Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

До колко стигналото до нас Божие слово е такова?

Featured Replies

Разсмя ме,с глас!Жени,бе колега(колко сме колеги,е отделен въпрос).Перфектната-ниска,слаба,черна коса,сини очи,циц#...да има.

• Отговори 439
  • Прегледи 27,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ЦЕРН, никога не се е занимавала с опити от такова естество.Там се правят изследвания в областа на физиката на елементарните частици.Какви са тия изсмукани от пръстите раздувки ? да минеш за много знае

• няма как слепец да види каквото и да е. Няма как, няма с какво, няма и защо. Не му се връзвайте на момчето - в научното знание той е пълен дилетант. Заблуждава ви характерната имитация с писане н

• Аха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха......................................................... Ето такива моменти правят форума невероятно забавен.Това е почти като оргазъм.  Не мога да не

Публикувани изображения

преди 19 минути, TheDirtyCleaner написа:

Да,ама преценката ти,не е правилна.Просто бръщолевиш,извън темите.Кажи ми,къде написа,нещо за словото.Погледни си постовете.

А това...Беше образно.Дали си на седянката на гизмето,или в кръчмата...

Образно или не, все е много далеч от истината. А по темата ще напиша нещо може би, ако има условия за това. Може би.

преди 2 часа, witness написа:

Колко да е еднопосочен, особено като става въпрос за "движение" на нещо безвременно, помисли си. 

Ако питаш мен, както изглежда, бих ти отговорила "кое слиза и се вдига" - като "вярващ" на "атеист", щом ще се делим на отбори или нещо от сорта, с едно изречение от евангелието от Йоан гл. 3 ст. 13 и няма нужда да проверявам, че залогът е действителен, а не страдателен. В евангелията това е доста важно по определена причина.

"Никой не е възлязъл на небето, освен слезлият от небето Син Човешки, Който пребъдва на небето." 

Ами помисли и ти - ако е "безвременно" как разбра, че се движи?!?

Изобщо историята с "безвременно" е като тази с "дух" - не аз се деля на "отбор черешка", въвеждайки думички за абстрактни понятия, за чиято проява в действителността не мога да дам пример, аз просто не съм "в този филм". Ако мен ме няма в тая история с непознаването ми на това, което имате предвид под "дух", то казуса дали "слиза" или "се вдига" няма да е еднопосочен, а нееднозначен....ама има ме и питам.

преди 2 часа, witness написа:
преди 2 часа, kipen написа:

а според теб "кой" как може да "Е" "слово"? Придаването на личностен характер на трансперсоналните образи в психиката ни е характерно за детско-юношеския ни период от социалното ни развитие. 

Това плод на личен опит ли е, или отглас от съвременни теории, които си възприел възторжено и безкритично. 

Това е "плод" на мои си анализ на спомени за предишни мои поведения. Много ясно, че е личен опит! Детските приказки и богатото ми въображение, с което съм ги раждал са сакрална част от същността ми, но с натрупването на опит от социалното и другите видове учене се променят и интерпретациите ми на случвалото ми се. Дали съм ги изживял, дали ги разпознавам като модели, дали съм разбрал какво са изразявали са други, отделни въпроси. Както и това какво аз лично интерпретирам като значение на думичката "дух" и какъв смисъл съм открил в самата дума, след съпоставянето ми с наблюдения в действително проявения физически свят, фантазиите ми, и описването ми за мен си чрез смислите и значенията на думи от езика/ци, с възможностите на които съм се научил да боравя в определена степен

преди 2 минути, TheDirtyCleaner написа:

циц#...да има.

Ми даже и в словото божие "всички имали", но пък там размера не е споменат ( че имал значение). И по другите подробности - "ниска, слаба..." и тук тия изказни средства са само сравнителни... пък липсва "с какво да се сравнят" и уж са думички, но всичко остава отново в главата ви.

Ей така е със словото и как когато няма умение и развитие в боравенето с него, голямата част в обмена си остава някъде в главата, и само изглежда че някакви 'думички', пък същите са адекватни само за сред "авторовата им глава". Извън нея - си остава енигма, заради липсата на свързаност, обосновка, и слабата словесна подготовка, че даже и правопис.

А "колега" - е по участие в тема, и въобще не е отделен въпрос. А доколко някоя си "била перфектна"... е вече точно "съвсем отделния въпрос", защото перфектността няма общо с "нечий вкус и предпочитания"...

преди 22 минути, Śūnyatā написа:

Няма нова позиция тук. Сънуваш някаква "вечност", която не се наблюдава, за да има изобщо възможност да погледнем от тази позиция. 

Разбира се, че няма. То оставаше и да има. А и то как ще има вечност, щом не може да бъде наблюдавана. Нищо, че наблюдаваното вече по дефиниция не може да е вечно и поставянето на това нещо да бъде наблюдавано като условие то да е вечно, е абсурд.

преди 4 минути, Just a Stranger написа:

Разбира се, че няма. То оставаше и да има.

децата пак се заиграха на "има го, няма го" :) Любимата игра на фантазьорчетата.

А и си измислят смешки, които за тях изглежда че са със значението на "основания" и "предпоставки"... Тц,тц,тц - луда работа, ей!

преди 39 минути, dioib написа:

. Те, богослужителите по-добре знаят как да служиш на Бог. ;) 

Всеки е ,, богослужител " ,когато прави добро . А това дето поповете са те заблудили , че чрез молотви и литургии се служи на Бог са измишльотини за да си продават псалтира ,свещите и да те прикарат да влезеш в храм и да оставиш пари . И ето разбираш ли като оставиш пари , попчето щял да каже на Бог да ти даде здраве  примерно - смешно ,направо ми е смешно като си спомня как съм им се връзвал на попчета , гурута , и тем подобни измамници ... Нищо - то промяната е  започната преди стотици години ,  аз само като човек ,който иска мир и забавления се опитвам да променя статуково то . За честа на Създателя съм готов да работя ,защото има отплата и то голяма . ...   

преди 31 минути, _ramus_ написа:

децата пак се заиграха на "има го, няма го" :) Любимата игра на фантазьорчетата.

"Детето", като символ, често може да се открие в текстове като алегория с някакъв вид "птица". Сега е студено и е естествено птиците да са склонни да отлитат на юг. Там е по-топло и могат да си играят по къс ръкав, без да им се скара баща им ...или майка им...че не правят добро като са разголени.

Филм за истинската чиста вяра. По истински случай. Филма е заснет по поръчка на Руската Православна Църква. Може да се изтегли и от някои торент сайтове.

Еее, язък, остави ме с впечатлението, че си обран в актовете си...

...шило в торба не стои. ....особено когато няма как да изкаже нещо съществено със свои думи. Едни пишат за "дух", други за "вечност", а трети почнаха да постват клипчета (не коментирам каква е историята в клипа), а щото уж коментираме конкретно нещо в темата.

...на юг е топло... на там пък от Ватикана издирват "плачещи статуи"....всеки с нуждите си, та и на подопечните му. "Човешко стадо" трудно се направлява, ако няма "ярки символи" в общественото съзнание...ама не за тва е темата.

преди 3 часа, Śūnyatā написа:

А защо трябва да има смисъл? Еклисиаста в библията казва, че всичко е суета - хевел, което се превежда като „от суета“, „празни“, „напразни“, „временни“, „безсмислени“, „преходни“, „просто дъх“, „отминаващи“. 

Ти хубаво си се хванал за стиха, ама преди него е точно това:

"И се върне пръстта в земята както е била, И духът се върне при Бога, Който го е дал."

Което ще рече че нищо натрупано в материално отношение  човек няма да вземе със себе си. Нищо. Всичко  е суета, а не че духът е смъртен. Тълкуваш така ,както ти изнася.

Отделно цялата 37 глава на Езекия, 12 глава на Данаил ,в Санхедрин и пр..се "говори" точно за Олам -ха-ба. В Мидраш Рабба към Берешит  ясно е посочено и обяснено за петте аспекта  на човешката душа :нефеш, руах, нешама,хая и йехида. ..и ясно е посочена всяка една от тях какво представлява , защо и за какво е създадена.

Ти си се хванал за У-кито и пренареждаш Еклесиаст и то не за да си обясниш нещо, а за да го отхвърлиш преди да си го прочел и направил опит да разбереш. На това му се вика предубеденост. На мен това не ми пречи, но недей да скачаш и да ми казваш,че понеже нещо ти не си разбрал или не признаваш е самата истина и нищо друго. В този смисъл, ако дискусията държи такава посока ,тя е излишна  и ангажира време, което аз нямам за губене и не ми е важно да те убеждавам теб или някой друг.

преди 1 час, ntm7iv написа:

Филм за истинската чиста вяра.Филма е заснет по поръчка на Руската Православна Църква.

Така де, те  и католиците, протестантите, евангелистите, тук пък Кьдельо войвода нареди и йеховистите , и още 20-тина сектички ,те всичките изповядват истинската чиста вяра,която разбира се е тяхната вяра. Толкоз чиста вяра се е насъбрала по света,че плаче за кръстоносен поход да се разберат веднъж завинаги помежду си, кой е по-по-най. В краен случай, ако няма разбирателство...ей къде са евреите насреща да поемат вината.

преди 4 часа, glen написа:

според вас кой е Словото

Не кой, а какво е Слово?

според българският език

Синоними на думата слово

(същ.) дума, реч, говор, израз, език

преди 35 минути, valkiria1 написа:

... ясно е посочено и обяснено за петте аспекта  на човешката душа :нефеш, руах, нешама,хая и йехида. ..и ясно е посочена всяка една от тях какво представлява , защо и за какво е създадена.

Нищо ясно няма в тези древни суеверия, които не се потвърждават от съвременната наука и опит. 

преди 18 минути, _Aumi_ написа:

Не кой, а какво е Слово?

според българският език

Синоними на думата слово

(същ.) дума, реч, говор, израз, език

аз говорех за друго Слово-

В начало беше Словото, и Словото беше у Бога, и Бог беше Словото

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Ми даже и в словото божие "всички имали", но пък там размера не е споменат ( че имал значение). И по другите подробности - "ниска, слаба..." и тук тия изказни средства са само сравнителни... пък липсва "с какво да се сравнят" и уж са думички, но всичко остава отново в главата ви.

Ей така е със словото и как когато няма умение и развитие в боравенето с него, голямата част в обмена си остава някъде в главата, и само изглежда че някакви 'думички', пък същите са адекватни само за сред "авторовата им глава". Извън нея - си остава енигма, заради липсата на свързаност, обосновка, и слабата словесна подготовка, че даже и правопис.

А "колега" - е по участие в тема, и въобще не е отделен въпрос. А доколко някоя си "била перфектна"... е вече точно "съвсем отделния въпрос", защото перфектността няма общо с "нечий вкус и предпочитания"...

Само проверявам,с кой говоря.Разбрах,още в предният пост.Нищо лично.

преди 59 минути, glen написа:

аз говорех за друго Слово-

В начало беше Словото, и Словото беше у Бога, и Бог беше Словото

Посочих какво се разбира под думата слово в българският език.

Не знам защо в думите на Йоан от Новия завет, се разбира нещо друго.

Аз по-скоро бих го интерпретирала като Слово=Мъдрост.

Замести думата слово с думата мъдрост и всичко ще си дойде на мястото.

преди 8 минути, _Aumi_ написа:

Посочих какво се разбира под думата слово в българският език.

Не знам защо в думите на Йоан от Новия завет, се разбира нещо друго.

Аз по-скоро бих го интерпретирала като Слово=Мъдрост.

Замести думата слово с думата мъдрост и всичко ще си дойде на мястото.

Думата "Слово" не е случайна. Направи съпоставка с акаша на изток, която се свързва със звука. Тя се представя като основата на всички форми, а също така се свързва и със самото пространство. Словото е звук, но организиран така, че да носи смисъл. "Началото" за което се говори е само относително, отнасящо се до проявения свят. Мъдростта си я е имало в Твореца и преди това начало, отнасящо се само до настоящата вселена, калпа или еон. 

преди 1 час, Just a Stranger написа:

Думата "Слово" не е случайна. Направи съпоставка с акаша на изток, която се свързва със звука. Тя се представя като основата на всички форми, а също така се свързва и със самото пространство. Словото е звук, но организиран така, че да носи смисъл. "Началото" за което се говори е само относително, отнасящо се до проявения свят. Мъдростта си я е имало в Твореца и преди това начало, отнасящо се само до настоящата вселена, калпа или еон. 

Да, възможно е думата Слово да има някаква връзка с източните учения и да е използвана в смисъла, който придават те на звукът Ом/Аум/, който е символ на Бога или неговото звуково въплъщение.

...................

OМ, Oум (Аум) – е Общият Ум или Вселенският Разум, за разлика от Раз-ума на отделния човек. OМ е изначалният духовен стил, който е звуково въплъщение на Всевишния; Той е положил началото на цялата Вселена.

ОМ (АУМ) е всичко. Oм – това е символът на Бога, Брахман, името му.

„А“ символизира физическото ниво, „У“ – астралния и ментален свят, свят на разумните духове, небеса, а „М“ – е състояние на дълбоко сънуване и всичко онова, което е неизвестно на интелекта и будното съзнание.

ОМ е всичко. ОМ – това е основата на нашия живот, мисли, ум. Всички различни думи, именуващи обектите, се свързват със звука Ом. Целият проявен свят е произлязъл от сричката OM, пребивава в него, и изчезва в него.

„… Всички текстове с ведически произход АУМ (или ОМ), са същността на всичко. Аум е субект, въплъщаващ всепроникващото космическо съзнание, което е извън всички понятия – четвъртото състояние на чистото самосъзнание. Упанишадите казват, че АУМ е самият Брахман – Бог в звуковата форма OM (Аум)

АУМ е първоначалният звук на реалността, която е извън времето и пространството, вечно вибрираща в човека и многократно отразяваща се в цялото му същество.

… АУМ – най-съвършената и точна мантрата.

„А“ представлява будно състояние на съзнанието
„У“ – състояние на съновидения, вътрешния свят на чувствата, мислите и желанията
„М“ – състояние на дълбок сън, надарен с осъзнаването на неразделното единство.

Мантрата ОМ (АУМ) е най-добрата, най-първата и най-последната мантра. Това е звучене, символизиращо висшето съзнание

https://energetika-bg.com/2019/11/16/simvola-t-na-vsemoga-shtiya-bog-om/

преди 7 часа, kipen написа:

не аз се деля на "отбор черешка", въвеждайки думички за абстрактни понятия, за чиято проява в действителността не мога да дам пример, аз просто не съм "в този филм".

Делиш се, с идеята, че си нещо извън някакво стадо. Както и да е, относно действителността и филмите - може би ще дадеш един пример за нещо от твоята действителност, което да не е абстракция? 

преди 8 часа, Śūnyatā написа:

кара мислещия човек да чете

греда! Мислещ... човек - айде моля. :)

И да ти напомня - че оня, който търси нещо... е защото го няма. И с четене на нещо си - няма как да го получи. Ти и няколкото човечета - сте примера как това няма как да се случи. Затова са и раздувките "кой човек бил мислещ", докато малки емоционални деца надничат зад "очичките дето търсили нещо си като четат".

Четенето на нещо... не е нищо особено. Убиецът също чете, може и мислещ да е, защото при някои интелигентността е по-висока отколкото ще бъде твоята и след 200 прераждания... И ти четеш - нещо си, но мислещ не си. И детето дето чете приказка - не го интересуват нито мъдрости, нито знания... И хората, дето искат да убият време или да избягат от натрапчивости - също си намират спасение като си "почетат"...

преди 8 часа, Śūnyatā написа:

не само да реагира на действителността чрез метода проба-грешка, защото за това няма много време, човешкия живот е кратък.

Това е клишираното оправдание на всеки папагал и всеки 'последовател'. Като гледам 'колко време' си "нямал" - за да списваш сред калдата своята си фантазия под наметалото на 'будизъм'... Направо 'много време" си си спестил откъм емпирия... :) И здравата си го уплътнил - това 'време".

Отгоре на всичко - отново е греда - цялото изречение отново е смислов буламач - значи "мислещият" човек търсил и четял... вместо да "реагира на действителността" (което байдъуей, е малоумна фраза - ъгейн. )  :lol6:.

И понеже си "мислещ, дето търсил мъдрост и знание"... направо си го "намерил" - отсякъде!!!  

преди 16 минути, witness написа:

твоята действителност

действителност, или "реалност"? :) Обективната реалност, може да се приближи до "действителността", но "моята или неговата действителност" - е меко казано от "объркан човек"... дето си шляпа думички, сякаш си играе на стихове с тях. 

Да ти напомня ли отново изцепката на форумната кроасанка - " в моята си обективна реалност, съм си ок"...

Понеже за "думички ставаше въпрос", а ти "въобще не си се оплитала" в опростяванията... 

преди 5 часа, Śūnyatā написа:

не се потвърждават от съвременната наука и опит. 

тарикатстваш пак - понеже ти си наясно "със съвременната наука и опит" ли?

А тая "съвременна наука" как се отнася до "потвърждението" относно твоята "неоспорима истина"?

Думичките - като парцалки за подмятане и форумни игрички... понеже си умен, щото си много чел... :)

преди 6 часа, valkiria1 написа:

Тълкуваш така ,както ти изнася.

да, ама е чел... щото "бил търсил - знание и мъдрост", за да не си губил времето с разни "проби-грешки". Животът му бил къс и нямал време...

Затова е и сред форума - пак щото "няма време"... Вероятно заради същото е и традионния "будистки' сутрешен кафе-чаен ритуал, с нова "доза" прочетено и докарано до личната му стъкмистика, а и "медитациите" ... понеже заради същото е и "практик". Поне "наужким, според форумния си образ".

преди 6 часа, kipen написа:

ама не за тва е темата.

всъщност - съвсем в темата си е. Точно това е жалкото и е като демонстрационна витрина - вижте ме колко съм празен отвътре и.... "добре че е вярата". Коя вяра - ми оная, в което вярвам...

преди 2 часа, _Aumi_ написа:

еее, все пак кифлите по традиция си папагалят каквото им харесва. Доживяхме сред раздела да се цитира и от "енергетика.ком"... Те в тоя сайт всички са "умствени енергитици" и духовни мъдреци и... знаят духовните истини за 'първата и последната мантра'

Покъртително е докъде е възможно да се разкрие нищетата отвътре... И колко е заразно - точно сред "резонансните"...

• Автор
преди 9 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Всеки е ,, богослужител " ,когато прави добро .

Всеки е раб божи. Всеки може да избере да прави добро, но не всеки прави добро. Кой да ти каже какво е добро?

Много се лансира следното: "Пътят на ада е обсипан от добри намерения'. 

В Божието слово няма добро или лошо, а какво е богоугодно. 

Ти заклеймяваш поповете, но изказът ти е точно на поп. Не схващаш (размити са ти схващанията) различията между какво е Отец и какво е Поп.

Казваш, че съм заблуден, защото ползвам Православната Църква, без изобщо да знаеш как я използвам. Диалозите с отци от същата по нищо не се различават с диалога с теб. 

Разликата между всеки и богослужителя е, че че единия служи по канон, който уви се изучава. Това става в Светия синод. В този орган на Църквата си има изградена йерархия. Именно там освен заветите те изучават и по какъв начин да приобщаваш миряните към Божието слово, а така също да съзреш Божия промисъл в този свят. Там те учат да си благ. Да не казват какво е добро, какво е зло, а какво е богоугодно. 

Да, Божията промисъл е да правиш добро, но то ако не е благо не е добро, а човешка страст към нещо което се счита за добро. Лесно може правейки добро на даден човек да му отнемеш някакво благо. Затова смело може да се каже, че добро е всяко нещо което не довежда до лишаване на другия от някакво благо. 

Не всеки е благородник, а по-трудно е да се научиш да правиш блага за другите, а не само за себе си. Тук не говорим да раздаваш блага или контролираш благата, а да споделяш благата си с други. Това го правиш с твоята свободна воля. До колко я има всеки обаче?! 

За да си богослужител, то ти трябва да се откажеш от свободната си воля и да я повериш на Бог! За това е необходимо да се лишиш от светските облаги и чрез посвещаване в Църквата приемеш безусловно нейните разпореждания къде да отслужиш службата си на Бог. 

Богослужител е този който си изкарва прехраната чрез служба на Бог. Там не се говори за печалба, защото всичко е Бог. Той друга професия няма. 

Хм, казваш, че съм заблуден от поповете. :) Принципно си имам църковен наставник (един е попа... :) ), но няма как да знаеш какви ни са взаимоотношенията ни и до колко той е енорийския свещеник там където съм в момента. И друго: Не ти е известно до колко присъствам на богослуженията. ;) 

п.п. За всички сеирджии: Наздраве! :beer:

Свободната ти воля ти повелява да изповядваш вярата си в Бог където счетеш, че е необходимо. Това не те прави служител на Бог, а служител в Църква или общност с общи схващания по отношение на Бог. 

В действителност истински богослужител ставаш в метох, който определено не е сред светското общество. Друг е въпроса дали това е собственост на Църква, Държава или е твоя дом. ;) 

• Автор
преди 13 часа, Anzhel Dimitrov написа:

заблудили , че чрез молотви и литурги

Нека ти покажа и друг аспект.

Днес всеки младеж е в интернет. Тук той се "среща" по-често със Словото на лукавия. Тук по може да го заблудят. 

Против си молитвите и литургиите в храмовете, но имено чрез тях човек се учи да се моли, да чува Божието слово чрез Църквата по отношение на дадени ритуали. И именно в Църквата, ако не му е ясно нещо може да му се разясни Божието слово. 

Не искам да се връщам в миналото, но нашата азбука не случайно се казва кирилица, защото именно св. Кирил е защитил правото на българите Божието слово да достига до тях на български език. В следствие от неправилните преводи нормално е да има несъвършенства. Затова и казах, че не само в писанията се съдържа Божието слово. 

Всеки дръзнал да каже, че само в Библията е такова = лъже!!! Коя Библия и на какъв език?! Кой я е превеждал и по кое време?!

Аз казах!

п.п. За сеирджиите: Наздраве! :drunk:= Не случайно казах да ме приемете като дявол или демон. :) 

И всички ме погнаха ... :) Големите дяволи де .... че аз съм малко дяволче тук ... :) = Правя им конкуренция и те ... не могат да лъжат на воля .... :) 

Само забележете как се нахвърлиха Атеисти и прочие в тази тема да разясняват Божието слово ... :) 

преди 1 час, dioib написа:

Нека ти покажа и друг аспект.

Днес всеки младеж е в интернет. Тук той се "среща" по-често със Словото на лукавия. Тук по може да го заблудят. 

Против си молитвите и литургиите в храмовете, но имено чрез тях човек се учи да се моли, да чува Божието слово чрез Църквата по отношение на дадени ритуали. И именно в Църквата, ако не му е ясно нещо може да му се разясни Божието слово. 

Не искам да се връщам в миналото, но нашата азбука не случайно се казва кирилица, защото именно св. Кирил е защитил правото на българите Божието слово да достига до тях на български език. В следствие от неправилните преводи нормално е да има несъвършенства. Затова и казах, че не само в писанията се съдържа Божието слово. 

Всеки дръзнал да каже, че само в Библията е такова = лъже!!! Коя Библия и на какъв език?! Кой я е превеждал и по кое време?!

Аз казах!

п.п. За сеирджиите: Наздраве! :drunk:= Не случайно казах да ме приемете като дявол или демон. :) 

И всички ме погнаха ... :) Големите дяволи де .... че аз съм малко дяволче тук ... :) = Правя им конкуренция и те ... не могат да лъжат на воля .... :) 

Само забележете как се нахвърлиха Атеисти и прочие в тази тема да разясняват Божието слово ... :) 

Айе наздраве ,туку що си допих бирата след работа . Абе анжелизъма е истината ,защото има рай с много плътска любов ,алкохол ,цигари и игри ,и интернет ,които са като награда за извършено добро.

П.с . Бъди си християнин, бе те спирам да си в грях докато пиеш и ти правят сви.ка или пък докато пушиш с кафето . Избора си е твой . Лек ден ,че трябва да спя. Вива ла удоволствия и анжелисткия рай , форевър.

• Автор
преди 3 минути, Anzhel Dimitrov написа:

трябва да спя

Бог да бди над теб! Амин

преди 7 часа, _ramus_ написа:

А тая "съвременна наука" как се отнася до "потвърждението" относно твоята "неоспорима истина"?

Не е открила никаква постоянна или вечна същност. Опитите в ЦЕРН потвърждават, че живеем в илюзорна действителност, в която няма никаква реалност, колкото и малка и незначителна да е, наистина сигурна и дадена веднъж завинаги.

Затова споко, няма смисъл да се палиш толкова, няма смисъл от арогантността, ненавистта и лицемерието ти. 

Calm is the mind 

And calm the speech and actions

Of such a one, perfectly calm,

Who is freed through right knowledge.

Неговият ум е спокоен, спокойни са и делата и думите му. Спокоен е онзи, който е постигнал свободата си чрез истинското познание.

Dhammapada 96

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.