Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

преди 1 час, valkiria1 написа:

Това, което си цитирал от моя пост е точно отговора на твоето питане за Исус и уж предполагаемите му вуйчовци Мойсей и Аарон.  Последствие задаваш въпроса :

Ти май на разбираш,  аз не питам, а твърдя, че според Корана, Мойсей и Араон са вуйчовци на Исус, защото Мария, Майката на Исус е представена като тяхна сестра. След, което ми отговаряш, че имало сестри по вяра"...има разлика между сестра по вяра и кръвна сестра и тънка разлика в арабското наименование на двете .Това е "тайната" на обърканото според теб родословие в Курана ".

Ако искащ да ме обориш, покажи къде в Корана се говори на други места за "сестри по вяра" , а не по плът? 

Но иначе ето текст от Крана, където се казва, че Мария (майката на Исус) е сестра на Араон:

Сура 19:27 И отиде с него при своя народ, носейки го. Рекоха: “О, Мариам, ти стори нещо осъдително.

28

О, сестро на Харун, баща ти не беше лош човек и майка ти не беше блудница.”5

29 И посочи тя към него. Рекоха: “Как ще беседваме с дете в люлка?”    

30 Рече то: “Раб съм на Аллах. Даде ми Той Писанието и ме стори пророк.    

31 И ме стори благословен, където и да се намирам, и ми повели да отслужвам молитвата, и да давам милостинята закат, докато съм жив.    

32 И да бъда нежен към своята майка. И не ме стори Той горделив, непокорен.

33 И мир на мен в деня, в който съм роден, и в деня, когато ще умра, и в Деня, когато ще бъда възкресен!”    

34 Това е Иса, синът на Мариам словото на истината, в която се съмняват.

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 410,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

преди 9 часа, realno написа:

Според едни археолози е на 12 хил години, според други на 10 хил години, според  трети на 9 хил години,

"1. Йерихон, Палестина - 9000 години пр.н.е. Йерихон е най-старият продължително населен град. В древността той е бил обграден от каменна стена и в него са живели между 1000 и 1500 жители. Градът се намира близо до река Йордан на Западния бряг и в момента населението му е около 20 000 души."
а според четвърти на 8 хил години:

Построен Йерихон - първият град с крепостна стена 8000 г. пр.Хр.    

На друго място  пише: "Най - ранните селища, открити в Палестина се датират около 9000-7000 г. пр. Хр. (възрастта им е определена чрез радиоактивния изотоп С14)"

Така, че почнахме от 12 000 и стинахме до 7 000 г. пр.н.е.

Тия години ги нямате за нищо, но "изчисленията" доказва само едно, че не са точни.  За да угодите на атеистичните си теории сте готови да напишете и милиони години на нещо, което е съществувало преди няколко хиляди години. Но това разбира се си е ваш проблем.

А на кого мислите са каша в главата, няма смисъл да коментирам. 

Покажи  друго място в Корана, където се говори за духовни сестри или сестри по вяра, а не по плът.

Мамин Златен... Всички тези аргументи, работят против теб бе Златен... Защото ти се опитваш да търсиш потвърждение на библейски събития с археологически разкопки. Проблемите при този подход са много. Първият е, че историческите и археологичните факти, като правило не съвпадат с библейските събития. Вторият, както сам забелязваш е, че това за разлика от математиката не е точна наука и датировката не е прецизна (поне що се отнася до толкова древни времена). Нататък, да продължавам ли? Или сам ще си направиш изводите, кой къде се е оплел като пате в калчища.

И още нещо. Аз не съм атеист и не пробутвам никакви атеистични теории. Но виж, ти се хващаш за тях, за да си потвърдиш думите.

Една молба към realno - моля те, че ти по-добре какво ти пишат другите потребители.

Ще ти поясня

на 11.12.2018 г. в 7:15, darkterminal написа:

Мамин златен... Нямаш си дори на представа каква каша ти е в главата... Ше доказваш библейски събития чрез археологически находки... Най-старите пластове в Йерихон се датират от около 10то хилядолетие пр. н. е. Ше рече, че според археолозите, градът е на около 12 хиляди години! Значи е, има - няма два пъти по-стар от света (според Светото Писание)... Ади... Бегай, да решаваш планиметрични задачи, с помощта на граматиката... Ситуацията в която се поставяш, е малко по-абсурдна от това!

10то хилядолетие пр. н. е.Ше рече, че според археолозите, градът е на около 12 хиляди години

12 хиляди назад от сегашния момент, не от началото на новата ера.

преди 10 часа, realno написа:

Според едни археолози е на 12 хил години, според други на 10 хил години, според  трети на 9 хил години,

"1. Йерихон, Палестина - 9000 години пр.н.е. Йерихон е най-старият продължително населен град. В древността той е бил обграден от каменна стена и в него са живели между 1000 и 1500 жители. Градът се намира близо до река Йордан на Западния бряг и в момента населението му е около 20 000 души."
а според четвърти на 8 хил години:

Построен Йерихон - първият град с крепостна стена 8000 г. пр.Хр.    

На друго място  пише: "Най - ранните селища, открити в Палестина се датират около 9000-7000 г. пр. Хр. (възрастта им е определена чрез радиоактивния изотоп С14)"

Тия години ги нямате за нищо, но "изчисленията" доказва само едно, че не са точни.  За да угодите на атеистичните си теории сте готови да напишете и милиони години на нещо, което е съществувало преди няколко хиляди години. Но това разбира се си е ваш проблем.

А на кого мислите са каша в главата, няма смисъл да коментирам.

Така, че си преизчисли годините, които си използвал и не обвинявай другите, че "не могат да смятат".

преди 9 часа, darkterminal написа:

Мамин Златен... Всички тези аргументи, работят против теб бе Златен... Защото ти се опитваш да търсиш потвърждение на библейски събития с археологически разкопки. Проблемите при този подход са много. Първият е, че историческите и археологичните факти, като правило не съвпадат с библейските събития. Вторият, както сам забелязваш е, че това за разлика от математиката не е точна наука и датировката не е прецизна (поне що се отнася до толкова древни времена). Нататък, да продължавам ли? Или сам ще си направиш изводите, кой къде се е оплел като пате в калчища.

Истината е точно обратното на това, което казваш. Археологическите открития и историята не противоречат на Библията, но я потвърждават. Това е една от разликите между Корана и Библията. 

преди 1 час, realno написа:

Истината е точно обратното на това, което казваш

вече колко пъти ще се доказва че детето е неграмотно. Но най-интересно е, че дори и такова чудесно е усвоило хитрите номера да провокира хора с имитацията си на интелигентност. Тия номера дори не са особено оригинални, но той умело напипва кои са стожерите на няколко други пишещи и ги атакува чрез неговите собствени устои. Това дразнене е непрекъснато и той заради него живее - това му е ролята и функцията в тази тема.

Колко ли пъти ще се пробва някой да му показва или доказва нещо. По принцип дебати и дискусии се водят НЕ между хора които са фанатични вярващи, защото в основата на този тип общуване е предпоставката за рационалност и интелигентност. Докато в това дето се разиграва тук интелигентност въобще не е налице - поне в едната страна. Детето по-скоро ще си отхапе езика и ще го изяде суров, отколкото да признае някъде че той е в грешка. Какво да говорим - да обмисли възможността и "светото писание" да има неточности, да има проблеми ... Той доказва и изпробва вярата си и е тук само за да си я отстоява. И всички останали в някакъв смисъл правите същото, и заради това е налична подобна повторителна игра.

Рационален подход в основите си е разкриване, което няма край. НЯМА КРАЙ. Една от първите граници, които всеки субект със същностен рационален подход е достигането на границите, определени от личните устои на всеки човек. Тия устои той ги наследява от ранното си детство, когато те са били първите му тухлички за градене на идента си. Появата на възможност за рационално осмисляне, означава че рано или късно този тип "дисекция на света " се достигат пределите на самия "МИСЛЕЩ". Тия предели са именно завареното положение от лични вярвания.

Масово е явлението имитацията на рационалност да стигне до личните вярвания и там да спре... Заради това е именно ИМИТАЦИЯ, защото изведнъж рационалността спира пред абсолютния приоритет на личното вярване, като личният край на вселената. Това са условно два типа хора - единия от които рационалния му подход става същностен и основен. И намира начин да се пребори с личната му граница. По този начин тази граница се развива и субекта - заедно с нея.

В положение при което личната конструкция от вярвания е крайна и окончателна, дори и да е налице рационалност и интелект - тия двете при досег с личните граници веднага се "отдръпват" защото настъпва силен вътрешен ДИСОНАНС и оттам - вътрешен конфликт. По този начин субектът най-много си осигурява едно движение вътре сред границите си, но никога не намира път през тях. Такива субекти градят цял живот личната си територия, борят естествените конфликти с други такива територии, основани на други вярвания.

Механизмите и процесите при които един субект е възможно да застраши собствените си граници сред които е постановен животът, светът и неговия идент, са напълно идентични със същото, но като заплаха от друг субект - вече "отвън". такава заплаха - отвън - е значително по-лесно да се бори, защото това тренира всеки още от съвсем малък. самата идея за идента - е именно в задължителното намиране, укрепване на основи, а после - ОТСТОЯВАНЕТО ИМ... като търсенето на непрекъснато разрешаване на конфликтите, възникващи между различните типове отражение, наричани сред народа "гледни точки".

Витрина за всичко това е разделът за религиите - сред които и да са форуми или живия реал. Това е сякаш вечно... без оглед на история, география, култура...

Изключително любопитно свидетелство, което обвинява исляма в заблуда и неморалност.

Св.Йоан Дамаскин е образован арабин, който е роден около 680-та година. В една от книгите си "За Ереста" казва:

И до ден днешен държи народа в заблуждение суеверието на измаилтяни– предтеча на антихриста. То произхожда от Измаил – родения Аврааму от Агар, поради което последователите му се наричат както агаряни, така и измаилтяни. А ги назовават сарацини (Σαρακηνο†ς) като онеправдани от Сара (Tκ τ\ς Σά„…ας κενο†ς), поради казаното от Агар на ангела:„Сара ме празна отпрати“ (Σά„…α κενήν με Bπέλυσεν).Те са били идолопоклонци и са се покланяли на Зорницата и на Афродита, която на собствения си език са нарекли Хавар, което означава „велика“. Прочее до времето на Ираклий явно са били идолопоклонци.Оттогава, а и до не отдавна, у тях излезе лъжепророк, наричан Мамед. Той,след като му попаднали на ръка Старият и Новият Завет, и също, след като пообщувал с някакъв арианин, уж монах, организирал собствена ерес.Като придобил влияние над народа с привидно богопочитание и благочестие. Преданията за прелюбодейството на Авраам и Агар върху камъка вероятно са отражение на пред ислямската легенда, според която двама любовници, Исаф и На’ила, извършили прелюбодейство в меканския храм и за назидание били превърнати в камъни. В последствие двата камъка били поставени на хълмовете Сафа и Маруа близо до храма и с течение на времето станали обекти на поклонение. Той започнал да разгласява, че му било изпратено от небето писание. А след като нахвърлил в книгата си някои законоположения, достойни за присмех,предал им религиозен култ. Той казва, че един Бог е творец на всичко, Който нито е роден, нито е родил някого. Казва също и че Христос е Слово Божие и Дух Божи, тварен и раб, и че без семенно е роден от Мария – сестрата на Моисей и Аарон. Словото Божие и Духът – казва той – е влязло в Мария и е родило Иисуса,който бил пророк и раб Божи. А пък юдеите, като престъпили Закона, пожелали да Го разпънат на кръст, и като Го уловили, разпънали Неговата сянка. Самият Христос – казва той – нито бил разпнат, нито умрял, защото Бог Го взел в небесата при Себе Си, тъй като Го възлюбил.И следното казва: че след като Христос пристигнал на Небесата,Сам Бог Го запитал, казвайки: Иисусе, ти изрече ли „Син съм Божи и Бог съм“? И отговори Иисус: „Бъди милостив към мен, Господи!Знаеш, че не съм казвал това, нито презирам да бъда Твой роб, но хора-престъпници написаха, че съм изричал това слово, и излъгаха против мен, и са изпаднали в заблуждение“. И Бог му отвърна: „Знам, че Ти не изрече такова слово“.И разправяйки в това си съчинение много други измислени неща, достойни за присмех, той самохвално изтъква, че то му било низпослано от Бога. А ние пък казваме:Кой свидетелства, че Бог му е дал писание? Кой от пророците е предсказал, че ще излезе такъв пророк? И тъй като те се затрудняват да отговорят, трябва да разкажем как пред погледа на целия народ Моисей прие Закона, когато Бог се яви на планината Синай в облак и огън, в тъмнина и буря. И че всички пророци от Моисей и на сетне предсказваха за Христовото Пришествие, и че Христос е Бог, и че е Син Божи,Който щеше да дойде въплътен и щеше да бъде разпнат, да умре и да възкръсне, и че Той е съдник на живите и мъртвите. И след като кажем: Защо не по този начи не дошъл и вашият пророк, след като други са засвидетелствали за него, нито пък както на Моисея на димящата планина даде Закона пред погледите на народа, във ваше присъствие Бог не е дал нему писание, което, казвате, че е предоставил, за да бъдете и вие уверени. Тогава те отговарят, че Бог прави това, което си иска.Това и ние го знаем, казваме, но питаме по какъв начин писанието е снизходило върху вашия пророк. И отговарят: че когато спял, слязло писанието върху му. А ние насмешливо се обръщаме към тях, че щом спейки е приел писанието и не е усетил действие, у него се е изпълнила народната притча..( известните ръкописи липсва притчата). Като отново попитаме: Защо след като ви заповяда нищо да не правите или да не приемате без свидетели, не го попитахте: „Първом сам докажи чрез свидетели, че ти си пророк и че си дошъл от Бога“, и също:„Кое писание свидетелства за тебе?“, те ще замълчат посрамени. Тъй като на вас не вие позволено без свидетели да се жените, нито да купувате,нито да придобивате,нито вие самите приемате без свидетел да имате осел или добитък, притежавате и жените си, и добитъка, и ослите, и останалите неща със свидетелството на свидетели, единствено обаче вярата си и писанието имате без свидетелство,защото оня, който ви предаде писанието от никъде няма потвърждение, нито е известен някой свидетел (преди него), а и сам той в съня си го е приел. Измаилтяните ни наричат другарстващи, понеже,както те казват, въвеждаме другар на Бога, като казваме, че Христос е Син Божи и Бог. На тях отвръщаме, че това ни предадоха пророците и Писанието. Вие, както твърдите,пророците приемате. Ако прочее не правилно казваме, че Христос е Син Божи, те на това ни научиха и ни го предадоха. Някои от тях казват, че ние, като сме прочели алегорично,тия неща допълнително сме прибавили. А други твърдят, че евреите, понеже ни мразят, са ни заблудили, като са писали от името на пророците, за да погинем ние. И отново им казваме: След като твърдите, че Христос е Слово Божие и Дух, защо ни порицавате като другарстващи? Защото Словото и Духът са неразделни от тоя, в който са по природа. Та, ако в Бога е Неговото Слово,то ясно е, че и То е Бог. Ако пък То е извън Бога, то според вас Бог е без словесен и лишен от Дух. И тъй, избягвайки въвеждането на другар на Бога,вие Го орязахте. По-добре беше да казвате, че има другар,отколкото да Го орежете и да го представяте като камък, дърво, или нещо от безчувствените неща. Така че вие лъжливо ни наричате другарстващи, а пък ние ви наричаме орезници на Бога.Клеветят ни също като идолопоклонци, почитащи Кръста, от който те се гнусят. Ние пък им казваме: Защо прочее вие потърквате с ръка камъка във вашия Хаватан и целувате камъка, като го прегръщате? Някои от измаилтяните казват, че върху него Авраам е обладал Агар, а други, че за него той привързал камилата си, когато възнамерявал да принесе в жертва Исаака. След като писанието казва, че планината е била обрасла с гора и дървета,от които Авраам като начупи, върху тях положи Исаака за всесъжение и,че остави ослите заедно с робите, от къде прочее ви дойде да дърдорите тея неща? Тъй като там има гъста дъбова гора, ослите не могат да се промъкнат през нея. Засрамват се. Казват обаче, че е камъкът на Авраам. Въпреки това ние отвръщаме: Нека е на Авраама, според както вие бръщолевите. Не се ли срамувате, че го прегръщате, защото върху му Авраам е обладал жена, или защото си бил вързал камилата, а нас корите, че се покланяме пред Кръста Христов, чрез който силата на бесовете и дяволската заблуда бе разрушена? А тоя, дето наричат камък, е глава на Афродита, на която се покланяха [по-рано], която наричаха Хавер; върху него и до сега при внимателно наблюдение се вижда слаба следа от релеф. Тоя Мамед, както вече се каза, като съставил множество брътвежи,на всеки един от тях поставил название. Например: „писание за жената“ и в него съвсем явно законополага мъж да вземе четири жени, а наложници– ако може и хиляда; колкото ръката му удържи да са по-ниско от четирите жени. А това, дето може която пожелае да освободи, а друга, ако му се прииска, да отнесе със себе си, установил със закон по следната причина. Мамед имал сътрудник, наречен Зеид. Той имал хубава жена, в която Мухаммед се влюбил. Когато седели някога си Мамед, казал: „Човече, Бог ми заповяда да взема твоята жена“. А той отвърнал: „Ти си апостол,прави както Бог ти е заповядал: вземи моята жена“! Но по-скоро, за да кажем нещата по отнапред, първо се обърнал към него: „Бог ми нареди, да оставиш жена си“.Той я оставил, а след доста дни му казал: „Но Бог ми нареди аз да я взема“.След като я взел и прелюбодействал с нея, установил следния закон: „Който иска,нека остави жена си. Ако, след като я е оставил обаче, се върне при нея, друг да се ожени за нея. Защото не е възможно да я вземе, ако не е била омъжена за другиго. Ако остави някой жена, нека бъде взета от брат му, при положение, че той иска“. В същото писание препоръчва и следното: „Обработвай земята,която Бог ти е дал и я облагородявай, и това прави, и по такъв начин...“, за да не казвам, подобно на оня, всички срамотни неща. Той написа и съчинение „За камилата на Бога“, за която говори, че била от Бога; изпивала цяла река и не можела да премине между две планини, поради това че не се побирала помежду им. Имало народ, казва, на онова място и един ден той изпивал водата, а на следващия – камилата. Но докато пиела водата, хранела ги, давайки им мляко наместо вода. Онези (Тук Йоан Дамаскин препраща към преданието за женитбата между Мухаммад и Зайнаб бинт Джахш, която преди това била жена на неговия приемен син Зайд ибн Хариса. Събитието може да бъде условно датирано към 626 година) мъже, казва, тъй като били злонравни, въстанали и убили камилата. Но тя имала потомък – малко камилче, което, казва той, след като майка му била убита, въздигнало глас към Бога и Той го взел при себе си.За тея неща казваме: „Откъде се взе тая камила?“ А те казват: „От Бога“. И продължаваме: „Свързвала ли се е друга, мъжка камила с нея?“ А те отговарят:„Не“. „Откъде тогава – казваме ние – е родила тая камила?“ Виждаме, че вашата камила е без отец и без майка, и няма родословие. А след като е родила, пострадала е лошо. Но нито се появява тоя,който се е събрал с нея, а и освен това малкото камилче се е възнесло. Вашият прочее пророк, комуто, като казвате, Бог е говорил, поради що не научи за камилата къде пасе и кои се хранят от нея с мляко, като я доят. Или и тя, подобно на майка си, попаднала на зли люде и е била убита, или пък е влязла в рая преди вас; и от нея ще ви дойде реката от мляко, за която разказвате басни? Нали казвате, че три реки ви текат в рая: от вода, вино и мляко. Ако е извън рая вашата предтеча-камила, явно че е била изсушена от глад и жажда, или че други се наслаждават на нейното мляко. И напразно вашият пророк се хвали, че е общувал с Бога, защото тайната на камилата не му е била открита. А ако тя се намира в рая, отново изпива водата и бивате изсушавани от жажда посред насладите на рая. И ако пожелаете да пиете вино от преминаващата в близост река, тъй като няма вода (понеже цялата е изпита от камилата) бивате изгаряни, тъй като пиете виното не смесено, и здраво се напивате, и си лягате. А от главоболието след съня и махмурлука от виното за вас остават скрити удоволствията на рая. Как вашият пророк не е съобразил тея работи,така че да не ви се случват в рая на насладата? Изобщо не е помислил за камилата, къде сега си прекарва времето. А и вие не го попитахте, когато като в съновно бълнуване ви разказваше за трите реки. Ние пък съвсем открито ви известяваме,че чудната ваша камила ви е предварила да влезе в душите на осли, където и вие ще отидете като хора подобни на скотове. Там именно са външният мрак и вечните мъки: отекващ огън, не заспиващ червей и бесовете на преизподнята. В своето съчинение „На трапезата“ Мухаммед отново казва,че Христос поискал от Бога трапеза и тя му била дадена. Бог – продължава – му заявил: „Дал съм на тебе и на тия с тебе трапеза не тленна“.

Също така той има съчинение „За малката крава“, където казва и други измислици, достойни за присмех, които, поради тяхното множество,смятам за уместно да прескочим.За тях [измаилитите] той установил закон да се обрязват заедно с жените си и им наредил да не почитат съботата, нито да се кръщават;предал им също едни неща, забранени от Закона, да ядат, а от други да се въздържат. Пиенето на вино обаче напълно забранил.

Според арабина Йоан Дамаскин първите мюсюлмани са вярвали, че Авраам е трябвало да пожертва Исак, а не Исмаил както вярват днес мюсюлманите. Кой лъже?  

преди 3 часа, realno написа:

Изключително любопитно свидетелство, което обвинява исляма в заблуда и неморалност. 

Пак да попитам, какъв проблем имаш с Исляма ? Защо, тази религия ти "боде" очите?

преди 7 часа, _ramus_ написа:

Това дразнене е непрекъснато и той заради него живее - това му е ролята и функцията в тази тема.

Съфорумците са любезни и го правят от добро желание да му покажат и друга гледна точка. Усилията им не се оценяват. Това е жалко, изгубеното време да бъдеш полезен на някой, който дори не оценява жеста. Мисля,че е излишно и ти да го коментираш вече. :)

Пак да попитам, какъв проблем имаш с Исляма ? Защо, тази религия ти "боде" очите?

Може ли да си толкова неориентирана. Слез на земята, защото живота не е само екскурзии и снимки. 

Днес основната новина по целия свят е тероризма в Страсбург. Тъй и тъй обичаш екскурзиите, отиди там и попитай роднините на пострадалите: какъв проблем имате с Исляма ? Защо, тази религия ви "боде" очите?  Задай същия въпрос на всички изнасилени,обезобразени и осакатени момичета  в Близкия Изток и Северна Африка и на техните роднини. Задай същия въпрос на твоите сънародници в Израел, които всеки ден треперят за живот си.

Лично аз проблем нямам с исляма, защото знам в Кого съм повярвал, за разлика от 1,5 милиарда мюсюлмани излъгани и заблудени от Мохамед и учителите си. Проблем имат и ще имат всички които се превръщат в терористи вярвайки в една голяма лъжа. Мислейки си, че рая е сигурен, те отиват направо в ада.  

И най - лошото е че хора като вас стават съучастници всички тези неща, оправдавайки исляма за всички те му лъжи, сеене на смърт, мъка и разруха. Когато гледате и чувате всичко, което правят ислямистите по света, вместо да ви заговори съвестта и да си замълчите, ме питате: " Пак да попитам, какъв проблем имаш с Исляма ? Защо, тази религия ти "боде" очите?"

Нямате ли съвест?

И за да не стане неразумение и да ми задавате пак глупави въпроси ще кажа, че нямам проблем с мюсюлманите и нямам нищо против тях като хора, но не мога да приема лъжеучението наречено ислям. И преди да ме обвините в език на омраза, истината никога не е омраза, а лъжата и особено прикритата лъжа облечена като религия. 

Дано спите спокойно след поредния терористичен акт, защото хората, които го вършат изпълняват дословно Корана, когото вие защитавате тъй ревностно.

Аз проблем нямам с исляма, той е ваш проблем.

преди 14 часа, realno написа:

Истината е точно обратното на това, което казваш. Археологическите открития и историята не противоречат на Библията, но я потвърждават. Това е една от разликите между Корана и Библията. 

Хъхъхъ... Ми хайде да проверим дали е така...

В Светото Писание се твърди, че светът е на около 6000 години! Археологията твърди, че Йерихон е на около 12000 години! Хайде, нека да не са 12000. Нека да са 9000 (според най-песимистичната оценка от твоите източници). Няма нужда да изтъкваме, че намираме очевидно противоречие.

В Светото Писание с твърди, че  първият човек е създаден на седмият ден след Сътворението! Археология твърди, че преди около 40000 години организирано са живели разумни хора. Отново противоречие...

Още противоречия искаш ли? Или ти вземаш предвид само тези открития, които не противоречат на Библията?

преди 9 часа, realno написа:

Св.Йоан Дамаскин е образован арабин, който е роден около 680-та година. В една от книгите си "За Ереста" казва:

...

Така... В друго свое съчинение, Йоан Дамаскин описва агарянството, като ерес! Тоест, като вариация на християнството, която не е в съответствие с каноните и догмите, приети на църковните събори!

С други думи, Светият Отец признава Исляма за разновидност на християнството!

Шах!

преди 17 часа, realno написа:

Може ли да си толкова неориентирана. Слез на земята, защото живота не е само екскурзии и снимки. 

Днес основната новина по целия свят е тероризма в Страсбург. Тъй и тъй обичаш екскурзиите, отиди там и попитай роднините на пострадалите: какъв проблем имате с Исляма ? Защо, тази религия ви "боде" очите?  Задай същия въпрос на всички изнасилени,обезобразени и осакатени момичета  в Близкия Изток и Северна Африка и на техните роднини. Задай същия въпрос на твоите сънародници в Израел, които всеки ден треперят за живот си.

Лично аз проблем нямам с исляма, защото знам в Кого съм повярвал, за разлика от 1,5 милиарда мюсюлмани излъгани и заблудени от Мохамед и учителите си. Проблем имат и ще имат всички които се превръщат в терористи вярвайки в една голяма лъжа. Мислейки си, че рая е сигурен, те отиват направо в ада.  

И най - лошото е че хора като вас стават съучастници всички тези неща, оправдавайки исляма за всички те му лъжи, сеене на смърт, мъка и разруха. Когато гледате и чувате всичко, което правят ислямистите по света, вместо да ви заговори съвестта и да си замълчите, ме питате: " Пак да попитам, какъв проблем имаш с Исляма ? Защо, тази религия ти "боде" очите?"

Нямате ли съвест?

И за да не стане неразумение и да ми задавате пак глупави въпроси ще кажа, че нямам проблем с мюсюлманите и нямам нищо против тях като хора, но не мога да приема лъжеучението наречено ислям. И преди да ме обвините в език на омраза, истината никога не е омраза, а лъжата и особено прикритата лъжа облечена като религия. 

Дано спите спокойно след поредния терористичен акт, защото хората, които го вършат изпълняват дословно Корана, когото вие защитавате тъй ревностно.

Аз проблем нямам с исляма, той е ваш проблем.

Реално,

Да ти кажа нещо, този твой пост прилича на политическа агитация. Дълбоко се съмнявам, че те е дерт за някой пострадал в атентат или пък в катастрофа. Нито пък виждам някой от пишещите в темата да е възторгнат от събитията за които говориш  и да ги адмирира, за симпатия и приемане да не говорим.Виждам също , че и никой от тях не ги слага като знаме в поста си и да "бори " с тях опонента си.

Тоест този твой израз" И най - лошото е че хора като вас стават съучастници всички тези неща, оправдавайки исляма за всички те му лъжи, сеене на смърт, мъка и разруха." ...е чиста клевета и дори обида, към всички пишещи.Ако може, да има някакво извинение за теб  е това,че никой не те взема насериозно. Трябва да пообиколиш света и да видиш, че съвсем не е толкова черен  и да разбереш  ,колко  безмислено натоварващо със негативи  е  да правиш от едното, заключение за цялото. Иначе казано: " Няма кой да каже Добро утро на човек, който не иска да се събужда"

шалом

ппп......мои снимки  от синагогата в Кайро. Египет като цяло, няма симпатия към Исраел и евреите , заради събитията от войната. Но никой не разрушава нито еврейски, нито християнски храмове. Напротив за тях се грижат от Министерството на културата в Египет. Понякога е полезно да пообиколиш света.

]45129135122_82d249e42c_c.jpg

]31304438158_b03156f0b4_c.jpg

интересна архитектура на християнска църква в Египет, в която според преданията е живяла Мария с малкия Исус. Тавана имитира  дъното на кораба на Ной

]43364259750_538e1df45b_c.jpg[

Реално,

Да ти кажа нещо, този твой пост прилича на политическа агитация. Дълбоко се съмнявам, че те е дерт за някой пострадал в атентат или пък в катастрофа. Нито пък виждам някой от пишещите в темата да е възторгнат от събитията за които говориш  и да ги адмирира, за симпатия и приемане да не говорим.Виждам също , че и никой от тях не ги слага като знаме в поста си и да "бори " с тях опонента си.

Тоест този твой израз" И най - лошото е че хора като вас стават съучастници всички тези неща, оправдавайки исляма за всички те му лъжи, сеене на смърт, мъка и разруха." ...е чиста клевета и дори обида, към всички пишещи.Ако може, да има някакво извинение за теб  е това,че никой не те взема насериозно. Трябва да пообиколиш света и да видиш, че съвсем не е толкова черен  и да разбереш  ,колко  безмислено натоварващо със негативи  е  да правиш от едното, заключение за цялото. Иначе казано: " Няма кой да каже Добро утро на човек, който не иска да се събужда"

шалом

ппп......мои снимки  от синагогата в Кайро. Египет като цяло, няма симпатия към Исраел и евреите , заради събитията от войната. Но никой не разрушава нито еврейски, нито християнски храмове. Напротив за тях се грижат от Министерството на културата в Египет. Понякога е полезно да пообиколиш света.

]45129135122_82d249e42c_c.jpg

]31304438158_b03156f0b4_c.jpg

интересна архитектура на християнска църква в Египет, в която според преданията е живяла Мария с малкия Исус. Тавана имитира  дъното на кораба на Ной

]43364259750_538e1df45b_c.jpg[

Християни загинаха при атентат в църква в Египет

9 април 2017 12:10 Обновена в 15:15 

Редактор: 
"Бомбен атентат отне живота на 25 души в коптска църква в египетския град Танта, на 120 км северно от Кайро, три седмици преди визитата на папа Франциск в Египет, предаде Франс прес.

Експлозията в църквата "Мар Гиргис", при която са ранени над 70 души според египетските медии, е станала в момент, когато християните празнували Палмовата неделя (Връбница). Отново по данни на медиите взривът е бил дело на атентатор самоубиец.

Малко по-късно на Цветница атентатор камикадзе се опита да влезе в катедралата на египетския град Александрия, но когато бе спрян на входа, се самовзриви там. Загинали са най-малко 6 души, а най-малко 26 души са ранени"

И това ли звучи като  политическа агитация?  Не, това е реалния живот, а не този който ти живееш. Колкото и снимки да покажеш, няма да промени факта, че Корана проповядва насилие и за защитавайки го, одобряваш насилието и ставаш съучастник.  
Отиди и покажи снимките на роднините на убитите от атентатора ислямист и дано се утешат. 
преди 14 часа, darkterminal написа:

Хъхъхъ... Ми хайде да проверим дали е така...

В Светото Писание се твърди, че светът е на около 6000 години! Археологията твърди, че Йерихон е на около 12000 години! Хайде, нека да не са 12000. Нека да са 9000 (според най-песимистичната оценка от твоите източници). Няма нужда да изтъкваме, че намираме очевидно противоречие.

В Светото Писание с твърди, че  първият човек е създаден на седмият ден след Сътворението! Археология твърди, че преди около 40000 години организирано са живели разумни хора. Отново противоречие...

Още противоречия искаш ли? Или ти вземаш предвид само тези открития, които не противоречат на Библията?

Така... В друго свое съчинение, Йоан Дамаскин описва агарянството, като ерес! Тоест, като вариация на християнството, която не е в съответствие с каноните и догмите, приети на църковните събори!

Шах!

Годините ги коментирахме в темата за Сътворението  и казах, че не може да се разчита на датирането.  Ти като искаш разчитай на тях.

И човек не е сътворен на седмия ден според библията.

преди 15 часа, darkterminal написа:

Шах!

Това си  е твое тълкува на думите му, но дали е искал това да каже? Мат!

преди 2 часа, realno написа:

Годините ги коментирахме в темата за Сътворението  и казах, че не може да се разчита на датирането.  Ти като искаш разчитай на тях.

Ахахаха.Лъжливото ни овчарче пак се оплете в лъжите си.Дет се казва и смях, и грях с теб.

Няма значение какво ни казваш ти.Нали до вчера твърдеше, че науките история и археология подкрепят Библията, а днес си връткаш опашката.Тези науки датират Йерихон далеч преди годините от сътворението по протестантската Библия.

преди 2 часа, realno написа:

Баш това е искал да каже.:lol6::lol6::lol6:.

Но освен това, образования арабин взел, че написъл едни интересни полемични произведения.

Разбира се ти нищо от него не си чел, иначе в никой случай нямаше да цитираш точно от него, но  пък така става по-голям  сеир от твоите писания.

Та същия арабин написъл произведението "Първо слово против отхвърлящите светите икони".

В тази си творба той отдава на въпиющо невежество и непознаване на писанието борбата против иконите.

Но тази творба има и продължение то се казва "Второ слово против отхвърлящите  светите икони.

Там вече иконоборците са наречени слуги на лукавия и хулители на Св.Дух.Не стига това ами написъл и "Трето слово против отхвърлящите светите икони.

В него пък   как сте наречени - въобще няма да ти споменавам.Оставям сам да си прочетеш.:lol6::lol6:.

Въобще ако някой ми бе казал, че протестант ще се позове на Йоан Дамаскин, който основно пише против ересите, то щях да го мисля за леко отнесен......

Йоан Дамаскин, за когото преданието разказва, че се молил пред иконата на Дева Мария цяла нощ и отсечената му ръка на другата сутринта била на мястото си.

Тя така се казва и иконата нарисувана по този повод „СВ. БОГОРОДИЦА ТРОЕРУЧИЦА“

преди 1 час, badr написа:

Ахахаха.Лъжливото ни овчарче пак се оплете в лъжите си.Дет се казва и смях, и грях с теб.

Няма значение какво ни казваш ти.Нали до вчера твърдеше, че науките история и археология подкрепят Библията, а днес си връткаш опашката.Тези науки датират Йерихон далеч преди годините от сътворението по протестантската Библия.

Като толкова ти е  смешно, според Корана, на колко години е живота на земята? Или науката лъже или Аллах. 

Отговори ако смееш. Ще чакам .

Относно определяне на годините има противоречия в годините, но това НИЩО не означава и доказва, защото методите не са надеждни. Ето малко информация:

Методите за радиометрично датиране не доказват милиони години. Радиометричното датиране не е било развито до началото на двадесети век, до което време почти целият свят вече е бил възприел милионите години. В продължение на много години учените креационисти посочват многобройни примери в публикуваната научна литература за очевидно погрешни дати давани от тези методи (напр. възраст милиони години за лавови полета, които са се появили през последните няколкостотин години или дори десетилетия). През последните години креационистите от проекта RATE извършват експериментални, теоретични и практически изследвания за да открият още такива свидетелства (напр. диаманти и въглища, за които еволюционистите казват, че са на милиони години, са датирани с въглерод-14 на възраст само няколко хиляди години) и да покажат, че скоростта на разпад е била многократно по-висока в миналото, което свежда милионите години до хиляди години, което потвърждава Библията.

Баш това е искал да каже.:lol6::lol6::lol6:.

Но освен това, образования арабин взел, че написъл едни интересни полемични произведения.

Разбира се ти нищо от него не си чел, иначе в никой случай нямаше да цитираш точно от него, но  пък така става по-голям  сеир от твоите писания.

Та същия арабин написъл произведението "Първо слово против отхвърлящите светите икони".

В тази си творба той отдава на въпиющо невежество и непознаване на писанието борбата против иконите.

Но тази творба има и продължение то се казва "Второ слово против отхвърлящите  светите икони.

Там вече иконоборците са наречени слуги на лукавия и хулители на Св.Дух.Не стига това ами написъл и "Трето слово против отхвърлящите светите икони.

В него пък   как сте наречени - въобще няма да ти споменавам.Оставям сам да си прочетеш.:lol6::lol6:.

Въобще ако някой ми бе казал, че протестант ще се позове на Йоан Дамаскин, който основно пише против ересите, то щях да го мисля за леко отнесен......

Йоан Дамаскин, за когото преданието разказва, че се молил пред иконата на Дева Мария цяла нощ и отсечената му ръка на другата сутринта била на мястото си.

Тя така се казва и иконата нарисувана по този повод „СВ. БОГОРОДИЦА ТРОЕРУЧИЦА“

Това не го прави лъжец относно исляма. Той е бил свидетел на учението на ранните мюсюлмани и това, което разказва е ценно и достоверно, защото не е тълкуване, а преразказ на видяното и чутото от него. Така, че "калта" която хвърляш срещу него и оплювайки го / с цел да омаловажиш свидетелството му относно исляма/ не го прави не надежден свидетел относно исляма, но напротив. Така, че имаш огромен проблем а автентичността на исляма.

И аз мога да се преливам от смях, но няма да го направя, защото от умишлените ви лъжи, ежедневно погиват невинни хора в ада. 

Пак питам и чакам отговор, защо първите мюсюлмани са вярвали , че Авраам е трябвало да пожертва Исак, а не Исмаил, а сега е обратното? Кой лъже? Вие или Аллах? 

Ако имаш смелост, отговори. 

преди 5 минути, realno написа:

Като толкова ти е  смешно, според Корана, на колко години е живота на земята? Или науката лъже или Аллах. 

Отговори ако смееш. Ще чакам . 

Относно определяне на годините има противоречия в годините, но това НИЩО не означава и доказва, защото методите не са надеждни. Ето малко информация:

Свещенният Куран не казва нищо по въпроса на колко години е живота на земята.

А след като смяташ научните методи за ненадеждни не трябва да бъдеш лъжливо овчарче и да лъжеш, че науката подкрепяла твоите глупости, а честно и почтенно трябва да кажеш, че библейския текст не е в съгласие с археологията.

преди 11 минути, realno написа:

Пак питам и чакам отговор, защо първите мюсюлмани са вярвали , че Авраам е трябвало да пожертва Исак, а не Исмаил, а сега е обратното? Кой лъже? Вие или Аллах? 

Ако имаш смелост, отговори. 

Въх, ако знаеш колко трудно събрах смелост! Но тъй и тъй съм я събрал да те светна.Лъжеш ти, а не ние или Аллах.Никакви първи мюсу;лмани не са вярвали в твоите щуротии.

преди 2 часа, badr написа:

А след като смяташ научните методи за ненадеждни не трябва да бъдеш лъжливо овчарче и да лъжеш, че науката подкрепяла твоите глупости, а честно и почтенно трябва да кажеш, че библейския текст не е в съгласие с археологията.

Въх, ако знаеш колко трудно събрах смелост! Но тъй и тъй съм я събрал да те светна.Лъжеш ти, а не ние или Аллах.Никакви първи мюсу;лмани не са вярвали в твоите щуротии.

"Свещенният Куран не казва нищо по въпроса на колко години е живота на земята."

А в Корана пише ли по въпроса, че Авраам е трябвало да пожертва Исмаил вместо Исак, че го проповядвате?  

"А след като смяташ научните методи за ненадеждни не трябва да бъдеш лъжливо овчарче и да лъжеш, че науката подкрепяла твоите глупости, а честно и почтенно трябва да кажеш, че библейския текст не е в съгласие с археологията."

Трябваше да напишеш "научните". Има шарлатани както в религията, така и в науката. Аз не говоря за тази "наука", а за сериозната и безпристрастната. Но за теб явно няма значение.

Безпристрастната наука не противоречи на Библията, нещо повече, Библията е помагала и помага на тази наука. 

Ако сериозната наука казва, че пола на плода се определя при зачеването, то ислямската "наука" какво казва по въпроса? 

"Лъжеш ти, а не ние или Аллах.Никакви първи мюсу;лмани не са вярвали в твоите щуротии."

Така ли ? Да не си живял по времето на Йоан Дамаскин, че да знаеш?  Все пак да не забравяме, че Аллах ви насърчава да лъжете, докато за Бога на Библията е грях? Да не забравяме, че и Корана не е автентичен, а бил променян и изгарян безброй пъти и сегашната книга се различава от оригинала. 

Тъй като си чел Библията и си запознат, да те питам, знаеш ли за кого Бог казва, че  е  лъжец и на лъжата баща? 

преди 16 часа, realno написа:

...

...

Археологията и Историята разчитат на това датиране и го имат за достоверно! Следователно, ако ти не доверяваш на методите им за датиране, няма как да твърдиш, че те потвърждават библейски събития...

...

И човек не е сътворен на седмия ден според библията.

...

Правилно! Но, това не променя разликите в мнението на Историята и Археологията спрямо думите на Светото Писание относно факта от колко време човекът живее на земята... Ше рече, че Археологията не само не потвърждава библейските събития, но е в пряк разрез с тях!

...

Мамин Златен той! Преди да дадеш мат, се огледай на коя фигура го даваш... Съчиненията на Светите Отци на Църквата, за нас, християните, са като техническата документация за инженерите. Сега ще ти го смеля, та да не се объркаш! Думите им в тези съчинения не се интерпретират и не се тълкуват! Те се четат и възприемат така, както са написани! Ще рече, че щом Йоан Дамаскин е написал, че агарянството е ерес, значи е имал пред вид точно ерес, а не някаква друга фундаментално различна вяра.

на 15.12.2018 г. в 7:50, darkterminal написа:

Археологията и Историята разчитат на това датиране и го имат за достоверно! Следователно, ако ти не доверяваш на методите им за датиране, няма как да твърдиш, че те потвърждават библейски събития...

Това, че го имат за достоверно си е техен проблем, а не на Библията. Не може да Бог да се съобразява  с предположенията на хората за едни или друго нещо и техните претенции.  Ако се обърнеш назад ще видиш, че учените в миналото са развивали теории противоположни на Библията, но се оказало, че не тя греши, а те. 

Ето пример: 

"Гръцкият учен Клавдий Птолемей ( 150 сл. Хр.) бил мъдър, той погрешно смятал, че светът се върти около Земята. Грешка. Но учените по онова време са вярвали това над хиляда години. Те преподавали, че светът се върти около земята и убедили другите образовани хора, като водачите на Европейските църкви. (Библията не учи такова нещо.) Общото мнение на учените по онова време било погрешно и те убедили другите да застанат срещу Коперник и Галилей, около 1600 сл. Хр. Галилей показва, че за над 1000 години учените са били в грешка.

Галилей не е пример за религията срещу науката а по-скоро случая с Галилей е пример за това, че общото мнение на учените е грешно, и те убедили останалите, които също повярвали грешно."

Извода е, че науката се развива. Днешната "истина" или 'достоверност" след време няма да са същите. 

на 15.12.2018 г. в 7:50, darkterminal написа:

Мамин Златен той! Преди да дадеш мат, се огледай на коя фигура го даваш... Съчиненията на Светите Отци на Църквата, за нас, християните, са като техническата документация за инженерите. Сега ще ти го смеля, та да не се объркаш! Думите им в тези съчинения не се интерпретират и не се тълкуват! Те се четат и възприемат така, както са написани! Ще рече, че щом Йоан Дамаскин е написал, че агарянството е ерес, значи е имал пред вид точно ерес, а не някаква друга фундаментално различна вяра.

Дори да предположим, че си прав, фактите показват, че исляма не е произлязъл от Юдаизма и Християнствота, а точно обратното. То се опитва да са присламчи към тях или още по лошо, да ги замести. 

Това, че споменава имена, които се срещат в Библията не я прави християнска или юдейска ерес както се опитваш да внушаваш, а нова религия с друг бог, който преди това е съществувал сред арабите. 

преди 44 минути, realno написа:

Ето пример: 

"Гръцкият учен Клавдий Птолемей ( 150 сл. Хр.) бил мъдър, той погрешно смятал, че светът се върти около Земята. Грешка. Но учените по онова време са вярвали това над хиляда години. Те преподавали, че светът се върти около земята и убедили другите образовани хора, като водачите на Европейските църкви. (Библията не учи такова нещо.) Общото мнение на учените по онова време било погрешно и те убедили другите да застанат срещу Коперник и Галилей, около 1600 сл. Хр. Галилей показва, че за над 1000 години учените са били в грешка.

Галилей не е пример за религията срещу науката а по-скоро случая с Галилей е пример за това, че общото мнение на учените е грешно, и те убедили останалите, които също повярвали грешно."

Ето това наистина е един пример, колко много отнесен си и не трябва такива като теб да пишат по въпроси от които нищо не отбират.

Не може сто пъти да ти се набива в  празната чутура, че твърдението  "светът се върти около земята" няма как да бъде погрешно.

Попитай твоя колега християнин Дарктерминал, той за разлика от теб е високоерудиран инженер и добре познава СТО и ТО.

Ето това наистина е един пример, колко много отнесен си и не трябва такива като теб да пишат по въпроси от които нищо не отбират.

Не може сто пъти да ти се набива в  празната чутура, че твърдението  "светът се върти около земята" няма как да бъде погрешно.

Попитай твоя колега християнин Дарктерминал, той за разлика от теб е високоерудиран инженер и добре познава СТО и ТО.

Бадр, съжалявам, но това е пример за невежество както на учените преди хиляди години така и на Мохамед, който е записал това в Корана. 

"...високоерудиран инженер и добре познава СТО и ТО."

Това признание ли е , че на неграмотния Мохамед не може да се вярва особено като става въпрос за наука / история, физика,биология, археология/ и теология? Освен това образованието критерий ли е  за различаване на истината от лъжата? 

И като стана въпрос за наука, отговори ми според Корана кога се определя пола на детето в утробата? При зачеването или по късно? Докажи, научните познания на Мохамед, че да повярвам, че не лъже и за движението на земята и слънцето. 

на 14.12.2018 г. в 20:21, badr написа:

КОРАН ! ;)

Бадр, как ще коментираш този аят? 

Сура 4, ая 82:  
Нима не размишляват над Корана? И ако бе от друг, а не от Аллах, щяха да открият в него много противоречия.

Видно е с просто око, че в Корана им явни противоречия от всякакъв характер. Някъде срещнах цифрата около 250 противоречи / може и да греша/.  И възникват следните  въпроси: 

1. Ако това е автентичния Коран, означава ли , че Мохамед не го познавал и е излъгал, като е казал това? 

2. Ако записаното е лъжа, означава ли, че Корана не е божие слово, а човешко или по  лошо?

3. Ако Мохамед е излъгал за това, излъгал ли е за други неща в Корана, например, че Библията е променена? 

4. Щом  като има явни противоречия, означава ли , че съвременния Коран е повреден и няма нищо общо с автентичния от времето на Мохамед?  

Ако имаш желание можеш да отговориш. 

преди 3 часа, realno написа:

Бадр, съжалявам, но това е пример за невежество както на учените преди хиляди години така и на Мохамед, който е записал това в Корана. 

"...високоерудиран инженер и добре познава СТО и ТО."

Това признание ли е , че на неграмотния Мохамед не може да се вярва особено като става въпрос за наука / история, физика,биология, археология/ и теология? Освен това образованието критерий ли е  за различаване на истината от лъжата? 

И като стана въпрос за наука, отговори ми според Корана кога се определя пола на детето в утробата? При зачеването или по късно? Докажи, научните познания на Мохамед, че да повярвам, че не лъже и за движението на земята и слънцето. 

Не, това е просто пример колко си далеч от всяка наука.Каквото и да  напиша, поради липса на интелектуални възможности у теб  не можеш да го схванеш.

Добре, разбирам че по някаква причина, възможно и да е независеща от теб, не си успял да се образоваш.Добре, някакви идоти са те надъхали против Исляма.Добре , това пак си е твой проблем.Че добре са те лъгали пак си е твоя грижа.Но аз ти посочвам  колега инженер, християнин при това, за да го попиташ.Вместо това ми пишеш дебилни простотии.

Затова и не си давам труд да ти отговарям на щуротиите.И да, образованието е нещото, което помага на човека да различи истина и лъжа.

преди 11 часа, realno написа:

Това, че го имат за достоверно си е техен проблем, а не на Библията. Не може да Бог да се съобразява  с предположенията на хората за едни или друго нещо и техните претенции.  Ако се обърнеш назад ще видиш, че учените в миналото са развивали теории противоположни на Библията, но се оказало, че не тя греши, а те. 

Ето пример: 

Извода е, че науката се развива. Днешната "истина" или 'достоверност" след време няма да са същите. 

...

Ми нали и аз това ти обяснявам, ти се опитваш да потвърждаваш библейски събития със археологически открития... Лошо няма... Ама археологическите открития налагат изводи, че библейските сказания не са верни... И няма значение дали науката на днешния ден ни дава достоверни или недостоверни данни. И в двата случая, валидирането на библейските събития с археологически откритие е неприложимо. Защото ако приемем, че археологическите данни са неверни, то е нередно да валидираме събития с неверни данни. Ако пък са верни, то те са такива, че оборват верността на библейските сказания, поне във формата, в която Свето Писание ни ги поднася...

Забележи! Аз не се опитвам да покажа неверността на Светото Писание. Нито искам да наложа верността на археологическите данни. Аз, само и единствено критикувам приложимостта на предложената от теб методология. Като с това не искам да те обидя. В края на краищата, тя не е измислена от теб. Просто така са те учили...

...

Дори да предположим, че си прав, фактите показват, че исляма не е произлязъл от Юдаизма и Християнствота, а точно обратното. То се опитва да са присламчи към тях или още по лошо, да ги замести. 

...

Всяка религия идва на бял свят с желанието тя да е най-правилната и да замести всички останали... От всеки един християнин, персонално, зависи дали ще се държи варварски и ще налага своята вяра, като брат Торквемада с огън и меч или ще я проповядва така щото да достига до сърцето на всеки като блага вест и да бъде приета, като водата от жаден човек...

...

Това, че споменава имена, които се срещат в Библията не я прави християнска или юдейска ерес както се опитваш да внушаваш, а нова религия с друг бог, който преди това е съществувал сред арабите.

Упаси Господь! Аз не внушавам нищо. Аз, като вярващ християнин, само цитирам с дълбоко уважение думите на Йоан Дамаскин! Ти си този дето се опитва да спори с думите на един от Светите Отци на Християнската Църква и да ни внушава, че той всъщност не е мислил това, което е написал... Мани другото, ами на всичкото отгоре, се позоваваш на видеото на един отрекъл се от религията си, никому неизвестен човек...

преди 6 часа, Ричард Господинов написа:

КОРАН ! ;)

Китаб ал-Куран ал-Кaрим!

преди 10 часа, badr написа:

Не, това е просто пример колко си далеч от всяка наука.Каквото и да  напиша, поради липса на интелектуални възможности у теб  не можеш да го схванеш.

Добре, разбирам че по някаква причина, възможно и да е независеща от теб, не си успял да се образоваш.Добре, някакви идоти са те надъхали против Исляма.Добре , това пак си е твой проблем.Че добре са те лъгали пак си е твоя грижа.Но аз ти посочвам  колега инженер, християнин при това, за да го попиташ.Вместо това ми пишеш дебилни простотии.

Затова и не си давам труд да ти отговарям на щуротиите.И да, образованието е нещото, което помага на човека да различи истина и лъжа.

"Не, това е просто пример колко си далеч от всяка наука.Каквото и да  напиша, поради липса на интелектуални възможности у теб  не можеш да го схванеш."

Йоан  Дамаскин, който е бил ГРАМОТЕН арабин, знаещ перфектно арабски език и той ли е бил с малки интелектуални възможности, че е не  схващал учението на исляма? И той ли не е разбирал написаното в Кран, защото не е познавал арабския език, това, в което обвинявате отричащите Корана? Кой го е надъхал, че да отрича исляма, Корана и да пише "дебилни простотии"?

За да разбереш, че са написал голяма глупост, означава ли, че всеки мюсюлманин е "близко до всяка наука"? Колко близо е бил до науката Мохамед или неговите последователи?  Ти си жив пример, че образован човек може да вярва в лъжа въпреки всичките факти относно исляма и Корана. 

Напротив, истината е, че трезво мислещ човек, / не е нужно да бъде с висше образование/, ако се запознае с фактите за произхода и разпространението на исляма ще стигне до извода, че исляма е лъже религия, която няма нищо общо с истинския Бог. 

А колегата инженер може да е всичко, но не и християнин. Ето написано от него:  "Ама археологическите открития налагат изводи, че библейските сказания не са верни.." 

"Затова и не си давам труд да ти отговарям на щуротиите.И да, образованието е нещото, което помага на човека да различи истина и лъжа."

Не си даваш труда да обясняваш, защото  сам осъзнаваш, че нямаш мотиви и в очите на безпристрастния и търсещ истината човек ще изглеждат абсурдни обясненията ти. 

преди 5 часа, darkterminal написа:

Ми нали и аз това ти обяснявам, ти се опитваш да потвърждаваш библейски събития със археологически открития... Лошо няма... Ама археологическите открития налагат изводи, че библейските сказания не са верни... И няма значение дали науката на днешния ден ни дава достоверни или недостоверни данни. И в двата случая, валидирането на библейските събития с археологически откритие е неприложимо. Защото ако приемем, че археологическите данни са неверни, то е нередно да валидираме събития с неверни данни. Ако пък са верни, то те са такива, че оборват верността на библейските сказания, поне във формата, в която Свето Писание ни ги поднася...

Забележи! Аз не се опитвам да покажа неверността на Светото Писание. Нито искам да наложа верността на археологическите данни. Аз, само и единствено критикувам приложимостта на предложената от теб методология. Като с това не искам да те обидя. В края на краищата, тя не е измислена от теб. Просто така са те учили...

Всяка религия идва на бял свят с желанието тя да е най-правилната и да замести всички останали... От всеки един християнин, персонално, зависи дали ще се държи варварски и ще налага своята вяра, като брат Торквемада с огън и меч или ще я проповядва така щото да достига до сърцето на всеки като блага вест и да бъде приета, като водата от жаден човек...

Упаси Господь! Аз не внушавам нищо. Аз, като вярващ християнин, само цитирам с дълбоко уважение думите на Йоан Дамаскин! Ти си този дето се опитва да спори с думите на един от Светите Отци на Християнската Църква и да ни внушава, че той всъщност не е мислил това, което е написал... Мани другото, ами на всичкото отгоре, се позоваваш на видеото на един отрекъл се от религията си, никому неизвестен човек...

"Ми нали и аз това ти обяснявам, ти се опитваш да потвърждаваш библейски събития със археологически открития.."

Похвалиха те , че си образован човек, а пропускаш, че археологията не е само определяне на години по спорен метод. В нея влизат много други неща и те потвърждават написаното в Библията, за разлика от Корана. 

няма значение дали науката на днешния ден ни дава достоверни или недостоверни данни. "

Има значение, защото невежеството води до заблуди и приемането на лъжеучения, които явно противоречат на истинската наука. Не очаквах, че ще отречеш важността на науката. Може би те е страха, че тя потвърждава истинността на Библията. 

И в двата случая, валидирането на библейските събития с археологически откритие е неприложимо. Защото ако приемем, че археологическите данни са неверни, то е нередно да валидираме събития с неверни данни. Ако пък са верни, то те са такива, че оборват верността на библейските сказания, поне във формата, в която Свето Писание ни ги поднася..."

Пак ти казвам, остави на страна спорните методи на науката и ще видиш, че всичко друго потвърждава написаното в Библията. Няма измислени  имена на градове, местности, хора, парични единици, мерни единици, военни действия, имена на забравени отдавна богове, но открити техни статуи, традиции, ритуали и т.н. Библейските разкази са исторически достоверни и откритията потвърждават това. Но това не важи за Корана, защото според Корана Мойсей и Араон са братя на Мария  /майката на Исус/ и вуйчовци на Исус Христос, а времето, което ги разделя е около 1300 години. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.