Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

преди 5 минути, Aumi написа:

Кой може да докаже, че тези завети са били сключени лично с Бог?

И Анжел твърди, че Бог му е говорил и му е дал напътствия ...но никой не го приема насериозно и не му вярва.

Пак стигнахме до детската градина. На невярващия никой нищо не може да докаже. Човек трябва сам да пожелае и да потърси. Тук нямам предвид конкретно християнството, защото истината е над различните форми (религии и учения) в които ни се представя. 

А Анжел така разбира това, което е изживял и така го представя. С "малко" свои добавки и лично творчество, разбира се. Защото прекаленото му желание изкривява представата му за действителността. Ама и тук се случва същото с желаещите на всяка цена да изкарат християнството измислица. Следва съвсем избирателен подбор и класификация на получаваната "отвън" информация и нагаждане на изводите според предварително зададената представа. Нищо ново под слънцето. 

преди 18 минути, Aumi написа:

Кое не е наука - генетиката ли?

Това, което си цитирала не е наука. Освен това подобни заключения може да направи по-скоро един статистик, отколкото генетик. Освен това какви точно са критериите за духовност? Този въпрос вече го разисквахме с друг участник. Защото ако няма точно изразени критерий, то и изводите няма да струват особено много. Та какви са критериите за духовност на генетика?

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

преди 27 минути, Aumi написа:

"спуснати"?

Мога да споделя при мен как бе. 

Реално бе изминало определено време от нещо което ме споходи. В даден момента, една сутрин докато си пиех кафето и се удивлявах на света около мен проумях живота. После споделих с някой, но той каза, че не откровение съм получил, а прозрение, защото ... 

Не смятам себе си за прозорлив човек. Да, изясни ми се механизма на живота и ред други неща. Именно във въпросния момент преживях и собствената си смърт. Осъзнах тленността на моето тяло и ред други неща. Може да се каже, че след това решителността да постъпвам праведно, а не правилно се усили. Способността да предвиждам вид събития нарасна. Разликата спрямо анализа който съм правил когато бях двадесет и една годишен бе в това, че въпреки моето решение по отношение на живота тогава, то игнорирам правилния начин на реагиране, а вече реагирам по праведно, без да се съобразявам дали ще нараня другия или не. Това обаче е "подплатено" и с вид отговорност която трябва да нося, ако греша спрямо другия. 

Друго: Не съм изпадал в клинична смърт! Анжел, ако е изпадал, то определено не ще му повярват, че се е срещнал с Бог. Същия се опитва да изнамира из съществуващите религии неща и да "сглобява" от тях нова религия. За разлика от него, то аз нямам такава амбиция. 

Живи, здрави, ще дойде време да пиша книга, а дали клира ще я добави в новия завет не зависи от мен. В същата ще изложа откровенията до които съм достигнал аз по отношение на споделената от Христос на своите апостоли божия промисъл. Определено те не са към Божието царство, а към този свят.  

преди 2 часа, Aumi написа:

много по-лесно е да вярваш на измишльотини, отколкото на науката!

Искаш да кажеш че понеже ти разбираш от "науката", не вярваш в измишльотини като глупостите в УИКИ.

Интересно - а налице ли е научно доказателство че всяко нещо написано в УИКИ е научно проверена и достоверна информация?

От друга страна ти като я прочете какво точно 'разбра' и по кое същото се различава от "вярване в удобното"? В науката... или във филанкишиев - няма разлика в какво се вярва, важното за вярването е да носи полза някому. Науката няма нищо общо с вярващите, защото тя се основава на невярване и съмнение. И това мога да го напиша и без да цитирам УИКИ.

Любимите ти похвати с цитати за неща, които въобще не разбираш, само и само да върви моабета и да играеш на "лично мнение" , участие и псевдо-обсъждания е пълен провал. Обаче някак си играта на 'напук на всякакви комплексари, щото съм умна, добра, информирана, честна и съпричастна' много ти отива.

преди 1 час, iИ.дИоNд.Ni написа:

В даден момента, една сутрин докато си пиех кафето и се удивлявах на света около мен проумях живота.

:lol6:Достойно, достойно. Новият член на форумния клуб на 'споходените' . След форумният просветлен, след будисткия мадхямик, вселенската говорителка с еднорозите, идват ред на самоцанилите се "Откровеници" . Докато си пият кафенцето... и хоп - божието прозрение за живота, вселената, бог и всичко останало. Ангелистът - вероятно не на кафенце, а докато чакал на червен светофар, за клиент или в някое задръстване. То... някои задръствания никога не се отпушват, но това е друга тема - пак смешна. :)

Толкова помпозност и детинщини, толкова театър и първосигналщина... тема след тема. Нищо не трепва без значение каква ще е темата - надувките, перченето наред с простотии и съвсем откровени глупости - просто са в една постоянна прегръдка. Не само че липсва каквато и да е самокритичност, основателност на лично свършена работа по осмисляне, вникване... но и се афишира и раздува една детинска показност на  когнитивен примитивизъм.

Някой бил нарекъл човека 'венец на природата'... като гледам колко "Венци" са налице... направо е провал прозвището "сапиенс" - като че ли никога не са ходили на училище, и са още в началните класове. А някои от детската градина още не са излизали и си живеят в един съвсем детски и наивен свят, основан на лични елементаризми, емоциионалничене и фантазии... И само сред тия си фантазии те са герои, велики, ценни, добри, умни, важни - като няма друг начин, фантазното остава единствената възможност.

преди 15 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Това което мога да споделя е, че бях поканен от определени духовници да съм сред клира, но отказах. 

Анализирай това! 

Кога, едно време ли, или по-наскоро? Опитвам се да анализирам - клир ще рече духовенството, свещенослужители и духовнослужители. Ти доколкото знам си женен, може би са те поканили да станеш свещеник? Длъжността изисква специфично образование, отнемащо известен брой години, самата служба е тежка и е нужна добра памет и физическа издържливост. Също така определено изисква да можеш да не плещиш каквото ти хрумне на всеки, да можеш да пазиш тайна и т.н. Да уважаваш и разбираш, поне на думи, крайъгълни положения в учението на църквата, а не да ги отхвърляш, понеже не ти уйдисват - като пасажи от евангелията, които би трябвало да знаеш, че са се появили под действието на Св. Дух. Които са поставяли в сърцето на живота и вярата си подвижниците на християнството. 

А може би са те поканили в да се подстрижеш за монах, но се съмнявам. Че ти ако започнеш да четеш Лествицата, ще се изприщиш от несъответствия с възгледите си. 

преди 15 часа, valkiria1 написа:

Хайде де. Не знаех ,че в Лука пише някакъв господ.

Аз отговарях на Идиоид, теб никой не те кара да приемаш Христос за Господ или евангелията. В неговия случай е друго.

на 16.10.2019 г. в 18:26, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Да ,но с кави факти разполагаме: Корана описва и фокусира върху Аллах-Господ ,докато новия завет обърква вярващия и търсещ истини човек като фокусира вниманието върху Христос а не върху Отец.

!!!??? 

Без да проумееш Светата троица, то определено ще виждаш в писанията само Христос. В момента в който започнеш да изповядваш въпросната религия, ще осъзнаеш, че Бог Отец, Бог Син и Светия дух е истината, а Христос чрез своята саможертва в името на това е показал, че именно той е Божия Син. Не случайно в продължение на 40 дни е бил сред своите апостоли и не случайно на 50 ден посредством Светия дух апостолите които са имали допир с него след възкресението му създават Апостолската църква която да разпространи чудесата извършени от Иисус Христос приживе и след неговото възкресение. 

Може да се каже, че твоето възкресение не е дело на теб, а на Господ, но не Отец, а именно Светата светата троица и чрез Светия дух Божия син (Имайки делегирани права от своя баща) е върна душата ти към живот. 

Кратко: Ако Бог те е пожелал за себе си, то определено не би те върнал към живот на този свят. ;) (Вулгарно казано: Божия син е попитал: Тате тоя трябва ли ти? Бог = Не! Може ли да го върна? Ползвай  Светия дух и ако стане, стане. Не възразявам!) :) 

преди 13 часа, _ramus_ написа:

От друга страна УИТ обръща внимание че въпросния "православен християнин" не е нито християнин, нито православен.

Не, не съм имала намерение да казвам това, всеки може да е в църквата, пък и коя съм аз да съдя кой какъв е или не е... там си знаят с какво си имат работа. Обаче като четяща дори по диагонал тук понякога направо ми идва в повече, срам ме хваща, макар да не съм вцърковена. 

Абе що ли ми трябваше :) 

преди 11 минути, witness написа:

Ти доколкото знам си женен, може би са те поканили да станеш свещеник?

Не мога да споделя подробности. Да, женен съм, а по кое време е било (преди сключване на брак или след това) е без значение. Поради определен грях не мога да служа на Бог. Това не означава, че не мога да съм послушник, а в последствие да се присъединя към духовенството. 

Едва ли ти е понятно какво е непростим грях. Същия си остава тайна. Тя е такава, защото само и единствено аз я знам. Не бих я изповядал или споделя, защото въпросния е непонятен за човек. Тоя грях може да навреди, ако го изповядам или споделя на друг. 

Анализирай и това! 

преди 24 минути, witness написа:

Длъжността изисква специфично образование

Въпросната длъжност никога не е била вид стремеж. Доволен съм от образованието си. Със същото съм допринесъл доволно вид ползи не само в професионален аспект, а и извън него. 

Поканата бе от един метох и определено не на територията на България. Това мога да споделя. 

преди 8 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Същия си остава тайна. Тя е такава, защото само и единствено аз я знам. Не бих я изповядал или споделя, защото въпросния е непонятен за човек. Тоя грях може да навреди, ако го изповядам или споделя на друг. 

Анализирай и това! 

Искаш да анализирам още, Теб - ей много нарциси станахте... Ами добре, викаш, въпросният непростим грях е непонятен за човек, но ти го знаеш. По думите ти излиза, че не си човек? На мен вече във връзка с теб ми идва само една руска дума - сумасброд. Но и сумасброда е човек..  

преди 14 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Това не означава, че не мога да съм послушник, а в последствие да се присъединя към духовенството. 

Женен послушник? Жена ти осведомена ли е какво чакаш от нея с това "впоследствие"? А и в тези неща няма впоследствие, после я камилата, я камиларя. 

преди 1 час, _ramus_ написа:

Д

раги ми ИИ-чо определено си предвидим. :) Спускайки определени слова, то определено знам, че ще се хванеш за тях. :) 

Валкирия ти каза, но ти продължаваш да обръщаш внимание на мои глупости. :) 

Продължаваш и повторението на "сложни" думички, за да изтъкнеш своята компетентност по отношение на психиката на другия. Поне има напредък и проявяваш вече нагледни емоционални състояния. Това е добре. 

Успех! 

преди 8 минути, witness написа:

Искаш да анализирам още, Теб

Не мен, а себе си. Помисли върху какво е непростим грях за теб. 

Далеч съм от мисълта, че тук някой е в състояние да ме анализира. Реално другия придобива вид своя представа за какво е зад определен Ник. О, да ... има един който анализира всеки с вид религиозни схващания и омаловажава ирационалното, като ползвайки усукани думи се опитва да убеди другите, че мисли рационално, което за него е важно. Всяко нещо извън вид рационализъм в мнението на другите го заклеймява с думата "глупост". 

преди 22 минути, witness написа:

Женен послушник?

При избора да служиш на Бог се отказваш от всичко. Има си процедура църковен развод (за снемане на вид клетва). 

Това, че ще отидеш в някакъв метох и за определено време ще си послушник не означава, че непременно трябва да приемеш монашество. Да, отиваш там. Полагаш вид дейности дадени ти от Игумена. Присъстваш на бдения и ред обреди по време на пребиваването си там. Когато си се пречистил духовно или по-рано дори може да се върнеш към цивилизацията. 

Допитай се до жена на военен. Разликата е, че в единия случай ти си послушник на държавата, а в другия на Бог и не очакваш възнаграждение, а утеха. Приликата е, че по всяко време може да напуснеш и върнеш към цивилния начин на живот. ;) 

Реално се сетих и друго за 

преди 35 минути, witness написа:

Искаш да анализирам

...

Анализирай греховете си и прецени дали водиш праведен живот. До колко може да изповядаш въпросните и до колко може да ти бъде простено. 

Както наблегна изповеданията трябва да се направят на човек, който умее да носи тайни. И в тоя аспект, то има ли нещо което не би изповядала и/или споделила дори на човек който "носи" тайни?!   

преди 26 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Помисли

някакъв друг съвет, нещо така... Някакво поучение - няма ли да сложиш. Нещо от вчерашните манджи, или от завчерашните мерудийки.

Редиш глупост, след глупост... какъв християнин си като ти липсва елементарна смиреност? Какъв МИРЯНИН, като липсва смирението. Едно простичко и елементарно нещо - пишеш в тема за духовност и религия, излагаш се с пълни глупости, с раздути фрази и помпозни дъвки и напираш като на инат с тях.

Ми не си наясно - като не си наясно просто кажи си, замълчи, прочети какво другия пише, пък опитай да помислиш - мнеееее - вижте ме колко съм духовен, мирянин, колко съм провидял живота и вселената докато си пих кафенцето. ма каниха ме клир... ма не било в българия...

Гаси детинщините и оправдателните глупости дето се пишат - какъв мирянин си като се надуваш детински като пуяк, при положение че си толкова невеж, си точно толкова нахакан в театралната си раздувка. Темата е религия и духовност, ей, това не е цирк, дето в него ти не си дори и клоун, но се мъчиш да играеш пред публика с тъпите си номера на които никой не се смее. Но пък си упорит - вижте ме колко съм смешен... Ми не си. вече не си смешен, жалко е.

Думите имат значение - какво означава "ми не обръщай внимание на глупостите ми". Не на глупостите - на оня, дето е зад тях - това е жалкото. И нямаш млъкване ако ще и да си в благото на излагацията потънал - не, вижте ме колко съм нахакан, щот го играя на горд.

преди 6 минути, _ramus_ написа:

Редиш глупост, след глупост...

:offtopic_s:

Що ли не послушаш Валкирия?! Занимавай се с нещо смислено за теб и не обръщай внимание на въпросните мои глупости. Тя доволно точно изказа какво е направила, за да не ѝ се натрапват моите глупости. :) 

Ето ти още еди съвет! :) Много ма бива да давам съвети. :)  

п.п. За бога братя има "Блокирай потребител"!!! Ползвайте го!!! Има и "Докладвай"!!! Ползвайте и това! :) 

преди 1 минута, iИ.дИоNд.Ni написа:

Ето ти още еди съвет!

м@'ината му... и на глупостите ти. И поне да бяха фатмашки глупости - ми не са. Просташки са. Някои от тийнейджърите сред форума имат повече ъкъл и повече усет . Като ви налегнат възрастовите кризи и остава една жалка палячовщина, с идеята колко си интересен... и от тема в тема дори ъкъл и съвети даваш, дето ти самия го нямаш въобще.

преди 3 минути, ncl написа:

Няма да я добави.

За този който е действащ знам, но няма от къде да знаеш за бъдещия клир. ;) 

За разлика от техническите постижения на човек, то в духовността все още сме на ниво от как са избрани въпросните четири евангелия за свещени. Към момента последната книга е на св. Иоана Богослов. 

• Автор
преди 6 часа, _ramus_ написа:

Искаш да кажеш че понеже ти разбираш от "науката", не вярваш в измишльотини като глупостите в УИКИ.

Интересно - а налице ли е научно доказателство че всяко нещо написано в УИКИ е научно проверена и достоверна информация?

Никъде не твърдя, че разбирам от наука.

Но мога да потвърдя, че лично аз съм си правила генетични изследвания. И също така мога да потвърдя, че на база личен опит и в резултат от генетичните изследвания съм се убедила в много неща. 
Самите генетични изследвания, т.е. всяка наша една капка кръв или какъвто и да е генетичен материал взет от нашето тяло, може да говори много за нас и нашите предпочитания и предразположености. Самите генетични иследвания и всяка ДНК доказват, че има предопределение и има кармични заложености във всеки един индивид. Самият Дийн Хамър е изследвал над 2000 образци на ДНК, в следствие на което е достигнал до извода, че определен ген влияе върху предразположеността на даден индивид към духовността. По същият начин може да се определи дали даден човек има хомосексуални наклонности, които са заложени в неговата генетика, както и дали е предразположен към определени заболявания. Гените определят дори нашите вкусови предпочитания, таланти, зависимости и психологическото ни състояние.

преди 6 часа, _ramus_ написа:

Обаче някак си играта на 'напук на всякакви комплексари, щото съм умна, добра, информирана, честна и съпричастна' много ти отива.

Казах ти да не ме четеш, но ти продължаваш!
Аз не пиша, за да ме четеш ти.
Но твоето его не те оставя на мира. Трябва непрекъснато да си доказваш колко си умен ти, и колко са глупави другите.:wub:

преди 39 минути, Aumi написа:

Гените определят дори нашите вкусови предпочитания, таланти, зависимости и психологическото ни състояние.

Може би "гените са виновни' че нищо не разбираш от наука. :) За наивността, за свободното плямпане, за неудачието откъм разбиране, откъм задълбоченост - само гените са виновни, мамка им. Гените определят и глупостта и простотията, умнотията или духовността, мъдростта или всичко останало от бла-бла народни бълбукания.

Но от друга страна - си намираш опорки и патерички за вярванията си. Ти щото си му светила на въпросния Дийн Хамър - направо си му била свидетел и главен асистент... Щото е най-лесно "ама така пише"... и щом пише, значи няма начин да не е вярно. Пък и що да няма ген "духовността". :)

Пълни глупости са това - за "духовния ген". Въпросния е единствения в света на учените, който настоява за подобни свои предположения. И да - само предположения, но се намират нужните фенове и фенки, които да си го нарамят в личните си митологии. В света на науката се правят само предположения. Неговите опити, изводи и заключения - никой не е повторил. Може да си напише всичко, защото въпросното написано не е научен труд, нито е направена научна заявка, но пък - "книга е написал". Не кой знае какво, но пък сред плебса кво лошо ако се направят малко пари, малко нови и свежи фантазии . За света на науката това е митология, просто тези...  Но пък е много любопитна тезата. Първо се вярва в нея, после се реализират "изследвания" с които същата да се "подпре" за да не звучи налудничаво.

Като вземеш да се вживяваш в разни книжки, филмчета и информацийки от чалга-поп-а и нямаш спирка. :)

преди 39 минути, Aumi написа:

че на база личен опит и в резултат от генетичните изследвания съм се убедила в много неща. 

И какво като си се убедила. какъв личен опит, щом още от началото започваш с изречението че "от наука нищо не разбирам". Какво като са налични генетични изследвания - след като ти самата не ги разбираш, не разбираш резултатите, не разбираш системата им за интерпретация - на изследването. Една обикновена чалгария за форумни разточвания и бълбукане - големия "личен опит".

И да ти напомня, че с "на база ... бла-бла, съм се убедила в много неща" - виж участието ти в т.н. от теб "обсъждане по темите". Дали ще намериш книжка дето да е написано какво означа "обсъждане" - вероятно пък или цитат от УИКИ. Може би -  "гена за духовност" идва след невероятното цитиране на писания за 'разпознаване на духовните хора - кратък наръчник". :) А духовните зодии, или тълкуване на духовността по написани форумни участия... Или по линкове от ФБ...??? 

• Автор
преди 38 минути, _ramus_ написа:

...

Добре е да обърнеш внимание на психичното си здраве. 

преди 5 минути, Aumi написа:

Добре е да обърнеш внимание на психичното си здраве. 

добре, мамче. :lol6:Направо с интерес ще последвам благородните ти съвети. Че и генетичните ти убеждения...

Снимка да ти изпратя ли - да я сложиш до африканските негърчета - да се цаниш за форумна майка тереза?

преди 7 часа, witness написа:

Аз отговарях на Идиоид, теб никой не те кара да приемаш Христос за Господ или евангелията. В неговия случай е друго.

Аз пък не виждам никаква пречка на базата на твоя отговор да задам въпрос ? Не е задължително да отговаряш. Не е необходимо и да се фръцкаш.

преди 7 часа, _ramus_ написа:

:lol6:Достойно, достойно. Новият член на форумния клуб на 'споходените' . След форумният просветлен, след будисткия мадхямик, вселенската говорителка с еднорозите, идват ред на самоцанилите се "Откровеници" . Докато си пият кафенцето... и хоп - божието прозрение за живота, вселената, бог и всичко останало.

кой е новия просветлен ? Абе как ще понесем тая ангелска гъстота тук ,не знам?

преди 12 часа, Sleda написа:

Не го мисля точно така, но ще го кажа семпло: какво значение има от кого (би трябвало да е, от КОИ) е взело гените плътното тяло на Исус Христос. Плътното тяло яде, ака и....и отива в пръстта и се разлага на химическите си съставки. Дали от Давид или от Драган и Петкан овото потомство   😃 все тая.

Твой цитат: ”щом носи гените на Йсиф, този Исус не е божи син”. Ами, за да бъде божи син, трябва да носи гените на Бог ли?!?   😃

Ами защото не го мислиш, затова е семпло, бейби.Ако беше прочела внимателно Библията щеше да разбереш,че е изключително важно Машиях да е от потомството на Давид, затова евангелистите носят от девет кладенеца вода да докажат това. Но всичко ги опровергава. Потомството на Драган и Петкан няма значение. В никое евангелие не пише ,че от тях ще се пръкне царски потомък.

преди 12 минути, valkiria1 написа:

кой е новия просветлен

Ами - щото не четеш горните "апокрифи" - на тематичния "православен". :lol6:Той "докато пиел сутрешното си кафе и се дивил на света"... и получил прозрение... за живота, видял света, вселената... Ей така са духовните гении, пък ти се фукаш с някакъв си твой бог. Човека  само от едно прозрение и вече вижда бъдещето... ей тва е!!! :lol6:Бъдещия клир... няма да е като досегашния...

Така, че - кви ангели тук в темата. Ангелите ряпа да ядат. Тук нещата са далеч над-ангелски, направо божествени, библейски. Бай-Ганя нема да си играе с разни ангели... тва вече не е модерно... И много да внимаваш - че си прави една колекция сред форума - лична. Докато целия форум му събира глупостите, той си вади в колекция разни "разговори" да си ги сподиря на ушенце, в уединение. Тя и темата, с колекциите - си е като него де - бай-ганьовщина, а и пак алкохолни пари се мотат около буквичките в неговите коментари. Не знам какво пие, колко пие... но нещата от месец на месец западат все повече.

преди 7 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Кратко: Ако Бог те е пожелал за себе си, то определено не би те върнал към живот на този свят. ;)  

Не е така , навремето като се върнах даже не знаех какво да правя ,и затова си поживях за себе си ,а сега живея в услуга на другите .То поне 10 човека съм обърнал във вяра и на много други съм ги утвърдил ,така че определено има още каквото да се свърши преди да отида в Рая.

• Автор
преди 49 минути, _ramus_ написа:

:lol6:

Истеричните ти емотикони говорят колко истерясваш все повече и повече ...😅

Тук нещата са далеч над-ангелски, направо божествени, библейски. Бай-Ганя нема да си играе с разни ангели... тва вече не е модерно..

Ми направо  като да кудкудякаш ,че си  ВИП за 10 евро и да изискваш привилегии като за ВИП-а на кралица Елизабет..Ей така се получават нещата, когато мисълта ти се вози с лимузина  под яркото калифорнийско слънце на Бевърли Хилз , а пък тялото ти се свива в дупчица  и подгрява с радиаторче в панеления кошер на някой Софийски пчеларник. Колко му е пък друг да се извисява над кафето си из някой балкан и да си фантазира,че е едно с Абсолюта.Тук не се плачеш, тук се  хилиш  с глас. Звездите една по една угасват и други хаховци ги наследяват. В природата празно място няма. Ти изобщо защо се чудиш ?

И много да внимаваш - че си прави една колекция сред форума - лична.

Аааа сега се сетих кой имаш предвид. Докато човечеца провежда безплатни сухи тренировки и търси доброволци за кръчмата, Ран и Ът направо могат да спят спокойно.

на 9.11.2020 г. в 15:32, valkiria1 написа:

“ Който по  плът се роди от Давидовото потомство”.... това ще рече, че щом носи гените на Йосиф, този Иисус не е божи син, а още по-малко пък и някакъв бог.

”...четат библията не са заспали и виждат несъответствията”

“Ще рече ли”, че за да е Божи син Исус Христос трябва да носи гените на Бог? Има ли Бог гени?!?

Валка, голям откривател на несъответствията в библията си  😃.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.