Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

%D0%BE%D1%82.jpg

%D1%80%D0%B0.jpg

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 318,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

Ето как едно семейство напуска "прогресивна" Австралия и се заселва у нас. Интересна перспектива, както и коментара на младежа за западащият Запад, към който причислява и Австралия. Ако бяха приели Истанбулската конвенция преди 15 години, можеше и България да е на подобно дередже... и да няма "Весела Коледа", но Рамазан да не е проблем да честитиш. Да ви е позната тая история? Срамота е да идват чужденци у нас да се заселват и да уважават и ценят повече това, което имаме, от нас, българите. Срамота ще е ако продължим във стъпките на западняците, защото читавите хора вече се спасяват от потъващия им кораб.

на 22.01.2018 г. в 3:07, Мойра написа:

За мен нещата в тази конвенция не просто понамирисват, а направо вонят.

За голямото затопляне още по вонят. За дейлайт сейвинг тайм направо си смърдят отвсякъде. За пластмасата, дето ще унищожи света. За дезодорантите, дето пробивали дупка в небето няма да споменавам. 

преди 6 часа, Lumberman написа:

Срамота ще е ако продължим във стъпките на западняците

Стъпките на западняците и стъпките на западняците не е едно и също. 

По срамота ще е, ако пак поемем по стъпките на руснаците. Въпреки, че пак не е едно и също.

• Автор

На пръв поглед няма нищо общо с темата, но само на пръв поглед...

Педофили в ООН се стремят към служба в организациите, оказващи помощ

преди 11 часа, Lumberman написа:

Ето как едно семейство напуска "прогресивна" Австралия и се заселва у нас. Интересна перспектива, както и коментара на младежа за западащият Запад, към който причислява и Австралия. Ако бяха приели Истанбулската конвенция преди 15 години, можеше и България да е на подобно дередже... и да няма "Весела Коледа", но Рамазан да не е проблем да честитиш. Да ви е позната тая история? Срамота е да идват чужденци у нас да се заселват и да уважават и ценят повече това, което имаме, от нас, българите. Срамота ще е ако продължим във стъпките на западняците, защото читавите хора вече се спасяват от потъващия им кораб.

Тука трябва малко корекция относно манипулативното видео.
Жената била готвачка, което горе долу означава че и мъжът ѝ не е висшист.
Тези просто са останали безработни там и се сметнали че ако си продадат къщата с парите от нея ще могат да живеят без да работят докато стигнат до възрастта за пенсия в Австралия. После ще си получават от там и двамата да речем по половин пенсия, спрямо това което биха получавали ако работеха докрай. Но с тези техни две половин пенсии, тука ще са си направо богаташи.
Друго което ми направи впечатление е, че явно обичат природата и са си мечтаели винаги да живеят на подобно място.
Хич не им вярвайте че нямали право да празнуват коледа, те даже им продънват ушите от реклами в края на годината.
Просто си мразят мюсюлмани и китайци и африканци и са разбрали че тука в селото къдато са, такива индивиди просто няма. Едва ли биха си купили същата къща в село до Кърджали пълно с турци.
А децата им че няма да останат в България е повече от сигурно, за българска заплата няма да им се работи. Само на мама и на тате им е готино да живеят от спестяванията си, щото животът не е скъп като в Австралия.

преди 7 минути, Белгиеца написа:

относно манипулативното видео.
Тези просто са останали безработни там и се сметнали че ако си продадат къщата с парите от нея ще могат да живеят без да работят докато стигнат до възрастта за пенсия в Австралия. После ще си получават от там и двамата да речем по половин пенсия, спрямо това което биха получавали ако работеха докрай. Но с тези техни две половин пенсии, тука ще са си направо богаташи.

:emoji_symbols-100:

И какво от това? Това, че хората ходят (все още) да бачкат на запад, а не в Русия, променя ли характеристиките на обществата, които там моделират? В голямата си част това са хора, които го правят под принуда/натиск и ако знаеха по-добри варианти, едва ли щяха да го правят. Освен може би тези, които искат да се интегрират в сърцето на империята и да получат потупване по рамото от Големия брат.Ти викаш, че уж все лоша била Европа, ама все натам ходели. Аз казвам, че има голямо значение и количеството, и качеството. Рано или късно тенденцията ще се обърне. Вече немалко германци си купуват имоти примерно в Унгария (на Орбан). Меркел не им вдъхва доверие.

Западният просперитет е балон, който се основава на грабеж, измама, пари от въздуха и много пролята невинна кръв по света... и то от много, много време. Рано или късно ще се спука. И дори да е много, много късно, аз пак не завиждам на това, което имат западняците. Картите се разкриха, опаковките се отвориха, и се видя, че това което се лансира/рекламира не е баш същото, което е. Малко като във вица за онзи дето отишъл при Св. Петър:

Spoiler

Умира политик. Пред портите на Рая го посреща Св. Петър:
- Вие сте известна личност и наш дълг е да ви дадем избор къде да останете - в Рая, или в Ада! За тази цел, ще прекарате по един ден и на двете места и сам ще изберете след това!
Отиват в Ада, влиза и гледа: огромно голф-игрище, всичките му стари приятели политици облечени в красиви костюми, маси с хайвер и шампанско, Дяволът - страшен пич, само майтапи ръси - абе, Рай!
Минал денят, политикът предоволен! Дошло време да иде в Рая! Там красота, спокойствие, мили хора, скачаш от облаче на облаче, свириш на арфа....
И там изкарал добре, но в Ада му било по-забавно и предпочел да остане там!
Влиза наново в Ада и гледа: пуста земя, покрита с боклуци, смрад, отврат, приятелите му в дрипи, дяволът ги юрка, оня - изумен!
- Абе, Дяволе, вчера тука беше супер...голф, хайвер, шампанско...кво стана?
- Аааа, това вчера беше предизборната кампания.......днес вече си гласувал!

преди 27 минути, Lumberman написа:

И какво от това? Това, че хората ходят (все още) да бачкат на запад, а не в Русия, променя ли характеристиките на обществата, които там моделират? В голямата си част това са хора, които го правят под принуда/натиск и ако знаеха по-добри варианти, едва ли щяха да го правят.

Той, това го разбира, дори и подсъзнателно, но и на себе си няма да го признае. Защото опорките му падат като круши и малко му останаха. Това за сега е необоримо - високият стандарт на запад, посоката на емиграцията. Но явно не вижда инерцията и процесите. Високият стандарт на запад е първо - на основите на колониалното наследство, включително и концесиите и до днес. Второ - благодарение на икономическият бум 70-те и 80-те години на миналият век. Ама този бум не е от джендърите, модерните и емигрантите, а от старото поколение - нормални европейци. След това идва третото - нов колониализъм в бившият соц, внос на нови роби, за по-нископлатена работа, че и квалифицирани. От тогава натрупаха капитал и прилагат мръсни, комерсиални номерца. Примери можем да дадем стотици, дори и само от България. Как ни закриха атомната енергетика, как ни спряха ключови проекти, квотите за внос при тях и никакви за износ при нас, кой държи парите (цветните хартийки), банките и къде е покритието?

Днес те са като Римската империя преди залезът. 6 часови работни дни, 6 дневни работни седмици, произвеждат малко, но били по-производителни, защото им се плащало повече, ББД и т.н. Изтокът се държи беден, за да тече към запада, това дори от германец съм го чувал. Но такива аномалии са до време. Мислят си, че в Китай и балъците на изток ще им произвеждат евтино, ще им работят евтино, ще им метат и мият чиниите и винаги ще има там, откъде идва. А те ще си живеят животът, ще харчат чуждият труд и ще се правят, че работят много високоплатена и много високотехнологична работа. Така, докато роботите почнат да им слугуват, нищо, че пак в Китай им ги правят и там им работят. И, че няма проблем, че ги заличават и ги заменят с араби и африканци, то математиката не е точна наука. Нали си живеят добре за моментът, ще си сменят половете и децата ще си ги гледат в епруветки.

Няма бездънни каци. Каквото садят сега, ще го жънат по-скоро, отколкото очакват. То не остана много. Една Украйна са захапали и полека налазват в Сърбия. Едни западни Балкани и приказката свърши. Много точат зъби и за Русия, там е голям залък, ще им осигури поне 2 десетилетия по-старому, ама не се получава нещо. После Ханс като е гений на крадливите схеми, ще работи и ще мете той на турците и африканците, дето си ги покани великодушно. И може да си се пере с хомосексуалният си, арабски мъж, обаче деца ако иска, ще осиновява емигрантчета. И като няма вече наготово, евтина работна ръка, валутни машинации, меркантилна икономика, ще си връзва гащите и ще си произвежда сам и ще си плаща за внос от изостаналият свят, където преди си е продавал отровните боклуци. Никой до сега не е победил законите на природата и математиката. Но да видим Мирчо Кришнан докога ще разчита и на тази "необорима" опорка.

преди 8 минути, RagnerBG написа:

Каквото садят сега, ще го жънат по-скоро, отколкото очакват. То не остана много. Една Украйна са захапали и полека налазват в Сърбия. Едни западни Балкани и приказката свърши. Много точат зъби и за Русия, там е голям залък, ще им осигури поне 2 десетилетия по-старому, ама не се получава нещо.

Типичната пирамидална схема, при която трябва да има нови участници за зарибяване и наливане на средства, иначе всичко рухва. А те имат дългове да изплащат! Колко бяха трилиона? Ако са искали, да са ги плащали, де, те гледат да ги отредят на народа, пък за банкерите от Уолстрийт - виж там може да платят откупа...

Страшно много процеси са навързани и като ги гледам колко са побеснели, и на колко фронтове действат, не се знае какво ще излезе... дали няма да е новата голяма война, която да приключи с "гейропата". Все се надявам да не е толкова скоро, но както са я подкарали на запад, нещата отиват на корабокрушения и катаклизми, и може би не е лошо, че сме в периферията. Дано поне с тая конвенция да не участваме в извращенията на онези на Запад. Защото там малко или много се приемат и третия пол, и всичките политкоректни бълвочи за чиста монета.

на 2/24/2018 в 7:29, badr написа:

Извинявам се на теб и моят стар приятел Дартерминал, че се намесвам,но ето според мен къде е акцента тук.

Да речем продаваш фъстъци в твоя магазин.Не можеш да откажеш да ги продаваш на някого, защото е гей.Ако,той не те занимава и натрапва ориентацията си, докато си купува фъстъци, а поведението му е като на всеки друг клиент - липсва каквото и да е основание ти да му отказваш обслужване.Той не е дошъл за хомоизява, че да му отказваш.Есенциално  въпроса може да се представи така:  Мрази греха, а не грешника.Той също е човек.

Благодаря друже, малко хора биха го синтезирали така добре и така достъпно...

на 2/25/2018 в 2:12, Lumberman написа:

То греха и грешника са си едно цяло. Именно заради греха грешникът е грешник. Но в случая и аз не бих отказал обслужване на някой, понеже е обратен. И не мисля, че е правилно това да е основание за отказване на някаква услуга на човека. Но вече натрапването на обратността е вид насилие/агресия и тук има тънка граница. Отделно, ако магазинерът прецени, че не иска да има вземане-даване с някого и не иска нищо да му продава, по някаква причина, нали си е неговият магазин - какъв е проблемът? Може онзи да го е нагрубил, заплашвал или друго, дори да не е обратен. Не дължи обяснение, не че не може да го даде. Може да го направо по-хитро, като каже, че са приключили работа за деня, или директно да си го каже.

Познавам хора, на които ако трябваше да продам фъстъци, не знам дали бих го сторил, но и те едва ли биха дошли да си купят фъстъци от мене без да ги е срам.

Иначе определено трябва да се прави разлика между конкретно прегрешение/деяние (примерно кражба, опит за кражба), и това, че си гей, турчин, циганин, българин и т.н. Но пак да си обратен и да го показваш/натрапваш пред чужди хора, които знаеш, че не го одобряват, това не е същото като да си циганин. Ето, миро20 е супер нахален и продължава да си натрапва "мненията" и прогнилите аргументи на хора, които не искат и да го чуят. Друго е примерно да го предупредиш един-два пъти и той да се вразуми, да разбере, че приносът му е нежелан, и да се кротне. Но той и затова има такава привързаност към наглостта на ЛГБТ-аджендата, краставите магарета се подушват и през девет баира...

Виждаш ли защо ти казвам, че ти липсват елементарни социални парадигми:

1. Отказът да обслужваш по групов признак се нарича дискриминация и това е най-краткият път към разрухата на социалното общество. Забележи, че нагрубил и заплашвал са причини, които влизат в съвсем друга категория, от раса, вероизповедание, сексуална ориентация.
  2. Грехът и грешникът, не са едно цяло. Защото без грехът, грешникът би бил съвсем обикновен човек. Ако се бориш не срещу греха, а срещу грешниците, влизаш в ролята на светата инквизиция.
  3. Публичното пространство е на всеки и всеки е добре дошъл да си каже приказката, дори и miro20. Никой не е задължен да говори само това, което одобряваш. Обратното го живяхме и видяхме, че не е добре. А чии приказки ще станат реалност, нашите, miro20-вите или хомосексуалистките или нечии други - това го решава народа.

Това са само генералните положения. А как мешаш категории... Полагаш условности и от тях правиш генерални изводи... Не е истина.

Не ме разбирай погрешно. В много аспекти, споделяме еднакви мисли с теб. Просто начинът по който поднасяш своите е малко нещо грубоват. Въпреки това, печелиш моите симпатии за разлика от нашият "любимец" miro20... Ако има някакви нередности в твоите постове, то е видно, че са от неопитност и незнание (както ти го нарече - необремененост), докато miro20 лъже с опит и подвежда с цел.

на 2/23/2018 в 3:32, Белгиеца написа:

Ти само привидно си против, а на практика наливаш вода в мелницата на джендърите, като се изявяваш като защитник на техните привилегии да заразяват обществото с тяхната чума.
Срямо джендърите не може да има средно положение, или си срещу тях или си с тях.
Също както не може да има средно положение спрямо религиите, или си вярващ или си атеист, да се правиш че не си вярващ, ама непрестанно да проповядваш колко добри хорица били ония от светата католическа инквизиция, си е лицемерие. Гледам вчера бг президентът се кръсти пред икони и целува ръка на някакъв поп в съседна Македония. Според мен човекът симулира набожност, за да го изберат втори път бабичките. 
Та ѝ ти симулираш, че уж си бил против содомистката конвенция, за да можеш по-лесно да манипулираш колебаещите се, да им внушиш симпатия към дефектните.

...

Аз не защитавам никакви привилегии, а напомням, че Конституцията на Република България гарантира достойно човешко отношение към всеки индивид на територията, на която тя важи! Това означава, човешко отношение към ВСИЧКИ нас. Към мен, към теб, към турчина, към циганката, към хомосексуалният, към бежанеца, към наркомана, към попа, към атеиста. Само осъдените престъпници имат частични поражения в тези права. Това не е измислено от мен. А го прокламира основополагащият документ на тази държава.

Забележи! Този документ никъде манифестира смяната на пола или проповядването на хомосексуалистките ценности в обществото за даденост! Напротив, там пише, че народът избира с вишегласие, дали искат или не искат дадена промяна - в частност, дали искат да се сменят установени стереотипи, традиционни ценности и установени норми.

Нямаш основание да казваш, че щом защитавам основни човешки свободи, засягащи всеки от нас и дадени априори на всеки индивид, значи наливам вода в мелницата на хомосексуалните. Напротив, щом призовавам към спазване на основните конституционни принципи, значи аз съм за това, Народът да си каже тежката дума искаме ли Истанбулска Конвенция или не.

Е, аз казвам, че не искам! А ти ще си останеш в историята на форума като пример за пещерен примитивизъм и алогичност в съжденията.

преди 43 минути, darkterminal написа:

Публичното пространство е на всеки и всеки е добре дошъл да си каже приказката, дори и miro20. Никой не е задължен да говори само това, което одобряваш. Обратното го живяхме и видяхме, че не е добре. А чии приказки ще станат реалност, нашите, miro20-вите или хомосексуалистките или нечии други - това го решава народа.

Ах какъв катарзис !  До вчера ме кълнеше за гроба ми какво да пише, прокълна с дявола, дебелокож, глух антипод на всичко  .... и т.н. и тн..

Браво . :)  Имаш някакъв прогреес

Всъщност, това е и моята цел. В този смисъл съм направил добро, карайки един човек да мисли малко по разумно.

преди 50 минути, darkterminal написа:

щом призовавам към спазване на основните конституционни принципи, значи аз съм за това, Народът да си каже тежката дума искаме ли Истанбулска Конвенция или не.

А ще гарантираш ли че "народа" ще направи информиран избор ?

Практиката обикновенно е на вълната на това чия пропаганда е по силна.

Референдума за АЕЦ Белене е прекрасен пример. Без никакви сметки и информираност за проекта, цигани и всякакви  , стимулирани по възмезден и безвъзмезден партиен принцип , казаха ДА на нещо което не знаят.

Другия най ярък  и световен пример е Брекзит-а.

Чак когато гласуваха, почнаха д аправят сметки колко ще струва на Великобритания това. Дори още не са уточнили сметките.

Ами първо направи сметките, колкото и сложни да са, и колкото време да отнеме, пък тогава сложи на масата и кажи на хората - ето това струва толкова, промените в икономиката ще са такива, плюсовете такива, минусите онакива.

Именно заради липса на такъв информиран избор,  сега се говори със  съжаление че излизат от ЕС.

Ако се върнем на наше поле , особенно по темата има прекалено много фантасмагории, прекалено мого пропаганда, прекалено мого лъжи, за да кажем - Да , народ аЗНАЕ за какво гласува, нека му дадем думата.

Ахаха, минахте вече на религия и грешници. Ама вие да не се окаже, че ще реформирате и Църквата?? Това преди или след като катурнете душманската конвенция го планувате? Просто да знам какво да очаквам от богоугодната ви мисия.

преди 2 часа, darkterminal написа:

Към мен, към теб, към турчина, към циганката, към хомосексуалният, към бежанеца, към наркомана, към попа, към атеиста. 

Ето виж как хубавко се издаваш че турчинът и циганката и обратният са ти на челно място по важност, а етническият българин атеист е на последно за теб.
Но конституцията е писана от хора израстнали при условията на комунистическа диктатура и атеизъм.
Когато са я писали целта им е била да я направят така, че да не могат нито турци, нито цигани, нито джендъри да я променят.
Когато са я писали конституцията, въобще не са имали за цел да ти защитават джендърската идеология.
Хамериканците побързаха да натресат религията по телевизиите, с цел изкореняване на комунистическото мислене.
Е, сега точно поповете са против джендърството.
Но хамериканците срещу поповете няма да тръгнат, защото ги е страх от левичарските идеи на комунягите.
Така че забравяш за вашите джендърски мечти за равни права и привилегии.
Да те светна по пещерски, че знам че по-голямата част от бисексуалните се крият, женят се и правят деца, но тайно се онождат с други бисексуални. Та бисексуалните аз лесно ги разпознавам, като едновременно се правят че уж са против, ама на практика пледират за приемане от обществото на первезните им содомистки практики на джендърите, като нещо което едва ли не направо си било достойно за уважение от нормалните хора.
А да те светна и друго, това че някой се кръсти показно пред камерите на телевизиите, въобще не е гаранция за истинска набожност. Това че Боко е имал партийна книжка преди 1989г., въобще не означава че е бил за равенство между хората, както проповядваха от БКП тогава.
Та аз на твоето изказване че уж си против содомистката конвенция, не му вярвам повече от кръстенето на политиците.
Сифилистичният Ленин е наложил диктатура, като я е кръстил че уж била на пролетариата. По същия начин сега трябва да се наложи непримиримост към психичните перверзни отклонения на джендърите, иначе ще ви се качат на главата.

преди 1 час, miro20 написа:

Да , народ аЗНАЕ за какво гласува, нека му дадем думата.

Разбира се че народът знае, че не иска да бъдат осакатявани българските деца, за кеф на психично болните джендъри.
Един български сексолог каза по Канал3 че за да си смени пола някой джендър, трябвало пред съдията да се явявявя за разрешение. Каза също че сменилите си пола били някакви си 20 човека само за цяла България.
Еми да заминават за Англия тези 20 психично болни и готово, що да се занимава цял народ с някакви си отрепки и конвенции да подписва заради тях специално. 

преди 3 часа, darkterminal написа:

Виждаш ли защо ти казвам, че ти липсват елементарни социални парадигми:

1. Отказът да обслужваш по групов признак се нарича дискриминация и това е най-краткият път към разрухата на социалното общество. Забележи, че нагрубил и заплашвал са причини, които влизат в съвсем друга категория, от раса, вероизповедание, сексуална ориентация.

Oбикновено т.нар. дискриминация се базира на причини от съвсем друга категория, както казваш. Никой в България не мрази циганите понеже били цигани, а по съвсем разбираеми причини (върви го обясни това на БХК). Друг е въпросът, че може да има цигани (и сигурно има), които не заслужават лично такова отношение, но те са заложници на своя етнос, за съжаление. Както и ние, българите, понякога страдаме покрай мръсните дела на наши сънародници в чужбина.

Но пак ще повторя, не можеш да сложиш циганин и хомосексуалист в една категория.  В това да си циганин няма нищо изначално грешно, освен ако не броим генетиката и примера и ценностите, с които мнозинството от циганите израстват. Неслучайно са били толкова гонени през вековете. Но аз не съм за това те да бъдат гонени или онеправдавани, а да важат правилата за всички. Пък ако те изберат да са извън закона, тогава каквото дойде.

Грехът и грешникът, не са едно цяло. Защото без грехът, грешникът би бил съвсем обикновен човек. Ако се бориш не срещу греха, а срещу грешниците, влизаш в ролята на светата инквизиция.

Когато, образно казано, грешникът се идентифицира с греха, те стават едно цяло. Така е при хомосексуалистите. В разговора по-горе беше разглеждано разграничението, "да мразиш греха и да обичаш грешника"... и аз това мога да го приема, но когато един грешник си обича и си легитимира извращенията, просто той става едно с тях, и няма как да го обикнеш по тази причина. Напротив. Тук никой не говори за изтребване. Но той и Хитлер е искал заедно с Мусолини да извози евреите на о. Мадагаскар, не да ги избива, но не му се е получило.

Публичното пространство е на всеки и всеки е добре дошъл да си каже приказката, дори и miro20. Никой не е задължен да говори само това, което одобряваш. Обратното го живяхме и видяхме, че не е добре. А чии приказки ще станат реалност, нашите, miro20-вите или хомосексуалистките или нечии други - това го решава народа.

За админите на форума, Миро може да е добре дошъл. Но когато аз казвам нещо, не го казвам на него, и не се интересувам той какво ще каже - и за мен той не е добре дошъл. Ако проявяваше поне грам благородство, бих бил по-снизходителен. Никого нищо не се опитвам да задължавам. Почти всички в този форум има мнение по-различно от моето в една или друга степен, но хората не са нагли и безсрамни като въпросния потребител. И тяхното може да се приеме като мнение, а не като манипулация и пропаганда.

преди 3 часа, miro20 написа:

Ах какъв катарзис !  До вчера ме кълнеше за гроба ми какво да пише, прокълна с дявола, дебелокож, глух антипод на всичко  .... и т.н. и тн..

...

Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно.

...

Браво . :)  Имаш някакъв прогреес

...

Далеч си от всякакъв стимул за прогрес...

...

Всъщност, това е и моята цел. В този смисъл съм направил добро, карайки един човек да мисли малко по разумно.

...

Твоята цел тук е да подвеждаш хората! Ти сам си знаеш защо. Мен лично, не ме интересува!

...

А ще гарантираш ли че "народа" ще направи информиран избор ?

...

Всеки е гарант за себе си мирко! Защото всеки гласува за своето бъдеще... Аз лично от разчупване на социалните стереотипи и нямам нужда детето ми да бъде обучавано на нестереотипни роли на пола, нито пък да прави разлика между биологичен пол и социален пол... Моят вот е НЕ! Дай си и ти твоят вот, аргументирайй се както искаш. Информирай народа. Просветителствай и спечели народа за каузата си. Действай, а недей да мрънкаш! После, ако ми е кеф, ще ти кажа, защо точно ти няма да успееш!

преди 9 часа, Lumberman написа:

Друг е въпросът, че може да има цигани (и сигурно има), които не заслужават лично такова отношение, но те са заложници на своя етнос, за съжаление.

Големият ми син е втори клас. Двете най-умни момичета в класа му, скромни, кротки, прилежни и ученолюбиви са циганчета. Детето, което най-добре се справя с род и число на съществително име е също циганче(момиче), за учудване на всички родители и учители. В дома на това циганче се говори български и потчи никакъв цигански.

Spoiler

преди 9 часа, darkterminal написа:

Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно.

Ах да... Ами признавам си , с нападките еднакви сте ми .  Нормално е да ви объркам :)

преди 11 часа, Lumberman написа:

Миро може да е добре дошъл. Но когато аз казвам нещо, не го казвам на него, и не се интересувам той какво ще каже - и за мен той не е добре дошъл. Ако проявяваше поне грам благородство, бих бил по-снизходителен. Никого нищо не се опитвам да задължавам. Почти всички в този форум има мнение по-различно от моето в една или друга степен, но хората не са нагли и безсрамни като въпросния потребител.

Ми ей го на... същите простотии си плещите за мен.

КАк д ане ви объркам . :) Тоя не говорел на мен, ама ме споменава. Така и не разбра горкия че темите не са за мен,че може да си каже своето мнение, но и да уважава чуждото.

преди 10 часа, darkterminal написа:

Всеки е гарант за себе си мирко! Защото всеки гласува за своето бъдеще... Аз лично от разчупване на социалните стереотипи и нямам нужда детето ми да бъде обучавано на нестереотипни роли на пола, нито пък да прави разлика между биологичен пол и социален пол... Моят вот е НЕ! Дай си и ти твоят вот, аргументирайй се както искаш. Информирай народа. Просветителствай и спечели народа за каузата си. Действай, а недей да мрънкаш! После, ако ми е кеф, ще ти кажа, защо точно ти няма да успееш!

Противоречиш си . Аз не искам да пропагандирам за каквото и да е, но и не си трая на очевидни , фрапиращи фейкове и спекулации, както ПО ТАЗИ тема, така и за споменатите случаи на референдуми.

Нека твоя вот е НЕ.

въпроса е осъзаваш ли за какво е НЕ ??

преди 2 минути, miro20 написа:

Противоречиш си . Аз не искам да пропагандирам за каквото и да е, но и не си трая на очевидни , фрапиращи фейкове и спекулации, както ПО ТАЗИ тема, така и за споменатите случаи на референдуми.

...

Къде е противоречието бре мирко?

преди 2 минути, miro20 написа:

...

въпроса е осъзаваш ли за какво е НЕ ??

Осъзнавам! Според мен, България няма нужда да и се диктуват законови рамки и закони от вън. Нито има нужда от промяна в социалните стереотипи и традиционните и ценности. Нито на пола да казваме род...

Да го кажа по простичко и ясно

- Циганите гласуваха ЗА референдума за Белене, сплашени че ще им спрат  крадения ток, и че тока ще стане 110 волта. Червените бабички гласуваха щото така им каза червената партия, и защото това било  най евтиния ток /без никакви сметки и сериозни анализи да гледат разбира се/  .

- Тук аргумента е че ще ни правят джендъри, гейове , че ще ни ПРИНУЖДАВАТ  третополовите и др млацинства да са над законите  Пускаха се фалшиви картинки, пускаха се спекулативни, и реално неверни цитати от  инструкции за обучение по маструбация на пеленачета от едни западни държави, пускаха се примери какво ЩЕ НИ НАЛОЖАТ  след приемането , но от държави които НЕ СА приели к онвенцията и т.н. и т.н

Разлика между двата случая не виждам. И двата случая обаче са твърдо убедени в правотата си да гласуват на референдума за тези свои убеждения.

А да.. можем да добавим и телефонните измамници... и там бабите хвърляйки торбите с пачките, са абсолютно убедени че помагат на полицаите да заловят лошите измамници.

ама защо трябва да се дава закона на НПО-тата

Чл. 4. (1) (Доп. - ДВ, бр. 70 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Забранена е всяка пряка или непряка дискриминация, основана на пол, раса, народност, етническа принадлежност, човешки геном, гражданство, произход, религия или вяра, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично или обществено положение, увреждане, възраст, сексуална ориентация, семейно положение, имуществено състояние или на всякакви други признаци, установени в закон или в международен договор, по който Република България е страна.

Джендър

понятието е въведено от американските феминистки през 70-те години на ХХ век, за да се подчертае погрешността на тезата, че неравенствата на мъжете и жените са следствие на техни естествени, биологично предопределени различия в способностите им.

Употребата му търси да обоснове, че тези неравенства не се дължат на пола сам по себе си, а на това какви качества и какво място определя културата на мъжете и жените в обществото

преди 46 минути, miro20 написа:

- Циганите гласуваха ЗА референдума за Белене, сплашени че ще им спрат  крадения ток, и че тока ще стане 110 волта.

.

.

blah, blah, blah

Ти изобщо осъзнаваш ли в каква тема пишеш? Толкова ли по темата го закъса, че почна да вадиш опорки на килограм?

Аз гласувах ЗА референдумът за АЕЦ Белене. Не съм циганин, нито червена бабичка. Последното е прогейтърски стереотип от миналият век, който явно не се усещаш как му е минало времето. Червените бабички ги убихте с благините на преходът, сега са сини бабички дето са скачали по митингите за приватизаторът Костов, госин 10%, бомбаджията и другите герои на новото светло бъдеще, които ни закриха като държава. Но и на мен, както и на децата тогава ни беше ясно (е, на циганите едва ли, но те по-скоро са гласували НЕ, защото знаем коя тиква има традиции в купуването на гласовете им), че това е необходим проект, че причината за спиране не е икономичека, както ни убеждаваха сороските калинки, дори и в управлението, а външен натиск и саботаж. Че целта беше да нямаме атомни реактори изобщо в обозримо бъдеще, защото в моментът е трудно да ни разчленят територията и да нахлуят чужди армии при такъв, пипкав актив. Че ние вече сме били изчислен пазар за токът от много по-скъпите, френски атомни мощности, в съседна Румъния. Едни френски барети дори ядоха бой, май в Комарево, когато са слухтяли около централата и мн, др. А дойдоха и неочаквани бонуси за енергийната мафия, като няма евтин ток - соларните и ветро афери за препиране на ток от АЕЦ Козлодуй и препродажбата му със >100% надценка като екологично чиста като сълза, енергия. Тия дето ни обясняват загубите от проектът АЕЦ Белене, поради собствените им кражби, саботаж и некадърност, ще ги намериш при соларната мафия. Начело с цар тиква. Но важното тук е, че се опитваш да пробутваш опорките си дето си ги подмятате в гербаджийските и протестърските вип зони, като някаквифакти. А всъщност сам си правиш сечено, защото точно примерът с АЕЦ Белене е показателен, за това, че народът всъщност много добре знае какво е добро за него и твоите мошенници не могат да го излъжат толкова лесно. А циганите не ми ги пробутвай, те са от вашият, купен електорат.

И хайде сега не ми измествай дискусията в удобните си зони за комфорт. Не, че има какво толкова да се каже и по тази тема, което вече да не е предъвкано и да са се видели всички лъжи и далавери и сделките, които тиквата и станишко, та чак до царо, са въртели с ЕС, в едно с комисионните и обещанието за вечен престол. Но ако нямаш какво толкова да кажеш по тази тема, не ни подхвърляй другите си глупости. Отвори си тема за Белене и там ще те попилеемако трябва. Тук няма кой да ти чете гърченията да си все отгоре.

преди 9 минути, RagnerBG написа:

Аз гласувах ЗА референдумът за АЕЦ Белене. Не съм циганин, нито червена бабичка

винаги има заблудени които са убедени че не са - даде пример с тез дет хвърлят пари през тераси обедени че са прави, а ти дали си прави

а и според мен въпроса за АЕЦ не е за народа - колко от нас са атомни физици и знаят плюсовите и минусите, камо ли една изкуфяла баба която непомни както е правила преди 5 минути - склери

Когато си достатъчно финансово и икономически стабилен, тогава може да си позволиш дори и Брекзит. Когато обаче чакаш на Еврофондове и нямаш достатъчна стабилност в никакъв аспект, за да си самостоятелен - ще се съобразяваш със законите на общността, в която не само, че си приел да бъдеш, но и си се натискал години наред, за да те приемат.

На пръв поглед и прочит може да звучи дори обидно, но си е чистата истина.

А, че никой не е тръгнал да руши традиции и ценности, както и да отнема идентичности, е съвсем друг въпрос - това са си чисто нашенски драматизации и излишни пушилки... Може би всичко това, което се случи по повод на тази конвенция, е една закъсняла реакция, неслучила се по време на затварянето на главите за преговори при приемането ни в Евросъюза...

Темата се превърна в един абсурд!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.