Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

„Трябва да започнем със себе си, преди да разберем каква е крайната цел на живота и какво означава всичко това – войните, враждите между народите, конфликтите и цялата тази бъркотия.

Изглежда много лесно, но всъщност е извънредно трудно. За да изучим себе си, за да видим как действат нашите мисли, трябва да сме необикновено наблюдателни. Когато човек започне все по-добре да следи тънкостите на своето мислене, той започва и все по-добре да осъзнава какво е, а така също какви са хората, с които общува.
За да откриеш кой си, трябва да се опознаеш в хода на действията си, в отношенията си с другите хора. Трудността се състои в това, че ние сме толкова нетърпеливи, искаме да се движим напред, да стигнем до дадена цел и затова нямаме нито време, нито възможност да проучваме и да наблюдаваме.
От друга страна, ние сме заети с различни дейности – да изкарваме прехраната си, да отглеждаме деца, имаме отговорности в различни организации – толкова много сме се отдали на различни неща, че нямаме време да се самовглъбим, да проучваме и наблюдаваме. 
Така че отговорността за нашето отношение към нещата зависи от нас и от никой друг. Струва ми се, че търсенето по целия свят на духовни учители и техните доктрини, четенето на най-новите книги върху това или онова и т.н. е напълно напразно и излишно, защото може да обиколиш целия свят, но накрая трябва да се върнеш към себе си.
И тъй като повечето от нас са напълно невнимателни към самите себе си ни е трудно да видим ясно какъв е начинът на нашето мислене, какви са нашите чувства и действия.“

„Първата и последната свобода“
Джиду Кришнамурти

• Отговори 16k
  • Прегледи 895,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

Само за сведение - че едно да цитираш и се криеш зад чуждите думички, но когато се наложи ти самата да пишеш и изводите потъват в блатото на невежеството.

Никога не е било ФАКТ, че "БУДА е основоположникът на Будизма", нито въпросния БУДА би решил, че ще става основоположник на каквото и да е.

Да ти припомня нещо простичко - будизма за теб е обикновена религия... или пък философия - за теб тия двете са си почти едно и също - но в същността си тия неща касаят нещо вътре в самия човек. Последователите създават школи и учения... не ГАУТАМА. При ИСУС е същото, както е и при ОШО. Последователите си присвояват онова, което са в състояние да ползват, нагласят си го според себе си.

ГАУТАМА, името на персона - дали историческа, дали не - това са спорни познавателни положения и са без особено значение в случая.

БУДА е нарицателно за ниво в състояние на съзнанието, до което ГАУТАМА е навлязъл. Целта в пътя на "будистите" е не да цитират кое е правилно, да четат поучения и да имат праведен живот, да плямпат по форумите докато си доказват колко умно (не)разбират, а са практическите начини за достигане на вътрешното ниво на състояние на съзнанието, обобщено с етикета БУДА. Налице е условно подобие по тия критерии именно с "християнството" - ИСУС не е никакъв основоположник. Състояние на съзнанието обобщено с етикета "ХРИСТОС" е онова, което всъщност е базата и смисъла в "християнството"... А съвсем друг е въпроса че пак до религия и тук-там философия, са опрели поредните последователи, като най-слабото звено при християнството се явяват именно самите "апостоли". Още там, при тях идеята и пътя към състояние на съзнание "ХРИСТОС" е напълно липсваща. Докато поне при Гаутама, вече е била "подготвена почвата" до голяма степен, от културата и особеностите й, от предишни такива "пратеници", при Исус цялото съдържание пропада и последователите му почват своеволни и съвсем техни си социални стъкмистики... като е характерно че сред близкия кръг на ИСУС не е имало нито един субект, на достатъчно високо ниво на осъзнаване, при живот и условия на крайна мизерия и първосигнално невежество. 

Говорещите в тази тема, както и в останалите такива, са доказателство за липсата на каквото и да е доближаване към такива състояния на съзнанието. И че колкото и да говори заученостите си, това с нищо не доближава Говорещия до друго ниво на осъзнаване. И понеже такова не е налице, остават само приказките, заучени по различните социални канали, който докъде и каквото докопал за себе си.

Има просто базово несъответствие - в състояние на съзнанието, без значение какво е - носителят му може да изразява само онова, което е съответствено на нивото на осъзнаване в даденото състояние. Не е възможно, следи от едно състояние, да се имитират от други, в друго състояние, и това да ги докара до смяната на състоянието. Не и когато се касае за КАЧЕСТВЕНА РАЗЛИКА в състоянията.

И това е само най-общо, като за деца, защото нещата всъщност са далеч по-сложни и многомерни, но не стават за обяснения към повечето хора. Именно - заради хорица като теб, оставеното от ГАУТАМА, в състояние на БУДА, доста съобразителни люде нагласили впоследствие стъкмистиките с философски или религиозен отенък. Щото тия неща - в състояние БУДА - няма как да ги разберат хора, които са далеч от това състояние на съзнанието. И - кой каквото си нагласил, да си го ползва.

Да ти припомня също, че БУДА никога не е писал, нито диктувал да му записват думите. Не че и да беше, това би променило базовото несъответствие, защото думите не са нищо сами по себе си. Но най-важното - при комуникация, ГАУТАМА, в състояние на БУДА, е предавал смисъла на нещо, според онзи, към когото е насочено, според точния момент на самия конкретни условия на комуникацията. Този похват няма как да бъде оставен сред фразите от рода "така чух.....", нито с поучения или наизустявания как трябва да се живее, какво трябва да се прави, кое е истина, вярно и кое са лъжите и заблудите. Тия неща нямат никакво съответствие, с ниво на състояние БУДА... И само и само след хилядолетия някакви си лястовички да могат да си вземат от думички нечии, само и само да си преутвърдят житейското си верую доказвайки си едни на други кой колко по- и над-.

Много години след БУДА решават кой къде и кое си "спомнил" че ГАУТАМА "казал". Така, че сутрите НЕ СА ПОУЧЕНИЯ, защото БУДА никога не е говорил за поуки. Това са смешни и наивни положения и когато не си наясно с нещо, може би е по-добре човек да се информира повечко, макар че... това няма как да компенсира липсите на някои важни неща.

Язък за цитатниченето и по ОШО и по БУДА, и по каквото и да е, защото участието на толкова хора, където и да било, винаги най-добре е да се крият зад всичко чуждо - от думички, през мнения. А като опре до тях самите - да се види какво са осмислили... и остават пълните глупости...

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

...учение по психология , произтичащо от древността , по-късно превърнато в религия , обслужваща духом нищите...

За пояснение : Когато трън ми се забие в петата , ще го извадя . Ще почистя раната и ще я лекувам . Няма да "тренирам" да не забелязвам тръна и раната която той прави (страданието произтича от конфликта) , все едно че нищо не се е случило . Всичко това и в преносен , идеен смисъл.......Дето се казва : " Трай коньо за зелена трева ! " :)

А конфликти - "дал бог".....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 4 часа, _ramus_ написа:

като най-слабото звено при християнството се явяват именно самите "апостоли".

преди 4 часа, _ramus_ написа:

като е характерно че сред близкия кръг на ИСУС не е имало нито един субект, на достатъчно високо ниво на осъзнаване, при живот и условия на крайна мизерия и първосигнално невежество. 

А твоето (невежество) е очеизвадно второсигнално. Направо железобетонен хейтърски навик. Защо изобщо пиша, като виждам, че не можеш да излезеш от умствения си цикъл. Затворен кръг означава последното.

преди 2 часа, by_chechi написа:

обслужваща духом нищите...

"Нищи духом" означава смирени на първо място, Бай Чечи. Означава хора смирени като деца, хора, които могат да постигнат нещо изключително трудно, например твърде уважаваната в тази тема способност да не робуват на железобетонни навици и концепции.

За пояснение на Рамус, който твърди, че:

Никога не е било ФАКТ, че "БУДА е основоположникът на Будизма", нито въпросния БУДА би решил, че ще става основоположник на каквото и да е. 

От древността до наши дни всички будисти, независимо от съществуващите понякога помежду им сериозни доктринални различия, приемат единодушно, че Буда е поставил началото на своята наставническа дейност с програмната си проповед за Четирите благородни истини, произнесена непосредствено след неговото Пробуждане в околностите на град Бенарес пред петима подвижници, бивши негови другари по съдба.
 ...

Пристъпих към превода на първата проповед на Буда, прочутата Дхамма-чакка-паваттана-сутта (“Поучение за завъртването на Колелото на Закона”), с ясното съзнание, че съм длъжен да предоставя на читателя един, макар и точен по смисъл, но все пак чисто български по звучене превод на словото на Буда, т.е. превод, напълно свободен от неговорещите нищо на обикновения читател палийски и санскритски термини. Тези читатели, които се интересуват специално от тях, ще ги намерят подробно изяснени в обяснителните бележки и в Приложението.

Дхамма-чакка-паваттана-сутта (известна още като Бенареската проповед на Буда) е безусловно най-превежданият на всички европейски езици будистки каноничен текст.

...

http://www.buddhistbg.org/index.php?option=com_content&view=article&id=10&lang=en&Itemid=

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Будизма, според това, което съм чел, и като ги съпоставя работите чисто логически, най вероятно е бил наложен като масова религия, от император Ашока и Могалипута Тиса.

Разбира се, възможни са всякакви интерпретации.

преди 3 часа, witness написа:

"Нищи духом" означава смирени на първо място, Бай Чечи. Означава хора смирени като деца, хора, които могат да постигнат нещо изключително трудно, например твърде уважаваната в тази тема способност да не робуват на железобетонни навици и концепции.

Значи... "смирени - като деца". И това е аналогия за "нищи духом"... :) Как го скалъпи въобще това? И не е като да нямаш опит със сина си. Той като малък смирен ли беше?... :)

Наистина - защо въобще пишеш, след като "гредите не се виждат в собствените верски навици", пораждащи разни бурни реакции, а се боде по треските иначе на разни "железобетонни концептуалисти". Баси, колко се смях... какви ли не стъкмистики могат да се съберат само и само да се реши възникналия дисонанс. Но поне на моменти, да изглеждат по-сносно. А то това... Скица!!! :)

Или твърдиш че по историческо време на ИСУС, е бъкало от възвишени натури, до една философи, одухотворени и омиротворени отсякъде. Само да напомня, че когато аристотел и сие са се надували като "философи", на изток, спореднивото на същото, древногръцките са на ниво "подрастващи". Да не споменаваме за прословутите 12  - до един всички "духовни аристократи"...  :) Всеки един впоследствие... направо се наапостолствал отсякъде. Толкова са в "ниво ХРИСТОС"., колкото и будистите са в ниво БУДА... :)

За Ауми - вече няма въобще какво да се коментира. Между другото - някой ден, все по-близо, дори на "чичко Гугъл" ще го костюмират с ИИ. Това вече се задава. Най-ми е интересно какво ще стане с множеството лястовички, които определено и на тях ще им трябва да им добавят ИИ, поради недостиг на Естествения такъв. Защото в много случаи, дори не са на нивото на сегашния гугъл, опериращ с обикновени алгоритми за бази данни.

Как въобще някой да се доближи до интелекта, първо.  А какво ли да се каже за напълно недостижимия РАЗУМ... нещо ефимерно и загатнато по приказките за деца, приказващи си за разума и съзнанието, а всъщност само думички.

преди 3 часа, witness написа:

"Нищите" означава смирени на първо място, Бай Чечи. Означава хора смирени като деца, хора, които могат да постигнат нещо изключително трудно, например твърде уважаваната в тази тема способност да не робуват на железобетонни навици и концепции.

Нещо си недоразбрала (което се очаква от повечето тук , невнимаващи в начина си на изказ .....и други неща)!

Дето се казва "видял-недовидял" , "разбрал-недоразбрал"...."клан , клан-недоклан..." :)

Хайде прочети отново ! 

Специално за теб цитат : 

"... религия , обслужваща духом        (:))            нищите..."

ааа - не можеш да говориш за религиите че "обслужват"... Ти просто не ги "разбираш", Стефане. Само ако беше "проумял" колко са дълбоки, каква мъдрост, какво "знание", какви духовни висоти... :) Във втория филм по ЛЪДЛЪМ имаше една проста фраза, изречена от ватиканския уредник на тамошната библиотека. "какво ще стане със слабите души, ако се породи разклащане на вярата, къде ще отидат те, къде ще намерят утеха и пристан"... цитирам по памет и смисъл...

преди 8 минути, _ramus_ написа:

ааа - не можеш да говориш за религиите че "обслужват"... Ти просто не ги "разбираш", Стефане. Само ако беше "проумял" колко са дълбоки, каква мъдрост, какво "знание", какви духовни висоти...

Тук мисля , че не си прав !

Съдържат и мъдрост , и знание ! Това колко разбираме , никак не променя нещата !

Също както сборника с формули по математика !

Никой такъв сборник с формули , никого не е научил на математика.....:)

че не съм прав - не съм. То и лястовичката съдържа "мъдрост и знание". Просто - по нейния си начин, като за нея си.

А иначе - повечето хора се наричат "математици", просто като научават как се решават задачи. Всъщност относно "ученето", така се учи. Друг е въпроса за същината, но никъде не се "учи" същността. Тя не е на ниво учене, нито "знаене". тя е достъпна за тия, дето ще намерят в себе си, ще го развият и използват, нещо си. Всъщност обучението и ученето са само подготовка, подаваща възможност за развитие на "нещо си", но само в случай че е налице. Ако го няма - се вижда кво остава.

Огромни маси хора, се спасяват в религиозните организирани социални системи. Това е лесния начин за решение на някои от сложните житейски лични конфликти и компенсиране на множество дефицити. Наистина, че "не е решение", но поне е изместване, поне влияе на симптомите, колкото там нещо да изглежда - по  нужното на проекциите.

Заради това и будизма, е направил най-широката си част  в служба да приюти и създаде условия да привлече същите огромни човешки маси. Това е потенциален огромен астрален поток, огромна енергия, но със много ниска средна вибрация. Все пак социума има сделка със всеки свой член - последния да има възможност да намери сред подаденото, нещо за себе си, да се привиди през него и да го реализира на свой ред същото... Обикновена и проста сделка.

преди 8 минути, _ramus_ написа:

.....

Не подлежи на коментар , че от докера балерина не става !

Но Дан Колов примерно от докер е започнал....!

Нито пък от балерината докер става.....:)

То се знае ! И тук много приказки не са нужни....

Там е работата, Стефане. Не се знае. Няма как да се знае. Докера и балерината са прости аналогии - очевидни. Но във вътрешните положения, нещата не са такива. Всеки му изглежда че е прав. Че става за духовен, че разбира всякакви въпроси. Нужно е просто да се привиди през тях и в неговите очи "вече разбира" - нали видя и темата за ОШО, нали виждаш и тук, както и други теми. Виж колко разбирачи - всеки се подвежда по проекцията си че именно "той разбира", че му е ясно, защото... така. Пуснах цял раздел, систематизиращ на едно място общите типове когнитивни грешки и подвеждания. Как мислиш - колко хора прочетоха, да не говорим - колко от тях въобще ще се самоанализират къде се подвеждат и колко голяма е ролята и смисъла на пързалката в битието на всеки един. Да - знание е - и какво от това - Далеч е по-изгодно да се насадиш сред религията - кво ще се занимаваш с разни когнитивни глупости... Друго се иска, друго се желае, друго се стреми...

Тук всеки докер се гласи за балерина. Тук всеки ГОЛ ЧОВЕК се играе на "ЦАР, щото според него целия е в "царски одежди" пред огледалото си. Това е сложен вътрешно-психичен феномен и "нищите духом" няма как да не се подведат, защото всичко е предпоставено да се случи. Тепърва ще потъват... а после, някога си, някъде си, някой си, ще го насища, докато започне да го осмисля. Природните положения имат лимит. Заученостите - също. Достига се до ограда, докато зрее и не се появи "нещото си" - да поеме щафетата на управлението и да го изведе на новото отредено качествено друго ниво. А пътя - да свали всички царски или нищи дрехи, да остане гол, докато се смени огледалото, докато се сменят вътрешните условия, нужди, докато намалее страховия фон и постепенно се преоформят и премоделират огромните наследства, които до този момент те управляват и всяват този психичен "хаос".

Тия неща не могат да се "знаят". Не става някой да ги "знае", защото сред вътрешния театър от огледала и отражения, кипи нареден театър според предварително написани роли. И в същия всички голи се играят че са с маски и ролеви костюми...

преди 9 минути, _ramus_ написа:

....

Тебе лично какво те бърка ?

На мен не ми пречи .

Който до където - до там ! Стремежът "напред и нагоре" - това е Духът човешки !

Един за всички дава , всеки за себе си взема ! (имаше време когато го обсъждахме......)

"Тайната" се състои в това , че дори и съвсем неосъзнато , да даваш е повече удовлетворително от колкото да вземаш !

Човек гол идва на този свят и гол си отива от него . Остава това което е сторил....

Аз тук нямам лични неща, нито участвам щото ме бърка или пречи нещо си.

Идеята ти е каква - остави ги хората намира. Че аз да не се занимавам с хората. Самата идея че някой ще се обърне срещу съня и театъра им, вече поражда защита - всеки както си намери и нагласи.

Аз съм изследовател, личните положения не са сред мотивите ми да пиша, след като дори за мен самия "личния ми свят" вече не ме интересува особено. А за доста други хора - личния им свят е единствения. Те само сред него имат живот, и само в него имат образа си за АЗ... 

Няма как да не изразявам кой съм. И не виждам защо за някого това трябва да е проблем. Това че му се пораждат проблеми и той привижда през думите ми "причините", това е просто негова игра. И не е работата въобще доколко и дали "ме бърка".

Просто пиша Стефане. Няма значение дали някой припознава мотивацията ми. Не занимавам никого да "ме разбира" и не търся разбиране. То тия неща няма как да се "търсят", защото не се "намират". Онзи, който търси - го прави защото няма как да намери - обратното на библейската юдейска "мъдрост" - който търси - намира (само и само да спре да търси).

преди 7 минути, _ramus_ написа:

Аз тук нямам лични неща, нито участвам щото ме бърка или пречи нещо си.

Идеята ти е каква - остави ги хората намира. Че аз да не се занимавам с хората. Самата идея че някой ще се обърне срещу съня и театъра им, вече поражда защита - всеки както си намери и нагласи.

Аз съм изследовател, личните положения не са сред мотивите ми да пиша, след като дори за мен самия "личния ми свят" не ме интересува особено. А за доста други хора - личния им свят е единствения. Те само сред него имат живот, и само в него имат образа си за АЗ... 

Няма как да не изразявам кой съм. И не виждам защо за някого това трябва да е проблем. Това че му се пораждат проблеми и той привижда през думите ми "причините", това е просто негова игра. И не е работата въобще доколко и дали "ме бърка".

Просто пиша Стефане. Няма значение дали някой припознава мотивацията ми.

Точно така - даваш !

Дали някой ще (може да) вземе - негова си работа ! Пък ти така го дай , че да искат (и да могат) да го вземат ! В това мисля , че имаш затруднения.....И на мен по някога ми е трудно да вземам от теб !

Извинявай ако съм ти досадил !

няма как, Стефане. Давам го... но тия, дето им трябва да взимат, не могат. Не е за тях. В това е и драмата, дето от време на време избликва и се решава че аз съм извора на проблема.

Всъщност няма нито даване, нито взимане. Но множеството е свикнало на едни безкрайни софри, на които всеки е с идеята че всичко става за ядене и е за него. А не е.

Квото имам това давам. Нямам никакви затруднения, напротив - преднамерено поднасям неща, които не могат да се ядат от нуждаещите се. За тях има от други даващи. Там вече е давано достатъчно. Просто глада не се засища и непрекъснато се иска още и още. Именно - за последните все не им харесва, нещо, дето изразявам, щото не става за социално храносмилане. Като че целия свят им е задължен и те са единствени сред неговия център. От друга страна - точно това им трябва.

Не е въпроса дали давам - може би е защото непрекъснато напомням че няма храна, която да не е блян. И заради това не засища никой гладен. Че е само игра - на хранене, на даване и взимане. А гладните са гладни отвътре и няма наяждане този "глад". Нали се вижда - хем е глад, хем се играе и на засищане и на това че поетото е "истинско". Напомням че няма храна за такъв глад. А страха е голям, и дебне отвсякъде. Глада - също. И най-лесно е някой си рамус, да е "причината"...

преди 33 минути, _ramus_ написа:

....Давам го... но....

Нищо повече не можеш да направиш !

Освен може би да поработиш върху това как даваш !

На сила можеш да вземеш , но на сила не можеш да дадеш !

Проблемът тук си е твой - да се примириш !

И понеже не си решаваш проблема , все ти си "причината".....за конфликт , и ето ти страдание (дори и да не си го признаваш) .:)

`Ми това е , и никак не е сложно ! Трудно е обаче за правене !.....Даже бих казал , много е трудно ! Най-великата битка е човек да пребори собственото си "АЗ искам!"

Първо трудното започва с "четенето". После - подвеждането по това че всеки момент си с идеята че "четенето" и интерпретацията са еквивалент, защото не е възможна алтернативност. Нищо че смяната на състоянията дори по хоризонтала, променя достатъчно самия прочит - хем буквичките и думичките са едни и същи, а прочита излиза друг.

Написах достатъчно. Изглежда че не е лесно дори да се чете. Кво остава - за "взимането". За гладния изглежда напрекъснато, че другите са причината да е "гладен" щото не му достига. Просто не бъркайте софрата бе хора, тук сте си поръчали друго, но пък форума не е ресторант и вие не плащате нищо за "доставките". Така, че всеки да си намери "правилната маса" с неговата манджа. Независимо от това, обаче - ГЛАДНИТЕ ще си останат гладни. Такъв глад не се засища в "такава манджа". И това не е проблем на някой си рамус, а на гладните. А те, тоя "проблем" не могат да го решат, с рамус или без рамус. 

преди 19 минути, _ramus_ написа:

....това не е проблем на някой си рамус....

Не се заблуждавай ! 

Помисли все пак за какво си тук !

Ти искаш да даваш ! Ти искаш да вземат от теб !

Колкото повече - по-добре ! По-удовлетворен ще бъдеш !

Проблемът е твой , КАК да направиш така , че да вземат повече от теб !

С натиск (със сила) , пък даже и префинен - не става !

ВЕрвай ми ! :) Аз също не рядко имам подобен проблем !

Всеки го има !!!

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Значи... "смирени - като деца". И това е аналогия за "нищи духом"... :) Как го скалъпи въобще това? И не е като да нямаш опит със сина си. Той като малък смирен ли беше?... :)

Наистина - защо въобще пишеш, след като "гредите не се виждат в собствените верски навици", пораждащи разни бурни реакции, а се боде по треските иначе на разни "железобетонни концептуалисти". Баси, колко се смях... какви ли не стъкмистики могат да се съберат само и само да се реши възникналия дисонанс. Но поне на моменти, да изглеждат по-сносно. А то това... Скица!!! :)

Не съм го скалъпила бе Рамусе, пише го в евангелието от Матея. Голям си капацитет...

"Блажени нищите по дух, защото е тяхно небесното царство. " от Матея 5:3

"Истина ви казвам; ако се не обърнете като дечицата, никак няма да влезете в небесното царство. И тъй, който смири себе си като това детенце, той е по-голям в небесното царство. " от Матея 18:3,4

А ти може да си настъкмиш собствено евангелие "от Рамус", тъй като явно си пиеш кафето с Исус или Ошо най-вече. Целият пост не го прочетох, няма нужда.

преди 4 минути, witness написа:

........

Понякога, като те чета, имам чувството, че си запомнила цялата библия - дословно. :Д

Току що, sound написа:

Понякога, като те чета, имам чувството, че си запомнила цялата библия - дословно. :Д

Не, имам слаба и объркана памет по начало. Търсачките вършат работа, но по-добре е без тях, човек става мързелив. Достатъчно е да ти направи впечатление нещо и да знаеш къде да търсиш. Обаче вътре в теб има много по-добра търсачка, страховито точно работи понякога, когато си как да кажа, устремен или целенасочен и няма време за глупости. Отваря дебели книги където трябва, намира пътищата ей така. А през другото време - безветрие. Като сега.

преди 17 часа, Aumi написа:

Правилно слово – въздържание от лъжи, клюки и, най-общо казано, нараняващи думи. Словото често е израз на невежеството ни и е най-често срещаният начин, по който нараняваме другите.

Правилни действия – да се държим добре, въздържайки се от действия, които биха наранили другите. Традиционно, будистите говорят за петте поуки, които са:

• Избягвай да нараняваш другите;
  • Избягвай да взимаш това, което не е твое;
  • Избягвай нараняващото слово;
  • Избягвай безотговорния секс;
  • Избягвай наркотици и алкохол.  

Нищо ново не ми казваш! Се едно Христос чета! И това го знам и без да чета Буда. Нещо с което да ме изненадаш искам! Което само в Будизма го има и може да се приложи а не дъвкано къде ли не.

Пък и двамата Христос и Буда са страдалци смирени, хрисими! Това е образ за подражание? Ми що не правим като тях? Какъв трябва да е един бог? Теб страх ли те е от Исус Ауми?

Ми като няма страх какво се втълпява! Нема нужда!

Двамата могат да се оприличат на олигофрени!

Ашока и компания написали за Просветлението и вие се ловите? Наивна работа! Искам много четене и медитация! Увеличете темпото.

Редактирано от _Alex&Vanko_ (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.