Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ОШО и неговата философия

Featured Replies

преди 52 минути, Aumi написа:

Исус не казва да го раздадеш на близките си, а на сиромасите!

И?! Мислиш ли, че не съм го направил?! Не познаваш жена ми каква е била ... 

В действителност човек не притежава нещо. Той споделя живота си с някой. 

Мислиш ли, че не споделям със сиромасите вид блага?! 

Казах ти. След като не ти е известна моята религия, то защо смяташ, че твоята е над моята или, че е грешна?! 

п.п. В действителност казва да го споделяш с ближния я си. ;) Не е указано дали е сиромах или прочие. Във всеки един момент някой е близо до теб или не. Може да споделиш и друг вид благо, ако другия не е сиромах. 

Кратко: Благото не е само материално. ;) Пример; Да му кажеш блага дума. 

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 125,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Писанке, хубаво е понякога да осмисляш цитатите, които постваш.Това е изключително тъпо клише. Ти ако осъждаш кражбата, изнасилванията, убийствата, това означава ли, че си крадлива, насилница и убийца

• Oт един момент нататък Ошо се пристрастява към т.нар. "райски газ", на което се дължи и доброто му настроение през голяма част от времето. Сега, Ауми, пак ще каже, че това е клевета или нещо такова. К

• Реджеп Иведик
    Реджеп Иведик

Аз не използвам сложни думи без преди това да ги обясня. Когато се говори за философия, не е лошо да се знаят следните думи. Тъй като знам, че много хора не ги знаят, винаги преди да ги употребя ги об

Публикувани изображения

• Автор
преди 2 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

И?! Мислиш ли, че не съм го направил?! Не познаваш жена ми каква е била ... 

В действителност човек не притежава нещо. Той споделя живота си с някой. 

Мислиш ли, че не споделям със сиромасите вид блага?! 

Казах ти. След като не ти е известна моята религия, то защо смяташ, че твоята е над моята или, че е грешна?! 

п.п. В действителност казва да го споделяш с ближния я си. ;) Не е указано дали е сиромах или прочие. Във всеки един момент някой е близо до теб или не. Може да споделиш и друг вид благо, ако другия не е сиромах. 

Кратко: Благото не е само материално. ;) Пример; Да му кажеш блага дума. 

Това усукване,  не е това за което говори в учението си Христос!

26 Ако дойде някой при Мене, и не намрази баща си и майка си, жена си, чадата си, братята си, и сестрите си, а още и собствения си живот, не може да бъде Мой ученик.

33 И тъй, ако някой от вас не се отрече от всичко що има, не може да бъде Мой ученик.

...........

Така че, добре разбирам монасите от Атон. Само този който се отрече от всичко - имоти, дом, семейство, жена ...само той може да се нарече истински Христов ученик!

преди 1 час, Aumi написа:

26 Ако дойде някой при Мене, и не намрази баща си и майка си, жена си, чадата си, братята си, и сестрите си, а още и собствения си живот, не може да бъде Мой ученик.

33 И тъй, ако някой от вас не се отрече от всичко що има, не може да бъде Мой ученик.

Това от къде го "изкопа"? 

От вехтия завет или от новий? 

Казах ти. Ползваме различни източници. При меня няма думата "намразиш", а да се отречеш. 

Що слагаш вид думи в изказа на Христос, при положение, че не живееш по негово време и приемаш вид препис? 

Да, трябва да се отречеш от всичко земно. Една жена не може. Единствената любов която трябва да изповядваш през учението за Христос е Бог. 

За пореден път ти го казвам. Определени неща не може да научиш от тук. Трябва да беседваш с вид игуменка, за да ти разясни някои неща. Въпрос на твой избор е. Останалото е канон! Не е необходимо да приемаш същия, но поне да придобиеш вид обща култура от човек от твоя пол избрал въпросната единствена любов. 

Мислиш ли, че жените които стават монахини намразват изброените неща?! Не!!!

• Автор

Щом искаш цитат от Православната Библия, ето:

http://www.pravoslavieto.com/bible/nz/luk.htm#14

Лука 14

26. ако някой дохожда при Мене, и не намрази баща си и майка си, жена си и децата си, братята и сестрите си, та дори и самия си живот, той не може да бъде Мой ученик;
27. и който не носи кръста си, а върви след Мене, не може да бъде Мой ученик.

33. Тъй, прочее, всеки от вас, който се не отрече от всичко, що има, не може да бъде Мой ученик.

..........

Обсъждането на дадено учение или книга, не е само право на вярващите.

преди 4 часа, Aumi написа:

Само, че ти не  обсъждаш ученията, а ни заливаш с простотии.Или още по-лошо със скотските перверзии на Ошо.

преди 6 часа, Aumi написа:

Така че, добре разбирам монасите от Атон. Само този който се отрече от всичко - имоти, дом, семейство, жена ...само той може да се нарече истински Христов ученик!

Затова в царството небесно ще влязат само 100 000 човеци, а наслаждаващите се в удобните фотьойли няма...

• Автор
преди 1 час, badr написа:

Само, че ти не  обсъждаш ученията, а ни заливаш с простотии.Или още по-лошо със скотските перверзии на Ошо.

Никъде не съм срещала нищо перверзно в изказванията на Ошо. Би ли посочил, ти къде видя тези скотски перверзии в неговите думи?

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Затова в царството небесно ще влязат само 100 000 човеци, а наслаждаващите се в удобните фотьойли няма...

Ами надявай се ти да си един от тях! И това което отричаш и заклеймяваш тук, да ти се поднесе в изобилие там!

Ами надявай се ти да си един от тях! И това което отричаш и заклеймяваш тук, да ти се поднесе в изобилие там!

Просто посочвам какво пише още в източника, който цитираш и явно не разбираш. Иначе, нито се надявам на нещо, нито се страхувам от нещо.

на 23.10.2020 г. в 20:12, _ramus_ написа:

Тая километрична монография дето си я изпляскал ,какво общо има с поста,който написах в  отговор на Сирена? И къде си по-точно си  ти в него ,че да ми напомняш нещо и да ми размахваш пръстче? Пинокио си знае кой е  и защо му е дълъг носа, а ти твоя го навираш там ,където нямаш работа . Гледай утре като пиша за Али Баба ,да не се разпознаеш и в него. И вземи да ми спестиш един трактат разточен като кора на баница в отговор.

преди 10 часа, valkiria1 написа:

Тая километрична монография дето си я изпляскал ,какво общо има с поста,който написах в  отговор на Сирена? И къде си по-точно си  ти в него ,че да ми напомняш нещо и да ми размахваш пръстче? Пинокио си знае кой е  и защо му е дълъг носа, а ти твоя го навираш там ,където нямаш работа . Гледай утре като пиша за Али Баба ,да не се разпознаеш и в него. И вземи да ми спестиш един трактат разточен като кора на баница в отговор.

Много общо има с него. Всичко и изобщо, защото цялата вселена лежи с цялата си тежест на раменете на това жалко, незначително и изтерзано "аз", сънуващо се за нейн център.

• Автор
преди 23 часа, Śūnyatā написа:

Какво е наслаждение? Какво е не-привързаност?

Пълната непривързаност, в света в който живеем,  е невъзможна.
Не е възможно, човек, който има семейство и деца, да бъде абсолютно непривързан.

Затова почти всички духовни учители са били несемейни, защото са знаели, че най-трудно е да се постигне непривързаност, когато имаш семейство, жена, деца, връзки с други хора. Защото всяка една връзка предизвиква кармична обвързаност и привързаност

Но можеш да бъдеш непривързан към материалните неща. Можеш да се наслаждаваш на материалния свят, на неговите удобства и комфорта който могат да ти донесат.

Непривързани могат да са единствено аксетите, които са оставили всичко светско и материално и живеят в пълно отшелничество.
При тях има пълно отричане от живота.

Другите могат само да си пишат по форумите и да се правят на непривързани, да отричат материалните удобства, но същевременно да си седят удобно на фотьойла или дивана на топличко и да си развиват теории от лаптопа, колко лошо нещо е материалното.

преди 9 минути, Aumi написа:

Пълната непривързаност, в света в който живеем,  е невъзможна.

Но можеш да бъдеш непривързан към материалните неща. Можеш да се наслаждаваш на материалния свят, на неговите удобства и комфорта който могат да ти донесат.

Тук си заформила сериозна логическа грешка на база две противоречиви допускания.

Природата не ти осигурява конкретни удобства и комфорт, на които можеш да се насладиш в суров вид. Нищо не ти се донася, а изисква мотивация, сериозен труд и привързаност към резултата от този труд. Останалото са празни приказки, на които Ошо е бил майстор. Но ти не си...

преди 13 минути, Aumi написа:

Другите могат само да си пишат по форумите и да се правят на непривързани, да отричат материалните удобства, но същевременно да си седят удобно на фотьойла или дивана на топличко и да си развиват теории от лаптопа, колко лошо нещо е материалното.

Както и правиш...

И правим...

• Автор
преди 23 минути, Śūnyatā написа:

Тук си заформила сериозна логическа грешка на база две противоречиви допускания.

Природата не ти осигурява конкретни удобства и комфорт, на които можеш да се насладиш в суров вид. Нищо не ти се донася, а изисква мотивация, сериозен труд и привързаност към резултата от този труд. Останалото са празни приказки, на които Ошо е бил майстор. Но ти не си...

Да, природата не ти осигурява комфорта, който го имаме сега - като дом, чиста вода, електричество, различни техонолгии...
Но пък ти осигурява неща, които може да не оценяваш и не забелязваш, а да приемаш като даденост - като здраве, зрение, светлина, слънце, природа, изобилие от цветя и дървета ...

А ако не се трудиш, няма да имаш храна, облекло, уютен дом ...

Така че, не аз съм тази която отрича тези неща...

преди 23 минути, Śūnyatā написа:

Както и правиш...

И правим...

Вие сте тези, които твърдите, че не зависите от материалните неща, не аз. Аз казвам обективната истина.

преди 20 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Това от къде го "изкопа"? 

От вехтия завет или от новий? 

Казах ти. Ползваме различни източници. При меня няма думата "намразиш", а да се отречеш. 

Каквито и източници да ползваш, щом не знаеш,че думите на Иешуа са в НЗ,значи нищо не знаеш.

В Тора негови думи няма.

От там нататък всичко е в твоя стил,само едното бла-бла с претенции за някакви знания. Хрумвало ли ти е някой път да заявяваш  по пестеливо незнанието си.Особено в теми,които касаят религията.

преди 20 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Да, трябва да се отречеш от всичко земно. Една жена не може.

Иди да ги плещиш тия  глупости в някой женски манастир.

преди 30 минути, Aumi написа:

Вие сте тези, които твърдите, че не зависите от материалните неща, не аз. Аз казвам обективната истина.

Това е лъжа. Никъде не съм твърдял, че съзнанието съществува независимо от материалното (rupa).

преди 31 минути, Aumi написа:

Така че, не аз съм тази която отрича тези неща...

И това е лъжа.

Но можеш да бъдеш непривързан към материалните неща.

преди 21 часа, Aumi написа:

Щом искаш цитат от Православната Библия, ето:

http://www.pravoslavieto.com/bible/nz/luk.htm#14

Лука 14

26. ако някой дохожда при Мене, и не намрази баща си и майка си, жена си и децата си, братята и сестрите си, та дори и самия си живот, той не може да бъде Мой ученик;
27. и който не носи кръста си, а върви след Мене, не може да бъде Мой ученик.

33. Тъй, прочее, всеки от вас, който се не отрече от всичко, що има, не може да бъде Мой ученик.

..........

Когато обсъждаш нещо, е добре да знаеш какво точно обсъждаш. Преди всичко с какво значение се е употребявала думата "мразя" в миналото. Самият текст ти дава подсказка (всъщност две), стига да търсиш истината непредубедено. Освен това и самата библия на други места подсказва, че думата "мразя" се приемала в относителен смисъл, че обичаш по-малко някого от някой друг. Ако обичаш Бог и ако виждаш Бог в творенията му, то няма как да мразиш последните, а само трябва да не поставяш творенията пред твореца.

на 25.10.2020 г. в 6:29, Śūnyatā написа:

Ако няма привързаност, как разбираш, че това което изпитваш е наслаждение

e, нее. просто няма как да мине без дежурната изцепка. :lol6:Така де - чудесен старт на поредната седмица от благи раздумки, от духовни души.

на 25.10.2020 г. в 7:32, iИ.дИоNд.Ni написа:

Да, вече го дадох на близките си. Оттеглих се. И?!

И - дойде у форумъ, кво "и" ! Нема такъв христиенин, мъдрец, житейски философ и експерт на ИИ-чета. Шампионския форум на алтруисти - това е Калдата и специално разделите за религиозни ( щото в тях нито има "мистерия", нито "езотерика". То и "религия" също няма, но пък се стекоха религиозни и... "обменят мнения" та се късат - нещо като ченчъджийска мнителна работилница) Браво, на което.

Винаги е "безпривързано наслаждение" да срещна на едно място толкова извисени религиозни списващи, толкова богоугодни, благородни, честни и чисти души. Може би нещо като "амин" трябва да напиша на това място.

преди 3 часа, Śūnyatā написа:

а изисква мотивация, сериозен труд и привързаност към резултата от този труд.

такааааа - втори път, една и съща фиксация. Ма без привързаности към труда и резултатите му, защо въобще да са налице "резултати"? И това на фона на некви упраженения в изцепки спрямо "ЗАКОНА" за причините и следствията"... в който обаче ти, като "привързан" към вселенското му значение въобще не са вмъкнали в него "привързаност", като условие към следствията. Интересен пример спрямо някакъв си "закон" с вечно и вселенско значение.

Освен всичко друго списваното е демонстрация на великото освободено съзнание, което е придобило спокойствие, пустота и яснота за илюзиите , но е гола вода по отношение на логика, примерно. Но парадокса е, че фантазията за "величието на интелектуалния анализ и осъзнаване" се помпят с проповеди и повторения. Защо, след като не са налице дори елементарни "резултати" (всъщност това показва че "закона за причините и следствията" не работи за мнозина". Причини - уж има, следствията дето са им нужни - не се появяват :) ) .

==========

само да напомня на "провокаторите" в темата:

Подбора на обект за провокация, не е кръстосан натиск.

Подбора на обект и решение за провокация минава през особеностите на самия таргет. В случая - да ви напомня че в случая - кой на кого е провокатор - е доста спорен казус.

Обекта, който се заигравате че сте му провокатори - е емоционално-обоснован. Съвсем ясно това се разбира по подбора на цитатите от ОШО, в които основата на посланието е емоционално-представена. Вие опитвате логически гатанки, при положение че нейната къщичка се основава на емоционално-чуствени вдъхновителни послания. Обаче вие самите нямате никакъв опит в тия посоки и се пробвате там, където вие самите се усещате "силни" и "подготвени". Вкарвате таргета в безсмислици, но нищо няма да се получи, защото нейните основи са " в друг сектор".

От друга страна - самия таргет се компрометира непрекъснато като се пробва и с заучени псевдологически концепции. Именно заради това "надушвате" слабите й места, като ги привиждате през своите "силни". Факта че дори и при това положение предпочитате да заигравате на "своя територия" при положение че няма как да получите в нея адекватен "отговор" - не сте никакви "провокатори", а чисти аматьори. Ши - както и да е, поне е мек. Но Мадхямика - е направо умилителен в глупостите си и хъса с който ги ражда. За форумния християнски алтруист - въобще няма смисъл от коментар, защото никога не е в час.

• Автор
преди 8 часа, Śūnyatā написа:

"Но можеш да бъдеш непривързан към материалните неща."

Никъде не съм твърдяла, че лично аз съм непривързана, духовна или нещо от този род.

преди 8 часа, Shiniasu написа:

Когато обсъждаш нещо, е добре да знаеш какво точно обсъждаш

Много добре знам какво обсъждам, иначе не бих го обсъждала.

Преди всичко с какво значение се е употребявала думата "мразя" в миналото

Думите мразя, намразвам, са употребени в смисъла, който означават. Иначе биха употребили други думи, заместители.

За синоними на думата "мразя", могат да се употребят думите

Синоними на думата мразя

ненавиждам, не обичам, презирам, чувствувам омраза, изпитвам омраза, чувствувам ненавист, питая злоба, смразявам, чувствувам отвращение, гнуся се, намразявам, отвращавам се, имам зъб, яд ме е, гледам накриво

В случая, интепретациите са си твои и нямат нищо общо с казаното.

самата библия на други места подсказва, че думата "мразя" се приемала в относителен смисъл, че обичаш по-малко някого от някой друг.

Да обичаш някого по-малко от друг, съвсем не означава да го мразиш!

преди 18 часа, valkiria1 написа:

Особено в теми,които касаят религията.

Раздела е по-общ. 

Тука не сме, за да показваме вид знание или незнание, а да споделяме мнения. 

Реално ти не знаеш какво е моето знание, но претендираш, че твоето е по-голямо. Няма лошо. 

п.п. Когато ми хрумне нещо го правя. Права си, не ми е хрумвало да спестявам нещо. Давайки, получавам. Друг е въпроса за какво го ползвам. ;) 

Превод за теб специално: Каква полза имам. :)  

преди 18 часа, valkiria1 написа:

Иди да ги плещиш тия  глупости в някой женски манастир.

Не ти ли е хрумвало, че има хора които определено не ще те послушат?! 

Казвай си тези неща на твоите послушници! 

Бъди щастлива и живей в мир! Светът е по-хубав от твоята представа за него. 

преди 15 часа, _ramus_ написа:

И - дойде у форумъ, кво "и" !

:offtopic_s:

Не, не съм дошъл тук. Определено те "човърка" какво правя тук. :) 

Ясно съм декларирал интересите си. Извън своята основна дейност човек има и други интереси. Хобита се наричат. 

Религията и т.н. са свързани с човек и неговото поведение. За разлика от другите ИИ-чета тук, то не може да схванеш моята цел (потребност). 

преди 20 часа, valkiria1 написа:

В Тора негови думи няма.

п.п. Реално и в НЗ няма негови думи. ;) 

Прави разлика между религия и теология. Според твоите схващане си по-теологически подготвена, но това не означава, че разбираш вярата. 

Всеки има свободна воля в своите си вярвания или вяра. Същата може да е на база религия или не. В действителност определено не си запозната с моята религия. В теб съществува вид представа, че същата е християнството, но само и единствено е твоя представа. 

Известна ми е твоята субективност, но определено същата не може да е обективна и в тоя случай ти не си тази която да казваш дали да съм пестелив или не, по отношение на религията и/или религиите, защото определено си незнаеща и ти. 

Определено имаш догматично мислене. 

Усещам ревност. :) 

• Автор
преди 1 час, iИ.дИоNд.Ni написа:

Ако реално и в Новия завет няма думи на Исус, ти откъде черпиш информация за него?

преди 1 час, iИ.дИоNд.Ni написа:

В действителност определено не си запозната с моята религия. В теб съществува вид представа, че същата е християнството, но само и единствено е твоя представа. 

Нашите представи, са изградени въз основа на това което ти казваш и представяш.
А ти се самоизтъкваш като православен християнин.

А ти се самоизтъкваш като православен християнин.

Забравяш една малка подробност. В тази мрежа всичко е изкуствено. Не ме възприемай като човек, а като вид изкуствен интелект. 

Кратко: Не бъди наивна. 

Да, знам, че се сблъскваш с даден човек зад този образ, но той е изграден от мен и определено не може да си сигурна в правотата ми. Да, изтъквам православието, а ти на ОШО философията или друга. Реално не си привърженичка на религията.

По отношение на НЗ: Би следвало да знаеш, че същия е преведен от друг език. Някои твърдят, че Христос е бил от определен род. Дали е така?! 

По отношение на моите източниците: Същите са на хартиени носители. Няма как да знаеш какво пише във въпросните. Определено не съм тук да ги рекламирам или разпространявам. 

Уви, да, има хартиени носители някъде, до които определено ти не можеш да получиш достъп. Факт!

• Автор
преди 24 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

ви, да, има хартиени носители някъде, до които определено ти не можеш да получиш достъп. Факт!

Ако искаш да опровергаеш официалните източници и официалната Библия/православна/, от които ти се дадоха цитати, следва да цитираш и посочиш твоите източници, които опровергават това.

В противен случай, само си бръщолевиш празни приказки за забава!

преди 24 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

определено не може да си сигурна в правотата ми.

Аз изобщо не съм сигурна в правотата ти! 😄

преди 6 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Раздела е по-общ. 

Тука не сме, за да показваме вид знание или незнание, а да споделяме мнения. 

Раздела е Религия. В тези рамки, това, което правиш не е да споделяш мнения, а да плещиш глупости и да ги представяш като истина .Надявам се,че православието има и по-добри защитници.

Реално ти не знаеш какво е моето знание, но претендираш, че твоето е по-голямо. Няма лошо. 

Реално ти нямаш знания. От време на време плагиатстваш от Айзък Азимов/ в частта от творчеството му, която включва коментарии върху заветите/ , бъркаш старата и новата част на Библията, а останалото  са хаотично нахвърляни изречения ,които нямат нищо общо с въпросите които се обсъждат и самите  ти изречения   нямат логическа връзка нито с началото ,нито с края си.

Браво. Освен,че със сигурност не е признак на вярата, това ти изречение праща целия НЗ на боклука. Както винаги съм казвала, най-добре го закопават  и излагат християнството собствените му последователи.

п.п. Когато ми хрумне нещо го правя. Права си, не ми е хрумвало да спестявам нещо. Давайки, получавам. Друг е въпроса за какво го ползвам. ;) 

Превод за теб специално: Каква полза имам. :)  

Ако няма да пишеш евангелие или притча за себе си, тези твои дела или намерения  са излишни и ненужни в темата и в Раздела.

Бъди щастлива и живей в мир! Светът е по-хубав от твоята представа за него. 

Не се напъвай.

. В действителност определено не си запозната с моята религия. В теб съществува вид представа, че същата е християнството, но само и единствено е твоя представа. 

Колкото по-малко дъвчеш и се аргументираш с купища общи приказки, толкова по-зряло би звучал. Преди да се биеш в гърдите колко си право-славен  научи  основни неща. Православието не е самостоятелна религия. То е деноминация. Ако те попитам какви са разликите му с католицизма бас държа ,че преди да направиш справка в два-три източника няма да отговориш.Продължавай да си вярваш, няма лошо. Като се замисли човек ,то и файда няма, но сигурно ти действа успокоително и е достатъчно.

Известна ми е твоята субективност, но определено същата не може да е обективна и в тоя случай ти не си тази която да казваш дали да съм пестелив или не, по отношение на религията и/или религиите, защото определено си незнаеща и ти. 

Определено имаш догматично мислене. 

И понеже е известно, че двама трима в тоя форум ,когато нямате смислено възражение, задължително минавате към познатите водевилни изпълнения, и писания на евангелия  бих ти отговорила, че за да се избягва това, е най-добре човек да не ви забелязва.

Усещам ревност. :) 

Поредното изречение, което няма никаква връзка нито с началото ,нито с края на дискусията." Защо не се огледаш за свинята в себе си"-това е съвет от Ницше.

преди 12 минути, Aumi написа:

В противен случай, само си бръщолевиш празни приказки за забава!

😄

аз пък се чудя, ако някой му тегли една,дали ще си тръгне християнски смирен ?:lol6:

преди 16 часа, Aumi написа:

Думите мразя, намразвам, са употребени в смисъла, който означават. Иначе биха употребили други думи, заместители.

За синоними на думата "мразя", могат да се употребят думите

Синоними на думата мразя

ненавиждам, не обичам, презирам, чувствувам омраза, изпитвам омраза, чувствувам ненавист, питая злоба, смразявам, чувствувам отвращение, гнуся се, намразявам, отвращавам се, имам зъб, яд ме е, гледам накриво

Не мислиш ли, че това е изключително посредствен отговор на твърдението, че думата мразя по онова време не е носело същото значение на крайна класификация, както в момента - да ми цитираш съвременен тълковен речник, който описва значението на думите в настоящето, а не в миналото? Хайде по-сериозно. Ако въпросът е просто да защитиш позицията си на отхвърляща религиите - ок. Но поне потърси по-разумна аргументация. 

преди 16 часа, Aumi написа:

Да обичаш някого по-малко от друг, съвсем не означава да го мразиш!

А ти явно или не четеш това, на което отговаряш, или си тотално неспособна да вникнеш в смисъла му. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.