Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Библейският Бог - тиранин или любящ баща?

Featured Replies

Ако кажа истинския си мотив, едва ли някой ще го приеме сериозно. Ще прозвучи просто като декларация. Затова отбягвам въпроса.

защо да не,аз лично ще го приема.

Това са чудесни наблюдения, директни и доста точни. Пуснала си ги докато аз пишех и ги видях след като пуснах моя текст.

ОК, можеш ли да ги допълниш - например - откъм личната страна си го написала. А има ли социален контекст и оттам импулс за мотивация?

обичам да си играя на въпроса с въпрос докато скривам в него самия отговор.

Психологична закачка ;)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 86,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако кажа истинския си мотив, едва ли някой ще го приеме сериозно. Ще прозвучи просто като декларация. Затова отбягвам въпроса.

АЗ ЩЕ ГО ПРИЕМА СЕРИОЗНО, вчера поиска да играем, още мислиш по въпроса, а сега се получава "отбягване". Аз ще го разбера и ще го приема и все си мисля, че можеш да го допуснеш.

Ето, станахме "двама" - тия дето ще приемем "истинския ти мотив". Обаче пледирам за "ИСТИНСКИЯ МОТИВ" - твоя, личния...

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

Не зная... Ще помисля. Имам малко работа сега. Не се измъквам. Просто, не е толкова просто за обяснение, колкото изглежда.

"И се сражавайте по пътя на Аллах с онези, които се сражават с вас, и не престъпвайте! Аллах не обича престъпващите.

И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас! А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците."

Ти си пуснала този цитат отговаряйки на следните въпроси.

Формулата за обиколката на една окръжност е проста - умножаваш диаметъра с числото Пи.

Но понякога човек се заблуждава и вместо с диаметъра умножава с радиуса.

Виновна ли е математиката в случая?

Нивото и ниско ли е? Явявали се тя носител на заблуди?

Можеш ли да съдиш за нейното ниво от действията на такъв човек, който се е заблудил.

Очевидно отговора не кореспондира с въпросите.Можеш ли да отговориш или не желаеш.

Разбира се не е задължително.И на мен понякога ми е трудно да отговарям на сложни за мен въпроси.

• Автор

Ти си пуснала този цитат отговаряйки на следните въпроси.

Очевидно отговора не кореспондира с въпросите.Можеш ли да отговориш или не желаеш.

Разбира се не е задължително.И на мен понякога ми е трудно да отговарям на сложни за мен въпроси.

Не, пуснах го под ето този цитат:

janis joplin, на 03 Авг 2013 - 09:45 AM, написа:Публикувано изображение

Бел пише, но не осъзнава какво пише и няма адекватна представа за това, което пише.

Кое не е свързано? В цитата който съм дала, се проповядва омраза към друговерците.

По принцип мюсюлманите наричат друговерците, гяури, което ще рече неверници.

А в цитата, който съм дала, се казва, че мюсюлманинът трябва да води война с всички неверници / или друговерци/, и да ги убива.

Ако не съм го разбрала правилно, можеш да ми го разясниш, ако желаеш.

Сравнението на религията с науката, е неадекватно, защото науката сама по себе си, не кара никого да убива в нейно име и не дава никакви заповеди.

Редактирано от Bel Ami (преглед на промените)

не виждате ли,че и тука се води война,макар и словесна и то по религиозни причини?То не бяха обиди,иронии с доста кофти намеци,подигравки и т.н.

Не, пуснах го под ето този цитат:

Кое не е свързано? В цитата който съм дала, се проповядва омраза към друговерците.

По принцип мюсюлманите наричат друговерците, гяури, което ще рече неверници.

А в цитата, който съм дала, се казва, че мюсюлманинът трябва да води война с всички неверници / или друговерци/, и да ги убива.

Ако не съм го разбрала правилно, можеш да ми го разясниш, ако желаеш.

Сравнението на религията с науката, е неадекватно, защото науката сама по себе си, не кара никого да убива в нейно име и не дава никакви заповеди.

Не ми се вижда логично да ми отговаряш на въпросите с въпрос.Няма и да ти разяснявам какво си схванала или не си.Това си е твоя работа.

Не те карам да сравняваш и религията с наука, но такива сравнения намирам при Стивън Хокинг, той може да ти се вижда неадекватен, но ми се струва, че няма да е баш така.

Попитах те нещо, ако желаеш отговори, ако не желаеш - твоя воля.Може би въпроса е неясен или формулата по-сложна за теб.Не зная.

Ти кажи.

не виждате ли,че и тука се води война,макар и словесна и то по религиозни причини?То не бяха обиди,иронии с доста кофти намеци,подигравки и т.н.

А случайно да виждаш от кого е пусната темата и нейният анонс.

Ти не знаеш, но под ника Анамела във форума християнство на абв тя има над 20 000 поста и стотици теми. за 1 година и то само с единия си ник.Накрая я изгониха.

• Автор

Не ми се вижда логично да ми отговаряш на въпросите с въпрос.Няма и да ти разяснявам какво си схванала или не си.Това си е твоя работа.

Не те карам да сравняваш и религията с наука, но такива сравнения намирам при Стивън Хокинг, той може да ти се вижда неадекватен, но ми се струва, че няма да е баш така.

Попитах те нещо, ако желаеш отговори, ако не желаеш - твоя воля.Може би въпроса е неясен или формулата по-сложна за теб.Не зная.

Ти кажи.

Ти кажи.

Колко пъти да ти отговарям?

Не казваш нищо за цитата, защото си сляп последовател.

Мога да ти цитирам и много хубави неща от Корана. Но мога и да критикувам това, което не одобрявам, защото не следвам на сляпо нищо, без значение кой и къде го е казал.

Ако боговете описани в Библията и Корана са всесилни и могъщи, те могат да убият всеки когото си поискат, без да карат хората да правят това.

Но аз, лично не приемам, че Създателят, за когото се казва, че всичко е в Неговите ръце, би дал такива заповеди на когото и да е било. Това чисто и просто са личните проекции и желания на хората писали тези писания, и  които за жалост се приписват на Бог.

А най-жалкото е, че ти не можеш да проумееш това.

Ти не знаеш, но под ника Анамела във форума християнство на абв тя има над 20 000 поста и стотици теми. за 1 година и то само с единия си ник.Накрая я изгониха.

не става въпрос коя  Бел,а това че точно ти си позволяваш да обиждаш и не ме карай да ти цитирам постове,сам си знаеш за какво говоря.

не можеш да овладееш ситуацията и всеки твой пост е агресивно насочен към тези,които не подкрепят вярата ти.Никой лично не те е обидил или поне аз не видях такова нещо.

• Автор

Да, но като си почнал, кажи поне защо съм изгонена от там. :)

Ето, станахме "двама" - тия дето ще приемем "истинския ти мотив". Обаче пледирам за "ИСТИНСКИЯ МОТИВ" - твоя, личния...

Добре, ще пробвам.

Ползвам форума като вид тест, за да установя до каква степен мога да запазя доброжелателно отношение (да не използвам силни думички като "искрена загриженост") и липса на очакване в различни дискусии. До каква степен поведението и реакциите на другите към мен, повлияват на моето отношение към тях.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

argumenЯ не знам кой от къде за какво е изгонен, и кой какъв го вади, кой сака на басейн, кой сака на море,  щот я ша сам си топнал краците у легено и си пия бирицата, чудейки и маейки се дали да не ви туря катинарот на темата, щот не знам ква е връзката между туй де е била и що е сторила Bеl Ami и Бога.

Освен, ако не искате да докажете, че станалото е по волята Божия, разбира се.

Тъй че, друзя, приканвам ви да изоставите дълбоко порочната практика на argumenti ad homini, и да се върнете към Библията, Корана и Тората и да видим какъв е библейският Бог -тиранин или любяю баща.

Щот в този раздел и този форум има само един Бог, и аз съм неговият Пророк и гледайте да не ме гневите, защото Моят гняв е праведен, и ще въздам на всеки според делата му, вечен форумен живот на тия, които с постоянство в добри дела търсят слава, почест и безсмъртие; а пък гняв и негодувание на ония, които са твърдоглави и не се покоряват на истината, а се покоряват на неправдата ! 

не става въпрос коя  Бел,а това че точно ти си позволяваш да обиждаш и не ме карай да ти цитирам постове,сам си знаеш за какво говоря.

не можеш да овладееш ситуацията и всеки твой пост е агресивно насочен към тези,които не подкрепят вярата ти.Никой лично не те е обидил или поне аз не видях такова нещо.

Става въпрос точно коя е Бел и какво върши.Какво си видяла или не е съвсем друг въпрос.Друг въпрос е и кое наричаш агресивен отговор.

Не ти харесва че някой може и успява да се противопоставя на бездарни критики и нескопосания писания.Това отново е твой проблем.

Да, но като си почнал, кажи поне защо съм изгонена от там. :)

Не знам за какво, но факт е, че там пускаше многобройни теми в които единственият ти рефрен бе колко са заблудени представителите на различните религии, пак дрънкане уж от същия Ошо, пак същите простотии както тук.

Повода може да е друг, но предполага че затова са те изгонили.

всеки твой пост е агресивно насочен към тези,които не подкрепят вярата ти.

Не мисля. Бадр, реагира само, когато го предизвикат. Никъде не съм видял да напада пръв.

Щот в този раздел и този форум има само един Бог, и аз съм неговият Пророк и гледайте да не ме гневите, защото Моят гняв е праведен, и ще въздам на всеки според делата му, вечен форумен живот на тия, които с постоянство в добри дела търсят слава, почест и безсмъртие; а пък гняв и негодувание на ония, които са твърдоглави и не се покоряват на истината, а се покоряват на неправдата ! 

Да бъде волята ти!

––––––––––––––––––––––––––––––

Воденето на нормална дискусия, която да не преминава в кавга и то по такива чувствителни въпроси е по силата на малцина. Това изисква изключителна самодисциплина. Ако са те опровергали, то поне да си замълчиш, ако не да го признаеш.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Автор

Става въпрос точно коя е Бел и какво върши.Какво си видяла или не е съвсем друг въпрос.Друг въпрос е и кое наричаш агресивен отговор.

Не ти харесва че някой може и успява да се противопоставя на бездарни критики и нескопосания писания.Това отново е твой проблем.

Не знам за какво, но факт е, че там пускаше многобройни теми в които единственият ти рефрен бе колко са заблудени представителите на различните религии, пак дрънкане уж от същия Ошо, пак същите простотии както тук.

Повода може да е друг, но предполага че затова са те изгонили.

О, там се разбирахме чудесно с почти всички пишещи, въпреки разногласията по някои въпроси.

А повода за изгонването ми, няма нищо общо с поставяните от мен теми.

Всеки може да влезе в посочения от теб форум и да прочете, ако желае, темите които съм поставяла и нещата които съм писала.  

О, там се разбирахме чудесно с почти всички пишещи, въпреки разногласията по някои въпроси.

А повода за изгонването ми, няма нищо общо с поставяните от мен теми.

Всеки може да влезе в посочения от теб форум и да прочете, ако желае, темите които съм поставяла и нещата които съм писала.  

Въпросът е друг.Казваш не си чела докрай Библията и Курана, но имаш мнения относно техните заблуждения.

Какво тогава обсъждаме? В какъв контекст да разбираме твоите писания? 

пак дрънкане уж от същия Ошо

Само да дообясня и защитя въпросния Ошо, на който не съм фен. Той наистина говори за това, че истинската духовност минава отвъд догмите на конкретните религии. Но известен смисъл той ги заменя със свои собствени, защото повечето му учения са просто негови коментари върху традиционни индуистки, суфистки, будистки или други някакви текстове. Но никъде Ошо не казва, че човек трябва да прави това, което прави Бел Ами. Ошо дава своите тълкувания пред своите ученици, които свободно са избрали да идат да го слушат и следват. Не е отишъл при изповядващите дадена вяра, за да започне да спори с тях и да им доказва, че той е прав, а те не са.

надявам се да сте се укротили.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• 5 години по-късно...
на 17.07.2013 г. в 8:40, Емил Костов написа:

Колежке, защо продължаваш да се измъчваш за християнството и корана и въобще за религията? Дори и Бог да е чиста сила, хората са го опорочили. Не може да се говори за вяра и да се спазват законите и обичаите според религията и в същото време тази религия да се използва за причиняване на зло и страдание. Примери мога да дам много, но на теб ти е ясно. :)

Не  хората са го опорочили , а той Бога е създателя на паразитните същности. Този кървав АД  в който , живеем  във всичките му  форми на проява-негово дело .Перманентна кървава верига от убийства на плътта  и кръговрат това  е твоят , добър чист,  любвеобвилен Бог. С тази безкрайна върволица от терор ужас -кръв паразитите и върховният им патриархален паразит опорочихте Света, който ние Асгардианците създадохме за вас. Без нашите цивилизации труд и интелект вие , маймуните още щяхте да сте  макаци на клона ,шимпанзета , резус бабуини и горили във горите на Амазония.Вие дори не можете да си стъпите на краката си без религиозната догма да ви тика и подпира с бастуна си от три страни и постоянно всякъде , защото вие не разбирате света. Нямате възприятията на хората.Нямате дух и духовна същност.Вникни в Аврамическият текст и превод на това кой си ти всъщност за този  изкусвен паразит наричан от теб Бог.Какво обещава той за теб къде е отредил място на теб той на твоите царе , царици , деца и хора .

на 17.07.2013 г. в 7:42, Aumi написа:

34:1 Приближете се народи, за да чуете, И внимавайте, племена; Нека чуе земята и това, което я изпълва, Светът и всичко, което се произвежда от него.
34:2 Защото
Господ негодува спрямо всичките народи, И пламенно се гневи на всичките им множества; Обрекъл ги е на изтребление, Предал ги е на клане.
34:3 Също и убитите им ще бъдат разхвърлени, И вонята от труповете им ще се дигне, И планините ще се разтопят в кръвта им.
34:4 И цялото небесно множество ще
се разложи, И небето ще се свие като свитък; И цялото му множество ще падне Както пада лист от лоза, И като паднал лист от смоковница.
34:5 Понеже но
жът Ми се напи в небесата, Затова, ето, ще слезе за съдба върху Едом, Да! върху людете, които Аз обрекох на изтребление.
34:6
Ножът Господен е пълен с кръв, Затлъстя с тлъстина, С кръвта на агнетата и яретата, С тлъстините на овнешките бъбреци; Защото Господ има жертви във Восора, И голямо клане в Едемската земя.
34:7 Дивите волове ще слязат с тях, И телците с биковете;
Земята им ще се напои с кръв, И пръстта им ще затлъстее с тлъстина.

26. И когато ядяха, Исус взе хляб, благослови, и го разчупи и като го даваше на учениците, рече: Вземете яжте; това е Моето тяло.
27. Взе и чашата, и, като благодари, даде им, и рече: Пийте от нея всички!
28. Защото това е Моята кръв на [новия] завет, която се пролива за прощаване на греховете.

Йоан 6-та глава. извадка за плътта и кръвта:

53. Затова Исус им рече: Истина, истина ви казвам, ако не ядете плътта на Човешкия Син, и не пиете кръвта Му, нямате живот в себе си.
54. Който се храни с плътта Ми и пие кръвта Ми, има вечен живот; и Аз ще го възкреся в последния ден.
55. Защото Моята плът е истинска храна, и Моята кръв е истинско питие.
56. Който се храни с Моята плът и пие Моята кръв, той пребъдва в Мене, и Аз в него.
57. Както живият Отец Ме е пратил, и Аз живея чрез Отца, така и онзи, който се храни с Мене, ще живее чрез Мене.
58. Тоя е хлябът, който слезе от небето; онзи който се храни с тоя хляб, ще живее до века, а не както бащите ви ядоха и измряха.

aalina Druid Girl 3D- Portraitlarrgrid-buttonrarr 13 -div class=.jpg

преди 4 минути, Joanna Rutkovska написа:

Не  хората са го опорочили , а той Бога е създателя на паразитните същности. Този кървав АД  в който , живеем  във всичките му  форми на проява-негово дело .Перманентна кървава верига от убийства на плътта  и кръговрат това  е твоят , добър чист,  любвеобвилен Бог. С тази безкрайна върволица от терор ужас -кръв паразитите и върховният им патриархален паразит опорочихте Света, който ние Асгардианците създадохме за вас. Без нашите цивилизации труд и интелект вие , маймуните още щяхте да сте  макаци на клона ,шимпанзета , резус бабуини и горили във горите на Амазония.Вие дори не можете да си стъпите на краката си без религиозната догма да ви тика и подпира с бастуна си от три страни и постоянно всякъде , защото вие не разбирате света. Нямате възприятията на хората.Нямате дух и духовна същност.Вникни в Аврамическият текст и превод на това кой си ти всъщност за този  изкусвен паразит наричан от теб Бог.Какво обещава той за теб къде е отредил място на теб той на твоите царе , царици , деца и хора .

26. И когато ядяха, Исус взе хляб, благослови, и го разчупи и като го даваше на учениците, рече: Вземете яжте; това е Моето тяло.
27. Взе и чашата, и, като благодари, даде им, и рече: Пийте от нея всички!
28. Защото това е Моята кръв на [новия] завет, която се пролива за прощаване на греховете.

Йоан 6-та глава. извадка за плътта и кръвта:

53. Затова Исус им рече: Истина, истина ви казвам, ако не ядете плътта на Човешкия Син, и не пиете кръвта Му, нямате живот в себе си.
54. Който се храни с плътта Ми и пие кръвта Ми, има вечен живот; и Аз ще го възкреся в последния ден.
55. Защото Моята плът е истинска храна, и Моята кръв е истинско питие.
56. Който се храни с Моята плът и пие Моята кръв, той пребъдва в Мене, и Аз в него.
57. Както живият Отец Ме е пратил, и Аз живея чрез Отца, така и онзи, който се храни с Мене, ще живее чрез Мене.
58. Тоя е хлябът, който слезе от небето; онзи който се храни с тоя хляб, ще живее до века, а не както бащите ви ядоха и измряха.

aalina Druid Girl 3D- Portraitlarrgrid-buttonrarr 13 -div class=.jpg

Естествено, че хората са го опорочили, в това спор няма.  БОГ е ИСТИНАТА, СВЕТЛИНАТА и ЖИВОТА - ДА ама не според човека.

преди 16 минути, Joanna Rutkovska написа:

Мадам,моля настойчиво,посетете психиатър.

• Автор
преди 14 минути, Only Fools and Horses написа:

Значи, когато някой казва истината, го пращате на психиатър или да си пие хапчетата.

преди 9 минути, Only Fools and Horses написа:

Психиатър или не крайният ти срок изтича на July 20, 2019г. Ще ти го  обявят по телевизията , и бъди сигурен ,че си водиш и психиатър да седи до теб и да те успокоява.  

преди 14 минути, Joanna Rutkovska написа:

Психиатър или не крайният ти срок изтича на July 20, 2019г. Ще ти го  обявят по телевизията , и бъди сигурен ,че си водиш и психиатър да седи до теб и да те успокоява.  

Откачалка

• Автор
преди 16 минути, Only Fools and Horses написа:

...

51qp3SVLSQL._AC_UL320_SR232,320_.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.