Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Библейският Бог - тиранин или любящ баща?

Featured Replies

Стига си предирял като госпожица - хорааа, ма той пише дълго и без мерки нечии.

Ти си готин! Значи, нищо не придирям, а просто ми е интересно да разговарям с теб. Но по моя начин, а не по твоя. От това възниква проблема.

Ти наистина ли питаш... или просто така - за спорта и каруцата на форума да върви и кучетата да си лаят? Ако питаш сериозно, ще подходя и сериозно и уважително.

Съвсем сериозно питам. Не виждам как възнамеряваш да излезеш от тази обусловеност.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 86,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ти си готин! Значи, нищо не придирям, а просто ми е интересно да разговарям с теб. Но по моя начин, а не по твоя. От това възниква проблема.

Съвсем сериозно питам. Не виждам как възнамеряваш да излезеш от тази обусловеност.

Не се налага да "излизам" от тази обусловеност. Обусловеното е мое наследство, не го боря, не го натискам. Просто вече не ме побира в себе си. Следвам самия себе си, следвам измененията си и те следват мен. Някои неща спират да имат за мен значение. Ти искаш да ти представя много широка картина на неща, които са се случвали повече от 2 десетилетия. Нямам проблем, да го направя, но това не става с няколко изречения. Това не е философия, не е логично така, както ти би искал. Това според логиката е феноменологично. Формално нещата са противоречиви, ти пишеш през цялото време за тях. За мен - не са. Не че няма противоречие, но аз не се фокусирам в него - а точно обратното - обединявам, единявам неща, които изглеждат противоречиви и дори са.

Въпроса е обаче не в нещата. Въпроса за всички неща е само до едно нещо - това съм АЗ. Вътре в мен, когато имам познанието, имам опита, пътя до него, когато имам осъзнаването - нещата са всякакви. Противоречията не са в света, те са в мен - когато ги има. И там отвътре те са противоречия, когато са противоречиви. Там, отвътре, в отражението, в бляновете, нещата са всякакви. И са такива главно заради това, че съм ги приел, изтворил и конструирал според нещо в самия себе си. И когато е налице противоречие... то е просто моето отражение в нещата. А не че нещата са противоречиви.

Вселената не е дуална. Дуални са хората, които я възприемат като дуална - като своя проекция. Хората на това ниво се самовъзприемат, на това ниво отразяват света и себе си... заради самите себе си е такова положението. Някой ден хората ще се променят - отвътре... и веднага образа им за вселената вече няма да е дуален... или ще е дуален само на едно ниво. На друго - вече ще е единен и ще стане, когато хората, които отразяват вселената станат ВЪТРЕШНО ЕДИННИ. Всичко се променя според променящия се, защото той е центъра а вселената е просто негово огледало ( и той - нейно). Не го казвам като постулат или да е мое вдъхновение в светлото бъдеще. Аз съм примера за това. В мен е разковничето на цялата вселена, защото тя се отразява през мен. Не мога да намеря кой съм аз, ако не остана отвън социалната обусловеност, защото тя е сложила върху мен печат, който съм приел когато е било друго време. Не ми пречи това - то е част от мен. Но вече е само ЧАСТ от мен, а не цялото. Има в себе си вече нещо от друг свят. Не ми е нужно да боря своите "части", макар че понякога това се случва. Да, случва се, понякога доста често, защото те са вътре в мен и само едната от тях има нужда от борби и битки... дори от война. Да наложа мир за едната е естествено, за другата - не е. Тя е родена в борба, в битка. Тя й е вменено, че трябва да живее, че живота е само един, че иска да е вечна. че винаги някой иска живота от нея. Тя е приела да представлява живота и това е била нейната роля... До едно време. Това наричам в себе си с фразата "време разделно"... докато дойде момента за "ВРЕМЕ ЕДИННО"...

Знаеш ли колко години съм извеждал нивата в символа ИН-ЯН? И докато "видя" в него онова, което никой не вижда. В символа ИН-ЯН е точно като във филма КОДА на ДаВинчи - който цитирах в предните си думи - Описанието предхожда "виждането". А виждането е породено и е отражение на Гледащия го. Искаш ли да опитаме всеки от нас двамата да изведе символа ИН-ЯН както вижда, защо и кое в него. Какво смята, защо и как го вижда? Не като състезание... не като доказване, просто за да изразя нагледно че нещата не са така, както са написани по дебелите книги. И аз съм този, който открива нещата без да се налага да ги учи, да го учат, да ги чете, да му ги свеждат или убеждават.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

Ще позволиш ли да ти пратя нещо, което намирам за смислено и полезно? Ако имаш време, разбира се, да го прочетеш.

нямаш нужда от позволяване, за нищо.

ПРащаш, възползвам се или не. Бъди сигурен - ще се възползвам.

Времето е само мое, значи ще намеря време за нужното, защото това е времето за мен самия.

Света е мястото, което ми позволява да се виждам и той се отваря за мен, ако аз самия съм отворен за него. 

ринпоче,

пращай каквото си искаш,обаче се преместете в будизъм или философия. :vacuumcleaner:..оляхте се бе мило.нали четеш въпроса в  темата за какво е.

Ма, вас/теб те няма... И ние се "оляхме", наистина. :)

Добре де, кажи сега за бог - тиранин ли е или любящ баща? Щото това ми се вижда напълно безмислен въпрос. Проекция на някакви си наши ограничени представи върху Бог.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

На мене ми се види че ще е богуугодно да се свормира тука на тази тема поне една влюбена двойка, може и хомо ако не става нормална, но все пак да стане работата. Богът любящ баща разрешава на чадата си и извънбрачни връзки с друговерки. Крайно време е след 59 страници празни приказки, да стане с божията помощ нещо по-така де. Човещинка е да се харесат две сродни души.

О боже всесилни и мъгливо неясни, дай на чадата си любов и плътски радости, за да се плодят и създават нови души славещи неизвестната ти същност. Пусни боже една нова ДНК комбинацийка на някой нов пророк, че е настанала една скука на Земята от много векове. Ама гледай тоя път да е от женски род, щото женските са по-надарени в комуникацията и са по-малко агресивни ( изключая еврейката с повишеното ниво на мъжки хормони в кръвта й).

1,Какво ще кажеш за следното - що е това "СТРАДАНИЕ" - имаш ли твое лично виждане, твой опит, твое откритие по него?

2,Бих обърнал вниманието ти върху собствените ти думи - средата на третото ти изречение - съзнанието като производно на тялото.

Можеш ли да кажеш какво за теб е смисъла на понятието "съзнание", защото в моя пълнеж за тази думичка нещата са много различни.

1. Подходът към това що е страдание има, най-грубо казано, три възможности на познание или комбинация от трите.

Първата е, че човек трябва да си отговори на въпроса защо има страдание, защо страда? 

Втората, че трябва да открие принципите как се стига до и/или как се преодолява страданието?

Третата, че трябва да насочим вниманието си към настоящето или какво изживява човекът тук и сега. 

Има и четвърта възможност, която не се канех да спомена, но понеже попита за моите лични и малки открития 2 пъти, ще я споделя. А тя е, че всеки човек трябва да знае, че абсолютно нищо не трябва! А с това искам да развенчая и мита, че е ценно само онова, което се постига с усилие.

Или най-просто казано психологичното страдание е пълен абсурд, вид неосъзнат мазохизъм. Едно е да се опариш от огъня и да си научиш урока, а нещо съвсем друго да продължаваш да държиш ръката си в огъня и да ревеш с пълно гърло, че болката не спира. С което искам да кажа, че всяко вкопчване неминуемо води до страдание. Желанието, само по себе си, не е достатъчен фактор за причиняване на страдание. Вкопчването, зациклянето на дадено нещо, независимо от формата и съдържанието, води гарантирано до страдание. Дали човек ще зацикли върху собствени идеи, предразсъдъци или потребности или ще ги очаква от някой друг - това са само подробности. Принципът е един и същ.

2.  Съзнанието е най-висшата или най-фината форма на материята. Аз съм атеист. От мен друго тълкуване не може да се очаква. Никакви метафизики и езотерики, никакви Богове и съмности - i-am-ness.

С което и аз приключвам с огромния оффтопик. Може да се преместим в темата за самодостатъчността, разбира се, при наличие на желание дискусията да бъде продължена.

напротив,говорим си за библейския бог.

за буда и за  фило-мило и други софи сефироти  ...ако обичаш в другите теми..съвсем сериозно ти "говоря" :beat: :beat:

местиш си поста там и си продължавате.....

ОК, г-жо модератор. Но вие, тук обсъждате сексуалните си предпочитания, навици и други такива. Или поне аз съм с такива впечатления. :D

душко,

недей да се мръщиш :*

Не се мръщя и цупя. Честно. Ето - послушах те и минахме в друга тема. Просто да говориш с Белж за бог е като да говориш с котката ми за квантова физика. Всъщност, бъркам. Второто би било далеч по-плодотворно. :)

• Автор

душко,

секса е даден от бога.на теб не знам от кой :tongue2: ...сигурно ще ни кажеш. :whist: и не си ме разбрал....прочети заглавието на темата ,преди да се цупиш. два-три поста се изтрайват, ама то вече мина граници....три теми има по избор в които да си го измервате духовното.остави тука да си се дърлим по човешки :whist: и да дърпаме бог за шлифера :lol6:

недей да се мръщиш :*

Според будизма въздържането от секс е полезно за духовното извисяване, защото той води до привързаност, а всяка привързаност води до страдание .

• Автор

балама ми,

в това отношение считам,че адонай е взел по правилното решение по въпроса :whist: ..ако не за друго,поне заради това,че се появяват човеци...иначе, ти сега щеше да си некъв коацерват някъде.... :tongue2: :tongue2: добре,че твоите родители не са мислили чак толкова духовно :wink12: ами са наблягали на практиката

Е, аз не съм будист. Казвам ти какво е отношението на будистите към секса.

Но, разбира се има много по-компетентни на тази тема от мен, и те могат да ти отговорят по-обширно на въпроса.

То, според будистите, човек изобщо не трябва да се ражда, защото Животът е страдание и единствената смислена цел е как да излезеш от Колелото на раждане и смърт, и никога повече да не се раждаш, защото всичко в този живот и свят е безсмислено.

Редактирано от Bel Ami (преглед на промените)

като знаем, как обектива  ти се залепя за женския чатал и две обикновени млечни жлези в добро състояние, ...

Моите обективи отразяват обективно божите творения.

Ама за теб съм загрижен аз, да ти намерим тука някое мъжле, щото така както живееш сама, вероятно много ти липсва гушкането. 

Трябва обаче да пуснеш тука твоя снимка, като на сайтовете за запознанства. Ако си много ненадарена от бога, ще ти помогна малко с фотошопа, да позамажем по-отблъскващите ти черти.

Трябва сега да докажеш че твоят бог е бил любящ баща към теб и те е създал за чудо и приказ.

Ако нямаш снимки, дай да ти направя аз на 10 август до Халите или синагогата, да се усмихнеш ето така:

Публикувано изображение

А ако си по-отворена, може така да ми застанеш:

Публикувано изображение

Аз съм майстор на предразполагането на моделките, ето гледай как ме гледка тази:

Публикувано изображение

Пък с твоите дълбоки тъмни очи, направо ще ги омагьосаш кандидатите.

п.п.

и трите снимки съм ги правил аз, от бога дарба ми е дадена, възползвай се.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

еее,чакай сега ,нали нямаше бог...последно сега,кажи си ..имаш дарба дадена от бог,или нямаш дарба и няма бог??..кой вариант.? :whist:

Мисля че е видно с просто око че имам дарба. И е ясно и на умните деца че бог няма.

Я чакай сега да ти обясня в какво се състои божествената ми дарба.

Като всеки особено надарен с акъл човек, аз се ориентирам правилно в обстановката. Снимките се качват на фотографски сайтове, да се фукаш колко си майстор, да си начешаш егото и да ти стане кеф на душата. Да ама по фотосайтовете мъжкарите са смазващо мнозинство. И за да те признаят че показваш нещо по-така, трябва да снимаш на тях каквото им е интересно. Те там гласуват на принципа - "има цици, има и точки". Не ми ли вярваш ? Ето гледай, най-много точки и коментари са събрали тези две:

http://www.photosight.ru/photos/4467908/

http://www.photosight.ru/photos/4479866/

Значи търсенето е такова, та заради това трябва да се показват такиви снимки, иначе те мислят за смахнат мухьо, льольовец някакъв отвеян от вятъра.

Така се манипулира общественото съзнание, с чалъм. С четене на вехтата книга не става да се изфука човек.

Кажи сега кога ще ми позираш за една папарашка снимка по цици, голям хит ще стане по фотофорумите. 

Днес купих сладолед от ягоди на хлапето, излязохме от магазина и топката падна. Ето ти божествено артистична идея, ядеш си ти сладолед и топката ти пада на едната от двете ти голицици, пък аз снимам в серия. Ще пробваме с десетина топки и около 50 кадъра и ще изберем най-забавната снимка. После ще кажем че е станала с божията помощ, ще й дадем за заглавие - "Божествената разхладителна топка". Няма значение че няма бог, мъжете ще разберат артистичното послание. Особено ако успееш да създадеш секси усещане в нагласената случка. Те ония гласуващите няма да се сетят че е нагласена работа, твоят бог не им е дал ясновидска дарбица.

Съгласна ли си да дадеш собствен принос за популяризирането на божието име ?

Проекция на някакви си наши ограничени представи върху Бог.

За да го кажеш така, трябва да допуснеш, че бог съществува. Не го допускай и въпросът става иревалентен.

секса е даден от бога...

Това със секса е тотална полуистина. Ако погледнеш средновековните представи по въпроса - ще разбереш защо.

За да го кажеш така, трябва да допуснеш, че бог съществува. Не го допускай и въпросът става иревалентен.

;) Тъй де. Аз се съобразявам и разсъждавам в рамките на теистичната парадигма.  Това не значи, че я приемам.

Вместо да етикетираш, просто обясни какво имаш предвид. Статистиките, които даваш не подкрепям, макар че има обяснение за тях. Това не означава, че подкрепям случващото се - в никакъв случай това не е така. Що иде реч до Пакистан - ако хората не са си изградили етика и единственото нещо, което ги възпира да бъдат животни е религията, то каква е разликата между тях и животни с намордници? Много груба аналогия, гротескна аналогия, но за съжаление е вярна - единствената спирачка ли според теб е, трябва да бъде или въобще трябва да позволим да бъде религията?

Не те етикирам, просто в безиходицата си пишеш елементарни тъпотии от рода колко практика съм имал и дали съм живял в общност.

Очевидно 15г са достатъчно практика, а съм имам на конкретна общност.

Посочих ти конкретен проблем.При това огромен проблем.Но какво да видим там в Китай са атеисти.Липсва възпиращата сила на религията и ето ти факт.В Китай се избиват женски бебета при това в грамадни мащаби.Прочети и ще видиш какво се казва в статистика.

За момичетата се полагат далеч по-малко грижи и средства.А там където има финансов трансфер от мъжа при брака, този проблем е не така силно проявен.Да т подскажа ли коя е единствената религия при която има такъв трансфер.

И така.Изключително тежък проблем.Единствената му спирачка са нормите на Исляма.Там където я няма проблема е най-остър.

Ако премахнем религията кой ще пречи на това явление да придобие още по неприятни  мащаби, а атеистите са източника на този проблем.

Какво трябва да се направи сега? Китайците като атеисти са изградили етика, но тя се вижда каква е

Троянският кон доста се увлича по захаросаната си книга и това ме кара да се включвам, като показвам меда и жилото. И логично да няма място в неговото сърце за един четвърти мускетар. Той си призна днес, че мрази ционистите. Тъжно и лицемерно, но напълно нормално за следващ най-човеконенавистната религия.

Меда и жилото са все от пчелите, а пчелата жили, когато крадат меда и.И пак в Книгата има цяла сура Пчелите.

Иначе хубаво си се заклел да останеш млад и то очевидно предимно в умственото развитие.Вечнозелените май ги наричаха Грийнхорн.

Успех няма да ти пожелавам в това поприще.Ти и безтова ще си останеш Грийнхорн

...рода колко практика съм имал и дали съм живял в общност.

Тъпотиите не са тъпотии и това го осъзнаваш. Условията, при което едно дете израства - примерът който се дава от родителите и прочие и прочие - това не са неща без значение за оформянето на личността на човек.

Посочи ми проблем, обаче не атеизмът е отговорен за действията на китайците и те никога не са твърдели това. Иначе се сещам за религия, според която на 13 децата са готови за женене, ако помня де и почва с "И".

Ислямът не е спирачка за този, който си е наумил, но може да е удобно оправдание.

кажи сега да видим ,с какво бог е виновен за средновековните представи за секса.....прочети внимателно въпроса преди да ми отговориш

Секс се прави само, за да се правят деца и само когато си женен. Това ви повеляват религиите :tongue2:

Секс се прави само, за да се правят деца и само когато си женен. Това ви повеляват религиите :tongue2:

Пак се вкара в капан. Валкирия, ще ти обясни защо не е така. :tongue2:

Пак се вкара в капан. Валкирия, ще ти обясни защо не е така.

Не ме вълнува. Те всички са грешници по рождение и трябва цял живот да бъдат смирени и боязливи и да си изкупуват този и другите грехове.

Тъпотиите не са тъпотии и това го осъзнаваш. Условията, при което едно дете израства - примерът който се дава от родителите и прочие и прочие - това не са неща без значение за оформянето на личността на човек. Посочи ми проблем, обаче не атеизмът е отговорен за действията на китайците и те никога не са твърдели това. Иначе се сещам за религия, според която на 13 децата са готови за женене, ако помня де и почва с "И". Ислямът не е спирачка за този, който си е наумил, но може да е удобно оправдание. Секс се прави само, за да се правят деца и само когато си женен. Това ви повеляват религиите :tongue2:

Напротив, това са си баш олигофрения и тъпотии и ти отново шикалкавиш и сменяш темата.Войнстващия атеист само толкова може.Или пък да поизлъже.Защо така скъпи Симчо??

Ти заяви, че религиите били отговорни за действията на последователите си даже ако съответната религия не одобрява или дори забранява тези действия.

Сега изведнъж въртиш опашка.По твоята логика атеизма им на китайците трябва да е причината.Виждаш ли  как прилагаш двоен стандарт.

И не се сещаш за нищо.В Исляма жената е готова за женене при настъпване на полова зрялост - способност да роди дете.

В брака се прави секс и се правят деца.И Отново лъжливото овчарче се обажда в теб.

В Исляма секс се прави за да се задоволят сексуалните потребности на партньорите..

Посоч

Аз съм човек естет и с възможности.

Ако искам някой да ми снима бюста ще наема  професионалист ...

Ти не си човек според религията ти, ти си просто жена, придатък към мъжа.

Вашата еврейска версия на религия е изгубила битката за влияние в световен мащаб. 

Вие еврейте сте някакво дребно и незабележимо общество от само няколко милиончета, сравнено в броя на християните сте направо едно мъничко нищо.

Та така, през последните 2000 г. религията е била чисто мъжка работа, писания от мъже, попове мъже и т.н.

Това че на теб нивото на мъжките хормони в кръвта ти е завишено и си мъжкарана поради тази простичка биологична причина, просто още не означава че си равна на мъжете в религиозен план. Ти си само жена пред религията, една безгласна буква.

Вероятно наистина ще ти трябва професионалист, ако искаш да си снимаш бюста така че да става за показване. Ама специалист хирург, дето знае да слага силиконови възглавнички под кожата на дребните цицета.

Значи ясно не си заявила че имаш вкъщи твой си мъж. Не съм прочел и деца да казваш че имаш.

Еми каква жена си тогава, никой ли не те иска ? То вярно че бездетните трудно се уреждат с истински мъж, който да не им избяга набързо.

Такиви мъжкарани като теб, обикновено си избират някой женчо, да го водят за носа. 

Не ти е лесно на тебе, не ти е лесно да се буташ там където не ти е мястото. Твоят бог е казал да си стоиш при тенджерите и да не си завираш нахално носа в мъжките божи работи. Трябва да си смениш религията с друга, където е женско боже царство. Ако няма още такава, създай си я сама и си намери последователки мъжкарани да си я изповядвате между вас. Решавате си че вашият бог всъщност е богиня майка и че светците и те са от женски род, пък по подобия на християнството, си турете там един мъжки образ на мухльо, които да е единствения изобразяван в иконите по църквите ви.

В Исляма жената е готова за женене при настъпване на полова зрялост - способност да роди дете.

Проблемът е, че в исляма броите за жени и децата.

Според белгийското законодателство, ако едно момиче не е навършило 16 г. и преспиш с него ( даже и да е било по негово желание ), родителите му ще ти заведат дело и ще те осъдят за педофилия, ако ти не си му връстник и има разлика от няколко години между вас. Например ти ако беше на 18 г.  и си легнеш с някоя 14 г. пикла, баща й и майка й ще те набутат в пандиза чрез адвокатите им, нищо че си мюсюлманин и нищо че ислямът ти позволява да таковаш деца.

Излиза според писаното от теб, че ислямът е идеалната религия за всеки дърт педофил

Напротив, това са си баш олигофрения и тъпотии и ти отново шикалкавиш и сменяш темата... Посоч

Не е олигофрения, освен ако нямаш намерение да оспорваш половината психология и за личностно определящите фактори от обкръжението на индивида. Всъщност тези фактори, общността, порядките, религията и нейните проявления в семейството, налагането й - всичко играе роля. Аз твърдя, че ти не си "истински" мюсюлманин, защото не си живял в закостеняло семейство, където жените ходят с бурка, а мъжете са обрязани, всички се молят по 5 пъти на ден и си имат техните си пости, където що е светло - гладува се. Където тълкуванието на Корана ти се налага години наред, още откакто си невръстно дете, което едвам може да ходи. Ако това беше така, както аз го казвах, вероятно днес нямаше да си това, което си в момента. Именно за това не си показателен за всички. Отделно - атеист не застава зад атеизма като извършва нещо, застава със собствената си вдигната глава. Религиозните използват тълкуванията на религията за оправдаване на действията си. Няма двоен стандарт. Никой атеист не е оправдал злодеяние с това, че е атеист. Атеизмът не е оправдание и не може да служи за оправдание на злодеяния. То половата зрялост настъпва с първата меструация - от тогава зачеването става възможно. В световен мащаб има случаи, когато това е ставало толкова рано, колкото 8-10години. Ислямът противоречи на 18годишната норма. А що иде реч задоволяване на потребности - не всички религии са на това мнение и страшно удоволствие на мен щеше да ми остави всяка религия да изтезава последователите си максимално много - просто за да "изберат другата страна."

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.