Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

То като намразиш жените, се отдаваш на самота и онанизъм или ставаш гей!

• Отговори 16k
  • Прегледи 919,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

А някога замисляли ли сте се дали не сте се вкопчили в удобно манипулативна Интерпретация 

прекосила История и Време за да изпълни целта на раждането си ?

Замисляли ли сте се , че тези библии , учения , житиета и битиета е възможно да са създадени от Същности ,

стоящи на едно Ниво в Духовната стълбица с вас самите ?

Едва ли .. Респектирани сте , понеже нагласата  асоциира "древните печати " като Авторитетни ! 

Допускате ли , че е възможно да "припознавате " една манипулация с конспиративен характер и променяща нюанс и цвят 

в зависимост чий поглед я е  интерпретирал и вложил персонален логичен 'ефект" ?

Ами ако ви кажа , че "прототипа " на Буда е Жена ?

Ами ако ви кажа , че не Хесус , а Мария - Магдалена е "идеолога " на "цялото Познание" , което от своя страна е тотално Изопачено ?

Ами ако ви кажа каква всъщност е Идеята на самото им Учение - съвсем ще се "схванете " :(

Любов и Секс , като Панацея и Двигател за задвижване и Пробуждането на Съзнанието .

А ако ви кажа , че Магдалена и Хесус беха 2 -те половинки на една Същност ?

Че беше нужно просто да се срещнат , разпознаят , да се Съчетаят , за да се Възпламени Познанието , което те оставиха като слово 

на онези древни , които им бяха съвременници по онова Тъмно време ?

Но аз не съм "авторитет" .. моите  слова не са записани през 18 век , не съм ги оставила и във Свитъци , няма ме и сред библиотеката на Ватикана ..

Или може би ме има ?  Но няма как да ме прочетете  ? :(

А бихте ли повярвали някога на това :

Енергия, която може да бъде променяна, манипулирана, моделирана чрез Мисълта ! 

Целият Опит, който натрупвате и формирате от "дестинациите" си на Земята, вие 

картографирате и установявате благодарение на Мисловния си процес ! 

Споделих ви и кои са Инструментите, със които моделирате и "работите" върху Същността си - 

Чувствата и емоциите! 

Обясних ви, че и всичко е кодирано ! 

И то е кодирано и "пресметнато" от Вашия Избор преди да слезете Тук на Земята .. 

Ще ми зададете вероятно въпрос :Как да се разкодира програмата набързо, че да си ходим? 

Ами кодирано е за определени "реакции' и определено поведение. Всичко около вас е 

Енергийни нишки Представете си една Матрица със милиарди нишки.. 

Но това не е Хаос Всеки си следва "програмата' ..не са движите хаотично 

Та според програмата вие се срещате със заложените контакти и събития, които да ви срещнат 

със точните енергийни източници, и във точното време и ситуация, за да Осъществите 

точно подбран и заложен 'етюд', необходим ви като ролеви модел, който да ви насочи, да 

ви развие, да ви помогне, да ви усъвършенства / зависи за какво е бил писан/ 

Веднъж слезли на Земята - Никой не докосва Програмата ви и не ви контролира ..Всичко си е 

за Ваша сметка .. Ваш Избор - такива са правилата ! 

Можете да получите 'жокер' и 'бонус", но това се случва при определени условия, на които 

аз нема да се спирам.. 

Писах ви тема и за Егото, което ви пречи и създава бариера за еволюционното ви развитие.. 

Има разлика, във това да почитате и уважавате себе си и да 'парадирате' със себе си.. 

Парада на Душата се нарича - Его .. То ви мотивира да се грижите за престижа на 

физическия си носител сред "обществото', но изключва Активацията за разтеж и развитие 

на Духовната ви Същност ! 

Мислите ви във този 'план' организират Енергията във неправилната посока, като този процес 

и положение няма да доведат желаната 'Трансформация" и комфорт, за които сте се надявали 

идвайки Тук.. 

Вие планирате Времето, което ще пребъдете и личността, която искате да "развиете", както 

и предизвикателствата, със които ще се сблъскате Това е Важно да запомните ! 

И така ..вземате си инструментите и се спускате на Земята, без Спомени, започвате Нивото 

на Играта.. 

Но сред тези инструменти има и един Нож със две остриета ! - СТРАХЪТ 

Той е измамен, защото както предпазва /създава инстинкт на самосъхранение/ 

така и Блокира и рисува 'Граници' на Възприятия.. 

Замисляли ли сте се някога? 

Той е Онзи, който спира полета ви, Желанията ви, Мечтите ви, Целите ви .. 

Искам да направя това! - ама ,ако се проваля? 

Искам да стана еди-какъв си!- ами, ако не ме приемат? 

Искам да създам едикакво си !- ами, ако не успея, ако не ме разберат? 

Искам да покажа чувствата си! - ами, ако ме отхвърлят.. 

Всеки ден, Страхът спира некво Движение на мислите ви ..вашият полет.. 

затваря очите ви и ви владее..А други се възползват дори от него, за да ви Манипулират 

Човешките създания се разболяват, защото не се движат правилно във развитието си.. 

и не ползват правилно Инструментите си ! Когато произвеждате и се зареждате със неправилна 

Енергия - физич. ви носител, започва да "страда' и това започва да ви измъчва /разболявате се/ 

Къде е Лекарството и панацеята ли ? 

Във настройките ви - Личните Решението за промяна пак във настройките -Инструментите! 

Промяна на Мислите !- солидно и устойчиво .. 

Всеки един от вас го може..Всеки е способен, да направи Избора си .. 

това също е мое ,  не е копи - пейст !

Да живее сред илюзии за човека е така естествено, както за скакалеца - да седи в тревата.

В. Пелевин

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Да живее сред илюзии за човека е така естествено, както за скакалеца - да седи в тревата.

В. Пелевин

За това трябва много да внимава в "картинката" ! :)

Някои даже не я забелязват......и по един или друг начин си "плащат".....:lol6:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 6 часа, _sirena_ написа:

Замисляли ли сте се ,

Допускате ли , че е възможно да "припознавате " една манипулация

Ами ако ви кажа , че не Хесус , а Мария - Магдалена е "идеолога " на "цялото Познание" , което от своя страна е тотално Изопачено ?

Ами ако ви кажа

А ти способна ли си да се замислиш, че онова/оттам, откъдето "получаваш" тия строфи, е също обикновена същност. И няма нищо общо с "ДНК" то - нито стои там, нито от това е "направено", нито е "в теб". Играта с него е сложна, макар всички процеси да са сравнително прости за извеждане. Но не и за теб - ти си обрекла да не виждаш нещо много важно. Нещо, което всъщност колкото и да предаваш послания, няма да виждаш нещо толкова близо, толкова очевидно... но е Блайндспот.

Дали допускаш, че "неговото" ниво, не е много по-различно от твоето

Ами ако ти кажа - че ти си приела неговия "живот" и същност, срещу сделка.

Ами ако ти кажа, че цялата игра е твоя игра, направена някога и някъде, за да намериш в нея прикритие и утеха, от силна болка и страдание... А след това си притеглена от възможността да останеш в приказката... защото там, в нея, живота е такъв, какъвто никога не би бил извън нея - цветен интересен... а ти да си онова, което никога няма да бъдеш извън приказката - велика, знаеща, мъдра, познаваща, получила "мисия", получила смисъл, цел, посока...

Ами ако ти кажа, че всички тия "знания" дето си им посредник, нито са знания, нито са за някого друг, освен за теб и приказката...

===============

Така или иначе - казването на думички, нищо не е, няма как да е и няма никога да е. И за теб няма да е нищо. Ще минат и заминат, защото нямат нищо общо с приказката сред която живееш. Никои думички нямат стойността на едно цяло сътворено битие и никога не биха мръднали някого, само защото някой си друг започнал "ами ако ти кажа...". Кажеш-не кажеш, каруцата ще си върви, защото тя е много повече от някакви думички...

Освен това - нямаш никакъв шанс да се емваш да търсиш места да свеждаш посланията си към "другите". Много се намериха да казват думички. Много се намериха да свеждат "велики послания", защото играят играта на "велики посредници". Много е имало, много има и сега, много ще има и занапред. За някои ще има отглас, защото самото човечество си има собствена форма на колективна приказка. И ако нещо от някого, може да породи достатъчно резонанс спрямо нуждите на останалите да се сънуват сред колективната приказка, ще изглежда че е оставил следи. Ако не става - минава и заминава.

Нямаш шанс... никакъв. Но пък приказката ти трябва да върви, шоу маст гоу он. Трябва, защото е станала живота ти. И само в нея теб те има. Не че дори би прочела тия думички... Не че дори и да ги прочетеш нещо би се променило... Но всичко това не ми пречи да си пиша, без да е важно другото.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

преди 16 часа, Śūnyatā написа:

Ума завинаги ще остане в света на сенките, защото няма един единствен Ум, който да съществува, дали като Бог, дали като Ум-прострнство при будистите етерналисти, изобщо крайностите не съществуват, защото не са единни. Всичко се явява като множество, което не съществува като единство. Мноножеството също не съществува самостоятелно, а в зависимост от частите си. Това е света на сенките, който обитаваме. Той не съществува, но може да влиза във всякакви мислими и немислими взаимоотношения със себе си, доколкото тези взаимоотношения така или иначе не съществуват никъде освен в Ума, който всъщност не съществува. Така че, Кьониг е прав, всичко е в Ума, той е диригента и главен солист,D

Шуная това ли ти е Будизма е, кой ти предаде и те научи на това? "единство" "множество" кви са тия измишльотини. И на това ли се базира цялото ти величие че си разбрал Будизма? Ти даже и с Хинаяна медитативни практики не си запознат пък камоли за нещо по сложно. Това твоето е "миш маш" от разни самосглобени и самоизбрани работи, които ти играят много лоша шега. Подхлъзнал си се и си се оставил да те заблуди собствения ти Ум, уж дето имаш претенции че си разбрал. Не можеш сам от Перник всичко да разбереш, особено като използваш само виртуално и илюзорно интелекта си, без мъдрост. Колкото и да се заиграваш с него винаги ще ти убягва най важното, а то без медитация не може да се разбере. Никой никога не е успял да разбере ако не практикува и развива медитация, без нея няма как да разбереш Ума и на какво си станал глупава жертва. А не да "медитираш" за сваляне на кръвното и за успокоение. Ти използваш Будизма за да си намериш оправдание и утеха от живота, и шубето което ти е причинил. 

Да се разбере какво е единство и какво е множество е важно за осъзнаване на Средния Път, над тези категории е разсъждавал и Нагарджуна, освен че е медитирал. Никой не отрича важността на медитацията, защото тя е средството чрез което ума се дисциплинира, приучава се да не блуждае и да се концентрира и върху интелектуалното осъзнаване на пустотата. За теб са "измишльотини", защото съзнанието ти е ограничено, мързи те да го развиваш и си заседнал на ниво "медитация", с която се занимават и хора които изобщо не са будисти. Ти изобщо нямаш представа какво е будизма, невежеството и завистта ти спрямо хората които полагат труд да го осъзнаят са очевидни. По-добре бягай по фиести и мачове на Реал, там ще си сред себеподобни. Недорасъл си просто да ги разбереш тези неща и се излагаш като "кифла" със всеки пореден безсмислен твой пост.

За какъв среден път ми говориш и, как го разбра и как го приложи? На този въпрос ми отговори, не с тъпите ти безсмислени провокации. Как може ти да си помислиш даже че знаеш и си разбрал нещо без въобще да си развил медитация, тези неща дето ги пишете с Реджеп са абсолютни глупости ако не са покрити с практика и реализирани от вас самите разбирания. И няма Будизъм без медитация, това трябва да ви е ясно щом сте толкова просветени. Аз може да съм недорасъл за тези неща по форумите, но в живота съм и съм се оправил много по добре от това да съм тъп фатмак в системата. Пращай ме където искаш, най важното е къде те е пратил животът, а това е само и единствено твоя заслуга. Просто се огледай, всичко отговори са там просто чакат да ги отриеш. Успех.

Не мога да ти отговоря, защото ти самия не знаеш какво е медитация, това си личи по писанията ти - нямаш никакъв контрол на собствения си ум. Повтаряш едно и също, и каквото и да напиша, ти няма да го разбереш, ако можеше досега щеше да си разбрал. Така че, кой е тъпия няма как да разбереш също, защото не можеш да се погледнеш отстрани, това го могат и начинаещите медитатори, но ти явно и това не можеш. Спорът който се опитваш да заформиш и нападките срещу това което пиша изкарват наяве доста грозна картинка, която ти не осъзнаваш, но другите отдавна са разбрали какво представляваш, така че няма смисъл да затвърждаваш невежеството си. Нищо будистко и медитативно не казваш, само се чудиш на кой "по-голям" да се наденеш, за да си надуеш егото.

преди 7 часа, _ramus_ написа:

А ти способна ли си да се замислиш, че онова/оттам, откъдето "получаваш" тия строфи, е също обикновена същност. И няма нищо общо с "ДНК" то - нито стои там, нито от това е "направено", нито е "в теб". Играта с него е сложна, макар всички процеси да са сравнително прости за извеждане. Но не и за теб - ти си обрекла да не виждаш нещо много важно. Нещо, което всъщност колкото и да предаваш послания, няма да виждаш нещо толкова близо, толкова очевидно... но е Блайндспот.

Дали допускаш, че "неговото" ниво, не е много по-различно от твоето

Ами ако ти кажа - че ти си приела неговия "живот" и същност, срещу сделка.

Ами ако ти кажа, че цялата игра е твоя игра, направена някога и някъде, за да намериш в нея прикритие и утеха, от силна болка и страдание... А след това си притеглена от възможността да останеш в приказката... защото там, в нея, живота е такъв, какъвто никога не би бил извън нея - цветен интересен... а ти да си онова, което никога няма да бъдеш извън приказката - велика, знаеща, мъдра, познаваща, получила "мисия", получила смисъл, цел, посока...

Ами ако ти кажа, че всички тия "знания" дето си им посредник, нито са знания, нито са за някого друг, освен за теб и приказката...

===============

Така или иначе - казването на думички, нищо не е, няма как да е и няма никога да е. И за теб няма да е нищо. Ще минат и заминат, защото нямат нищо общо с приказката сред която живееш. Никои думички нямат стойността на едно цяло сътворено битие и никога не биха мръднали някого, само защото някой си друг започнал "ами ако ти кажа...". Кажеш-не кажеш, каруцата ще си върви, защото тя е много повече от някакви думички...

Освен това - нямаш никакъв шанс да се емваш да търсиш места да свеждаш посланията си към "другите". Много се намериха да казват думички. Много се намериха да свеждат "велики послания", защото играят играта на "велики посредници". Много е имало, много има и сега, много ще има и занапред. За някои ще има отглас, защото самото човечество си има собствена форма на колективна приказка. И ако нещо от някого, може да породи достатъчно резонанс спрямо нуждите на останалите да се сънуват сред колективната приказка, ще изглежда че е оставил следи. Ако не става - минава и заминава.

Нямаш шанс... никакъв. Но пък приказката ти трябва да върви, шоу маст гоу он. Трябва, защото е станала живота ти. И само в нея теб те има. Не че дори би прочела тия думички... Не че дори и да ги прочетеш нещо би се променило... Но всичко това не ми пречи да си пиша, без да е важно другото.

А можеше просто да кажеш : " Сирена , щастлив съм да те видя :) 

Подаде ми Условия да се Развия." 

Пак ще дойда някоя нощ , Рамус ..  :weather2:

преди 1 час, _sirena_ написа:

всемир - мираж

преди 1 час, _sirena_ написа:

:yanim: Радвам се, че най-после Рамус си намери своята духовна половинка. :mail1:

достойно... съвсем съответствено.

Едната сънува своя сън, другата - нейния си. И всяка с претенциите за духовност - ама в съня си.

Очков отново подхвана "поезията и сказанията от света на клоаката" и се вижда от същото сред какво и къде "живее" в приказката си. Други живеят сред "приказката за средния път", трети - за липсата на съществуването... и точно липсващото несъществуващо пише ли, пише. Велики словесни диалози и монолози, достойни за тема за будизъм. Тема, в която поголовно пишещите продължават да си одухотворяват като наименование, дори име на персона, думичката БУДА. бил казал тва, бил направил онова, бил оставил друго... БУДА... И толкова много декларации и претенции... Това всъщност са общите приказки, които дори не са от ЛЮБОПИТНИ. Будизма е потънал като идеализация на нещо си сред приказките на един или друг - който както си го е нагласил. И всеки напира че неговото е истинското.

Както винаги - лудите да се налудуват. А дано... ама надали - няма спирка, няма и лекарство... Как да спрат, като това им е живота. Те нямат никаква идея кои са ако излезнат... дори и ако направят ПАУЗА на филма. Те нямат никаква идея кое е живота, ако спрат съня. Нямат и бранят приказката си, защото тя е станала вселената им. Природата е отредила да защитават себе си, за да оцелеят, а те са се слели с един обикновен блян и бранят него, защото той и живота им, е станал едно и също с тях самите. дори ПОВЕЧЕ ОТ ТЯХ САМИТЕ... Чудно ми е - докъде ще доведе тази все повече разрастваща се лудост.

Тука други казаха - остави ги на мира. Кво ти пука (за тях) нека всеки си живее живота. Ама - да си го живее бе, да не би да ми е нужно да отнемам животи. Но някои хора на това го играят - те може и да умрат, но филма сакън - на всяка цена. Той вече е живота, той е вече всичко, всичко...

Е... тва е положението. Поне цирка е пълен и номерата дори и скучни и повторяеми, публиката също е едновременно и зрител и играч. Така, че не се знае кое и къде е манежа и дали клоуна разсмива публиката или е обратното.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

преди 17 минути, _ramus_ написа:

Едната сънува своя сън, другата - нейния си. И всяка с претенциите за духовност - ама в съня си.

А ти живееш в твоя сън и непрекъснато сънуваш едни и същи сънища...

преди 13 минути, Aumi написа:

А ти живееш в твоя сън и непрекъснато сънуваш едни и същи сънища...

Да, но не го осъзнава. Това в което обвинява другите, че всеки напира че неговото мнение е най-истинско, го прави и самия той, даже по-обширно, по-напирно и настойчиво на моменти. Рамус си мисли че е само той, само той е жив, а всички мнения и коментари са сенки в гънките на съзнанието му, които той великодушно е допуснал да му се присънят и благородно е решил да коментира, разкривайки неразумната им и нереална природа, или че те не са себе си, защото не са Рамус. Е това, ако не е цирк :D

Проблема на Рамус е че си мисли че има цирк, а менежа е неговото реално съзнание, но не знае къде се намира неговото съзнание, понеже то няма опорна точка. Следователно никъде не се намира в съзнанията на другите, защото те също нямат опорна точка в своето съзнание.

Обречен е на самота, ако Сирената не прояви състрадание или в неговия случай - снизхождение :D

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

преди 59 минути, Aumi написа:

Радвам се, че най-после Рамус си намери своята духовна половинка.

По-скоро Сукуб :weddingcake4:

И всичко наопаки разбрало.

преди 15 часа, _sirena_ написа:

Всъщност, това обяснява защо е напуснал своята - осъзнал се е като жена.

преди 15 часа, _sirena_ написа:

Ами ако ви кажа каква всъщност е Идеята на самото им Учение - съвсем ще се "схванете " :(

Любов и Секс , като Панацея и Двигател за задвижване и Пробуждането на Съзнанието .

А ако ви кажа , че Магдалена и Хесус беха 2 -те половинки на една Същност ?

Точно обратното е, ама нейсе (с кого сега говоря, явно пролетната лудница се е преместила в будизма пак). Ще ти подскажа само нещо, без да го обяснявам защо е така - половинките са вътре в човека и така е при всеки, независимо дали е мъж или жена.

преди 38 минути, _ramus_ написа:

Очков отново подхвана "поезията и сказанията от света на клоаката" и се вижда от същото сред какво и къде "живее" в приказката си.

Всъщност, отразих мизерията на нивото ви на общуване.

Как фриволно се държиш, все едно ме познаваш. Това ти е една нагла черта.

Когато се докосна до такива интелектуални инсинуации, требва да се чиста от пикнята и помията, защото се омърсявам. Просто хората не усещат какво носят със себе си, и в случая, байко, требеше да се видите и да си земете забележка. Ама нали великия Рамус пада от много от високо, като падне не знам на какво ще се надене. Какви ли не глупости не писа. Мизерия, Мизерия... Този бил ненормален, онзи бил луд. А Руменчо е самата чистота, на мама гордостта. Чиста вода ненапита. Преследва "колежките" от тема в тема. Забрави как им се мазнеше, когато беше в немилост, и се правеше на некавъв друг, щото всички го беха приемали за свършен капут. И това се вижда и сега, в пет поста се повтаря целото му творчество, където го обобщих в пет реда. защото само хабиме пространство. То огромните постове няма да компенсират малкото съществено в тех, повтаряно до затъпяване...

Виждам те, че слагаш всички под общ знаменател "познавачо на човешката същност", но в писанията ти няма нищо благородно, вдъхновяващо.Липсва вяра и надежда. Любовта е мръсна дума. Преди време си позволяваше да изписваш "ЛюбоФФФ". Пишеш Исус с малка буква, Матейчо и некакви умалителни имена, щото немаш никакъв респект и уважение на никого. В писанията ти има само наранени хора, невротици, мръшляци и циници. Ма това ти е играта и целта. Знаеш как да ги пускаш по пързалката, търсиш очакваната реакция, и после "ама аз ви познавам, казах ви". И малумнико, какво изкара? Мизерията на повърхността. Ама иначе с тебе трябва да се говори сладко, да се покаже респект и уважение.

Според мене ти е много гаден и скапан живота. И сигурно пляскането на глупости ти е единствената утеха. Затова те съжалявам.

преди 7 минути, mecholari написа:

Ма това ти е играта и целта. Знаеш как да ги пускаш по пързалката, търсиш очакваната реакция, и после "ама аз ви познавам, казах ви".

Ами, ами. Всички му познаваме системата, само отвращението ни идва в повече понякога. Единствения, който му се връзва е Скепсис, защото не му се занимава да го чете. А Рамус иска да ГО четат, без той да чете и мисли. В неговия персонален сън само той мисли, а истината е, че нямаме сили и мотив да си пишем с глухи и слепи, макар да му намираме по двайсет напълно елементарни грешки само в едно от словоизлиянията. И какво да се прави, няма какво.

А, има и нещо друго освен нещата свързани с мислене и познания. Свързано е повече с действителната ни част, невиртуалната, тоест с чувствата. Ти вероятно също затова реагираш, макар да знаеш отдавна - понеже е гадно да наблюдаваш как някой обича да се храни само с развалена храна и то задължително публично... впрочем може би всички имаме някакви такива черти понякога. Но не са постоянни.

И ей го, почна се отново, с други около неговия център или - Ад. На спирали и концентрични кръгове, а в центъра абсолютното нищо, което се има за Вселената. Да се чудиш как може да се обясни изобщо факта, че общуваме един с друг, чрез какво? Какво е онова, което е общо за всички същества?

И - дали е факт? Според Рамус не е, общуването не е възможно. Въпреки това не спира да се опитва и опитва, сам срещу собствените си убеждения, да иска от онова общото.

Скоро поставих един въпрос, изглеждащ малко несериозен може би, въпросът дали някой би написал писмо, ако е напълно сигурен, че никой няма да го прочете? Според мен той е основният въпрос.

Не му се връзвайте на Рамус. Човекът е пълен с комплекси - от мания за величие до комплекс за превъзходство и търси трибуна къде да се изяви.
А Сирена е единствената, която успява да му  отговори по най-подходящия за него начин - деликатно и с тънка ирония.

Току що, Aumi написа:

Не му се връзвайте на Рамус

Използваме го, малко кофти се получава, просто си разтягаме локуми. Рамус е виртуален повод.

преди 2 часа, witness написа:

По-скоро Сукуб :weddingcake4:

Сукуб е доста сродно с руска дума сука. Дали не му трябва (в превод) кучка :D

преди 6 часа, _sirena_ написа:

Трябваше да го накараш да те заобича, да тръпне да те види, бикът на мама! Кат дойде да се видите да бъдеш безжалостно откровена! Да се прибере посран!

Просветлението не означава да отречем ежедневния живот, да зарежем всичко земно и да живеем някъде в облаците, заявявайки че сме над всичко.Просветленият човек трябва да пренесе мъдростта в  ежедневието си, защото все пак духовното развитие включва и начините, по които се справяме с живота си.

Защо сън,защо илюзии?

преди 4 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Просветлението не означава да отречем ежедневния живот, да зарежем всичко земно и да живеем някъде в облаците, заявявайки че сме над всичко.Просветленият човек трябва да пренесе мъдростта в  ежедневието си, защото все пак духовното развитие включва и начините, по които се справяме с живота си.

Защо сън,защо илюзии?

Да, хубава и правилна дзен мъдрост, като всички дзен мъдрости.

преди 8 часа, witness написа:

Използваме го, малко кофти се получава, просто си разтягаме локуми. Рамус е виртуален повод.

Не, не го използваме ние, а той нас.
Понякога ми става жал за него...заради опитите му да се скрие зад толкова много думи. Не че някой го интересува какво става вътре в душата му.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

преди 3 часа, Aumi написа:

Да, хубава и правилна дзен мъдрост, като всички дзен мъдрости.

Дами и господа. Дзен е учение което просветлява чрез парадокси, дзен разкрива на адепта какво е съзнанието по този начин, защото самото проявление на съзнанието е парадоксално. Дзен разкрива на търсещия нещо много просто, но го разкрива на медитиращия и мъдър ум, който е положил усилия, а не на тези които блеят в пространството, тъй любимо на будистите етерналисти и други подобни: агни йоги, самкхя, веданта, прераждащи се и тн., Не го разкрива на вкопчени в "аз-а" си и произтичащото от това вкопчване в реалността. Дзен отговаря и на сложни метафизични въпроси дори без да си го поставя за цел; като защо няма Бог, защо няма душа, защо няма реалност, кое е първото яйцето или кокошката, откъде аджеба се е пръкнало всичко, и къде се намира това всичко.

Всичко се намира в съзнанието ни, въпроса които произлиза от този факт е: а къде се намира самото съзнание? Ако всичко се намира в съзнанието (иначе не се намира), ние не можем да кажем че съзнанието се намира на определено място. То не се намира никъде (в частност и ние) просто защото няма точка в което да е, и да сме, извън него. Това е парадоксалността в която хем се намираме и в същото време не сме никъде или Средния Път :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.