Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

преди 10 часа, witness написа:

Какво друго? 

В смисъл? Някак като че ли на себе си говориш, но все пак е отговор към мен. Не съм ясновидец обаче, за да го разбера. Ако искаш, поясни защо се усмихваш. 

Няма езически слова, има езическо отношение, такова едно доволно от света и вечните му кръговрати, такова едно добре наместено под слънцето и с добре изравнена с околната среда температура. Такова едно сигурно в наличието на собствената си безсмъртна душа.

Езичеството е свързано с поклонение, а не изповядване. Православните имат друго понятие за хората които не постъпват по канон. При желание можа да го научиш. Аз не съм учител. 

:) Как да не се усмихна ... даже пак се усмихнах. :) Влез в един храм и се заслушай = цялата вяра на православните е свързана с Христос. :) Не може да го изваждаш от вярването. Извън Христос има доволно други вярвания, а не празна работа. Именно изказа ти и словата "празна работа" не само карат да се усмихна, но и да се смея. :) 

Разбирам защо ме смяташ за езичник, но не отношението към този свят е важно, а как постъпваш. 

п.п. Затова и твърдейки, че съм езичник, то къде "чу", т.е. видя слова за други богове или слова за идол? 

на 7.11.2020 г. в 10:57, witness написа:

Но какво стана с "моето царство не е от този свят"?

Царството божи, "оня свят" :) ще бъдем или не в него след като свърши този свят. ;) 

Явно тебе те интересува какво става там. Прояви търпение, живей смирено в този свят и ще видиш "какво става" там ... :) 

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

преди 8 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

п.п. Затова и твърдейки, че съм езичник, то къде "чу", т.е. видя слова за други богове или слова за идол? 

Например тук - 

Царството божи, "оня свят" :) ще бъдем или не в него след като свърши този свят. ;)

"Царството божие е във вас" - как го разбираш? Какво означава за теб "оня свят" и той едно и също ли е с Царството божие? Как разбираш "края на света"? 

Явно тебе те интересува какво става там. Прояви търпение, живей смирено в този свят и ще видиш "какво става" там ... :) 

Да ще види ,но повечето се интересуват какво е там ,,след смъртта" и затова ние , които сме били там трябва да обясняваме на тези ,които не са били там. Това е мисията ни ,,да свидетелстваме " и до колкото можем да напътстваме .

преди 3 часа, witness написа:

Например тук - 

"Царството божие е във вас" - как го разбираш? Какво означава за теб "оня свят" и той едно и също ли е с Царството божие? Как разбираш "края на света"? 

:) Не случайно го сложих това "оня свят". Най-малко би следвало да знаеш какво е когато нещо е заградено в кавички. Спокойно можех да не го слагам. 

Значи, според теб споменаването на "оня свят" е езическо, което не е в истина. На други богове или идол/и къде съм "казал", че се покланям?! 

Поне се постарай да изнамериш правилното понятие което отговаря на моето "говорене" от гледна точка на православен. 

Както и да е .... за мен не е важно как изглеждам, нито как ще го изкажа, а по-важното е как постъпвам. Нормално е да греша в изказа си, но това не означава, че не изповядвам православието. Мога да различавам истината от лъжата. 

Това ти е проблема на теб. Не може да схванеш дали говоря истината или не. Един православен веднага ще разбере дали написаното е в следствие на православната ми вяра или не. Не би казал, че "говоря" като езичник, а ще каже, че "говоря" лъжи (Друг е въпроса дали ще сподели истината) , защото в противен случай ще замълчи. ;) 

/Принципа на мълчаливото съгласие). ;)  

Царството божие не може да е в теб. Ти имаш вдъхнат живот от Бог. Твоето тяло е произлязло от този свят, който е направен от него. Царството боже не е свързано само с този свят. Чак като умрем ще се запознаем с въпросното царство. Всяко гадаене какво е Царството божие не ще доведе до истината. Същата ще разберем някога.

Имаме определени завети (учения или закони при някои от религиите) които следваме. Същите при различните религии са написани (преписани) от религиозно духовни хора. Ти или изповядваш въпросните завети (учение, закони) или не, и по този начин живееш в този свят. Всеки сам избира дали да стане духовно извисен в съответната вяра или я приема като истина и постъпва по нея до колкото може. Християнството допуска вид съгрешения, за които дава прошка, а към определени съгрешения анатемосва извършителя и го оставя сам да живее, като вече не го счита като част от Църквата. Има грехове които не могат да се простят, но християнинът не съди извършителя, а оставя на Сина божи в качеството на Иисус Христос да го съди след свършека на този свят. 

По обикновен начин изказано: До кога ще съществува този свят не зависи от нас, а от нашите деца. Докато някое пра пра пра дете е запазило спомен за нас, то ние ще сме редом до Бог. 

Ти знаеш ли своите пра пра пра родители какво са завещали и оставели в наследство?! Поне знаеш ли им имената?! Знаеш ли в какво са вярвали?! Знаеш ли какво са изповядвали?! До колко семейните ценности си съхранил?! Въобще знаеш ли какво е семейство?! Знаеш ли какво е любов?! Знаеш ли какво е себе отдаване?! Можеш ли да жертваш себе си в името на по-добро за твоите деца?! Въобще знаеш ли какво е да си родител?! 

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Да ще види ,но повечето се интересуват какво е там ,,след смъртта" и затова ние , които сме били там трябва да обясняваме на тези ,които не са били там. Това е мисията ни ,,да свидетелстваме " и до колкото можем да напътстваме .

Нали се сещаш, че не ще повярват на това, че сме били там. ;) Особено тези които мислят, че е невъзможно да възкръсне човек. ;) Други, че само Христос е "последния" който е възкръснал. Друг е въпроса дали желаеш да бъде създадена църква в твое име. :) За мен ми е достатъчно, че съм от църквата на православните християни. Изповядвам въпросната религия до колкото умея и се моля за по-добър живот на наследниците ми и по-общо на човечеството. Помагам с каквото мога и до колко физиологията ми позволява и съм винаги готов да се себе жертвам в името било то на моите наследници, държава, човечество. Такава ми е школовката: Да браня и защитавам дори за сметка на своя личен живот докато съм жив! Въпрос на свободната ми воля! ;) 

п.п. Без воля не може да вярваш. Трябва да имаш силна воля в своето изповядване, за да се наречеш вярващ човек!  

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Това е мисията ни ,,да свидетелстваме " и до колкото можем да напътстваме .

мамка му... трогнат съм. Чак се просълзих.  :lol6:Толкова мисии... толкова мисионери и пУтеводители...

Бе тва да караш такси, било един възвишен, духовен, душевен и житейски подвиг. Като се качите в таксито - да знаете че шофьора вътре е  НА-ПЪТ-ственик и това му е основната мисия в живота от тая страна. Пак ще е така - и в отвъдния. Затова като дойде момента - фащайте си такситата, но гледайте и апарата де - понякога дълга и мисията на таксиджията да не излезнат бая солено на "пътника". :)

преди 1 час, iИ.дИоNд.Ni написа:

Друг е въпроса дали желаеш да бъде създадена църква в твое име. :) За мен ми е достатъчно, че съм от църквата на православните християни. Изповядвам въпросната религия до колкото умея и се моля за по-добър живот на наследниците ми и по-общо на човечеството. Помагам с каквото мога и до колко физиологията ми позволява и съм винаги готов да се себе жертвам в името било то на моите наследници, държава, човечество. Такава ми е школовката: Да браня и защитавам дори за сметка на своя личен живот докато съм жив! Въпрос на свободната ми воля!

а така - друсай крушите и разтягай локумите. Съвсем по фатмашки... Просто няма такъв форум с толкова добри и честни хора, толкова отдадени, спасяващи... Направо се фрустрирам докато чета тази иначе толкова 'духовна' тема.

Путресен съм колко хора са се 'връщали' и вече са с мисия. Велика мисия, героична - колко воля, колко отдаденост, колко смиреност... Евала! :yanim:

Поклон - ще има ли? Задно салто... или пък сценичен шпагат?... така? Или просто завесата пада? " до утре, до утре, до утре... или просто 'до следващия спектакъл/изцепка"

Смятам че животът дължи на две основни професии обикновено героично признание - това са фатмака и бакшиша. Всички в тая професия са светци и са мисионери ... но най-вече 'пУтеводители' към отвъдното - където те са били, но не ги е хванал мерака и са се (по)върнали. И сега вече - са се цанили за екс-кур-зо-води - да не би "някой да сбърка пътя" :lol6:

преди 1 час, _ramus_ написа:

фрустрирам

:offtopic_s:

Чак толкова да си се разплакал едва ли ... :) По-скоро твоята е, че те избива на агресия, но същата отдавна я проявяваш. :) 

Определено не е удачна иронията ти. По-скоро показва до колко си запознат с духовността на човек. Приел си, за себе си, че само и единствено нещата които си чел свързани с психологията са верни. В по-голямата част определено психологията на всеки играе роля за неговото поведение, но стигнем ли до убеждения, вяра и ред други ирационални възгледи, то психологията все още не може да даде точен отговор на определени неща случващи се в мозъка на човек. Да, тя ги класифицира по някакъв критерий, който обаче в някои случаи не е удачен. Затова и въпросната "наука" може да се ползва за = дали човек става за нещо или не, а не да обясни неговото поведение. Да, има и сектор в психологията, която по поведението на човек може да се направи профил който да позволи изнамирането на извършителя на вид деяние, но все пак определено деяние не се разкрива от кой го е извършил. 

п.п. Фрустрирай  си на воля ... :) Нормалната ирония се изразява като кажеш Просълзих се ... :) Ти обаче, да изтъкнеш, че си еродиран. :) 

Благодаря, че ме развесели! :) Да видим до къде ще усвоиш сложните думи. :) 

преди 3 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Въобще знаеш ли какво е да си родител?! 

Моля? Какво общо има това с разговора :D И котката ни знае по-добре от нас какво е да си родител. Ние направо бледнеем. И с това ли намери да се хвалиш, освен с познаване на православието - което познаване е пълна илюзия, апропо. Аз просто проверих и благодаря, че сподели възгледите си по тези въпроси - във форма на поучение, разбира се. Заключението ми е, че не искам и не е правилно да издевателствам над теб, предвид че ти не си и чувал основни неща в него, ама тотално. И нищо де, няма проблем, просто прекалено се биеш в гърдите и проповедничиш от името на религия, която никой в живота ти не си е направил труда да ти обясни, в това число и ти... А при такива претенции, да се запознаеш с онова, което "изповядваш" е препоръчително. Вероятно и в църквата са преценили, че няма смисъл да те осветляват, предвид някои фактори - като възрастта и най-вече закостенялото ти самонение на посветен. Което е смешновато, нищо повече.

преди 3 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Царството божие не може да е в теб.

Може, и Е. Сега Господа си ли искаш да обориш? Лука 17: 20, 21

20. А попитан от фарисеитеhttp://www.pravoslavieto.com/bible/4/i.gif, кога ще дойде царството Божие, отговори им: царството Божие няма да дойде забелязано,
21. и няма да кажат: ето, тук е, или: на, там е. Понеже ето, царството Божие вътре във вас е.

А, отпратката за фарисеите ме подсети за притчата за фарисея и митаря - за фарисея, дето молитвата му била "благодаря ти, че не съм като онзи грешник митар". Също и за "блажени нищите духом, защото тяхно царството небесно". Псалм 50 Жертва Богу е дух съкрушен; сърце съкрушено и смирено Ти, Боже, не ще презреш.

преди 38 минути, witness написа:

Лука 17: 20, 21

Това господ ли е? :) 

Това е споделил Лука! Той така е описал нещо. 

преди 43 минути, witness написа:

Заключението ми е, че не искам и не е правилно да издевателствам над теб, предвид че ти не си и чувал основни неща в него, ама тотално.

Какво не съм чувал? И то тотално? :) 

Какво са преценили в Църквата ти определено не знаеш. 

Това което мога да споделя е, че бях поканен от определени духовници да съм сред клира, но отказах. 

Анализирай това! 

п.п. Виждам как се измъкваш, за да не се самонараниш. Реално ти не може да издевателстваш над мен и усещам страха в теб, а не че по някакъв начин може да ме пречупиш. 

Бъди щастлив! И нека Бог ти прости волните и неволни грехове! Амин

преди 38 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Това господ ли е? :) 

Това е споделил Лука! Той така е описал нещо. 

А на теб, предпллагам, тези дето са те поканили в клира, са ти разкрили нещо различно от написаното в Лука? 

Това дето са ти споделили и което достатъчно често загатваш, сигурен ли си, че е точно по канон? 

преди 5 часа, _ramus_ написа:

Просто няма такъв форум с толкова добри, толкова отдадени, спасяващи...

айде, моля, нали съм ти казала да не слагаш всички под един знаменател. :lol6:

преди 2 часа, witness написа:

Може, и Е. Сега Господа си ли искаш да обориш? Лука 17: 20, 21

Хайде де. Не знаех ,че в Лука пише някакъв господ.

преди 2 часа, valkiria1 написа:

Лука пише някакъв господ.

бърканицата е пълна. От друга страна УИТ обръща внимание че въпросния "православен християнин" не е нито християнин, нито православен. Не е, защото всичко за християнството той го подозира именно от евангелията и НЗ, в които ЛУКА е писал, а не господ е говорил или написал нещо си. Разбира се - да не добавям че той си е говорил с господ и директно, щото "е  бил отвъд" и вече е наясно и как е там... :lol6:

Ма кво знаете вий за Бай ви Ганя от Сливен... Реди глупостите си от тема в тема, театрото да върви някак си. И да не забравите че той рисува само образ - сред форума. Той не е тоя образ и никой не знае какво има отвъд "рисунките". :lol6:Освен това "прави наблюдения" на другите образи, той е любопитен, изучава и въдворява ред в ИИ-читата, той даже ги и "програмира", щото той е владетел и висш майстор на "програмируемите устройства".

Като ги удари някои списващи поредната възрастова криза и почват да си търсят компенсации пред публика. Уверенията колко са мъдри, добри, отдадени, колко добрини са направили, колко са праведни, знаещи, можещи, ма колко са ги търсили, колко са ги питали за съвет - защото мъдростта им е ценна, направо свята, нужна на толкова много търсещи...

Всичките тия лични фантазии идват като капак на поредния скапан живот, минал през комунистическата военна шапка. При няколко други - от друго, но напора да се покажат, да поучават, да посочват, да етикетират,да фантазират колко с смирени, духовни, мъдри и знаещи...  заедно с маниерни клишета и заучени повторителности... си е просто обикновен повторяем шаблон. Има си няколко военни из форума - направо е покъртително положението, като че никой не ги е виждал и отвъд виртуала и въобще си нямаме идея... Но пък... театрото е важно за играча, и си личи кое, колко, защо...

преди 26 минути, _ramus_ написа:

бърканицата е пълна. От друга страна УИТ обръща внимание че въпросния "православен християнин" не е нито християнин, нито православен.

Ами трябва първо да се изясни въпроса дали е от Лука , или според Лука. Защото вече е доказано,че Лука нищо не е писал и казал , така че някой друг да пише как е според него.

После, след като авторитета  Павел казва:

"за Сина Му нашия Господ Исус Христос, Който по плът се роди от Давидовото потомство" ..... това ще рече, че щом носи гените на Йосиф, този Иисус не е божи син, а още по-малко пък и някакъв бог.

Предполагам се очаква ,че освен Уит  и още двама трима разбирачи тук  , има някои други , които ,когато четат библията не са заспали и виждат несъответствията.

преди 34 минути, _ramus_ написа:

Ма кво знаете вий за Бай ви Ганя от Сливен... Реди глупостите си от тема в тема, театрото да върви някак си

Аз не съм абонирана да гледам и слушам халтури. Ти, защо си губиш времето?

преди 7 часа, valkiria1 написа:

...след като авторитета Павел казва:

“за Сина Му нашия Господ Исус Христос, Който по плът се роди от Давидовото потомство" ..... това ще рече, че щом носи гените на Йосиф, този Иисус не е божи син, а още по-малко пък и някакъв бог.

Не го мисля точно така, но ще го кажа семпло: какво значение има от кого (би трябвало да е, от КОИ) е взело гените плътното тяло на Исус Христос. Плътното тяло яде, ака и....и отива в пръстта и се разлага на химическите си съставки. Дали от Давид или от Драган и Петкан овото потомство   😃 все тая.

Твой цитат: ”щом носи гените на Йсиф, този Исус не е божи син”. Ами, за да бъде божи син, трябва да носи гените на Бог ли?!?   😃

• Автор

Едни вярват, че едни части са писани от Бог, други - че други части са писани от Бог.

Но, всъщност, цялата Библия, си е писана от хора!
Както и всички писания.

преди 1 час, Sleda написа:

какво значение има от кого (би трябвало да е, от КОИ) е взело гените плътното тяло на Исус Христос

Помисли малко, защо има значение.

Иначе същите, които вярват, че Бог е белобрад старец, вярват и че части от Библията или цялата е писана от Бог.

• Автор
преди 1 час, Sleda написа:

Не го мисля точно така, но ще го кажа семпло: какво значение има от кого (би трябвало да е, от КОИ) е взело гените плътното тяло на Исус Христос. Плътното тяло яде, ака и....и отива в пръстта и се разлага на химическите си съставки. Дали от Давид или от Драган и Петкан овото потомство   😃 все тая.

Твой цитат: ”щом носи гените на Йсиф, този Исус не е божи син”. Ами, за да бъде божи син, трябва да носи гените на Бог ли?!?   😃

Може! Някои хора се раждат с този ген, който предопределя тяхната предразположеност към духовността.

Предполага се, че човешката духовността се влияе от наследственост и че специфичен ген , наречен везикулозна моноамин транспортната 2 (VMAT2), който предразполага хората към духовни или мистични преживявания. [1] Идеята е предложена от генетика Дийн Хамер в книгата от 2004 г., озаглавена „Божият ген: Как вярата е свързана с нашите гени“ .

https://en.wikipedia.org/wiki/God_gene

преди 7 минути, Aumi написа:

Може! Някои хора се раждат с този ген, който предопределя тяхната предразположеност към духовността.

Предполага се, че човешката духовността се влияе от наследственост и че специфичен ген , наречен везикулозна моноамин транспортната 2 (VMAT2), който предразполага хората към духовни или мистични преживявания. [1] Идеята е предложена от генетика Дийн Хамер в книгата от 2004 г., озаглавена „Божият ген: Как вярата е свързана с нашите гени“ .

https://en.wikipedia.org/wiki/God_gene

:laughing5:

• Автор
преди 9 минути, Sleda написа:

:laughing5:

На кое се смееш - на генетиката ли?

О, да, много по-лесно е да вярваш на измишльотини, отколкото на науката!:pancake2:

преди 1 час, Aumi написа:

Едни вярват, че едни части са писани от Бог, други - че други части са писани от Бог.

Но, всъщност, цялата Библия, си е писана от хора!
Както и всички писания.

Първоначално това са били завети препредавани от духовен водач към избран от него бъдещ такъв. Много по-късно някой или някои са обобщили и написали въпросните завети в книги, за да може въпросното вероучение да се предава на повече хора. Всеки сам избира дали да приема дословно нещата в Библията, но трябва да отчете времената на появата ѝ. 

Очевадно е, че в нея има книги написани от хора. Някои от тях са пророци. 

Това до момента на появата на Христос и създаването на Апостолската църква. После започват да се пишат нови книги, които се явяват завет към последователите на апостолската църква. Никой от тук не може да каже колко евангелие е имало, но сред тях се избират четири за свети евангелия, които в последствие се тиражират. Повечето други книги (завети) в "новия завет" са от канонизирани светци.  Води се, че след книгата от св. Иоана Богослова не трябва да има други завети, защото:

Цитат

22.18. И аз свидетелствувам всекиму, който слуша пророчествените думи на тая книга: ако някой прибави нещо към тях, нему Бог ще наложи поразите, за които е писано в тая книга;

В действителност по този начин се изключва възможността да има друг пророк по отношение на Божието царство. Всеки дръзнал да прояви вид пророчество, то определено трябва да е подготвен за поразиите които ще му се случат, 

Все пак обаче има случаи на възкръснали хора. Не всички се "завръщат" с повредени мозъци. Атеистите обаче казват, че въпросните са вече с увредени мозъци, и че същите хора вече живеят с

преди 10 часа, _ramus_ написа:

лични фантазии.

:) 

Реално определено някой живее с лични фантазии какво е зад моя ник, образ и т.н. 

Никой тук, не допуска, че може да съм получил отровения. Далеч съм от мисълта да убеждавам който и да е, че всякакви техни знания стъпват на книги, а не на изживявания и/или изповядване. Те са приели за себе си прочетени неща от тях за истина. Не приемат, че мои неща са истина. В действителност аз споделям мои изживявания и изповядвам нещата тъй както съм ги анализирал. Не се стремя да ги синтезирам, заради именно 22.18. 

Признавам си, че преди да получа откровението имах желание да дописвам Библията. :) Е, стовариха ми се определени поразии. :) Въпреки това въпросната идея не съм я зарязал, а събирам данни какви поразии ще ме споходят, за да съм подготвен. ;) 

п.п. Вижда се до колко определени религиозни и/или не, хора, притежават духовност. Някои са толкова духовно бедни, че са си обвили в своето Его и яростно се възмущават, че си позволявам да го "подритват" като нечистоплътна твар. :) 

• Автор
преди 4 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Първоначално това са били завети препредавани от духовен водач към избран от него бъдещ такъв.

Кой може да докаже, че тези завети са били сключени лично с Бог?

И Анжел твърди, че Бог му е говорил и му е дал напътствия ...но никой не го приема насериозно и не му вярва.

преди 2 минути, Aumi написа:

О, да, много по-лесно е да вярваш на измишльотини, отколкото на науката!:pancake2:

Това в случая не е наука. Просто на теб ти се иска да е.

Иначе в Библията има достатъчно ясно изразена разлика между родени от дух или огън и родени от плът (вода). Който има желание ще си потърси и ще отговори на "противоречията" по-горе. Но споневащите тези противоречия така или иначе не правят това с цел да получат отговор, а да "изобличат" християнството. Зададоха се въпроси не с желанието да се получи отговор и не виждам защо трябва да се отговаря.

преди 10 минути, Aumi написа:

Не на кое, а на кого   😃, смея се на теб.

• Автор
преди 1 минута, Sleda написа:

Не на кое а на кого   😃, смея се на теб

Защо? Аз цитирах до какво заключение са стигнали генетиците.

Нещо смешно ли направих или казах?

преди 1 минута, Shiniasu написа:

Това в случая не е наука. Просто на теб ти се иска да е.

Кое не е наука - генетиката ли?

преди 13 часа, Shiniasu написа:

Това дето са ти споделили и което достатъчно често загатваш, сигурен ли си, че е точно по канон? 

Да! За разлика обаче от канона, то нося в себе си непростим грях. Същия не може да се изповяда и затова не приех да се присъединя към клира. 

Би следвало да ме разбереш. 

преди 6 минути, Aumi написа:

Кой може да докаже, че тези завети са били сключени лично с Бог?

И Анжел твърди, че Бог му е говорил и му е дал напътствия ...но никой не го приема насериозно и не му вярва.

Сключени или спуснати? Човек не може да сключи вид "сделка" с Бог. Реално Светия дух се явява "проводника" на Божията промисъл. 

Цитат

1.2. до деня, когато се възнесе, като даде чрез Духа Светаго заповеди на апостоли те, които бе избрал,

Не е ли налице еднакво схващане по отношение на Светата троица, то определено не ще може да ти се докаже каквото и да е. 

• Автор
преди 10 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Сключени или спуснати? Човек не може да сключи вид "сделка" с Бог. Реално Светия дух се явява "проводника" на Божията промисъл. 

"спуснати"? 

Анжел също твърди, че Бог му е "спуснал" някои откровения.
Но никой не му вярва. 😅

Ако  един ден, някои хора решат да напишат книга с неговите откровения "спуснати" му от Бог, Анжел също може да бъде приет в бъдеще, като пророк.😃

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.