Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Творец и творение възникват зависимо. Безсмислено е да спорим, кое е първичното, яйцето или кокошката. Ставате смешни.

Стига с това измъкване зависимо. Ти нищо не обясняваш с това. Художник и картината му възникват зависимо?!

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 409,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Съгласен съм, спор няма.

Къде ще ходиш, с чат ботове може ли да се спори? :D

преди 3 часа, Реджеп Иведик написа:

краля на нагите нямаше да даде сутрите на Нагарджуна, за да учи хората на ум и разум.

Но изглежда че са се провалили - и нагите, и краля, и Нагарджуна - щото никой никого не е научил "хората" - най-малко пък на 'разум'. На разум никой, никого не може да научи, щото "разума' не може да се учи. Ей ги на - виж "резултатите" от "наученото" - форумните деца. Един - един господ, друг - друг.,.. те си имат книга, ама иначе имат нужда от 'доказателства', пък тя не става и си търсят където каквото докопат... За какво да ги учи някой - те са избраните от техния бог.

Влизал ли си някога в евангелска църква, на служба. То е цял цирк, няма такова нещо никъде по други храмове. И не е заради храмовете, те са голи и празни. Цялата работа е човешкия 'матрял' дето е в тях... няма такова друго театро, никъде... И тоя, маминия тук дошъл да си предлага назубрените си номера, сред "чуждоверци" - да ги светнел, да ги информирал, с готов набор от клипчета - от техните. С готови стъкмистики, дето той му стига ъкъла само да ги повтаря.  :) Скица. Ама и надувка - той е знаещия кой бил заблуден и кой какви очила имал.

Той и сред "техните" си е напълно посредствен. Там сред тях - той няма никакъв шанс, дори няма да го забележат. Там се доказват едни лъвове, дето като излезнат "на сцената" и са с много повече пълнеж и опит. Затова си търси публика другаде за да блесне, да привлича внимание... Детска работа!

преди 8 часа, Реджеп Иведик написа:

Ма не си прав, щото шизофрения и шизофрения не е едно и също.

Цитат

Покажете ми един нормален и аз ще ви го излекувам.

преди 16 минути, A.com написа:

....

Е , па нЕма такъв доктор ! :)

Това не се лекува ! :)

" Когато тръгвах - не знаех на къде отивам , когато пристигнах - не знаех какво диря там , когато се върнах - не знаех къде съм бил....! "

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Но изглежда че са се провалили - и нагите, и краля, и Нагарджуна - щото никой никого не е научил "хората" - най-малко пък на 'разум'. На разум никой, никого не може да научи, щото "разума' не може да се учи. Ей ги на - виж "резултатите" от "наученото" - форумните деца. Един - един господ, друг - друг.,.. те си имат книга, ама иначе имат нужда от 'доказателства', пък тя не става и си търсят където каквото докопат... За какво да ги учи някой - те са избраните от техния бог.

Влизал ли си някога в евангелска църква, на служба. То е цял цирк, няма такова нещо никъде по други храмове. И не е заради храмовете, те са голи и празни. Цялата работа е човешкия 'матрял' дето е в тях... няма такова друго театро, никъде... И тоя, маминия тук дошъл да си предлага назубрените си номера, сред "чуждоверци" - да ги светнел, да ги информирал, с готов набор от клипчета - от техните. С готови стъкмистики, дето той му стига ъкъла само да ги повтаря.  :) Скица. Ама и надувка - той е знаещия кой бил заблуден и кой какви очила имал.

Той и сред "техните" си е напълно посредствен. Там сред тях - той няма никакъв шанс, дори няма да го забележат. Там се доказват едни лъвове, дето като излезнат "на сцената" и са с много повече пълнеж и опит. Затова си търси публика другаде за да блесне, да привлича внимание... Детска работа!

Бях решил да ти отговоря със собствени думи, но  се отказах. По добре да ти отговоря с няколко стиха от Библията. 

Притчи 12:15 
Пътят на безумния е прав в неговите очи, ....

Притчи 18:7 
Устата на безумния са погибел за него, И устните му са примка за душата му.

Притчи 26:4 
Не отговаряй на безумния според безумието му, Да не би да станеш и ти подобен нему.

преди 6 часа, realno написа:

Бях решил да ти отговоря със собствени думи, но  се отказах. По добре да ти отговоря с няколко стиха от Библията. 

За теб е по-добре въобще да не отговаряш.Един откровен и приятелски съвет.Ти си възможно, ама възможно най-силната антиреклама на евангелистката църква.Размисли дали не трябва да промениш нещо. 

преди 8 часа, _ramus_ написа:

Влизал ли си някога в евангелска църква, на служба. То е цял цирк, няма такова нещо никъде по други храмове. И не е заради храмовете, те са голи и празни. Цялата работа е човешкия 'матрял' дето е в тях... няма такова друго театро, никъде

Ти остави пеенето, гласолалията, "говорене на езици", но тези симпатяги имат претенции че молитвите им възкресяват.Без никакъв майтап, претендират точно за това.Разпространяват клипчета в които възкресените описват своите истории и как са били възкресени.Дори си имат и някакъв шампион при тях.Симпатягата е измолил възкресението на 10 човека.   

Редактирано от badr (преглед на промените)

преди 13 часа, .Alex&Vanko. написа:

Художник и картината му възникват зависимо?!

А, не швепс

преди 12 часа, _ramus_ написа:

Може и да си прав. Обаче си мисля, че може и да не си, щото знаеш ли какви пари трошат първенците им, дори и да си прав, и Реално да не е от тях. Туй са имоти, яхти, коли от най най. Нямаш си на идея, колко кинти се търкалят в духовната сфера по пътя ей тъй. Не съм ходил, вярно е, но са ми предлагали да стана пастор. Общи познати. Не мога да лъжа хората чак толкоз нагло. А овце за стригане че има , има.

преди 3 часа, Реджеп Иведик написа:

щото знаеш ли какви пари трошат първенците им, дори и да си прав, и Реално да не е от тях.

Не се интересувам дали съм прав, кой е прав и доколко.

Да, знам какви пари се трошат - не само от първенците. В духовните сфери... то пък те едни "духовни"... Те затва казват "майсторе" , щот не му знаят името...

Не е ясно "реалния" от кои е, но е без значение в случая. Момчето е начинаещо и се опитва да пробутва на грешно място вересиите им. Прави го агресивно дори на моменти арогантно.

Както знаеш аз не изповядвам никаква религия, в каквото и да е. Но не мога да си кривя душата че във форума БАДР представя съвсем мек подход към исляма (си). Без никаква агресия... има широк поглед и широка култура, в науката включително. Като гледам - достойно е за уважение това че на открити религиозни атаки, не се реагира според атаката. за мен това беше най-важното в случая.

Няма по-агресивен подход в религиозната пропаганда от евангелския. Те това го разиграват в храмовете си. Това са единствените храмове, в които има сцена (повдигнат под за първенеца, дето говори). Единствено там личните качества на "пропагандатора" са изключително важни и се толерират с все сила. Има си цяла система за издигане според качества. в този смисъл 'реалния' няма никакъв шанс - там сред своите.

Евангелския религиозен натиск за зарибявка на нов материал, (от врата на врата) даде отражение това да стане и в основата на търговския маркетинг. Спирали са няколко пъти пред вратата ми - когато беше бума. Единия път ги поканих, седнахме, поразпитах ги - млади момчета, нямащи дори и представа за какво става въпрос - наивни, но смачкани и точно в житейския момент на търсене на изява, на това да се докажеш... И с идеята че са намерили вече опората, щастието... И надъхани, с претенции - че знаят нещо си, а всъщност е трагично положението. Те няма как да познават - това за младия човек е нормално и естествено. Но са нахъсани че понеже са запомнили начините на зарибявката - и това ще върви серийно... Заучените усмихнати физиономии и имитацията на щастлив човек - за първи път ги видях така масово именно в евангелския храм...

Някой досети ли се защо ги познавам (ПОЗНАВАМ!!!) толкова добре :) много добре знам за "светия дух" и различните степени на "знаците на светия дух" когато той избира някой да го 'докоснел'. Знам за сбирките извън храма , за 'молитвите', за 'кръвта на исус', изпаданията в трансови изтрещявания и в тях какви неща се виждат и колко бях потресен първия път...

Та - откъде ли го познавам всичко това... А той - душицата дошъл да продава ефтините си номера без всякаква идея каква му е играта извън голите и празни думички, които за него били "истинската истина"... Те тва е точно "детска работа".

преди 12 часа, badr написа:

За теб е по-добре въобще да не отговаряш.Един откровен и приятелски съвет.Ти си възможно, ама възможно най-силната антиреклама на евангелистката църква.Размисли дали не трябва да промениш нещо. 

Ти остави пеенето, гласолалията, "говорене на езици", но тези симпатяги имат претенции че молитвите им възкресяват.Без никакъв майтап, претендират точно за това.Разпространяват клипчета в които възкресените описват своите истории и как са били възкресени.Дори си имат и някакъв шампион при тях.Симпатягата е измолил възкресението на 10 човека.   

Бадр, когато трябва да дадеш отговор на толкова много въпроси /ако не на мен то на другите мюсюлмани, които четат този форум и си задават подобни въпроси/ , теб те няма никакъв, но когато трябва да злословиш и да пишеш измислици по мий адрес, се нареждаш до останалите . 

Това говори само за едно, че нямаш отговори. Нямаш отговори за Аврам и Исмаил, за историческите разминавания в историте в Корана и Хадисите, за фактите от археологията, че  Аллах е предислямския бог на Луната, за противоречията в Корана и за унищожаването на много оригинални текстове от него. Ако Корана е вечен на небето при Аллах, защо създателите му след Мохамед си позволяват да го изгарят и защо всички тези неща, за които писах съществуват в него? 

Бадр, кажи ми каква е разликата между Аллах и Дявола? Опиши, какво върши Аллах и какво върши Давола? 

Не отговори на въпроса ми кой е Святия Дух: отделна личност, Джибрил или Мохамед?

Джибрил  Святия Дух ли е или ангел?

Нещо да кажеш за Сатанинските строфи?

"В процеса на отсяване на стихове, за който говорихме по-рано, всичко противоречащо на мюсюлманската вяра и практика се е премахвало от текстовете, като такива били „сатанистките строфи” в които Мохамед одобрявал поклонението на трите богини, дъщерите на Аллах." Предислямския Аллах имал ли е дъщери или не?  Мохамед от името на Аллах ли е говорил това или не? Ако е не, трябва ли да се приема за пророк или не? Ако е да, Аллах наистина  ли Бога за кого се представя? 

Въпросите ми нямат край, но все пак започни с тези. 

Това трябва да обясниш на последователите си, а не да коментирате моята личност. Излизате от темата на форума. 

преди 49 минути, realno написа:

Въпросите ми нямат край,

те и глупостите - също. Но ти си бръмчи де - не пречиш... Досадната муха е просто натрапник, но не и за нея си - това просто й е в природата... :)

Всеки със своя гледна точка :

" Седят души на праведници в рая, пият нектар и амброзия, дрънкат на арфа - идилия... И изведнъж отнякъде се втурва една душа, награбва лъжицата и почва бързо да гребе от купата и да мляска със страшна скорост.
- Какво правиш? - възмущават се всички.
- Карай спокойно, имаме цяла вечност пред нас!
- За някои вечност, а други ще ги реанимират след пет минути....".:lol6:

Това от "Вицове" част 5 , на Караджа го "откраднах". Следващото пък от Мойра :

" Онзи ден лайкнах някакво изказване на ректора на Техническия университет и след малко ми изпратиха по имейла диплома за висше образование...

Сега чета едно изказване на бат' Бойко и не смея да го лайкна, че току-виж ме направил я министър, я депутат.."

А , бе ! Тук дипломи раздават ли ? :lol6:

И пак от Караджа :

"  Умират поп и шофьор. Бог ги посреща – с най-големите почести се оказва шофьорът. Попът се почувствал засегнат:

- Господи, защо така... цял живот съм Ти служил?

Господ:

- Защото докато ти проповядваше, всички спяха... ....а докато той караше, всички се кръстеха.":lol6:

ееее ма не така - че нали все пак сме в БГ - този стар моторджийски виц ми е от любимите, те:

Двама пича в рая, седят си на брега на една рекичка, полянка, шезлонги, голи мацки, в реката тече 24-годишно уиски, пийват, чукат мацките, рай, блаженство вечно..
От храстите изкача един симпатяга:
- Пичове, налейте едно бързо!
Гребнал единия една чаша, нашият я гаврътнал на екс и изчезнал. След 10 мин. пак се появява:
- Пичове, дайте да ударя още едно бе!

- Къде бързаш приятел, седни тук, пийвай си спокойно,  вземи някоя от тези хубавици!
- Не мога пичове, в момента съм в реанимацията и непрестанно влизам и излизам от кома...

Като ще разказваме вицове, ето един и от мен:

Две близначета си говорят в утробата на майка си: 

- Вярваш ли в живота след раждането?  

- Разбира се, че има живот след раждането. Може би ние сме тук, за да се подготвим за онова, което ни очаква след раждането.

- Забрави! След раждането няма нищо! Оттам никой не се е върнал! Можеш ли да си представиш що за живот ще е това? 

- Не съм много сигурен, но усещам, че там има светлини навсякъде... Може би ще можем да ходим със собствените си крака и да се храним с устата си.

- Това е абсолютна глупост! Ходенето е невъзможно, а и как можем да ядем с тази смешна уста? Виждаш ли пъпната връв? Помисли за секунда, животът навън е невъзможен, защото е прекалено къса.

- Да, но аз си мисля, че има нещо различно, нещо, което се случва по друг начин от това, което ние наричаме живот.

- Ти си луд. Раждането е краят на живота. И това е всичко.

- Не знам точно какво ще се случи, но вярвам, че мама ще ни помогне.

- Майката? Вярваш в Майката?

- Да!

- Не ставай смешен! Виждал ли си Майката някъде? Изобщо има ли някой, който да е виждал Майката?

- Не, но тя е навсякъде. Ние живеем в нея. И именно благодарение на нея ние съществуваме. 

- Престани с тези глупости. Ще повярвам в Майка си само когато я видя!

- Не можеш да я видиш, но ако се успокоиш и замълчиш, можеш да чуеш песента ѝ, да усетиш нейната любов, грижа и закрила! 

душица, тази алегорична приказка не е виц.  Ти и виц не знаеш какво е... :) направо ни раздруса от смях, ще знаеш... Още бърша сълзите си!

Като толкова напираш за отвъдното и спасяването - има лесни начини бе. Нали си готов вече - вече си обичан, вече си разбран от бога ти, ти го разбираш, чуваш го да ти нашепва на ушенце... Ок, но тогава какво още се чака - ти си се уредил вече на специалната ложа, къв ти е проблема?  Що напираш толкова другите да ги спасяваш, след като вече направо ти свети зелено светофара... ?

============

Горната алегория е за хора, които все още някъде дълбоко в тях стои спомена за утробата и висшата форма на защита в нея. За хора, които така и са още в страхуващо очакване да "се родят". Хора, които никога няма да поемат отговорността за живота си - какъвто е, а непрекъснато сънуват онова, което те биха искали и както на тях им е нужен да е. Това са хора които в психичен план още "не са скъсали пъпната връв". А в същия смисъл - още не са се "родили" и мощно се стискат "на място"...

същите хора - и родени и уж скъсали физиологичната "пъпна връв", но никога не са скъсвали "другата"... И си зреят.

същите хора винаги ще им е нужна подкрепа, винаги ще им стои проблема с уязвимостта (главно емоционалната). Това е символа на "пъпната връв" ... връв - връзка, връзване, свързан - винаги с нещо извън себе си. и никога вътре в себе си. Винаги са в страх от предстоящото и горната алегория е приказка за един от начините за справяне с това.

Същия масов тип хора никога не биха се изправили без бастуни и патерици на вятъра на живота и промените. . На неизвестното, не непредсказуемото. Щото още не са се родили да застанат сами пред ЖИВОТА като "СЕБЕ СИ"...

А то - развитието, назовавано още "растеж",  е белязано именно с тия особености. Белязано е с въпроса - да имаш куража да оставиш всички подпирачки, за да се научиш да ходиш сам на два крака, да ядеш точно през устата си, а не да чакаш да те хранят. Да намираш сам храната си, да я заслужиш, да поемеш отговорността и за глада и за отровата и за удоволствието или ужаса. Да приемеш че си се родил - означава да се свържеш отвътре... Живота, за малцина, е шанса с възможности именно за това... Но това са казуси от съвсем други теми, за съвсем други хора...

преди 48 минути, _ramus_ написа:

.... като вече направо ти свети зелено светофара... ?

Ама момчето знае ! А дали знае или грешно са му го обяснили на обратно ? Раят е преди раждането . После идва Адът . В Ада се правят нещата , или там каквото се прави (почивките не ги броим ! :)) . И там остава . А след Ада следва Нищо - само пепел от Ада......Всяко нещо по реда си !:lol6:

преди 2 часа, by_chechi написа:

Всяко нещо по реда си !

ти ся няма кво да му обясняваш - той вече всичко знае, щото в книгата му има всичко. Няма начин той да знае грешно, щото това е невъзможно - все пак за бог става въпрос, а известно е че въпросния не греши... (не за друго, но няма как да е удобно за последователите обратния вариант)

Пък че не е чел други книги - не е толкова важно, щото пък чете сайтовете и клипчетата дето са му ги приготвили. Даже и притчи са му написали и ги е научил - нищо че ги представя като "вицове"....  :)

Така че Стефане, момчето вече си е оплело всички кошници, уредило е всички сделки с бог, вече са си говорили един на друг... И... вече свети зеления светофар. Ти да му мислиш, ако не е късно и ти се чува че идва влака, не губи време ами отивай в петдесятнишкия храм, някъде в твоя район. Във всеки териториален район си има - тва е спасението човеко. В ада сме вече бая и е пренаселено - ще видим как ще я караме там - казват че поне барбекюто било гарантирано, за бирата не знам - но ще подаваме заявления към местните структури за самоуправление...

преди 22 часа, _ramus_ написа:

......момчето вече си е оплело всички кошници, уредило е всички сделки с бог, вече са си говорили един на друг......... не губи време ами отивай в петдесятнишкия храм.....

ЧЕкай малко сега ! Все пак съм падал от кайсия !!! Ти знаеш ли какво е маймун от кайсия да падне ?:lol6:

.....Но това е друга тема , тема за мен , Земята и Гравитацията - аз ли падам на Земята или Земята пада върху мен !:lol6:

Т.е. в много и най-различни Храмове съм влизал и излизал.......докато стигна до бог/Бог.....! :nono:

Има обаче и един друг основен въпрос , чийто отговор старателно се избягва :

Има в града ми Висш Институт по Народно Стопанство (ВИНС) . Едни му казват : " Влизаш-излизаш началник ставаш ! " , а други : " Влизаш-излизаш за нищо не ставаш ! " .
Та въпросът е " Началник или за нищо не ставаш ? " . С една дума момчето тръгнало началник да става , ама не се знае !..... :lol6:

Т.е. пак стигаме до яйцето и кокошката.....А един познат казваше : " Яйцето МИ е по-напред ! Жена ми дойде после....! ..... И като дойде , нещата се наопаки се обърнаха.....! " .:lol6:

.......Пък то съвсем друго било ! Птеродактилът бил най-отпред , а всичко друго подире , ама кой толкова да знае  !........ :)

Та за това пиша - всяко нещо по реда си !

Ей ти сега и друг проблем ! Знаем ли всичко , когато всичко знаем ? :nono:

Другото НЕ СЕ ЗНАЕ ! :nono:

• 3 месеца по-късно...

Мечовете на Мохамед

Мохамед имаше девет меча . Той получи 2 чрез наследство, 3 като плячка, а някои - дадени като подаръци. Осем от деветте меча на Мохамед са в двореца Топкапъ , Турция. Деветият е в Кайро, Египет.

• Ал-'Adb ( арабски : العضب ) е името на меча, което означава "рязане" или "остър". Този меч е изпратен на Мохамед от един от приятелите му точно преди битката при Бадр . Мохамед също използва този меч в битката при Ухуд, а последователите му го използваха, за да демонстрират своята вярност към него. В момента мечът е в джамията Хюсеин в Кайро , Египет. [1]
  • Al-Ma'thur ( арабски : المأثور ), известен също като "Ma'thur al-Fijar" е мечът, който е бил собственост на Мохамед, преди да получи първите си откровения в Мека . Този меч му бе даден заради волята на баща му . Когато Мохамед мигрира от Мека до Медина , мечът остана с него, докато не се прехвърли на Али Ибн Аби Талиб заедно с други военни съоръжения. Дължината на ножа на този меч е 99 см. Дръжката е направена от злато във формата на две змии и е покрита със смарагди и тюркоаз . В близост до дръжката има надпис, който казва: " Абдула ибн Абдул-Мутаталиб" . Този меч се помещава в музея "Топкапъ" в Истанбул.
  • Ал-Расуб ( арабски : الرسوب ). Казва се, че оръжията на къщата на Мохамед са били държани сред семейството му, точно както Ковчега е бил държан с израилтяните . Мечът е запазен в музея "Топкапъ" в Истанбул. Острието на този меч е с дължина 140 см. Има златни кръгове.
  • Ал-Батар ( арабски : البتار ) меч е взет от Мохамед като плячка от Бану Кайнаа . Тя се нарича "мечът на пророците" и е написана на арабски език с имената на Давид , Соломон , Мойсей , Аарон , Исус , Захария , Йоан , Исус и Мохамед . Има и рисунка на крал Дейвид, отрязващ главата на Голиат . Мечът също има надпис " Набета ". [2] Дължината на ножа на този меч е 101 см. В момента се намира в музея "Топкапъ" в Истанбул , заедно с осем от деветте запазени меча на Мохамед. Някои твърдят, че са меч, който Исус ще използва, когато се завърне на Земята, за да победи антихриста , Даджал . [3]
  • Hatf ( арабски : الحتف ) е меч, който Мухаммад е взел като плячка от Бану Кайнаа . Казва се, че крал Дейвид е взел меча "ал-Батар" от Голиат като плячка, когато го е победил, когато е бил на възраст под 20 години. Бог даде на цар Давид способността да работи с желязо , да изработва брони, оръжия и военни инструменти и да използва способностите си, направени за него сабя. По този начин се появи мечът на Хаф, наподобяващ ал-Батар, но по-голям от него. Той използва този меч и е предаден на левитското племе, което държи оръжията на израилтяните, докато не мине в ръцете на Мохамед. Днес този меч се помещава в музея Топкапъ . Острието на този меч е с дължина 112 см и е с ширина 8 см.
  • Qal'i ( арабски : القلعى ) мечът е известен като "Qal'i" или "Qul'ay." Името може да е свързано с място в Сирия или място в Индия близо до Китай. Някои учени посочват, че прилагателното "qal'i" се отнася до " калай " или " бяло олово ", което се добива на различни места. Този меч е един от трите меча, които Мухаммад придоби като плячка от Бану Кайнаа . Също така се съобщава, че дядото на Мохамед открива "мечове от Qal'i", когато открива кладенеца Замзам в Мека. Сега мечът е запазен в музея Топкапъ , Истанбул . Острието му е с дължина 100 см. Записан на арабски език върху острието му над дръжката е: "Това е благородният меч на къщата на пророк Мохамед, апостолът на Бога". Острието на този меч се различава от другите мечове заради вълнообразния му дизайн.
  • Dhu al-Faqar ( арабски : الفقار ) е взет като плячка от Мохамед в битката при Бадр . Съобщава се, че Мохамед е дал меча на Али б. Аби Талиб и че Али се върна от битката при Ухуд, покрит с кръв от ръцете си до раменете си, като имаше Дю ал Факар с него. Много източници съобщават, че този меч остава с Ali b. Аби Талиб и семейството му и че мечът имаше две точки, може би представени тук с двете линии, гравирани върху острието.
  • Ал-Михдам ( арабски : المخذم ) е съобщено, че е преминал от Мохамед до Али б. Аби Талиб и от него до синовете му. Някои съобщават, че мечът е взет като плячка от Ali b. Аби Талиб от нападение, което той води в Сирия . Сега мечът е в музея Топкапъ , Истанбул . Острието е с дължина 97 см.
  • Ал-Кадиб ( арабски : القضيب ) е меч с тънки остриета, който, както се казваше, приличаше на пръчка. Това беше меч от защита или другарство за пътешественика, но не и за битка. Написано отстрани на сребърен меч е надписът: "Няма Бог освен Бога, Мохамед апостолът на Бога - Мохамед б. Абдала б. Абд ал-Мутаталиб. "Няма никаква индикация в исторически източник, че този меч е бил използван във всяка битка. Тя остана в къщата на Мохамед. Мечът е с дължина 100 см и има ножница от боядисана животинска кожа. Този меч се помещава в музея "Топкапъ" в Истанбул.

https://en.wikipedia.org/wiki/Possessions_of_Muhammad

на 28.10.2018 г. в 9:18, Aumi написа:

Мечовете на Мохамед

Мохамед имаше девет меча . Той получи 2 чрез наследство, 3 като плячка, а някои - дадени като подаръци. Осем от деветте меча на Мохамед са в двореца Топкапъ , Турция. Деветият е в Кайро, Египет.

• Ал-'Adb ( арабски : العضب ) е името на меча, което означава "рязане" или "остър". Този меч е изпратен на Мохамед от един от приятелите му точно преди битката при Бадр . Мохамед също използва този меч в битката при Ухуд, а последователите му го използваха, за да демонстрират своята вярност към него. В момента мечът е в джамията Хюсеин в Кайро , Египет. [1]
  • Al-Ma'thur ( арабски : المأثور ), известен също като "Ma'thur al-Fijar" е мечът, който е бил собственост на Мохамед, преди да получи първите си откровения в Мека . Този меч му бе даден заради волята на баща му . Когато Мохамед мигрира от Мека до Медина , мечът остана с него, докато не се прехвърли на Али Ибн Аби Талиб заедно с други военни съоръжения. Дължината на ножа на този меч е 99 см. Дръжката е направена от злато във формата на две змии и е покрита със смарагди и тюркоаз . В близост до дръжката има надпис, който казва: " Абдула ибн Абдул-Мутаталиб" . Този меч се помещава в музея "Топкапъ" в Истанбул.
  • Ал-Расуб ( арабски : الرسوب ). Казва се, че оръжията на къщата на Мохамед са били държани сред семейството му, точно както Ковчега е бил държан с израилтяните . Мечът е запазен в музея "Топкапъ" в Истанбул. Острието на този меч е с дължина 140 см. Има златни кръгове.
  • Ал-Батар ( арабски : البتار ) меч е взет от Мохамед като плячка от Бану Кайнаа . Тя се нарича "мечът на пророците" и е написана на арабски език с имената на Давид , Соломон , Мойсей , Аарон , Исус , Захария , Йоан , Исус и Мохамед . Има и рисунка на крал Дейвид, отрязващ главата на Голиат . Мечът също има надпис " Набета ". [2] Дължината на ножа на този меч е 101 см. В момента се намира в музея "Топкапъ" в Истанбул , заедно с осем от деветте запазени меча на Мохамед. Някои твърдят, че са меч, който Исус ще използва, когато се завърне на Земята, за да победи антихриста , Даджал . [3]
  • Hatf ( арабски : الحتف ) е меч, който Мухаммад е взел като плячка от Бану Кайнаа . Казва се, че крал Дейвид е взел меча "ал-Батар" от Голиат като плячка, когато го е победил, когато е бил на възраст под 20 години. Бог даде на цар Давид способността да работи с желязо , да изработва брони, оръжия и военни инструменти и да използва способностите си, направени за него сабя. По този начин се появи мечът на Хаф, наподобяващ ал-Батар, но по-голям от него. Той използва този меч и е предаден на левитското племе, което държи оръжията на израилтяните, докато не мине в ръцете на Мохамед. Днес този меч се помещава в музея Топкапъ . Острието на този меч е с дължина 112 см и е с ширина 8 см.
  • Qal'i ( арабски : القلعى ) мечът е известен като "Qal'i" или "Qul'ay." Името може да е свързано с място в Сирия или място в Индия близо до Китай. Някои учени посочват, че прилагателното "qal'i" се отнася до " калай " или " бяло олово ", което се добива на различни места. Този меч е един от трите меча, които Мухаммад придоби като плячка от Бану Кайнаа . Също така се съобщава, че дядото на Мохамед открива "мечове от Qal'i", когато открива кладенеца Замзам в Мека. Сега мечът е запазен в музея Топкапъ , Истанбул . Острието му е с дължина 100 см. Записан на арабски език върху острието му над дръжката е: "Това е благородният меч на къщата на пророк Мохамед, апостолът на Бога". Острието на този меч се различава от другите мечове заради вълнообразния му дизайн.
  • Dhu al-Faqar ( арабски : الفقار ) е взет като плячка от Мохамед в битката при Бадр . Съобщава се, че Мохамед е дал меча на Али б. Аби Талиб и че Али се върна от битката при Ухуд, покрит с кръв от ръцете си до раменете си, като имаше Дю ал Факар с него. Много източници съобщават, че този меч остава с Ali b. Аби Талиб и семейството му и че мечът имаше две точки, може би представени тук с двете линии, гравирани върху острието.
  • Ал-Михдам ( арабски : المخذم ) е съобщено, че е преминал от Мохамед до Али б. Аби Талиб и от него до синовете му. Някои съобщават, че мечът е взет като плячка от Ali b. Аби Талиб от нападение, което той води в Сирия . Сега мечът е в музея Топкапъ , Истанбул . Острието е с дължина 97 см.
  • Ал-Кадиб ( арабски : القضيب ) е меч с тънки остриета, който, както се казваше, приличаше на пръчка. Това беше меч от защита или другарство за пътешественика, но не и за битка. Написано отстрани на сребърен меч е надписът: "Няма Бог освен Бога, Мохамед апостолът на Бога - Мохамед б. Абдала б. Абд ал-Мутаталиб. "Няма никаква индикация в исторически източник, че този меч е бил използван във всяка битка. Тя остана в къщата на Мохамед. Мечът е с дължина 100 см и има ножница от боядисана животинска кожа. Този меч се помещава в музея "Топкапъ" в Истанбул.

https://en.wikipedia.org/wiki/Possessions_of_Muhammad

Хайде сега ми покаже колко меча са имали другите пророци, за които се говори в Корана? Колко меча е имал Исус, за когото също се говори в Корана? 

преди 2 часа, realno написа:

Хайде сега ми покаже колко меча са имали другите пророци, за които се говори в Корана? Колко меча е имал Исус, за когото също се говори в Корана? 

А колко фасул са изяли не искаш ли да знаеш?

преди 4 часа, realno написа:

Колко меча е имал Исус, за когото също се говори в Корана? 

Ти си голям резил за твоята църква. Споделяш ли с твоя пастер ,какви ги каканижеш тук ?  Първо правило в един диспут : когато искаш да тежиш на мястото си с коментариите трябва да си подготвен. В този смисъл вземи да прочетеш внимателно Библията.  Има едно място в което Исус се явява доста по -страшен от Мухаммад. Словото "говори" ,че меча  е един  и му бил в устата, а дрехите обагрени с кръв. Имал е даже татуировка на бедрото.

Откровение

11. И видях небето отворено, и ето, кон бял. Оня, Който яздеше на него, се нарича Верен и Истинен, и Той праведно съди и воюва;
12. очите Му бяха като огнен пламък, а на главата Му имаше много корони и написано име, което, освен Него, никой не знаеше.
13. Той беше облечен в дреха, обагрена с кръв, и името Му - Слово Божие.
14. А небесните воинства, облечени в бял и чист висон, следваха подире Му на бели коне.
15. От устата Му излизаше остър меч, за да поразява с него народите; Той ще ги пасе с железен жезъл и ще тъпче винения лин на яростта и гнева на Бога Вседържителя.
16. На дрехата и на бедрото Му бе написано името: Цар на царете и Господар на господарите.

Не ми отговаряй ,че ме втриса от твоите познания върху Библията. Използвай времето  и вместо да пишеш пак глупости започни да пресмяташ какво наказание в ада няма да ти е по вкуса . Прави редовно това упражнение- полезно е за въображението.

преди 1 час, valkiria1 написа:

Ти си голям резил за твоята църква. Споделяш ли с твоя пастер ,какви ги каканижеш тук ?  Първо правило в един диспут : когато искаш да тежиш на мястото си с коментариите трябва да си подготвен. В този смисъл вземи да прочетеш внимателно Библията.  Има едно място в което Исус се явява доста по -страшен от Мухаммад. Словото "говори" ,че меча  е един  и му бил в устата, а дрехите обагрени с кръв. Имал е даже татуировка на бедрото.

Откровение

11. И видях небето отворено, и ето, кон бял. Оня, Който яздеше на него, се нарича Верен и Истинен, и Той праведно съди и воюва;
12. очите Му бяха като огнен пламък, а на главата Му имаше много корони и написано име, което, освен Него, никой не знаеше.
13. Той беше облечен в дреха, обагрена с кръв, и името Му - Слово Божие.
14. А небесните воинства, облечени в бял и чист висон, следваха подире Му на бели коне.
15. От устата Му излизаше остър меч, за да поразява с него народите; Той ще ги пасе с железен жезъл и ще тъпче винения лин на яростта и гнева на Бога Вседържителя.
16. На дрехата и на бедрото Му бе написано името: Цар на царете и Господар на господарите.

Не ми отговаряй ,че ме втриса от твоите познания върху Библията. Използвай времето  и вместо да пишеш пак глупости започни да пресмяташ какво наказание в ада няма да ти е по вкуса . Прави редовно това упражнение- полезно е за въображението.

"Ти си голям резил за твоята църква. Споделяш ли с твоя пастер ,какви ги каканижеш тук ?  Първо правило в един диспут : когато искаш да тежиш на мястото си с коментариите трябва да си подготвен. В този смисъл вземи да прочетеш внимателно Библията.  Има едно място в което Исус се явява доста по -страшен от Мухаммад. Словото "говори" ,че меча  е един  и му бил в устата, а дрехите обагрени с кръв. Имал е даже татуировка на бедрото."

Да не беше написала всичко това отгоре, че тотално се излагаш. 

1. Когато сравнявах Мохамед и Исус го по отношение на земния им живот.  

2. Цитата, който ми показваш е цитат, който показва Исус на Небето и как ще накаже земята за неверието и греховете им. Забравяш, че Новия Завет ни разкрива Исус като Бог и съдия. 

Това само като забележка. Сега към цитата, който ми показваш като доказателство, че едва ли  нямало разлика между Мохамед и Исус. 

Новия завет ни разкрива Исус Христос като въплътеното Божие слово. Йоан 1:14 И словото стана плът и пребиваваше между нас; и видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина.

В Евреи 4:12 Божието слово се сравнява с меч: 

Евреи 4:12  Защото Божието слово е живо, деятелно, по-остро от всеки меч остър и от двете страни, пронизва до разделяне душата и духа, ставите и мозъка, и издирва помислите и намеренията на сърцето.

В Откровение 1:16 за Исус се казва: 16 и имаше в десницата Си седем звезди; и от устата му излизаше меч остър и от двете страни; и лицето Му светеше, както свети слънцето в силата си.

И стигаме до твоя цитат: Откр 19: 15. От устата Му излизаше остър меч, за да поразява с него народите; Той ще ги пасе с железен жезъл и ще тъпче винения лин на яростта и гнева на Бога Вседържителя.

Ако Меча на Мохамед убива и отнема живот, то меча на Исус, Слово Му, изобличава с цел да избави от Ада и да дава живот. И всеки, който повярва ще бъде спасен. Това се случва сега, когато Бог още показва милост. Но ще дойде време и то е близко, когато търпението на Бог ще свърши и със словото си /меча/ ще съди земята и ще  излива гнева си на земята. Това е описано в Откровение 19 глава.

Вместо да  защитаваш едно лъжеучение като исляма, да беше повярва в Исус, защото  голямата разлика между Исус и Мохамед е, че Мохамед е човек, който няма право да отнема живот, но го е правил, а Исус е Бог и има право както да дава така и да отнема живот. Но въпреки това докато е бил на земята, не само, че не е отнел живот, но точно обратното възстановявал е живот, дори даде собствения си живот и за теб. 

Йоан 6:40 Защото това е волята на Отца Ми: всеки, който види Сина и повярва в Него, да има вечен живот, и Аз да го възкреся в последния ден.

Разбрали в каква грешка си? Не всичко в Библията се чете буквално. А разликата между  Мохамед и Исус е като разликата между светлината и тъмнината. 

"Не ми отговаряй ,че ме втриса от твоите познания върху Библията. Използвай времето  и вместо да пишеш пак глупости започни да пресмяташ какво наказание в ада няма да ти е по вкуса . Прави редовно това упражнение- полезно е за въображението."

Няма да ти отговарям на по горе написаните ти глупост, но ще цитирам нещо от Стария Завет. Като еврейка би трябвало да знаеш този текст:

Притчи 26:4 Не отговаряй на безумния според безумието му, Да не би да станеш и ти подобен нему

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.