Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

преди 16 минути, by_chechi написа:

Нищо не си търсил !

Ей ти за някакво начало ! Ама виж по-долу истинските мислители .......техните трудове трябва да "поразровиш"....Защото искаш много , пък те мързи да си го вземеш...

Не, не ме мързи, не ми трябва просто. Не го ли разбра това. Не разбра ли че ако наистина се интересуваш от будизъм, не ти трябва нищо друго повече? Пожелавам ти да разбереш. И да се научиш да медитираш и да разбереш тоз Кьониг и Скепсис, що са толкова издухани. Хахаха :-)

• Отговори 16k
  • Прегледи 895,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

преди 7 часа, König написа:

И да се научиш да медитираш и да разбереш тоз Кьониг и Скепсис, що са толкова издухани. Хахаха :-)

Не сте издухани (макар , че така си говорим заради емоцията !:)) ! Просто подходът ви е много ограничен . Разбира се , че това на повечето им е достатъчно ! И на баба ми също ! :)

Тук става дума за знание ! За будизъм също . На мен ми е интересно да изследвам ограниченията . Когато познаваш ограниченията , можеш да ги преодоляваш....Иначе става религия - както е !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 10 часа, sound написа:

А е Чичи - в линка, който даваш става дума за будистки монах. :Д

п.п. а съвременната психология открива неща, които са открити преди хиляди години - та ...... 

То огъня и колелото също ! Ама днес караме ракети ! Баси ! Как да го обясня по-просто ? При това колелото (!) до 16-ти век е било непознато в Америките.... :lol6:

Проблемът тук е , че много неща са толкова банални , че никой уж постигнал "висше" знание , през ум не му минава за тези основни същности......! Измисля си...!

Просто се налага "маймунски" работи да обяснявам....за приземяване ! И пак няма разбиране - ограничени от високомерие и самозабравяне .

преди 12 часа, scepsis108 написа:

За кралицата

Цитат

Khandro Rinpoche defines the authentic dakini principle as “a very sharp, brilliant wisdom mind that is uncompromising, honest, with a little bit of wrath.”

Чудесно ! 

Само , че в контекста , в който е Положен не Звучи като "принцип" , а като Самоопределяне.

Сега нека влезе Рамус и "нарисува" смайваща експресия върху "съответстващата Връзка.

Очаквам да подаде "обратна връзка " и сигнал - " В коя приказка живее Мохинита и дали това не е смущаваща трансформация в областта 

на "несъзнаването" , който да изхвърли емоционално негативен заряд ?

Само да не ми развива "потенциал' в дуални , ригидни "схеми" , където да Измести Фокусът в "произволен аргумент" , отчитащ единствено 

участието му .

Държа да подчертая , че за мен кой в каква приказка циркулира , кой как се самоопределя и чувства , кой как се Подава на Света - НЯМА 

абсолютно никакво значение , тъй щото за мен тези "казуси' са нормални и стандартни процеси.

Така , че нищо "подмолно " към Мохинита , използвам подадената "асоциация" - Удобно , за да изведа основният Акцент ! 

Акцента за двойният "стандарт и аршин' ! 

Защото някак несправедливо изглежда моята "Езда на Еднорога' да боде очите , а прераждането на една Дайкини да стимулира ..

Еротичен Фокус , може би ... :) , А Рамус ??? 

Подчертах Изрично акцента - Придържай си Филипиката към Контекста ! 

преди 4 часа, _sirena_ написа:

Чудесно ! 

Само , че в контекста , в който е Положен не Звучи като "принцип" , а като Самоопределяне.

Сега нека влезе Рамус и "нарисува" смайваща експресия върху "съответстващата Връзка.

Очаквам да подаде "обратна връзка " и сигнал - " В коя приказка живее Мохинита и дали това не е смущаваща трансформация в областта 

на "несъзнаването" , който да изхвърли емоционално негативен заряд ?

Само да не ми развива "потенциал' в дуални , ригидни "схеми" , където да Измести Фокусът в "произволен аргумент" , отчитащ единствено 

участието му .

Държа да подчертая , че за мен кой в каква приказка циркулира , кой как се самоопределя и чувства , кой как се Подава на Света - НЯМА 

абсолютно никакво значение , тъй щото за мен тези "казуси' са нормални и стандартни процеси.

Така , че нищо "подмолно " към Мохинита , използвам подадената "асоциация" - Удобно , за да изведа основният Акцент ! 

Акцента за двойният "стандарт и аршин' ! 

Защото някак несправедливо изглежда моята "Езда на Еднорога' да боде очите , а прераждането на една Дайкини да стимулира ..

Еротичен Фокус , може би ... :) , А Рамус ??? 

Подчертах Изрично акцента - Придържай си Филипиката към Контекста ! 

Напъните ти да не можеш да устоиш и да намесваш мен, правят пиеската ти само още по-комична. Лицемерието не отива на никого, а на една истинска Сирена още по-малко. Но женската завист и ревност са толкова силно развити в теб, от там и неспособността ти за водене на диалог с почти всички женски никове в този форум.

Когато се научиш да блестиш със собствената си светлина, без да се налага да се затвърждаваш за сметка на чуждата, ще откриеш един съвсем друг свят, където различността не е заплаха, а пространство. Представи си само колко нелепо би било, ако "фа бемол" завиждаше за звученето на "си диез"?! 

Всеки твой пост напоследък е поредната суетна декорация на посредствеността ти. Ако бях мъж, щях да имам поне секусална мотивация да ти изтърпявам превземките и фалша, но не съм. А ако бях жена, щях да те унищожа с думи, яхвайки без усилие архетипа на Кали. Но понеже нито съм мъж, нито жена, само хвърлям светлина над превземките ти с мотива някой ден сама да си ги отразиш. Огледалце, огледалце…

==========================================

Всеки осъзнат образ от личното несъзнавано отваря вратичка към други, многопластови образи, но вече в колективното такова, където установените връзки между индивидуалното и колективното, се разгръщат многомерно, тъй като психиката е обща за цялото човечество. Многостранността и разнообразието на психологичните интерпретации в наше време е поразително и за непосветения е смущаващо, че не могат да се подредят в една обща схема. Докато не се вземат предвид мистиката, окултизма, шаманизма и всички останали древни мистерии, които също са психичен опит, трудно може да бъде създаден обективен модел.

Защо Рамус ти друса фантазиите? Защото даже на примитивно ниво човек изпитва непреодолима нужда да си измисля тайнства - тяхното притежание го спасява от разтваряне в несъзнаваното на социалното и от едно фатално психично увреждане. Както е известно, много древни тайнствени култове с техните скрити ритуали са служили на нуждата от диференциация. Християнските свещенодействия също са разглеждани като мистерии в ранната църква и както при кръщението, са били извършвани само под воала на алегории. Абсолютно същият принцип е присъства и във Ваджраяна будизма. Ако някой не е психически израстнал и надрастнал страха да "покани" дакини принципа в осъзнаването си, няма как да навлезе в по-фините състояния на съзнанието. Идамите, например, са умствени манифестации, които се визуализират не само за да се лекуват неврози и травми, но и за постигане на много по-дълбоко ниво на будност и различаване. 

Въобще, в света на човека, който все още не знае кой е и нуждата от идентификация с нещо - самоопределяне е водеща, всичко това остава непросто невъзможно за разбиране, то е невъзможно дори за възприемане. Какво остава да му бъде търсено обяснение или пък практично приложение.

Цитат

But then, in the Tantric tradition, there is the wild aspect of the dakini, untamed, and free, belonging to no man,” Tsultrim Allione explains. “Dakinis have a quality of playfulness, expressing emptiness and pulling the rug out from under you. This feminine quality of seduction and play makes you insecure and yet open.”

Spoiler

Like many elements of Vajrayana, the dakinis emerged first in the Indian Tantras, and those, in turn, had partly drawn on ancient pre-Aryan goddess traditions. When Tantra originated in India, the dakini was seen as wrathful and often described as a blood-drinking flesh eater who lived in charnel grounds or cemeteries, challenging the yogis to explode their fears. After Buddhists adopted tantric ideas and tantric Buddhism migrated to Tibet in the eighth century, this image softened somewhat.

A gentler, more sensual and accommodating female image emerged, one that nurtured and sustained the practitioners; though that enticing figure could still instantly resort to more dramatic, wrathful means when the peaceful approach of seduction didn’t work.

This enigma is embodied in Vajrayogini, who is often called the chief of dakinis. Usually depicted as an attractive teenage girl, naked except for a few bone ornaments, she glances invitingly while also swinging a curved knife, ready to cut through ego clinging without warning.

“When you want to accomplish something, you always invoke the presence of the dakinis,” says Tsultrim Allione.

“The dakini is not far away. We all have the dakini within us. Find her and play with her, and feel all the levels of her in us and in the world. We need her.”

Чудесно обяснение защо медитациите на някои от пишещите не водят до желаните резултати, а само задълбочават още повече психичните им неврози, които се изливат тук в солидни порции, но с малки почивки:

Цитат

…Само потискането, практикувано във и за себе си е погрешно. Като че ли човек има неизменното право да задържа всичко, което е тъмно, несъвършено, глупаво и виновно в хората край него - защото, разбира се, такива са нещата, които държим настрана, за да се предпазваме. Изглежда, че в очите на природата е грях да крием нашето несъвършенство - също както и да живеем изцяло от вътрешната си страна. Изглежда, че в човешкия род има една съвест, която строго наказва този, който не може някак и по някое време, каквото и да струва на гордостта му, да престане да се защитава и да се утвърждава и вместо това да си признае, че е грешен и обикновен човек. Докато не успее да направи това, една непроницаема стена го отделя от живото чувство да се усеща човек сред хората. Тук откриваме ключа на великото значение на истинската, нестереотипна изповед - смисъл, известен на всички култове по инициация и мистерии на древния свят, както се вижда от едно изказване в гръцките мистерии: "Отдай това, което имаш. и тогава ще получиш." Юнг

Въобще, когато имам време, ще минавам и ще ви просвещавам състрадателно. Количествените натрупвания, рано или късно, предизвикват качествени изменения.:jeer:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Перфектно си се описала . Браво . Олекна ли ти ? 

Ето тази тази Тъмна страна исках да изведа лежерно от периферията на емоционалните ти инстинкти , които толкова време задържаш 

нездравословно в себе си . Пое провокативният "конец" и чрез импликацията прожектира образа си от твоето "огледалце".

Сега вече е нужно да поработиш върху Възприятията си към Сирена .

"Защо Сирена предизвиква такава емоционална картина в мен " ? 

"Защо това Дразни и Стържи някъде Дълбоко по Сетивните ми етажи" ?

..............

Създавам Егрегори , Мохинита ... Възползвай се ..

Тренирай ..

Отговорите когато са "навън" са Видими , но когато е Нужно да се Регистрират Отвътре са "неудобни " и имат Бодли.

Затова обичайно Дремят подтиснати в тъмната периферия и чакат Импулс за Екзалтация .

Външна намеса не може да ги "разсече" , това си е вътрешна конфигурация на упорити процеси .

Затова Тренирай и Декорирай Вътрешността .

преди 21 часа, König написа:

Трябва да знеш как да работиш с "лудоста" на околните, за да можеш да постигнеш каквото трябва.

Toва е така, но няма как да се случи при виртуално общуване.

преди 21 часа, Śūnyatā написа:

Не могат да ги оборят, да ги бутнат с пръст, защото те са прозрачни и пръстът преминава през тях.

Така е, но това не ги променя.

преди 20 часа, by_chechi написа:

Как да ти го кажа без да те обидя , че следва да изучаваш съвременна психология .

Без да те обидя, то ти нямаш никакво понятие нито от съвременна, нито от не-съвременна психология. Очевидно е, че си пълен лаик в тази тематика.

преди 9 часа, Мо_хи_ни написа:

Става дума за принцип. За енергията на определен архетип в несъзнаваното и неговите прояви.

Разбира се, че имаш капацитет на дакини, както всеки друг. Дакини не е архетип в несъзнаваното...

––––––––––––––––

ОК. Нали искаше нещо като лично споделяне, но не можа да зададеш правилния въпрос. Това за теб лично го пиша, понеже попита.

Дакини има природата на пространството, тя няма форма или цвят. Това е Дхармакая.

Енергията на Дакини се проявява в измерението на недуалното блаженство на субекта и обекта. Това е Самбхогакая.

Дакини се излъчва в безбройни мирни, очароващи, обогатяващи и защитаващи (гневни) форми, които танцуват. Това магически проявяващата се Нирманакая.

Дакини е твоя ум.

–––––––

Това не е преписано от никъде, нито чуто по този начин. Това невежо обяснение спонтанно се роди в моя ум, когато прочетох твоя пост. Дано донесе някаква полза.

преди 58 минути, scepsis108 написа:

Toва е така, но няма как да се случи при виртуално общуване.

Без да те обидя, то ти нямаш никакво понятие нито от съвременна, нито от не-съвременна психология. Очевидно е, че си пълен лаик в тази тематика.

Разбира се, че имаш капацитет на дакини, както всеки друг. Дакини не е архетип в несъзнаваното...

––––––––––––––––

ОК. Нали искаше нещо като лично споделяне, но не можа да зададеш правилния въпрос. Това за теб лично го пиша, понеже попита.

Дакини има природата на пространството, тя няма форма или цвят. Това е Дхармакая.

Енергията на Дакини се проявява в измерението на недуалното блаженство на субекта и обекта. Това е Самбхогакая.

Дакини се излъчва в безбройни мирни, очароващи, обогатяващи и защитаващи (гневни) форми, които танцуват. Това магически проявяващата се Нирманакая.

Дакини е твоя ум.

–––––––

Това не е преписано от никъде, нито чуто по този начин. Това невежо обяснение спонтанно се роди в моя ум, когато прочетох твоя пост. Дано донесе някаква полза.

В тази форма както е написано, отнова оставя много пространство за спекулации и вероятни неразбирания. Това не може да се разбере ако не се е преживяло, ако сам не е усетил човек тези фини разлики. Проблема може би е в това, по начина по който се изразява това, и хора които не знаят как да разбират и тълкуват правилно подобни писания, си вадят съвсем погрешни изводи. Това всичко са обяснения за неща и аспекти от осъзнаването на ума, от работа с него и осъзнаване не неговата структура. Всички тези "шарени форми" са просто инструкции, нищо повече. Инструкции и то за точно конкретно нещо, което може да бъде разбрано само от настроен на същата "чистота" ум. Но както се случва в 99% от случаите, се разбират напълно погрешно и омешено с хронично житейско замаяване, става сташно. Не знам, сигурно е карма да може да се разбира това правилно, и то само това звучи логично. Явно трябват животи занимаване с това, докато се изгради преродената осъзнатос и сетивна интуитивност за тези неща. Просто да има натрупване човек, заслуги. 

преди 1 час, _sirena_ написа:

............

Точно тази страна ми е любимата и на мен.  Просто маскирана витае на високо и то по скоро благодарение на гравитацията на масивни обекти, иначе сама няма цел и посока. Просто изчерпана вече, както казваме ние, изцъкана.

Иначе с една дума на върти на малкия си пръст, а пък след кризи и сривове купува антики. Така са "висшите животни", сам ко газа тя. Ох, винаги ми е много забавно тук, все пак то и за това е този форум. Да се забавлява човек и прекара свободното си време, а не да си лее депресиите тук по хората човек. Хахаха, ох мухлини. 

преди 1 час, scepsis108 написа:

––––––––––––––––

Дакини е твоя ум.

–––––––

Изключително съм радостна на този спонтанен отговор, понеже не ме интересуват определенията, а личните преживявания. Знам колко е трудно да се опишат, но когато преживяването е истинско, човек намира спонтанно думите, колкото и на пръв поглед да му изглежда, че пише несвързано, глупаво, неточно - трудно се изразява неизразимото. 

В случая свърза изключително поетично проявите на тази енергия с Трикая, но този път ги изписа със собствения си почерк. Мен точно тези "невежи" обяснения ме интересуват - точно те са личната опитност, а не назубреното! В назубреното няма "сол", няма осъзнаване - посоляването се случва само, след като човек го изживее, след като се отърси тотално от "желанието за постигане", за да мине през игленото уше…

За мен дакините, женският мъдър принцип, са и "пазителките" на знанието зад портите на страха. Не можеш да лицемерничиш и да преминеш. Когато се опитваш да се промушиш неискрено, го няма "танца на безкрая". Защото когато съм преодолявала вътрешен страх, в мен се пораждаха невероятни визии за необятно пространство, една неописуема "огромност", която не бях аз и бях, и всичко беше и не беше… Отначало свързвах  това с настъпилото психично облекчение и по-свободното протичане на енергията, но след време разбрах, че техническото обяснение е прекалено ограничено - усещането за "вкус" от някакъв "друг свят" не преставаше да ме напуска. И понеже не можех да направя никакви връзки с тези преживявания, тези въпроси оставаха висящи в течение на много време, докато преди 3 години някъде не ми се отдаде случай да си поговоря с ринпончета в Белгия. След това намерих връзки в тази посока и при Юнг. А по-късно започнах да си обяснявам по свой, недъгав начин "усещането за знание", което се появява при "разширяването", което се опитвам да опиша. Казано с думи прости - човек преминава в друг психичен пласт, където абстрактното е филтърът, през който се долавят буквално "откъси" от генезиса на всяка мислеформа.

Благодаря за искреността. Въодушевих се, сигурно ми личи. И понеже съм егоист, си пожелавам да чета повече от тези твои, напълно спонтанни постинги.

преди 2 часа, König написа:

Всички тези "шарени форми" са просто...

....просто проявленията на свойствата на мозъка .

От двигатели поне малко надявам се разбираш (или питай в сервиза) .

Къде му е свойството на двигателя да превръща горивото в движение ? Къде да го търсим и намерим ? Това негово свойство как се проявява ? Но иначе характеристики на свойствата му на входа и изхода в диаграми разни правим....

На тези три въпроса като си отговориш , със свойствата на мозъка няма да имаш особени проблеми и начините им на проявление....Е , при мозъка е по-сложно , но разбирането на понятията е същото !

Проблемът на будизма е , че няма мозък - пусто е ! Бе , направо си е кухо....:laughing4:

преди 4 часа, Мо_хи_ни написа:

Иска ти се да бъдеш " Кали" , ако не - Клеопатра , то в краен случай Троянската Елена , ама Енергийната ти структура - Слаба .

Ела да ти покажа какво да "чистиш" : 

преди 4 часа, Мо_хи_ни написа:

Виж, Сирена, ти не си нищо повече от добре излъскана, комплексирана, тъпа селска фльорца в градските условия на Хаскю. Непрекъснато ни сервираш сиропирани в мистика въртели и иширети, в които опитният психонавт разпознава от далеч липсата на съдържание. Твоята цел не е нищо повече от едно безконечно смучене на енергия от мъжете.

Това е Гневът ! 

Гневът се Излива чрез "Обиди"  , чиято стойност отговаря на натрупаният Негативен заряд , който 'привидно" изглежда , че се е "освободил" , но Дефакто просто се трансформира от Съзнателният Двигател към Подсъзнателният .

Знаеш ли защо ?

Обидите са Замърсена Енергия , но те имат функцията на Бумеранг - връщат се обратно в "инкубатора " , в който са "родени" .

Тази Енергийна "бомба със закъснител" се връща обратно и започва отново да руши само , че вече в Подсъзнателният Двигател.

Имам в блога си тема за "думите ' , осмисли я  ще ти бъде полезна .

преди 5 часа, Мо_хи_ни написа:

За тази цел ти умело използваш облеклото, грима и езика на тялото, плюс засукани, но, де факто, напълно лишени от съдържание вербални формулировки. Това са средствата, с които изплиташ своебразна паяжина, в която улавяш наивните мъже и ги изсмукваш. Играеш го претенциозна и недостъпна, но непрекъснато даваш надежда на мъжа, ала никога удовлетворение, защото се храниш с неговото усилие да те спечели.

Това е Причинителят на Гневът ти ! 

Това е Ресурът , който не Умееш да Развиеш , а Желаеш.

Това е камъчето , което ти преобръща каруцата , когато наблюдаваш "образът ми' .

Не , че не си правила Опити в тази посока , но всички завършиха драматично и трагично.

Това подсили неприятният вкус в устата ти спрямо моят "ефир" .

Неслучайно някои мъже буквално полудяват, когато попаднат в паяжината на такъв енергиен вампир, какъвто е всяка нарцистична жена.

Явно не става само с Нарцисизъм , защото нямаше да имаш проблеми да бъдеш в по-горната апликация.

На практика истинска интимност с теб е невъзможна, защото ти вътрешно панически се страхуваш от уязвимостта в любовта, за която развяваш плитки и клиширани плакати, а към секса в общи линии си индиферентна, освен ако не го ползваш като средство за други цели - например, помпане на егото си или задълбочаване зависимостта на мъжа към теб. Ти си абсолютно студена, празна кукла Барби и не се интересуваш от нищо друго освен от себе си - съвършен нарцис. 

Това е Индиректна Табелка към "горките мъже" да се пазят от този Енергиен Вампир Сирена , защото освен да им пийне Енергията - Секс и ласки няма да Усетят . :D

.....................................

Събуди Кундалини в себе си и се научи да я Яздиш .

Кундалини Издига Свръх-Естествените Способности и Променя Цялата ти Същност , като едновременно с това Насища Сетивата ти 

с Първородната Женска Сила и Енергия .

Това ще Отключи Неподозиран Сексуален Апетит в Мислите ти , в словата ти , в Очите ти , в Движенията ти , в "Стъпчиците ти" ..

Това е , което Привлича Мъжката Енергия , Мохинита .. 

Затова Мъжете искат да ме "докосват"  , да вплетат длани в моите , затова търсят очите ми .. 

.......................................................

Вместо да "разказваш , че гроздето е кисело .. Изкачи се и си Набери " .

Толкова от мен .. Колко да ти дам ?  Давах ти , давах ти .. Но на теб ти е по-лесно по "надолнището" ..

Всеки носи Изборът в Себе си .

на 10.06.2017 г. в 7:23, Реджеп Иведик написа:

Ограниченията са ограничения и не са ограничения.

преди 14 часа, scepsis108 написа:

Всеки спящ спи в свой свят и сънува различен сън от този на останалите, а тези които са се събудили от съня на личността и явленията пребивават в един сън - съня на пустотата, освободили са духа си, тогава ограниченията не са ограничения, защото няма какво да промени или ограничи тази "основа". 

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Светът се променя. Не съм очаквал бай Чечи да прояви толерантност

Толерантност - винаги ! Толерастия - никога !

....Ваше Най-Високо Неразличителство ! (приеми го за толерантност към безхаберието ти) :)

В същност вече стана дума , че си Лъже-Реджеп ! Не си истинския ! При това беше обяснено ясно защо не си....!

Това си ти (то и тук будистите :)) : 

https://www.vbox7.com/play:cc18de8c

Истинският е този : 

https://www.vbox7.com/play:021b1df4d9

преди 3 часа, by_chechi написа:
Нека твърдо и безусловно да отбележа , че такова нещо аз никъде не съм писал !!! :angry22:
Ако трябва админите да вземат отношение , моля ! Настоявам - поправи си провокацията или по-добре го изтрий : 

"....  преди 10 часа, by_chechi написа:

ето днес е гей парада в София. Празник на толерантността и правото на всеки да бъде, поучи се..." 

От долу под името , другото , което ми се приписва да съм казвал е преправено , е нагъл монтаж , откровена гейска провокация ....:devil2:

Ето какво съм писал:Гей парадът е парад на толерастията , не на толерантността  ! " 

Цитиран е König , а е приписано на мен .  Типично елементарни хиндуизки "хватки" по отношение на будизма - аде няма нужда ! Човек едно казва - те го обръщат точно на обратно :

Тук следва и въпросът , кой е този  dkmi стоящ стаен от 2008 година , пък изведнъж се активизирал по такъв начин.....?

Абсолютно никаква идея си нямам как се е получило!!!!

Маркирам с мишката, и избирам "цитирай това". Защо и как се е лепнало твоето име като автор - нямам идея... може би съм маркирал цитат, в който ти си цитирал в твое мнение на въпросният човек.

Извинявам се за недоразумението.

поправка:

Точно така се е получило. Сега пробвах - ти си цитирал въпростният автор, аз съм маркирал цитираният от теб текст (който се намира в твоето мнение), и при "цитирай това" излиза, че ти си автор на въпросният цитат.... 

преди 2 часа, by_chechi написа:

Светът се променя. Не съм очаквал бай Чечи да прояви толерантност

Ето така се получава:

Редактирано от dkmi (преглед на промените)

преди 29 минути, dkmi написа:

Абсолютно никаква идея си нямам как се е получило!!!!

Щот си новобранец, затуй.

Обаче бай ти Чечи е от 1000 години у форума и не се усети.

Още си мисли, че битието определя съзнанието, ама има претенции, че ни учи да мислим. 

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Щот си новобранец, затуй.

Обаче бай ти Чечи е от 1000 години у форума и не се усети.

Още си мисли, че битието определя съзнанието, ама има претенции, че ни учи да мислим. 

Изобщо не съм погледнал какво е лепнало като автор на въпрсния цитат... както и да е, затрих го, разбрах и как се е получило. Видеото го направих, за да се види, че не е умишлено или с някаква цел, а е грешка.

преди 8 часа, _sirena_ написа:

.. Колко да ти дам ?  Давах ти , давах ти .. Но на теб ти е по-лесно по "надолнището"

Мда…маниакалността започна да се преобразува в грандомания. Но и за това има решение, което зависи от самия човек. Когато сам успее да разбере какво представлява „болното издуване на аза“, когато наистина го осъзнае,  ще разполага с отлично средство за по-адекватна преценка. Но докато това не се случи, кухият театър ще си върви, плоската пиеска с язденето на еднорога ще продължава да цикли едно и също за идейните нужди на идентификацията. Суетата на незнаещият кой е…

преди 16 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Човек идва да научи нещо и това ли заслужава? Друг е въпроса какво ще приема.

Човек може да научи нещо и без да се включва в дискусията. От тази тема, аз например научих, че от будизма няма какво толкова да се научи, което да не може да се научи и в най- долнопробната кръчма. Това пък обяснява, защо Буда е бил толкова дебел.  :)

преди 20 часа, König написа:

Просто да има натрупване човек, заслуги.

Разбира се.

преди 19 часа, Мо_хи_ни написа:

си пожелавам да чета повече от тези твои, напълно спонтанни постинги.

Тук са цитирани и Буда, и Нагарджуна, и махасидхите, и дзен-учителите, които изразяват автентично осъзнаване. И какъв е ефекта? Темата е панаир на суетата, невежеството и вулгарността.

За мен е полезно да се включвам понякога в нея, понеже ме потапя на дъното и ми показва емоционалната, интелектуалната и духовната бездна, която обитават повечето същества. В думите ми няма никаква надменност или критичност. Това е просто констатация, факт.

преди 1 час, язе написа:

Човек може да научи нещо и без да се включва в дискусията. От тази тема, аз например научих, че от будизма няма какво толкова да се научи, което да не може да се научи и в най- долнопробната кръчма. Това пък обяснява, защо Буда е бил толкова дебел.  :)

Буда не е бил дебел. Такъв е представен от някои китайски художници и склуптори. Не смесвай, моля, простотиите изписани в тази тема с будизма. Учението на Буда има толкова общо с изписаното в темата и с поведението на някои от участниците, колкото има общо Гручо Маркс с Карл Маркс, т.е. няма нищо общо освен етикета.

Редактирано от scepsis108 (преглед на промените)

преди 1 час, язе написа:

Буда е бил толкова дебел.  

Вероятно е бил харабия човек :Д - инак най- долнопробната кръчма да ти е мерило за каквото и е да е било извън нея, е някак неуместно. (:

Честно казано не се сещам за активна тема/ форум/ блог в България в момента във връзка с будизма (а и не само). който да се отличава с някаква смисленост - и пак казвам, това ми впечатление се отнася далеч не само за будизма.  Та - че няма какво да научиш, може би не касае будизма, а пространството, което си избрал, за да научиш нещо за будизма. (;

преди 5 часа, dkmi написа:

Извинявам се за недоразумението.

Благодаря за извинението !

Друг път внимавай какво правиш ....! 

Дума дупка не прави , но писаното остава ....четящи всякакви !

преди 1 час, scepsis108 написа:

И какъв е ефекта? Темата е панаир на суетата, невежеството и вулгарността.

За мен е полезно да се включвам понякога в нея, понеже ме потапя на дъното и ми показва емоционалната, интелектуалната и духовната бездна, която обитават повечето същества. В думите ми няма никаква надменност или критичност. Това е просто констатация, факт.

Като не приемаш критика никаква , какво очакваш ? На хората им писва от папагалщини....

Бездната е голяма , а ти никакъв шанс нямаш да стигнеш дълбочините , с това дърво за което си се вързал....за вкопчване говориш , а себе си не виждаш най-вкопченият от всички..... :)

Сравни твоя будизъм с този пост - какви са приликите и разликите ? На някакви размисли водят ли те ? Изводи ? Защо не така търсеното от теб просветление ?

Този пост не е сложен само майтап да става - такава форма съм намерил за подходяща ! Формата е такава , че най-лесно би могла да ти отвори очите за дълбочините......или за винаги да затвори затвореното . Съдържанието е определящо , формата е коригираща ! Будизмът е безкрайно далеч от това основно разбиране ! Постът е сложен за да те накара да мислиш - ако и колкото можеш .....!

преди 1 час, sound написа:

Вероятно е бил харабия човек :Д - инак най- долнопробната кръчма да ти е мерило за каквото и е да е било извън нея, е някак неуместно. (:

Честно казано не се сещам за активна тема/ форум/ блог в България в момента във връзка с будизма (а и не само). който да се отличава с някаква смисленост - и пак казвам, това ми впечатление се отнася далеч не само за будизма.  Та - че няма какво да научиш, може би не касае будизма, а пространството, което си избрал, за да научиш нещо за будизма. (;

Аз само споделих, какво би могъл да научи човек за будизма, четейки конкретната тема. Щото ей го на- Ванко влиза за да научи нещо. :)  Все пак, темата е "Будизъм (за любопитни)", а аз чак сега от теб разбирам, че нито е Будизъм, нито за любопитни... Ще го имам предвид, ама да знаете, че това заглавие е адски подвеждащо. 

А за кръчмите, не си прав изобщо. Там хората влизат различно зли и излизат еднакво добри. С малки изключения.,.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.