r:

Всички водени от Духа Божий, са синове Божии.(Рим)

Псалми 82:6 Аз рекох: Богове сте вие;. Всички сте синове на Всевишния. Псалми 82:7

Редактирано от Andrei1818 (преглед на промените)

Относно коментара на любимият ни мод Валентиниус,че Исляма е лунен култ или нещо такова,ето какво казва Аллах:

,,Не се покланяйте нито на слънцето, нито на луната, а се покланяйте на Аллах, Който ги сътвори,'' (сура Разяснението :37)

Блу-Бог изпраща писание като напътствие и избира пророк,който да го разпространи и обясни.За това Курана е обяснен от Сунната и Сунната потвърждава на практика истината в Курана.

Дажазаллаху кхайран Андей,действително на много места Исус повтаря,че не е бог и не иска да му се кланят,но Християните отричат и предпочитат да слушат какво им казват поповете..

Aliah, "...........действително на много места Исус повтаря,че не е бог и не иска да му се кланят,но Християните отричат и предпочитат да слушат какво им казват поповете.." Те това твърдение е долна лъжа!

Редактирано от lalili (преглед на промените)

Aз искам да попитам, тези, които са в Рая, богове ли са? Защото тези , които са в Ада не са богове.

98. [О, неверници], вие и това, на което служите вместо на Аллах, сте горивото на Ада. В него ще влезете.

99. Ако тези бяха богове, те нямаше да влязат в него. Всички там ще пребивават вечно.

:computer2:

Това е неразбиране на знамението.

98. [О, неверници], вие и това, на което служите(идоли, хора, растения и тн) вместо на Аллах, сте горивото на Ада. В него ще влезете.

99. Ако тези(НА, КОИТО СЛУЖЕХТЕ) бяха богове, те нямаше да влязат в него. Всички там ще пребивават вечно.

Тук се казва, че неверниците ще влезнат във ада заедно с обожествяваните от тях други хора.

17. В Деня, когато Той насъбере тях и онова, на което служат вместо на Аллах, ще каже: “Вие ли заблудихте тези Мои раби, или сами се заблудиха по пътя?”

(Изразът “...онова, на което служат вместо на Аллах” има различни тълкувания: пратеници, почитани като богове, например Иса, Узайр, мир на тях, духове или идоли.)

18. Ще кажат: “Всечист си Ти! Не ни подобава да приемаме други покровители освен Теб. Ала Ти им даде, на тях и на бащите им, да се понасладят, докато забравиха споменаването и станаха хора погубени.”

19. Изобличиха ви в лъжа за онова, което казвате [о, съдружаващи] и не можете нито да се защитите, нито да се спасите. И който от вас угнетява, ще го накараме да вкуси голямо мъчение.

Редактирано от Andrei1818 (преглед на промените)

Мюсюлманите до един ще са в ада... хич не са притеснявайте за това. Мохамед ви пази място. /Сура 19, аят 71/„И всеки от вас ще мине през Ада. Това е окончателна присъда от твоя Господ". За християните е казано: "Аллах прие обета от синовете на Исраил и проводихме от тях дванадесет старейшини. И рече Аллах: "Аз съм с вас. Щом отслужвате молитвата, давате милостинята закат , вярвате в Моите пратеници, подкрепяте ги и заемате на Аллах добър заем, Аз ще отмахна от вас лошите ви постъпки и ще ви въведа в Градините, сред които реки текат......"

Относно коментара на любимият ни мод Валентиниус,че Исляма е лунен култ или нещо такова,ето какво казва Аллах:

,,Не се покланяйте нито на слънцето, нито на луната, а се покланяйте на Аллах, Който ги сътвори,'' (сура Разяснението :37)

Блу-Бог изпраща писание като напътствие и избира пророк,който да го разпространи и обясни.За това Курана е обяснен от Сунната и Сунната потвърждава на практика истината в Курана.

Дажазаллаху кхайран Андей,действително на много места Исус повтаря,че не е бог и не иска да му се кланят,но Християните отричат и предпочитат да слушат какво им казват поповете..

Aliah,тогава я ми кажи къде е съществената разлика между християни и мюсюлмани-едните слушат Папата,другите Шериата?!Аз кой знае каква разлика ми е трудно да видя...А и да,добре си написала едната сура,но в едното клипче,което ти самата беше постнала-там се казваше още в началото кой са праведните и вярващите,и че това няма общо кой накъде се моли-наляво,или надясно.Ако искаш ще го напиша цитата.И къде в Корана е написано за Сунната?!

И да съгласна съм с теб,че Бог е Един,Единствен!!!Но я ми кажи защо в Библията,Корана на няколко места се казва "Ние създадохме..."?!Да беше само в Библията-та да кажеш,че християните са я попроменили и ок,Бог е Един,и няма никакви други богове,но същото го има,и в Корана.Та май понякога е малко трудно човек да си затвори очите и понеже на него самия му е трудно да приеме някои неща да ги обяви за невъзможни,несъществуващи,и прочие(и след туй мислене,и обявяване ми е странно къде е разликата между един атеист,и един "вярващ")?!А и по-полека с християните.Има протестанти,католици(тези с Папата),евангелисти и православни.Но има още доста течения(нещо това да напомня на различните течения в исляма и шиити,сунити,суфи,и прочие?!)...Намасте. :help:

Редактирано от Blue_Star (преглед на промените)

Мюсюлманите до един ще са в ада... хич не са притеснявайте за това. Мохамед ви пази място.

/Сура 19, аят 71/„И всеки от вас ще мине през Ада. Това е окончателна присъда от твоя Господ".

Абе момиче, защо вадиш отделни цитати и се опитваш да заблуждаваш, или не прочете какво пише в предишният и следващият айет на сурата. Не прочете ли и обяснението. Ние добре знаем за какво става въпрос тук защото сме чели целият Коран, а не като теб отделни цитати.

66. И казва човекът: “Дали като умра, наистина ще бъда съживен?”

67. А нима човекът не помни, че Ние го сътворихме и преди, когато бе нищо?

68. Кълна се в твоя Господ, Ние ще съберем и тях, и сатаните, после ще ги

наредим на колене около Ада.

(Първо всички хора които Бог е създал ще бъдат насъбрани около Ада)

69. После ще извадим от всяка общност най-непокорните пред

Всемилостивия.

(После ще бъдат извадени най непокорните)

70. Най-добре Ние знаем кои заслужават да горят там.

(Бог най добре знае кои заслужават наказанието)

71. И всеки от вас ще мине през Ада. Това е окончателна присъда от твоя

Господ.

(Всички хора ще минат през Ада, т.е. - ще минат по моста Сират, който се намира над

Ада и грешниците, натежали от бремето на своите товари, ще изпаднат в Огъня.)

72. После Ние ще спасим богобоязливите и ще оставим там на колене угнетителите.

Сура 19

Не можеш да вадиш отделни изречения и да ги поставаш, това е вадене от контекста- И съвсем нормално е: Не може всичко да е обяснено в едно изречение,

ВАЖНО: Чети всички изречения и размишлявай над тях, не да се заблуждаваш и още по лошо да ги публикуваш тук и да се излагаш.

[Дажазаллаху кхайран Андей,действително на много места Исус повтаря,че не е бог и не иска да му се кланят,но Християните отричат и предпочитат да слушат какво им казват поповете..

ПОСЛАНИЕ НА СВЕТИ АПОСТОЛ ПАВЛА ДО ЕФЕСЯНИ

ГЛАВА 1.

1. Павел, апостол на Иисуса Христа по воля Божия - до намиращите се в Ефес светии и вярващи в Христа Иисуса:

2. благодат вам и мир от Бога Отца нашего и от Господа Иисуса Христа.

3. Благословен да бъде Бог и Отец на Господа нашего Иисуса Христа, Който ни благослови в Христа с всяко духовно благословение от небесата,

4. както и ни избра чрез Него, преди да се свят създаде, за да бъдем свети и непорочни пред Него с любов,

5. както предопредели да ни осинови за Себе Си чрез Иисуса Христа, по благоволение на Своята воля,

6. за да бъде хвалена славата на Неговата благодат, с която Той ни е облагодатствувал чрез Своя Възлюбен,

7. в Когото имаме изкупление чрез кръвта Му, прошка на греховете по богатството на Неговата благодат.

8. Тая благодат Той изобилно ни дарува във всяка премъдрост и разум,

9. като ни откри тайната на волята Си по Своето благоволение, що бе отпреди положил в Себе Си,

10. в нареждане изпълнението на времената, за да съедини всичко небесно и земно под един глава - Христа.

11. Чрез Него ние бяхме и избрани за наследници, предназначени по определение на Бога, Който върши всичко по решение на волята Си,

12. за да послужим за похвала на славата Му ние, които отпреди се надявахме на Христа;

13. чрез Него и вие, като чухте словото на истината - благовестието за вашето спасение, и като повярвахте в Него, бидохте запечатани с обещания Светий Дух,

14. Който е залог за нашето наследство, та да се изкупи достоянието Му за похвала на славата Му.

15. Ето защо и аз, като чух за вашата вяра в Христа Иисуса и за любовта към всички светии,

16. не преставам да благодаря на Бога за вас, като ви споменувам в молитвите си,

17. щото Бог на Господа нашего Иисуса Христа, Отец на славата, да ви даде дух на премъдрост и откровение, за да Го познаете,

18. и да просвети очите на сърцето ви, та да познаете, в що се състои надеждата на тия, които са призвани от Него, какво е богатството на славното Негово наследство за светиите,

19. и колко е безмерно величието на Неговата мощ в нас, които вярваме чрез действието на крепката Му сила.

20. С тая сила Той действува в Христа, като Го възкреси от мъртвите и постави от дясната Си страна на небесата,

21. по-горе от всяко началство и власт, сила и господство и от всяко име, с което именуват не само в тоя век, но и в бъдещия,

22. и покори всичко под нозете Му и Го постави над всичко Глава на църквата,

23. която е Негово тяло, пълнота на Тогова, Който изпълня всичко във всичко.

ГЛАВА 3.

14. Затова прекланям колене пред Отеца на Господа нашего Иисуса Христа,

15. от Когото се именува всеки род на небесата и на земята,

16. да ви даде, по богатството на славата Си, крепко да се утвърдите чрез Духа Му във вътрешния човек,

17. и чрез вярата да се всели Христос в сърцата ви,

18. та, вкоренени и утвърдени в любов, да можете проумя с всички светии, що е ширина и дължина, дълбочина и височина,

19. и да узнаете Христовата любов, която превъзхожда всяко знание, за да се изпълните във всичката пълнота Божия.

20. А на Тогова, Който може, според действуващата в нас сила, да извърши несравнено повече от всичко, що просим, или за каквото помисляме,

21. Нему да бъде слава в църквата чрез Христа Иисуса във всички родове от века до века. Амин.

..........

Т.е. Бог е Бог, а Христос е Господ. А Бог е Отец нашего и Отец на Господа. И Бог ни осиновява , и въпреки, че Е Пречист, можем да му станем деца.

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

ГЛАВА 1.

1. Павел, апостол на Иисуса Христа по воля Божия - до намиращите се в Ефес светии и вярващи в Христа Иисуса:

2. благодат вам и мир от Бога Отца нашего и от Господа Иисуса Христа.

3. Благословен да бъде Бог и Отец на Господа нашего Иисуса Христа, Който ни благослови в Христа с всяко духовно благословение от небесата,

4. както и ни избра чрез Него, преди да се свят създаде, за да бъдем свети и непорочни пред Него с любов,

5. както предопредели да ни осинови за Себе Си чрез Иисуса Христа, по благоволение на Своята воля,

6. за да бъде хвалена славата на Неговата благодат, с която Той ни е облагодатствувал чрез Своя Възлюбен,

7. в Когото имаме изкупление чрез кръвта Му, прошка на греховете по богатството на Неговата благодат.

8. Тая благодат Той изобилно ни дарува във всяка премъдрост и разум,

9. като ни откри тайната на волята Си по Своето благоволение, що бе отпреди положил в Себе Си,

10. в нареждане изпълнението на времената, за да съедини всичко небесно и земно под един глава - Христа.

11. Чрез Него ние бяхме и избрани за наследници, предназначени по определение на Бога, Който върши всичко по решение на волята Си,

12. за да послужим за похвала на славата Му ние, които отпреди се надявахме на Христа;

13. чрез Него и вие, като чухте словото на истината - благовестието за вашето спасение, и като повярвахте в Него, бидохте запечатани с обещания Светий Дух,

14. Който е залог за нашето наследство, та да се изкупи достоянието Му за похвала на славата Му.

15. Ето защо и аз, като чух за вашата вяра в Христа Иисуса и за любовта към всички светии,

16. не преставам да благодаря на Бога за вас, като ви споменувам в молитвите си,

17. щото Бог на Господа нашего Иисуса Христа, Отец на славата, да ви даде дух на премъдрост и откровение, за да Го познаете,

18. и да просвети очите на сърцето ви, та да познаете, в що се състои надеждата на тия, които са призвани от Него, какво е богатството на славното Негово наследство за светиите,

19. и колко е безмерно величието на Неговата мощ в нас, които вярваме чрез действието на крепката Му сила.

20. С тая сила Той действува в Христа, като Го възкреси от мъртвите и постави от дясната Си страна на небесата,

21. по-горе от всяко началство и власт, сила и господство и от всяко име, с което именуват не само в тоя век, но и в бъдещия,

22. и покори всичко под нозете Му и Го постави над всичко Глава на църквата,

23. която е Негово тяло, пълнота на Тогова, Който изпълня всичко във всичко.

ГЛАВА 3.

15. от Когото се именува всеки род на небесата и на земята,

16. да ви даде, по богатството на славата Си, крепко да се утвърдите чрез Духа Му във вътрешния човек,

17. и чрез вярата да се всели Христос в сърцата ви,

18. та, вкоренени и утвърдени в любов, да можете проумя с всички светии, що е ширина и дължина, дълбочина и височина,

19. и да узнаете Христовата любов, която превъзхожда всяко знание, за да се изпълните във всичката пълнота Божия.

20. А на Тогова, Който може, според действуващата в нас сила, да извърши несравнено повече от всичко, що просим, или за каквото помисляме,

21. Нему да бъде слава в църквата чрез Христа Иисуса във всички родове от века до века. Амин.

..........

Т.е. Бог е Бог, а Христос е Господ. А Бог е Отец нашего и Отец на Господа. И Бог ни осиновява , и въпреки, че Е Пречист, можем да му станем деца.

Много се бъркаш, след като Бог е Бог, то Той е и Господ, защото Господ означава Господар. Бог е Господ, тоест Той е Господарят на света, Бог е и Господът на Исус.

А това, че е написано Господа Иисуса Христа е грешно тъй като Исус не може да е Господар на Бог който е негов създател. Ти осъзнаваш ли че Исус се появява след Бог, а Бог винаги го е имало? Разбираш ли го това ? Няма как Исус да е Господар и Исус не е нито син, нито Бог а е Пратеник на Бог.

Ето как описва Бог в Корана вашите твърдения:

30.И рекоха християните:

“Месията е синът на Аллах.” Това те го изричат, приличат в думите на онези, които преди не повярваха. Аллах да ги порази! Как така се подлъгват!

31. Те взеха за господари не Аллах, а своите правници и своите монаси, и Месията, сина на Мариам. А им бе повелено да служат само на единствения

Бог. Няма друг Бог освен Него. Пречист е Той от онова, което съдружават с Него!

9.СУРА ПОКАЯНИЕТО(АТ-ТАУБА)

Още повече в това което си написал имам чувството, че сам не го разбираш.Това са директни думи на Павел както става ясно от самият текст. Тоест той казва че Исус е Господар, но това са си негови думи не на Исус. Исус никога не е твърдял това.

116. И когато Аллах рече: “О, Иса, сине на Мариам, ти ли каза на хората: “Приемете мен и майка ми за богове освен Аллах!” Рече: “Пречист си Ти! Не

ми подобава да казвам това, на което нямам право. Ако бях го казал, Ти щеше да знаеш това. Ти знаеш какво има в душата ми, но аз не зная какво има в Твоята душа. Ти си Всезнаещият неведомите неща.

117. Казах им единствено това, което Ти ми повели: “Служете на Аллах - моя Господ и вашия Господ!” И бях им свидетел, докато живеех сред тях. А когато ме прибра, Ти им бе Надзорник. Ти на всяко нещо си свидетел.

118. Ако ги измъчваш - те са Твои раби, а ако ги опростиш - Ти си Всемогъщия, Премъдрия.”

СУРА 5 ТРАПЕЗАТА

Много се бъркаш, след като Бог е Бог, то Той е и Господ, защото Господ означава Господар. Бог е Господ, тоест Той е Господарят на света, Бог е и Господът на Исус.

.................

Още повече в това което си написал имам чувството, че сам не го разбираш.Това са директни думи на Павел както става ясно от самият текст. Тоест той казва че Исус е Господар, но това са си негови думи не на Исус. Исус никога не е твърдял това.

Евангелие от Матея

ГЛАВА 28.

18. И като се приближи Иисус, заговори и им рече: даде Ми се всяка власт на небето и на земята.

19. И тъй, идете, научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина и Светаго Духа,

20. и като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал, и ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света. Амин.

............

Когато ти се даде цялата власт на небето и земята, ставаш господар. Т.е. Господ.

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

ВАЖНО: Чети всички изречения и размишлявай над тях, не да се заблуждаваш и още по лошо да ги публикуваш тук и да се излагаш.

В качеството си на какъв раздаваш подобни команди?!

Мога да размишлявам, да се заблуждавам и да се излагам колкото си поискам!

Кое е "лошо" според теб, въобще не ме касае.

Пиенето на урината на пророците полезно ли е според шериата? :clap:

В качеството си на какъв раздаваш подобни команди?!

Мога да размишлявам, да се заблуждавам и да се излагам колкото си поискам!

Кое е "лошо" според теб, въобще не ме касае.

Пиенето на урината на пророците полезно ли е според шериата? :clap:

Току що си редактира въпроса за броя на девиците в дженнета, които доставяли наслада...Сещам се защо - девици в случая с насладата е оксиморон, защото..., а-а-а-а защо наистина девици? Толкова рогати ли са мъжете мюсулмани, че да искат да влязат в рая, че там да си имат наистина своя жена за неин първи път?...Трябва ли самият Аллах, чрез силата си да поставя мацките на специално място и да ги въздържа, защото в какъвто и да е друг случай ще "забегнат" бързешком от девствеността си?

П.П. Чели ли сте такива тъпи въпроси, от някой друг по това време и в този раздел?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Току що си редактира въпроса за броя на девиците в дженнета, които доставяли наслада...Сещам се защо - девици в случая с насладата е оксиморон, защото..., а-а-а-а защо наистина девици? Толкова рогати ли са мъжете мюсулмани, че да искат да влязат в рая, че там да си имат наистина своя жена за неин първи път?...Трябва ли самият Аллах, чрез силата си да поставя мацките на специално място и да ги въздържа, защото в какъвто и да е друг случай ще "забегнат" бързешком от девствеността си?

П.П. Чели ли сте такива тъпи въпроси, от някой друг по това време и в този раздел?

За девиците, не позна. Махнах го, защото намерих отговора.

Въпросите ми сигурно са тъпи, но не всеки е запознат с извращенията в исляма.

Това за урината на пророците, го прочетох ето тук http://pavelcho.narod.ru/botros.html

и просто любопитствам.

За девиците, не позна. Махнах го, защото намерих отговора.

Въпросите ми сигурно са тъпи, но не всеки е запознат с извращенията в исляма.

Това за урината на пророците, го прочетох ето тук http://pavelcho.narod.ru/botros.html

и просто любопитствам.

Имах предвид, че моите въпроси са тъпи.

Наистина обаче що се отнася до извращенията, доста от религиите си имат по нещо от този вид. Явно за да имат своите последователи, е нужно да им позволяват (?) престъпни деяния които да йм поддържат "пламъка". Впрочем определението за престъпление според религиите е в някои случаи доста разтегливо понятие и не винаги е съобразено със светските закони, а когато както в някои ислямски страни светските закони са съобразени с религиозните, направо става страшно и нямам предвид съдебните разпоредби от вида на рязането пръст или ръка на крадеца...та нека пак да поговорим за влиянието на религията ислям върху светският живот и специално влиянието на извращенията които позволява, за да продължава да е желана религия сред оскотелите племена които оправдават с нея педофилските си наклонности...Не че и в католическата църква не се случиха май нови "съгрешения"(Вчера или онзи ден папата пак нещо се извиняваше по такъв повод) с няколко послушници, но там поне не се оправдават, че Господ така им е позволил, да не кажа наредил...

Моля всички колеги, доколкото им е възможно да коментират религиите така както са разположени в настоящето време, що се отнася до влиянието им върху обществото. Всички знаем че в миналото е имало цяла камара мизерии свършени с "оправдание" от религиозен характер - от отделни мъчения и екзекуции до войни и геноцид. Нека да гледаме повече в настоящето или поне не по далеч от времето на нашият личен опит на този свят, иначе казано от момента когато след като сме се родили е запознал осъзнатият, зрял период от живота.

1)Мсюлманите до един ще са в ада... хич не са притеснявайте за това.

2) християните е казано: "Аллах прие обета от синовете на Исраил и проводихме от тях дванадесет старейшини. И рече Аллах: "Аз съм с вас. Щом отслужвате молитвата, давате милостинята закат , вярвате в Моите пратеници, подкрепяте ги и заемате на Аллах добър заем, Аз ще отмахна от вас лошите ви постъпки и ще ви въведа в Градините, сред които реки текат......"

1) Въпреки,че тона ти не заслужава отговор,ще ти отговоря:на всички хора,независимо Християни Мюсюлмани или атеисти ще им бъдат показани местата в Рая и в Ада.Така отиването в Рая ще е още по-сладко,след като си видял каква участ щеше да те сполети в Ада и обратно:още повече ще съжаляваш,че не си заслужил Рая,когато си хвърлен в Ада.

2) Мухаммад (Аллах да го благослови и с мир да го дари) е Негов Пратеник.Християните отричат това,следователно няма Градини за тях,да не говорим,че

прекланянето пред човек,слънце,статуя,животно,светец и т.н. създания ,в случая пророка на Аллах Исус е най-големия и непростим грях.

относно урината-не съм чувала за такова нещо.Факт е обаче,че бабите на село лекуват кашлицата на внучетата си,като им дават да пият урина.Извратени не бих ги нарекла.

http://www.dar-center.com/article/?article=1128

Не,браво на тебе!

Девица означава млада,красива,жизнена,нежна,мила,ти обаче мислиш само за химената..явно за тебе е важно :P

Аллах най-добре познава създанията си,Слайд.

Блу-дай цитата.За ,,Ние,, вече ти обеснявах.Причината не е една,това е превъзходна форма,която се използва в арабския език и не само.Обяснено е в предговора на превода на Курана от пр.Теофанов.

Католиците в Англия бая се изложиха с идването на папата,а църквата с безбройните си скандали подтиква хората към атеизъм,така мисля.

2) Мухаммад (Аллах да го благослови и с мир да го дари) е Негов Пратеник.Християните отричат това,следователно няма Градини за тях,да не говорим,че

прекланянето пред човек,слънце,статуя,животно,светец и т.н. създания ,в случая пророка на Аллах Исус е най-големия и непростим грях.

ГЛАВА 3.

Бог знае кой на кого се прекланя.

Бог знае кой на кого се прекланя.

Точно така,за това и периодично праща на хората пророци,за да им напомнят НА КОГО ТРЯБВА да се прекланят.

Ето какво казва Исус:

„А сега искате да убиете Мене, Човека, Който ви каза истината, що чух от Бога.“ (Йоан. 8/40)

Точно така,за това и периодично праща на хората пророци,за да им напомнят НА КОГО ТРЯБВА да се прекланят.

Ето какво казва Исус:

„А сега искате да убиете Мене, Човека, Който ви каза истината, що чух от Бога.“ (Йоан. 8/40)

Т.е. на тези , които забравят им се праща пророк. Означава ли това, че тези, които знаят и помнят, нямат нужда от такъв?

Христос е Син Божи, и такива стават и християните, защото Бог ги осиновява.

ГЛАВА 1.

1) Въпреки,че тона ти не заслужава отговор,ще ти отговоря:на всички хора,независимо Християни Мюсюлмани или атеисти ще им бъдат показани местата в Рая и в Ада.Така отиването в Рая ще е още по-сладко,след като си видял каква участ щеше да те сполети в Ада и обратно:още повече ще съжаляваш,че не си заслужил Рая,когато си хвърлен в Ада.

относно урината-не съм чувала за такова нещо.Факт е обаче,че бабите на село лекуват кашлицата на внучетата си,като им дават да пият урина.Извратени не бих ги нарекла.

http://www.dar-center.com/article/?article=1128

Не,браво на тебе!

Девица означава млада,красива,жизнена,нежна,мила,ти обаче мислиш само за химената..явно за тебе е важно ;)

Аллах най-добре познава създанията си,Слайд.

Блу-дай цитата.За ,,Ние,, вече ти обеснявах.Причината не е една,това е превъзходна форма,която се използва в арабския език и не само.Обяснено е в предговора на превода на Курана от пр.Теофанов.

Католиците в Англия бая се изложиха с идването на папата,а църквата с безбройните си скандали подтиква хората към атеизъм,така мисля.

Aliah,я пак прочети в Корана дали има или няма място за друговерците. :huh:

Ето цитатът:"Праведността не е да обръщате лице на изток или запад,праведността е у онзи,който вярва в Аллах и в Съдния ден,и в Меляикетата(ангелите),и в Писанието,и в Пророците,и раздава от своя имт,въпреки любовта си към него,на роднините и сираците,и на нуждаещите,и за освобождаване на робите,и отслужва молитвата,и раздава милостина зекят,и у изпълняващите своя обет,когато са обещали,и у търпеливитев злочестие и беда,и във вихъра на битката.Те са искрените и те са богоязливите. {2:177}

Колкото до атеизма-виж,в исляма също го има,но е под друга доста по-лицемерна форма,отколкото в християнството.Познавам мюсюлмани,които си ядат свинско,ходят по мъже/жени,но тайно.Инак са много "вярващи" и като видят някой християнин/атеист да прави това,което те-плюят по него/нея.Но и ти се надяваш,че като отидеш в Рая(ако Аллах така реши)-че там има само шопинг,и клюки,а за мъжете-жени.Извинявай,но това може да го иска само човек,който тук се чувства по някакъв начин незадоволен.Ако човек наистина е намерил вярата и любовта-за него/нея,и тук си е Рай.Просто въпрос на виждане и различно мислене,но аз го уважавам,и твоя избор. :baby: За прекланянето и греха-интересно как тогава поклонението в Мека започва точно от един Черен камък?!Колкото до "ние" и уважителната форма-съжалявам,но на прекалено много места се споменава,за да приема отговора ти на 100% и верен.Колкото до Англия и Папата-не ги мисли англичаните,да му мислят в арабските страни,че Шериата е по-зле от Папата,и Ватикана,а наказанията са къде,къде доста по-строги.

2) Мухаммад (Аллах да го благослови и с мир да го дари) е Негов Пратеник.Християните отричат това,следователно няма Градини за тях,Ей тука,внимавай,че ще се спънеш.Но,ако спънеш и други хора-ще отговаряш за тях,нали знаеш?!Понеже в Корана има друго написано за християните и юдеите,особено праведните.

Колкото за девиците-за пръв път от доста време да се съглася с нещо написано на 100%.Има причина,за да се е държало толкова дълго време на девствеността на една жена.Доколкото знам до ден днешен и евреите държат на това в една девойка преди да се оженят.И определено е важно!Но друг е въпросът,че една жена срещу 500$ много лесно може да стане отново девствена.

Просто докато страхът е водещото при някои хора-те ще са укротени горе-долу,но някои неща не знам дали ще могат да възприемат.А и да чакаш да умреш,за да си хойкаш със 70 жени-ноу комент.Това говори доста зле за някои интимни взаймоотношения между хората,а и коя жена иска клюки,коя иска мъже-всеки с избора си.Намасте. :nono:

Т.е. на тези , които забравят им се праща пророк. Означава ли това, че тези, които знаят и помнят, нямат нужда от такъв?

Христос е Син Божи, и такива стават и християните, защото Бог ги осиновява.

Мммм... не съвсем осиновяване, като че ли.

Виж Йоан какво казва:

“Но ако ходим в светлината, както е и Той в светлината, имаме общение един с друг.”

”И по това знаем, че сме Го познали...”

“Но който пази словото Му, Божията Любов в него наистина е съвършена. По това знаем, че сме в Него.”

В посланието до Коринтяните пък:

“Не знаете ли, че сте храм на Бога и че Бог живее вътре във вас?”

Пък най ми харесва това:

“Мнозина са призвани, но малцина избрани.”

Нали няма нужда да тълкувам?

...

Девица означава млада,красива,жизнена,нежна,мила,ти обаче мислиш само за химената..явно за тебе е важно

Девица означава чиста, а не млада и красива. Тук става дума за астрална чистота, за една друга девица, не физическа, която да е толкова чиста, че да зачене от Духа един Божи Син Спасител. Може да приемеш че душата е девица когато се пречисти. Пък то не става с намаз, езан, уруч и кланяне на пророци. Това са лесни нещица които ги може всеки терорист. Я си представи рая натъпкалн до горе с бинладиновци. Не ща го такъв рай. )))

За ,,Ние,, вече ти обеснявах.Причината не е една,това е превъзходна форма,

Типично егоцентрично. В ислямския свят така се бият в гърдите, че на всеки с година по - възрастен задължително се обръщат на "вие" иначе познай...

Тази тема така сте я изкривили....

Aliah,я пак прочети в Корана дали има или няма място за друговерците. :withballoon2:

Ето цитатът:"Праведността не е да обръщате лице на изток или запад,праведността е у онзи,който вярва в Аллах и в Съдния ден,и в Меляикетата(ангелите),и в Писанието,и в Пророците,и раздава от своя имт,въпреки любовта си към него,на роднините и сираците,и на нуждаещите,и за освобождаване на робите,и отслужва молитвата,и раздава милостина зекят,и у изпълняващите своя обет,когато са обещали,и у търпеливитев злочестие и беда,и във вихъра на битката.Те са искрените и те са богоязливите. {2:177}

Има място разбира се и то специално направено само за тях и грешниците.Грешниците обаче ще пребивават временно,а друговерците-вечно.

Друговерците не изпълняват каквото е заповядано в цитата,следователно не са праведни.

Колкото до атеизма-виж,в исляма също го има,но е под друга доста по-лицемерна форма,отколкото в християнството.Познавам мюсюлмани,които си ядат свинско,ходят по мъже/жени,но тайно.Инак са много "вярващи" и като видят някой християнин/атеист да прави това,което те-плюят по него/нея.

Разбрахме се,че няма да съдим за колата по шофьора и.

За прекланянето и греха-интересно как тогава поклонението в Мека започва точно от един Черен камък?!

Първо-поклонението може да започне от 2000 км напр.откакто се отправиш към Мекка.И второ:то е поклонение към Аллах,не към камъка.

Разпространена заблуда за Исляма: Обикалянето на Кааба е идолаторство.

Отговор:Няма религия която да осъжда идолопоклонничеството повече от Исляма.Мюсюлманите не служат на Кааба,а само на Господ,от арабски:Аллах.Докато обикалят Кааба те повтарят:Ла Илла Ха Илл-лал-лах.(Няма друго на което заслужава да му се служи,освен на Аллах)

Кааба обединява Мюсюлманите за молитва.Би било хаотично,ако Мюсюлманите се молят в различни посоки.Кааба дава възможност за ред,всички да обърнат лице към една точка:Кааба.По земното кълбо,всички от Исток,Запад,Север и Юг се обръщат към Кааба.Когато арабите чертаят карта на земята,те слагат Кааба в центъра.Но когато западняците набират сила,те слагат Гринуич в средата.Но погледнете картата,Мекка продължава да бъде в центъра на Земята и днес.Алхамдулилла!

Някои обвиняват Мюсюлманите в идолопоклоничество,защото те целуват черния камък на Кааба.Това се прави само защото Пророка Мухаммад е видян да го целува.Знаем,че камъка не носи никаква сила да носи полза или вреда.В миналото призива за молитва:Адан се е извършвал от човек качен отгоре на Кааба.

Ако Мюсюлманите бяха идолопоклонници биха ли се качили на главата на техния ,,идол,, да призовават хората за молитва?!Хиндуистите и Християните качват ли се на техните статуи да призовават останалите да се съберат за молитва?

Роза-девица означава много неща на арабски.На български няма точна дума.

В ислямския свят така се бият в гърдите, че на всеки с година по - възрастен задължително се обръщат на "вие" иначе познай...

Това пък от къде дойде?

От дългогодишното ми пребиваване в ислямския свят. )))

Камъка в Кааба е интересен...

Пророка е влизал в нишата под него да се моли, точно там се е родил и Али. Казват че е някакво астероидно парче ли...

Познавам поклонението в Мекка, кланят се на камъка. И на покривалото на кубето също, дори отнасят в домовете си парченце от него - скъпа реликва. И целия ритуал е идолопоклонничество според мен, но... вяра. Обикалянето в конкретен брой обиколки, извора Зем Зем, камъните, наречени Сатан, по които хвърлят камъни, края на Хадж, когато режат глави на животни, обърнати на изток, с цел кръвта им да облее... каквото там. Всичко е сладки приказки на теория но на практика е съвсем друго. Окултизъм. Невероятно мощния егрегор по време на хадж облива вярващите с не=земната си светлина и сила и ги зарежда. Затова и едно от задълженията ви е да посетите Мекка по време на Хадж. Той си се грижи за чадата си, нормално е.

Ако Мюсюлманите бяха идолопоклонници биха ли се качили на главата на техния ,,идол,, да призовават хората за молитва?

Историята познава случаи когато имам се е качвал буквално на главата на нечий чужд идол за да призове към молитва.

Идолопоклонничество - зачитане на идоли? - не само. Също и незачитане. В крайна сметка - идоли... и вяра в тях, чужди или не. Болно съзнание, смъртно болно, човешко.

Редактирано от secret_rose (преглед на промените)

Има място разбира се и то специално направено само за тях и грешниците.Грешниците обаче ще пребивават временно,а друговерците-вечно.

Друговерците не изпълняват каквото е заповядано в цитата,следователно не са праведни.

Ес Селяму Алейкум Алия, Искам да те попитам ти как разбираш ето този айет в Корана:

62. Онези, които вярват, и юдеите, и християните, и сабеите, онези [от тях] които вярват в Аллах и в Сетния ден, и вършат праведни дела, имат наградата

си при своя Господ и не ще има страх за тях, и не ще скърбят.

АЛ-БАКАРА

Аз доколкото знам, онези от християните и юдеите които си изпълняват религията без да съдружават с Аллах, преди да е достигнал до тях Исляма си имат наградата при Аллах.

Също съм чел хадис на Пратеника с.а.с. в които казва, че всеки християнин или евреин които чуе за Мухаммед с.а.с. но не го признае за Пратеник ще бъде в Ада.

Но е важно да се отбележи, че на човек трябва да му се обясни всичко за Исляма и пророчеството на Мухаммед, също да прочете Корана и да разсъди върху него преди да се каже че той ще е наказан или друго.

Така че не съм много сигурен дали може да правим такива изгазвания, че еди кои си е за Ада или за Рая след като само Аллах знае най добре кои се е отклонил, до кой какво знание е достигнало, и най добре знае кой вярва в Него.

Още един айет от Корана върху които искам да помислиш:

112. Белязани са те с унижението, където и да се намират, освен ако са подзакрила от Аллах и под закрила от хората. И изпитаха гнева на Аллах, и ги

беляза нищетата. Това е, защото отричаха знаменията на Аллах и убиваха пророците без право. Това е, защото не се подчиниха и престъпваха.

113. Те не са еднакви. Сред хората на Писанието има и праведна общност - четат знаменията на Аллах [и] в нощните часове, свеждат чела до земята в суджуд.

114. Вярват в Аллах и в Сетния ден, и повеляват одобряваното, и възбраняват порицаваното, и се надпреварват в добрините. Тези са от праведниците.

115. Каквото и добро да сторят, не ще им се отрече. Аллах знае богобоязливите.

116. А отреклите вярата с нищо не ще ги избавят от Аллах нито имотите, нито децата им. Тези са обитателите на Огъня, там ще пребивават вечно.

СУРА РОДЪТ НА ИМРАН

В действителност не знам колко такива хора са останали вече, които да си изпълняват Християнството както трябва, но и сред мюсюлманите има такива които не спазват всичко. Т.е. са грешници, и сред нас и сред тях ще има наказани ако Аллах не ни опрости грешките. Но това което ти каза не го пише никъде, пише само за съдружаващите и неверниците, също за грешниците... Но не всички християни са съдружаващи, тъй като не всички казват Троица и не всички от Тях казват Син Божи. Има секти и течения...

Аллах знае най добре!

Но не всички християни са съдружаващи, тъй като не всички казват Троица и не всички от Тях казват Син Божи. Има секти и течения...

Аллах знае най добре!

Триединството е трудно за разбиране. Това е като слънцето да свети, да топли и да е кръгло, и всичко това да идва от едно и също нещо. Всъщност Бог Е Един единствен.

Не бива да се злоупотребява със значението на Син Божи.

Възлюбени, сега сме чада Божии I И.3:2

Да си чадо на Някой,е като да си му син или дъщеря.

.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.